כל, סליחה אם אני מנפצת לך רגע חלום - אין דבר כזה כסף קל.
כל אושיות הרשת? קודם כל עד שהם הגיעו לשם זו עבודה קשה, דבר שני - הם נדירים. ונראה לי צריך להכניס את זה היטב לראש.
הם יראו את זה הכי נוצץ וזוהר, ימכרו כל מיני קורסים דיגיטליים וכו'. להם זה עובד. אני מאמינה להם.
אבל לרוב לא. על כל אחד שמצליח, יש אלפים שלא.
אז קודם כל נראה לי חשוב להבין את זה.
דבר שני, אני חושבת שכדאי לחשוב עם עצמך למה את רוצה כסף.
האם את רוצה כסף בשביל לחיות עכשיו ברמת חיים גבוהה יותר?
האם את רוצה כסף כדי שבפנסיה תוכלו להיות ללא דאגה כלכלית?
האם את רוצה כסף כי את רוצה לממן לילדים בעתיד לימודים / דירה / חתונה?
כולנו רוצים כסף, וכולנו היינו שמחים שיהיה לנו עוד ממנו. השאלה היא מה המטרה בסוף, ולפי המטרה, אפשר להחליט איך מנסים להגיע לזה.
אגב זה, כשחושבים על המטרה, כדאי לחשוב גם חכם, ולא רק מהרגש. רמת חיים גבוהה זה נהדר, אבל מה יהיה בעתיד? זה לא תמיד נעים לחשוב על זה. אבל אף אחד לא רוצה למצוא את עצמו בגיל 70 בלי כסף, נאלץ להמשיך לעבוד.
אז אני בעד חלומות, אבל תוך הסתכלות רצינית ואחראית על המציאות.
זה דבר ראשון. יכול להיות שבשביל המטרה, צריך להתייעץ עם איש מקצוע. או ללמוד ולקרוא בנושא. אני לגמרי לא שוללת את זה.
אבל לפי דעתי כסף זה דבר רציני, ומכיוון שהוא כל כך משפיע, צריך להתייחס אליו ברצינות הזו, אפילו אם היינו מעדיפים להקליל את האירוע.
דבר נוסף - כתבת שהשקעות פחות מדברות אלייך. אם את רוצה באמת לפתוח את הראש, את לא יכולה לא להתעניין בזה לפחות ולהבין קצת במה מדובר.
אם באמת את אומרת "בא לי שינוי כלכלי", אז צריך ללמוד ולהבין. וחלק מזה זה להבין קצת איך השקעות עובדות. אולי תלמדי ותביני שזה לא בשבילך. אבל לפסול את זה מראש, אומר שאת לא באמת רוצה להגיע למטרה הזו. אלא רוצה משהו מהיר, זמין ונוח. ואת זה לא תקבלי בהתייעצות בפורום, וכנראה גם לא בשום מקום אחר.
קשה לי להאמין שאפשר להגיע לאפיק הכנסה קל מהיר וזמין, בלי להבין את האופציות הקיימות היום בשוק. בלי להכיר קצת.
יש פודקאסט של שאול אמסטרדמסקי, שבו הוא מתחיל להסביר על כסף. על התנהלות כלכלית.
זה אולי משמים, אולי מייבש. אבל
א. הוא מדבר מעניין
ב. זה חשוב
כל זה בעצם מוביל אותי לנקודה שבגללה אני חופרת כאן שעה, אם רוצים להרוויח כסף - כדאי מאוד להבין בזה.
כי יש כל כך הרבה תרמיות, חלומות מזויפים, פירמידות.
ולכן אפילו אם בסוף תחליטי שכל המסלולים הסטנדרטים לא מתאימים לך, מאוד כדאי להכיר אותם, כדי לדעת להגיד שזה לא מתאים לך. כדי לדעת לזהות מתי מישהו מנסה לגרור אותך לבור שנראה נוצץ, אבל בפועל יכול לפגוע מאוד מאוד.
אז בעיניי, לא נכון לעצום עיניים מול הדבר הזה. כדאי להתחיל מהבסיס, להבין מושגים בסיסיים ומתוך זה לגבש את תפיסת העולם שלנו לגבי כסף ואיך הוא משרת אותנו בחיים