ה' שבט 15:09
עבר עריכה על ידי dafnadafni בתאריך ה' בשבט תשפ"ה 15:32

עבר עריכה על ידי dafnadafni בתאריך ה' בשבט תשפ"ה 15:30

שלום לכולם,

אני משתפת כאן מתוך מצוקה אישית אמיתית, ומקווה לקבל עצות שיסייעו לי להתמודד עם הסיטואציה הקשה שאני חווה.

לפני כ-10 חודשים הופנינו ע"י בית הדין לגישור במסגרת הליך שלום בית. נכנסתי להליך מתוך כוונה כנה לשקם את הנישואין, במיוחד לאחר לידת בתי, שהייתה אז רק בת ארבעה חודשים. רציתי לשמור על המשפחה, האמנתי שיש תקווה, וביקשתי לפחות 4 מפגשים של גישור שלום בית.

אך מהר מאוד הבנתי שמשהו בתהליך לא מתנהל כשורה.

• לאורך כל הדרך, המגשרת התעלמה לחלוטין מבקשותיי להיפגש עמה ולשתף אותי בתוכניותיה.
  • בדיעבד, גיליתי כי בעלי נפגש איתה לבדו מעל 10-12 פעמים, ללא ידיעתי וללא שקיפות.
  • כשהעליתי טענות של הבעל שמבקש עוד ילדים ממני באופן פרטי, אך בבית הדין מאשים אותי בניכור הורי, המגשרת קראה לי  "מניפולטיבית" – ובכך סתמה את הגולל על כל אפשרות לשיח הוגן.
  • במהלך הפגישות, כשהוא קילל אותי ותקף אותי מילולית, היא ישבה באדישות מוחלטת, בלי להתערב או להעמיד גבולות, עד שנאלצתי לצאת ולהירגע.

• היא דרשה ממני תשלום על פגישה שבוטלה מראש, מסיבות שאינן תלויות בי, וכשהתעקשתי לבדוק זאת – כינתה אותי "חוצפנית" וניתקה לי את השיחה בפנים.
  • במקום הפגישה שבוטלה, היא זימנה את בעלי וקיבלה ממנו תשלום.
  • כל השיחות איתה הוקלטו, כי בלי הקלטות, ספק אם מישהו היה מאמין לי.

• היא דחתה את הגשת הדוח של הגישור שוב ושוב, למרות פניות רשמיות של בית הדין.
  • כשכבר ענתה, היא עדכנה תחילה את עורכי הדין של הצד השני, ורק לאחר מכן את בית הדין.
  • לאחר מכן, טענה כי החיסיון שאני ביקשתי מונע ממנה להגיש חוות דעת – אך בו בזמן כתבה לי שכבר הגישה את הדוח שבוע קודם!

• כעת, כאשר עליה להגיש דוח מסכם, היא משנה את ההגדרה שלה  ל"מטפלת זוגית" – על אף שהופנינו תחילה לגישור חיצוני, ועל אף הבקשה שלי לגישור, ורישומי בית הדין (יש כמה).
  • נראה כי היא מנסה להימנע מהמחויבויות כמגשרת, תוך ניצול ההגדרה המטושטשת.
  • כך היא גרמה לעיכובים משמעותיים בהליך, שפגעו בי באופן אישי וכלכלי.
  • בשל עיכוביה, בית הדין הוציא החלטות שמערערות על זכותי לכתובה, עקב בקשה להסרת החיסיון שאפשר שיח פתוח וכן בגישור. 

אני שואלת – איך דבר כזה יכול לקרות? איך אין פיקוח על התנהלות כזו?
מערכת הגישור אמורה להיות ניטרלית והוגנת, אך בפועל חוויתי עוול מתמשך, תוך פגיעה בי ובזכויותיי.

אני פונה אליכם – מה אפשר לעשות במצב כזה? כיצד ניתן להתמודד עם חוסר צדק כזה?

תודה לכל מי שיקרא וייעץ לי.

ה' שבט 15:42

ממליצה לך לפנות לאירגונים שיכולים לעזור לך כמו: "אם הבנים" , "באשר תלכי", "יד לאישה".

יש להם עו"ס, מגשרות ועו"ד שיכולים לעזור לך במקרה הזה.

(ונמאס לי כבר לשמוע ולקרוא אינספור סיפורים כאלה... ועכשו אם אגלה שלבעלך יש בעיות של הפרעת אישיות כזו או אחרת אני לא אתפלא)

ה' שבט 15:48

יש לו חשד להפרעת אישיות - נכון. הכל בדיעבד....

י"ב שבט 05:58

היא צריכה להציף את זה בתקשורת

יש לי חברה שהציפה בתקשורת דברים

ונעשה תיקון גדול

ה' שבט 15:43

ברוב בתי הדין זה הדבר הראשון שאומרים לאשה לוותר עליו כדי לקבל גט מהיר. זה קלף המיקוח הראשון שלהם מולך, שיהיה בהצלחה!

ה' שבט 19:11
נשמע כמו עוול

ב"ה עשיתי דרך ארוכה בזכות חלק מהאנשים כאן

ו' שבט 08:49

שאי אפשר להשתמש בגישור וצריך עו"ד שיגן עליך.

תבדקי אם זה המצב אצלך.

בקשר לגישור שלום בית- אם שניכם רוצים שלום בית, למה לא עוצרים את תהליך הגירושין והולכים לטיפול זוגי משמעותי?

למה צריך גישור לשלום בית?

אם הוא משתמש במגשרת בשביל להעלות עוד טענות ולבסס את מעמדו בתביעה נגדך- לא נשמע שהוא מעוניין ב"שלום בית".

ו' שבט 09:19

בעבר העלתי כאן את הסיפור שלי, אך גברת המגשרת פנתה לעורכי האתר וביקשה שיורידו פרטים מהסיפור, לרבות פרטים מזהים,  ואת הקללות שקילל אותי הבעל בחדרה, 

בעודה מביטה בנו ושותה בנחת ללא התערבות. 

*בתימצות העבר: הוא לא מעוניין בשלום בית, זה ברור מההתנהגות שלו בבית הדין ולאורך הגישור, וכעת גם הצהיר במילים את הדברים.

הוא עושה הכל כדי להתחמק מחובותיו.

מהתגובות פה אני מבינה שמה שחשבתי אכן נכון, מדובר בהתנהגויות חריגות, אני מחכה לחוות הדעת שלה, 

אם תסב לי עוד נזק כלכלי וכו' אתבע אותה תביעה אזרחית לאחר התייעצות עם עורך דין, יש לי מספיק תיעודים שמורים.

ו' שבט 09:32

בקשה חשובה- כשאת ניגשת לתביעה אזרחית תקחי מישהו שקיבלת עליו המלצות אישיות.

יותר מידי נשים נופלות בפח של עורכי דין נצלניים.

* נקודה חשובה בתוך התהליך שאת עוברת, זה הזמן לחזק את עצמך. את הדימוי האישי שלך, את הביטחון העצמי. כי ינסו לפרק אותך.

קחי איש/אשת מקצוע שילוו אותך בהליך גירושין. מקום שתוכלי להתפרק בו ולקבל כוחות כשאת יוצאת. זה חשוב עבור השפיות שלך ושל הילדים שלך.

ו' שבט 09:35

על העצות, עזרת לי לאשרר את מה שידעתי. 

ו' שבט 10:35

ויש לזה מחירים.

זאת שאלה קשה על מה כדאי להתעקש, על עתיד כלכלי או שלוות נפש.

לי אישית מאוד קשה המלחמות האלה ולכן מעדיפה להתרחק מזה.  

לא יודעת אם זה מה שנכון לעשות.

ו' שבט 13:39

מה שלא תעשי, כולל תביעה אזרחית כפי שראיתי שאת שוקלת, וכנראה בהחלט ראוי להעמיד את אותה "מגשרת" במקום, בבקשה בשבילך אל תהיי בתהליך הזה לבדך. 

את צריכה הרבה כוחות לזה, בכלל לכל המצב, אז כדאי שלא תסחבי הכל לבדך.

בסוף בסוף את סוגרת את הדלת בסוף יום ונמצאת עם זה לבד אבל בשאר הזמן שלא תהיי בודדה.

בהצלחה רבה רבה 

ו' שבט 15:03

כמה תמימות...

ו' שבט 15:46

זה ממש כואב ומתסכל לשמוע דבר כזה. 

זה גם חמור מאוד בעיניי 

יש רע בעולם, יש

ז' שבט 11:16

מנסיון אישי מול *אקטואר* שמונה מטעם בית הדין -

האקטואר לא ידע להסתכל על תלושי משכורת.

לפעמים הדיינים בעצמם לא מבינים עניין לא בבני אדם. לא בנושא התביעה (כספים, אגב לימודי חובה. מביך ביותר) ובכלל לא מסוגלים לחשוב פסיק מעבר לנושא 

בשביל כל הדברים האלה צריך עורך דין טוב. וגם

גם זה משהו שבכלל לא פשוט למצוא.

ז' שבט 14:14

ולהסביר להם למה הם מטומטמים. סליחה... לא כולם... אבל רובם.

אחרי שני עורכי דין לא משהו, לקחתי טוען רבני שידע איך לדבר איתם ואז הכל הסתדר. ארבע שנים של סבל נסגרו בדיון אחרון

י"ב שבט 06:09

מעניין מה ההבדל בין עורך דין לטוען רבני ובין מישהו דתי ללא

בבית הדין? איך זה מתקבל שם?

י"ב שבט 11:15

השאלה היא איפה את מיוצדת. טוענים רבניים מייצגים בבתי הדין ועו"ד מייצדים גם בבית משפט וגם בבתי הדין.

יש לי המלה לשניים שהם גם וגם.

בבית הדין לא יגידו את זה בקול, כמובן שיעדיפו שומר תורה ומצוות. 

י"ב שבט 06:05

לא מכולם היתי מרוצה אבל הם לא היו סנדלרים

ואם כן צריך להחליף אותם 

מה שכן רובם עושים מה שהחוק אומר 

מי שמחפש פשרות והסכמים זה מחוץ לבית הדין.

גם הדיינים עצמם לפחות הא"בד שלנו 

איש שיודע חוק הלכה וכלכלה מעולה

בעיני הוא איש חכם מאד וקולט עניין.

לא שאני מרוצה מכל מה שיש 

אבל זה לא גן שעשעועים זה בית דין.

י"ב שבט 06:02

נשמע שנעשה לך עוול

אבל להתעסק בזה לא יעזור לך כרגע נשמע שהשעון מתקתק לך.

מי מייצג אותך?

שלשום 23:52

אני צריך להיות במלון לאונרדו לפאזה והבנתי שיש חסימות בכבישים

איפההכי קרובשאפשר לחנות רכב בלי להתקע שם

י"א אדר 20:52

אם זיהיתן אותי אשמח לעדכון (אפשר דרך המנהלות). תודה.

י"א אדר 21:06

רכב שיוביל אותך מנקודה א לנקודה ב - כן.

רכב שבסבירות גבוהה לא יצטרך תיקונים יקרים במוסך - לא.

רכב עם מערכות הגנה אקטיביות - לא.

רכב עם ציון של 5 כוכבי ריסוק בסטנדרטים מודרניים - לא.

י"ב אדר 00:33
בעבר קניתי סוזוקי בלנו מודל 98 ונסעה 8 חודשים עד שהתחילה בעיה ברדיאטור.. וגם אז ב 700 ש’’ח תיקון היה אפשר לתקן. אז זהו שצריך ידע טוב, הרבה סייעתא דשמיא ולפעמים יש ’’מציאות’’. במקרה שלי זה היה רכב שמור מרווק עם ק’’מ נמוך שמכר בזול כי קבל רכב מהוריו ששדרגו ונתנו לו הישן, ומכר במחיר מציאה וב’’ה באתי הראשון. אפילו מזגן קור וחום היה תקין, למעט הרדיו שהתקלקל..
י"ב אדר 06:01
אלא שמראש, בזמן הקנייה, אין רכב במחיר הזה שתוכל לדעת עליו שבסבירות גבוהה לא יהיו לו תיקונים.
י"א אדר 21:10

אופניים/קורקינט.

אני רוכב כבר 5 שנים. כולל הקפצת ילדים למסגרות וכולל מה שתרצו. 99% מהזמן האוטו נשאר בחניה כי פשוט לא צריך אותו.

י"ב אדר 01:22
י"ב אדר 09:47

אבל גם אם לא, אז לוקחים מונית יומיים  בשנה. זה זניח.

י"ב אדר 12:08

אם צריך להקפיץ 3 ילדים למסגרות זה כבר פחות אפשרי באופניים.

שלא לדבר בטיחותית. שזה לא מומלץ בלשון המעטה.

י"ב אדר 13:08

אבל שניים אני מקפיץ על בסיס קבוע על קורקינט. ואם רוצים פיתרון בטיחותי יש עגלת נגרר שאפשר לחבר לאופניים אם יש צורך ספציפי. 

מעבר לגיל מסויים הילד יכול לדווש לבד ואני לא צריך לסחוב אותו.

י"א אדר 21:48

סבא וסבתא שלי רוצים לקנות לנו, אבל הם כנראה לא מעודכנים במחירי הרכבים, כי הם אמרו לנו לחפש רכב ב-15,000.

אנחנו מתלבטים אם לסרב להצעה הנדיבה, כי ת'כלס זה מוסיף לנו הוצאה חודשית לא קטנה (כמה בערך מוציאים בחודש על רכב?)

ואם זה יהיה רכב דפוק אז בכלל לא שווה...

י"א אדר 22:08

י"א אדר 23:26

כמובן זה תלוי בכמות הנסיעות... אם יש הרבה נסיעות זה גם הרבה דלק. אבל לשימושים של פה ושם זה בערך הנתונים.

י"ב אדר 09:47
י"א אדר 23:24

רכב אמין שטופל טוב אבל בשנתון ישן.

אמור להיות יחסית אמין ומספק את הסחורה.

י"ב אדר 00:28
יש כמה המלצות, אני אישית מעניק שירות בתשלום של מציאת רכב עד לבית הלקוח.. בכל אופן יש הרבה רכבים טובים שמומלץ למצוא עד 10000 ולשמור את ה 5000 לתיקונים וטסט למשל. כי רכב ישן יש תיקונים לפעמים.. בכל אופן לדעתי יכול להתאים 1. הונדה סיויק שנתון סביבות 2009. 2. הונדה ג’אז כנ’’ל.  הן ממש אמינות במידה ושמרו עליהם. 3. לא לגעת באירופאיות בפרט צרפתיות.  4. ניסן טידה מצויינת. תוכלו לפנות אליי באימייל דבליו 42647 ואז שטרודל ג’ימיל . קום.
שלשום 23:19
כןעולואחרונה

יש לי הונדה ג'אז 2009

קניתי אותו ב250 ק"מ עם תיעוד של טיפולים.

כבר 5 שנים חוץ מטיפול פעם בשנה לא נכנס למוסך. אני ממליץ להשתמש בשירות של יועץ רכב שבודק את כל מה שצריך במיוחד כאשר מדובר ברכב ישן. בהצלחה

ח' אדר 21:45

אנחנו זוג צעיר ובלי ילדים.

דוסים. 

אנחנו לא בעלי תשובה אלא שנינו גדלנו לתוך משפחות עם חינוך תורני ומסגרות תורניות. 

ביום שישי אשתי הלכה לעבודה ואני סידרתי את הבית לשבת, פתאום מצאתי כונן חיצוני שלא הכרתי עד אז. רציתי לדעת מה זה ומה יש עליו אז חיברתי למחשב ומאז אני לא יכול להסתכל עליה. 

היו שם קבצי וורד עם עשרות עמודים כל אחד, בתוך כל קובץ המון צילומי מסך של התכתבויות. התכתבויות שלה עם נערים באינטרנט בזמן שגם היא הייתה נערה.

התכתבויות עם מצלמה דלוקה. תראה לי ואני אראה לך. תכתוב לי מה היית עושה לי ואני אכתוב מה הייתי עושה לך. והיא עשתה צילומי מסך. צילמה את התכתבויות וצילמה את הנערים. כל שיחה כזאת הפכה להיות קובץ וורד עם עשרות תמונות של צילומי מסך. 

כל השבת חשבתי רק על שתי מילים. מקח טעות. 

לא יודע אם אפשר לתקן ולא יודע אם אני בכלל רוצה לתקן. 

סיפרתי לה מה ראיתי והיא לא הפסיקה לבכות. אמרה שזה היה מזמן והיא בכלל בכלל לא שם היום והיא לא זכרה שהדיסק הקשיח הזה עוד קיים.

כל השבת עברה בבכי. לא אכלנו ביחד וכמעט לא דיברנו.

אני מרגיש שהיא מחוללת ושהיא חיללה גם אותי. אין מספיק מילים לתחושות שיש לי עכשיו.

אתמול 23:15

א. לענ"ד השרשור מיצה את עצמו.

ב. לפותח השרשור - מציעה להתייעץ בעולם האמיתי ולקבל מענה ראוי לכל מה שמתחולל בך, וביניכם.

ג. על סמך פירוט ודיווחים בפרטי, ישנה אפשרות שהשרשור עלול לעשות יותר רע מאשר טוב,

בעיקר מהבחינה שלא יודעים במי מדובר (לא הפותח על המגיבים - כאן ובפרטי,

ולא המגיבים על הפותח - מי הוא ומה כוונותיו, האם הסיפור אמיתי, וגם על המגדר וכו' שלא תמיד מי שמציג עצמו כגבר הוא גבר ומי שמציגה עצמה כאישה היא אישה.

וגם בתוכן - לא תמיד מי שמוצג בתוכן כאישה היא אישה ומי שגבר כגבר).

גם על סמך כוויות עבר שנאמרו לי בפרטי על מצבים דומים בהם הסיפור היה לא אמיתי ולקחו ללב / נפגעו בעצמם/ן מפותח השרשור שיצר קשר בפרטי לאט ובערמומיות /

המגיבים עצמם פגעו בפותח/ת / מדובר בהטרלה / מדובר במתחזה לגבר/לאישה / אנשים ש"רוכבים" על שרשור כזה ומוציאים ממנו רע ועוד רע / אחר.

ואם אכן הכל אמיתי אז חוזרת להתחלה - שולחת חיזוק ואת סעיף ב'. כך או כך השירשור מוצה ורק הולך למקומות לא שייכים.

בשורות טובות ב"ה 🙏

לקפוץ למים ולצאת מהאנונימיות לגמרי זה צעד מרגש

אז יש כרטיס אישי חדש, ועכשיו יש פרטים גם כאן 😊

יעל זק"ש

יועצת זוגית משפחתית ואישית,

מדריכה לחיי אישות ומדריכת כלות

ליצירת קשר: 0542-331193

[email protected]

יעל זק"ש - האגודה הישראלית לייעוץ זוגי ומשפחתי

ז' אדר 13:39

גולשת פה כבר כמה חודשים ורק עכשיו אזרתי אומץ לכתוב.

מה יותר מפחיד גם מהצד הפוגע גם מהצד הנפגע...

מתי זה מפסיק להיות מפחיד?

יש לכם קו אדום?

קוראת פה לאחרונה הרבה שרשורים על התאהבות אסורה או חוסר התאמה בזוגיות וזליגה החוצה.

לא יכולה שלא לחשוב, מה יותר גרוע,

כשהצד השני לא יודע על מעשים או על הרהורים?

לא מדברת דווקא על מעשים פיזיים של בגידה נניח, גם סתם משהו שבן הזוג מסתיר מסיבות מסויימות...

שאלת בונוס,

יש דרך לעבור את המשוכה בעיניכם? לסלוח על אמת, לפתוח את הראש ולצאת מהמקום הנפגע ולהוות תמיכה בבן הזוג במשבר שלו, מה שלא יהיה?

ז' אדר 14:12

לחלוטין תלוי אישיות. 

לי יותר קשה עם ההסתרה. 

למעשה הרע אני כבר דואגת לעשות רציונליזציה מסוימת שעוזרת לי להשלים עם מה שעשיתי. או שאעשה. 

ההסתרה זה עניין קצת יותר מורכב לנסיוני. 

ז' אדר 14:17

מסכימה איתך.

בראש שלי גם עצם ההסתרה הוא סוג של מעשה רע, או חטא, איך שלא לקרוא לזה. השקר. זה מרגיש לי מאוד פוגעני.

מנסה להבין אם כמו שיש מקום "להתיר" או "להצדיק" את המעשים אולי גם את ההסתרה..?

מעניין אותי אם בתור הצד השני זה יותר מפחיד לגלות ולהתמודד עם עצם העניין או יותר מפחיד לדעת שיש סודות?

ז' אדר 14:20

מעשה הופך מהר לעבר. 

ההסתרה היא לנצח. 

גם לשמור את הסוד בבטן, גם להמציא שקרים שיתרצו היעדרות/התנהגות מסוימת וגם לזכור הכל. 

לכן זה גם תלוי אופי. 

אני מאוד אקסטרוברטית וקשה לי לשמור בבטן למשל. לאינטרוברטים מאמינה שיותר קל בהתמודדות הזו. 

יש לי עוד תובנות אבל לא הכל מתאים לפה. 

מוזמנת להעמיק בפרטי  

ז' אדר 14:26

ההסתרה לנצח. זה חזק.

גם אני אחת שמספרת הכל, קשה לי לשמור בבטן כל דבר קטן, אז משהו כזה משמעותי, בכלל..

תודה לך

ז' אדר 14:22

באותה סירה איתך, לצערי הרב.

זה אוכל אותי מבפנים שיש דברים שכנראה אצטרך להסתיר לעולם.

מה זה כנראה?

בטוח!

אני מתה מפחד שזה ייחשף.

האמת לא יודעת מה כזה מפחיד, אבל מרגיש לי שבגידה באמון היא החמורה מכולן.

אצלי לפחות...

את רוצה לפרט קצת על מה יושבת השאלה שלך אולי?

תרגישי בנח גם אם לא מתאים לך... אולי יהיה פה יותר כיוון לתשובות.

גילית משהו על הבנזוג/הוא עלייך?

בכל אופן חיבוק אחות שלי 🩷

ז' אדר 14:29

נסחפתי למשהו שאני לא גאה בו. זה כבר היה ממש מזמן אבל עדיין מרחף לי במחשבות.

זה גרם לי לשאלות מול עצמי עד כמה אני אדם נאמן באופן כללי לאו דווקא בזוגיות,

גם בתור אמא, חברה וכל טייטל אחר. וגם מה שווה כל ה"מעמד הדוסי" שלי כביכול. אני מה זה טוטאלית אין אמצע. ולשתוק את זה בכלל גדול עליי..😔

מצד שני נסחפתי לזה כי זה חלק ממני, עם כמה שקשה לי להודות במקומות הנמוכים האלה, אז זו אני, מה לעשות?

מסובך...

האמת לכתוב פה באנונימיות משחרר קצת..

ז' אדר 15:19

אבל כל מקרה לגופו.

ולא תמיד הצד השני כלי להיחשף לכל הצדדים.

באופן אישי אנחנו באמת פותחים הכל הכל 

גם מקומות נמוכים שהגענו אליהם בידיעה שהצד השני מוכן לשמוע ולנסות להבין.

ז' אדר 15:49

אני לא יודעת אם אנחנו מדברות על אותם הדברים הנמוכים.

מעורר השראה זוגיות כ"כ מחוברת

ח' אדר 22:48

עיקר עבודת היצר הרע היא לא האם לחטוא או לא. אלא האם לקום מהחטא או להתבוסס בו.

זה היה קרה עבר. נגמר.

איך את מתקדמת איך את צומחת?

אולי את עוד לא במקום. זה בסדר זה תהליך.

לא להישאר במקום הקשה הזה שמנסה לשלול ממך את כל הטוב שבך.

זה לא כולך.

זה מעשה שעשית הוא לא מגדיר אותך.

אדם שנפל וחטא הוא לא חוטא בעצם מהות ההגדרה. הוא אדם, שחטא. וכנראה יחטא שוב. ושוב.

בשביל זה אנחנו פה...🩷

י"ב אדר 15:05

(מה שאת מכנה פה "היצר הרע" ואני די בטוח שאני לא מסכים עם הביטוי הזה)

יש מטרה אחרת. המטרה שלה היא להציף את "גוף הכאב".  לייצר עוד כאב ועוד צער במערכת וזה כבר פחות משנה איך.

יש לי כמה שאלות שאני שואל כשאני מרגיש לא נעים (לא בהכרח בגלל דברים "רעים", גם בגלל דברים "טובים" שלא מותאמים לי כרגע כמו לעזור כשבא לי לנוח, ועוד). זה עוזר להבין מה באמת קורה אצלי בפנים.

י"ב אדר 17:27

זה לא משנה איך קוראים לזה, וודאי שזה מעורר למחשבה, עבודה ופיתרון.

יש מציאות של מעשים ובחירות שהם קו אדום, לדעתי.

אם נלחמים לעשות את זה או לא, שם זו פעולת היצר הרע. לפי תפיסת עולמי (שלא המצאתי דרך אגב)

י"ב אדר 17:48

כלומר, יש מעשים שלא נכון לעשות אותם. אבל בהגדרה - הכל "לטובה". הכל "מייצר" משהו במערכת שנועד לעשות לנו טוב.

למה הוא רוצה לעשות לנו טוב? זה כבר שאלה שצריך לשים עליה סימן שאלה ולפעמים סדנת כתיבה.

י"ב אדר 18:28

לא יכול להיות שלאדם מתחשק לעשות מעשה רע?

לכל דבר יש שורש טוב, אבל במציאות יש מצב שרוצים לעשות דבר שהשכל/הנשמה מבינים שזה דבר נמוך ורע ומקומות אחרים באישיות מושכים אותנו לשם

י"ב אדר 19:01

אבל  "לדחוק את זה" ו "לנצח את היצר" בדרך כלל לא מביא לשום מקום, כמו שיכולה להעיד כל אישה (או גבר) שניסה דיאטה פעם. כלומר, לפעמים זה מועיל בנקודות של לא לעשות משהו שמזיק כאן ועכשיו אבל בגדול זה פשוט יתנקם מתישהו.

וזה בדרך כלל יתנקם - כשאת חלשה. כשכח ה"שכל" שלך חלש יותר (בלילה, כשאת כועסת, כשאת מותשת מהילדים, ווטאבר).

כשיש רצון במערכת (רצון פיזי, רצון בגוף, לא מחשבה בראש ש"צריך" לעשות משהו), הוא קיים שם כי "משהו" הביא אותו לשם, והוא לא ילך לשום מקום. אם יש למשל רצון לאכול - זה יכול להיות מרעב פיזי או רעב רגשי. במקרה הזה אפשר לתת מענה של אוכל בריא או להבין את הרגש שמביא לאכול (או במקרה שלי, לא לאכול).

אנחנו רוצים לעשות מעשה שהשכל תופס כרע? מצויין. 

מתי אנחנו רוצים לעשות אותו? מה קורה לפני? (אני יכול להאריך על זה אם תרצי  על איך זה פועל אצלי בנפש).

מה קרה אחרי שעשינו אותו? איזה תועלת אנחנו חושבים לקבל?

והכי חשוב - קבלה עצמית קיצונית. של העצמי עם כל החלקים שלי. לא לדחות חלק ממני כי הוא "רע" ורוצה דברים שהשכל לא אוהב.

י"ב אדר 19:06
אבל יש מעשים שהם רע במהות!
י"ב אדר 21:15
ברור שיכול להיות - נשואים טריים

זה עולם (מבורך) שלם. שיש בו הרבה מה להעמיק.

ט' אדר 22:12

זה תהליך 

וגם לי היה משו ממש דומה,

וב"ה שיתפתי בדרך חכמה וזה מאחורינו ורק הצמיח אותנו יותר

ח' אדר 23:40

מוכר לצערי

ההסתרה בעיקר בזמן המעשה קשה מאוד.

יש לצערי דברים שלא אוכל להוציא החוצה וזה קשה ביותר.

קשה לא פחות להתגבר על זה, לתקן, לעשות אחרת. 

זה התמודדות וגם רצון לעלות מדרגות למעלה 

וכן, זה מפחיד, לפחות אותי 

ואותך?

ט' אדר 00:36

למרות שאני יודעת שזה לא טוב לי והייתי נותנת הרבה כדי לחזור למצב לפני...

ט' אדר 07:47

הכי מבין

את שני הצדדים שאת מרגישה.

זו כנראה התמודדות ארוכה (מפחד לחשוב ולומר שלא נגמרת) וצריך הרבה מאמץ ורצון לנצח אותה.

השאלה מה את עושה כדי להתגבר

מה שלא יהיה בהצלחה עם זה 

י"ב אדר 13:16

אין דבר כזה "אסור לרצות". לרצות תמיד מותר.

אפשר לנוע לעבר הרצון שלנו, ואפשר לשים עליו סימן שאלה ולנסות להבין מה מפעיל אותי ומה קרה שם.

אתמול 23:30

ואפילו קודם כל לאדם עצמו שעשה את המעשה/הסתיר.

לחיות בהסתרה, לחיות בשקר, לחיות חיים שכל רגע צריך לחשוש / ללכת על ביצים / להיות צבוע או דו פרצופי / לחטוא לאמת שלך ולמוסר שלך - זה לא חיים.

וודאי שגם לצד הנפגע / שממנו מסתירים - הכאב והשבר הם עצומים. וכאן בהחלט נכנס עניין "מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך" ומיקוד חשוב הוא בראיית האחר ושימת האושר שלו והלב שלו במרכז ולא רק הנאה רגעית כזו או אחרת.

יש תשובה בעולם.

היא קדמה לעולם.

אם עשינו מעשה רע - תמיד נוכל לחזור עליו בתשובה שלמה.

חבל על האנרגיות של ההסתרה ובטח של הייאוש שמתדלק את החטא שמתדלק את הייאוש שמתדלק את החטא כגלגל שלא נגמר...

ולגבי השאלת בונוס - כן, בהחלט. ניתן לעבור את המשוכה. ניתן לסלוח ולבקש סליחה על אמת, ובעיקר לצאת מחושך לאור. בעזרת ה' יתברך ובהשתדלותו של כל אדם ואדם.

מבפנים, ובשלמות.

יעל זק"ש

[email protected]

י"ב אדר 19:20

בע"ה.

אם אתם חוגגים פורים בקרב המשפחה/עם ילדים וכו..

הדגש - לא כמה אברכים צדיקים.. אלא אתה ומשפחתך, אתה והוריך , אתה וגיסך..

יש לכם רעיונות איך אפשר לתת קצת תוכן?

כן אני יודע אמורים לשתות וכו אבל בכל זאת אשמח לשמוע כיוונים.

תודה!.

י"ב אדר 19:35
חידות על המגילה, שירי רגש יהודיים ברוח החג, שירי תפילה, והעיקר המון שמחה של מצוה!
י"ב אדר 23:21

ארי"ק - ראשי תיבות של שמי.

ד' אדר 12:21

לאורך השנים, זוגיות עלולה להפוך לשגרה שוחקת. רבים מוצאים את עצמם תוהים כיצד להחזיר את הריגוש, את ההתרגשות ואת הניצוץ שהיו שם בהתחלה. אחת הטעויות הנפוצות היא המחשבה שהבעיה היא בפרטנר – שאולי הוא כבר לא מרגש, שאולי יש משהו טוב יותר בחוץ. אך האמת היא שהריגוש אינו תלוי בגורם חיצוני, אלא בתפיסה שלנו את הקשר.

"מַיִם גְּנוּבִים יִמְתָּקוּ" – מה מסתתר מאחורי הפסוק?

הפסוק מספר משלי (ט', י"ז) "מַיִם גְּנוּבִים יִמְתָּקוּ וְלֶחֶם סְתָרִים יִנְעָם" מצביע על טבעו של האדם – יש לנו נטייה להתרגש מדברים שנמצאים מעבר לגבול. רש"י מפרש זאת באומרו: "אין טעם ביאת פנויה כטעם אשת איש", כלומר יש ריגוש מיוחד דווקא במה שאסור. אך חז"ל מציעים פתרון גאוני – במקום לחפש את הריגוש מחוץ למערכת הזוגית, הכניסו אותו פנימה.

הפתרון: להביא את האסור – לתוך הבית

רש"י ממשיך ומציע רעיון מסקרן: "אף לענין המצוה – מים גנובים ימתקו, שהיו יראים לעשות בגלוי ועושין בסתר". כלומר, הריגוש אינו נובע מעצם ה'איסור', אלא מתחושת החידוש, הפתעה והסודיות. כאשר בני זוג מעיזים לעשות משהו שהיה "אסור" או מביך מחוץ לבית – אך כעת הם מכניסים אותו פנימה כמשחק זוגי, כמשהו ייחודי שלהם – הריגוש מתעורר מחדש.

בני זוג יכולים לשאול את עצמם: איזה דברים לא הייתי עושה בפומבי, אך בתוך הזוגיות זה יכול להיות מלהיב? אולי מדובר על ריקוד ספונטני בבית, אולי פתיחת שיחה כנה ועמוקה על נושאים שמעולם לא נגענו בהם, ואולי אפילו שינוי בהרגלי החיבה והקרבה. עצם העובדה שאנו מעיזים לחצות מחסומים יחד, יוצרת קרבה אינטימית אדירה.

שינוי גישה: ממה אני מקבל – למה אני נותן

אחת הסיבות לשחיקה היא ציפייה תמידית שהזוגיות "תספק" אותי – שתהיה מרגשת, מספקת ומהנה כל הזמן. אך גישה זו מועדת לכישלון, משום שאדם שמצפה להתרגשות חיצונית ימצא את עצמו רודף אחרי ריגושים חדשים ללא הפסקה.

במקום זאת, יש לאמץ גישה הפוכה: איך אני יכול לגרום לזוגיות שלנו להיות מספקת? במקום לשאול "איך אני יכול לקבל?", לשאול "איך אני יכול לתת?". כשאנו מתמקדים בנתינה – הריגוש נבנה באופן טבעי.

ד"ר ברנה בראון: הדרך לאינטימיות היא פגיעות

חוקרת הרגשות ד"ר ברנה בראון מדברת על הצורך להכניס פגיעות לקשר הזוגי. כשאדם חושף את עצמו באמת – בין אם דרך רגש, דרך אמירה ישירה או דרך פעולה לא שגרתית – הוא מסיר שכבות הגנה. אם בן הזוג יידע להכיל את הפתיחות הזו, החיבור יהפוך להיות עמוק הרבה יותר. אינטימיות נוצרת כאשר מסכימים להיחשף ולהיות נוכחים במלואנו.

איך מתחילים? צעדים קטנים לשינוי גדול

1. בחרו דבר אחד שאתם לא מעיזים לעשות בחוץ – ועשו אותו יחד:
    • שרו בקול רם יחד במטבח.
    • כתבו מכתב אהבה ושימו מתחת לכרית.
    • תכננו "דייט סודי" מבלי לספר לאף אחד.
  2. צאו מאזור הנוחות וצחקו יחד: הצחוק מוגדר כ"יציאה מהחוק" – שבירת השגרה והרגיל. ככל שנכניס יותר רגעי הפתעה, ספונטניות ומשחקיות לקשר, כך נבנה ריגוש מתמשך.
  3. שתפו ברגשות אמיתיים: פנו זמן בו שניכם מדברים על רגשות, חלומות ורצונות – בלי מסכים, בלי הפרעות. פשוט להיות יחד ולהקשיב.

לסיכום: הריגוש לא נעלם – הוא פשוט מחכה שנגלה אותו מחדש

הריגוש בזוגיות אינו תלוי בגורמים חיצוניים, אלא בבחירה מודעת להכניס לתוכה חידוש, גילוי ונתינה. כאשר נבין שהזוגיות היא לא רק מקור לריגוש אישי אלא מרחב משותף שעלינו לטפח ולהשקיע בו – נמצא שהלהבה לא כבתה, היא פשוט חיכתה שנזין אותה מחדש.

בהצלחה

יחד עם רחלי, אשתי האהובה.

מפתחי כלים להעמקת הקשר הרגשי בזוגית, ערכת כרטישיח לשיח זוגי חוויתי וכלים נוספים

מוזמנים להציץ בכרטיס המחבר וליצור קשר.

ז' אדר 00:42
אתמול 23:23

ישר כוח גדול 💪

יעל זק"ש

[email protected]

י' אדר 09:07

לכבוד פורים.

מחפשים רעיונות לתחפושת זוגית לזו"צ 😍😁

י' אדר 14:39

בשנה הראשונה התחפשנו שאשתי היתה זאב והתינוק היה כיפה אדומה ואני הייתי הצייד

י"א אדר 00:34

בשנה שעברה היה פורים דפרזים ביום ראשון, אז זוג שאנחנו מכירים התחפשו למלווה מלכה (הוא מאבטח והיא מלכה), השנה יכול לעבוד לירושלמים

ז' אדר 11:30

איני יודעת מה לעשות חושבת שאולי כדאי להתגרש

נשואים שנה וחצי אין ילדים בת 30 עוד מעט 31

נשואה מגיל 29 הפסקתי כי נפשית זה קשה ומנטלית. 

הזוגיות שלנו ברצפה , מריבות , וייכוחים , ביקורות 

מאז,שהתחתנתי אין לי חגים ללכת למשפחה וגם אף אחד לא מזמין . אימא שלי נפטרנ לפני 6 שנים ומאז הבית התפרק האחים נעלמו ,בקושי מישהו מתקשר 

אבא שלי ב"ה גר עם אחי הרווק והולך לחגים.

הבעיה שלי זה שאני ובעלי לא מסתדרים . הוא מתקשה שאין לי משפחה תומכת מאז החתונה . לא בא לאירועים וחגים. מקלל את המשפחה שלי לא הנכחותם. לא מוכן ללכת לטיפול זוגי. לא עוזר בבית. מזלזל. מעביר ביקורת וכנל מי שמתנהג אלי ככה אני גם מחזירה. מקנא באחרים המון שלהם יש ולו אין.

יש לנו שכן שממש עוקב אחרינו , במצב של מתי פתחתי ברז. חיים קשים 

הרבה לא רצו  את בעלצ ואני כן כי הגברים שיצאתי אחד יותר הזוי. 

חגים אצל חמתי . שבתות כנל או בדירה השכורה שאנו גרים. 

התייעצתי עם רב שמטפל בשלום בית 

והוא אמר לי לבעלך אין מה להציע תתגרשי . תקימי משפחה חדשה והשני אמר תשפרי את היחסיים 

אבל זה שוב להתחיל מהתתחלה ולחפש בחור . וכל העסק של גירושין 

מה לעשות? 

ז' אדר 11:44

נראה שאתם מידי תלויים במשפחה מסביב 

אני התחתנתי בגיל 20 עם מלא משפחה תומכת וחמה משתי הכיוונים אבל העדפנו כמה שיותר לבד בבית..תבינו למה כל כך אתם בורחים מהלבד של שניכם

י"ב אדר 05:28

הרבה פעמים עצם הידיעה כי יש צמיחה טחון מהמשפחה- היא הנותנת גב ובטחון כדי להיות בבית, וכשאין את זה- זה מאוד מאוד קשה וחסר, ואז מפחיד וקשה גם להיות בבית.

לא יודעת אם הצלחתי להסביר את עצמי אבל אלה מחשבות שהולכות איתי הרבה, כאחת שמשני הצדדים אין לנו אפשרות פשוט להגיע כשבא לנו, ולהתפנק. ב"ה בונים את עצמינו צומחים מאתגרים המשפחתיים אבל וודאי שהתחושה המשפחתית נותנת המון המון גם לפני ה'להגיע לשבת או להשאר בבית'

ז' אדר 14:14

אם לא טוב, אז לא טוב. 

ואם יש מקום לשפר, אז צריך להיות על זה. 

תשבי עם עצמך בלבד ותחשבי. 

אני לא אומרת שזה יהיה פשוט, אחותי. אנחנו באותה סירה וקשה פה הזרימה להחריד. 

אבל רק את יודעת מה את רוצה באמת ומה הזוגיות שלכם מסוגלת. 

מוזמנת לפרטי באהבה 

ט' אדר 00:50

לא בטוח שאחרי הגירושין שלך יהיה הרבה יותר טוב..

נסי אולי את הסדנה של 'מעוררות אהבה', זה אולי קצת יעזור..

ט' אדר 06:00

וזה באמת לא פשוט.

איך היה הקשר בינכם בתקופת ההיכרות והאירוסין? 

כדאי להפחית את הזמן אצל המשפחה, כתבת שאתם ברוב השבתות והחגים אצל האמא, אז להגדיל את הזמן האישי והזוגי שלכם בלי הסחות מסביב.

שכן אי אפשר לבחור, אבל אפשר לבקש שיפסיק ואם לא הולך לעבור דירה.

לא צריך להרים כבר ידיים. השנה הראשונה מאד קשה וצריך להתגבר וגם ללמוד ממנה ובעיקר לא לפחד להתייעץ, ללמוד וגם לקחת עזרה אם צריך

ט' אדר 22:40

נשמע מצב ממש מורכב וקשה.

זוגיות מפגישה אותנו עם כל מיני מקומות מורכבים בתוכנו,

עם כל מיני סיטואציות לא פתורות שמחפשות ריפוי, עם כל מיני כאבים למשל של דחיה או בדידות שחוזרים על עצמם.

ממליצה לך ממש לפנות לעזרה רגשית שתעזור לך קודם כל לברר את המקום שלך בתוכך, להבין מה הפצע שאת פוגשת בזוגיות, ולראות אם יש סיכוי לתיקון ולשיפור של המצב ביניכם

(בדרך כלל הדינמיקה שנוצרת במצבים כמו זה שתיארת זה שכל אחד מבני הזוג דורך ומפעיל את הנקודות הרגישות אצל בן זוגו, וגורם לו להגיב כלפיו באופן השרדותי שמפעיל בחזרה נקודות רגישות וחוזר חלילה. 

כך נוצרים מצבים שנראים מייאשים וחסרי מוצא,

של מריבות, ויכוחים, ביקורת.

הוא מתייחס בצורה פוגעת מתוך הכאב והקושי שלו, וכך מכאיב לך, וגם את מחזירה ונוצר פה כדור שלג בעייתי ומאתגר שיוצר כאב וריחוק).

בסופו של דבר, המקומות שבהם אנחנו מגלים קושי בזוגיות, הם מקומות שאנחנו צריכים לרפא, איתה או בלעדיה.

לכן, מנסיוני בעבודה עם נשים מציעה ממש שהשלב הראשון שלך יהיה עבודה עצמית והבנה מה קורה לך בעומק בתוך הזוגיות הזו.

לפעמים העבודה מאפשרת לתקן את הזוגיות הנוכחית, וגם כשלא חלילה,

הזוגיות הבאה בע"ה תתחיל ממקום טוב ובריא יותר אם עושים עבודה של ריפוי וטיפול.

מאחלת לך ולכם חיים טובים ומאושרים❤️

מוזמנת לפנות בפרטי אם אוכל לעזור

מדריכה ומלווה רגשית לנשים ומטפלות בתהליכי עומק מודעות והתפתחות אישיים, בזוגיות ובהורות

לעוד פרטים לחצי כאן:  https://linktr.ee/tehilla.liv

❤️מוזמנת באהבה לקבוצות התוכן של להיות הכי שאת

בווצאפ: להיות הכי שאת

ובפייסבוק: להיות הכי שאת | Facebook

י"ב אדר 01:29

יש כאלו שהעלו רעיון לנסוע לחו’’ל למשל שוויץ, לתקופה של כשלושה שבועות, לטייל וליהנות, ו’לשכוח מהעולם’ ולנסות לגלות אחד את עומק הנפש של השניה. הניתוק הזה מהכל, יכול להביא הרבה טוב..

ואפילו לא חו’’ל אלא צפת העתיקה למשל.

ובכללי, לטייל הרבה יחד, לנסות לגלות את האהבה.

מאחל חיים מאושרים עם המון סיפוק פנימי ושמחה!

אולי יעניין אותך