עבר עריכה על ידי dafnadafni בתאריך ה' בשבט תשפ"ה 15:30
שלום לכולם,
אני משתפת כאן מתוך מצוקה אישית אמיתית, ומקווה לקבל עצות שיסייעו לי להתמודד עם הסיטואציה הקשה שאני חווה.
לפני כ-10 חודשים הופנינו ע"י בית הדין לגישור במסגרת הליך שלום בית. נכנסתי להליך מתוך כוונה כנה לשקם את הנישואין, במיוחד לאחר לידת בתי, שהייתה אז רק בת ארבעה חודשים. רציתי לשמור על המשפחה, האמנתי שיש תקווה, וביקשתי לפחות 4 מפגשים של גישור שלום בית.
אך מהר מאוד הבנתי שמשהו בתהליך לא מתנהל כשורה.
- לאורך כל הדרך, המגשרת התעלמה לחלוטין מבקשותיי להיפגש עמה ולשתף אותי בתוכניותיה.
- בדיעבד, גיליתי כי בעלי נפגש איתה לבדו מעל 10-12 פעמים, ללא ידיעתי וללא שקיפות.
- כשהעליתי טענות של הבעל שמבקש עוד ילדים ממני באופן פרטי, אך בבית הדין מאשים אותי בניכור הורי, המגשרת קראה לי "מניפולטיבית" – ובכך סתמה את הגולל על כל אפשרות לשיח הוגן.
- במהלך הפגישות, כשהוא קילל אותי ותקף אותי מילולית, היא ישבה באדישות מוחלטת, בלי להתערב או להעמיד גבולות, עד שנאלצתי לצאת ולהירגע.
- היא דרשה ממני תשלום על פגישה שבוטלה מראש, מסיבות שאינן תלויות בי, וכשהתעקשתי לבדוק זאת – כינתה אותי "חוצפנית" וניתקה לי את השיחה בפנים.
- במקום הפגישה שבוטלה, היא זימנה את בעלי וקיבלה ממנו תשלום.
- כל השיחות איתה הוקלטו, כי בלי הקלטות, ספק אם מישהו היה מאמין לי.
- היא דחתה את הגשת הדוח של הגישור שוב ושוב, למרות פניות רשמיות של בית הדין.
- כשכבר ענתה, היא עדכנה תחילה את עורכי הדין של הצד השני, ורק לאחר מכן את בית הדין.
- לאחר מכן, טענה כי החיסיון שאני ביקשתי מונע ממנה להגיש חוות דעת – אך בו בזמן כתבה לי שכבר הגישה את הדוח שבוע קודם!
- כעת, כאשר עליה להגיש דוח מסכם, היא משנה את ההגדרה שלה ל"מטפלת זוגית" – על אף שהופנינו תחילה לגישור חיצוני, ועל אף הבקשה שלי לגישור, ורישומי בית הדין (יש כמה).
- נראה כי היא מנסה להימנע מהמחויבויות כמגשרת, תוך ניצול ההגדרה המטושטשת.
- כך היא גרמה לעיכובים משמעותיים בהליך, שפגעו בי באופן אישי וכלכלי.
- בשל עיכוביה, בית הדין הוציא החלטות שמערערות על זכותי לכתובה, עקב בקשה להסרת החיסיון שאפשר שיח פתוח וכן בגישור.
אני שואלת – איך דבר כזה יכול לקרות? איך אין פיקוח על התנהלות כזו?
מערכת הגישור אמורה להיות ניטרלית והוגנת, אך בפועל חוויתי עוול מתמשך, תוך פגיעה בי ובזכויותיי.
אני פונה אליכם – מה אפשר לעשות במצב כזה? כיצד ניתן להתמודד עם חוסר צדק כזה?
תודה לכל מי שיקרא וייעץ לי.