תֵּ֣לֶךְ תָּמָ֗ר בֵּ֛ית אַמְנ֥וֹן אָחִ֖יהָ וְה֣וּא שֹׁכֵ֑ב וַתִּקַּ֨ח אֶת־הַבָּצֵ֤ק ותלוש וַתָּ֙לׇשׁ֙ וַתְּלַבֵּ֣ב לְעֵינָ֔יו וַתְּבַשֵּׁ֖ל אֶת־הַלְּבִבֽוֹת׃ טוַתִּקַּ֤ח אֶת־הַמַּשְׂרֵת֙ וַתִּצֹ֣ק לְפָנָ֔יו וַיְמָאֵ֖ן לֶאֱכ֑וֹל וַיֹּ֣אמֶר אַמְנ֗וֹן הוֹצִ֤יאוּ כׇל־אִישׁ֙ מֵעָלַ֔י וַיֵּצְא֥וּ כׇל־אִ֖ישׁ מֵעָלָֽיו׃ יוַיֹּ֨אמֶר אַמְנ֜וֹן אֶל־תָּמָ֗ר הָבִ֤יאִי הַבִּרְיָה֙ הַחֶ֔דֶר וְאֶבְרֶ֖ה מִיָּדֵ֑ךְ וַתִּקַּ֣ח תָּמָ֗ר אֶת־הַלְּבִבוֹת֙ אֲשֶׁ֣ר עָשָׂ֔תָה וַתָּבֵ֛א לְאַמְנ֥וֹן אָחִ֖יהָ הֶחָֽדְרָה׃ יאוַתַּגֵּ֥שׁ אֵלָ֖יו לֶאֱכֹ֑ל וַיַּֽחֲזֶק־בָּהּ֙ וַיֹּ֣אמֶר לָ֔הּ בּ֛וֹאִי שִׁכְבִ֥י עִמִּ֖י אֲחוֹתִֽי׃ יבוַתֹּ֣אמֶר ל֗וֹ אַל־אָחִי֙ אַל־תְּעַנֵּ֔נִי כִּ֛י לֹא־יֵעָשֶׂ֥ה כֵ֖ן בְּיִשְׂרָאֵ֑ל אַֽל־תַּעֲשֵׂ֖ה אֶת־הַנְּבָלָ֥ה הַזֹּֽאת׃ יגוַאֲנִ֗י אָ֤נָה אוֹלִיךְ֙ אֶת־חֶרְפָּתִ֔י וְאַתָּ֗ה תִּֽהְיֶ֛ה כְּאַחַ֥ד הַנְּבָלִ֖ים בְּיִשְׂרָאֵ֑ל וְעַתָּה֙ דַּבֶּר־נָ֣א אֶל־הַמֶּ֔לֶךְ כִּ֛י לֹ֥א יִמְנָעֵ֖נִי מִמֶּֽךָּ׃ ידוְלֹ֥א אָבָ֖ה לִשְׁמֹ֣עַ בְּקוֹלָ֑הּ וַיֶּחֱזַ֤ק מִמֶּ֙נָּה֙ וַיְעַנֶּ֔הָ וַיִּשְׁכַּ֖ב אֹתָֽהּ׃ טווַיִּשְׂנָאֶ֣הָ אַמְנ֗וֹן שִׂנְאָה֙ גְּדוֹלָ֣ה מְאֹ֔ד כִּ֣י גְדוֹלָ֗ה הַשִּׂנְאָה֙ אֲשֶׁ֣ר שְׂנֵאָ֔הּ מֵאַהֲבָ֖ה אֲשֶׁ֣ר אֲהֵבָ֑הּ וַיֹּֽאמֶר־לָ֥הּ אַמְנ֖וֹן ק֥וּמִי לֵֽכִי׃ טזוַתֹּ֣אמֶר ל֗וֹ אַל־אוֹדֹ֞ת הָרָעָ֤ה הַגְּדוֹלָה֙ הַזֹּ֔את מֵאַחֶ֛רֶת אֲשֶׁר־עָשִׂ֥יתָ עִמִּ֖י לְשַׁלְּחֵ֑נִי וְלֹ֥א אָבָ֖ה לִשְׁמֹ֥עַֽ לָֽהּ׃ יזוַיִּקְרָ֗א אֶֽת־נַעֲרוֹ֙ מְשָׁ֣רְת֔וֹ וַיֹּ֕אמֶר שִׁלְחוּ־נָ֥א אֶת־זֹ֛את מֵעָלַ֖י הַח֑וּצָה וּנְעֹ֥ל הַדֶּ֖לֶת אַחֲרֶֽיהָ׃ יחוְעָלֶ֙יהָ֙ כְּתֹ֣נֶת פַּסִּ֔ים כִּי֩ כֵ֨ן תִּלְבַּ֧שְׁןָ בְנוֹת־הַמֶּ֛לֶךְ הַבְּתוּלֹ֖ת מְעִילִ֑ים וַיֹּצֵ֨א אוֹתָ֤הּ מְשָֽׁרְתוֹ֙ הַח֔וּץ וְנָעַ֥ל הַדֶּ֖לֶת אַחֲרֶֽיהָ׃ יטוַתִּקַּ֨ח תָּמָ֥ר אֵ֙פֶר֙ עַל־רֹאשָׁ֔הּ וּכְתֹ֧נֶת הַפַּסִּ֛ים אֲשֶׁ֥ר עָלֶ֖יהָ קָרָ֑עָה וַתָּ֤שֶׂם יָדָהּ֙ עַל־רֹאשָׁ֔הּ וַתֵּ֥לֶךְ הָל֖וֹךְ וְזָעָֽקָה׃ כוַיֹּ֨אמֶר אֵלֶ֜יהָ אַבְשָׁל֣וֹם אָחִ֗יהָ הַאֲמִינ֣וֹן אָחִ֘יךְ֮ הָיָ֣ה עִמָּךְ֒ וְעַתָּ֞ה אֲחוֹתִ֤י הַחֲרִ֙ישִׁי֙ אָחִ֣יךְ ה֔וּא אַל־תָּשִׁ֥יתִי אֶת־לִבֵּ֖ךְ לַדָּבָ֣ר הַזֶּ֑ה וַתֵּ֤שֶׁב תָּמָר֙ וְשֹׁ֣מֵמָ֔ה.
אני יודעת שלא אכפת לך, מעולם לא היה לך אכפת
רק תדע
תדע שאמרתי לך שהכל בסדר כי לא רציתי את הרחמים שלך,
תדכ שכלום לא בסדר
תדע שאני יודעת שאין בך רחמים.
תדע שאני יודעת ששיקרת לי מדם לבך
תדע שהריח שלך עלי הנשימות שלך עלי
הצחוק שלך
שומעת אותך בתוכי אנפלאגט
תדע שהשארת אותי למות
תדע שניסיתי
כל מה שחשבתי זה שעדיף להם שאני אמות
תדע שאני מפחדת לצאת מהבית, מפחדת ממך, מדמיינת אותך עומד מולי וצוחק עלי
תדע שאני מפחדת, מפחדת שצילמת, מפחדת שתספר עלי לכולם
תגלה להם הכל שאני מלוכלכת שאני ז*** מושפלת.
תדע שכולם מפלצות בעיני
כולם
כל אלה שקרויים בני אדם
הקטנים שמחבקים אותי צמאים אלי לחיבוק שלי ואומרים שאוהבים אותי ואני רואה אותם מפלצות מנסים לעבוד עלי אבל אני יודעת שהם משקרים לי שקרים אומרים לי מילים טובות משקרות ושעוד רגע יעשו לי מה שעשית. אני יודעת שכולם מפלצות. אסור להאמין לאף בן אנוש, אין בהם טיפת אנושיות. תברחי תרוצי מהר הם יפגעו בך
תדע שנפלתי לסמים לאלכוהול לאנורקסיה לדכאונות לחרדות לבכי שלא נפסק
סמים חזקים לרגעים חזקים עד יעבור זעם
תדע שאין לי שינה מפחדת מלילה מהסיוטים ההבזקים חקל תפוחין סירה נעלים מועכות פרינט אני ביער לבד ציורים הבזקים סיוטים
השיער התארך כבר יושבת עליו אומרים עלי רפונזל ואצלי זה אישי אל תסתכלו זה אישי זה קשור קשור הכל קשור הכל מזכיר לי מזכיר לי הכל מזכיר לי את הזמן כל יום כל ס"מ זה עוד בזיונות
תדע שהידיים רועדות והפסקתי לנהוג
להיות באוטו עושה לי התקפי חרדה התקף לב בוכה תהומות של כאב
להיות באוטו ואני רואה אותך יושב מלטף לי יד, עובד עלי משקר לי.
תדע שאני מאשימה את עצמי, אני יודעת שהכל בגללי וזה מגיע לי
תדע שהרגת אותי ריטשת את הגופה שלי ואני מנסה לעמוד ולא מצליחה
תדע שהזמן רק גומר אותי יותר ויותר
תדע שאני בגיא צלמוות שממה