חשבתי לשתף במתכון מוצלח שיצא לי-
ראיתי שהילדים אוהבים את השניצל תירס שהכנתי וחשבתי איך להוסיף לו יותר חלבון. אז שילבתי לתוכו מתכון של קציצות עדשים שיש להן מרקם בשרי. כך נוצר מתכון חדש בתוספת כמה שינויים שלי ובאופן מפתיע יצא מוצלח מאוד!
בהתחלה טיגנתי כי רציתי לוודא שזה טעים, ואז נגמרה לי הסבלנות והכנסתי לתנור עם מלא שמן על הנייר אפיה ועוד הרבה שמן מלמעלה ויצא טעים באותה מידה, באמת לא הרגשנו בהבדל.
בגלל שהכל קצוץ מי שאוכל את השניצל לא יודע ממה הוא עשוי, ממש קשה לנחש. החיסרון שלו הוא שצריך היערכות מראש כדי לבשל את העדשים.
חצי כוס עדשים ירוקות
חבילת שימורי תירס קטנה
2 גזרים קטנים
חבילה קטנה של רסק עגבניות
בצל גדול
חצי כוס קמח קוואקר או קמח אחר
חצי כוס קוואקר
ביצה
מעט כמון, מלח, פלפל
פירורי לחם לציפוי
שמן לציפוי
אופן ההכנה:
משרים את העדשים מראש ומבשלים אותן עם כוס מים רותחים.
קוצצים את הבצל יחסית דק ומטגנים אותו.
טוחנים את הגזר, שיהיה מרוסק כמה שיותר.
מסננים את העדשים מעודפי מים וטוחנים מעט למשחה, שלא יהיה נוזלי.
קוצצים את התירס למשחה, לא יותר מידי. אם רוצים שיהיה מרקם של שניצל תירס משאירים בצד רבע מהכמות ומוסיפים לקערה את הגרעינים השלמים.
מערבבים את כל המצרכים בקערה, מוסיפים עוד קוואקר או קמח לפי הצורך. רק להיזהר שהעיסה לא תהיה נוקשה מידי, אם היא לא נוחה לעבודה אפשר להכניס למקרר לחצי שעה.
ליצור עיגולים ולצפות בפרורי לחם. אני השתמשתי במוזהבים שתיבלנו בפפריקה, שום גבישי, מעט פלפל ומלח.
מורחים על נייר אפייה כמות נדיבה מאוד של שמן זית. מניחים את השניצלים ומורחים עליהם עם מברשת עוד שמן זית. אופים כ15 דק' עד הזהבה. הם מתמצקים אחרי שמתקררים קצת.
אפשר לטגן אבל זה לוקח יותר זמן, צריך על אש קטנה ואין כמעט הבדל בטעם, בעיניי זה לא שווה.
-אני הכנתי כמות כפולה והקפאתי בקופסה.

)
)