זה לשאוב כל יום בזמן שהתינוק במסגרת, כמות שמספיקה לו לכל הארוחות, ולתת למחרת.
ככה אפשר לשמור במקרר ולא צריך להקפיא.
את צריכה שיהיו לך מספיק בקבוקים, גם בשביל לשלוח לו וגם בשביל לשאוב.
כדאי לשאוב קצת מראש, בשביל שיהיה לימים הראשונים, ובשביל להקפיא עודפים למקרה הצורך.
חלב שמקפיאים- אפשר לשמור בשקיות ייעודיות חד פעמיות, או בכוסות רב פעמיות.
בשקיות, זה יותר יקר, אבל לא תופס הרבה מקום באחסון (מקפיאים כשהשקית שוכבת), ויותר קל להפשיר.
לגבי כמויות- זה משתנה בין תינוק לתינוק. את צריכה לנסות ולראות כמה מספיק לו.
יש כאלה שמסתדרות טוב עם שאיבות בעבודה, אבל יש כאלה שזה לא מספיק להן.
אם התינוק שותה כמויות יותר גדולות, או שלא מצליחים לשאוב מספיק.
ואז, או ששואבים עוד במשך היום, או שדואגים לסטוקים במקפיא מראש, או שמשלבים תמ"ל.
כשהתינוק קצת גדל, הוא יכול להתחיל לאכול ארוחות מוצקים, ואז זה מקל מהשאיבות. יש תינוקות שעוברים בקלות למוצרים, ויש כאלה שלוקח להם יותר זמן.
חלב במקרר אפשר לשמור 4-5 ימים.
בהקפאה אפשר כמה חודשים.
חלב קפוא שהופשר אפשר לשמור 24 שעות.
אפשר להקפיא חלב עד יומיים מהשאיבה (ובינתיים לשמור בקירור).