אז מה מבשלים לשבת? נפתח שרשור מעכשיו שייתן רעיונותיעל מהדרום
אצלנו יש כבר כיווניםבוקר אור
ערב חלבי
מרק אורז ועגבניות
ניוקי ברוטב שמנת פטריות
סלט מושקע עם צ'יפס בטטה ופטריות
בוקר
צ'ולנט (אבל בא לי משהו קצת שונה, אולי על בסיס אורז)
שניצלים מהמקפיא
אנטיפסטי
סדש
פשטידת פטריות ובצל מהמקפיא
חלות מהמקפיא
עוגת שוקולד צ'יפס חלבית מהמקפיא
חצילים בתנור
טחינה
סלט אבוקדו
סלט ירקות
אולי יהיה כוח גם למקלות גזר..
רק תספקי לי מתי את מכינה ומקפיאה??יעל מהדרום
לק"י
סלטים וחלות אני כן מקפיאה, כשאני מכינה יותר.
שניצלים- פעם כשהיה לי יותר זמן וכח, הייתי מכינה מצופים ומוכנים לטיגון.
חח האמת שניצלים אני חא מכינה אף פעםבוקר אור
סבתא הכינה🙈
אפשר לאמץ את סבתא שלך?😅יעל מהדרום
מה פתאוםבוקר אור
אני לא יכולה להסתפק בחצי מהשניצלים😅
האמת שהיא לא מכינה לנו המון, אבל כשיש זה ממש נוח
יאללה אני מצטרפת
המקורית
ערב שבת -
מרק פטריות עם שניצל תפוא
דג ברוטב חריף לבעלי ולילדים, תבשיל חומוס בשבילי
מלא סלטים (מטבוחה, חציל מטוגן, תפוא וביצה, כרוב סגול, חסה, שומר, קולורבי, מלפפון עם בצל סגול, אבוקדו עם שרי, שרי עם כרפס וכוסברה ושום קצוץ)
קינוח - עוגת תפוזים בחושה, כדורי שוקולד
שבת בבוקר - קידוש חלבי. כנראה אקנה עוגה הפעם, אין לי רעיונות טובים ונמאס לי מהשטאנץ הקבוע
סעודה שנייה - עוף עם תפוא בתנור, בורקס במילוי בשר קצוץ ובצל, אורז, אנטיפסטי
סדש - לחם וסלטים, אולי שניצל
אם יהיה לי כח אאפה חלות. אם לא - כנראה אקנה
נשמע טעים!יעל מהדרום
מה זה שניצל תפוא?וואלה באלה
או שהכוונה שניצל ותפוא?
כי בעלי השבוע רצה שננסה שניצל מצופה בפירה (של אייל שני), אבל נשמע לי מסובך ממש.
והיי, את אופה חלות? זוכרת שכתבת שהכי טעים של המאפייה
(או שהתבלבלתי עם מישהי אחרת?)
אם יש לך מתכון ממש שווה אשמח
הכוונה היאהמקורית
לתפוא מבושל עם עשבי תיבול, מצופה בביצה ופירורי לחם, כמו שניצל, רק לא מחזה עוף 
ולגבי החלות - נכון, של המטפייה יותר טעימות בעיניי. בעלי קצת חולק על ההנחה הזו, ובסוכות השנה החלטתי לנסות לאפות
המתכון לקילו (אפשר להכפיל כמויות)
דבר ראשון: להתאזר בסבלנות 
שמה 2 כפות שמרים עם כף סוכר וכוס מים פושרים, מערבבים ומחכים 10 דקות
במיקסר אני שמה את הקמח, עם שאר הסוכר (בדרכ 3 כפות, אז מוסיפה עוד 2), מוסיפה כף של משפר אפייה (שמעתי שקורנפלור עושה פלאים לבצק. כף אחת על כל קילו, אנסה בלי נדר השבוע), את התערובת דל המים והשמרים ורבע - חצי כוס שמן.
מפעילה על המהירות הכי נמוכה 12 דקות, 2 דקות לפני שאני מכבה מוסיפה חצי כף מלח
מתפיחה עד הכפלת נפח. בחורף זה בערך שעה וחצי
שוקלת 150 גרם של בצק לכל רצועה ( אני אוהבת חלות על 4, לחן במטבח יש הסבר קליט ביותר)
קולעת חלה רפויה, ונותנת התפחה נוספת של כשעה. הבצק צריך להיות אוורירי כשאת מנערת את החלות בתבנית. (אפשר לשים אותו בהתפחה מהירה על 50 מעלות בתנור גם ואז לחמם לחום גבוה יותר)
אני מצפה בביצה, סילאן, וקצת קפה לצבע יפה מבריק, ושומשום/ פרג
לחלות מט 😅 - זה בלי ביצה
כדי שיישארו רכות, מיד כשמוציאה מהתנור מכסה במגבת
וואו איזה מגניב! אולי ננסה השבת את השניצלוואלה באלה
ותודה על המתכון! בחיים לא שמעתי על קורנפלור
הולכת לנסות ...
בהצלחה! עדכני בתוצאות. רצוי עם תמונה😉המקורית
החלות יצאו אמאלה ואבאלהוואלה באלה
וחן במטבח באמת מסבירה מעולה
פעם ראשונה שקלעתי 4.
לא מעלה תמונה כי מרוב התרגשות שלחתי לכל העולם תמונה אז חוששת מאאוטינג😂
איזה כיף!המקורית
פרוסות תפו"א או פירה?יעל מהדרום
פירה. מכינה פירה, מתפוא חתוכיםהמקורית
מתובלים באבקת מרק עוף
כשהם רכים, מוסיפה כף שמן פטרוזיליה קצוצה . אם צריל לתקן טעם, מוסיפה טיפה מלח
אפשר להכניס בפנים גם חזה עוף קצוץ, מצובל במלח פלפל וזה כמו קציצת תפוא עם מילוי. עשיתי שבוע שעבר חלק ויצא מעדן
אז אני מכירה את הרעיון😅יעל מהדרום
לק"י
אצלינו קוראים לזה בנטז.
בערך כמו שאת מכינה. זה ממש טעים!
באמת טעים ברמות, ושדרגתי אותםהמקורית
עוד יותר כששמתי אותם בתוך המרק פטריות
אמאלה זה קובה מודרני🤣
זה לא התפרק שם?יעל מהדרום
לק"י
קובה מודרני🤣
אני לא שמה אותם במרקהמקורית
מראש, רק לפני ההגשה
טוב קובה זה לא מדויק, יותר כמו בורקס תפוא רק בלי המרגרינה והבצק
סהכ כוס מים אחת על קילו קמח?וואלה באלה
אוי סליחה, לא. 3 כוסות סהכהמקורית
אני משתמש בכוסות חדפ
שמה מים חמימים- פושרים
נשמע יותר הגיוני, תודה!וואלה באלה
אצלנו יהיה בקטנה השבתשדמות בחולות
עלי גפן ממולאים בשר בסגנון מצרי
שניצלים
קציצות בשר
אורז עגול
ירקות אפויים
וגבינות עם דגים לבוקר
יאללהמאוהבת בילדי
חלות מההקפאה
עוגת גבינה מהמקפיא
אורז
חורשט
עוף בתנור
(לא החלטנו מה לבוקר ומה לערב)
סלט פטריות וכבד קצוץ הכנתי היום
סלטים טריים מחר
בא לי להכין עוגה מעניינת, אבל שגם בעלי וגם הילדים יאהבו.
שבוע שעבר הכנתי רולדה, ולא בא לי לחזור על זה.
עשית לי חשק לחורשטשדמות בחולות
עוגה מעניינת...
פרווה או חלבית?
יש למ מתכון מעולה לפאי לימון
חח לבעלי כבר נמאסמאוהבת בילדי
אבל זה מה שהכי הולך פה...
עוגה פרווה, מעדיפה עם הרבה ביצים- פשוט כי יש לי מלאאאא
וכמה שפחות עבודה.
כאילו לא אכפת לי להקציף, אבל לא שכבות וכזה... הפאי לימון מתאים לזה?
אה, פחות..שדמות בחולות
אבל עוגת טורט לימון יכולה ללכת מדהים. יש לקרין גורן מתכון מעולה
בסוף הכנתי עוגת שוקולד פירוריםמאוהבת בילדי
יותר טוב מזה אין...שדמות בחולות
סלט פטריות וכבדכי כל פה
מגישה חם או קר? ויכוח תמידי אצלינו..
עכשיו מתחילה לחשובאבןישראל
לערב כמובן דגים( מן הסתם נכין מושט טונה וסלמון)
יש ביקוש לפקיילה אבל לא מצאתי תרד אז נכין קוסקוס ומרק גרונות
בבוקר נעשה קציצות עם אפונה או לזניה בשרית
שניצלים/ מוקפץ ואורז
סדש סלטים ודגים
סלטים
חציל בצורות שונות
טחינה
מטבוחה
ביצים
שומר מבושל
עוגות- עוגה חלבית( תביאו רעיון למשהו טעים חלבי לא מסובך מידי ובלי ריבת חלב )
עוגה פרוה( פאי תפוחים/ שוקולד/ שיש)
יאללה שנצליח להכין הכל עם הקטן שבבית
עוגה חלבית אפויה?יעל מהדרום
אפשראבןישראל
אבל לא מסובכת
יש לניקי ב. חיתוכיות גבינה מייפליעל מהדרום
לק"י
ויש עוגת גבינה ניו יורק שממש קלה להכנה. תחפשי מתכון בגוגל.
יש לניקי גם עוגת ביסקוויטים בלי שמנת להקצפה. גם ממש טעימה.
עוגת גבינה אפויהופל לימון
לערבמדברה כעדן.
סלטים:
מטבוחה
סלק
חצילים
טחינה
חומוס
דג מרוקאי
קציצות בקר והודו ברוטב אדום
מוקפץ ברוקולי בצל שעועית ירוקה קישוא ופטריות
אורז בסמטי לבן
סלט כרוב
לבוקר:
דג עם ירקות
עוף כלשהו
כרובית מטובלת מוקפצת
תפוא
(אורז שנשאר מהערב)
סלט חסה שרי פטריות ופקאנים
עוגה בחושה כלשהי, אני די חסרת רעיונות
עוגיות שוקולד צ'יפס
סדש, מתארחים
סדש חורף להתארחכי כל פה
זה מגנייב! אצלינו בקושי מצליחים לאכול משהו..
שבת מצומצמתכי כל פה
אחרי חמישי מטורף🙃
ערב- מרק עוף+ אורז
בוקר- פירה, חזה עוף מוקפץ, צשונט ואורז
סד"ש- בלינצסים וישאר 0ירה ואורז
על חלות ועוגות פחות ויתרתי אז בעז"ה חלות (חלק לחמניות שום לסעודה שלישית), פיצפוצי אורז, טראפלס, עוגת מייפל ועוגת שוקולד חמה..
אצלך מצומצם זה בלי סלטים? כי בעיני זה לא מצומצם😅יעל מהדרום
גםכי כל פה
גם בלע סלטים, גם בלי מנה בערב וגם כשהתוספת היא אחת שחוזרת בכל הסעודות בערך😅
ממשבוקר אור
אני קוראת ןמחכה שאני אגיע לשלב של הצמצום
טוב יאללה שבת מתקרבתטארקו
כדאי שנתאפס פה..
חלות בעלי הכין אתמול
סלטים הוצאנו מהמקפיא: מטבוחה, קרם חציל, פסטו, זיתים, קישואים. יש גם אבוקדו בשל ויש עגבניות שרי עייפות שנראה אם אצליח להכין מהן משו..
ליל שבת
מרק כתום
שניצלים
תפו"א
בוקר שבת
כנאפה תרד וגבינות
סלמון
סדש
לחם שום
עוגיות כלשהן עוד לא הוחלט איזה.
אפשר מתכון לכנאפה? זה מסובך?וואלה באלה
כנאפה זה קלי קלות של הכנה:שדמות בחולות
באמת קליל. תודה!וואלה באלהאחרונה
לא מסובך..טארקו
אחרי שבת בע"ה
תפריט שבת שלנוSeven
ערב
מרק תימני
לחוח
בוקר
קובנה
רסק
ביצים
שלישית
דג
אורז
אנטיפסטי
שעועית מוקפצת
מטבלים
חציל במיונז
ביצים במיונז
קישוא בטעם כבד
סלק חי בטיבול
קוביות בטטה עם שומשום
טחינה
וזהו להשבת
אז אצלינויעל מהדרום
לק"י
חלות (נקווה שהבצק יתפח)
סלט חצילים, בצל ופטריות
סלק קצוץ חי
גזר וכוסברה
חומוס ביתי
סלט חי
עוגיות פריכות
עוגת יומולדת (טורט עם קצפת)
עוגת שמרים
ליל שבת:
קוסקוס
מרק עדשים
חזה עוף ברוטב עם פטריות וכרובית
קציצות מטוגנות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
כרובית עם פירורי לחם בתנור
קציצות מבושלות (חלקן בתוך פרוסת חציל מגולגלת) על בצל ופטריות.
איך מארחים?דיאט ספרייט
אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.
חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?
ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום
לק"י
מרקים
שקשוקה וסלט עם לחם
קוסקוס ומרק
פסטה ושניצל
תודהדיאט ספרייט
זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה
מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-
פשטידות, מאפים
יכול להיות פיצות
אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות
לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)
תודהדיאט ספרייט
חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט
כי בשרי זה על האש.
מנסה לגוון חוץ מזה
יכול להיות פרווה או חלבי
אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*
קישים/פשטידות
מאפינס
מרקים
תפו"א אפויים
פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)
סלטים
ממרחים/מטבלים
פוקאצ'ות
דגיםרוני 1234אחרונה
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה
מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..
צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.
מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
תודה♥️סטודנטית אלופה
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום
לק"י
אם לא אכפת שיהיה טחון גס.
אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).
לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות
אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).
אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.
מה הולך אצלכם?
הכי קל והכי דלופל לימון
מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים
מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק
נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅
אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום
לק"י
מרק עדשים כתומות
מרק אפונה
מרק קובה סלקמאוהבת בילדי
מרק ירקות עשיר
מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...
מרקיםסטודנטית אלופה
מרק כתום עם עדשים כתומות
מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם
מרק מגורד עם קוביות עוף
המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח
מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)
מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.
(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)
מרק לחשו*אשתו של בעלי*
מרקים זה וואו!מרגול
בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.
מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)
מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.
מרק אפונה
מרק כרישה
מרק עוף ברור
מרק ירקות גם זורם לפעמים
מרק בצל
אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.
בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)
וואו הכל טעיםבוקר אור
מרק ירקות עפ שעועית לבנה
מרק אורז ועגבניות
מרק גזר
מרק קישואים
מרק עוף זה הכי טעים בעולם
עדשים כתומות/ירוקות
כתום
בצל
גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים
אפונה
איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט
הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.
מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר
מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף
מרק עגבניות
מרק אפונה
כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת
היום למשל..*אשתו של בעלי*
אני מכינה מרק דלעת וחומוס.
בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט
אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה
מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.
בנתיים חותכים דלעת לקוביות.
מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)
מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.
מכבים כשהכל מתרכך.
טוחנים.
אצלנו אוהביםעלמא22
מרק ירקות עם או בלי גריסים
מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)
מרק בצל חלבי
מרק פטריות וגריסים
מרק עגבניות
מרק עוף
המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול
אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.
אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.
(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)
בקיצוררר עצות?
אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.
אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)
וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)
בא לי לגוון.
רעיונות?
יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום
לק"י
ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.
תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".
ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום
לק"י
ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.
ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה
לבסיס:
300 גרם ביסקוויטים מפוררים
ממיסים יחד:
100 גר שוקולד מריר
כוס חמאת בוטנים
3 כפות טחינה
2 כפות דבש
רבע כוס שמן
מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית
מקפיאים ל10 דקות
שכבה שניה:
ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)
מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.
מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך
בהצלחההה
אז מה יש לנו השבת?יעל מהדרום
לק"י
אני התחלתי עם עוגות, עוגיות וסלטים.
כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.
מה בתפריט
אין לי מושג עדיין
חלות יש מההקפאה
היום בע"ה שייתן לי כח
סלט עגבניות
חילבה
טחינה?
עוגיות
עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)
נוסעיםאבןישראל
אז ככהבוקר אור
אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי
ערב
מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות
קוסקוס
בוקר
חלןת וסלטים
סדש
חמין פרוֹה
אנטיפסטי
שניצלים של סבתא מהמקפיא
חלןת
שמרים שוקולד מהבצק של החלות
פירות
חצילים בתנור
טחינה
סלט ירקות
סלט אבוקדו אם יבשיל
סלט זיתים מהמקפיא
יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן
)טארקו
יהיה מרק, כנראה כתום
ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...
אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית
אצלנו כנראה
דג ברוטב וקציצות לערב
באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה
ולשבת עצמה יהיה חמין
בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח
ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה
לחם כרגיל קונה
לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד
בתקווה אכין חלות רגילות,
מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.
מבחינת פחמימות:
נכין אורז ופתיתים
הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד
2 סוגים סלומון
סלט תפו"א
ירקות מוחמצים
סלט סלרי/ או עגבניות שרי
מרק עוף + איטריות
עוף
פרגיות
רולדה אולי
אורז
ברוקולי
פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס
לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים
קרקרים ודגים מעושנים
צ'ונט
שניצלונים
סלט חסה
סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר
כיף לכתוב פה! שבת שלום💐
התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט
הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'
חצילים מטוגנים וטחינה.
עוד מעט יהיה בע"ה
צלי בשר
פרגיות
כפיתות
ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה
נמשיך משם הלאה
אצלנומאוהבת בילדי
אורז
בשר בערמונים
עוף בתנור
דג לסד"ש
עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)
סלטים מהמקפיא
חלות מהמקפיא
טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו
גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...
חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש
)
סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות
פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים
ליל שבת
מרק כתום
עוף ברוטב מתוק
אורז
בוקר שבת
חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים
תפוא קריספיים כלשהם
סדש
בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)
מיני רוגעלך מהמקפיא
עוגה קנויה אם נצטרך
מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון
חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים
ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.
יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.
קינוחים:
עוגת קינמון
בראוניז
חיתוכיות שיבולת שועל
אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח
ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.
לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.
זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.
זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.
זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.
מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.
הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.
מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.
ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.
תודהשדמות בחולות
בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים
ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).
נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.
ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.
בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח
ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.
חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.
לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
הנהבינייש פתוח
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום
לא... מתארחיםמאוהבת בילדי
הכנתי עוגה וזהו...
להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו
דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו
שזה נדיר מאודדד..
הלך לנו המיקסר
הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...
אז חלות קנויות
סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)
ליל שבת
מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)
תבשיל הודו ובטטות מתוק
אורז
בוקר שבת
לזניה
סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)
סדש
שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה
עוגיות לימון מושלגות
אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣
ברור שכןהמקורית
אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח
דג ברוטב וקציצות דגים
עוף עם תפוח אדמה ואורז
חלה קנויה
עוגה קנויה
סלטים חיים
וקצת פיצוחים ושטויות
עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
בטחאבןישראל
פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום
ערב שבת
דגים ברגיל מושט וטונה בסיר
ומרק גרונות
בוקר שבת
מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה
כנפיים
שניצלים ואורז
סלטים
טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה
חלות שהכנתי
עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.
היה טעים
העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום
לק"י
עוגת שוקולד
עוגת תפוזים
קוראסונים קנויים
חציל בפירורי לחם
חציל עם עגבניות וכוסברה
טחינה
סלט חי
ליל שבת:
תבשיל שהיה אמור להיות פקילה
קוסקוס
מרק שעועית וירקות
יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף וירקות מוקפצים
שניצלים
סד"ש:
בורקסים קנויים
וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)
וסלטים תוצ"ב:
ז'עלוק
סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)
חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן
חילבה (האורחת הביאה)
טחינה (כנ"ל)
סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת
דג בירקות
אורז
קוגל ת"א תוצרת בית
ביצים
רצועות טונה מטוגנות
מרציפן תוצ"ב
עוגה תוצרת בית .
נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38
אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה
אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.
ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק
מה שממילא נותן לו אווריריות.
וגם-
א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך
(בלי ביצה ושומשום)
ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.
ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.
מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.
ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה
מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .
ערכתי
נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון
לבצק
2 קילו קמח
4 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוסות שמן
1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )
כוס סוכר
2 כפות מלח
אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.
מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).
מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח.
כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה
כ- 15 דקות
מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר)
אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.
גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות
תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי
את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה
מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה
החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב


