מה קורה אח שלי? אני חתן די טרי,
האמת שבפגישות לא היה לי חשוב כל כך "המראה החיצוני"
(=היה מאד חשוב לי, אבל ברוך ה' פיתחתי עין טובה ופנימית יחסית
,התמקדתי באופי, התחברתי לאישיות, ואז ראיתי את היופי בכל אחת שיצאתי איתה
גם אם היא לא היתה בסטנדרטים של מודל היופי של זמננו, וזה היה נשמע לי קלישאה
גרועה המשפט "אשתי הכי יפה בעולם" אבל זה כזה נכון למרות שאני עדיין לא מבין לגמרי איך זה הגיוני,
אשתי באמת הכי יפה עולם בעיניי ואני לא עיוור, אני יכול להצביע על דברים שנחשבים "פגמים ביופי" בעיני העולם,
ועדיין זה יפה ומושך בטירוף בעיניי, אולי דווקא הפגמים, כי זה מה שמייחד את אשתי, הופך אותה לדבר שונה, שמתאים לי)
וגם לי היתה את ההתלבטות של "היא קדושה וטהורה מדי"
(ובאמת אשתי הדבר הכי טהור וקדוש שאני מכיר, ואני בא מבית קדוש וטהור)
אז אומר לך כמה כיוונים:
א. נשמע מדבריך שאתה מעריך את הקדושה שלה, שזה מקום שהיית רוצה להיות בו אבל אתה לא שם ולכן "לא ראוי".
אבל העיקר הרצון לא? ברור שלא, לא הייתי מתחתן עם חילונית ש"רוצה מאד להיות קדושה אבל עדיין לא שם",
כי עבודת ההתקדמות והמידות זה עיקר ואולי כל עבודת חיינו, ולוקח שנים לפעמים לשנות מידה אחת,
ובסוף יש דבר שנקרא "בית" שאתה רוצה לבנות, זה הגדרה,4 קירות, גדר, שלא כל דבר עובר את הגדר,
כמו שלא מכניסים בוץ מבחוץ והוא עוצר בדלת-יש חומר ורוח שלא תתן להם להכנס ל"בית" שתבנה בע"ה,
כי אתה רוצה שתהיה לו צורה מסוימת, של "בית בישראל".
אז עצה מאמא שלי-אתה רוצה משהו, אבל יש "רוצה רחוק" ויש "בתהליך ובכיוון של הרצון"/"בתהליך צמצום הפער בין הרצוי למצוי",
ודרך שהיא הציעה לי לנסות להגדיר היתה-"אני יכול לעשות משהו לא רצוי" לעומת "אני עושה וחי משהו לא רצוי" כלומר אולי אתה חושב
שאתה "פתוח" יותר ממנה כי "אתה מסוגל" לשמוע שירים לא ראויים או לראות סרטים או לבזבז את הזמן בקטע שלא בוגר לגילך וכו' וכו'
והיא כבר נמצאת ב"רצוי" שלך, אבל האם זה מה שאתה "עושה וחי"? עיקר עיסוקך הוא בדברים האלה? יש לך בפועל שירים שלא היית רוצה בפלאפון או שרק "לא נורא לשמוע אותם"
אבל היא לא תשמע אותם ותכבה אותם אם היא תשמע? אתה רואה סרטים בפועל במשך היום או "מסוגל לראות" "לא מפריע לי עדיין לראות"?
אם אתה במקום כזה שהחיים שלך בפועל לא במקום רע אבל הרגש והרצון עדיין לא טהורים לגמרי-זה בסדר, זה פער סביר.
כמובן שתשאל את עצמך גם-זה יפריע לנו בחיים המשותפים? זה פער גדול מדי? זה יפריע לי שהיא צדיקה?
(נ.ב.-כשיש "בית מסוים" שאתה רוצה לבנות, "זוגיות מסוימת" שאתה רוצה לבנות ואישה שנמצאת שם-זה ממש מקל ונותן דחיפה מטורפת להגיע לשם,
לא בונים רק על זה, אבל זה יעזור, תמיד רבנים אומרים שעדיף שהאישה תהיה יותר דוסית מהבעל כי הבית הולך אחרי האישה והיא תשפיע מאד על הבעל..)
ב. הייתי משתף אותה בעדינות (רק בשלב שאתה מרגיש שהיא רוצה אותך ומרגישה קרובה אליך) שיש לך פער בין הרצוי למצוי, ואולי תתן טיפה כיוונים
למה אתה מתכוון (לא לפרט לה על עבירות שאתה עושה/עשית! במיוחד לא בדברים של צניעות! בנות לא יכולות להבין את הניסיון וזה רק ירחיק ביניכם...)
(יכול להיות שהיא תגיב ב"לכולם יש, כפרה עליך, לא גילית את אמריקה") ולראות אם היא מוכנה באמת לקבל את זה, אשתי מקבלת אותי כמו שאני ואוהבת אותי מאד.
וברור שהיא רוצה שאתקדם, כי גם אני רוצה, כי זה טוב לי, טוב לנו, זה יעשה אותי ואת הזוגיות שלנו מאושרת, כי אין כמו זוגיות קדושה ובית של תורה..
ג. יש יצר הרע מקורי, של רצון לשלמות, שאומר "אני מלוכלך-איך אלמד תורה/אתפלל/אעשה מצוות?" זה כזה קדוש ואני טמא! "אני אקח אחריות? אבל אני לא מתאים לתפקיד!"
וכמו שצריך לדעת להודות באינטרסים רעים כשניגשים לעשות משהו, צריך גם להודות בצדדים טובים ולתת להם את המקום העיקרי.
כי גם נשמע קצת ממך שאולי כל מה שכתבתי על הפער ביניכם מיותר, ובאמת אתה לגמרי במקום הקדוש והטהור שלה "חוץ מהקטע של היופי והמראה החיצוני",
אז תדע לשים גם אותו בפרופורציה! תמחק אותו רגע ותשאל "נניח שאין לי את החסרון הזה-אני רוצה אותה והיא רוצה אותי?" את מכלול התכונות שלה והרצונות שלה אתה רוצה?
והיא את שלך? אז לך על זה אחי! 90% התאמה זה יותר מדי אפילו, אתם איש ואישה, הפכים, באתם מבתים שונים, אם יש לכם הרבה טוב משותף והוא עיקר האישיות-לך על זה!
לפעמים אני רוצה לעשות משהו טוב ואז היצר אומר לי "אה אתה עושה כדי שיאהבו אותך!" ואז היצר הטוב מנער אותי ואומר-אבל זה מעשה חיובי, נתינה, אז לא תעזור למישהו כי
זה גורם לך להתמודד עם המידות שלך? אז ה' לא רוצה את זה? איפה כתוב שאתה פטור ממצווה אם אתה "מרגיש לא ראוי"? אם "לא היתה לי תפילה טובה" אז פעם הבאה אני לא אתפלל?
נ.ב. עצה לחיים-מה שלי אישית עזר מאד בכל נושא החיצוניות וגם בכללי שחיים ובפרט בזוגיות, זה לפתח עין טובה. קודם כל על עצמך (כי אתה לא יכול לראות באחרים מה שאין בך)
פשוט תכתוב לעצמך כל תכונה טובה שאתה רואה בך, שהוצאת לפועל פעם, ותשנן את הרשימה הזאת לעצמך בשכבך ובקומך (כשאתה קם ולפני השינה) זה לוקח דקה וזה משנה חיים
בהמון דרכים שאין כאן המקום להאריך (תכתוב "תרגיל המראה" בגוגל) אבל הכי חשוב זה מפתח לך עין טובה (ופנימית!) על עצמך וממילא על אחרים, מרגיל לראות את הטוב בהכל.
בהצלחה אח שלי!