אני חושבת שאת צריכה להפריד בין שני דברים:
1. הכנה נפשית - כתבת שלא היה לך תקשורת עם בנים. ללמוד קצת מה ואיך וכמה ולמה. מה זה זוגיות, מה יש בה, במה זה אחר מקשרים אחרים בחיים. על תקשורת ושיח. וכו' וכו'.
2. למצוא מישהו לצאת איתו - כשאת כותבת דיסקרטיות, אני לא בטוחה למה בדיוק את מתכוונת. דיסקרטיות ממי?
מי זה הטייפקאסט שלך? מה את מחפשת? מה חשוב לך?
בכל מקרה, אני חושבת שכדאי:
א. לפנות לשדכנים של ישיבות שנראים לך בכיוון.
ב. יש מיזמים דיסקרטיים: אלגו, לדוגמה. ללא מגע יד אדם, הכל הבינה מלאכותית עושה לפי הנתונים שאת מכניסה לו. רק מי שעונה על הקרטיריונים שהגדרת יכול לראות את הכרטיס שלך, ולהפך. אירועי זום ספידייט.
יש מיזמים חצי דיסקרטיים: למורשים בלבד. לדוגמה: שגרירים בלב. רק השגרירים יכולים לראות את המועמדים, והם אלו שמשמשים כשדכנים, ומחפשים עבורך מישהו שעונה לקריטריונים שלך. דוגמה נוספת: אתרי היכרות מסוימים, שבהם רק רשומים יכולים לראות משתמשים רשומים אחרים. דוגמה נוספת: מיזם קורעים את הים, שבו אפשר לפרסם כרטיס ללא פרטים מזהים וללא תמונה, ורק אם רלוונטי יפנו.
יש כאלה שבכלל לא דיסקרטיים, לדוגמה, אתרים מסומים, שבהם גם בלי להירשם אפשר לראות כרטיסים.
לגבי שדכנים,
יש רשימה בשרשור הנעוץ בפורום. יש שם עשרות שדכנים ומיזמים. אם יש לך שאלה על מיזם, איך הוא עובד (כמה הוא דיסקרטי), את יכולה לנסות לשאול.
לשדכנים את פונה בעצמך, מתאמת שיחה\פגישה, מספרת על עצמך ומה את מחפשת. בד"כ מבקשים שתמלאי כרטיסיה, אותה ישלחו לאנשים שחושבים שרלוונטיים עבורך.
חוץ מהכותרות הגדולות, אין באמת דרך לדעת איזה שדכן מתאים יותר מאחר. צריך לנסות. ממליצה לנסות עם אחד (או אחת), ואם תוך שבועיים לא שמעת ממנו - לפנות לעוד אחד. ומידי פעם לתזכר..
אם את רוצה שחברה תייצג אותך - יש מיזמים שמיועדים לזה, כמו שגרירים בלב, מאצ'רס, ערבי מאץ'-אפ ועוד.
בניגוד לדברים אחרים בחיים - אין התחייבות לבלעדיות. מותר וכדאי ורצוי לנסות במקביל דרכים שונות.
ולסיום, בעיני כדאי גם לחשוב שוב על העניין של הפרסום. אני לא אומרת שצריך לתלות שלט באיילון, אבל אני יודעת להגיד שרוב האנשים במגזר הדת"ל הכירו את בני זוגם באמצעות שידוך של מכרים. את נמצאת בשלב בחיים שבו זוגיות למטרת חתונה לחלוטין נמצאת על הפרק, בעיני זה לא משהו מבייש\ לא ראוי. לכן דווקא להגיד לסובבים אותי, לאנשים שאוהבים ומעריכים אותי שאני מחפשת - יכול לסייע בלמצוא מישהו רלוונטי. זה שמישהי החליטה שהיא בשלה ומוכנה לצאת, לא הופך אותה לשיחת היום.
בהצלחה!!