צריכה רעיון הכי פשוט איך להכין משלוחי מנות למשפחות, כי בסוף יבואו לתת לנו...
אבל עם מינימום של הכנה ביתית אבל שיהיה משהו כאילו נחמד ומושקע
נגמרו לי הכוחות לפני שבכלל התחיל פורים אז לא בא לי שיתקרב פורים וממש כבר לא יעמוד בזה..
צריכה רעיון הכי פשוט איך להכין משלוחי מנות למשפחות, כי בסוף יבואו לתת לנו...
אבל עם מינימום של הכנה ביתית אבל שיהיה משהו כאילו נחמד ומושקע
נגמרו לי הכוחות לפני שבכלל התחיל פורים אז לא בא לי שיתקרב פורים וממש כבר לא יעמוד בזה..
קופסת שימורים כלשהי (גוף), מעליה מפית תחרה עגולה (צווארון) ומעליה אשכולית/פומלית (ראש), אפשר לצייר עליה פרצוף של ליצן עם טושים.
ממש פשוט מדברים קנויים, מלווה בפתק מושקע שרואים שהיתה מאחוריו מחשבה (אנחנו קיבלנו ממנה פתק אישי, שהיא כתבה בו מה היא מעריכה בנו וכמה היא שמחה להיות שכנה שלנו, וכו'). כשאמרתי לה אחרי פורים כמה זה היה משמעותי ומשמח, היא אמרה לי שאין לה את היכולת להשקיע במשלוח מנות מושקע, אז היא משקיעה לפחות בפתקים. אני ממש אהבתי והערכתי את זה.
(מניחה שהיו לה גם כמה משלוחים בלי פתק אישי, כדי להחזיר לאנשים שלא ציפו לקבל מהם. אבל למשפחות שהיא תכננה מראש להביא - היא השקיעה בפתק ולא במשלוח).
אישיים לכמה שחשוב לי..
ממש גם מנצלת את זה לספר להם מה אני לומדת מהם וכו
וכן מכינה גם כמה יותר נייטרלים
אני לא משקיעה עד כדי פתק אישי לכל אחד... אבל כן משקיעה בברכה (בחרוזים, ושתהיה מתאימה לפורים הנוכחי) ובעיצוב שלה.
לרוב לא מנסה להכין בעצמי אוכל, כי אני לא טובה בזה, אלא קונים דברים ומכניסים לשקית נייר, וזהו.
לפעמים מנסים למצוא קונספט למשלוח, לפעמים בהקשר של התחפושת המשפחתית שלנו. (למשל - שנה אחת התחפשנו כולנו למלכים, אז במשלוח היו אגוזי מלך, קרקרים של חברת מעדני מלך ודבש, שהוא כאילו מזון מלכות)
לפותחת - מציעה לך ללכת בכיוון הזה. הכי קל ללכת על משלוח לפי צבעים, ואז לקשר את הברכה לזה. (למשל - משלוח של דברים בצבע צהוב: שתמיד תהיה לנו שמחה מאירה. משלוח בצבעים שחור-לבן: שתמיד נזכה לראות את החלק הלבן והמאיר בתוך השחור של החיים. וכו'... אפשר לבחור את הדברים לפי צבעי האריזות שלהם)
לשלב חלק מהמרכיבים הבאים-
זיתים טעימים,גבינה בולגרית,עגבניות שרי, קרקרים קנויים,לאבנה, טחינה,חומוס,מתבל גבינה..
כמובן לא הכל..
מתוק-
שקית שוקו
שוקולדים
מעדן
ערכת קפה-
עוגיות לוטוס
בקבוק קנוי קטן אייס קפה
ושוקולד או רוגעלך
אפשר פיצוחים- בשקיות או קופסאות קטנות
יחד עם מיץ
אפשר שקיות קטנות עם ברכות ומשהו שמתאים לברכה-
שפע- מטבעות שוקולד
שמחה- עוגיות חיוכים
חיות- ביסקויט חיות
אהבה- לבבות גומי
ושאר רעיונות מקוריים
תבנית ביצים שבתוכה 6 ביצי קינדר (אפשר חיקוי אם לא אוכלים חלב נוכרי), וליד זה חלב של קפה (יש ממש חלב ספציפי לקפה טעים ברמות). מתוק מאוד.
הבעיה עם זה היא שצריך הרבה תבניות ביצים משכנות או משהו.
אולי ערכה להכנת פונדו?
את שמה חבילת שוקולד מריר, חבילת מרשמלו, תפוח, בייגלה (אפשר לקנות בשקיות קטנות) וכו
ומצרפת הוראות איך מכינים את הפונדו.
הכל קנוי, זה רק השקעה בהוראות.
ואם כבר יש להם אז הם מן הסתם לא צריכים את ההוראות...
אבל חמוד מאד
יש כמו נייר כזה ששמים לנפח, נכון? אז כזה חום, שהיה נראה כמו זרדים של הקן ועל זה היו מונחות כמה ביצי קינדר, לא זוכרת אם היה עם זה עוד משהו.. זה היה ממש חמוד!
קטנה מיץ כלשהוא, קטנה חבילת עוגיות ואורזת ביחד. זהו. אין שום סיבה שתשקיעי מעבר. המצווה הזאת גם ככה איבדה כל פרופורציה אז בשנה כזאת טוב להחזיר אותה לממדיה
הייתי פשוט בוחרת צבע
וקונה דברים מתאימים לצבע הזה, מה שיש בסופר בלי להשתגע
מחברת פתק חמוד עם כמה מילים שמתקשר לצבע, וזהו
או כתום או צהוב לרגל המצב.
לטעמי אפילו לא צריך קונספט
ללכת לחנות גדולה כמו אושר עד פעם אחת
לקנות הכל
כמה דברים שמכבדים לטעמך אבל לא יוצאים יקרים מידי, אמצעי אריזה קלים יחסית (שקיות צלופן או קרטון) ובאמת לקחת את זה הכי ברגוע שאפשר
להחליט על מספר משלוחי מנות מוגבל מראש שאת מכינה וגם אם יביאו לך ולא תחזירי זה ממש בסדר, אפילו להחליט שאת עושה רק מה שמוטל בחובה 2 משלוחים.
משלוחי מנות פשוטים ממש כמו בקבוק שתיה קטן, לחמניה, ו2-3 ממרחים קנויים/זיתים/סלט טרי קצוץ בקופסאות חדפ של רטבים קטנות
זה לא הרבה עבודה וזה ממש מכובד בעיני
תיונים מכמה סוגים, אם את מוצאת- צנצנת דבש קטנה (כמו שמקבלים בגן לר"ה) או קוביות סוכר, ואם את רוצה להגזים אז גפ לקנות ספלים ולצרף לכל משלוח ספל ואז המשלוח הוא כאילו ערכת תה כזו. אפשר גם להוסיף או להחליף בקפה..
באמת הייתי הולכת על רעיון של "קונספט" ואז גם אם זה פשוט זה נראה יותר וואוו.
משלוח שוקולד- סופלה, בקבוק שוקו, מקופלת, וטבלת שוקולד
משלוח אדום- שוקולד פרה, פחית קולה, ועוגיות לוטוס
משלוח שחור/חום- לבן- קליק חום לבן, עוגיות אוריאו, ומילקי. (אפשר גם לקנות בסטוק לוח דמקה כזה קטן ואז זה בכלל קונספט)
משלוח מכל הלב- סוכריה בצורת לב, שוקולדים בצורת לב, ולבבות דקל.. (חח סתם, לא חייב)
עוד משהו שהוא לא יוצא ידי חובת משלוח הלכתי אבל זה חמוד- ערכה להכנת משהו. הביאו לנו שנה אחת קמח לפיצה, רוטב פיצה קנוי, תבנית לפיצה מהמקס סטוק ומתכון להכנת פיצה ביתית.
אפשר על הדרך הזו ערכה להכנת סמורס- ביסקוויטים, שוקולד, ומרשלו והוראות איך מכינים סמורס, ערכה להכנת עוגיות/ כדורי שוקולד.. כל דבר כזה בסגנון
קניתי מפיצרייה ליד הבית קופסאות לפיצה
בבוקר אפינו את הפיצה ושלחנו לשכנים שהיו בעננים. (זה 10 ד' כל פיצה)
לחילופין, בשנה שהיינו אחרי ניתוח מורכב לבעלי, קניתי כוסות ענקיות של פופקורן, קניתי שק פופקורן וקולה.
ופשוט שלחתי קופסת פופקורן וקולה
לפותחת - יש לך את התירוץ הכי טוב בעולם לעשות משהו בקטנה.
אם את אוהבת, את יכול לחפש קונספט וכו'. יש כאן הרבה רעיונות.
אבל גם ממש מותר לך לארוז 2-3 דברים קנויים ביחד, בלי קונספט ובלי התבחבשות, ודי. כולם יבינו.
תודה על המילואים ♥️
אם כן ואת יכולה לקנות בייגלים- אז בייגל עם מיץ תפוזים טבעי, או קרטון של ספרינג. אפשר גם להוסיף גבינת שמנת אבל לא חייב בכלל. אלא אם אתם נוהגים ששתיה לא נחשב מנה.
אורזים בצלופן ושלום. פורים ביום שישי ממילא.
אם אין מאפיה תעשי משלוח קנוי של דברים בסגנון קרקרים, עוגיות ושוקולד, לארוז בצלופן אפשר גם שבוע קודם.
אפשר להוסיף נרונים עם תפילה לשלום החיילים. יש ברמי לוי אריזה של נרונים ריחניים. ואת התפילה מדפיסים.
קניתי מעמותה משלוחים מוכנים יפים ומושקעים שהחניכים מכינים.
ככה שילבתי בין מתנות לאביונים ומשלוח מנות.
אם אני לא טועה קנינו 5 משלוחים.
לכל מי שהביא לנו חיכתה סלסלה עם שוקולדים קטנים שהוא מוזמן להתכבד.
ערכת מנות קרב:
טונה, זיתים שימורים וקרקרים.
להוסיף ענף עץ זית אם יש לכם עץ באיזור
התלהבתי בשבילך על הקונספט 😆
קליל להכנה ומצחיק ותכלס דברים שמשתמשים בהם בכל בית.
תכתבי ברכה בסגנון של עת מלחמה (מנת קרב) ועת שלום (ענף זית)
תמיד במינימום הכנה
זה כולל:
שקית מעוצבת קנויה (מהפשוטות)
בקבוק משקה (יין קטן/ בירה/ נקטר)
עוגיות/ עוגת פס (קנויות בלבד)
חטיף/ שוקולד
ואז ההכנה מסתכמת בלקנות ולשים בתוך השקית, קלי קלות וגם בעיניי מכובד לגמרי.
בו ביום בסכומים מכובדים.
תודה על הנירמול והניעור. לוקחת לי
יוצא יפה
בקופסא מחולקת חד פעמי
כשהייתי מגוייסת עשיתי את זה-
קניתי קופסאות עגולות עם מכסה חד פעמי מחולקות לשלוש או ארבע. בפנים שמה בכל חלק סוג אחר של דגני בוקר - כריות, קוקומן, צ'ריוס... וחלב/שוקו .
על אותו רעיון- פיצוחים או סוגי גומים.
הכנתי מראש את משלוחי המנות.
קניתי דלי פופקורן, שמתי בפנים שני בקבוקי שתיה קטנים, פופקורן למיקרוגל, חטיף ואני חושבת גם עוגיות. בכל קנוי. ארזתי הכל לפני הלידה, ובפורים עצמו היינו צריכים רק להביא את המשלוחים המוכנים.
עוד רעיון פשוט ויפה שאמא שלי קיבלה-
צנצנת קפה, קופסת עוגיות חמאה והיה עוד ספל עם סוכריות קשות צבעוניות כאלה. ממש מתוק
ברעיון השני הכוונה לספל קפה?
ואיך הכל היה ארוז? על מגש?
מעניין אם את זוכרת חח סליחה על כל השאלות
אבל זה לא באמת משנה, אפשר כל כלי שזורם לך לשים בפנים את הסוכריות האלה, כמובן שאפשר גם לוותר על זה או במקום זה לשים שוקולד לב בעטיפות צבעוניות (תופס יותר מקום וצריך פחות).
היה על מגש כלשהו, לא זוכרת בדיוק (אולי אפילו קרטון שעטפו אותו).
אגב, לפני שנתיים אני גם עשיתי משלוח מנות כזה, רק במקום עוגיות קנויות, שמתי קופסת עוגיות ביתיות. אבל אני ממש אוהבת להוסיף משהו ביתי למשלוח מנות, נהנת מזה
של הדברים הזולים ממשנת יוסף
זהו..
אולי נוסיף עוגיות ביתיות אולי לא
אולי תמרים בשקית צלופן קטנה אולי לא
נארוז בע''ה שבוע ומשהו לפני פורים
אחרי שנים של ניסוי וטעייה של כל מיני וראיציות שהתישו אותי
הבנתי שרק קנוי.. ופשוט.. לא להישחט כלכלית גם על משהו שאף אחד לא זוכר בים המשלוחים שעוברים מיד ליד ביום הזה
יודעת שלא פולפלרי אבל הכי הכי משמח אותי ומרגיש לי הרבה יותר מושקע! דווקא לפעמים מכינה אבל לקבל נהנת מקנוי לא משנה מה יש שם😅
תינוקת חמודה בת חמישה ימים מחפשת שם
דרוש
שם עם משמעות חיובית (לא רק צליל יפה)
קלאסי (לא שם שהתחיל ללכת אתמול ומחר יפסיק ללכת)
עדיפות לשם תנכי אבל לא חייב.
לא מדי קצר
היא הולכת ומזדקנת
הסביבה לוחצת
ולא מוצאים שם ששתינו מתחברים
הדד ליין היה שבת אבל לא הצלחנו להיסגר על עצמינו ועכשיו אני מסננת פה את כל המשפחה שרוצה עדכון ואין לי!
מנסה לחשוב על שמות נחמדים לא יחודיים מדי
שירי, רוני, גילי, רננה, הלל, הללי, ציון, מוריה, הודיה
זה שמות עם משמעות ברורה
בהיבט היותר ייחודי אפשר ללכת על שמות שקשורים לטבע (עצים, פרחים, הרים בארץ, נחלים בארץ וכו):
ירדן, איילה, כרמל, שקד, גליל, יסמין, מורן, מרווה, צוף וכו'
ויש גם יישובים עם שמות מעלפים;)
חנה, דבורה, אביגיל, אסתר, רות, הדסה, יסכה, איילה, נועה, מילכה, תרצה.
יש הרבה שמות יפים בתנ"ך
ויש ספרים שמרכזים שמות מהתנ"ך, אפשר להסתכל בהם כדי לקבל השראה...
אני מבינה שהסביבה חסרת סבלנות, אז שידמיינו שהיא נולדה עוד חודש.
אנחנו קראנו שם בלחץ ואחכ עם כל ההורמונים של אחרי הלידה, למרות שאני בחרתי את השם היה לי ממש קשה עם השם ועם הילדה ולקח לי המון זמן להתחבר בחזרה. לא יקרה שום דבר אם היא תהיה בת חודש בלי שם.
תזכקי תמיד שבתקופת הגאונים היה את רב האי גאון - פשוט קראו לו "זה" אז זו גם אופציה 😉
ארבל
גפן
יסכה
נועה אביגיל נעמה נגה אורי
טליה אביטל רני אמונה יעל חגית רננה רעיה
תהילה שירה ליבי אוריה איילת השחר
ועוד..
נוגה, רעות, שלומית, אפרת, טוהר, אוריה, מבשרת, הילה, יסכה, איילת השחר, צופיה, הלל
אודיה, תהילה, נעמה, נעמי, עדי, שירה, אביטל, אביה,
הוא כבר שבועיים בערך מתלונן ששורף לו בישבן
הוא גמול..
לא רואים שם אדום בכלל בכלל. בכל אופן מרחנו משחה להרגעה די הרבה פעמים.
ניסינו כמה וכמה פעמים לבדוק תולעים, ולא ראינו.
בכל מקרה בשבת התחיל להתלונן יותר ויותר פעמים ששורף לו בישבן.
אמר שצריך לשירותים מספר 2, כל 5 דקות בערך הלכנו איתו, ישבנו שם, הוא קפץ ממש מכאבים ואז התייאש ואמר שלא צריך. לא יצא לו כלום...
והוא ממש בוכה מכאבים ששורף לו בישבן. לפעמים גם מתלונן על כאבי בטן.
לא נראה לי שזה עצירות. הוא עשה בשבועיים האלו המון פעמים רגיל. וגם אתמול בערב עשה רגיל. הוא כן בוכה שהוא לא מצליח לעשות מספר 2.
ניסינו לתת פתילה של נורופן, אחרי שממש ממש בכה, חשבתי אולי זה יעזור לו לשחרר אם יש עצירות. אבל לא יצא לו כלום אחכ.
הוא ממש ממש בוכה מכאבים. כל הזמן.
הערב הלכנו איתו לרופא מוקד של הקופה. הוא אמר שבגלל שזה כאב של שבועיים שרק התחזק זה לא נשמע לו משהו קריטי, והוא לא רופא ילדים ושנלך לרופא ילדים מחר.
למישהי יש רעיון לכיוון?
דווקא בלילה ישן ממש טוב
וכל היום בכה מכאבים.
היתה לו יציאה די רכה בליל שבת, לכן עצירות לא נשמע לי...
קיבלתם הפניה לצילום מרופא ילדים?
ממש תודה!
להיות ביחד עם עצירות .
כן , קיבלנו הפניה מרופא ילדים כי באנו אליו פעם שניה אחרי כמה ימים של כאבי בטן. הוא גם נתן בדיקת דם . בצילום ממש ראו גזים.
עם ילדה אחרת לפני כמה שנים בהתחלה גם חשב וירוס ולא עבר , רק החמיר . עשינו בדיקת דם , התברר שהייתה דלקת רצינית.
בכ"א כדאי ללכת לרופא לשלול משהו אחר.
לנו אןמנם זה היה בלילה אבל לא ראיתי תולעים והיה מלא בכי וצרחות בלילה, החלטנו בהמלצת רופאה כן לנסות ורמוקס ובאמת באותו לילה היא נרגעה פלאים.
זה מקרה שונה אבל הייתי מנסה
גם הבן שלי באותו תקופה היה לא רגוע בכלל במהלך היום גם לו נתתי ורמוקס יחד עם הילדה וגם הוא ממש נרגע, אז כנראה שכן היה להם
שירגיש טוב!
אצלנו זה ממש תולעים
חבל, הייתי מביאה ורמוקס כבר לפני שבועיים.
שבוע טוב
ב"ה בשבוע 28
אתמול במהלך היום פחות תנועות. בלילה פתאום התחזקו.
היום שוב, יש תנועות מידי פעם אבל יחסית חלשות ולא הרבה.
אכלתי מתוק, שכבתי על צד שמאל, וממשיך אותו הדבר.
תוהה אם זה מדאיג ומצריך בדיקה. כי ברור לי שאם אתקשר למוקד אחיות יגידו לי ללכת להיבדק.
מה אומרות? יש עוד דרך לשכנע את העובר לזוז יותר?
3 תנועות בחצי שעה.
עם עובר סופר פעיל שכנראה החליט לנמנם🤪
ודווקא במוקד האחות אמרה לי לעקוב במשך חצי שעה ואם אני מרגישה 4 תנועות אין צורך לדאוג.
אצלי זה גרם לריקודים ששום מתוק אחר לא עשה
אנסה
ואעדכן בעז"ה
שימי לב לכמות של התנועות ולא לעוצמה.
3 פעמים ביום 4 תנועות בחצי שעה
היו בהחלט מספר תנועות מכובדות בשעות האחרונות.
אז נרגעתי
מקווה שימשיך כך.
רק יודעת להגיד שלי כאב מאוד שהספקולום מפלסטיק, ממש בלתי אפשרי.
אז הרופאה לקחה ספקולום ממתכת והיה הרבה פחות כואב.
הרופא אמר לי שהוא לא עושה עם ספקולום... והבנתי שהרוב כן
אני בשבוע 14, הייתי לפני יותר מחודש ומאז עשיתי רק בדיקות דם (לא עשיתי שקיפות עורפית)
שכחתי לשאול את הרופאה מתי לחזור...
לק"י
ונותנת הפניות חדשות.
אם אין תורים, בעיני גם לא נורא להגיע פעם בחודשיים.
נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..
אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.
בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)
יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).
בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..
קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש
אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕
ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-
שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄
השבוע התפללתי שחרית כל יום!
חלק מהימים תפילה מלאה, חלק קיצרתי.
אבל הקפדתי כל יום!
זה התחיל ממשהו אחד שמאוד רציתי להתפלל עליו, ובחלק מהימים הצלחתי גם לכוון, שזה ממש לא מובן מאליו, כי בדרך כלל המחשבות מטיילות למיליון ואחד דברים אחרים.
זהו😌
הלוואי עלי
אבל נתת לי יעד שבא לי להצליח בו
אמן השבוע אני אצליח גם
בזכותך אני אשתדל יותר השבוע להיות על זה
אין דבר יותר משמח מזה!
אני משתדלת/השתדלתי להתפלל כל יום מנחה.. עכשיו קצת פחות יוצא לי, מקווה בע"ה להתמיד יותר!