שלום,
עברתי ליחידת דיור חדשה לפני מספר חודשים. בעל הבית בא לפני מספר ימים ואמר לי שהצריכה שלי לחודשיים האחרונים
הייתה 750 קוטש שזה 480 שקל, 240 שקל לחודש. בכל החיים שלי צרכתי בערך 70-90 שקל לחודש, אולי 100 ומשהו מקסימום פה ושם,
אז הצריכה עכשיו הייתה כביכול כפול 3 ממה שאני רגיל.
הדברים היחידים ביחידה שלוקחים הרבה חשמל זה הדוד שאני מדליק 20 דקות ביום, התנור שאני מדליק למספר שעות בשבוע, מכונת
הכביסה שאני מדליק פעם בשבועיים והמזגן.
חשבתי שמן הסתם יש איזה משהו עם המזגן. בדקתי עם מונה (מכשיר ששמים בתוך השקע ובתוכו שמים את התקע של המזגן ורואים בצג את הצריכה) את המזגן וגיליתי משהו שכלל לא ידעתי שיכול לקרות - *המזגן היה דלוק כל הזמן גם כשהיה מכובה*.
כלומר - גם כשהמזגן היה כבוי, אור כבוי, מדפים סגורים, לא מוציא שום אויר, לא עושה שום רעש וכו' - הצג של המונה הראה שהוא עדיין צרך מעל 1000 וואט לשעה (ורק אם מוציאים את השקע מהתקע הוא לא צורך כלום).
ולמען הסר ספק בדקתי את כשירות המונה עם כל מיני מכשירים ואיתו אין בעיה.
אמרתי את זה לבעל הבית שקרא לטכנאי מזגנים שבדק עם מכשיר את הכרטיס החשמלי של המזגן ואמר שבאמת כך המצב ושיש בעיה עם הריליי שזה איזשהו
פקד שאומר ליחידה החיצונית בחוץ מתי להדלק ומתי להכבות ושהפקד הזה פשוט לא אמר ליחידה החיצונית להכבות. אז יצא שחודשיים שלמים המזגן עבד
למרות שהייתי בטוח שהוא מכובה (כאמור רק אם השקע בחוץ הוא מפסיק לצרוך חשמל, אבל לא חשבתי בכלל שאני צריך להוציא את השקע של המזגן מהתקע).
סיכמנו אני, בעל הבית והטכנאי שנחכה עוד מספר שבועות לקיץ ונראה אם זה קורה גם כשהמזגן על קור, ואם כן אז אולי בעל הבית כבר יקנה מזגן חדש
כי להחליף כרטיס חשמלי זה מאד יקר.
בזה נגמר הסיפור ובעל הבית מצפה שאעביר לו בביט 480 שקל ובכלל לא הציע שהוא ישלם מה שמעל מה שאני רגיל לשלם (כאמור אני רגיל לשלם לחודשיים
140-160 שקל) או שלפחות נעשה חצי חצי.
אז האם להתקשר אליו ולהגיד לו שזה לא הגיוני מבחינתי שאשלם את החשמל על מכשיר חשמלי מקולקל שבא ביחד עם היחידת דיור שצרך חשמל מבלי שידעתי על כך ושכלל לא באשמתי
ושנעשה חצי חצי, או לספוג את ה240 שקל (זה הכמות שאחסוך אם נעשה חצי חצי) כדי שלא ליצור אולי חיכוך שלטווח הארוך של היחסים בינינו אולי יפגע בי
ועדיף להפסיד 240 שקל מאשר להפסיד יחס טוב מבעל הבית.
סליחה על החפירה!!

זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …