פריקהאני:)))))

יש מישהי אחת, חברה, שמעתיקה ממני כל דבר וזה מציק.

החלק הכי מעצבן בסיפור זה שהרבה פעמים היא מבקרת אותי ועושה לי כמו שיחת מוסר ואז בסוף עושה בדיוק אותו דבר ומשתפת אותי בזה וכאילו שוכחת מה שהיא אמרה לי.

אם זה היה דבר אחד או שתיים אז סבבה,בדיל ויעבור אבל זה הרבה יותר, די תפתחי אישיות משל עצמך, למה להעתיק כל דבר(אפילו דעות), זה מציק.

אתן דוגמא קטנה, רציתי נעל מסויימת ואז היא התחילה להגיד שזה לא יפה ולדעתה זה לא מתאים לקנות נעל כזאת, וזה לא צנוע וכו וכו (בצורה מתנשאת),אמרתי לה סבבה אני לא מסכימה איתך,בעיני זה בסדר. אחרי כמה זמן היא משתפת שהיא רוצה לקנות את הנעל הזאת ואז מסייגת שהיא לא תקנה בצבע שלי כי שלי לא יפה בעיניה, אמרתי מה אכפת לי תקני מה שאת רוצה, אפילו עדיף שלא תקני אותו צבע,קנתה ואחרי זה היא אומרת לי דווקא הצבע של הנעליים שלך יפות. כאילו די, אין לך עמוד שדרה? סבבה את משנה דעה מהר אבל למה את מרשה לעצמך להתנשא וכו וכו ולבקר בלי לחשוב שרק הדעה שלך נכונה?

מזכיר את חברה שליתמיד בשמחההה:)

מספרת לי במשך כמה שעות בלילה (הלך לילה בשבילה) כמה אין לה חברות וכמה רע לה וכזה, 

אתמול ראיתי אותה עם חברה שלה באיזה אירוע והיא אומרת לי: למה את פה? מה את קשורה? בטון הכי מזלזל, ואז אומרת לחברה שלה: וואי היא הזויה...

עאעאעאההה עצבים חטפתי עליההה

הבנאדם הכי שקרן אולי שאני מכירה זאת היא!!

אם היא לא היתה יהודיה מזמן הייתי רוצחת אותה

..אני:)))))

התנהגות גועלית, אני מציעה לך להתרחק ממנה

..ימח שם עראפת

זה נשמע שאותה ילדה מסכנה מאד. באמת אין לה חברות, והיא מנסה לשדר עסקים כרגיל, למצוא חן בעיניי בנות מקובלות, גם אם זה אומר להשפיל מישהי בדרך.

היא לא עושה את זה מרוע לב. באמת קשה לה, והיא מסכנה, קצת נואשת. וכנראה שהיא מתביישת ממך בגלל הלילה ההוא, שהיא התפרקה ובכתה לך. היא מרגישה מושפלת ממך, כי את מכירה את מה שהיא באמת, היית איתה ברגעי השפל. היא חשפה בפנייך את מה שהיא באמת מרגישה.

היא מסכנה וגורמת לי להיות מסכנה גםתמיד בשמחההה:)
פשש מסכים מאודפתית שלג
ייתכן שאסור לרצוח אפילו גוייםאחו

@כְּקֶדֶם תקן אותי אם אני צודק

ישע עשה על זה מחקרפתית שלג
ימח שם עראפת

וודאי שמותר לרצוח גויים, השאלה מתי. ובוודאי שאסור להרוג גוי, השאלה איזה.

לרצוח מותר, להרוג אסוראחו
ימח שם עראפת

בוודאי, שלא יהיה זילות בחיי אדם, להרוג זה מושג מכובס. לרצוח, זה הבנה שחיי אדם הם דבר יקר ערך.

גויים מותר, גוי אסוראחואחרונה
😕הרמוניה

נשמע חוסר מודעות לעצמה ברמה גבוהה...

חוץ מהקטע הזה היא חברה נורמלית באמת?

חוץ מזה היא מהממת

..ימח שם עראפת

לפעמים בשעת הוויכוח אנשים לא מוכנים להשתכנע בשום אופן לא משנה מה נאמר. אבל אחר כך, כעבור זמן, הדברים מחלחלים, והם מבינים שהם טעו. קורה לי גם. ואז, הגאווה מונעת לומר טעינו, והם מנסים להחליק את זה בכך שהם מסכימים פתאום, אבל בפרט קטן ושולי חולקים.

לפעמים יש רתיעה מדבר מסויים, והרתיעה הזו מביאה לאמירת דברים חריפים, שלא תמיד מוצדקים. ואחר כך זה לא פשוט לומר "טעיתי". זה משפיל מאד את הגאווה, וגם אם מאד רוצים, להוציא את זה כלפי חוץ זה קשה, מנסיון. הרבה יותר קל להעמיד פנים שבעצם זה לא מה שהתכוונתי, ובעצם אני מסכים.

שנזכה להיות מהטועים ומודים.

...אני:)))))

קודם כול מה הטעם בדיון אם לא באים לבדוק מה נכון.

דבר שני סבבה שבאותו רגע חשבה ככה ואחרי זה השתכנעה וכו', סבבה, אבל למה הגישה שלה מלכתחילה זה אני צודקת ואת טועה, מלכתחילה גישה מתנשאת, אחרי שראתה כמה פעמים שהיא טועה ולא באה להתנצל על מה שהיא אמרה לי לפחות שתשנה את הגישה הזאת שלה ו... אם אפשר באמת די להעתיק כל דבר.

..ימח שם עראפת

לכל דיון את נכנסת בראש פתוח? אני לא. יש דברים שאני משוכנע בהם, ואני מתדיין רק כדי להוכיח לאחר שהוא טועה.(למשל כשאני מתדיין איתך, בדרך כלל אני לא בא בראש פתוח של לשנות דעה)

היא מלכתחילה באמת בטוחה שהיא צודקת. (לא קרה לך?) היא טעתה כמה פעמים, אבל היא כנראה מרגישה שצדקה ביותר פעמים. והיא לא מתנצלת כי זה לא פשוט לבקש סליחה, והגאווה שלה מונעת ממנה, אפילו שהיא באמת רוצה, אבל לא נעים לה להודות בטעות.

ויכול להיות שהיא מעתיקה ממך כי דעתך חשובה לה, והיא רואה את דעתך כמשהו נחשב. אבל מצד שני לא נעים לה, והיא לא רוצה להרגיש שפוטה שלך.

מקבלת. סוג של. תלוי איזה דיון.כשמדובר בדברים רגישים לדוגמא צריך להיזהר לא להגיד דברים נחרצים בלי לדעת(זה עוד נקודה שהרבה פעמים היא נורא בטוחה אבל אין לה ביסוס אמיתי ככה שהדיונים ממש גרועים כי כל פעם שכשאני מביאה לה תשובה אז היא אומרת שהיא לא יודעת, ואני שאלה, אם את לא יודעת איך את מעיזה להגיד דברים בנחרצות כזאת, עד כאן)

זהו שמבחינה עובדתית אני צודקת ב99 אחוז מהמקרים(וגם אז אני לא הייתי נחרצת רק שאמרתי שיש מקום להגיד אחרת וכו). כאילו כבר לא נעים להגיד 'אמרתי לך'. אז גם היא יודעת שבדר"כ אני צודקת רק שהיא חושבת ש'הפעם את טועה'.

לא חשבתי על זה. אבל לדעתי עדיף להיות "שפוטה" ואז תמיד תקשיב לי מאשר להיות בלי עמוד שדרה ולא לעמוד מאחורי הדברים שהיא אומרת.

הקושי פה זה גם הניגודיות בין הנחרצות שלה והאמירה של דברים קשים ואחרי זה לא רק שמבינה את הדעה אלא  היא אוחזת בדעה ומפלפלת לי למה זה נכון ועושה ככה.

מרגיש כזה שהיא עוד שניה נהיית חלק מהעצמי שלי ואנחנו מתמזגות לידי אישיות אחת וזה מעצבן כי כל אחד הוא שונה וככה זה צריך להיות.

את כנראה השראה בשבילה ודעתך חשובה לה מאודפתית שלג

והיא מאוד מנסה להסתיר את זה

מתי התקופה הזאת תיגמרהרמוניה
עד אז כבר האנושות תמציא טכנולוגיה שתתגבר על הבעיהקעלעברימבאר
הזאת
אם הייתי רואה את התמונה הזו באינטרנטקפיץ

הייתי מקנאת באנשים שחיים במקומות שנראים ככה

(מטורף גם שלא זכרתי כלום על מתי זה היה, לא באמת, אבל קצת)

שבוע טוב 🌸צדיק יסוד עלוםאחרונה
עם הארץ מדאורייתא=חמאר מדינאקעלעברימבאר
התחיל איראן?צדיק יסוד עלום
לא הבנתי מה הקטע אם אין את אפקט ההפתעההרמוניה

אבל אני לא מבינה בזה הרבה

כבר לא לרמה שלך את אומרת חחחחפצל🤫
חחחח😄הרמוניהאחרונה
מה אתם אומרים על זה שברית כרותה לשפתייםהרמוניה

אומרים שבגלל שהסלוגן של ההפגנות "נמות ולא נתגייס" זה מגשים את עצמו...

וגם הם קראו להפגנה "איפה יוסל'ה?!"

ובאמת לילד שנהרג קוראים יוסף

😔

משה

יש בזה, אבל זה לא תמיד פועל ככה.

ברור אחרת הייתי מתה מזמןהרמוניה

אבל זה מטורף כי גם למסיבת הנובה קראו "הפיגוע הבא"

אז קשה להתעלם מזה

וואי תקשיבו אח שלי חזר מהמילואים וסיפר שהביאו להם שיחה עם שב"כניק שסיפר להם כל מיני דברים על המאחורי הקלעים של מלחמת חרבות ברזל. בקיצור חלק מזה הוא סיפר שבתכנון שלהם שנרקם כבר לפני 13 שנים היו אמורים לפלוש בבת אחת 50000 מחבלים מאומנים, בפועל פלשו 3000... מדינת ישראל היתה אמורה להמחק. פתאום הבנתי כמה הרחמים של הקב"ה עצומים... איך הוא עושה "וסכסכתי מצרים במצרים" כדי להציל אותנו. בקיצור גם מכל שאר הסיפורים מה שהבנתי זה שאנחנו באמת לא עשינו כלום  (נגיד חיסול נסראללה ומבצע הביפרים סוג של היו במקרה) כל הגאווה שלי בחוזק של הצבא והחוכמה של ישראל פשוט ירדה והבנתי כמה הקב"ה נלחם לנו. הבנתי שהגבורה האמיתית היא הגבורה הרוחנית של החיילים, המסירות... ממש לא הכוח והתחכום. זה היה חזק מאד.

אני מכיר טענות דומות על יחידות צה"ל אחרותמשה

אנחנו חיים בניסים. בכל כך הרבה כיוונים ובכל כך הרבה צורות.

איזה מחזק זההרמוניה
שאנחנו חיים בניסים או שצה"ל אידיוט?משה
חחחחחהרמוניה
וואלה. איפה קראו לנובה הפיגוע הבא?פתית שלג
בהזמנה למסיבההרמוניה

"היכונו לפיגוע הבא"

מצטרף לשאלה, גיגלתי ולא מצאתי משהו כזהצדיק יסוד עלום
נשמע לי פייק ניוז שהפך לאמת אצל הדוסים 🤷🏻‍♂️
כמו האגדה האורבנית על האדם שקראקעלעברימבאר

לבת שלו בהמ"ה - ברוך הבא מלך המשיח.

או ההוא שקרא לבת שלו אכזבה, כי הוא ציפה לבן.

זה אגדה שהפכה כבר לאמת אצל הדוסים

😂 אבל זה שיש מישהו שקוראים לו נ נח נחמ נחמןפצל🤫

נחמן מאומן , זה לא אגדה.

(לעניין: גם אם זה אמת מוחלטת (כמו "נמות ולא נתגייס" זה מטריף אותי רעיונות כאלה (וסליחה מהפותחת , וכע מחקתי קודם תגובה של בכמה מישורים זה מטריד אותי. אבל גם לא צריך לתת לזה להתפתח כאילו יש לזה עוגן ואחיזה במציאות. ונראה לי שאני ממש לא אחד שחשוד במאיסה בשם טוהר התבונה הרציונלית בכל רעיון רוחני או מיסטי.)

באמת יש מי שקוראים לו נ נח נחמ?קעלעברימבאר
לא מכיר אישית אבל נראה לי יש לזה הפניה למקורפצל🤫
בוויקיפדיה
גם אני לא מצאתי עכשיוהרמוניה

אבל כן מצאתי את זה... (צילום מסך של מישהי שהעבירו לה את ההודעה אחרי כמובן)

למרות שזה מוזר, כי זכור לי ממש הנוסח "היכונו ל..." אבל בסדר אותו רעיון

גבוליצדיק יסוד עלום

זה הודעת תפוצה של מפיץ עצמאי, ספסר או משהו כזה

בקיצור לא מחשיב את זה

מה הבעיה להגיד שזה פשוט בגלל העוונות של ישראל בכללי? (נניח מסיבה שלא לשם שמים בשמחת תורה) ולא ספציפית בגלל הודעה של אמרגן?

בוודאיהרמוניה

שזו לא הסיבה העיקרית אבל אני מאמינה שזה גם מתקשר..

הגיוני שזה פשוט סלנג מוכר בתחום ולא ממש הכותרת,פתית שלג

כמו יהיה פצצה, או מגניב רצח, מטורף, משוגע וכו

זו הטענה שלהצדיק יסוד עלום

זה כמו שאומרים "שמע זה בן אדם מזעזע חטפתי סרטן רק מלשמוע אותו"

אסכולת ברית כרותה יגידו שזה עלול לגרום בפועל לסרטן

(אמנם אני מזלזל כמו איזה 😎 אבל ראיתי שהרב טאו הזהיר את הרב אהוד ברזילי לא להגיד את שם המחלה בזמן שחלה בה)

כן זה מה שהתכוונתי...הרמוניה
יש מסקנות?זיויק
כן כן הבנתיפתית שלגאחרונה

רק חשבתי שהיא אומרת שנושא המסיבה או סיסמת המסיבה היתה "הפיגוע הבא".

אז לי היה נראה שזה סתם עוד אחד מאלפי ביטויים שנזרקו לאירוע רנדומלי על ידי המון העם. כמו שכתבת שאתה לא מחשיב את זה

לעומת נמות ולא נתגייס שהיה כותרת מרכזית מאוד בהפגנות החרדים 

תודההרמוניה

לכולם על התגובות המשתתפות💜

קשה לומר שזו סיבהזיויק
אבל אף פעם לא טוב לדבר ככה רע על עצמך
למה קשההרמוניה

יש קטרוג בשמיים וזה נותן חוזק לשטן להוציא את הדין אל הפועל

הפרטים של איך ומה וכמה אולי תלויים במשהו אחר, אבל זה שיקרה משהו כדי להגשים את המילים שהוצאת זה ממש הגיוני... מילים בוראות מציאות... 

אולי אנחנו פשוט מקילים ראש בכוח שלנו...

אגב מזכיר לי משהו דומה, שאם נגזרה על אדם גזירה חלילה או מישהו קילל אותו, אפשר "להוציא אותו ידי חובת הקללה" במשהו קל שיכול להשתמע ככה.

זאת אומרת את "נמות ולא נתגייס" אפשר לפדותפתית שלג

בלהמית עצמו באוהלה של תורה.

סקופ❗

יפההההרמוניה
מי ערזיויק
לך לישון נעריצדיק יסוד עלום
כל הלילה לפניי🥱פתית שלג
אה?זיויקאחרונה
אשתי 😇צדיק יסוד עלום
פלישתי? 😲
תמות נפשי עם אשתי?צדיק יסוד עלום

#די_כבר_לאינסליות_הפופולרית