אוהבת מאוד את המקצוע שלי אבל צעירה לעומת המנהלת והצוות שכבר הרבה שנים במקום, כבר שהגעתי הרגשתי את "יחסי כוחות" נקרא לזה, תחושה שאני לא טובה כמו שאני ושכולן כבר חברות וחבורות..
היו עוד התנהגויות מצד המורות בצוות שפשוט הרגשתי רע אחרי כל יום שם, כמו מורה שמשגעת שאחליף אותה ואם אני מציבה גבול שפחות מסתדר לי ישר פרצוף והרגשה שהיא עצבנית עלי, או מורה אחרת שליד עוד כמה מורות מתייחסת בצורה מזלזלת.
עוד דבר, בגלל שאין לי הרבה ניסיון לא באתי להסתער, אלא ממש בקצב שלי, והמורות ממש עיקמו פרצוף (שכמובן הן עם ניסיון וביטחון מול כל הכיתות אז מה הבעיה) מורה יכלה לראות אותי בחדר מורות ולומר בקול: "מה זה הפינוק הזה לא ללמד בכל הכיתות, מה זה השטויות האלה" או מורה אחרת שאומרת: "מי שלא עושה החלפות שיוציאו אותה מהקבוצת צוות".
שתקתי כל הזמן, לא רציתי לריב איתן, אבל הרגשתי פשוט הרגשה של סביבה רעילה, אני ממש לא אמורה להחליף בכוח מורה אם אני לא יכולה! ואם לא בא לי. ואם הכיתה הזאת קשה.
המנהלת תפסה את זה כחוסר בגרות/רצינות/כפינוק, במקום לחזר ולהעצים את כל הטוב שכן מאוד השתדלתי לתת. והכיתות שהיה לי בהן טוב- השקעתי מאוד..
עוד דבר, המנהלת גם נתנה לי את התחושה שאני לא מספיק מעורבת בצוות, עכשיו אני חדשה, תנשמי.. למה להוריד לי את הביטחון? היא זרקה לי הערה של: "הכל בסדר? מורות בכלל לא יודעות מי את" משהו כזה.. ממש לא הבנתי מאיפה היא מרשה לעצמה לומר לי את זה כשאני עושה מה שאני יכולה, נכון אני לא רעשנית, אבל מה זאת ההערה הזאת?!
מתוסכלת..
גאה בעצמי שהשקעתי בתלמידות, שניסיתי לתרום למרות הכל, שהרעשי רקע לא השפיעו על ההוראה שלי ושהצלחתי להציב גבולות למורות שם גם במחיר שהן עצבניות או מאיימות עלי. זה שאני צעירה יותר מהן לא אומר שאין לי חיים.
ואני באמת בעד להחליף ויודעת שזה חשוב אבל יש תקופות שלא מסתדר ולא הסתדר לי. כשיכולתי החלפתי ובכיתות שאהבתי החלפתי.
אשמח לשמוע אתכן..

)