מצאתי בסוף - בלילה ההוא נדדה שנת המלך...
אז שרשור שלם של כאלו 
למה? סתם.
מוזמנים להצטרף
מצאתי בסוף - בלילה ההוא נדדה שנת המלך...
אז שרשור שלם של כאלו 
למה? סתם.
מוזמנים להצטרף

אם שועל שכולו שערות צריך שטריימל?
מסכת כובעים, דף ב׳, עמוד א
מתני׳: השועל, כולו שיער, האם חייב בשטריימל?
גמ׳: אמר רב שועלא: שועל, כולו שיער, פטור משטריימל, שהרי כבר מכוסה הוא.
רב זאב אמר: חייב, משום “זה א-לי ואנוהו” – התנאה לפניו במצוות.
מיתיבי: והרי נאמר “ולקחתם לכם ביום הראשון פרי עץ הדר” (ויקרא כג, מ), ודרשינן: “לכם” – משלכם. הכא נמי, שטריימל – משלכם בעינן.
אמר רב נחמן בר יצחק: התם, גבי ארבעת המינים, בעינן “לכם” – משלכם. אבל הכא, שטריימל – לכבוד שבת ויום טוב הוא, וכל מה שמכבד – שפיר דמי.
תנו רבנן: שועל, כולו שיער, מהו שיחבוש שטריימל? רבי מאיר אומר: חייב, כדי להיבדל מבעלי חיים. רבי יהודה אומר: פטור, שכבר מכוסה הוא.
אמר רב יוסף: הלכה כרבי מאיר, משום “והייתם לי סגולה מכל העמים” (שמות יט, ה) – שיהא מובדל בלבושו.
אמר רב אשי: הא דאמרת חייב, דווקא בשועל בן דעת, היודע לכוון לשם מצווה. אבל בשועל שאינו בן דעת, לא.
מיתיבי: והרי בהמה, אף על פי שאינה בת דעת, מצווים אנו על שביתתה בשבת. הכא נמי, נצווה על השועל לחבוש שטריימל.
אמר רבינא: שאני התם, דכתיב “למען ינוח שורך וחמורך” (שמות כג, יב). אבל הכא, מצוות שטריימל – על בני דעת היא.
תנו רבנן: שועל, כולו שיער, מהו שיתעטף בטלית? רבי שמעון אומר: חייב, משום “וראיתם אותו” (במדבר טו, לט) – פרט למי שאינו רואה. רבי אלעזר אומר: פטור, שאין ציצית אלא בבגד אדם.
אמר רב הונא: הלכה כרבי אלעזר, דבעינן בגד המיוחד לאדם.
סיכום: השועל, כולו שיער, לדעת רבי מאיר חייב בשטריימל כדי להיבדל, ולדעת רבי יהודה פטור, שכבר מכוסה הוא. הלכה כרבי מאיר, אך רק בשועל בן דעת.
משה
בכל תוקף. זה פשוט גועל נפש!
מיהודים. לעשות צחוק ממגזר חשוב בעם ישראל. ואין פה הומור עצמי כי זה ערוץ 7. אז זה מדיף ריח חמור של שנאת אחים שזה הדבר הבאמת ממש הכי נורא שאפשר לעשות בעם ישראל בתקופה שגם ככה יש מתחים עם סיבות עמוקות. זה רע! זה נורא! זה מכוער. ואני מתחנן שתפסיקו את זה מיד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני חושב שזה לא ראוי בכלל. שזה לא לגיטימי לצחוק על מגזר אחר. ואם הנימוק הוא שגם הם עושים כך, אז א. איך זה יעצור? ב. זה איסור של לא תיקום.
ואם זה רק התלהבות מהבינה המלאכותית אז תחשבי איך היית מרגישה אם היו מפרסמים בקבוצה של חברות תמונה עם הביגוד האופייני שלך על לטאה והיו אומרים שזה רק התלהבות מהבינה המלאכותית.
אני את שלי אמרתי ואם יש מישהו שזה לא עצוב לו אז פשוט חבל. עבר קציר כלה קיץ ועדיין לא נושענו
נתחיל עם זה שזה לא מגזר אחר בשבילי, אני נמצאת וחיה רוב הזמן בחברה החרדית.
כנראה שזה היה מצחיק אותי..
לא צריך להיעלב בכוח, באמת.
בלי הרבה מחשבה מעמקיה מאחוריה.
ראיתי משהו שהצחיק אותי, והמשכתי איתו. זה הכל
לדעתי זאת היתה טעות. מותר לטעות, אפשר גם לתקן.
או בעברית צחה, אם תעדיף: בלום פיך ויאירו דבריך.
היא ניסתה לדבר עם התלמידות שלה על סטיגמות, והם לא הבינו מה זה
"זה כמו שאנשים חושבים שכל היצהרניקים זורקים אבנים"
"אבל המורה, זה נכון!"

ימח שם עראפת
קפיץ("אני נראית לך אחת שזורקת אבנים?!"
"כן!"
מפתיע אותי שהיא לא זרקה אותה מהכיתה באותו רגע)

ימח שם עראפת

קפיץ
העלתי שלושה טרמפיסטים חרדים, שניים היו שקטים, אחד היה חמור.
מצלצל לו הפלאפון. סבבה. אז הוא עונה. נו, בדרך כלל שואלים את בעל הרכב אבל סבבה. ואז הוא מתחיל לנהל שיחה ארוכה עם הברנש מהצד השני. ני ני.
ואז הוא שואל אותי אם אני מגיע לבית רבנו בשילה, או למקווה, ואני אומר לו שלבית רבנו לא, ושאין לי מושג איפה המקווה.
ואז הוא אומר לי כזה: "זה ליד הבית כנסת של המזרוחניקים, נו.."
חתיכת קוף מה אני נראה לך? חרדון? חוסר מודעות אווילי
ישע אומר על מישהו שהוא אדיוט? ימות המשיח! 
קעלעברימבאר@ל המשוגע היחידי הכל בשליטה... אתה מתבקש לחגור חגורות ולהשמע להוראות הדיילים
קופצים קופצים ושרים "רבנו שאג בקול גדול אין שום יאוש בעולם כלל".
אתם שמים לב מה אתם שרים בכלל? מה אתם שרים את זה בכזו דבקות? בהלל לא הייתם כל כך בדבקות, מה אתם מתלהבים פתאום?
אתם עדר של עיזים חסידיות. עושים מה שכולם עושים, נדבקים אחד מהשני. שואגים בדבקות משפט מטומטם וחסר משמעות, ואת הטקסטים שאתם כביכול מאמינים בהם יותר מכל, "ה' מלך ה' מלך ה' ימלטך לעולם ועד" אתם ממלמלים בשפה רפה.
ע"זים חסידיות.
א. עזים חסידיות זה המשך של קיפודים קופצים על ביסקוויט?
ב. הם מתלהבים יותר כי רבי נחמן קרוב אליהם יותר, בעוד משה רבינו רחוק. באותה מידה אתה יכול להתלונן למה אלישע בכה על אליהו אבי אבי רכב ישראל, ולא בכה על משה. כי משה כבר רחוק. בעוד אליהו רבו הקרוב אליו.
זה כמו ההבדל בין היחס של אדם לאביו, ליחס שלו חסבא של סבא שלו או ליעקב אבינו, הם כבר רחוקים לנרות שיותר גדולים.
ג. באמת אין יאוש כלל. יש עצבות אבל לא יאוש.
אם אתה טוען שיש יאוש טוטלי, כלומר אתה כופר בחיים אחרי המוות ותחיית המתים, וזה אפיקורסות
ד. מי שמאמין שה' מלך אבל כופר בחיים אחרי המוות ותחיית המתים, בעצם עובד ע"ז . כי האלוהים שהוא מאמין בו זה לא ה', כי מה' לא יכול לנבוע מציאות שכולה יאוש וכליון נצחי. לכן אין הבדל בין עיקר מ13 עיקרים של מציאות האלוה, לבין עיקר תחיית המתים. הכופר באחד מהם ככופר בהכל.
ה. בסוף כנראה הם חטאו ומתלהבים מזה שלמרות החטא יכולים לקום. בעוד שה' מלך זה פשיטא
ה. אני מזדהה איתך. כי אני נשמה של תורה שבכתב ויותר מתלהב מתנך מאשר קטע ברב קוק או בזוהר. אבל יש נשמות של תורה שבעל פה.
ו. יש נקודות אמת בדבריך. בסוף ברסלב אינה עיקר התורה, וגם לא החסידות. הגר"א הוא העיקר. והיו בדורו של רבי נחמן רבנים חסידים גדולים ממנו, למרות שהיה ענק כמובן. אבל זה הטרנד וזה מה שמושך אנשים.
וכל אישה חכמת לב בידיה טוו... על כן ראוי ללמד כל הנשים אומנות המחט וטוויה ואריגה, אם נזכה לבניין הבית – שידעו לעשות הראוי להם, וכן עשו במצרים הנשים חכמת לב הרואות הנולדות הרגילו עצמם ללמוד אומנות, וכן האנשים קודם שהגיעו לגבורה למלאכת כבידה חומר ולבנים הרגילו עצמם ללמוד אומנות אם יזכו לגאולה יהא בידם לעשות... וכן עשה אלעשה שבזבז מעותיו לדעת תספורת של כהן גדול... שאם יזכו לגאולה שלא תחמץ המצווה.
משיבת נפש' (ר' יוחנן לוריא)
A social chemosignaling function for human handshaking | eLife
במחקר שנערך במכון ויצמן כי לחיצת ידיים משרתת העברת מסרים כימיים בין הלוחצים. התברר כי בהמשך ללחיצת יד ישנה נטייה להביא את היד הלוחצת לקרבת האף ולהריח אותה. זו יכולה להיות פונקציה אבולוציונית שמחליפה רחרוח הדדי שפחות מקובל באופן גלוי אצל בני אדם לעומת חיות[2]
פתית שלג
והם יודעות מה יקרה בסוף
אבל נראה לי בחלק מהמקרים זה פשוט נבואות שמגשימות את עצמן
או בניסוח פחות יפה, שיפוטיות ממבט ראשון וקיבעון
למוח הנשי יש כשרון טבעי ביולוגי - רגישות מיוחדת לקלוט רמזים עוד לפני שהם נאמרים במפורש
כשבחורה חיה בחברת נשים והאינטואיציה המולדת הזו היא חלק בתת מודע של כולן, פתאום כשהיא יוצאת ואז מתחתנת עם גבר, והיא לא נמצא באותו מקום מבחינת חושים, קליטת רמזים, והאינטונציה הנשית נתקלת במשהו אחר, לא מוכר ולא מובן - זה מתסכל… מתסכל שצריך להבהיר ולומר לגבר בפירוט רב, ולא כפי שאישה מבינה אישה בלי להכביר במילים …
ימח שם עראפתאם יש בו מספיק אמונה שזה יקאה
וכן לבנות משום מה יש ייתר אמונה
כי קל לנו להאמין גם בדבר ללא הוכחות ובעל היגיון
לא מכלילה אבל כן
וגם יש לנו נטייה להתגבר מהר יותר על משברים אז זה מוסיף עוד נק למה הן מצליחות להגשים...
אבל באמת יש צד שני ויפה למטבע.
אם לטוב או רע זה מה שאנחנו מושכות.
והוא אמר שהוא מסכים איתי שהצבא בעייתי וכו', אבל אתה לא רוצה להתגייס בשביל התחושה הטובה?
אז עניתי לו שבשביל התחושה הטובה אני יכול לעשן קנאביס וזה לא מה שאני מחפש.
זה מאד הצחיק אותו משום מה
ימח שם עראפתאבל לדעתי חיזבאללה הכי מגניב, יש גם ביפרים
והם גם מגייסים עכשיו למשרות פנויות

וגם כשטיילתי בגולן פגשתי שם שני דתלשים וישבתי איתם, ואחד מהם עישן ג'ויינטים בשרשרת
ימח שם עראפתלא לנגינה וזה יעשה לך קול שני באוקטבה הבאה (ועוד באוטוטיון)

עכשיו לך להתאמן על לב לבן או משהו
פתית שלגאחרונהאחרי שאמרתי נואש
ימים לא הייתי ממש
איך באת לי בזמן לב
פתוח הוא לב לבן