מצאתי בסוף - בלילה ההוא נדדה שנת המלך...
אז שרשור שלם של כאלו 
למה? סתם.
מוזמנים להצטרף
מצאתי בסוף - בלילה ההוא נדדה שנת המלך...
אז שרשור שלם של כאלו 
למה? סתם.
מוזמנים להצטרף

אם שועל שכולו שערות צריך שטריימל?
מסכת כובעים, דף ב׳, עמוד א
מתני׳: השועל, כולו שיער, האם חייב בשטריימל?
גמ׳: אמר רב שועלא: שועל, כולו שיער, פטור משטריימל, שהרי כבר מכוסה הוא.
רב זאב אמר: חייב, משום “זה א-לי ואנוהו” – התנאה לפניו במצוות.
מיתיבי: והרי נאמר “ולקחתם לכם ביום הראשון פרי עץ הדר” (ויקרא כג, מ), ודרשינן: “לכם” – משלכם. הכא נמי, שטריימל – משלכם בעינן.
אמר רב נחמן בר יצחק: התם, גבי ארבעת המינים, בעינן “לכם” – משלכם. אבל הכא, שטריימל – לכבוד שבת ויום טוב הוא, וכל מה שמכבד – שפיר דמי.
תנו רבנן: שועל, כולו שיער, מהו שיחבוש שטריימל? רבי מאיר אומר: חייב, כדי להיבדל מבעלי חיים. רבי יהודה אומר: פטור, שכבר מכוסה הוא.
אמר רב יוסף: הלכה כרבי מאיר, משום “והייתם לי סגולה מכל העמים” (שמות יט, ה) – שיהא מובדל בלבושו.
אמר רב אשי: הא דאמרת חייב, דווקא בשועל בן דעת, היודע לכוון לשם מצווה. אבל בשועל שאינו בן דעת, לא.
מיתיבי: והרי בהמה, אף על פי שאינה בת דעת, מצווים אנו על שביתתה בשבת. הכא נמי, נצווה על השועל לחבוש שטריימל.
אמר רבינא: שאני התם, דכתיב “למען ינוח שורך וחמורך” (שמות כג, יב). אבל הכא, מצוות שטריימל – על בני דעת היא.
תנו רבנן: שועל, כולו שיער, מהו שיתעטף בטלית? רבי שמעון אומר: חייב, משום “וראיתם אותו” (במדבר טו, לט) – פרט למי שאינו רואה. רבי אלעזר אומר: פטור, שאין ציצית אלא בבגד אדם.
אמר רב הונא: הלכה כרבי אלעזר, דבעינן בגד המיוחד לאדם.
סיכום: השועל, כולו שיער, לדעת רבי מאיר חייב בשטריימל כדי להיבדל, ולדעת רבי יהודה פטור, שכבר מכוסה הוא. הלכה כרבי מאיר, אך רק בשועל בן דעת.
משה
בכל תוקף. זה פשוט גועל נפש!
מיהודים. לעשות צחוק ממגזר חשוב בעם ישראל. ואין פה הומור עצמי כי זה ערוץ 7. אז זה מדיף ריח חמור של שנאת אחים שזה הדבר הבאמת ממש הכי נורא שאפשר לעשות בעם ישראל בתקופה שגם ככה יש מתחים עם סיבות עמוקות. זה רע! זה נורא! זה מכוער. ואני מתחנן שתפסיקו את זה מיד!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני חושב שזה לא ראוי בכלל. שזה לא לגיטימי לצחוק על מגזר אחר. ואם הנימוק הוא שגם הם עושים כך, אז א. איך זה יעצור? ב. זה איסור של לא תיקום.
ואם זה רק התלהבות מהבינה המלאכותית אז תחשבי איך היית מרגישה אם היו מפרסמים בקבוצה של חברות תמונה עם הביגוד האופייני שלך על לטאה והיו אומרים שזה רק התלהבות מהבינה המלאכותית.
אני את שלי אמרתי ואם יש מישהו שזה לא עצוב לו אז פשוט חבל. עבר קציר כלה קיץ ועדיין לא נושענו
נתחיל עם זה שזה לא מגזר אחר בשבילי, אני נמצאת וחיה רוב הזמן בחברה החרדית.
כנראה שזה היה מצחיק אותי..
לא צריך להיעלב בכוח, באמת.
בלי הרבה מחשבה מעמקיה מאחוריה.
ראיתי משהו שהצחיק אותי, והמשכתי איתו. זה הכל
לדעתי זאת היתה טעות. מותר לטעות, אפשר גם לתקן.
או בעברית צחה, אם תעדיף: בלום פיך ויאירו דבריך.
היא ניסתה לדבר עם התלמידות שלה על סטיגמות, והם לא הבינו מה זה
"זה כמו שאנשים חושבים שכל היצהרניקים זורקים אבנים"
"אבל המורה, זה נכון!"

ימח שם עראפת
קפיץ("אני נראית לך אחת שזורקת אבנים?!"
"כן!"
מפתיע אותי שהיא לא זרקה אותה מהכיתה באותו רגע)

ימח שם עראפת

קפיץ
אני נגד המונח יום העצמאות,
זה מונח ציויני מדי, והמילה עצמאות היא כלל לא בעברית, אלא מילה שהומצאה על ידי אליעזר בן יהודה הרשע
על אתר משמע שזה הלל בברכה לדורות באות ויום, כי רשי אומר "כדוגמת חנוכה"
ואף אחד לא מדבר על המתחזה לאורית סטרוק

תורה נאה עם לוק לפיד
אולי הוא שואף לרוץ לרב ראשי. האמת אחרי מצגר כל אחד יכול
אם כי לא ברמה של שום רב ראשי\ראשל"צ שהיה..
זה נשמע יותר כמו סרטון בחירות.
אבל כל סרטון שאומר שהוא נשמת המשיח רק מעלה לי יותר את הפיוזים
איך אנשים מאמינים לזה זו תעלומה
היה מלחמה בפ]ורים אז הוא משלים בחג דרבנן הבא
ברור שזה סטרוק האמיתית בלבוש חשאי והיא חלק מהכת של צאצאי מנגלה בישראל בע"מ שעושיפ פגיעות טקסיות
אבל אל תגזים לא כולם בדרגה הזאת. רק מעטים
כמה הנשמה שלו גבוהה, חכי זה עוד יגיע
שלא יחשדו בה והיא תוכל לרגל אחרי הרב זרביב והרב שרלו

למרות שביום ניטל מבטלים תורה ומשחקים שחמט
וביום העצמאות מבטלים תורה והולכים לטיולים
🙊
מתפילת יום העצמאות
אני חושב שלא להודות לקב"ה על היום הזה זה חבל ממש
עוד לפני כל המחלוקות שמעטרות אותו.
מתהפכות לזכויות 
אני:)))))אחרונההחרטה גם עוזרת..
של ישו על צלב בכפר נוצרי בלבנון. והיום צהל הביא להם פסל חדש של ישו ושמו אות ועל הצלב שם
לכלא)
פתית שלגאין הורסים עבודה זרה של גויים, שמא יאמרו הגויים לישראל - עשו עבודה זרה חדשה במקומה
דפלוןמטי עם הנוצרים בלבנון
ע"ז
זה אולי מוכיח על סדרי עדיפויות שגויים
הוא טיפש כי גרם במו ידיו לכך שכספי משלם המיסים ילכו לפסל חדש של ישו
מה יותר תקיף מלגרש כפר לבנוני?
שהנוצרים בלבנון יהיהו בעלי ברית שלך כי הם שונאים את השיעים. זה לא היה כזה חכם מה שהחייל עשה, בלי קשר לזה שזה משמח עוד פסל של ישו מנופץ
אבל מבחינה יהודית- זה הצעד המדויק
שזה על רקע עכשיו של שיחות בן ישראל לנשיא לבנון הנוצרי (שהנוצרים בלבנון לא ערבים בסוף) על גירוש חזבאללה מלבנון.
בהתחלה ההתי בטוח שזה סרטון מזויף של חזבאללה לחבל בשיחות
להתענג על זיו שכינת ה'

זה ילך טוב עם המנגל
השימוש בסימן ".." (שתי נקודות) בתגובה בפורומים או ברשתות חברתיות הוא לרוב קיצור דרך ויזואלי להבעת רגשות שקשה להסביר במילים. בהתאם להקשר של השיחה, זה בדרך כלל מבטא אחד מהבאים:
זהו הפירוש הנפוץ ביותר. המשתמש "נשאר ללא מילים" מול משהו מוזר, טיפשי או מביך שנאמר. זהו סוג של "פייספאלם" (Facepalm) טקסטואלי – הבעת חוסר נוחות או תהייה לגבי מה שקראו.
כאשר מישהו כותב פוסט הזוי, פרובוקטיבי מדי או פשוט לא הגיוני, התגובה ".." משמשת כמעין הרמת גבה. היא אומרת: "אני מגיב כדי שתדע שראיתי את זה, אבל אין לי שום דבר חכם להגיד על רמת הטמטום/המוזרות הזו".
לעיתים רחוקות, משתמשים מגיבים בסימן מינימלי רק כדי "להקפיץ" את האשכול או כדי לקבל התראות על תגובות נוספות בשרשור (סימון לעצמם לחזור לזה אחר כך). עם זאת, היום רוב האנשים פשוט כותבים "מעקב" או משתמשים בכפתור הפעמון.
במקום להיכנס לוויכוח ארוך, המגיב משתמש בנקודות כדי לשדר שהטענה של הצד השני כל כך חלשה או לא ראויה לתגובה, שהיא לא שווה אפילו הקלדה של מילה אחת.
בשורה התחתונה: מדובר בתגובה פאסיבית-אגרסיבית בדרך כלל. המגיב רוצה להראות נוכחות ולהביע הסתייגות, אבל בוחר לעשות זאת במינימום מאמץ כדי להדגיש את חוסר הערכתו לתוכן המקורי.
אם קיבלת תגובה כזו, כנראה שמישהו חושב שאמרת משהו קצת... מוזר.
לדרך למחוק תגובות סופית, אולי רק אם לא הגיבו לתגובה, לאיודע, @משה תעשה משהו.
מתאמן קצת על גיטרה והיום הייתי חייב לעשות את זה, עם המילים זה נוגע.
מעריך את מי שלא ישמע את זה בגלל ספירת עומר...
אני עוד לא בשלב הזה של הזקן ועוד לא בשידוכים שזה יפריע לי,
אז חשבתי על גילוח של השיר...
יש טקס יום הזיכרון שלא משמיעים כלי נגינה?
בכל מקרה מדהים. ריגשת🫶
קבל תיוג על ההקלטה
תודה ששתפתנו