שרשור רגישויות למזון- הפרטים בפנים:שדמות בחולות

אני יוצאת מארון האנונימיות שהפורום מאפשר ומגלה לכם שאני שפית (16 שנה) וקונדיטורית (7 שנים):

מה העניין?

ההתמחות שלי היא תזונות מיוחדות.

אלרגיות, רגישויות, סכרת, קיטו, פליאו וכו'.

 

ב"ה כל הרעיונות והפתרונות נמצאים אצלי בראש ולא יורדים לכתיבה, ופה אני רוצה להיעזר בכם ושאתם תיעזרו בי.

 

אתם רגישים? אלרגים? מחפשים פתרונות בריאים יותר למתכונים אהובים- תכתבו לי ואשתדל לתת מענה של עד 24 שעות להודעה ואשתף מתכונים.

 

זורמים?

שוטו!

שרשור נהדרט'

אצטרף בהמשך

איזה מקסימה את!מאוהבת בילדי

אני משתמשת בטיפ שלך לשים אבקת אפיה בבצק של החלות... תודה!

אגב, ביחס לטיפ הזה, שוחחתי עם הוריי בנושאארץ השוקולד
נראה לנו שזה בגלל העמילן תפוח אדמה באבקת אפייה, אפשר לנסות עם כפית קמח תפוח אדמה במקום
יש מצבמאוהבת בילדי

גם @המקורית כתבה ששמה קמח תפו"א ויצא לה טוב...

קורנפלור, לא קמח תפו״אהמקורית
מה הקורנפלור תורם לחלות? מענייןממתקית
במקום שמרים?רקאני
לא במקום שמרים.המקורית
מהמם. אני מחפשת מתכון שווה לעוגה כשלפהמקורית

ללא אפייה

חשבתי על עוגת מוס, רק מה תהיה התחתית..?

ובכללי רעיונות למתכונים שלא יהיו בהם גלוטן

אולי לא חייבים תחתית....חילזון 123
ויש הרבה מתכונים שהתחתית זה אגוזים/בוטנים/פקאנים טחונים
אם כבר חשבת על מוס תכיני בכוסיות אישיותופל לימון

ואז לא צריך תחתית.

לחילופין יש עוגיות על בסיס קמח תפו"א שאפשר להשתמש לבסיס

תודה, אבל אני צריכה עוגה חחהמקורית

אבדוק לגבי העוגיות 

אתחיל ממתכון לעוגה ללא אפיה:שדמות בחולות

אפשר להכין מוס שוקולד ולעשות לזה תחתית שקדים:

לתחתית:

2 כוסות קמח שקדים

1/2 כוס סוכר

4 כפות קמח קוקוס/ קמח טפיוקה

100 גרם חמאה/ שמן קוקוס קר

למוס:

2 מיכלי שמנת מתוקה

3 שוקולד מריר

2 כפות דבש

2 כפות סילאן

אופן ההכנה:

בקערה לשים את מרכיבי התחתית למעין מצק ומשטחים על תבנית

את השוקולד ממיסים במיכל אחד של שמנת מתוקה (250 מ"ל).

מיכל שני מקציפים עם הדבש והסילאן לקצפת יציבה.

מצננים מעט את גנאש השוקולד ואז מקפלים פנימה בהדרגה את הקצפת עד לקבלת מרקם אחיד.

יוצקים את המוס על התחתית ומכניסים לקירור של לפחות 4 שעות.

עוגת גבינה לימונית עם תחתית קוקוס ללא אפיה:שדמות בחולות

לתחתית:

2 כוסות קוקוס (אפשר לקלות את זה קצת וזה נותן תוספת טעם)

1 כוס שמנת מתוקה

100 גרם אבקת סוכר

1 כפית תמצית וניל

 

מוס גבינה:

500 גרם גבינה לבנה

500 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם אבקת סוכר 

1/2 שקית אבקת אינסטנט פודינג

1 כף גרידת לימון

 

אופן ההכנה:

בקערה שמים את הגבינה, הפודינג וגרידת הלימון ומערבבים היטב.

מקציפים את השמנת המתוקה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה.

בקערה נפרדת מעבדים בלישה חזקה את הקוקוס עם השמנת המתוקה ואבקת הסוכר.

מרפדים "בבצק" את תחתית התבנית ומעל יוצקים את תערובת העוגה ומכניסים לקירור למשך 6-8 שעות

תודה רבה!! איפה מוצאים קמח קוקוס?המקורית
חנויות טבע ושופרסלשדמות בחולות

אני מאמינה שלפסח הרבה סופרים גדולים יביאו את זה (לחפש באיזור האורגני)

מקסימה, כל הכבודארץ השוקולד
עוקב
כמה רעיונות לתוספות שמתאימות לתזונת קרוהן:שדמות בחולות

*נתחיל מהקלאסי:*

 

לביבות בטטה:

2 בטטות בינוניות

1 תפו"א בינוני

4 כפות קמח

1 ביצה

מלח, פלפל שחור ומעט ג'ינג'ר

שמן לטיגון קל (לא חובה שמן, מומלץ)

אופן ההכנה:

מקלפים את הבטטה והתפו"א ומבשלים במים רותחים עד לריכוך.

מסננים היטב ומועכים לפירה.

מוסיפים את שאר החומרים לבלילה.

מחממים מעט שמן במחבת ויוצקים בעזרת כף תלוליות במחבת ופוחסים אותם מעט ומטגנים משני הצדדים.

 

(מאותה תערובת בתוספת 2 ביצים ומעט ג'ינג'ר מגורד אפשר להכין פשטידה נהדרת בתנור)

 

לביבות גבינה:

250 גרם גבינה לבנה

1 ביצה

1/2 כוס קמח

מלח, פלפל שחור

מחבת פנקייקים/ נון סטיק

אופן הכנה:

מערבבים את החומרים יחד לבלילה לא עבה ולא דלילה.

מחממים מחבת ללא שום שמן! ויוצקים תלוליות גבינה , מטגנים כ2 דקות מכל צד על להבה בינונית

 

תפו"א קריספי במיוחד:

1 שק של תפוחי אדמה קטנים

1/2 כוס שמן זית

מלח גס

(וכל תבלין שאוהבים במיוחד)

אופן הכנה:

בסיר עם מים רותחים מבשלים במשך 40 דקות את תפוחי האדמה בקליפתם.

מסננים ומעבירים לתבנית אפיה.

מועכים בעזרת תחתית כוס את התפו"א (כן הוא סוג של "מתפרק" אבל זה סבבה)

מזלפים מעל את שמן הזית והמלח והתבלינים ומכניסים לאפיה בחום הכי גבוהה למשך 20 דקות

 

ראיתי את השרשור, אבל לא היה לי מה לשאול כרגעיעל מהדרום
לחברה שלי עכשיו אסור שמן כמעטבוקר אור
ומחפשת מתכונים טעימים בכללי עם כמות שומן ממש נמוכה..
אני צריכה קצת יותר פרטיםשדמות בחולות

שמן או שומן? כי אלה חומרים שונים...

 

ואשמח למיקוד של מה בעיקר היא צריכה, מנות עיקריות? בשרי? חלבי? צמחוני? דגים? קינוחים?

כמה שפחות שומןבוקר אור

ההמלצה היא נגיד בגבינות לא יותר מ5 אחוז שומן ועד כף שמן ליום

בעיקר נראה לי שקינוחים זו הבעיה, כי הרבה דברים אחרים קל יחסית להכין בלי שמן (פשוט הפ פחות טעימים..) והייתי שמחה להביא לה משהו שהיא תוכל לאכול כשכולם מנשנשים ממתקים

כל סוגי העוגיות המרוקאיות של פסחשדמות בחולות

יכולים להתאים.

 

למשל: מקציפים 4 חלבונים עם כוס אבקת סוכר. מוסיפים כוס קוקוס ושמים במנג'טים. אופים על 180 מעלות 15-20 דקות.

או

עוגיות שקדים/אגוזי מלך/בוטנים: מערבבים עם כף 2 חלבונים עם 3 כפות אבקת סוכר. מוסיפים 200-250 גרם אגוזים טחונים/גרוסים- שמים במרווחים בתבנית אפיה ואופים ב180 מעלות ל10-12 דקות.

 

קוקוס ואגוזיםפלספנית
בעזהית


הם מעל 60% שומן.. 

סתם סקרנות, אחך שומן טבעי שטוב למערכת החיסוניתשדמות בחולות

ומונעת דלקות אסורה לה.

 

(בכנות, במקרים כאלה קובעים איתי פגישה מסודרת עם תוצאות בדיקות דן ואחר שיחה עם הדיאטנית ואז אני עושה התאמות אישיות. ככה משאלות ברשת המענה שלי לא יהיה מספיק מדוייק)

כי זה לא סוג השומןפלספנית

בעזהי"ת

 

אלא עצם השומן, במצבים רפואיים בהם הגוף מתקשה לפרק שומן, כמו דלקת בכיס המרה או בלבלב, כבד שומני וכו'..

תודה על ההסבר (תמיד יש מקום ללמידה)שדמות בחולות

 

אני חושבת שסורבה יכול לככב (כשקיץ יחזור).

אני מכינה "גומיגם" טבעי דל שומן:

 

לצבע הורוד:

1 כוס תותים קפואים+ 1/4 בננה קפואה+ 1/2 כוס "חלב" שיבולת שועל- טוחנים יחד

לצבע הצהוב:

1 כוס אננס קפוא+ 1/4 בננה קפואה+ 1/2 כוס "חלב" שיבולת שועל- טוחנים יחד

 

דובוני גומי (לא חובה).

שמה בקופסא אחד ליד השני ומערבבת פנימה את הדובונים ומכניסים להקפאה.

 

 

קינוחי פירות, יש מלא- יכול לזרום?שדמות בחולות
תודה, אבל אני לא זו שחיפשהפלספנית

בעזהי"ת

 

אני סתם עברתי פה במקרה... 

היא ספציפית פחות אוהבת פירותבוקר אור

תודה!

המתכון לעוגיות קוואקר נראה טוב. יש במה להחליף את השמן קוקוס?

ואכן זה עצם השומן כמו שפלספנית הסבירה..

למשהו שהוא לא שומני או ששמן זית זה סבבה?שדמות בחולות

חלמון נוסף יעשה ת'עבודה

ואיך אפשר לזהות זאת? בדיקת דם מזהה?מותק 27
יכולה להגיד על חברה שליבוקר אוראחרונה
שהיו לה התקפים איומים של כאבי בטן ואז היא עשתה אולטראסאונד וראו אבנים בכיס מרה.. נראה לי שבדכ יש תסמינים
אז בעצם צריך שיהיה כמה שפחות שומן?ממתקית
עוגיות קוואקר דלות שומן:שדמות בחולות

1 כוס קוואקר

2 ביצים

3 כפות סוכר חום

2 כפות סוכר  לבן

2 כפות שמן קוקוס

כפית תמצית וניל

1 שקית אבקת אפיה

אופן הכנה:

מערבבים את כל המצרכים מלבד הקוואקר היטב.

מוסיפים את הקוואקר פנימה ומערבבים היטב.

(אפשר להוסיף חמוציות/ שוקולד צ'יפס לבחירה)

מסדרים בתבנית אפיה ואופים בחום 160 מעלות כ20 דקות

עוגת גבינהפלספנית

בעזהית


קילו גבינה לבנה 5%

1 שמנת חמוצה 5%

3/4 כוס סוכר

שקית א.פודינג וניל

4 ביצים

2 כפות קמח תפו"א.


לטרוף את הביצים

להוסיף את כל השאר חוץ מהקמח

להוסיף את הקמח

2 תבניות אנגליש קייק

10 דקות על 180 ואז 30 דקות על 160.

תודה פלספנית! מקווה שאוכל לנסותבוקר אור
יאאא איך באת לי בזמןחתולה ג'ינג'ית
אני מחפשת רעיונות לתפריט בלי גלוטן וסוכר.אבל כז. שלא מרגישים רעבים בו כל הזמן. ושיש בו תחליף לנשנושים...
אה ושכחתיחתולה ג'ינג'ית

הוא צריך גם להיות צמחוני.

בקיצור תפריט צמחוני, בלי קמח ובלי סוכר. חתיכת אתגר.

ירקות😂 צמחוני הכוונה עם ביצים ומוצרי חלב?יעל מהדרום
כןחתולה ג'ינג'ית
בעלי קשוח באוכל...
כלומר אוכל ביצים ומוצרי חלב? לא בטוחה שהבנתייעל מהדרום
כן. אוכל, למזלי.חתולה ג'ינג'ית
הבנתייעל מהדרום

לק"י


אז פשטידות ירקות או חלביות. רק למצוא תחליף לקמח. אולי קמח תפו"א בכמות קטנה.

אפשר לביבות, כדי שלא יתפרק בטיגון, אז אפויות.

ירקות אפויים

ירקות מוקפצים. אפשר עם שבבי סויה/ טופו.

שניצל טופו (מטופו גולמי מתובל). אפשר לאפות בתנור.

קיטו צמחוני. תגגלי.המקורית
יש לי כמה מתכונים שיכולים לעזור באתר שלישדמות בחולות

מתכונים: - Paleo Glatt

 

פשטידה מעולה שהולכת לנו אחלה גם במאפינס:

פשטידה:

1 קישוא גדול

1 בטטה בינונית

1 תפו''א בינוני

2 גזרים

6 ביצים

1 כוס קמח טף

1 אבקת אפיה

1 כף מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית כורכום.

4 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות ושוות.

מערבבים את שאר החומרים בקערה

ומאחדים ביניהם.

אופים בחום של 200 מעלות 30-35 דקות

 

איזו חמודה שאת ככה מפרגנת מהידע שלךSheela

אני אשמח למתכוני קיטו טובים

בעיקר תוספות לארוחה ונשנושים נוספים.. עם המנות העיקריות יותר קל לי


מכירים לדוגמה אורז כרובית ופסטה מזוקיני, ומחפשת עוד דרכים להעשיר ארוחה

אווו קיטו זו אהבה!!שדמות בחולות

אז יש את הקרקרים של עומר מילר שהם וואו. אני אצרף לינק למטה למתכון שלו. אפשר להתפרע עם תבלינים מיובשים זו וזה מושלם.

את הכרוב מזמן הפכתי לתוספת אהובה בכמה וריאציות:

"נודלס"- חותכים אותו לרצועות ארוכות, מרתיחים 10 דקות ומסננים. שמים שומן (אם את בקטע אסייתי, גם שמן שומשום טהור הולך)+ 1 כף חמאת שקדים, 2 כפות שומשום, מלא בצל ירוק ואגוזי פקאן . מעולה עם אנטריקוט מוקפץ כקוביות/ פרגיות/ חזה עוף (ואז אפשר גם להעשיר בשומן עוף- שמאלץ).

"פסטה בולונז"- להכין סוג של בולונז מבשר טחון, המתכון שאת הכי אוהבת והכרוב מבושל 15 דקות כפסטה למטה.

"פסטה מוקרמת"- להכין רוטב שמנת פטריות לפסטה ולהקרים במלא פרמזן.

 

כרובית:

כדורי פירה כרובית , נישנוש אולטימטיבי:

1 כרובית של 500 גרם נקי.

קופסת בייבי מוצרלה.

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

ביצה

1 כוס קמח שקדים + כף כורכום.

גהי לטיגון/ שמן זית

אופן ההכנה:

שמים את הכרובית במים רותחים ומבשלים עד לריכות.

מסננים את כל הנוזלים ומועכים לפירה.

מתבלים במלח ופלפל.

לוקחים כף תערובת "פירה" ושמים כדור מוצרלה בייבי וסוגרים לכדור.

טורפים ביצה בקערה.

לוקחים צלחת עם קמח שקדים וכף כורכום 

וטובלים את הכדורים בביצה ואח"כ בקמח שקדים.

ומטגנים בשמן חצי גובה של הכדורים והופכים אחרי כ2 דקות מכל צד.

 

צ'יפס מקולורבי בשומן זה מושלם.

 

 

וואי איזה אלופהSheela
הולכת לנסות
הכרובית יכול לעבוד גם עם כרובית קפואה?Sheela

ויש לך רעיונות גם לעוגות קיטו?

איזה מצרכים היית מחזיקה בבית שמתבסס בעיקר על תזונת קיטו? 

קיטו מתבססת בעיקר על שומנים וחלבוניםהמקורית

כתבת בלי בשר אז מה שעולה לי זה ירקות ירוקים, ביצים, חמאה, דגים, גבינות שמנות, אגוזים, אבוקדו, כאלה


מעבר לכך פחות מכירה

יש על זה המון מידע ברשת

זו לא אני שבלי בשרSheela
שאלתי כי אנחנו נכנסנו כבר מזמן לתזונה הקטוגנית אבל לא מצליחים לגוון אותה מעבר לבסיס. כדי לחיות ככה לאורך זמן צריך גיוון במצרכים ובאפשרויות.. לכן שואלת אם יש מצרכים שיכולים לגוון לנו את הארוחות הבסיסיות
הכרובית תעבוד נהדר גם קפואהשדמות בחולות

יש לי עוגות קיטו, אשתדל לצרף אותם לקראת סוף השבוע (עומס ב"ה)

 

המצרכים שיש לי בבית (אמנם פליאו, אבל מתאימים לקיטו לא פחות):

שומן עוף שאני מכינה (לוקחת שאריות עורות ושומן עוף, מכניסה לאייר-פריי וככה זה נוצר. דברי עם הקצב שלך שידאג לך לשאריות) והעורות היבשים הופכים לחטיף.

שומן בקר, שומן כבש, שמן קוקוס.

קמח קוקוס.

מלא ירק 

כרוב מותסס (לא קשה להכין, וזה אוצר למערכת העיכול)

קמח שקדים (יש טוענים שזה אפור... לא יודעת.. בעיני זה נחוץ)

וכמובן מלא ביצים.

 

ולצורך המתקה- אלולוז

תודה רבה!Sheela
ממש מעניין לשמוע מהמקצוענים
אפשר תחליפים לקקאו/שוקולד?2222
אבקת חרובים (בדיוק קניתי כזה)שדמות בחולות

יש שוקולד חרובים ואבקת חרובים.

 

אפשר לייצר "שוקולד חרובים" ביתי.

שמן קוקוס, אבקת חרובים וסילאן/ סוכר.

 

איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234אחרונה
סלמון הכי קלאסי
מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך