אני אוכל חפיסת שוקולד כל 7 ימים. חפיסת שוקולד עולה 16 שקל. יש עכשיו מבצע שזה עולה 12 שקל. כמה כדאי לי לקנות כדי שיהיה לי לעתיד
ChatGPT said:
נניח שאתה אוכל חפיסת שוקולד אחת כל שבוע. אם יש לך תוכנית לאכול חפיסת שוקולד כל 7 ימים, אז כל חודש אתה אוכל כ-4 חפיסות (לפעמים 5, תלוי במכסת הימים בחודש).
אם חפיסת שוקולד עולה עכשיו 12 שקל במבצע, במקום 16 שקל, אתה יכול לקנות כמה חפיסות מראש כדי לחסוך כסף בעתיד. נחשב כמה חפיסות כדאי לך לקנות:
נניח שאתה רוצה לקנות לשנה קדימה (שזה 52 שבועות, כלומר 52 חפיסות):
אם תוכל לקנות כל חפיסה ב-12 שקל במקום 16 שקל, נחשב את העלות של 52 חפיסות במחיר המבצע:
52 חפיסות × 12 שקל = 624 שקל.
אם היית קונה במחיר הרגיל של 16 שקל:
52 חפיסות × 16 שקל = 832 שקל.
אז קנייה מראש במחיר המבצע תחסוך לך 208 שקל לשנה.
אם אתה רוצה לקנות למספר שנים, אפשר להכפיל את החישוב. תוכל להחליט בהתאם לכמה זמן אתה רוצה שהשוקולד יספיק לך.
אם יש לך מקום לאחסן את השוקולדים (כדי שלא יתפוגגו), זו בהחלט אופציה משתלמת.
You said:
אז כמה לקנות
ChatGPT said:
החלטה על כמה לקנות תלויה בכמה זמן אתה רוצה להיות מוכן עם השוקולד מראש. נניח שאתה רוצה לקנות לשנה, אז מדובר ב-52 חפיסות שוקולד. הנה כמה אפשרויות:
לשנה (52 שבועות) – כפי שהסברתי, קנייה לשנה קדימה תעלה לך:
- 52 חפיסות × 12 שקל = 624 שקל.
לשנתיים (104 שבועות) – אם אתה רוצה לשמור שוקולד לשנתיים, זה יהיה:
- 104 חפיסות × 12 שקל = 1,248 שקל.
לשלוש שנים (156 שבועות) – אם אתה רוצה לשלוש שנים, זה יהיה:
- 156 חפיסות × 12 שקל = 1,872 שקל.
ההמלצה שלי היא לקנות למינימום שנה קדימה (52 חפיסות), כי זה גם יחסוך לך כסף וגם לא "תעמיס" יותר מדי שוקולד שיש לך לאחסן.
אם אתה חושש שעם הזמן השוקולד יתפוגג או יאבד את טריותו, כדאי לקחת בחשבון את זמן האחסון. אם השוקולד נשאר טרי לזמן ארוך ויש לך מקום לאחסן אותו בצורה טובה (למשל במקום קריר ויבש), קנייה לשנה או שנתיים תהיה משתלמת.
מה אתה חושב?

.