עבר עריכה על ידי נוגע, לא נוגע בתאריך כ"ה באדר תשפ"ה 10:21
את העין השלילית שלך על אחרים, ואת ההתעלמות שלך מהשלילי שאצלכם. לפני שאתה מעיר לילדים של השכנים, תדאג לילדים שלך.
תפסיק להתקרבן על עצמך ולהטיף לאחרים כדרכו של הציבור שלך.
"מעשה באדם אחד שהיה קורא למעלה מרבי אליעזר הודע את ירושלם את תועבותיה אמר לו עד שאתה בודק בתועבות ירושלים צא ובדוק בתועבות אמך בדקו אחריו ומצאו בו שמץ פסול".
נתחיל.
אלו נלחמים ואלו לומדים:
כן, אבל רק שחלילה לא יקחו לכם את בין הזמנים. מדברים על החשיבות של הלימוד ושל כמות הלומדים בשביל הצלחת החיילים, אבל יוצאים לבין הזמנים כשאחים שלכם מחרפים נפשם במלחמה. צביעות וגועל נפש, אין הגדרה אחרת.
צריכים הפוגה? תעשו סבב בין הישיבות שכל אחת תקבל שבוע חופשה בזמן אחר. שמעתי רק רב חרדי אחד שאומר את זה, וגם זה באיחור.
אז אתם לא באמת לומדים בשביל עם ישראל אלא בשביל עצמכם, ומחפשים סיבות לשכנע אותנו לתמוך בכם.
מסירות נפש לקב"ה:
בואו תלמדו מאיתנו שיעור במסירות נפש אמיתית לקב"ה. שיחה של חייל שלחם בעזה טובה יותר משמוס של המשגיח הדגול ביותר.
כבוד לגדולי דור:
כן, כל עוד הם מהציבור שלכם. אחרת הם מוחרמים במקרה הטוב ומבוזים במקרה הרע.
ועשית ככל אשר יורוך/דעת תורה:
ומה עושים שכמעט כל הרבנים החרדים הספרדים מורים לבחור במפלגה החרדית הגדולה שס שהעומד בראשה הוא מחלל שם שמיים, מבזה רבנים (כולל את הרב עמאר), גנב ומושחת?
זו דעת תורה? לא. זה עיוות של התורה וגילוי פנים בתורה שלא כהלכה.
אהבת ישראל:
תתחילו מלאהוב זה את זה, טוב? ספרדים, אשכנזים, מחבלים ושוינאים. רק אחרי זה נאמין לכם שאתם באמת אוהבים את עם ישראל.
חזרה בתשובה:
אם מישהו גזל, לפני שהוא דופק על החזה הוא צריך להשיב את הגזלה. רובכם חטאתם בהסכמי אוסלו, אז קומו ותתגייסו ותתקנו את הנזק שגרמתם, במקום שאחרים שלא חטאו יתקנו אותו.
תחזרו בתשובה בעצמכם לפני שאתם מטיפים לאחרים לחזור בתשובה.
אבל משום מה, לא ראיתי גדול דור אחד שלכם שאומר את זה.
לימוד תורה:
כן, רק לא תנ"ך ומחשבת ישראל לעומק. כדי שחלילה לא תראו אין שום בסיס אמיתי להשקפה שלכם.
לשון הרע:
אסור. עד שזה להמציא שקרים במשרפות שלכם ובבית יעקב (אחיות שלי למדו שם. מכיר).
צניעות:
לפני שאתה מעיר לאחרים על צניעות, לך לכל הנשים אצלכם שחובשות את כל הפאות הפרוצות וחצאיות הכמעט מיני (כולל נשות רבנים ואברכים) ותעיר להן.
שמירת עיניים:
אז איך בחורי ישיבה צעירים יוצאים לשנורר כסף בשביל הישיבות שלהם לפני פורים?
לבוש גויים:
חח. תתחיל עם בחורי הישיבה הליטאים, שיגדלו זקן כמו הבייניישים, שיורידו את הפוני, שילבשו חליפות לא צמודות. אה וגם שלא יעשנו.
היחס למדינה:
יש כלל הלכתי של היוצא מן הטמא טמא. על המדינה זה לא תופס אצלכם. המדינה טמאה וטרפה, אבל הכסף שלה כשר לכתחילה. ההשקפה שלכם כ"כ ילדותית, עד שאתם הציבור שהכי נהנה מהמדינה אבל חושב שזה צדיקות לא לתת לה מי שברך (שכל אחד מכם חותם כמעט על כל מילה בו). הרב יצחק יוסף איים שתעזבו את המדינה, כאילו שבמקום אחר בעולם תקבלו פרומיל ממה שאתם מקבלים פה. פשוט התנהגות של ילדים קטנים.
הקטע של הלגיון של מלך ושל ההיתר לשקר ולרמות בשביל לימוד תורה שיבש אתכם לגמרי.
תחזרו למקורות. תלמדו תורה באמת. תתחילו מהתנ"ך. תפסיקו את הלימוד הפלפולי המוגזם בגמרא ותלמדו בצורה ישרה, גם אם זה לא מסתדר עם הנטיה שלכם לטהר את השרץ בק"נ טעמים. תלמדו ספרי מחשבה מכל גדולי ישראל ותפתחו השקפת עולם אמיתית ודעת אלהים שלמה ועמוקה.
תקשיבו לקב"ה ולתורה במקום לדברר אותם.
ומכאן פניה לציבור הדת"ל:
יש לנו תפקיד גדול, שהחרדים לא עושים ולא יעשו. אסור לנו להסתמך על התורה שלהם ועל זה שהם יחזירו את עמ"י בתשובה. אנחנו מייצגים התורה המסורתית האמיתית, ועלינו להתנהג בהתאם ולהשקיע בהתאם. וזה מוטל על כל אחד מאיתנו ולא משנה במה הוא עוסק.
הבהרה- אני ממש לא שונא חרדים. יש לי חברותא חרדי ואני גם עובד עם חרדים. אני מעריך את כל הטוב, בפרט אצל החרדים הפשוטים שלא מתעסקים בפוליטיקות וכו'. הביקורת שלי נובעת מרצון שהם יתקנו את הדרך שלהם (מה שמתחיל מהבנה של הטעויות הגדולות שלהם) ויהיו שותפים מלאים לעשיית רצון ה' כפי שהוא באמת.