שאלה לגבי שייןלפניו ברננה!

בעבר פירסמו פה שהם מכניסים כימיקלים חזקים לבגדים ודברים שלא בריאים בכלל, לא לפי התקנים, כדי להוזיל עלויות ייצור.

מאז תכלס לא קניתי שם.

עכשיו ממש מתלבטת אם לקנות או לא כי בארץ הרבה יותר קשה לי למצוא משהו שאוהבת (גם במחירים יקרים.. )

לראש השנה לא קניתי שמלה כי לא מצאתי.

יש עוד מישי שזה מפריע לה אבל החליטה כן לקנות בכל זאת? אשמח ממש ממש לשמוע שיקולים..

מצטרפתDoughnut

גם אני נמנעת להזמין משם וגם מאליאקספרס, בגלל אותה סיבה.

אולי תאירו את עיני...

יכול להיות אבללראות את האור

באוכל לא מכניסים לנו טונות של כימיקלים?

אנשים קונים משם בכמויות, מכירה אנשים שקונים משם שנים כשזה ממש רק התחיל. ויכול להיות שמי שפרסם רצה להפחיד כדי שלא יקנו משם אלא ממקום אחר..

לא יודעת מה להגיד לך, יכול להיות גם שזה באמת ככה, אין לדעת

גם באוכל לצערי הרב מכניסים אבל זה תחת פיקוחלפניו ברננה!

לפי אותה כתבה בשיין השתמשו בדברים שכבר הוכחו כמסוכנים.

אכן מסכימה איתך שאין לדעת מה היה האינטרס לפרסום אותה כתבה (שלא הייתה יחידה, אבל באמת שזה לא ידוע)

מסכימה. הלוואי ובאוכל ביינו מקפידים ככההמקורית
לא מפריע לי ואני קונה שם בכל זאתהמקורית

תעשיית הטרסטיל מזהמת anyway, מעדיפה לשלם פחות

זה לא שהבגדים של זויה למשל באיכות שיא ונתפרים בדאגה לאיכות הסביבה. וזויה זו רק דוגמה, בכל התעשייה זה ככה כמעט

אם את מקפידה לקנות רק בגדים אקולוגיים, אחלה. אם לא לא רואה סיבה לשלם יותר

אני אבל לא הייתי קונה שם לתינוקות 

האמת שלא מעניינת אותי הסביבה במחילהלפניו ברננה!

היא מעניינת אותי כשרוב הבגדים של הילדים וחלק משלי יד 2.

אבל כשקונה חדש מה שמשנה לי זה איכות הסביבה של הגוף שלי.

ויש הבדל בין זויה שעומדת בתקן הישראלי ומישהו בודק מה החומרים לבין שיין...

לא מסכימה איתך לגבי האוכל, כי אני אישית כן משתדלת לפחות להפחית באוכל מתועש. אני יודעת שגם בבשר וירקות יש כל מיני אבל כמה שאני יכולה אני עושה את ההשתדלות. בכל מקרה אני לא אוכל משהו שהוכח כגורם ישיר לסרטן כמו שהם משתמשים בעופרת שזו הייתה אחת הדוגמאות שדיברו עליה אז.

לצערי נכון שעם סוכר אני עוד לא מצליחה אבל יש כיוון ושאיפה..

השאלה היאהמקורית

האם את מקפידה בבגדים יד 2 שהכל ממותגים מוכרים ?

ואיפה המותגים המוכרים מייצרים אנחנו יודעות?

מצאתי כתבה מעניינת על זה אם את רוצה לקרוא

מה קרה כשניסינו לברר מי מייצר את הבגדים למותגי האופנה הישראלים - אתר החדשות דבר

לא קראתמ על עופרת אבל ראיתי פרסום בכלכליסט על פורמלדהיד ופתלאטים שמצאו בריכוז גבוה ומדובר בחומרים שנמצאים במוצרים שהם בשימוש יומיומי כמו מוצרי קומסטיקה וסבונים, וגם בקופסאות פלסטיק למשל ואפילו בנעליים סינטתיות. אין לנו דרך לדעת מה הריכוז שלהם שם ואיך השימוש שלנו משפיע על הפליטה של החומרים האלה לגוף שלנו (כמו במקרה של חימום בקופסאות פלסטיק למשל).

בקיצור, אנחנו לא באמת יודעים

ולדעתי גם יש בזה אינטרסים כלכליים כי שיין שינתה את הצרכנות הישראלית ונוגסת בנתח משמעותי מההכנסות של חנויות פה בארץ

מעניין מאוד!לפניו ברננה!

מעניין גם מה השתנה בנושא ב7 שנים מאז שהכתבה השתנתה..

(אני באמת לא מחממת בכלי פלסטיק. לגבי סבונים אני כבר זמן חולמת על שינוי לקנות רק טבעיים וביתיים הכוח של ההרגל חזק לי מדי..)

הכח של המחיר בתכלסאורוש3
הכתבה ההיא הייתה פייקטארקו

בסוף כן זה ייצור סיני לא מפוקח

אבל נראה לי חששות קצת רחוקים..

**מה שאני כן זה ממש מקפידה לכבס הכל לפני שימןש ראשטארקו

בעיקר לתינוקות וילדים, וגם לי אם יש לי תינוק באותו הזמן..

אני משתדלת בכל מקרה לקטנטנים לכבס לםני שימוש, עד שנמאס לי, לקטנה בגדול אני עדיין מכבסת היא בת שנה וקצת, אבל לא "מתאבדת" על זה אם לא מסתדר לי..

בשיין אני מקפידה יותר.

^^ אני מסכימה עם הנקודה הזואמאשוני
לדעתי זו השתדלות סבירה ומתבקשת, לכבס לפני שימוש ראשון במיוחד אצל תינוקות.
היו כמה כאלה.. את בטוחה?אוהבת את השבת
ככה הבנתי.טארקו
האמת שלי זה נשמע הגיוני הכתבה כי מרגישיםאוהבת את השבת

על הבגדים שהם מאוד סינטטיים

וגם צריך להיות איזה הסבר למחיר הנמוך...

אני קונה שם גם כותנה האמתהמקורית

גם לילדים יצא לי לקנות כותנה, ואיכות מעולה ממש במחיר טוב.

ומנסיוני לפחות, תלוי מה קונים. יש שם דברים גם באיכות גבוהה לעומת מה שמוכרים פה בארץ. וזה זול כי זה סיני🤷‍♀️ ככה לדעתי

כנל. למשל חולצות שבת כותנה ברמה ממש גבוההטארקו
וגם בגדי גוף לבת שלי מעולים.
יש לך קישורים?טל..

לחולצות שבת לבנים

תודה רבה!

(ומחפשת גם שרוולון לילדה בת 6 אם במקרה את יודעת איך למצוא שם..)

את אלה קניתי עכשיו:טארקו

SHEIN בני 10-13 כיס עם פאטץ' רוכסן חולצה

!בוא לבדוק אותם  SHEIN.com, - גיליתי מוצרים מדהימים ב

SHEIN בני 10-13 כיס עם פאטץ' רוכסן חולצה לא הכי זולה אבל איכותית ויושבת מהמם.

ועוד שתיים זולות יותר גם מעולות אבל לא מצליחה לקשר כי יש לי איזו תקלה באפליקציה. אני פשוט מסתכלת בתגובות למה יש תגובות טובות..

מנסה לקשר גם קצרה(במידות של צעירים יותר, לא יודעת בן כמה הבן שלך) נהדרת שעברה אצלנו הרבה בשנה שעברה-

SHEIN ילד כיס עם פאטץ' חולצה

SHEIN ילד כיס עם פאטץ' חולצה מעולה ממש!

לגבי שרוולון-טארקו

משהו כמו זה?

Streecool Kids נערה טווין מינימליסטי אופנה צבע אחיד קונכיה קצה קרדיגנים סוודרים

Streecool Kids נערה טווין מינימליסטי אופנה צבע אחיד קונכיה קצה קרדיגנים סוודרים

בגדול כתבתי קרדיגן ילדה

ואז זה לעבור בין תמונות עד שמגיעים משהו קרוב

תודה רבה רבה!טל..

ממש עוזר לי

בגדול את מחפשת לפי 100 אחוז כותנה והמלצות?

תודה גם על השרוולון אחפש עוד קצת משהו שיתאים לשמלה הספציפית...

לאו דווקא 100% כותנה כי לא רגישים פה ככטארקואחרונה
כן מעדיפה שיהיו אחוזי כותנה/ויסקוזה כלשהם וכמובן שאם זה 100% זה איכותי יותר אבל לא מחייב פה ב"ה.

מסתכלת בתגובות שיש תגובות טובות *ותמונות* איך הגיע זה ממש משמעותי.

הם זוליםמומו100

א. כי הם לא משלמים לעובדים כמו שצריך ומעבידים אותם מס' שעות לא חוקי ובתנאים לא להיט

ב. הם מעבידים ילדים שהם כח עבודה זול

ג. בגלל שהם שולחים חבילות בודדות הם חוסכים לעצמם הרבה תשלומים על סחורות מרוכזות ויקרות (משהו כזה). עכשיו נגיד טראמפ העלה מיסוי על חבילות קטנות יותר ונרשמה עליה במחירים ששיין מציעה לאמריקאים

ד. הרבה פעמים הם מייצרים את הבגד רק אחרי ההזמנה, ככה שהם לא מייצרים במסות ולא נתקעים עם עודפים ולא צריכים שמה שנמכר יממן את מה שלא, לא מבזבזים כסף על איחסון הבגדים עד שמישהו יקנה אותם וכו'

ה. הם גונבים עיצובים ממעצבים שונים וככה חוסכים לעצמם על פיתוח מקורי

מניחה שיש עוד. מי שמתעניינת יש הרבה סרטונים ביוטיוב על הנושא הזה של למה שיין (וטמו וכו') יכולים להרשות לעצמם להיות זולים

גילוי נאות- אני מזמינה מדיי פעם משיין למרות הנ"ל 🙈

יש לך מושגאורוש3

אם המפעלים המייצרים לכל החברות בארץ ובעולם שגם נמצאים בסין נותנים יותר תנאים אנושיים לעובדים?

שואלת לא בהתרסה כי נראה שאת מבינה. ראיתי הרבה פעמים את הטענה הזו נגד שיין אבל לא ראיתי מידע לגבי כל האחרים... 

אני לא יודעת לגבי כל חברות הבגדיםאמאשוני

אבל חברות ציבוריות מחויבות למה שנקרא ESG שנועד למנוע מצבים כאלו. וזה נכון לכל שרשרת האספקה, אז אי אפשר להקים חברת בת כדי שהיא תעשה את העבירה ולא החברה עצמה.

כל החברות הציבוריות מחויבויות לוודא שכל הספקים שלהם עומדים בתקנים בעצמם.

ושהספקים של הספקים שלהם, לאורך כל שרשרת האספקה.

מה קורה בפועל אני לא יודעת.

מה שבטוח שאסור למכור בגד בארץ שלא עומד בתקן הישראלי ומכון התקנים מבצע בדיקות מעבדה.

האם זה הרמטי אין לדעת,

אבל זה כמו לאכול במסעדה שמצהירה שהיא כשרה ללא פיקוח כשרות, לבין מסעדה עם תעודה.

בשניהם אין וודאות שלא נעשו עבירות כשרות ובשניהם יכול להיות כשר,

ובכל זאת אנו כצרכנים סומכים על התעודה.

תודהאורוש3
את מתכוונתמומו100

לתקן איכות של הבגדים עצמם או שיש תקן "אנושיות" להעבדת עובדים?

כי אני יודעת שהיה מקרה שגילו שאיזה חברת "אופנה מהירה" גם הייתה מעורבת בהעבדת ילדים (נראה לי זארה אבל לא בטוחה ולא רוצה להלעיז סתם. אבל משהו מוכר). החברה אחרי זה אמרה שהיא תיקנה את דרכיה וכבר מספקת לעובדים תנאים יותר אנושיים וחוקיים. לא יודעת אם באמת השתפרו, יש כל מיני מפקפקים.

ולא רק בסין, גם מפעלים בבנגלדש וכו'. היה סיפור בבנגלדש שהיה מפעל שהמנהלים נעלו כל בוקר את דלתות המפעל כדי שלעובדים לא תהיה אפשרות לצאת להפסקה עד שיסיימו את המכסה. ויום אחד פרצה שריפה במפעל ולא היה לעובדים איך לברוח.. ואעצור כאן.

@אורוש3 זה בערך מה שידוע לי.. וזה לא כזה ידע, רק סיפורים מסרטונים ביוטיוב.. הנושא של אופנה מהירה מאוד מעניין אותי.

תקן אנושיותאמאשוני

את יכולה לקרוא על ESG

זה לא תקף לכל החברות, אבל בגלל שזה כן על כל שרשרת האספקה זה מציב רף ברמה הגלובלית.

זה שיש חברות מפרות זו לא סיבה לבטל את הצורך בתקן הזה.

גם יש פרסומים על מסעדות כשרות שהולך בהם ה' ישמור, האם זה משכנע אותך לאכול במסעדות ללא תעודת כשרות כי "בכל מקרה אי אפשר לדעת מה הולך?"

מעניין ממש ה-ESGמומו100

ברור שלא צריך לבטל תקן.. אם כבר צריך להוסיף.

מה שניסיתי להגיד זה שייתכן מאוד שעוד מוצרים שמיוצרים בסין או בבנגלדש וכו' יוצרו ע"י תנאי העסקה לא נאותים וכו', לא רק מה שהגיע משיין, זה תכל'ס מה שאורוש שאלה

בדיוקאורוש3
זה באמת מעניין. מרגיש שהם כולם משקריםאורוש3
וכולם אותו זבל 
בגד זה הרבה יותר מייצורoo
זה שיווק אחסון אריזה הפצה אתר אונליין חנות פיזית

כשקונים מאתר/ חנות ישראלית, מפרנסים ישראלים שעושים את כל הנ״ל ומקבלים תנאים אנושיים, בתקווה שגם תנאי הייצור מפוקחים כראוי.

בכלל בלי השוואה לאתרים סינים

זה נכון, אבל מצד שניהמקורית

הפער במחירים הוא גדול

לפעמים פי 4

אפילו יותר.טארקו

בשיין אני יכולה למצוא שמלות ב50-60 ומבחר גדול.. גג 80

בארץ למידות והדרישות שלי(צניעות, גזרות, צבעים שמחמיאים לי..) מתחיל מ300 וצפונה והמבחר דל בהרבה לצערי..

וכן זו בחירה איפה נכון לי לחזק את הכלכלה המקומית, ואיפה אני יותר צריכה לעשות לביתי.

זה לא אותו מוצר בדיוקoo
אני קונה רק בגדים איכותיים מבדים נעימים שמחזיקים לאורך זמן

לא תמיד המחיר יקר (מבצעים/ סופי עונה) וגם אם הוא יותר יקר הבגד מחזיק יותר (או הרבה יותר) זמן ככה שהתוצאה הסופית שהוא זול יותר 

אגלה לך סקופהמקורית

גם בשיין יש מוצרים איכותיים שמחזיקים לאורך זמן. וגמני קונה בגדים נעימים בלבד.

אפילו כותנה!

ואני מכבסת המון, תולה בשמש, ושמה במייבש.

יש לי בגדים שלהם גם 3 שנים ויותר, ואני ממילא לא קונה בגדים לנצח, בעיקר כשרוב החולצות שלי לבנות

רק דוגמה קטנה: חיפשתי השנה חצאית עור בצבע חום לחורף. הכי זולה שמצאתי ועמדה בתנאי הצניעות שלי זה 100 שח במבצע באיזה חנות, פלוס משלוח 30 שח. לא בשמיים, אבל לא היה בא לי לשלם 130  ואז נכנסתי לשיין והזמנתי אחת יוצר יפה אפילו ב38 שח.

משלוח חינם, החזרות בחינם עד הבית, הגיע תוך שבוע וחצי. וגם באותה חנות זה בד סינתטי. ומה שקניתי איכותי יחסית לסינתטי. מאוד אפילו.

מכופתרת מכותנה טטרה קניתי ב46. איפה תמצאי במחיר כזה פה?

ועל כותנה כזו קשה לשמור..

כנל חליפות סריג ויש לי עוד מליון דוגמאות, אפילו בנעליים.

לא רואה סיבה לשלם יותר האמת🤷‍♀️

גם בארץoo

יש בגדים ב30-50₪

בסופי עונה

אם מאורגנים מראש אפשר לקנות רק במחירים זולים

יש אתרים/ מותגים שמוכרים רק בגדים איכותיים ואז אני יודעת בוודאות שאקבל מוצר טוב

אני כן קונה בגדים שיחזיקו לאורך שנים ויש לי בגדים שמחזיקים מעולה גם אחרי 5 שנים (יש פה כמה זוגות מגפיים שמחזיקות למעלה מעשור)

אני לא משלמת יותר

אני צורכת באופן חכם שבסוף יותר משתלם כלכלית וגם שומר על קיימות ותורם לכלכלה המקומית 

הלוואי שהיה בארץ במידות וסגנון שליטארקו

במחירים שאת כותבת

הייתי קונה בשמחה.

מצטערת, ניסיתי וזה לא עובדהמקורית

אין לי עניין לקנות בכל מחיר כחול לבן

וחצאית ב30 זה ממש לא מחירי סוף עונה בכל החנויות, בטח ובטח כשמבחר המידות והמהחר בכלל הולך ומצטמצם וכשלא באלי לקנות רק בסוף עונה. עוד יותר כשמדובר בטעם אישי וסטנדרטים שונים של צניעות, כמו חולצות ארוכות בקיץ למשל שאין למצוא פה כמעט, בגזרות ספציפיות.

אני יודעת שאת קונה הרבה בטרמינל x. כל שנה יש לי שם סכום לא מבוטל של כסף מהעבודה (וגם לעוד חנויות) ולא יכולה להגיד שמצאתי שם בגדים מתישהו, או שמתאים לי לשלם שם את הסכומים המבוקשים על הבגדים בתחילת עונה או בסוף עונה כשאני יכולה לנצל את הסכום הנל במקומות אחרים ולקנות לי בשיין בזול דברים שאני אשכרה אוהבת

לגבי כמה זמן יחסיק הבגד - אז יש לי חולצות זולות שמחזיקות לי גם 7 שנים וחצאיות אפילו יותר. משיין אני מזמינה קצת יותר מ3 שנים, אבל בכיף רואה הגדים שיחזיקו יותר זמן. וגם, יש אופנה שמתחדשת, בלאי של כביסות, טעם שמשתנה ורצון להתחדש ומשקל שמשתנה כנל  (אצלי לפחות)

נעליים אני לא רואה את עצמי מחזיקה עשור, אפילו שנעליים יומיומיות אני קונה רק מעור ממותג נחשב. אבל את אלה אני כן קונה בחנויות עודפים וחוסכת.  

חולצות צנועותoo

אני קונה בswear

בחורף בשביל הקיץ

יש שם עכשיו כמה גזרות 100% כותנה במחירים נמוכים (כבר השלמתי מלאי לקיץ)

בטרמינל אני קונה בעיקר לילדים בעיקר בעונה הפוכה או טרום עונה במחירים שווים

חצאיות זה יותר מורכבoo

ואני באמת קונה במחירים יותר גבוהים אבל לשימוש ממושך של שנים

שמלות יש לפעמים בswear כאלו שצריכות השלמה של עליונית

הן יכולות לעלות בסוף עונה 30 ומשהו

שוב, אני מודעת לאופציותהמקורית

ולילדים באמת אני קונה פה בסוף עונה לפעמים כי אני לא ככ מזמינה להם בשיין. שלא לומר, לא מזמינה בכלל עד לפני חצי שנה.  

פעם הייתי קבוע בקניון בסייל של זארה וכו ועוקבת אדוקה. עד היום אני יודעת מתי כדאי ללכת בשביל הסייל. ועדיין..  על טעם, ריח ותזמון אין מה להתווכח

ושוב, יש לי חצאיות וחולצות זולות וקרדיגנים וג׳קטים ועוד שמחזיקים שנים. כם מחנויות ממותגות כביכול וגם מחנויות זולות,  אז כנראה אנחנו תופסות שונה את העניין והחוויה היא אחרת

בעיניי איכות שווה כסף כבר מזמן לא משפט שתופס בהכרח לגבי פריטי לבוש, לפחות לא לגבי כולם, ואני אחת שהייתה משקיעה וקונה במאות גם פריט אחד בעברי. ברגע שניסיתי וראיתי כי טוב ביחד עם על היתרונות האחרים של זמינות ונוחות, לא רואה למה לתזמן קנייה בסוף עונה בפריטים שלא בהכרח יהיו לטעמי, או להתפשר כי סוף עונה העיקר לקנות בארץ

אניoo

לא מתפשרת על כלום

כשאני רוצה פריט מסוים אני אקנה גם בתחילת עונה

ואם אין פריט נצרך במבצע אני אקנה בלי מבצע

אבל את רוב הקניות אני מתזמנת לזמני מבצעים

ולכן המכלול של הקניות בשקלול המבצעים והשימוש הממושך יוצא משתלם כלכלית 

מעולההמקורית

גם אני לא רוצה להתפשר, ועדיין חשוב לי לשים את הכסף שלי איפה שאני רואה לנכון בדרך שנוחה לי ולאו דווקא לפי אידאלים של אחרים למרות שב״ה אני יכולה להרשות ליצמי לקנות במחירים מלאים אפילו (רק חבל שההיצע פה יחסית נמוך ויקר בהתחשב בטעם ובצרכים הספציפיים שלי כמו למשל לא להשלים עליונית מעל שמלה בשום צורה בקיץ הלוהט לא מבחינת החום ולא מבחינת נראות ואני מוצאת בארץ כמעט רק בחיפוש פיזי ובשיין הולך לי מעולה אז זה חוסך לי זמן)

אני רק לא מבינה למה לעשות את זה ולא מתחברת לתרבות העושק הצרכנית שנהייתה פה, כשברור לכולם שבאירופה אותן חנויות מוכרות את אותו מוצר ב40 אחוז פחות

יהאמת, הכי חשוב מבחינתי זה להרגיש נח ויפה בבגד שאני לובשת. המחיר מגיע רק אחרי, ולכן סביר להניח שאם לא הייתי מוצאת בשיין הייתי משלמת או מיתסכלת לי בחיפושים. אבל אני לא צריכה כי יש את שיין לכל מיני דברים וב״ה לי טוב עם זה בכל אופן

מנצלשתמומו100

מאיזה חנויות את קונה מגפיים?

לא משנה מאיפה אני קונה ובאיזה סכום, אחרי עונה אין על מה לדבר

גלי עודפיםהמקורית

הרגליים שלי הורסות נעליים ואני עם בעיות אורטופדיות לא פשוטות. חייבת נעליים נוחות ורחבות, רצוי עם עקב קטן (פלטפורמה כזה)

כל שנה יש שם מבחר של בריל או האש פאפיז 2 ב200 או זוג ב150

אני עכשיו עם נעל כבר שנה שלישית, שזה ממש נדיר אצלי

יאללה ננסהמומו100
3 שנים זה באמת מרשים
קרוקסoo
וואלהמומו100

לא ידעתי שיש לקרוקס גם מגפיים 😅

תודה!

האמת. בגדים משיין מחזיקים לי יותראורוש3

והם עלו הרבה הרבה פחות.

דווקא בגלל הבדים הפלסטיקים כנראה..

כמובן יש ויש. 

ויצא לי לקנות ביקר בארץ ולהתבאס מאוד מהאיכות. בעיקר ביחס לעלות. 

אם נגיד אני מוצאת בזיפ או תמנון ברור שאני אעדיף לפרנס פה בארץ במחיר סביר, אגב האיכות שלהם די דומה לשיין. 

זה ידוע שבארץ דופקים מחירים. גם מותגים שבחו''ל מוכרים בפחות. מניחה שיש מיסים וסיבות שמעבר להבנתי. אבל גם מעבר לכיס שלי. 

כאמור צמצמתי קניות בשיין בתקופה האחרונה אבל עדיין קשה לי לשלול באופן גורף. 

וואי מזדהה ממש לגבי האכזבה מול המחיר והאיכות,שגרה ברוכה

יצא לי לקנות פה בארץ בגדים יקרים לילדים בגלל סיבות שאמרו פה(מותג עם שם זה איכות.

המחיר היקר זה איכות וכו' וכו'. המילה איכותי חוזרת על עצמה הרבה פעמים בשיחות על שיין והמתנגדים להם)

בפועל.. לבכות על בגד שהלך לפח לאחר שימושים ספורים יותר כואב אם שילמתי עליו חמישים שקל או 150🙈

וראיתי כאלה וכאלה. איכותי בשיין ואיכותי בארץ. לא ראיתי משו מוכח שנעל שאני קונה פה בחנות מוכרת בארץ ב400 שח(יצא לי פעם ממתנה שקיבלתי שקניתי איזה עקב יוקרתי) ובפועל הוא די מהר סיים את חייו.

אז אפשר להגיד אידאולוגית ,מעסיקים ילדים וכו' לפרנס ישראלים(אם כי אני מרגישה שמפרנסת ישראלי אבל הוא מרושש אותי)

אבל כשמגיע לדיבורי בגד לשנים כי הוא מרשת יקרה בארץ וכו' זה לדעתי הגזמה ואצלי במוכח לא נכון. 

זה נכוןoo

שיש הרבה בגדים באיכות נמוכה גם בארץ וגם במחירים יקרים

ואולי יש בגדים איכותיים גם באתרים סינים

זה לא סותר שיש רשתות או מותגים בארץ שהם תמיד איכותיים ומחזיקים שנים ארוכות (מניסיון שלי) כמו

swear

קרוקס

טבע נאות

ויש מותגים שהאיכות שלהם לרוב סבירה ומחזיקים יפה כמו

המותגים באתר של טרמינל

האידאל שלי הוא גם כלכלה מקומית וגם לצרוך חכם: כלכלי, קיומי, איכותי ושימושי.

ושיקול המחץ שכחת😉. מי שבמשקל,שגרה ברוכה

יותר גדול מהממוצע הישראלי(שחושבים רשתות האופנה שהוא הממוצע)

זה להעניש אותה לקנות רק בארץ והשיקול הזה יגבר על כל האידאלים למינהם.

לא אקנה בגד אחד ב400 בחנות ישראלית (במידה ואמצא. ולא אני לא הר אדם) כי אני שבויה שלהם כי טכנית אין לי הכסף ואני רוצה יותר מבגד אחד ללבוש.

כנל בבגדי ילדים שהם מעבר לממוצע המומצא.

שיהיה בהצלחה לכולנו ושנמצא בגדים לפי היכולת שלנו😍

גם אני לא מזמינה מאז...אוהבת את השבת
אם אזמין אז אקנה דברים שלא ישבו ישירות על העור, ולא לילדים...

האמת ממה שאני רואה הבגדים שלהם לא כ''כ מחזיקים בלאו הכי אצל הילדים, אלא מתבלים מהר...

הזמנתי מהם לא מזמןאמ פי 5

גם בגדים וגם כלי בית

לא רואה הבדל בניהם לבין אתרים אחרים מחו"ל

(כלי בית הכוונה כלים לאפיה)

בין כה וכה הילדים גדלים ברוך השם ומה שמתאים לתחילת עונה לפעמים כבר לא מתאים לסוף העונה וצריך לחדש להם

אז מבחינתי זה פתרון זול

ואם ב-100-- קניתי 3 שמלות לחג במקום אחת או חצי שמלה כאן- דייני !

אני נמנעתי מלנסות להזמין מהם בגלל הכתבהקמה ש.
בס״ד

הטריד אותי בדיוק כמוך העניין הבריאותי. אבל אתמול ניסיתי לחפש בגד לחג במיליון חנויות ואחרי שלא מצאתי אמרתי שאנסה את שיין…. זה היה השיקול שלי… לא יודעת מה הוא שווה אבל זה מה שהיה…

תודה ממש לכל המגיבות..לפניו ברננה!
אתן עוזרות לי מאוד מכל הכיוונים...
אישיתאורוש3

גם לא עפתי מהכתבות האלה והפחתתי שימוש. אבל לא לחלוטין, כן קניתי בגדי בסיס להכנת תחפושות. זה לא משהו שלובשים המון. וגם לא זרקתי את הבגדים שלי משם אבל לא הזמנתי ממש עוד. מבאס האמת. זה היה אחלה פיתרון. אולי עוד אזמין אבל לא לתינוקות. 

אגב לפסח, ב''ה מצאתי לי בקמיליון, לבת בקיווי ולבנים בנקסט. בהמשך לשרשור אחר מהימים האחרונים, ממש לא חובה בעיני הכל חדש. כן אוהבת שיש משהו. הבת ממש חייבת בגדי קיץ. לבנים הזמנתי רק מכנסיים. לפי צורך...

איזה כיף!!לפניו ברננה!

שמצאת לפסח וסגרת את כל הפינות

אני צריכה לעצמי..

בעיקר לשם ההתחדשות

לכל הילדים מה שקניתי בראש השנה עדיין מעולה, אני קצת מתלבטת אם בן ה7 יצטרך לקראת שבועות כי הוא די גדל. בן ה5 גם גדל אבל קניתי לו קצת גדול מראש.

גם אני נוהגת כמוך

יש לי 2 שמלות שבת שקניתי משיין ואני ממש אוהבת, וגם כמה חצאיות שחורות שמתאימות לי עם הכל.

לגבי התחפושות ממש מסכימה איתך והגיוני שגם אני הייתי עושה ככה אם הייתי צריכה לקנות (השנה הבנים לא היו צריכים כלום חדש, ולבת קניתי שמלה מעולה ביד 2 ב3 שקלים 😅)

תנסי אולי בקמיליון או זיפ. נשמע מעולה לילדיםאורוש3
אולי באמת אקפוץ לקמיליון השבוע ואז אם לא אמצאלפניו ברננה!
ואחליט כן לקנות בשיין  עדיין יהיה סיכוי שזה יגיע..
הזמנה שעשיתי אתמול תוזמנה הכי מאוחר ל7המקורית

באפריל

אז אולי עוד יש סיכוי

אבל אני לא בונה על זה, כי לא הזמנתי משם שמלות לבת שלי מלבד אחת, ולוקחת בחשבון שייתכן ולא יתאים ואצטרך להחזיר ולקנות פה

נכון ברור שזה לקיחת סיכון כלשהילפניו ברננה!
אבל לקחתי בכל אופן כי היום הייתי בלידרהמקורית

והמחירים פי 3, בפריטים שהם לא יותר יפים בעיניי. מצאתי רק סרפן אחד חמוד ב40 מעונה קודמת, והוא לא נראה שיא האיכותי האמת.. עוד מתלבטת אם להחזיר

הכי הרבה נחזיר ונזדכה (הכנתי גם את הילדונת לכך שאם הבגד לא מוצלח, נחזיר אותו כדי שלא תתלהב מדי)

יש סיכוי. לפעמים זה ממש מהר לפעמים נתקעאורוש3
בריונות בגיל ההתבגרותתפוז כתום

הבן שלי חווה בריונות מצד ילד מסוים שהחליט להטפל אליו

לא ברור אם זה רק כלפיו או כלפי עוד ילדים

מבינה שהילד הפוגע עם בטחון שלא מפחד

וכמובן מצליח לסחוף אחריו

כי להיות בצד החזק זה הכי נחמד

והכל זה על שטויות  כמובן

הוא כמובן לא חלם לענות לו

ואני גם ייעצתי בהתחלה להתעלם עד שזה יפסיק

ניסיתי 

ידעתי שיש כאלו שלהפך ההתעלמות רק נותנת להם עוד תאבון

עכשיו אמרתי  לפני פניה למורים שייגיד לו שיפסיק לקנאות בו

וגם לא בטוחה עד כמה זה יעזור

כי מבינה שמולו כל תשובה יוצאת נמוך עם גיחוך

מתי מגיע הקו שכן כדאי לפנות למערכת?

בלי להתפס לילד שלא מצליח להתמודד ומלשין..

בחיים לא חווינו כזה דבר בכל שלב 

ו

מזמן כברהמקורית
לדעתי לפחות
לדעתי קריטי לפנות למורה / מנהל / יועץ חינוכי בביסשושנושי

חוצפן הילד הזה.

את שומעת מהבן שלך סיפורים אבל לכי תדעי כמה מסתיר ממך (אולי גם מקצין לצד השני)

בכל מקרה הייתי עושה שיחה בהקדם.

חשוב לי רק לציין שאין לי ניסיון עם ילדים בגיל הזה ככה שכל מה שכתבתי זה ממה שנראה לי בלי הבנה בתחום 

מוסיפהשושנושי

כתבת שהילד ''הרע'' מקנא בבן שלך

יכול להיות שאת שולחת במודע דברים שגורמים לקנאה?

לדוגמה אם את שולחת מוצרים מיוחדים, ממתקים, אוכל מיוחד, בגדים שווים מידי

יכול להיות שזה באמת קורה מקנאה

ככה שכדאי קצת להוריד את הרמה

אני שומעת מהבן שלי לפעמים שהוא לא חבר של ילד מסוים בכיתה. למה? כי הוא הביא ממתק ולא חילק לאחרים. ברור שזה נובע מקנאה.

יכול להיות שאת לא עושה את כל אלה ככה שקבלי ביטול על הדברים האלה. 

אני לא יודעת במודע שמקנאתפוז כתום

כן חושבת שהרבה פעמים ירידות מצד ילד אחד על ילד אחר ז נובע מקנאה

לא מניסיון שהיה לי

כי באמת אף פעם לא נתקלנו בכזה דבר

אבל יצא לי לראות אפילו במשפחה

ילד יורד על בנדוד בתחום מסוים

ולאחר זמן התברר שזה היה מקנאה בתחום אחר שהוא לא הצליח בו

את צודקת 

אבל לא חושבת שהפעם זה קנאה במשהו חיצוני בכא

זה מצב מוכר שילד יורד על ילד אחר כי הוא לא מצליח במשהו אז נטפל לילדים 

למה דווקא אליו באמת שאלה

לא יודעת אם יש עוד ילדים שגם יורד עליהם חוץ ממנו

יכול להיות קינאה, אבל יכול להיות אלימות פשוטהרקלתשוהנ

או שפורק עליו את זה שאח הגדול שלו חזק ממנו.

בדיוק. ממש לא חייב להיות בגלל קנאה.שושנושי
לא הבנתי איך הגעת לאח גדול?? של מי?תפוז כתום
סליחה כתבתי בקוצר זמן אז יצא לא ברוררקלתשוהנ

התכוונתי שיכול להיות שלילד המציק יש גם מישהו גדול וחזק ממנו שמציק לו, ואז הוא פורק את זה על הבן שלך.

זה כמובן לא תקין, כתבתי את זה רק כדי להגיד שלא תמיד זה נובע מקינאה אלא יכולות להיות סיבות אחרות

עדיין גיל ההתבגרות זה לא פעוט או ילדממתקית

ולא צריך להגיע למצב של בריונות כלפי מי שאני מקנא בו...
אם היא אמא ברמה גבוהה- מדהים.
הילד השני, הבריון צריך טיפול, עזרה, תמיכה, הורים עיקביים, צוות שידע מה לעשות איתו, חינוך...וקודם כל צריך ליידע את הצוות וההורים על זה.

כמובן שלא. ועדייןשושנושי

אני חושבת שלפעמים כשילד מזמין בכח את הבריונות אי אפשר להאשים את כולם חוץ מאת הילד עצמו.

ככה אני חושבת, אולי אני טועה. 

לדעתי זו טעות לחשוב ככה.ממתקית

להבדיל, לא עלינו, וסליחה על ההשוואה

זה כמו שאומרים שבחורה לא צנועה הזמינה עליה את האונס.

בואי נאמר שגם אם אמא שלו תרד ברמה, הבריונות כלפיו תמשיך.

הבריון צריך עזרה!!

אז כןשושנושי

אני חושבת שברגע שאישה מסתובבת עם חוטיני שלא תופתע מהצורה שבה גברים מתייחסים אליה, מסתכלים עליה.

לא מצדיקה אונס אבל גם לא חושבת שאישה יכולה להסתובב איך שבא לה ולהגיע בתלונות.

כנל גם על ילד חלילה בלי שום קשר לפותחת,

הייתה לנו חברה בכיתה שהתנהגה בצורה מזעזעת לגמרי מבחירה את לא יכולה לדרוש מ 20 בנות ללקק לה כשהיא בעצמה מזמינה את ההתנהגות הזאת.

גם כאן לא מצדיקה אלימות אבל כן אומרת שיש פעמים שהקורבן מזמין את זה בעצמו שלא יבוא בתלונות.

שני הצדדים צריכים עזרה.

רגע אם חוזרת לנושא השרשור, נשמע שהבן של הפותחת מתנהג בהתאם לנורמה החברתית כך שבמקרה הזה הבעיה היא של הילד הבריון..

הדוגמה למעלה לא משקפת לרגע את הנכתב בשרשור אלא נכתב רק כתגובה למה שכתבת

שחלילה אף אחת לא תבין אחרת 

זו דעתי כמובן שלא חייבת להסכים 🫡

בלי קשר לשרשור, אני מסכימה איתךיעל מהדרום

לק"י

אם יש ילד שמושך אש, צריך לתת גם לו כלים. לא כי הוא לא בסדר, אלא כדי לעזור לו.

למשל אם יש ילד שמציקים לו כי הוא עדין מידי, אז צריך ללמד אותו איך לשדר יותר עוצמה.

במקביל כמובן שצריך לטפל גם ב"מציקים". זה לא שאני חושבת שזה בסדר שהם מציקים, וברור שגם הם צריכים טיפול. 

יחס ומבטים מגברים זה לא...ממתקית

וגם לדעתי אישה לא צריכה להסתובב ברחוב כמו בחוף היום, זה עניין של כבוד אישי, זה ערך, צניעות.

לא מצפה גם מבנות שילקקו לילדה בכיתה כי זה מה שהיא דורשת, אין לי בעיה עם זה, היא יכולה לצפות לזה עד מחר...

אני מדברת על אלימות- בריונות זה אלימות פיזית או מילולית. זו התנהגות לא יפה וצריך להוקיע אותה וזה לא משנה אם הילד שאליו התנהגו בבריונות מכוער או מוזנח או מטופח, או מושפל.
בריונות צריך להוקיע
הבריון אשם
הנפגע אין לו על מה להיות אשם. 

אולי אני מחדשת לךשושנושי

לפעמים ילדים אלימים (פיזית או מילולית) כלפי ילדים אחרים כי הנפגע בעצמו מזמין את זה;

הנפגע מתנהג בצורה לא נעימה בלשון המעטה, הנפגע גורם לזה בכח שיקנאו בו וילדים כשהם מקנאים - דעתם משתבשת, הנפגע מתנהג בצורה לא יפה עד דוחה. מתנשא מול החברים ועוד שלל דוגמאות

ככה שבמקרה כזה שני הצדדים אשמים.

צריך להוקיע את ההתנהגות הבריונית ולצד זה להתייחס גם להתנהגות של הנפגע שמזמינה את זה.

או כמו שיעל הגדירה את זה - לטפל בשני הצדדים אם זה במתן עזרה הכוונה או כלים שיעזרו לו להתמודד עם זה.

את יכולה לרצות להוקיע בריונות אבל את לא יכולה לצפות מכל ילדי הכיתה להתנהג כקדושים מעונים.. 

לסיכומו של עניין אפשר להסכים שאנחנו לא מסכימות, וזה בסדר

לא מחדשת...ממתקית

וודאי שאם ילד מדבר לא נעים לילד אחר, יחזירו לו.
וודאי שאם ילד ירביץ לילד אחר גם יכו אותו.
נפגע שמתנהג בצורה לא נעיימה- יתיחסו אליו בצורה לא נעימה. אין שום סתירה למה שכתבתי.
כן ילד בריון או אלים כלפי ילד אחר שלא עשה כלום וכל מה שעשה זה לבוש יפה או מטופח כי משקיעים בו, אין פה שום עילה לאלימות ולא בריונות כלפיו.

דבריי לא הופנו לילד שמתנהג לא יפה לאחרים ולכן מחזירים לו (שהרי אז שניהם מבחינתי אלימים או בבעיות רגשיות כאלו ואחרות).
דבריי הופנו לילד שהטענה הייתה שמטופח ומושקע מידי וזה מה שגורם לקנאה ולמכות כלפיו, על זה הגבתי מלכתחילה, ועל זה הדיון הספציפי שנוצר פה כתת כותרת)
ילד שמקנא בילד אחר ולכן מכה אותו- לא מוצדק!! והילד האלים וודאי שצריך טיפול ועזרה, לא הילד המטופח והמושקע שאמא שלו משקיעה בו יותר מידי בבגדים ואוכל......!!!!!

אז כןשושנושי

אני יכולה להבין את הילד שמקנא

מקנא בחבר שלו שכל יום מגיע עם ממתק נורא מיוחד

אני מבינה את הילד שמקנא בחבר שמגיע עם לא יודעת מה מקובל אצלכם אבל נגיד איזה חולצה ממותג מטורף

שעון כנל

בקבוק או קופסת אוכל גרנדיוזיים

ילדים מקנאים וזה לא מתבטא טוב.

אני קניתי לבן שלי בתחילת שנה בקבוק מים מגניב עם ציורים וקש משוכלל.  כמה ימים אחרי תחילת שנה הגננת אמרה לי שילדים אחרים מקנאים כי זה מיוחד בפער ממה שיש לילדים אחרים (בעיניי זה לא היה כזה מיוחד כמו שהוא היה חמוד ומגניב) מאותו יום הבן שלי לא לקח את הבקבוק לגן אני לא רואה שום סיבה לזה שינקר עיניים לאחרים.

אני יודעת ומבינה את הילד המקנא ולא רוצה שהבן שלי יהיה שק החבטות שלו בגלל הקנאה.

כשהבן שלי מקבל בבוקר קוביית שוקולד אני מעדיפה שיסיים לאכול את זה לפני שמגיע לגן גם מהסיבה הזאת.

יש ימים שהוא מעדיף דווקא כן לקחת את זה לגן ולהשוויץ, ב''ה שזה לא קורה יותר מידי. כי באמת לא רואה עניין. כבר בכניסה אני רואה את המבטים של הילדים - אני אישית פחות מתחברת. 

ככה גדלתי וככה אני רוצה לגדל את ילדיי.

תאמיני לי שהבן שלי מטופח, לובש טומי דרך זארה ועד טימו. הוא מקבל אוכל טעים ובשפע

אבל - לא מנקר עיניים. הוא לא חריג.

ילד חריג עלול להזמין בריונות, בכל גיל.

ילדים הם לא מלאכים ולא כולם יודעים לאכול את זה שיש לאחרים יותר ממה שיש להם.

אני לרגע לא שוכחת שהם בסה''כ עדיין ילדים.

לגופו של עניין,

כמובן שילד שמתנהג כרגיל

ילד שלא מזמין אליו את הבריונות

כמובן שבמקרה כזה הבריונות ממש לא מתקבלת על הדעת ושלרגע לא יישמע מדבריי שאני מצדיקה אלימות - חס וחלילה.

לצד זה אני חושבת שקריטי להתייחס גם לצד השני של המטבע. 

זהו שהבן שלי לא " ילד כאפות" שנטפלים אליותפוז כתום

והוא נוטה להתלונן ולהגזים ביחס לאחרים אליו

ולכן ממש התפלאתי

סיטואציה שלא הכרתי עד עכשיו

עינת נתן כותבת בספר שלה שהמקום היחיד שבו הורה צריךרקלתשוהנ

להיכנס לשטח לפעול ולא לתת לילד להתמודד עם עצמו ולרכוש יכולות ועצמאות וכו זה בבריונות. (זה ניסוח שלי כמובן)

תחשבי על זה

אם את היית חווה בריונות מאדם מבוגר, היית פונה למשטרה ככל הנראה. אין איך להתמודד עם אדם שפשוט החליט להיטפל אליך ולמרר לך את החיים.

חיבוק גדול גדול ושתצליחו למצוא לזה פתרון מהיר וחותך בעז"ה

אני קוראת לזה בריונות.. ככה זה נשמע ליתפוז כתום

כי באמת לא מכירה כזה צד ל ילדים

לשמחתי הרבה כמובן

אולי זה דבר יומיומי שמורים נתקלים בו כל הזמן

באמת לא יודעת

אני לא יודעת להגדיר בריונות, אבל זה המונח שהשתמשתרקלתשוהנ

זה כנראה לא היה סתם...

נכון כי לא היה נראה לי נקודתיתפוז כתום

זה נשמע כמו דפוס התנהגות 

תבקשי מהמורה שתנסה להבין אםמזה בגדר הסביר או לא.לפניו ברננה!
ומהבחירה שלך במילה ושזה סדרתי גם ללא טריגר לא נשמע לי שזה סתם..
במקרה של הצקות- פנינו למורה וסיפרנויעל מהדרום

לק"י

ואם המורה לא מצליח לטפל, אז לבקש ממנו להתייעץ עם היועצת וכו'.

במקביל אני כן חושבת שיש ילדים שמושכים יותר אש, וצריך לטפל גם בהם (לא יודעת איך. אבל תנסו לחשוב אם מדובר בילד עדין מידי או שמתרגז בקלות ולכן לאחרים "כיף" לעצבן אותו. או שעושה דברים שמרגיזים אחרים, גם בלי כוונה רעה וכו').

זה מה שהגבתי מקודםתפוז כתום

שזה לא "ילד כאפות" שקל או מושך יותר להטפל אליו.

עבר כבר שנות יסודי חלק

וגם רואה התנהלות בין החברים הקודמים

לדעתי, זה לא המקרה בכלל

אז בכל מקרה תפנו למורה ותבקשו לטפליעל מהדרום
לק"י

ויכול להיות שיש סיבה שהילד ההוא נטפל אליו, וצריך ללמד את הבן שלך איך להתמודד (במקביל לטיפול של הצוות החינוכי).

(גם לי יש ילד, שסך הכל החברים אוהבים אותו. אבל יש ילד שמציק לו מידי תקופה. אני כן חושבת שאנחנו צריכים לתת לילד שלנו כלים איך לשדר יותר עוצמה, כי הוא די עדין. עוד לא יודעת מה ואיך).

הבן שלי לא בגיל ההתבגרות. רק בכיתה ה'יעל מהדרום
לק"י

אבל גם בגיל תיכון- צריך לבקש את עזרת הצוות החינוכי, ואולי כדאי לבקש שיתנהלו בחוכמה ולא שיהיה ברור שאתם ההורים פניתם ו"הלשנתם".

ברור שדבר ראשון בדקתי אם הייתה סיבהתפוז כתום

וניסיתי לתווך לו כלים לעצמה מולו

מניסיון  אצלו לא לזמן ארוך אמנם , יש כאלו שמה שלא תעשי מולם לא יעזור...

ולא תמיד חייבת להיות סיבה לכך מצד הנפגע

אם בדקתם, אז מעולהיעל מהדרום
לק"י

מציעה לפנות לצוות החינוכי בכל מקרה.

לפנות מידאורוש3
אצלנו השעו את הילד הבריון ועושים מולו תהליכים. לא לוותר. קו אדום! 
לפנות למערכת עכשיו!!!ממתקית

ואם אין מענה וסיוע מידי לבנך, ליידע את המערכת שאת גם פונה להורים שידאגו שהבן שלהם לא יכה ילדים אחרים.

ממש ממש מזמן!לא מחוברת
מזמןבתאל1אחרונה
לא הילד צריך כבר לפנות אלא אתם ההורים. ומהר. למורה, למנהל לכל מי שכתובת בביהס. לא להרפות! 
אפשר להתבכיין על שטויות?אנונימית בהו"ל

בעלי לא היה בבית היום, יצא אחרי פיזור הילדים.

אז הייתי צריכה להיות איתם כל אחהצ+ארוחת ערב+מקלחות

והיה די קשוח...

אמרתי לעצמי שאחרי שהקטנים ירדמו אפנק את עצמי ואזמין פסטה רוזה.

הזמנתי והלכתי להביא.

קודם כל קופסה פיציתתתת

ודבר שני הפסטה היתה לבנה!! בלי טיפת אדמומיות! פשוט שמנת וקצת פלפל שחור. אפילו טיפת טעם של שום לא היה. ממש יבש ומשעמם. עזבו את זה שגם מלח בקושי היה...

ממש התבאסתי

כולי מתקשרת אליהם מבואסת, לוודא שאכן קיבלתי את מה שהזמנתי. כנראה שהם טעו ברוטב ואמרו לי שאפשר לבוא להחליף. ממש תודה 😒 אני גוועת מרעב ולא אצא מהבית שוב ואשאיר את הילדים לבד.

עד כאן הפריקה הטפשית שלי... 

ממש מבעס לחכות למשהו ולהתאכזב😑יעל מהדרום
ואי ממש ממש מבאס 😏לפניו ברננה!
לפחות נותנים לך החזר?
לא היה לי כח להתעקשאנונימית בהו"ל
זו שדיברתי איתה לא היה נשמע שהיא בקטע לעזור... 
💞💞לפניו ברננה!אחרונה
הכי באסההה בעולםדיאן ד.

ממש ממש מבינה אותך

מקווה שמצאת משהו אחר טעים לאכול

זהו שהיה לי קצת בחילה אח"כאנונימית בהו"ל
(שבוע 5, בינתיים הבחילות לא התחילו בצורה רצינית ב"ה) 
לא לאשושק'ה

זה לא פריקה טפשית בכלל!!

זה הכי מבעס שיש

עד שאישה מצליחה לאסוף את עצמה לאכול משהו מפנק ולא את השאריות של הילדים... זה די אכזרי

אשמח לרעיונות למסיבת הודיהחולמת להצליח

אנחנו רוצים לעשות מסיבת הודיה לבת שלנו שנולדה,

משהו קטן רק לאחים ולהורים שלי ושל בעלי.

יש לכן רעיונות והמלצות לקייטרינג חלבי? בערך 30 אנשים.

(מתלבטים אם לעשות עם ילדים ואז זה יוצא בערך 55)

כמה זה בערך עולה?

אנחנו רוצים שההוצאה תצא סבירה איך אפשר לערוך ולקשט ?

מתלבטים עדיין אם לעשות בבית או באיזה אולם קטן..

מזל טובעוזרת
איזה כיף שיש על מה להודות
אפשר מביסקוטי/נוגטין מגשי אירוחבאורות

את בוחרת מה את רוצה

את יכולה גם שנגיד סלטים תכיני לבד, לקנות לחמניות במאפיה וכמה ממרחים במכולת, ולהזמין משם רק קישים ודברים מיוחדים יותר וככה להוריד עלויות. 

אשמח גם לשמוע מה כדאי לעשות בתוכןחולמת להצליח

בעצם אומרים בד"כ דבר תורה?

פעם ראשונה שאנחנו מתכננים מסיבת הודיה אז אשמח לקרוא.

לחלק מזכרות של מזמור לתודהעוזרת
התוכן גמיש ויש הצעות יפות בויקיפדיהירושלמית במקור
בערך "זבד הבת" (שזה שם מקובל לשמחת בת. שזה בעצם הודיה על הולדת בת)
אצלנו בעלי עשה סיוםתוהה לעצמי

דיברנו על המשמעות של השם שלה ועל ניסים שהיו לנו במהלך ההריון והלידה שלה

הסבים אמרו דבר תורה קצר

וקישטנו בכל מיני תמונות שלה מהלידה ועד לאירוע

הולי בייגל או נוגטיןכורסא ירוקה

להולי בייגל יש באתר הצעות מחיר לפי מספר מוזמנים. תנסי לשחק עם זה.

לקישוט יש במקסטוק וחנויות דומות כל מיני קישוטי שולחן או קירות

לגבי דבר תורה בדכ מסבירים על השם שנתתם.

אנחנו עשינו סעודת הודיה בביתמתיכון ועד מעון

אבל הייתה לי עזרה של הגדולים שלי, כותבת מה עשינו.

היה מרקים, מגשי ירקות וגבינות שהם ארגנו, אנטיפסטי, דג בתנור, פסטה עם רטבים, חלק מהאורחים הביאו איתם פשטידה או סלט והבנות הכינו קינוחי כוסות

מבחינת תוכן בעלי אמר דבר תורה ואמרנו כולם ביחד נשמת ומזמור לתודה

כמה זמן את אחרי לידה? יש לך כוחות? זמן?טארקו

כותבת לך מה אנחנו עשינו.

היו בערך 60 מוזמנים(המשפחות של שנינו)

לקחנו אולם קטן בישוב פה(סטייל אולם בית כנסת)

עיצובים הזמנו בלונים מראש מעליאקספרס כולל מעמד(מעפן חח) ועוד קצת קישוטים, חדפ בצבעים שאהבנו כולל מפות וכלי הגשה קנינו בחנות שנחשבת יחסית זולה.

בנוסף לקחנו הרבה ציוד עיצוב מהגמח עיצוב אירועים שלנו, ספציפית אני מתנדבת אבל גם אם לא זה תרומה של 100-200 שזה סביר בהוצאות אירוע.

מבחינת אוכל את הרוב הכנתי בעצמי או קנינו וקצת קנינו ממסעדה חלבית פה שגם מוכרת מגשי אירוח.

עשיתי

מרק כתום ומרק עדשים+קרוטונים ושקדי מרק. היה בהתחלה כשכולם הגיעו על כירות חשמליות עם כוסות וכפות ליד.

פסטה עם 2 רטבים(מעורבב בתבנית כל פסטה עם הרוטב שלה) את הרוטב הכנתי מראש והקפאתי ואז רק בישלתי פסטה יום לפני וערבבנו עם הרוטב לפני החימום. היה מעולה אבל לא חישבתי נכון את הכמות של הרוטב עגבניות והפסטה יצאה קצת מבאסת אז צריך יותר רוטב ממה שחושבים

אנטיפסטי וקישים מהמסעדה

סלט כרוב- קניתי כרוב קצוץ של חסלט, חמוציות וגרעיני חמנייה. הכנתי רוטב טעים בצנצנת ואז רק היה צריך לשפוך הכל ביחד לקערה ולערבב

סלט חסה מושקע- קנינו מהמסעדה, כזה שווה עם בטטות וגבינה וכו..

מגש ירקות-הבאנו נערות שיתעסקו בהגשה פינוי וכל זה אז הן ארגנו. אפשר גם לקנות ירקות מיני שרק שוטפים בלי לחתוך או כלום ואז גם אפשר להכין מראש-עגבניות שרי, מלפפונים מיני, פלפלונים, גזרונים תירס גמדי משימורים, אפשר גם פטריות טריות ונבטים.

לחמים שווים מהמאפיה

כמה פיצות מפיצריה(הזמנו מראש וביקשנו מאחד האחים לאסוף)

גבינות קנויות, חומוס, מטבוחה.

קינוחים הכנתי הרוב וחלק אמא שלי אבל כי אני משוגעת, ברור שאפשר לקנות..(עשיתי קאפקייקס עם קצפת וסוכריות, עוגיות משניים או שלושה סוגים, אמא שלי עשתה קינוחי כוסות מ4 סוגים🤦‍♀️ ברור שהגזמנו ואפשר גם פחות מגוון וגם לקנות ולא להכין הכל...)

זהו, אם לא מתאים לך להכין את יכולה לקחת את רוב ההודעה שלי ולזרוק לפח זה ממש סבבה

פשוט כתבת שאתם מחפשים לחסוך בעלויות ולנו התאים לעשות ככה אז מציעה

זה כן מאמץ ודורש התגייסות משפחתית.. אבל אם יש את הכוחות והזמן והיכולת, זה אחלה.

מבחינת תוכן הסתבכתי עם זה המוןטארקו

אם יש לך אינסטגרם שווה לחפש אצל ראשית לפידות את הנוסח שהיא עשתה לבת שלה, אולי יתחבר לכם.

בסוף מה שהיה זה שאנחנו דיברנו וחמי דיבר(אמא שלי תכננה לדבר גם אבל לא הסתדר בסוף)

כמו דברי תורה של ברית..

כזה הסיבות לשם והמשמעות והקישור לתקופה

אנחנו גם אמרנו ביחד מזמור לתודה ואני גם ביצעתי הופעה יפה של בכי מול כולם כי איך אפשר שלא😆

אני ידעתי שאני אבכהמתיכון ועד מעון

אז באופן אלגנטי שבעלי התחיל לדבר הלכתי להניק בחדר

ידעתי שאבכהטארקו

אבל גם ידעתי שחשוב לי לדבר יחד איתו..

וגם זה היה ביומולדת שנה אז לברוח להניק זה לא ממש לגיטימי😆

אני לא הייתי מסוגלת לדברמתיכון ועד מעוןאחרונה

היו עדיין כ"כ הרבה דברים טריים וכואבים שהבריחה לחדר הייתה בול במקום בשבילי

אומנם אצלנו זה היה ברית אבל כותבת לך כי רלוונטיאנונימיות

לקחנו אולם קטן ביישוב- 850₪

הזמנו בייגלים ממאפייה טעימה בירושלים

קנינו 2 דגי סלמון גדולים- 1 אפינו בטראייקי,שום,שומשום את השני עם שמן זית עגבניות שרי שום פטרוזיליה מלח פלפל

קנינו חסות חתוכות והוספנו-

1. ירקות לסלט יווני עם בולגרית

2. עגבניות שרי ואנטי פסטי

עוד 3 סלטים-

1. עגבניות שרי ובייבי מוצרלה ובלסמי

2. כרוב חתוך עם שקדים חמוציות

3. סלט פסטה עם גבינה קשה

עשינו 2 מגשים אנטי פסטי

קנינו סלמון מעושן וסידרנו במגש

קנינו גבינות שוות- 2 מגשים

ירקות בייבי (מלפפונים, גמבות, גזרים, עגבניות שרי, תירס גמדי שימורים) סידרנו במגש ובאמצע שמנו צנצנת עם מטבל קנוי

עשינו מגש סביח-

חציל בתנור

מלפפונים חמוצים

גרגירי חומוס משימורים

ביצים קשות

ובקבוק טחינה לחיצה של אחווה

קנינו קרקרים וסידרנו ב2 מגשים

קנינו הרינג כמה סוגים ושמנו ליד הקרקרים (השארנו באריזה כי זה מסריח ההתעסקות בזה) כדאי להביא קייסמי שיניים

קנינו ממרחים של גבינות שמנת וסידרנו במגש ועשינו גם סלט טונה

חתכנו 2 מגשים של פירות

הזמנו מהולי בייגל- 2 מגשים גדולים של לזניה 2 מגשים גדולים של תפו"א מוקרמים

קנינו שתייה.

חד"פ קנינו יפה וגם את כל המגשים וכו'.. בשיגעון של שולחן עלה לנו 500 בערך  

אנשים עפו!! היה טעים. הכל לקח לי יום וחצי הכנה ועוד חצי יום של קניות.

ומחיר- כל הברית כולל מוהל וצילום עלה לנו 7.5 נראה לי אז בלי זה בערך 5,200 (אוכל שתייה חדפ אולם)

אבל פירגנו ממש וקנינו דברים יקרים שיהיה שווה וגם להקל על ההכנה. אפשר אם את קצת יותר משבוע אחרי לידה להשקיע יותר בלהכין פשטידות וכו'וזה יותר זול מסלמון וסלמון מעושן ואפשר לחתוך ירקות רגילים ולא לשים בייבי וכו'

אם מעניין לך אחפש תמונות 

אהה ולא ממש השקעתי בקישוט כי האולם היה יפהאנונימיות

כן החדפ היה יפה בעיני והוספתי כזה דובונים מעץ לפזר על השולחנות.

וקינוחים- הכינותי מראש עוגות שמרים ממש טעימות

אמא שלי הכינה טארטלטים ועוד משהו והיה את הפירות

ואוו איזה משקיעניתלפניו ברננה!

נשמע כיבוד ממש שווה

ואיך היה לך כוח אחרי לידה???

ממקום מקווה שלא מדי התאמצת 🤭 אצלינו בבריתות הכל על בעלי

האמת שב"ה הרגשתי טובאנונימיות

זה כן היה עבודה ברור שגם בעלי עבד.

ובדיעבד היינו קונים הרבה יותר..

אבל לסעודת הודיה זה מושלם חח

ואו אין מצב שלברית הייתי מבשלת!טארקו

אפילו ברמת לחתוך וכו

זה פריווליגיות ששמורות מבחינתי לאירוע שקורה רחוק מספיק מהלידה...

איזו אלופה 

ונזכרתי שקנינו מהולי בייגל גם גלילות חצילים.אנונימיות
מזכירה- שאם עוד לא בירכת "הגומל", אז זו הזדמנותיעל מהדרום
אפשר לעשות במוצשאמאשוני

עם ארוחה קטנה בסגנון של מרקים,

ירקות חתוכים, מקלוני מזונות (גריסיני וכד')

פרוסות גבנ"צ

שתיה חמה ועוגות.

אני הייתי משקיעה ועושה גם עם ילדיםממתקית

אולי בחנוכה?
הדלקת נרות משפחתית, סופגניות, ארוחה, דבר תורה- מדוע קראתם לה בשם שקראתם לה, סביבונים לילדים.
בחנוכה זה מסדר לך יופי יופי את עניין התוכן.

יש בית יולדות שלא מתערב?אנונימית בהו"ל

אני רוצה ללדת רק במקום שבו יש 0 התערבות בלידה. כמובן אלא אם כן זה מגיע למצב של פיקוח נפש...

סוחבת טראומה מהתערבות מיותרת ורוצה לנסות הפעם אחרת.

בלי זירוזים ובלי חיתוכים ובלי לחץ להשתמש באפידורל ובלי ניתוחים מיותרים, לא אכפת לי מתנאי האשפוז אחר כך אבל אני כן רוצה 0 הפרדה...

איפה הכי כדאי לי ללדת? יש בית יולדות שמתאים לי? מירושלים ועד נתניה כולל כל גוש דן וכל מה שבאמצע.

7 אלף במודל של בית חוליםפשוט אני..
שבו כאמור יש אחות אחת ורופאה אחת על מספר נשים, בניגוד ללידת בית שבה יולדת אחת ''תופסת'' את כל הצוות לזמן בלתי מוגבל.
התייעצות פינת אוכל מבחינה בטיחותית שיח סוד

הייתן לוקחות פינת אוכל בר עם כיסאות בר, כשהילדים מתחת גיל 5?

מצד אחד זה ממש פרקטי למטבח שלי נוחות בבישולים ובגודל מטבח,

מצד שני מפחדת שהם יטפסו או ימעדו מהכיסא (קרה פה ושם במסעדות שהיינו…)

מתלבטת ממש.

אני לאשיפור
לנו ישoo

שולחן וכיסאות בר הרבה שנים

לא היו פה נפילות משמעותיות או פציעות

גם כשהילדים היו קטנים

הם למדו להיזהר

יש לי גם שולחן וכיסא ילדים לקטןoo

(שכבר לא כ"כ קטן 5.5)

בגיל קטן הוא ישב רק שם

היום הוא בוחר איפה לשבת 

(אולי מגיל 3 הוא ידע לעלות ולשבת בבטחה בבר)

לאאפונה
לא מבחינה בטיחותית (התינוקות שלי ישנים במיטה זוגית מגיל אפס, יש להם תודעת קצה והם מאד זהירים)

אלא כי אני רוצה שיוכלו לעלות ולרדת בעצמם ברגע שאפשר.

יש עוד כמה חסרונות בעיני לאי גבוה, אבל זה העיקרי.

אותי שכנעו שכן..לפניו ברננה!

מקווה שזו לא טעות

עוד לא בנינו 😅 רק בתוכניות..

כשאנחנו אצל אחותי אני רואה שהם מסתדרים יפה.

בדיוק קנינו כסאות יציבים מאדנומינקה

מאד

עץ מלא

החיסרון - כבדים

בת ה2.5 מטפסת ויורדת (כמו על הר) בלי בעיות,

ובעיקר הם לא נופלים אחורה

לכן פשוט להתמקד בכסא יציב

(נגיד חשבתי על כסא בר עץ של איקאה וכשראיתי אותו בפועל היה נראה שקל לעוף ממנו)

תודה בנותשיח סודאחרונה
בסוף סגרנו על דגם מהמם שהוא לא בר, אבל לגמרי ממלא את הצורך שלי. מהיכרות אישית עם הילדים שלי, עדיף לא לקחת את הסיכון כרגע חח.
לייזר בעיניים בין הלידות, זה יחזור? אשמח מניסיוןאנונימית בהו"ל
ממש רוצה לעשות ומפחדת שיחזור
עשיתי לפני הלידותיוקי

עברו כמעט 10 שנים ורואה מצויין

לי לא חזרתוהה לעצמי
אחרי כמה הריונות ולידות ב"ה.. אבל אומרים שעלול לחזור, אי אפשר לדעת מראש
השתנה לך המספר בעקבות לידות?ואילו פינו

אצלי אחרי כל לידה השתנה המספר. אז מפחדת לקחת סיכון לעשות לייזר ושיחזור בגלל שאני יודעת שהלידות משפיעות..

אני עשיתי לייזרדיאן ד.

ועברתי מאז 2 הריונות ולידות וב"ה לא חזר לי המספר.

כנלברונזה

עשיתי ולא חזר

ב"ה זה כמו נס הלייזר הזה

עשיתי לפני הלידה ועלה לי המספרפאף

אבל יותר נמוך ממה שהיה קודם.

גם יכול להיות שהמספר יעלה וירד בחזרה, יש כאלה שזה גם קורה להן (בלי קשר ללייזר)

ילדתי פעמיים אחרי הלייזר ולא חזר לי מספררוני_רון
עשיתי לפני החתונהכובע שמש

חזר לי אחרי לידה רביעית, בערך לאותו מספר

לי חזר קצת מספר אבל ממש בקטנה לעומת מה שהיה ליאני=)אחרונה
היה 6 בערך ועכשיו מספר קטן, בערך רבע/ חצי. צריכה רק לנהיגה בחושך.
הרטבת לילה...גלויה

אחד הילדים מרטיב בלילה, כל לילה... 

מחפשת המלצות לפתרונות. 

מישהי התנסתה בטיפול במרפאה של ד"ר שגיא? 

כל הזמן קופצות לי פרסומות לשם.

איזה גיל?אמאשוני

לא דומה הרטבת לילה בגיל 4-5 לגיל 8-9 (שגם אז יכול להיות עוד תקין)

בנוסף צריך לבדוק אם יש קשר גנטי.

בכל מקרה לא הייתי מתחילה טיפול בעונת מעבר, ובכלל אם מתאים לך לחכות לתחילת הקיץ אולי עדיף.

בכל מקרה את הבירורים המקדימים וקביעת תור אפשר לעשות בכל עונה.

בהצלחה

תודה!גלויה

גיל 6.5...

באסה ואי נעימות כל בוקר.

כן, היה אצל אחד ההורים. 

למה לחכות? 

ממליצה על פיזיותרפיה רצפת אגן ילדיםהריון 4 ישתבח
לפעמים זה נובע ממחסור בהורמון ולפעמים דברים אחרים
מכירה מישהי מומלצת?רק טוב!
אני כתבתי למטהמדברה כעדן.
על לאה טנא
כי גם ככה בחורףאמאשוני

יותר קשה לקום בלילה להתפנות.

בעונת מעבר בכלל יותר נפוץ שהפספוסים חוזרים (גם אם הייתה הטבה לפני כן)

לכן אינטואיטיבית נשמע לי פחות נכון להתחיל תהליך דווקא עכשיו וכדאי לחכות עוד חודש ככה שמזג האוויר יתייצב ולא ישבש את התהליך.

באופן כללי, כשיש רכיב גנטי בהטבת לילה צריך להבין שהמערכת עדיין לא בשלה וזה תקין ונורמלי.

אפשר לעזור ולנסות להתגבר על זה,

אבל הגישה צריכה להיות לא כמו טיפול בבעיה שצריך לתקן, אלא משהו שנחמד אם יקרה.

(טיפול שיניים הוא תיקון, לק גל זה נחמד)

זה חשוב כי יש כל מיני סוגי טיפולים ולא תמיד זה עובד על כל הילדים וחשוב לא לגרום לתחושת כישלון אצל הילד.

עוד לפני טיפול הייתי פותרת את עניין הבאסה סביב הנושא ומחזקת את הקבלה העצמית של הילד/ה (ושל ההורה אם רלוונטי)

הלכנו לאורולוג, תרופה הורמונלית פתרה הכלפלפלונת
עם ילד בגיל 9 אם זוכרת נכון.
את מתכוונת למינרין?קופצת רגע
כן, לקח לתקופה וממש היה מוצלח.פלפלונת
עבר עריכה על ידי פלפלונת בתאריך כ"ז בחשוון תשפ"ו 12:57

כן צריך סבלנות, לקח כמה חודשים וזה עבר.

יש פיזיותפיסטיות שהתמחו ברצפת האגן ילדיםאורוש3
שווה לנסות. לא בכל מקום. צריך לברר
דבר ראשוןמדברה כעדן.

אני שמחה תחתון לילה (שזה כמו חיתול)

אצלנו זה היה טבעי כי פשוט מעולם לא נגמלה.. לא היה לה לילה אחד יבש. אז אין סיבה שבבוקר נקום להכל רטוב... ונחכה שלאט לאט משהו ישתנה

ואז כבר יש פחוץ מתח ועצבים סביב העניין הזה...

לגבי עצם הקושי, וסיבת ההרטבה, תתחילו באורולוג ילדים, יתשאל אתכם שאלות... יעזור לכם לעשות בירור קצת יותר עמוק

וממליצה גם בחום על פזיותרפיסטית רצפת אגן לילדים.

וממליצה מאוד מאוד על לאה טנא.

בהצלחה רבה! 

תודה רבה לכולן!!!!גלויה
איך הוא ישן בלילה? מתעורר באמצע? נוחר?התייעצות הריון
שינה עמוקה...גלויה

לפעמים באמצע הלילה מתעורר רטוב. 

כמה דבריםמתיכון ועד מעוןאחרונה

דבר ראשון, זה לא כזה חריג או יוצא דופן.

דבר שני אצלנו עבד טיפול בפעמונית שצפצפה והעירה את הילד כל פעם שהרטיב, נגמר תוך מספר שבועות

יצא לכם לנסוע לצימר בחודש תשיעי?אנונימית בהו"ל

אז אנחנו נשואים כבר כך וכך שנים ואף פעם לא היינו בצימר

יש אפשרות שמישהו ישמור על הילדים סופ"ש כדי שנצא אבל רק בעוד כמה שבועות ואהיה כבר בתשיעי בעז"ה

ממש מתלבטת אם ללכת על זה, חוששת לקבוע

ולמה צריך לשים לב

לא יצא לי, אבל למה לא?השקט הזה

תבררי מה ביה"ח הקרוב למקרה ו..

ותהנו מהזמן הזוגי לפני הלידה

למה לשים לב? לא ג'קוזי אבל זה נכון לכל ההריון..

לא עולה לי עוד משהו

הלידות שלי לא פשוטותאנונימית בהו"ל
לא יכולה פשוט לנסוע לכל בית רפואה קרוב
אז אולי לחפש צימר באזור של בית חולים שאת רוצה?Pandi99
מסכימה. לחפש צימר קרוב לבית חולים שאת רוצהואילו פינו

ולבדוק מול בעלי הצימר מדיניות ביטולים במידה ותלדי ממש לפני..

לשים לב שאי אפשר ג'קוזי בהריון אז לא הייתי מחפשת צימר עם ג'קוזי  (אפשר אמבטיה גדולה אם זה מפנק אותך)

ובריכה אפשרי?אנונימית בהו"ל
כן. רק זהירות לא להחליקואילו פינו
ג'קוזי בעייתי בגלל הזרמים והמים החמים מידי.. 
אם אין פתיחה...מקרמה
במקרבפה וכבר יש פתיחה זה בעיתי (זיהומים וכו)
כן יצא לי! מומלץ בחוםדיאן ד.

אחרי שסגרנו את החופשה התברר שיש לזה שם רשמי. קוראים לזה Babymoon

זה נתן לנו המון הרגע הזה שניה לפני שעוד תינוק מגיע וכל השגרה מתהפכת

נסענו לצפון הרחוק התנתקנו מהכל והיה מושלם אם כי מאוד קצר.

יומיים וחזרנו

אני נסעתי בשבוע 37, לא כל כך חששתי שתתחיל לידה כי אני תמיד מתכוננת ללידה אחרי התאריך

וגם אני יועדת שהלידות שלי לא מהירות אז אני לא היסטרית להגיע מהר לבי"ח

נראה לי שבעלי כן עשה בירור קטן איפה יש בתי חולים בסביבה

אפילו שהסיכום שלנו היה שאם מתחיל משהו אנחנו נוסעים למרכז לבית חולים שתיכננתי ללדת בו.

יצא למישהי שאני מכירהרקלתשוהנ

סיימו את הלילה בבית חולים עם לידה

ולא קיבלו החזר

לא הייתי נמנעת בגלל זה לקבוע

כן הייתי בודקת על אפשרויות ביטול

וכמובן לא לבנות על ג'קוזי, ולא על טיולים וכו

טיולים קלים אולי כן אפשר. תלוי בה...יעל מהדרום
כן והיה מושלםםםתוהה לעצמי
אחלה מנוחה ופסק זמן זוגי לפני הלידה. לא עשינו הנופש הזה שום דבר שצריך הליכה של יותר מכמה מטרים מהאוטו, והיה נחת וכיףף.
כןזריחה123

בעלי הפתיע אותי בתחילת תשיעי עם הבכורה

נסענו שבת למלון בצפון

היתה שבת כיפית

וילדתי אחרי הזמן כמובן

(בכל מקרה זה היה היריון ראשון, לא נראה לי שהוא חשב שיכול להתפתח משהו לפני הזמן חח).

לפני הלידה האחרונה יצאה סיטואציה שהייתי עם צירים ולא הייתה אפשרות שיבואו אלינו למקרה שאלד, בעלי שם את הילדים אצל ההורים והיינו לבד בבית בשבת. וואו, שבת רגועה כזו לא הייתה לי הרבה זמן, היה לנו זמן ביחד אחרי מילואים ולפני לידה ויכולנו לנוח הרבה! זה גם רעיון מעולה אם את מפחדת ללדת במקום אחר

האמת שיצא לנו לצאת בהריון מתקדם אבל לא תשיעיחנוקה

לא יודעת אם הייתי הולכת לצימר

אולי זה רק בראש שלי..

היינו בצימר בחודש חמישי כזה.

אני כן גדולה וכבדה, מבחינתינו צימר זה חופשה סטייל יותר רומנטי כזה 

וצריך יותר כוחות פיזיים לזה וחשק וכו'

וזה יקר. זה לא שאנחנו יוצאים כל יומיים אז פשוט בעיני לא מוצלח לתזמן לכזה זמן...

מה כן הייתי עושה אם לוקחים לי את הילדים?

(אין מצב שאני מוותרת על כזה דבר ועוד רגע לפני לידה..)

לוקחת דירה יפה באירביאנבי או משהו פשוט בסגנון, ונהנית מרוגע ושקט ונחת.

וכמובן דואגת שיהיה קרוב לביח שבו את מתעדת ללדת

מתי את יולדת בדרך כלל?שושק'ה
אני לדוג' אף פעם לא ילדתי לפני שבוע 42 אז עד אז לא אכפת לקבוע
כן, הייתי.באתי מפעם

רבצנו רק בצימר בלי לטייל כי הייתי בטטה, היה לי אחלה. בנחת...

אבל אין אצלי הסטוריה של לידות מוקדמות אז לא חששתי .. הכי גרוע יולדת בבית חולים הקרוב.

אני הייתי במלון ולא צימרברונזהאחרונה

ממליצה ממש! משחרר ומחבר לפני הלידה

נסעתי בשבוע 38, הריון ראשון

אולי יעניין אותך