כשמכינים מרק הוא רותח מה שהורג כמובן את כל החיידקים.
אבל כשהוא מפשיר עד הטמפרטורה הנמוכה של המקרר לוקח המון זמן שבו הוא בטמפרטורה אידאלית להתרבות חיידקים.
ולכן צריך להוביל לקירור מהיר ככל הניתן של המרק.
מסתבר שאם מעבירים את המרק מהסיר הרותח לסיר קטן יותר ואת השאר לקערה עם פתח רחב ככל הניתן ומכניסים מיד למקרר (אל תפחדו, זה מיתוס מוחלט) המרק מתקרר הרבה יותר מהר וזה מכפיל את חיי המדף שלו.
יש לציין שהמקרר שלי יקר מאוד ואיכותי ולכן מי שיש לו מקרר פשוט והמהלך הזה לא מספיק עבורו, אפשר אחרי שמכינים מרק להכניס אותו למתקן של הקוביות קרח ולהכניס אותם למרק אחרי שהוא מוכן בפעם הבאה שתכינו מרק.
)
)

