אף אחד לא התעסק ביועמשית או בשבכ, אף אחד לא התעסק עם ימין ושמאל פוליטי, ובתקופת החיסונים השמאל היה מסוגל להריע לנתניהו.
אפילו אנחנו והחמאס הפסקנו להיות אויבים.
זה היה זמני בלבד כמובן, מיד לאחר הסגרים חטפנו את שומר החומות.
אף אחד לא התעסק ביועמשית או בשבכ, אף אחד לא התעסק עם ימין ושמאל פוליטי, ובתקופת החיסונים השמאל היה מסוגל להריע לנתניהו.
אפילו אנחנו והחמאס הפסקנו להיות אויבים.
זה היה זמני בלבד כמובן, מיד לאחר הסגרים חטפנו את שומר החומות.
לא התעסקו בימין ושמאל?
זה היה בעיצומו של משבר במהלכו היו עוד ועוד בחירות בלי שהוקמה ממשלה חדשה.
הפגנות נגד נתניהו התקיימו בכל מוצ''ש, תוך הפרת הוראות הריחוק שהיו אז.
לא התעסקו ביועמ''ש?
הפגנות נגד מנדלבליט התקיימו בכל מוצ''ש בכיכר ליד הבית שלו, כולל הפרעה לתפילה בבית הכנסת שלו. פרשיות שחיתות שלו עלו לכותרות, וההחלטה שלו להעמיד לדין את נתניהו גרמה לכולם לשנוא אותו, מימין ומשמאל.
כמו כן זכורה לרע פרשת ''פרשת משפטים בושה'', שאמנם הייתה מעט לפני הסגרים אבל פורסמה וגרמה לרעש בתקשורת ובציבור לאחר שהתחילו הסגרים.
אנחנו וחמאס הפסקנו להיות אויבים?
למה? כי באותם ימים החמאס לא ביצע בפועל פעולות טרור בגלוי?
מה עם הפרחת מאות/אלפי בלוני תבערה בקיץ 2020 שגרמו לנזקים עצומים לחקלאות בעוטף?
מה לגבי חפירת מנהרות כהכנה למלחמה? מה עם התחמשות שלא עצרה אפילו לרגע? מה עם בניית תוכניות? מה עם להחזיק 2 ישראלים חיים ו-2 גופות של חיילים?
לא הייתה ביקורת על השבכ?
השבכ איכן את הטלפונים של כל אזרחי ישראל, במטרה למנוע את המשך הפצת הנגיף. חפש באינטרנט ''איכון שבכ'' ותראה כמה ביקורת הייתה על המהלך הזה, של גוף ביון שהלכה למעשה מרגל ואוסף מידע על כל אזרחי המדינה.
אבל כן, אחרי 5 שנים הזיכרון האנושי עלול לבגוד בנו, לכן תמיד עדיף לבדוק באינטרנט לפני שמסתמכים עליו...
הביקורת נגד השבכ והסגרים היו אפסיות לעומת אנשי שמאל מובהקים שעמדו מאחורי הסגרים וגיבו את נתניהו על החיסונים.
בתקופת הסגרים קמה ממשלת אחדות, חלום חיי בימים אלה. זה יאפשר לסגור את הברז לישיבות שרוקדות על הדם לצלילי נמות ולא נתגייס ובשלטון הכופרים אין אנו מאמינים אך בתקציבהם כן.
אבל אתה בהחלט צודק בנוגע לכל השאר.
7 באקטובר גימד עבורי את השריפות בעוטף עזה שאסור לשכוח, כמו גם את אברה מנגיסטו שלא לקחתי בחשבון, את היישאם א סייד, שניהם לוקים בנפשם, שתודה לאל שחזרו הביתה.
ואיך שכחתי את מנדלבליט.
רק שאסור להכליל. ד"ר מיכאל בן ארי עומד לדין על גזענות, אחד המשפטים המככבים בתיק, כראיה לעמדותיו הגזעניות, הוא: "מי ששורף את השדות של בארי, ברגע שיוכל ישרוף גם את התינוקות של בארי". הרי רק גזען יכל להעלות על דעתו רעיונות כך כך מופרכים, שהערבים הצדיקים של עזה ישרפו תינוקות.
אזהרה! תוכן שמכיל מה שלא תרצה לשמוע!
בינייש פתוחהשבכ שלל לחלוטין את החשד שהעזתים שעבדו במדינת ישראל טרם מתקפת הפתע, מסרו מידע שסייע לו.
הנה לך חור בתיאוריה שכל הערבים מחבלים.
וצר לי לאכזב אותך, אבל ממש לא הופתעתי מהאכזריות של חמאס במתקפת הפתע.
לבין התגובה לה הגבת.
מה שאני טענתי זה שהנסיון לנתק בין פרעות שמחת תורה, לבין מה שנעשה לפני כן - זו אשליה מסוכנת. אותם ערבים מעזה שבתשע"ח שלחו בלונים לשרוף את שדות העוטף, הם אותם ערבים שבתשפ"ד שרפו תינוקות בעוטף. אלו הערבים ממוחמד ועד היום.
נ.ב.
השב"כ לא 'שלל לחלוטין', אלא טען שלא מצא קשר. נו, שויין. הוא גם לא עלה על תכנית הפלישה לעוטף, למרות שהיו רבים שהזהירו, למרות שנפלה לידיו חוברת עם התכנית ולמרות שבמשך חמש שנים חמאס התאמן בדיוק לפי התכנית.
זכרתי את תקופות הסגרים כשקטות, והשלכתי את זה על כל 2020.
כולנו זוכרים דברים אחרת ממה שהיו באמת לא מעט פעמים.
כך או כך, אני זוכר בהחלט את השריפות ולא היה רגע ששכחתי מהם.
שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"
בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.
לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת
והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה
וביקשת בלי "תהא שנת":
תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת
תפילה, שירה, פתיחות זולת
תקופה של פרנסה זמינה
מהשנה של הבחירות הקודמות
תאכלו שוקולד פלוס זנגביל
תנין שבולע פטריה זוהרת
תוכי שאוכל פסטה זולה
תרצה שנעשה פוקר זבל
תהה שנת פתרון זהב
תופסת שנכנסת פה זהירות
תהא שנת פרס זכאית
תהא שנת פייס זכייה
תהא שנת פורום זורמת
פורום דתי.
ל המשוגע היחידיאחרונהזה הכי מקורי שעלה לי
אבל בגילי זה באמת אחרת
אני תמיד בתנועה
לחלום
להגשים
לשפר
להתמיד
אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה
אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם
איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ
אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?
אשמח לכל מידע או סיפור מקרה
בשורות טובות ושמחות 
רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.
ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
🤡
אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח
ארץ השוקולדאחרונהזה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי