כל האמירות האלה.
הרב קוק אמר כבר מזמן- "ואם יבוא אדם לחדש דברים עליונים בעסקי התשובה בזמן הזה, ואל דברת הקץ המגולה ואור הישועה הזרוחה לא יביט, לא יוכל לכוון שום דבר לאמיתתה של תורת אמת . כי כל זמן מאיר בתכונתו, ועצת ה' אשר יעץ להחל אור גאולה מעולפת במטמוני נסתרים, כמו שאנו רואים בעיננו , ומוקפת בהמון נגעים של עניי הדעת סובלי חלאים רוחניים- וודאי לא יועילו כל חשבונות העולים בלב אדם שמחשבותיו הבל , נגד עצת ה' העליונה אשר דיבר טוב על ישראל, לכונן אור גאולה ודרך חיים לשאר עמו, העתידים להיות כולם שבי פשע".
ברגע שהולכים בדרך אחרת, שחושבים שיותר מבינים מה' ומהתורה, רק נופלים ומתרחקים יותר ויותר.
אגב, מעניין שאת דרעי, שבגללו נרצחו המון יהודים בברי ולא בשמא (וכמו שאמר הרב עובדיה במפורש שדרעי הטעה אותו לגבי אוסלו)- הוא לא משווה לסינוואר או עראפת משום מה. ולא עוד אלא שהוא גם תומך בו ומייעץ לו (קישור למטה).
אירוני שהוא גם אמר למושחת ומבזה הרבנים הזה הזה שילך להיות אחראי על רשת החינוך של ש"ס במקום לחזור לפוליטיקה. באמת דמות לנהל את החינוך הטהור של ילדי ישראל.
אגב, גם לא שמעתי אותו אומר שהתורה כ"כ חשובה בעת מלחמה ואין שום הצדקה לצאת לבין הזמנים.
לצערי זה קו חוזר אצל רבנים חרדים- להתלונן ולבקר אחרים ואת מה שאין להם יכולת לשנות ולא לעשות בקורת עצמית איפה הם לא בסדר. הם לא מבינים שברגע שהם יעשו את שלהם עוצמת ההתנגדות נגדם תרד.
אני לא חושב שהרב עדס אומר את זה ב"מזיד", אבל זה רק מראה עד כמה רחוק הגיעו הרבנים החרדים, גם כאלו שנתפסים שונים מהזרם, עם היחס המוטעה ללימוד תורה ועם החיבור הלא מספק לעם ישראל. לא רק שהם מתעלמים ממה שהתורה מצווה, הם גם מרשים לעצמם להגיד דברים אסורים ולתמוך בדברים אסורים בשביל לימוד תורה, ולא רואים את מה שכל אדם בעל יושר רואה.
כשקוראים דברים על הרב מאזוז זצ"ל, רואים עד כמה הוא היה חריג בנוף החרדי. וזה עצוב שאדם עם השקפה הגיונית ומוסרית כזו הוא יוצא דופן אצלם.
אחד הדברים שצריכים ליפול כדי שהגאולה תגיע (טבעית או ניסית) זה כל השקר שנקרא "השקפה חרדית". לשמחתנו יש הרבה מאוד "עמך" עם ראש בריא אצל החרדים, בניגוד לרוב מוחלט של הגדולים שלהם. נקווה שהאמת שצומחת מהארץ תצליח להשקיף את הצדק משמיים.
אגב, יתכן שאפילו שכר תורה אין במקרה של אדם שלומד משהו שלא על מנת לעשות- יבמות קט:
דתניא רבי יוסי אומר כל האומר אין לו תורה אין לו תורה, פשיטא, אלא כל האומר אין לו אלא תורה אין לו אלא תורה, הא נמי פשיטא, אלא דאפילו תורה (שכר לימוד תורה. רש"י) אין לו, מאי טעמא אמר רב פפא אמר קרא ולמדתם ועשיתם כל שישנו בעשיה ישנו בלמידה כל שאינו בעשיה אינו בלמידה".
אני אמנם חושב שהרבנים החרדים טועים, אבל אם הם היו מקיימים את מה שהם טוענים- שהם באמת מחוברים לעמ"י ובאמת לומדים למען עמ"י, לא הייתי אומר נגדם כלום. לצערי הרב, מה שאני רואה זה שאכפת להם בעיקר מהציבור שלהם ומהעוה"ב שלהם. אני לא חושב שהם עושים במזיד, אלא שהם תינוקות שנשבו. נשבו להשקפת עולם מעוותת שנדמית כטהורה וללחץ חברתי עצום שמשתיק ומוציא מחוץ למחנה את כל מי שמעז לכפור בעיקרי האמונה שלהם.
וכן, בוודאי שאם רב דת"ל היה משווה ח"כ חרדי לסינוואר, הרבנים שלנו היו מעירים על זה. אצלנו רבנינו גם יש כבוד לתורה בלי תלות במי הרב שנושא אותה.
אגב, כשהרב עדס מדבר נגד סמוטריץ' זה בעצם נגד כל הרבנים שמאחורי הפעולות של סמוטריץ', בעצה או לפחות בהסכמה (בעניין הזה אני חושב שאלו כל רבני הצה"ד).
את המסקנה כל הקוראים כבר מסיקים לבד.
אבל הסיבה העיקרית שאני כותב את כל זה היא כדי לעורר אותנו. אם הציבור הדתי לאומי על שלל גווניו לא יבין שיש לו אחריות גדולה ושהוא זה שצריך לייצג את הדת, ולכן צריך יחד השקפת עולם ציונית גם לדקדק בשמירת תומ"צ, לחזק את מפעלי הקירוב, ולקחת אלינו גם את כתר התורה שאנחנו ראויים לו (יש לא מעט ת"ח גדולים ומיוחדים בצה"ד, הבעיה שאנחנו לא מספיק מכירים ו"מאדירים" אותם ושהם עצמם לפעמים בעלי ענווה פסולה)- אנחנו נתקדם לאט.