איפה אפשר לעשות בבינה מלאכותית איורים לסיפור ילדיםסבב ולא סבבה
יש לי תוכן שכתבתי ממזן ומתחשק לי לעצב אותו לספר עם ציורים

מעולם לא עבדתי בבינה מלאכותית אבל מוכנה להתנסות וללמוד

המלצות לאתר או אפליקציה מומלצים וקלים

יש הרבה כלים חינמייםבארץ אהבתי

החיסרון בכלים האלו הוא שקשה ליצור דמות עקבית - אם את רוצה איורים לסיפור, וכל פעם הדמות הראשית בסיפור תיראה אחרת, זה עשוי להיות קצת פחות מוצלח...

אם חשוב לך דמות עקבית ואת מוכנה לשלם על זה, אז קראתי על דרך מוצלחת לעשות את זה עם צ'אט gpt בתשלום.

אם את מעדיפה באופן חינמי, ומוותרת על שמירה על דמות עקבית - אז אני אוהבת להשתמש בבינג (תכתבי בגוגל - 'בינג מחולל תמונות', צריך רישום קצר ואז את יכולה להתחיל להתנסות). יכול להיות שכן אפשר לשמור על דמות יחסית עקבית, אם תבחרי כמה מאפיינים חיצוניים (למשל - שיער שחור, עיניים כחולות, וכדו'), ותכתבי אותם בכל פעם בתיאור של מה שאת מבקשת ליצור. כדאי גם לבחור סגנון ציור עקבי ולציין אותו בכל פעם.

בהצלחה!

תודההה! כמה עולה תשלום?סבב ולא סבבה
אם זה סכום סביר ולא שנתי אז לא אכפת לי קצת להשקיע
בדקתי בקנבהoo

בקשתי את אותו ילד בכמה פעולות והיא כן הבינה

אבל החינמי מוגבל לכמות תמונות מסוימתoo
עשית את זה בבקשה אחת?לפניו ברננה!
כן וגם בצאטגיפיטי בבקשות נפרדותoo

החינמי לא מוגבל בכמות כלליתoo
אלא לפעמים חסום באופן זמני לכמה שעות
תודה!לפניו ברננה!
בצ׳אט זה רק למי שמשלם
יש לי גרסה חינמיתoo
היא ייצרה את התמונות הללו
שכחתי סימן שאלה 🤣לפניו ברננה!אחרונה
תודה על המידע
יש מחר וובינר של כלי Ai של איתי שאוליאןיעל...
זה יכול לתת לך כלים איך לעבוד עם הבינה
בקנווה ישלפניו ברננה!

לא מספיק מנוסה בשמירה על עקביות

ולא יודעת איך זה עובד עם הקנווה החינמי. יודעת שיש שם אפשרות לai אבל היא מוגבלת 

אני התנסיתי בבינה המלאכותית של מייקרוסופטמתואמת

אבל היא מוגבלת מבחינת משך ההרשאות שלה.

התנסיתי גם בבינה המלאכותית של אדובי וגם ברובי בוט (להרגשתי הן פחות טובות).

בקשר לייצור דמות עקבית - יש באתר פרוג מאמר על זה (אבל הוא די מסובך להבנה, נראה לי):

מה שכולם מחפשים: איך ליצור דמות עקבית ב־AI?

בכל אופן, יש שם פורום לבינה מלאכותית, את יכולה להציץ שם ולקבל טיפים.

בצ'אט gpt בתשלוםממשיכה לחלום

בדיוק ראיתי משהי שהסביר. איך היא עושה דברים כאלה.

היא נותנת הוראה ראשונית, מחכה לראות שהבינה הבינה, אם לא מסבירה עוד ואז מבצעת שלב אחרי שלב.

אבל זה רק למי שיש מינוי בתשלום 

בספר שעכשיו אני מוציאהקיווי

ניסיתי להשתעשע בעניין וראיתי שזה ממש מורכב להוציא משהו עקבי וברמה

מה שכן זה מאוד עזר לי להסביר לציירת מה אני רוצה

עשיתי הדמיות בבינה המלאכותית של הציור שנמצא לי בראש ואז לה הרבה יותר קל להבין את הכיוון

אני עשיתי את זה פעם בספרון בשביל הבן שלימתואמת

אבל ה"גיבור" היה צדף, ואת תווי הפנים שלו הוספתי בעצמי...

@סבב ולא סבבה - יש לי הצעה אחרת בשבילך: במקום איורים להכין צילומים לספרון, של הילדים שלך מחופשים או של בובות/פליימוביל. מישהי יקרה מהפורום כאן עשתה את זה פעם בשביל ספרון שערכתי לה... זה גם יכול לצאת מתוק!

זה באמת רעיון חמוד. ומתאים לצורך אישי ומשפחתיקיווי

לא הבנתי מהפותחת אם זה משהו חובבני או מקצועי

אם זה להוצאה לאור ממליצה כן על צייר/ת

ברור שאם זה משהו מקצועי אז צריך ציירתמתואמת
אבל היה נשמע ממנה שזה משהו משפחתי. (כך גם היה הספר שערכתי בשביל אותה בת פורום מהממת)
וואי האמת הצעה יפה אבל ממ שלא מתאימהסבב ולא סבבה

א. לא טובה בלצלם

זה מלא התעסקות שרק תגרום למריבות

וגם הם לא פוטוגנים..בקושי צילום אחד נורמלי מצליחה להוציא

וגם מחפשת איורים..לא תמונות

הז לחובבני בעקרון אבל אם כבר עושה בא לי שיראה יפה

אז תתחילי בהתנסות בבינה מלאכותיתמתואמת

נסי קודם בכלל לקלוט את הרעיון של העבודה בזה.

אחר כך נסי להתמקצע בעזרת המאמר ששלחתי לך או אחרים...

בהצלחה!

מתי זמן לעוד הריוןזברה ירוקה

נושא שמעסיק אותי מאד.

אני בת 34

הרגשה שרוב שנות הפוריות מאחורי.

כרגע ברמה הפשוטה לא מתחשק לי הריון וכולי.

אבל כשאני חושבת על הגיל, כן נבהלת, שלא נשארו עוד הרבה שנים

כמובן  ה' מנהל את העולם ולא נכנסת לפינה של כמה בדיוק אבל כן בעז"ה אשמח ללדת עוד כמה ילדים...

אז אולו מצד זה להפסיק למנןע? כדי להספיק?

מצד שני אולי לצאת מהחישובים האלה ומתי שיתאים?

מחפשת כיוון.  

אני חושבת שבעיקרון יש לך עוד כעשר שנים של פוריות..מתואמת

זה לא מעט.

אם את רוצה לבדוק בוודאות (יחסית) אז אפשר ללכת לא"ס אצל רופא נשים.

בכל אופן - השיקולים צריכים להיות בעיקר תלויים יותר ביכולת וברצון שלך עכשיו, בלי לתכנן תכנונים עתידיים.

מבחינה פיזית - את מסוגלת לחוות עכשיו היריון וגידול של תיניק? ומהבחינה הנפשית?

אם את מגלה עכשיו היריון בהפתעה - איך תרגישי?

אחרי שתעני על השאלות האלה עם עצמך תוכלי להגיע יותר למסקנה הנכונה לך כרגע...

לא היתי מתיחסת לזה כ10 שניםאורי8
יותר נכון כ 6-7 שנים. הסיכונים לבעיות שונות אצל העובר עולים באופן דרסטי אחרי גיל 40. ולכן אם יש אפשרות ללדת קודם זה עדיף. וגם אצל חלק גדול מהנשים בגיל 43 -44 יש כבר ירידה בפוריות. זו החלטה של הפותחת מה לעשות עם זה. אבל כדאי גם להיות מודעת לנתונים. רוב הנשים שאני מכירה סימו ללדת בסביבות גיל 40. יש מעטות שיולדות בגיל 44. לא היתי בונה על זה מלכתחילה. 
התכוונתי נטו לשנות הפוריותמתואמת

לא לאחוז הבעיות שעלול לעלות עם הגיל.

והשאלה אם אלה שסיימו ללדת בגיל 40 עשו את זה בגלל הגיל או מכיוון שהגיעו למספר הילדים הרצוי מבחינתן...

יכולה לומר על עצמיאורי8
ב"ה יש לי משפחה גדולה. כמות הילדים שרציתי מההתחלה + ( מרצון מוחלט) . ועדין בגיל-  42-43 התלבטתי שוב על עוד הריון והגיל + הסיכונים בהחלט הרתיעו אותי. מניחה שאם הית י צעירה יותר היתי מנסה שוב. 
אבל כנראה שאם עוד לא היית מגיעה למספר הרצוימתואמת

מבחינתך - כן היית מנסה ללדת שוב, לא?

(האמת שאני מכירה סביבי לא מעט שילדו אחרי גיל 40 או נראה שרוצות ללדת אחרי גיל 40...)

לא יודעתאורי8
קשה לומר מה היתי מחליטה אילו... כן היה לי במחשבה לסיים עם רוב הלידות  עד גיל 35 ומה שמסתדר אחר כך, בונוס. כי אף אחת לא יכולה לדעת איך תהיה הפוריות שלה ואם יהיה שינוי, באופן סטטיסטי יש ירידה מגיל 35. ב"ה אצלי לא היתה וזכיתי  לעוד בונוסים חמודים גם אחרי 35. אני מציעה  לא לבנות על זה. ובסביבה שלי רוב הנשים סיימו ללדת  בגיל 40-41 ( ממש ורב כמעט מוחלט של החברות שלי). מכירה נשים בודדות שילדו מעל גיל 43( לא בדקתי מה הסיבה של כל אחת., זה משהו אישי). 
בכל אופן, לכן הצעתי לה לבדוק רזרבה שחלתיתמתואמת
אני חושבת שזה יכול לתת מדד לשנות הפוריות שעוד יכולות להיות...
גם אם אהיה מאד פוריהזברה ירוקה

אני לא חושבת שארצה להרות בגיל 43, 44

גם מבחינת הבריאות שלי

וגם מבחינת בריאות העובר

וגם מעוד בחינות..

כדאי לבדוק את זה גם בשביל עכשיומתואמת
אם באמת יש ירידה בפוריות כבר בגיל 35.
רזרבה בודקים בבדיקת דם לא א"ס כידוע ליPandi99
אני לא באמת בקיאה בזה🙈 רק יודעת שיש אפשרות.מתואמת
כרגע נראה לי שאני לא רוצה להכנס להריון אחרי 40...זברה ירוקה
בלי נדר
אם כך, אז כן יש מקום להכניס את השיקולים האחריםמתואמת
של כמה ילדים את רוצה בסך הכול. אבל עדיין, להתחשב בעיקר ביכולת הגופנית והנפשית שלך כרגע.
10 שנים? איך הגעת לזה?...אנונימית בהו"ל
מזה שיש נשים שיולדות בגיל 45 ואפילו אחרי...מתואמתאחרונה
מגילoo

35 הפוריות יורדת בצורה משמעותית

הסיכוי להספיק להיכנס לכמה הריונות ספונטניים בשנים הקרובות הוא לא מאד גדול

כדאי להתאים את התכנון בהתאם 

לתחושתי אף זמן הוא לא מתאים להריון. לא בקטע רעהמקורית

כמובן, אבל באמת שאין דבר כזה זמן מתאים ותמיד יהיו שיקולים למה לא..

השאלה מה גובר על מה

מודה שאני בגילך ועוד לא הגעתי ל"זמן שמתאים" אחרי 2 ילדים סהכ. לדעתי מה שמנצח זה רצון/ שכל.

אם יש חוסר רצון מובהק עד רתיעה אז לדעתי פחות כדאי להיכנס לזה. אבל אם זה חוסר רצון שמלווה בהבנה שזה מה שאני בסהכ רוצה אבל יש לי סיבות להימנע, אפשר כנראה ללכת על זה ולהבין שזו תקופה שתהיה קצת יותר מורכבת ומאתגרת אבל המטרה הסופית תהיה שווה את זה

החלטות טובות❤️

ילדתי 3 ילדים אחרי גיל 34מתיכון ועד מעון

זה ממש לא סוף הפוריות.

לא יודעת כמה הריונות את עוד מתכננת אבל להיכנס להריון מלחץ לא נראה לי נכון,עדיף לחכות שתרצי ויהיה מתאים 

ככה אני מקווה ומתפללת לה' שיזכה אותיזברה ירוקה
גם אניאורי8
אבל סימתי בגיל 40. ואם גם היא לא מעונינת ללדת אחרי 40. זה באמת זמן לתכנן כמה ילדים היא רוצה ב 6 שנים הקרובות , ובעיני זה כן שיקול. 
גם חושבת כך...ממתקית

34 זה צעיר והכל מונח לפנייך.
ילדתי אחרי הגיל הזה ב"ה עוד מספר ילדים
לא הייתי נלחצת מגיל 35
כן הייתי מגיל 37-38 עם יד על הדופק לתכנון נכון ומדויק בשבילי.

וצריך לקחת בחשבון, שיכולה להיות המתנה כלשהי להריון ואת זה אי אפשר לדעת, מה שמאוד מבאס.

לפעמים נופלת למחשבות האלוחנוקה

אני יותר צעירה ממך אבל זה לא משנה..

הנקודה היא לדעתי, ויש הרבה חולקים.. שאי אפשר לתכנן גודל משפחה.

אפשר לרצות הריון, אפשר לרצות עוד ילד, אפשר אפילו לעשות השתדלות בשביל זה כזו או אחרת.

זה לא בידינו. מפתחות ילודה הם בידי ה'.

וכן, אי אפשר לצייר את החיים.

חלמתי על משפחה גדולה יותר ממה שבוודאות תהיה לי.

כרגע ההבנה עם כל הכאב שיש לי על זה בלב שזה לא נכון לנו. לא יודעת אם יהיו לי עוד ילדים...

המטרה היא לא איקס ילדים אלא להמשיך ולהאיר את העולם.

אני חיה בסביבה של משפחות ברוכות מאד וצפופות מטבע הדברים, הסברתי פעם לדמות קרובה שדוקא בשל הערך שיש בעיני להבאת חיים לעולם, לילודה, אני מעריכה פי כממה ממנה כל ילד שילדתי כבר, שכבר כאן ושגם הוא זקוק לי.

מעריכה גם את הצרכים הרגשיים, הפיזיים הרוחניים של הנמשה לשי כי אני אדם בפני עצמו ולא רק צינור לעוד דור...

ומתוך כל המכלול הזה והאמונה שלי בקב"ה השאלה היחידה שאני שואלת זה האם יש כרגע סיבה להתערב בתהליך האלוקי הזה.

למניעה או לטיפולי פוריות.

כרגע, בנקודת הזמן הזו על ציר חיי, כן. ולכן אמנע.

או כרגע, הרצון והיכולת לשי מוכנים מאד אבל ההריון לא מגיע ולכן פונה לבירור פוריות.

מה תהיה התוצאה בסוף? וואלה זה כל כך שלו.

אם את מרגיהש כשירה להריון כרגע- מצוין.

אם את מרגישה שלא- זה בסדר. נתנו לנו כלים לשם כך...

נניח תחליטי שאת רוצה עוד איקס ילדים עד גיל ארבעים, נו מה...

חברה טובה שלי אמא לחמישה ילדים מהפריות. חמישה צפופים מאד, שנולדו בטווח זמן של 5 שנים )יש תאומים( אחרי כמה וכמה שנות נישואים. בגיל 30 ילדה את האחרון.

בגיל 45- גלתה הריון טבעי. )שהסתיים בשבוע 12(

אז מה בידינו? לא תכנוני עתיד

לא תמונות חיים שלמות.

לבחון עכשיו את מה שאפשר, ולהשליך על ה' יהבינו.

מכירה ניףישם שסיימו להרות בגיל 35

מכירה נחם שהרו בגיל 42 פלוס אפילו, וההריונות הללו היו עבורם קלים במיוחד, והסתיימו בתינוקות מתוקים ובריאים והחזירו את האמהות אחרוה בגלגל הזמן.

להגיד בגיל 28 אני רוצה ללדת 6 ילדים עד גיל 40- וואלה בעיני אין פה כלום חוץ משיקוף של ילדותיות מסוימת, אולי תום כזה, שמאמין שאני כבר יודעת הכל. חוויתי הכל..

את הבכור שלי הנקתי שנתיים וחצי והיה כיף ממש. ההנקה גם מנעה לי באופן טבעי וכבר ראיתי קדימה את כל החיים.

אצל השלישי מסיבה רפואית נאלצתי להפסיק הנקה בגיל 7 חודשים, להתחיל מניעה, להכנס להריון לא מתוכנן עם המניעה- נו מה.

זה לא אומר שלא הייתי צריכה למנוע

זה לא אומר שלא נכון ויפה היה החלום על הנקות ממושכות לכל הילדים כי זה באמת היה לי כיף מאד

זה אומר רק שילודה היא מפתח נתון בידי שמיים...

ולכן לא מתערבים כן או לא בגלל תוכנית לעוד עשור אלא בגלל ההווה, שזה ורק זה מה שגלוי לנו.

)אם לא מתאים לך הריון עכשיו בכלל, ובוער בך הרצון לשמפחה גדולה, הייתי שוקלת בירור פוריות ושימור ביציות הרבה לפני להכניס את עצמי עכיו להריון שלא נכון להווה שלנו(

מקווה לא לקבל עגבניות.

זו השקפת עולם שנבטה בי במךש השנים מתוך חוויה אישית, זה בסדר גמור לא להסכים.

אבל היא מתכתבת יפה עם הרבה ערכים שגדלתי עליהם אז מרהש לעצמי להציע אותה כאן

אני ממש מסכימה!!!שיפור
כמה ילדים יש לך ובן/בת כמה הקטן?אמאשוני

אם יש לך "מעט" ילדים והקטן כבר בן 2-3, ולא תרגישי מוכנה להריון נוסף בשנה הקרובה,

אז צריך לשאול על מה הרצון לעוד כמה ילדים מבוסס..

ואם יש לך יחסית הרבה ילדים לגיל 34, או שהקטן ממש קטן עדיין, אז קחי קצת את הזמן, עדיף ילד אחד פחות מהמספר שיש בראש (למרות שכתבת שאין מספר אבל את כן רוצה עוד כמה) ולגדל אותם מתוך כוחות ויכולת,

מאשר להספיק "עוד אחד" במחיר שכל השנים הקרובות יהיו בתחושת מרתון.

כל כמה זמן אתן נותנות וורמוקס?מישי 22

לבן שלי חוזרות התולעים כל חודשיים גג שלושה!!!

והן משגעותתת אותו

אני מכירה אלף סוגי תרופות סבתא ושום דבר לא באמת מועיל

קיבל כבר 5 פעמים בשנה האחרונה לדעתי ודיייייי שובבבבב

וואו, בדיוק באתי לפתוח שרשור כזה..רק טוב=)
מצטרפת, מה אפשר לעשות בשביל שזה ייגמר באמת?
גם לנו היה ככהמחי

דבר ראשון, להקפיד לתת את המנה השניה אחרי שבוע, ויש כאלה שאומרים אפילו עוד מנה אחרי שבועיים. במקרה של תולעים חוזרים לדעתי חשוב.

אצלנו חששתי לתת כל כך הרבה ורמוקס, ניסיתי את העצה שנתנו פה וב"ה מאז (כבר שנתיים לדעתי) לא נתתי ורמוקס.

לערבב כמה טיפות של שמן הדס ושמן לבנדר במשחה טבעית (השתמשתי פעם במשחת ארניקה ופעם במשחת קלנדולה) ולמרוח בתוך פי הטבעת, 3 ימים רצוף והתופעה נעלמת בעזרת ה'. כדאי למרוח שוב אחרי שבוע ליתר ביטחון, בדרך כלל שכחתי לעשות את זה והתולעים לא חזרו.

איפה קונים את השמנים האלו והמשחה?שוקולד פרה
חנות טבעמחי
משהי כתבה שהיא ניסתה וזה עבד להממשיכה לחלום
אנסה בעהמישי 22
לא הייתי מביאה כל כך הרבה ורמוקס...ממתקית

כמה עצות טבעיות: עוזרות בוודאות!! מה שכן לפעמים לא מיידית...
שום כתוש לערבב עם שמן זית- למרוח על כפות הרגליים, גרביים ולישון- זו שיטה מרפלקסולוגית שעזרה אצלנו ברוב הפעמים.  שימי לב שמסריח בבוקר וכדאי מקלחת קלה.
למרוח ואזלין עם קיסם אוזניים מעט בתוך פי הטבעת, התולעת נתפסת ומתה ולא יכולה להטיל בצים.
גרעיני דלעת- לטחון ולשתות כל בוקר (יותר עוזר למניעה מאשר להעלמת תולעים קיימות).
אם את עדיין במקרה נואש אחרי העצות הנ"ל (מה שאני לא מאמינה), תכתבי לי ואתן לך עצה נוספת, שאצלנו עוזרת מיידית ואני משתמשת בה רק במקרה חרום בהול.

אצלינו הדברים האלה לא עזרואמא לאוצר❤
אני ממש בקטע של טבעי ועם תולעים הולכת ישר לוורמוקס כי זה הדבר היחיד שבאמת עוזר...
עונה לכולן , החרפון משפיע מאוד במהלך היום, חוסר שקמישי 22
קיצוני, עצבנןת, באמת אין להכיר את הילד...
תודה שפתחת שרשור, אני עם אותה בעיה... ❤️שיפור
כבר כתבתי כאן כמה פעמים, בעבר היתה לנו תקופהקופצת רגע

שהתולעים חזרו שוב ושוב.

בסוף הלכתי לרופא ילדים אחר (הרגיל שלנו לא היה זמין)

והוא אמר לי לתת ורמוקס לפי 'פרוטוקול' אחר, שמופיע גם בהוראות( תעברי על חוברת הוראות השימוש ותבדקי מה כתוב שם כמינון מקובל, יש כמה מינונים שונים). זה היה לדעתי לקחת שלושה ימים רצוף ואחרי כשבוע או עשרה ימים לקחת שוב שלושה ימים רצוף. בעצם כל הבקבוק שמכיל 6 מנות לטיפול אחד.

הוא אמר שיש סוג אחר של תולעים שהמינון הרגיל לא הורג אותו לגמרי וכך הן חוזרות.

בקיצור, אצלנו זה באמת עזר אחרי זה היה שקט להמון  זמן.

אבל תשאלי רופא ילדים כי אני לא זוכרת בדיוק את ההוראות, וגם לא יודעת אם זה מתאים לגיל הילדים שלך, למשקל למצב וכו', לא רוצה לקחת על זה אחריות. 

הפסקתי לתת וורמוקסוהרי החדשה

גם לא כזה יעיל וגם מאוד מאוד לא בריא.

גרעיני דלעת

שמן גרעיני דלעת

אמבטיות סוכר

להוציא את התולעים ואז לדחוף וזלין לפי הטבעת

הרבה שמים שן שום (חשוב לוודא שהיא לא פצועה כי אז זה כוויה

אני שן שום לא שמה כי זה מלחיץ אותי שלא אשים לב שהיא פצועה 

זכור לי שיש הגבלהרק לרגע9אחרונה
רופאה אמרה לי בעבר לא לתת יותר מפעמיים בשנה, אבל אני לא לוקחת אחריות על זה כמובן.. מניחה שביררת את זה
סקר - גילוי הריון תוך כדי הנקהאנונימית בהו"ל

א. איך גיליתי על ההריון? ידעתן שאתן מבייצות?

ב. היו תסמינים שגרמו לכן לבדוק הריון?

ג. באיזה שלב גיליתן על ההריון?

ד. איך ההריון השפיע על ההנקה? 

התינוק היונק לא רצה לינוק יותר...זברה ירוקה
...מוריה

א. תמיד היה כמה מחזורים לפניי.

ב. תחושה חזקה. ואי הופעת ווסת.

ג. תלוי בהריון. בין שבוע 4 לשבוע 7.

ד. לא השפיע. בראשונים הפסקתי להניק כי זה היה הדיעה הרווחת אז. עם הקטנים הנקתי טנדם. (חיכיתי שהילד יפסיק מעצמו. לא קרה.)

גיליתי תמיד בהנקה אחרי שחזר המחזורהשם שלי

אז השאלות הראשונות לא רלוונטיות.

לגבי ד-

בהריון השני, נגמר לי החלב בחודש שישי בערך, כשהיונקת היתה בת שנה ותשע.

בשאר ההריונות, לא ראיתי השפעה.

זה רלוונטי גם מה היה הגיל של היונק.

יש הבדל בין הנקה של תינוק קטן,שיונק הרבה, להנקה בגיל גדול יותר, שזה רק תוספת ולא ממש נצרך.

עונהשומשומ

א. לא ידעתי שאני מבייצת ולכן גיליתי על ההריון ממש מאוחר , הרגשתי שהירידה במשקל נעצרת והתחלתי לחשוד בבועות בבטן (התחלה של תנועות..)

ב. עייפות פסיכית וחצ'קונים, קישרתי רק בדיעבד

ג. מאוחר.. סוף חודש רביעי

ד. בעיקרון לא השפיע, אבל הפסקתי בצורה יזומה אחרי שגיליתי 

נשמע מגניבשירה_11
להיות בהריון ולדעת כזה מאוחר
כן.. ברכה ב"השומשומ
וואוו מטורף בטח היית בשוק!אמא לאוצר❤
עונהיעל מהדרום

לק"י

1. תמיד קיבלתי מחזור כמה פעמים, ורק אז הגיע הריון.

2. איחור במחזור. למרות שהרבה פעמים היה לי מחזור לא סדיר בהנקה.

3. נראה לי בשבועות 4-6.

4. בשלב מסויים היתה לי רגישות במקום וכאב לי להניק (לפחות בחלק מההריונות).

עונהאחת כמוני

א. קיבלתי וסת קבועה 9 חודשים קודם

ב. חיכינו לזה ורצינו. היו בחילות

ג. ביום האיחור

ד. הפסקתי אחרי כמה ימים, הייתי חלשה וגם ככה אמביוולנטית לגבי המשך ההנקה (היה בן 1.7)

יש לי נסיון אחד כזהחוזרת בקרוב

א. כבר היה לי מחזור- משובש זוועה, הביוץ באותו חודש היה עם תופעות מאד ברורות שהבנתי רק לאחר זמן. ומבחינתי המחזור כבר יכל להגיע ולא, אז בדקתי ובבדיקה השלישית יצא חיובי

2. בבדיקה עוד לא, מהר מאד הם הגיעו

3. שבוע 4

4. אצלי ההנקה השפיע על ההיריון. הוא כבר היה ממש גדול היונק המתוק שלי ולא הרפה, כך שלא הרגשתי שינוי. אבל הרגשתי שעם החלב הוא שואב לי את האנרגיה.... מה שכן זה מנע לי בחילות. כשהפסקתי להניק הם הגיעו בגדול

יוצאת דופן כאןהתברזל!

א. לא ידעתי. גיליתי בבדיקה ביתית.

ב. כן, תסמינים רגילים של עייפות, בחילות, כאבי השתרשות...

ג. לפי אול' גיל הריון די בהתחלה. כנראה בשבוע 5. אין לדעת באמת...

ד. הגדול עדיין יונק ב"ה, חודש שמיני

אני תמיד גיליתי אחרי שהמחזור חשאשיפור
ההיריון לא הופיע על ההנקה, כן בחרתי להפסיק להניק כמה חודשים לפני הלידה כי לא רציתי להניק שניים במקביל
עונהאמא לאוצר❤

א. הקאות התייבשיות התעלפויות

ואז גם איחור במחזור (זה כן היה אחרי כמה פעמים שקיבלתי וסת בהנקה)

ב. כנל... מלפני האיחור כבר הייתי גמורה וחלשה ברמה קיומית והקאתי מלא..

ג. אממ לא זוכרת שבוע, אבל לפני איחור.. זה שבוע 4 בערך?

ד. האמת לא הרגשתי שהשפיע מאוד אבל כן רציתי להפסיק כדי להקל על הגוף במה שאפשר....

עונהאפונה

נכנסתי בתקופה של מחזןר סדיר, אבך תמיד זיהיתי ביוץ ראשון בהנקה (שב"ה לא הריתי בו אחרת היו לי 100 ילדים)

ההירון לא השפיע מאד

בעיקר רגישות בפטמות שעברה אחרי כמה שבועות.

הפסקתי הנקה בין חודש שלישי לשביעי (בהריונות השונים).

עונהרוצה לשאול שאלה

א. לא הייתי מגלה כנראה כזה מהר אם לא היה מתחיל דימום (בהתחלה חשבתי שזה מחזור אבל זה היה הרבה יותר ארוך), הייתה לי תחושה שאני מבייצת כי בד"כ אני מזהה ביוץ וזיהיתי משהו, אבל בגלל שהנקתי ממש מלא לא כ"כ התייחסתי לזה...

ב. הייתה רגישות בפטמות ברמה שכשהילד ינק הייתי מנתקת אותו כל שתי דקות כי ממש כאב לי, גם החלב התחיל להתמעט, וכמובן עייפות שבחיים שלי לא הרגשתי... אבל שוב לא ברמה שהייתי מקשרת להריון, אולי בעתיד אם יקרה שוב תוך כדי הנקה אז זה יקפיץ לי נורה. 

ג. אני חושבת שבוע 5 בערך אולי 6, די מיד אחרי זה כבר ראו דופק בא"ס בטני אז מאמינה שסביבות 6.

ד. הפסקתי מיד כשגיליתי על ההריון בגלל הדימום אבל כנראה שבכל מקרה הייתי מפסיקה כי לא עמדתי בעייפות הזאת וגם החלב מאוד התמעט עוד לפני שגיליתי אפילו. 

עונה רק על הסוף (שרלוונטי אליי)מתואמת
בחלק מהפעמים ההנקה בשילוב ההיריון החלישו אותי, אז הפסקתי בעצמי להיניק (בסביבות חודש שלישי), ובחלק מהפעמים הינקתי עד שהיונק כבר לא רצה לינוק (פעם אחת בחודש רביעי ופעם אחת בחודש שישי) - אולי כי נגמר החלב ואולי כי הטעם שלו השתנה.
עונההשקט הזה

א- נכנסתי להריון כשכבר חזרו מחזורים סדירים אז ידעתי שמבייצת

ב- איחור

ג- שבוע 3-4, כי שוב, זה היה כשהיו מחזורים סדירים

ד- בפעם הראשונה הפסקתי להניק כי זה קצת הציק לי, רגישות בפטמות וכו, בפעם השניה פשוט הרגשתי שהיונקת סתם מוצצת ולא יוצא חלב. בשילוב זה שכבר הייתה בת שנה ושמונה בערך הרגשתי שזה סבבה להפסיק לה

א. לא ידעתישורשי

ב. היו תסמינים רגילים שהכרתי מהרעיון קודם, ובעיקר תחושה..

ג. שבוע 7

ד. ממשיכה לינוק כרגיל הנקה מלאה (כרגע בשבוע 14)

עונה חלקיתשמש בשמייםאחרונה

א' וב'- היו כמה מחזורים קודם אבל זיהיתי את הביוץ הראשון שלי בהנקה גם אצל הגדול וגם אצל השני, זיהיתי גם את כל הביוצים אחר כך אז ידעתי בדיוק מתי האיחור ומתי אפשר לבדוק.

ג'- שבוע 4

ד'- אצל הגדול היה דימומים אז מיד הפסקתי להניק טוטאלי בבת אחת, בסוף מסתבר שזה היה הריון לא תקין בלי קשר להנקה, ויכולתי להמשיך להניק. נשארתי בלי הריון ובלי הנקה אבל ההריון הבא הגיע מאוד מהר ברוך ה'. אצל השני המשכתי להניק עד שזה התיש אותי אז הפסקתי בערך בחודש שלישי.

מה התופעות לוואי של חיסון חצבת?אני אמא

האחות בטיפת חלב הזמינה את הבן שלי (בן שנתיים) לחיסון צהבת של גיל שנתיים וגם לתת לו מנה שניה של חצבת בגלל ההתפרצות. כרגע אין מקרים של חצבת אצלינו אבל יש במקומות אחרים באזור שלנו שיכולה אולי להיות לנו חשיפה אליהם אבל בתדירות נמוכה.

הקטע שאני צריכה ללדת כל רגע, ולא מתחשק לי שהוא יהיה חולה בדיוק עכשיו, מצד שני עדיף שיהיה מחוסן לחצבת כשיש ניו בורן שעוד לא יכול להתחסן.

נכון לחיסון הרגיל של גיל שנתיים אין תופעות לוואי? כמה נורא יהיה אם הוא יקבל חיסון חצבת ובאותו לילה (נניח) אני נוסעת ללדת? זה סביר או שעדיף לדחות קצת שירגעו העניינים? (בהנחה שאני עוד לא אלד עד התור שלו לטיפת חלב)

ולבן ארבע, לתת כבר באותה הזדמנות או שאם היא לא הזמינה אותו אז לא? שניהם קיבלו מנה אחת בגיל שנה ושניהם לא קיבלו מנה שניה, אין הבדל באמת חוץ מזה שלבן שנתיים ממילא אמור להיות מתישהו עכשיו תור לטיפת חלב ולבן ארבע כבר היה לפני כמה חודשים.

לא זכור לי שהיה תופעות לוואישמ"פ

הבן שלי עשה את שניהם ביחד לפני כמה חודשים

לא זוכרת משהו חריג 

קודם כל, אם כבר לחסן אז כדאי את שני הילדיםאמהלה

ולתופעות:

אין תופעות לוואי מיידיות. 

בין 5 ל12 ימים עלול לעלות חום

מ12 יום לאחר החיסון עלולה להופיע פריחה עד כ42 יום לאחר החיסון.

יש מוכשרים כמו הבייבי שלי שהקפיד לקבל את כל התופעות לוואי בדיוק כמו הספר.

יש כאלו שלא מגיבים לזה בכלל

רק בריאות

בשורות טובות

אצלנו לא היו תופעות לוואי, וחד משמעית לחסןמישי 22
זאת ממש מגפה עכשיו וגם אם לא ידוע לך שיש אצלכם, יכול להיות שיש....

אז לגמרי לחסן את שניהם וכמה שיותר מוקדם יותר טוב...

סתם שאלה..חיסון חצבת ניתן בגיל שנה ושוב בכיתה א'ממתקית

לא?
בגיל שנתיים אין חיסון חצבת, רק מי שלא עשה בגיל שנה משלים
ולא נאמר לי לתת לילדיי עוד מנת חיסון (בנוסף למה שחוסנו) בגלל שיש התפרצות, זה לא כמו שפעת שצריך לחדש כל שנה, חצבת אמור להחזיק מעמד יותר זמן להבנתי.

הבן שלי חוסן בגיל שנה כהלכת טיפת חלב, במקרה הייתי איתו בביקורת שוב , ולא נאמר לי לחסן שוב בגלל ההתפרצות...
אם בנך לא חוסן לא הייתי מחכה והייתי מחסנת מיידית.
תופעות לוואי זה לא שיקול, אם צריך לחסן- מחסנים.
וזה מאוד אינדבידואלי התופעות לואי, בע"ה שיעבור לו בקלות.

במקומות עם התפרצות הקדימו את המנה השנייהמישי 22

לגיל שנתיים במקום כיתה א

ומי שבין גיל שנתיים לכיתה א פשוט מתחסן גם...

כדי שיהיו מחוסנים ב100 אחוז...

בעיקרון שלכיתה א הספיק אבל בגלל שאנחנו בסיטואציה של מגיפה אז מקדימים את החיסון האחרון שנותן כיסוי מלא לכמה שיותר מוקדם....

אישית הייתי מקדימה חיסונים לכל מי שמתחת לכיתה א גם אם את לא באיזור התפרצות..

מה שקורה עכשיו מסביב ממש מפחיד!

טוב לדעת, תודה.ממתקית

אבל אני לא מבינה, מבחינתי אם הבן שלי חוסן בגיל שנה זה אמור להיות תקף עד המנה הבאה בכיתה א'.
כלומר אם הוא חוסן ולא סומכים על המנה הזו, מה עשיתי בזה?
מבחינתי הוא אמור להיות מוגן ממנה ראשונה כהמלצת משרד הבריאות, וזה לא משנה אם יש התפרצות או לא, כי הוא חוסן. ובכיתה א' יתחסן שוב כהמלצת משרד הבריאות. 

ואיך אני יודעת מהם איזורי ההתפרצות?

זה נקרא חיסון בוסטרלפניו ברננה!

כאילו חושף את הגוף שוב לנגיף שיחדש את ייצור הנוגדנים.

במצב רגיל מספיק לעשות את זה לעיתים רחוקות יותר.

במצב של מגיפה אז רוצים לדאוג שנוגדנים חזקים כדי שהגוף יזהה את המחלה מוקדם.

כך הבנתי בעבר.. לא ידע מקצועי.

צודקת גם אני תוההשירה_11
לדעתי אמור להופיע במידע של משרד הבריאותואני שר

מה איזורי ההתפרצות.

שאלה טובה אם יתנו להקדים במקום שלא נכנס לרשימה המומלצת.

לא חושבת שנותנים להקדים במקומות בלי התפרצותיעל מהדרום
אם יש סיבה טובה אז לפעמים כן יקדימובארץ אהבתי

גם במקומות בלי התפרצות.

האזור שלנו עכשיו כבר כן נחשב כמקום התפרצות. אבל את הבן שלי חיסנתי כשזה לא לא היה מוגדר כמקום התפרצות (היו לנו כמה תורים רפואיים איתו באזור התפרצות).

לי אמרו חום גבוה שמתחיל 7-10 ימים אחריואני שר

וכך היה...

אבל החשש מלחלות גדול יותר מבחינתי.

תודה לכולן על התגובות! זה לא מסוכן לתינוק, נכון?אני אמאאחרונה

כאילו, אם אני מחסנת עכשיו את האחים הגדולים ואז יולדת, זה חיסון חי מוחלש עד כמה שהבנתי, אז זה יכול להיות בעייתי לניו בורן?

אני אשאל גם את האחות כמובן...

בקבוק או כוס לילד בן שנתייםהשם שלי

הבן שלי בן שנתיים, לרוב שותה מים מבקבוק קטן של מים מינרלים. לפעמים שותה גם בכוס, כל פעם קצת כדי שהוא לא ישפוך.

כשהוא היה קטן, הוא היה שותה חלב שאוב בבקבוק אצל המטפלת, אבל הוא כבר הפסיק מזמן ולא רגיל לשתות מבקבוק של תינוקות.

לאחרונה התחלנו לתת לו השלמת תזונה, כי הוא לא עולה טוב במשקל.

זה נוזל שמגיע מוכן, בכמות של 200 מ"ל.

אני מעבירה לו את זה לכוס מעבר עם פיית סיליקון, אבל הוא הרבה פעמים מזיז את הפייה מהמקום, וכל הזמן אני צריכה לסדר אותה.

אני מחפשת רעיון לבקבוק או כוס מתאימים, שאני אוכל לתת לו את המשקה, בלי שהוא ישפוך.

ושיהיה קל לנקות כל פעם ולהשתמש באופן יום יומי.

יש למישהי רעיון?

ניסיתם כוס מעבר מסוג אחד?יעל מהדרום
יש לך המלצה על משהו?השם שלי
אני לא רוצה לקנות מלא סוגים.
האמת שלא...יעל מהדרום
ללק"י

היה לנו משהו פשוט יחסית, אבל למשקה שהוא לא מים, נראה לי פחות מומלץ. כי יהיה יותר קשה לנקות.

מציעה לך לחפש משהו בלי הרבה חלקים, ועם פיה שאי אפשר לסובב (כמו שהוא עושה עכשיו).

אני לא אוהבת לתת לו לשתות מכוסאני אמא

בטח לא משהו שהוא יקר יותר ודביק יותר ממים.

אולי זאת סתם עצלנות שלי אבל תמיד כשהבן שלי שותה מכוס אז גם קצת נשפך לו. גם אם זה כוס עם קש, גם אם יש מכסה, לא יודעת, תמיד החולצה תהיה גם רטובה.

הייתי מנסה בקבוק ואם זה טעים לו אז אולי הוא יזרום אפילו שהוא לא רגיל.

האמת שלא ניסיתיהשם שלי

אבל מרגיש לי ממש מוזר להרגיל אותו לבקבוק בגיל הזה.

אם הוא כבר היה רגיל, זה סבבה שימשיך לשתות מבקבוק.

אבל להרגיל בגיל הזה, זה נראה לי תינוקי מידיי.

אין לו בעיה שנשפך לו כשהוא שותה והוא מרטיב את הבגדים, יותר שהוא מתעסק עם זה ושופך.

כוס עם קש?מתיכון ועד מעון
הוא יודע לעשות את הפעולה?
אני לא רוצה כוס עם קשהשם שלי

גם הוא מסתבך עם זה (ניסינו עם קש רגיל).

וגם נראה לי יהיה קשה לנקות את הקש.

בקבוק ספורט, משהו בסגנון הזה. או כוס עם קשאמהלה
אולי זה אפשריהשם שלי

השאלה אם הוא לא ישפוך מזה.

נראה לי עדיף משהו שלא נשפך בקלות.

כוס עם קש פחות, כמו שעניתי למעלה.

התכוונתי קש חד פעמי, רחב כמו של אייס קפהאמהלה

ודווקא זה מפתח מאד ללמוד לשתות בקש.

מאד בריא לשרירי הלסת, במיוחד לילד עם קשיי אכילה.

מכל דבר הוא יכול לשפוך, גם מבקבוק רגיל (שממש לא הייתי נותנת לו בכזה גיל)

גם מכוס "שלא נשפכת"

אני לא יודעת מהי רמת הסמיכות של המשקה

אם זה נוזלי כמו מטרנה אז אפשר כוס הפלא וכד'

ניסיתי לתת לו קש רגיל עם אקטימלהשם שלי

הוא לא הסתדר איתו.

אין לו קשיי אכילה, הוא פשוט נולד מאוד קטן, ולא מצליח לעלות מספיק במשקל.

אני יודעת שכל דבר אפשר לשפוך, אבל מעדיפה משהו שכמה שפחות יישפך.

זה כן נוזלי.

יש לך ניסיון עם כוס הפלא?

עד כמה זה באמת לא נשפך, ואם קל לנקות אותה?

הפלוס בקש רחב שקל להם יותר לשאוף. בשונה מקש רגילאמהלה

יש לי נסיון עם  כוס הפלא. זה באמת לא נשפך אלא א"כ מעיפים בכח על הרצפה ואז זה משפריץ או נפתח.

הנקיון קל, אבל אני השתמשתי למים אז זה לא בדיוק רלוונטי למה שאת צריכה.

לי יש את זה:

לייף לייף בייביז WOW כוס הפלא 360 מנטה 207 מ"ל

כוס עם קש מפלסטיקמאמינה-בטוב

נראה לי אפשר למצוא בחנויות סטוק סט של כמה כוסות בצבעים.

זה ממש נוח, הכוס מגיעה עם מכסה והמים לא נשפכים כשהיא נופלת.

קל לשטוף

כוס 360רק טוב!

מעולה. השתמשנו מגיל שנה (קצת לקח זמן ללמוד מה עושים עם זה) ועד גיל 3 כולל בקבוק לילה במיטה, כי זה קל לשתות בלי פעולה מקדימה של פתיחה ולא נשפך.

לוודא כשקונים שזה מתפרק בקלות (בד"כ בלחיצה על מרכז הפקק מבפנים).

אצלינו בגיל הזהחנוקהאחרונה

בקבוק של נוק עם משקולת על הקש

ככה שהנוזל מגיע לפה גם אם מטים את הבקבוק.

זה הכי נח כי רחיץ בניגוד לבקבוק ספורט ולא נשפך כמו כוס.

זה קצת יקר יחסית אבל לא סופהעולם.

אני קונה אחד כזה לילד וכשנאבד-נשבר סימן שעוברים לשלב הבא )בקבוק פשוט(

צריכה צובנות הבנות או איפוסיש לי רק שאלה

בנהזוג יצא לנופש אתמול עם חברים יחזור בהמשך השבוע

למרות.... שאמרתי לו בפירוש שלא מתאים לי ולא לבית עם כמה וכמה שובבים ב"ה שנמצא במצב מורכב מאוד! ואני גם במצב מורכב לא הקשיב קם ונסע

תגובות שלי?

המשך?

כועסת מאוד לא דיברנו מאז ...

מכעיס ממשoo

ולא הגיוני לצאת בלי אישור לכמה ימים

אבל השאלה מתי הוא יצא לחופשה כזו בפעם האחרונה

כי הגיוני מדי פעם לצאת להתאוורר 

איוורור הוא הדדייש לי רק שאלה
בתקופה האחרונה אף אחד לא יצא מסיבות מורכבות 
כןoo

זה צריך להיות הדדי

אבל לפעמים צריך את זה יותר מאשר השני מאפשר

במיוחד בתקופות מורכבות

אנחנו יוצאים עם חברים בנפרד די הרבה

גם בתקופות מורכבות

הגענו להבנה שזה שווה מספיק כדי להתאמץ אחד בשביל השני

אני רואה הרבה זוגות שלא נותנים את זה אחד לשני

ולפעמים המצב באמת יותר מדי מורכב

אני מאמינה שמעשה חד צדדי שכזההמקורית

קדם לו צורך ממשי

עם בעיות ומורכבות בהחלט נדרשת גם התאווררות

אני מניחה שעד פה תסכימי איתי..?

העניין הוא העובדה שאת הטלת ווטו על כך והוא בחר בכל זאת לצאת

אני חושבת שצריך לדבר על זה. יכול להיות שהוא הרגיש שאין לו ברירה, ועם זאת - מעשה חד צדדי שכזה לא מתאים כאדם נשוי.

השאלה היא מה מפריע לך יותר. התחושה שבעלך לא הקשיב לך, או זה שלא הצלחתם להגיע להסכמה? אולי בכלל קשה לך עם זה שאת ויתרת על התאווררות והוא כן יצא? מעין ציפייה שיקריב גם הוא כי התקופה מורכבת..? את לא חייבת לעמות פה כמובן, וצריך באמת לראות תמונה יותר גדולה מתיאור הסיטואציה הזו כדי להבין איך לענות נכון בלי להגביר להבות ביניכם ולחשוב איך כדאי לפתור את זה כ'הוא יחזור וגם להבא. אני לא מומחית גדולה לזוגיות אבל לענ"ד, למעשה כזה חד צדדי קודמת התנהלות שהביאה לקצה בדרכ.

במקרה כזה כדאי לחשוב איך לא מגיעים לשם מראש. שניכם. שלשניכם יהיה מספיק איוורור גם בתקופות מורכבות, לחשוב איך אפשר בכל זאת גם אם לא כמה ימים (נגיד לילה אחד) כדי להתאוורר ולהיטען. ובכלל, איך מערכת היחסים ביניכם בדרכ

שולחת חיבוק❤️

אבל בעיני זה לא רק עניין זוגימקרמה

גבר שזורק אחריות מבלי לוודא שיש מי שתופס אותה ויש בבית אישה מתפקדת שמוכנה לגבות אותו הוא קודם כל חוטא כלפי הילדים שלו

גםנאם היא (לכאורה)הביאה אותו לקצה

הוא לא יכול פשוט לנטוש

(והאמת שאני בכלל לא מתחברת לאמירות כמו 'הסכימה לו' 'הטלת וטו' - מתאים יוצר ליחסי הורות... לא זוגיות)

אני מסכימה עם הנאמר לגבי וטו/ מסכימההמקורית

אבל זה מה שהבנתי שהפותחת התכוונה אליו

לגבי השאר - מסכימה וכתבתי שפשוט ללכת זה לא דבר שעושים.

גם דינמיקה הורמת היא דבר שקיים בין בני זוג, נרצה או לא. לא מחייב שזה המצב של הפותחת אבל קיים

אני חושבת שהטרמינולוגיה פה משנהמקרמה

לא הקשיב למה?

מה נאמר?

אני רואה הבדל גדול בין להגיד 'אני לא מסכימה שתצא' שיכולה לעורר אנטגוניזם לבין 'אני לא מסוגלת להישאר עכשיו לבד

במקרה הראשון זה אולי התנהגות ילדותית הפגנתית

ופעולה מתוך תסכול/ כעס ואת זה עוד איכשהו אפשר להבין מה עמד מאחוריה ולעבוד על זה (לא מצדיקה!)

במקרה השני זה חוסר הבנה בסיסי של האחריות שלו כלפי הבית והילדים -

וזה כבר הרבה הרבה יותר בעייתי

פשוט כי אין לי אפשרות לטפל בילדים לבד!יש לי רק שאלה

ויש עוד סיטואציות לא פשוטות אז כרגע זה לא מתאים יציאה

ואמרתי בפירוש לא יכולה להתמודד לבד ...

אבל כן יודע שיש על מי לסמוך כי אתן את המקסימום על חשבוני לילדים

אז מה עושים עכשיואור10

נהנים הכי הרבה מהמצב

מזמינים פיצה לארוחת ערב

קופצים ללילה להורים

לוקחת יום חופש מהעבודה כדי לנוח בבוקר

לוקחת עזרה בתשלום לימים האלה

גם אם בד"כ חוסכים, זו ההזדמנות 

עכשיו את בהישרדותאמאשוני

מה שאת צריכה זה להבין איך את שורדת עד סוף היום.

העניין הזוגי הוא חשוב ביותר, אבל כרגע זה גוזל ממך אנרגיה דווקא כשאת הכי זקוקה לה.

מה יעזור לך לשרוד את היום הזה?

אוכל מוכן? להזמין בייביסטר? לבקש עזרה מהמשפחה? לשלוח ילדים לחברים?

חיבוק!!

ותדאגי גם לעצמך, לא לתת על חשבון הרווחה הנפשית שלך, תזכרי אמא חזקה= בית חזק.

אז תשקיעי גם בעצמך.

וואי מסוג הדברים שמובילים ממש לקצהשוקולד פרה.אחרונה

מבינה אותך ממש. את כועסת כי הוא זרק עלייך את העול ודאג רק לעצמו.

זה כואב מאוד.
חושבת שזה מעשה לא ראוי. לצאת ולנפוש ולהשאיר את האישה שתטפל בכל.

נראה לי שאת צריכה לחבק את המקום הפגוע שלך עכשיו, וגם לשחרר את הכעס המוצדק שאת מרגישה אליו.

לא כתבת האם ההתנהגות הזאת מאפיינת אותו (שהוא עושה דברים חד צדדיים ומשאיר אותך להתמודד עם התוצאות), או שזה נופש חד פעמי, שבאמת הסתדר לכולם ואין עוד הזדמנות בזמן הקרוב והרחוק, ובשאר הזמן הוא איתך ועוזר בבית?

כי אם זה נופש מיוחד מאוד, שהוא חיכה לו המון, נופש שלא יחזור,
וגם הוא איתך בשאר הזמן בבית, עוזר לך וקשוב אלייך
ובאופן כללי מתחשב ברגשותייך ורוצה בטובתך-

הייתי כן ממסגרת את הפגיעה ודואגת לעצמי לנופש גם כן, וכמובן מפנקת את עצמי בכל זמן השהות שלו שם.

אבל אם הוא אחד "שריריסט" כזה, שלא דופק לך חשבון, והוא רגיל להיות זה שיוצא ובא מתי שבא לו, בלי קשר לרגשותייך 
אז כן הייתי "מסתכנת" בלערער על ההסכם הלא מכובד הזה.
הייתי אומרת לו חד משמעית שאני לא מוכנה להתנהגות חד צדדית כזאת מצדו.
ובמקביל גם אומרת לו בבהירות למה אני מצפה ממנו.
וגם קובעת תור לטיפול זוגי.

ואם הוא עדיין ממשיך ומצפצף- חושבת טוב טוב עם עצמי מה הפחד שלי, ולמה אני נשארת בזוגיות שלא מכבדת אותי.
ומסיקה מסקנות לגבי העתיד שלי, ולגבי איך אני רוצה שיתייחסו אליי.

כאבי ראש חזקים מספר ימיםסטודנטית אלופה

בהריון שבוע 23.

יש צורך להיבדק? מרגישה תנועות.

אציין שאני לא ישנה כל-כך טוב בלילה

זה לא אחד הסימנים לרעלת הריון? (ותרגישי טוב!)יעל מהדרום
האמת שלא יודעת, הריון ראשון שלי…סטודנטית אלופה
אמן!! 
זה כן, ומצריך בדיקהממשיכה לחלום
תרגישי טוב🩷
אמן!! תודה❤️סטודנטית אלופה
כמה זה דחוף?? אפשר לחכות למחר בבוקר לבדיקת אחות בקופה?
אם זה כבר כמה ימים זה נשמע לי דחוףלפניו ברננה!

כשהיה לי חשש לרעלת דודה שלי שהיא מיילדת אמרה לי לא לחכות לבוקר למרפאה אלא מיון בלילה..

אבל ז היהיה כאבי ראשמח ול"ד.

תודה 🙏סטודנטית אלופה
אבדוק זאת
אוף הבנת את המשפט האחרון?לפניו ברננה!

הוא יצא משובש כי הוספתי אותו בעריכה.

תמצאי הערב איפה למדוד לחץ דם.. יש המון אנשים שיש להם מד בבית.

אם תקין אז אחלה.מחר בדיקת חלבון בשתן במרפאה וזהו. אם לחץ דם גבוה אז הייתי הולכת למיון הערב.

כןסטודנטית אלופה

אבקש משכנה שיש לה בבית

מה שלומך?ממשיכה לחלום
תודה על ההתעניינותסטודנטית אלופהאחרונה
ב"ה הרבה יותר טוב, הייתי אצל האחות והכל תקין😊
ממליצה לבדוק סטיק ולחץ דם בתור התחלהשושנושי

לשתף את האחות בזה

כי כמו שיעל כתבה זה יכול להיות סימן לרעלת

ממש לא אומר שזה מה שיש

לי בהריון כל הזמן עץכאב הראש כל הזמן הרגשתי זוועה וב''ה הכל היה תקין

הייתי נבדקת כדי לא לקחת סיכון מיותר 

תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
 זה מה שאעשה, אגש לאחות מחר בבוקר.
אצלי סביב השבועות האלההתלבטות טובה

בכמה הריונות היו לי כמה שבועות עם כאבי ראש

הבנתי שזה היה הורמונלי

אבל ממליצה גם ללכת לאחות גם כדי לשלול דברים אחרים.זה סיוט, כי אין משככי כאבי שבאמת עזרו לי שמותר לקחת.

תרגישי טוב!

אמן!!❤️סטודנטית אלופה

וואי קשוח..

מקווה שיעבור מהר בעז"ה

בעיקרון כרבי ראש חזקים בהריוןSeven

במיוחד אם יש תסמינים נוספים כמו טישטוש ראיה צריך לרוץ להבדק

זה עובר עם אקמול?

לי היה ככה בהריון שלחו אותי למיון בחשש לרעלת ואז בסוף זה היה סינוסיטיס

פחות בקטע לקחת אקמול, ככה שלא יודעת..סטודנטית אלופה
אבל ב"ה אין ל"ד גבוה
משמח מאודממשיכה לחלום
אני הפסקתי קפאין בגלל כאבי ראשיהלומה..

אם את שותה קפה/קולה על בסיס יומיומי הגוף מכור לקפאין וברגע שהוא לא מקבל את הכמות שהוא רגיל זה כאבי ראש חזקים כתוצאה מהתרחבות כלי דם במוח.

אומרת לך מניסיון אחרי שהתייעצתי עם רופא ועשיתי ניקוי רעלים והפסקתי לגמרי עם קפה ומאז לא חוויתי שום כאב ראש

לא שוללת שיכול להיות קשור להריון ואני תמיד הייתי מעדיפה להבדק ולוודא שהכל תקין

פצעונים על הפניםכורסא ירוקה

בת כמעט 3 עם כמה פצעונים על הלחי. זה משהו מדאיג? הראש שלי ישר קפץ לחצבת אבל זה איזה 3 פצעונים לא יותר.

מצוננת טיפה, חוץ מזה מרגישה טוב

יכול להיות שזה פצעונים מיובש?מתואמת
לפעמים כשילדים מצוננים הם מורחים את הנזלת על הפנים וכך היא מתייבשת עליהן וגורמת למראה לא נחמד שלהן...
זה לא נראהכורסא ירוקה

העור לא סדוק. נראה קצת כמו חצ'קון

וזה אדום אז לא חושבת שנזלת, אחד גם יחסית גבוה מתחת לעין

אצלי יובש מתבטא גם בפצעונים בלי מראה יבששיפוראחרונה
אבל בעיקר בשוקיים, לא בפנים
אולי התחלה של הפה והגפיים? מכירה שלפעמים מתחיל ככהאמא לאוצר❤

כמה פצעים ליד הפה ולא ממש בתוך...

אולי יעניין אותך