פעוט בן שנתיים ושבע- בעיות שינהsa454

אשמח לקרוא המלצות טיפים.

הילד הבכור שלי מתוק אמיתי !! ב"ה מאד שובב המון אנרגיות, אנחנו מאד רוצים שירדם לבד, אבל זה פשוט לא הולך.

ניסינו לדבר איתו, לנסות לשים אותו כל הזמן שהוא בורח במיטה בלי לדבר, אבל הוא פשוט חייב שאנחנו נישב לידו בשביל שהוא ירדם אם לא הוא פשוט בורח ולא מעניין אותו כלום. 

יש לכם אולי איזה טיפ בשבילי ? או פשוט לשחרר מיזה  ולחכות שהוא יגדל, ואז לנסות שוב. 

הבן שלי בן שנתיים וחצי, ועדיין לא נרדם לבדיעל מהדרום
לק"י

כמה זמן אתם יושבים לידו?

(גם הגדולים אוהבים שאני יושבת לידם, אבל יכולים להירדם בלעדי).

לפעמיםsa454

אני יכולה לשבת לידו כמעט שעה.

הוא לא יכול להירדם בלעדי, אם אני לא במיטה לידו הוא בורח ומשתולל. 

מתי אתם משכיבים אותו?יעל מהדרום
אני ישבתי לידם, ועדיין לפעמים יושבת עד היוםהמקורית
בני 6,7
אני בגיל הזה יושבת לידםהשם שלי

וגם בגיל יותר גדול.

והם ישנים במיטות תינוק, אז לא יוצאים כל רגע.

הוא ישן צהריים? זה הסיבה לבעיותאני אמא

אצלינו היה ממש ככה, נורא ואיום, סיוט כל השכבה, ברגע שגמרנו עם השנ"צ ההשכבות הפכו להיות חלום.

לא יודעת איך להמליץ לצלוח את התקופה הזאת כל עוד השנ"צ לא תלוי בכם אלא במסגרת, אבל לעודד אותך שילד שפשוט לא ידע להירדם בכלל בשום שיטה כולל יעוץ שינה שלקחנו, כיום נרדם תוך חמש דקות בשבע בערב.

לא תמיד השנ"צ זו הבעיה.יעל מהדרום
לק"י

ויש ילדים שגם בלי שנ"צ מתקשים להירדם לבד.

אני כן מסכימה, שאם לוקח לו שעות להירדם והוא לא עייף, הגיוני שזה בגלל השנ"צ. ואז הייתי משחררת, שיישן מאוחר עם פחות מלחמות.

אתמולsa454

הוא היה גמור מעייפות, וניסנו להרדים אותו בלי שנשב לידו.(לא צלח)

ורק שהיינו לידו הוא נירדם תוך 10 דקות בערך. 

זה גיל שהגיוני שצריך לשבת לידועדיין טרייה

זה לא בעיית שינה.

למה חשוב לכם לגרום לו להירדם לבד? במיוחד אם זה 10 דקות אם זה שעה כנראה שהשעה שאתם מרדימים אותו מוקדמת מידי.

אני יושבת ליד ילדים גדולים בהרבה.

אגב הכי כיף לי לשבת עם ספר קריאה שאני אוהבת ולקרוא בשקט ליידם.

זה תלוי אני חושבת בעייפות שלוsa454

לפעמיים זה יכול באמת לקחת 10 דקות ולפעמים שעה שלמה, חשוב לי שהוא ירדם לבד בגלל שיש לי עוד שני פעוטים בבית, בן חודש ושנה וחודש, ותודה להשם(בלי תלונות ) זה 

קצת מאתגר. פתאום הם רוצים בקבוק ואני צריכה להכין להם והוא בורח לי מהמיטה אחרי שנראה שהוא כמעט נרדם. 

זה באמת קשוח עם עוד 2 קטניםעדיין טרייה

יכול להיות שבתחושה שלך הוא גדול ובגלל זה את מצפה שירדם לבד אבל בפועל הוא קטן גם אם יש לו 2 אחים קטנים.

בזמן ההרדמות את לבד איתם או שבעלך איתך ואפשר להתחלק בין הילדים?

עד עכשיוsa454

בעלי השתדל להיות איתי, אבל הוא חייב לחזור ללמוד בכולל, ואני אצטרך להשאר לבד. 

אם זה הגיל ועדיין מוקדם מידי בכדי לצפות מימנו להשאר במיטה, אז אני פשוט אשחרר ואנסה לראות איך אני מרדימה את כולם ביחד, או לנסות להרדים את הקטנים לפני קצת

בכדי ששעת השינה שלי איתו תעבור יותר בכיף .

בעיני זה יותר חשוב מהחזרה לכוללאפונה

מקווה שזה בסדר להגיד...

לי יש בן שלוש ובת שבעה חודשים, ואני משכיבה לבד חלק מהשבוע. וזה קשה מאד מאד

הילדים ואני משלמים על זה מחיר כבד.

בדיוק השבוע אמרתי לבעלי שזה לא יכול להמשיך.

את בכלל עדיין במשכב לידה

זה שעות שתינוקות לא רגועים בד"כ

ילד בן שנתיים וחצי זקוק לאיסוף בסוף יום, ואם לפני חודש נולדה לו אחות אז יותר מתמיד.

מסכימה עם זה...מתואמתאחרונה

היו תקופות שבעלי הלך ללמוד בערבים, אבל ברוב השנים מאז שיש לנו ילדים (ובעצם גם לפני) - הוא נמצא בבית בשעות האלה. כי הוא אבא בנוסף לכך שהוא אברך/לומד תורה. ויש לו אישה שלרוב לא מצליחה לבד להשכיב את הילדים - וזה נורמלי שהיא לא מצליחה.

פותחת יקרה, מציעה לכם לחשוב שוב על הנקודה הזו. במיוחד שאת באמת עדיין סמוכה ללידה. (אני בשלב הזה אחרי לידה רק התחלתי לחזור בקטנה להשכבות - ילד אחד בכל פעם, זמן קצר... זה באמת קשה!)

והוא יכול אחרי ההשכבות ללכת ללמוד. אם תעשו את זה ביחד רוב הסיכויים שהן לא ייקחו זמן רב, ויהיה לו מספיק זמן ללמוד בערב.

העניין פה בעצםהשם שלי

זה לא הירדמות עצמאית, אלא להישאר במיטה ולא לצאת.

אצלי בגיל הזה היו במיטות תינוק. היה שלב שכבר ידעו לצאת לבד מהמיטה (אל מיטה של אח שהיתה צמודה), אבל זה פחות זמין.

אם את יושבת לידו, הולכת כשיש לך צורך כמו להכין בקבוק לתינוק, ואז חוזרת לשבת לידו.

את יכולה להסביר לי שצריך להישאר במיטה, ולחזק אותו אם הוא לא יוצא. במחמאות, פרס קטן, סיפור מוקלט שהוא שומע רק אם שוכב יפה במיטה וכד'

מזהsa454

סיפור מוקלט? יש למגזר החרדי משהו? 

לא משהו ספציפיהשם שלי

לשים לו סיפור לשמיעה.

זה יכול להיות מיוטיוב, ספוטיפי, דיסק.

הרעיון זה להשמיע לו, בלי להראות לו סרט או משהו.

יש דברים למגזר החרדימתואמת

אבל לדעתי מתאימים לילדים גדולים יותר.

יש סיפורים של ניקית מהפורומים @קיווי (רבקי פרדימן). שמעתי שיש גם בינוש חסידוש. ויש קלטות ישנות של לאה פריד ושרה קיסנר, שאפשר כיום להשיג בדיסקים...

יש פודקאסט משפחה לילדיםטריה
יש סנאי וארנב - בת השלוש שלי מאוד אוהבת. ויש גם זמן סיפור - לילדים קצת יותר גדולים, אבל יכול לעניין אותה גם.
גם אצלי אוהבים. יש גם דרך הטלפוןיעל מהדרום
דווקא אם יש כמה קטנים זה איכשהו קל יותרמתואמת

כי נכנסים מראש למודעות שעכשיו זמן השכבות, ולא מתכננים שום דבר אחר לזמן הזה.

אני יושבת לידם ושרה שירים, לפעמים מיניקה את התינוקת תוך כדי. אצלי יש גם גדולים יותר, אז הם מבקשים סיפורים (זה יותר מאתגר משירים, כי צריך לחשוב מה לספר, וזה גם יותר מעורר).

באמת בגיל הזה עוד קשה לצפות שהילד יישאר במיטה מרצונו הטוב... בדרך כלל זה משתפר בסביבות גיל שלוש וחצי-ארבע, כשבאמת אפשר להסביר לילד שעכשיו זמן לישון. (אבל גם אז זה לא מבטיח שהוא יקבל על עצמו את הגזרה...)

אז בעיני אין בעיה לשבת לידו. הוא עוד קטןיעל מהדרום
הואsa454

ישן צהריים במעון. גם המתוקי שלך היה בורח מהמיטה כל הזמן ועושה בעיות בשינה?

כן, וגם היה גמור מעייפותאני אמא

כיום בדיעבד הייתי משכיבה אותו בשעה מאוחרת יותר, אבל אני לא בטוחה כי השכבתי אותו לפי סימני עייפות מובהקים.

היום אני ממש מתחרטת על ההשכבות האיומות שהיו לנו אבל לא יודעת מה הייתי עושה אז אחרת  

היה סיוט, בגיל שנתיים ושבע הוא כבר לא היה בורח מהמיטה אבל בהחלט הייתי צריכה לשבת לידו בחדר כל ההשכבה שעה, שעה וחצי, שעתיים. בגיל קטן יותר הייתי צריכה לשבת ממש לידו שלא יקום. 

התייעצנו עם יועצת שינה, היא אמרה שזה סימני עייפות מובהקים והציעה אפילו להקדים שעת שינה, מה שהאריך את זמן ההשכבה עוד יותר.

מאז למדתי שילד מתחיל להיות עייף עוד לפני שהוא ממש צריך לישון ושבכי ועצבנות יכולים לנבוע ממגוון סיבות ולא רק עייפות וגם אם הם מתגברים בשעה מסויימת בערב זה לא אומר שהילד זועק לישון. וגם שיפשופי עיניים ופיהוקים יכולים להתחיל שעתיים שלוש לפני זמן השינה והכל בסדר. איך גיליתי את זה? כי כשהילד בבת אחת הפסיק לישון צהריים אז סימני העייפות האלה הופיעו בשלוש במקום בשש (כשהם היו מופיעים בשש הילד גם נרדם בעשר, כן?) ובשלוש אפילו לא עלה על דעתי להשכיב אותו, בשש וחצי שבע הילד צנח למיטה ונרדם תוך עשרים דקות, למחרת זה ירד לרבע שעה, אחר כך תוך כמה ימים הוא למד להירדם ממש תוך דקות בודדות. וכשכל כך קל לו להירדם אז הוא גם לא חייב שאני אשב לידו. הוא מבקש מעצמו ללכת לישון כשהוא עייף, הוא שמח להתכרבל במיטה ולשקוע בשינה, חלום שלא דמיינתי לפני שנה.

כיום כשהקטן שלי (בן שנה וחצי) רוצה לקום אני לא מתעקשת, פשוט מוציאה מהלול ומחזירה שוב אחרי עשר דקות.

אני יושבת עם הבן שלי שבן 4ילד בכור

יש פעמים שהלוואי שהיו אומרים לי בי והולכים לישון אבל אני מבינה שזה ממש צורך שלהם

לסיים את היום איתנו, להירדם כשאני מלטפת אותם

לילה זה פרידה..

תנסי להנות מההרדמות.. זה יכול להיות הזמן הכי מקרב ביום. לשכב לידם במיטה ולדבר על היום שהיה 

עכשיו אני קוראת שהוא הבכוא שלך ויש לך עוד 2 מתחתיו.. וואו זה באמת קשוח

אצלי הקטנה בת שנתיים ו3 והיא התינוקת מבחינתי

בגלל שהוא הבכור את מצפה דברים שלדעתי לא מותאמים

או למצוא את הדרך להשכיב את שלושתם לבד- חלק ישחקו ואת מרדימה אחד אחרי השני

תראי את מי יותר קל להרדים ראשון ואולי אותו להשאיר לסוף

או שמישהו יהיה איתך בהשכבות. זה באמת ממש קשוח להרדים 3 כאלה צפופים 

גם הגדול שלנו היו מלא בעיות שינהדיאן ד.

לדעתי השינוי קרה כשהתחלנו לשחרר

הרבה פחות נעולים על הספר

התחלנו להשכיב לישון כשראינו שהוא עייף ולא לפי השעון.

וזרמנו עם איך שנח לו.

ככה גם בחוויה שלנו ההשכבות נהיו קלות יותר וגם הוא חווה אותם כמשהו נינוח ונעים

היום בן שלוש וקצת ונרדם לבד ובקלות.

הבן שלי התחיל להרדם לבד רק באיזור גיל 3פאף

וגם זה היה תהליך...

קודם כל אני מציעה לבחון את השעה שאתם מרדימים אותו, ילד בגיל הזה ששונצ במעון-ילך לישון מאוחר יחסית, ראיתי שכתבת שיש לך עוד שני קטנים-אולי לנסות להרדים אותם קודם. כשלמדנו לשחרר את הציפייה בשמונה הילד כבר יישן-זמני ההרדמה שלנו פחתו משמעותית. אני לא מכניסה אותו לחדר לפני שמונה וחצי -תשע, תלוי ביום וכמה הוא עייף.

דבר נוסף-שלושתם ישנים באותו חדר? כשלמדנו את הילד שלנו להרדם לבד התחלנו מללמד אותו לשחק לבד בחדר לפני השינה, ואז אנחנו באים כדי להרדים אותו, זה גם קיצר את זמני ההרדמה, לא הייתה לנו שום בעיה שהוא יצא מהמיטה, פשוט הסברנו לו שאנחנו יושבים איתו רק כשהוא שוכב במיטה, והוא יכול להמשיך לשחק ואנחנו נבוא עוד מעט... אבל אם הוא עם עוד שני תינוקות בחדר זה כנראה פחות מתאים.

באיזה שעה את משכיבה אותו לישון?

אני גם במחשבות האלה....שירה_11

בת שנתיים +

מאז שעברה למיטת מעבר צריכה לשבת לידה שתירדם זה יכול לקחת 40 דקות בכיףףף ולפעמים אפילו הרבה יותר 

זה לא נוח לי בכלללל, שעה שלמה שיש לי מה לעשות בה,

ותכף צרכה ללדת איך אני אשב לידה שעה שלמה לבד בערב??

תודה רבה על כל התגובות, אניsa454

מבינה, שעדיף לי פשוט להפוך את ההרדה למשהו כיפי יותר ולא לאיזה מטלה שאני צריכה לסיים בשביל להתפנות בשביל שאר הדברים,

מעודד אותי לשמוע שזה לא רק אצלי  שהוא חייב שישבו ליידו, סביר להניח שזה העניין שהוא פשוט עדיין קטנציק ואני צריכה סבלנות ובסוף זה יקרה ב"ה. 

אני אנסה להרדים את הקטנים לפני או לנסות לראות איך אני משלב אותם בתוך ההרדה שלו.

איפה אמא דוסית של חתן קונה בגדים?צלולה

חשוב שתהיה שמלה צנועה מכל הכיוונים- גם במפתח הצוואר.

באזור ירושלים או גוש דן.

הלוואי שתדעו לכוון אותי לאן לקחת אותה🫶🏼

אולי רחלי סיטבון?ראשונית
זה סגנון חרדי, אפשר למצוא דברים יפים
תודה! בעיקרון הסגנון דת''לי אבל אנסה לבדוקצלולה
תראי באתר, יש דברים שמתאימים אם היא אוהבת סגנוןיראת גאולה
מבריק ונוצץ.
איפה היא גרה?נפש חיה.
פ"ת יש ברחוב ההסתדרות שדרה שלימה של שמלות מעצבות (לא יודעת שמות, אבל זה שדרה שלמה)

באלעד יש חנויות ברחוב יהודה הנשיא והסביבה

יש בעיר רחובות - בשדרות הרצל גם חנויות

בירושלים- כל רחוב יפו+ קינג ג'ורג'

מממ יכול להיות..צלולה

אבל מרגישה שאמא של חתן צריכה משהו קצת יותר מיוחד...

הייתי לאחרונה בשדרה בפ''ת ובירושלים, לעצמי קניתי בקמליון והודולה אבל מתלבטת אם זה מספיק לאמא של חתן.

בכללי מעדיפה לקחת אותה לחנויות ספציפיות ופחות להתחיל להסתובב.

תודה!

אם את מתכוונת לבגדים נוצצים, אז יש שם...נפש חיה.
ויש באלעד חנות ספציפית של בגדים יחודיים
שמעתי דברים טוביםשלומית.
על התחדשות בעלי. שווה לנסות
תודה! נראה טוב, אשקול לנסועצלולה
יש בכפר חב"ד חנות שנקראת אירופה ישראלבת אל123
תסתכלי באתר שלהם, תתרשמי. 
תודה! יכול להיות.צלולה
רונן חן? ממילארקלתשוהנ
וואלה, מעניין. אסתכלצלולה
אולי אורית וזהבה?טארקו

מה הסגנון שלה בכללי? דתי לאומי זה מאוד רחב..

היא סגנון חרדלי-מתנחלי(בדים רכים נשפכים/שקט/בדע כותנה ופשתן/רקמות וכו)

או יותר סגנון עירוניסטי-קלאסי-משרדי למשל חליפות, נצנצים נפוח וכזה...

מה היא יותר מתחברת- בחתונות כאמא של חתן, לא ביומיום..

סגנון יותר חרדלי מתנחלי חחחצלולה
בחתונה הקודמת קנתה באורית וזהבה אבל השלימה חולצת בסיס, מעדיפה שלא תצטרך... לא ראיתי שם יותר מדי שמלות צנועות לחלוטין.. אבל זה סגנון שאני מחפשת 
אז שווה לבדוק אצל רחלי סיטבוןטארקו

ואולי גם אצל גודי

ואולי כן אורית וזהבה ולקחת לתופרת לסגירה.

בירושלים יש מלא חנויות בסגנון בעיריהלוםנוצץ

יש גם את החנויות של אורית וזהבה, שתבדוק באתר אם היא מתחברת לסגנון.

בפ"ת יש חנויות של שמלות ערב בעיר.

מזל טוב!

שמלות לאמא של חתןיהושבעט7

אצל הלל (חנות בקינג ג'ורג' בירושלים.

בעיר טווח המחירים שפוי עד 500 שח .

שמלות בכל מיני סגנונות.

יש סניף בגבעת שאול :הלל עיצובים.

אני חושבת שכבר אין סניף בגבשסטודנטית אלופה
מכירה, לא חשבתי ללכת לשם, מעניין. תודה!צלולה
תודה! העניין עם החנויות האלהצלולה

זה שקשה למצוא משהו 100% צנוע בלי להוסיף חולצת בסיס.

אולי בירושלים יש, אבל אני מעדיפה להגיע לחנויות ספציפיות ולא לצאת להסתובב

הטעם שלי- רעננהחנהלה
עושה התאמות מבחינת צניעות
חנויות ספציפיות?צלולה
יכול להיות שאפשר יהיה לעשות התאמות אצל תופרת אבל צריך בגד שמאפשר את זה... 
החנות נקראת הטעם שליטריה
ממליצה גם על רחל סיטבון!אור עולה בבוקר

יש בקניון רמות בירושלים , ובעוד סניפים. ברגע הראשון הכל נראה סגנון חרדי, נפוח ונוצץ😀 אבל יש שם כמה מציאות, של שמלות עדינות וחלקות . וחגיגיות. והעיקר-צנוע , סגור ,שרוול..אורך...וגזרה טובה!

מזל טוב

מגניב! נשמע שווה לבדוק. תודה!צלולה
איריתממשיכה לחלום
יש להם דברים קלאסיים מהממים
הסתכלתי עכשיו, נראה ששווה לנסות. תודה רבה!!!צלולה
הייתי בחתונה של חברהחצי שני

שקנו משם שמלות וזה היה איכות נוראית

היו מסכנות, וכשרצו לטפל המוכרת ממש קיללה אותן  

אני לא הייתי מנסה אפילו

ממליצה על אורית וזהבה ומקסימום לשפץ אצל תופרת

יש בברוכין גמ"ח שמלות לאמא של חתן/ כלהשיפור
אם מעניין אותך אני יכולה לחפש את הפרטים.
בג'ודי בפ"תמתיכון ועד מעון

יש שמלות ממש יפות

יש את רותה. גם באתר שלה וגם בחנויות מסויימות שווהאני אנונימית!אחרונה
לילה קשה עם התינוק ועם בעליהדרים

כותבת תוך כדי שעדיין מנסה להרדים

התינוק שלנו ילד נוח ברוך ה אבל עכשיו הוא בקפיצת גדילה של גיל ארבעה חודשים וצרח פה איזה שעתיים , אכל החזקתי הנקתי נדנדתי עשיתי גרפסים הכל.

מנסה להעיר את בעלי לעזור לי אחרי שכבר שרפו לי הברכיים אני מ23 בלילה ברצף עומדת, הוא לא שמע אותי ואז כבר הערתי אותו בטון לא נעים אמרתי לו שאני חייבת עשר דקות להניח את עצמי ואז אחליף אותו שוב .

הוא אמר לי שאין לי רחמים עליו וכו אז אמרתי לו שהייתי במצב קצה מרוב ייאוש ועייפות שזה או שהייתי מעירה אותו או מטלטלת את הילד מתסכול . הוא אמר שצריך לאשפז אותי וכנראה אני לא כשירה לגדל ילדים. עכשיו אולי באמת לא הייתי צריכה להגיד משפט כזה לגבר אבל הרגשתי שעוד צרחה אחת של התינוק ואני באמת אזיז את העגלה חזק כדי להשתיק אותו כבר .

בקיצור בעלי נדנד אותו שתי דק לא עזר אמר לי קומי בבקשה קמתי חזרה לקחתי את התינוק למרפסת בעלי אומר לי תישארי בחדר (כנראה פחד באמת שאני אטלטל אותו או משהו). אני מתביישת אפילו לכתוב את זה אבל במצבים כאלו שילד ער שעות ואני על חוסר שינה אני ממש מרגישה תחושות קשות ואז באמת מעדיפה שבעלי יחליף אותי מאשר להפוך לאגרסיבית בתנועות כמו לנדנד מהר את העגלה עם הילד או להרים עליו קול.

אני לא בדיכאון אחרי לידה יש לי חופשת לידה טובה וחוויה מהממת מהילד הזה אנחנו כל היום ביחד זמן בטן שירים משחקים ספורט טיפולי הכל , פשוט כשזה כמה לילות ברצף עם שינה קטועה וכשרק אני קמה אליו אני מרגישה בלילה שמאבדת את זה וגם מרגישה באותו רגע שנאה לבעלי שישן שנצ ישרים כאילו אתה אשכרה לא שומע את הצרחות ?????

עכשיו ממש מרגישה רע ושאולי באמת אני לא כשירה לגדל ילדים כמו שהוא אמר לי. 

וגם עכשיו כשהתינוק ישן חושבת איך יכלתי להחותהדרים
לא סבלנית אליו אבל כשהוא ער וצורח ברצף ברמה שלא מצליחה להרגיע בשום צורה אז אני חסרת אונים וככ מתוסכלת 
יקרה! שולחת לך חיבוק ממש!ליני(:
את הכי אנושית ובסדר שיש... זה באמת מביא לקצה לא לישון בכלל. ונשמע שאולי כדאי שתדברו בזמן רגוע... נשמע לי יותר מלגיטימי לבקש ממנו עזרה להניח את הראש כמה דק כדי לא להשתגע. ככ טבעי. תינוק צורח בלי רגיעה זה חוסר אונים מטורף. מקווה שתמצאו את הדרך שתרגישי שבעלך איתך בזה. חיבוק על התחושה הקשה. הלוואי שלא תסתכלי על זה כמדד האם את כשירה לאימהות שלך. בטח לא ממקום של חוסר שינה ועיפות קיצונית של שניכם. חיבוק גדול!
כולנו מאבדות את זה לפעמיםמקקה

גם אצלי אתמול הילדה צרחה ולא הצלחתי להרגיע

בשלב מסוים לא יכולתי יותר, נתתי לה לבכות במיטה ורק ישבתי לידה. זה הסדר ולגיטימי הכי בעולם לבקש עזרה מהשותף

בעלך לט בסדר שלא עוזר לך, מה זה קומי בבקשה?

את מלכה!!ניגון של הלב
ואם מישהו לא בסדר בסיפור הזה זה בעלך ולא את.  לא רוצה להיכנס לדינמיקה ולחלוקת התפקידים ביניכם אבל את עושה מעל ומעבר בטיפול בתינוק ודואגת לו ומותר שיהיו לך רגעי שבירה. ומותר לך גם להגיד די אני לא יכולה יותר. זה קשוח ממש להיות עם תינוק שצורח הרבה זמן, בטח כשאת עייפה ואין לך כוחות. ואת נשמעת אמא מדהימה ומהממת
קשוח ממשכל היופי

קודם כל אני שולחת לך חיבוק גדול.

חוסר שינה מתמשך יכול להוציא כל אחד מדעתו.

את אמא טובה מאוד, עובדה היא שאת רוצה שיהיה טוב לתינוק שלך ולכן את גם משקיעה המון שעות ובהרגעה של התינוק וגם מעירה את בעלך כשאת מרגישה שדי.

במקום להתייחס לתינוק בצורה לא טובה.

עכשיו יכול להיות שבעלך הוא מסוג האנשים שנהיים עצבניים כשמעירים אותם באמצע השינה, בייחוד אם זה משינה עמוקה כמו שאת מתארת.

במצב כזה, אני חושבת שכדאי שתדברו על הקושי שלך בטיפול בתינוק ועל חוסר השינה המתמשך ועל זה שאת רוצה שהוא יתחלק איתך באחריות - בשעה רגועה יותר, באמצע היום.

עדיף אם אפשר אחרי שאת כן הצלחת לישון.

אבל אם הוא מגיב אלייך ככה בגסות באופן קבוע, זה לא תקין בכלל. וכמובן צריך לדבר על זה גם, אבל אולי עדיף עם איש מקצוע.

אם זה הכיוון, צריך לחשוב איך להגיד לו שאת רוצה ללכת לייעוץ זוגי באופן שישתף פעולה.

הרבה גברים לא בעניין של טיפול באופן כללי, ובפרט אם הוא בטוח שאת "לא כשירה" והוא בסדר גמור - שזו אמירה קשה מאוד שמצביעה על קושי שלו באמפתיה - שוב, בהנחה שזו לא אמירה חד פעמית.

אם זו אמירה חד פעמית והוא בדרך כלל כן קשוב ואמפתי או לכל הפחות לא מדבר ככה, אני מניחה שזו מעידה של אדם עייף.

ואני אגיד עוד משהוכל היופי

כמעט כל אמא תגיד לך היו לה זמנים כאלה של חוסר שינה מתמשך שאני מרגישה שאני בקצה וכבר לא יכולה יותר.

רק קחו ממני את התינוק כי את תכך יוצאת מדעתי מחוסר שינה או מהצרחות.

האם זה הופך את כולנו ללא כשירות?

ממש לא, זה הופך אותנו לאנושיות.

הנה, בעלך החזיק מעמד כמה דקות ונשבר.

את איתו כמה שעות ועוד אחרי לידה ועוד אחרי כמה לילות בלי שינה.

רק על זה מגיע לך כל הכבוד ענק.

והתינוק יגדל ויהיו לכם עוד רגעים מהממים יחד, וכנראה שגם יהיו רגעי שבירה כי ככה זה אנחנו בני אדם.

וילד שבוכה שרוצה משהו אסור או מתחצף או משתולל גם יכול להוציא מהדעת.

אנחנו רוצות הכי טוב בשביל הילדים שלנו, וגם לנו יש מגבלות.

אז לפעמים הדבר הנכון, כמו שרצית לעשות כאן, הוא לפנות לבן הזוג לצורך פסק זמן.

כל הדבר הזה של הורות חדש לשניכם (ממה שאני מבינה שזה ילד ראשון) וזה משבר טבעי לזוגיות.

אבל יש מה לעשות.

אם את לא כשירה אף אחת לא כשירהכורסא ירוקה

זה משפט ממש לא יפה שנובע מחוסר הבנה של מה זה טיפול בתינוק.

עפ כל הכבוד הוא לא הצליח להחזיק איתו מעמד ליותר מ2 דקות, נכון? אז אולי הוא בעצמו לא כשיר?

צרחות בלתי נגמרות וחוסר שינה זה שני דברים שיכולים להוציא מהדעת גם בנפרד ובטח ביחד.

המלצה שלי כשהוא חוזר מהעבודה שיהיה עם הילד שעה ואץ תכנסי לישון תאגרי כוחות ללילה

לגמריאפרסקה

כל כך כאב לי לשמוע את המשפט הזה.

ולפותחת, הייתי מדברת עם הבעל ומסבירה לו שעם כל הכבוד שינה זה צורך בסיסי ושבכבוד יכנס מתחת לאלונקה ויתן יד וככה תוכלי גם את לישון קצת. עם הזמן הוא ילמד להתעורר כמו שצריך וגם ילמד להעריך. ברגע שהוא יחווה את זה בעצמו הוא יוריד בפנייך את הכובע. ובאמת מגיע לך את עושה המון!!

ועוד משהואפרסקה

אני לא יודעת אם כבר חזרת מהחופשת לידה לעבודה, אבל ממליצה לך בתקופות כאלה להשאיר הכל איך שהוא וללכת לישון ב-8:00 עם הילדים. לא להתפתות לסדר או להימרח עם הטלפון, ברגע שהגדולים נרדמים את נכנסת למיטה, ככה כשהתינוק מתחיל לצרוח ב-11 לפחות את אחרי כמה שעות שינה.

ואני זוכרת משרשור קודם שלך שבעלך התעצבן שאת נרדמת לו, אז בבקשה תמצאי זמן אחר שאת יכולה לדבר איתו, אולי בעבודה בטלפון, ובערבים לכי לישון מוקדם שיהיה לך כח. את לא יכולה לאחוז את החבל משני קצותיו 

אני רק חיבוק גדול!באתי מפעם

אני חושבת שכל אמא מצאה את עצמה מתישהו על הקצה ברמה שאת עוד שניה מאבדת את זה.

זאת חוויה מאוד קשה פיזית ונפשית, אל תלקי את עצמך. גם לקחו ממך את הדבר הכי בסיסי של בנאדם- השינה. זה יותר גרוע מלא לאכול.

אני אמא 11 שנה וזה בוודאות אחת החוויות הכי קשוחות באמהות , הלילות האלה. 

חיבוק יקרהפילה

אז דבר ראשון , את לא חייבת לדעת להרגיע תינוק. מותר לו לבכות. אם את כבר לא עומדת בזה פשוט תניחי אותו בעריסה ותנוחי. תשתדלי לנוח ביום. לא צריך לרדוף אחרי טייטל של אמא טובה. לא חייבים ליהנות מחופשת לידה , לא צריך ספורט טיפולי בלי סיבה מיוחדת. גידול ילדים הוא קשה וסוחט.

לגבי בעל , בעיניי בכלל תפסיקי לרקוד סביבו. הוא צריך לעזור גם אם את לא קורסת . הוא צריך לספוג לפעמים כי הוא גבר ואת אחרי לידה.

וואי לגמרישוקולד פרה.

נשמה, שהןא יעמוד קצת בנעלייך.

את ממש עדינה איתו ומחמירה עם עצמך.

לאשפז אותך??

תאמיני לי שאם היו מאשפזים אותך והוא היה נשאר להתמודד לבד בעצמו, הוא היה סותם בולם ורק מעריך ומשתחווה.

נשמה.

את צריכה הרבה יותר עזרה. בטח בלילות.

אני הייתי מתחרפנת. משתגעת במצב כזה.

אז למה את חושבת שאת צריכה להיות על אנושית?

תנכיחי את הצרכים שלך ותעמדי על הכבוד שלך.

את שווה המון

את הבית של הבית

ואם הןא מזלזל- זה רק כי לא היה בנעלייך לרגע אחד

חיבוק ענק. וזה הכי רגיל.אונמר

לפעמים זה עובר לנו את הגבול במח.

ויש לך את הגבול לעצור כשצריך וזה מה שצריך להיות ומה שנותן לנו בסופו של דבר להנתהל בשפיות ולא לעשות את המחשבות האלה שעולות.

ולי צרם התגובה של בעלך.

הוא רואה שאת ככה על סף איבוד, גמורה לגמרי וטכנית לא מסוגלת,

הוא אמור לגבות אותך. זה ילד שלו כמו שזה שלך. והוא אמור להיות כל כולו במשימה של לגבות אותך כשאת נגמרת. זה המינימום.

לא מדברת על זה שבעיני מראש שיהיה חלוקה בין בני הזוג וככה לא תיגמרי. כל שעה מחליפים. לשעה. לא לעשר דקות.

אבל גם אם זה לא מתאים לכם, לפחות שיהיה בעמדת גיבוי אמיתיץ. ולא בעמדת האשמה שזה לא בסדר שהגעת לכזה מצב

אם היית קם ובאמת לוקח אותו ממני לפני שנגמרתי ככה, לא הייתי נגמרת ככה.

מציעה לך איכשהו לדבר איתו על זה ברוגע.

לא חכמה לתת לך להיות עם הילד כל כך הרבה שעות ואז להגיד שאת לא כשירה. באמת אחרי כל כך הרבה שעות את לא כשירה. ולא רוצה להיות כשירה.

פשוט לא אמורה להיות כל כך הרבה שעות על הרגליים.

מחילה שיצא לי קצת חמור. אבל מרגיש לי שזה לא בסדר שתצאי גם עם מצפון ❤️❤️

אוייי איזה קשוחחח זה!!דיאן ד.

מבטיחה לך שאת כשירה לגמרי ואת ראויה להיות אמא ואת אמא מהממת

מצבים של חוסר שינה קיצוני ובכיות של ילדים לגמרי יכולים להוציא מהדעת.

גם לי היו מקרים שפשוט צרחתי על הילד שלי כי לא נתן לנו לישון מלא מלא זמן.

ברור שזה לא צריך להיות וברור שאמא לא צריכה לצעוק על ילד או לנדנד אותו חזק.

אבל תהיי סלחנית לעצמך את באמת הגעת לקצה.

והדרך הכי טובה להתמודד עם זה זה לנוסת לא להגיע למקרי קצה ובאמת להתחלף עם בעלך.

דברו על זה בזמן רגוע, אם את הרבה זמן עם התינוק והוא לא נרגע אז תתחלפו.

לא בהכרח שהוא צריך דווקא אותך.

וגיל 4 חוד' זה גיל מאוד מאוד קשההההה.

לכן כתבתי בתגובה אחרתנק-ניק

להניח את התינוק ל20 דקות לבכות ולעצום עיניים ל20 דקות כשמרגישים שכבר לא יכולים יותר

וגם אל תעמדי איתו שעות הוא יצטרך ללמוד להרגע כשאת יושבת

האמת שאני לא מבינה למה הכעס יוצא על עצמךרקלתשוהנ

תקראי רגע את הסיפור מהצד,

אמא שקשה לה מאד שהתינוק שלה בוכה בלי סוף באמצע הלילה מבקשת עזרה מבעלה, אב התינוק, ובמקום לקבל עזרה מיידית כי את כבר שעתיים (!!!!) איתו, את מקבלת 1. תלונה שהערת אותו 2. ביקורת על חוסר כשירות (מופרך) 3. זלזול ודיבור בוטה ולא מכבד 4. שתי דקות של עזרה וחזרה לישון.

אני לא אומר שבעלך לא טוב, אלא שהוא זה שלא בסדר בסיפור ומשום מה הדינמיקה פה הופכת את כל הבעייתיות עלייך.

את נהדרת שהערת אותו, ברור שתירצי להיעזר בו, אין שום סיבה להגיע לרגע אחרי האחרון מבחינת הכוחות, הוא אבא של התינוק, הוא ישן והוא יכול להחליף אותך.

לי נראה שאת מאשימה את עצמך, ושהוא התרגל לזה שהאחריות עלייך והאשמה עלייך והוא ישן. או אולי להיפך, את בלעת את זה שהוא נח וישן ועוד מבקר אותך והתרגלת לזה שאת לא בסדר אם קשה לך.

הבעיה הא בעיני בתקשורת הזוגית שלכםתגל ציון

למה לחכות למצב קצה כדי להעיר ואז הכל מתפרץ

תדברו בנחת בזמן רגיל

תסבירי לי לא כביקורת

שכשיש אתגר של חוסר שינה של התינוק את זקוקה לשותפות לשו גם

גם אני מתשדלת לכבד את בעלי שעובד ימים ארוכים ולקחת על עצמי מה שאני יכולה בחופשת לידה

אבל לא נכון להגיע לקצוות

להסביר לו שבלילות יותר מאתגרים את זקוקה לשותפות

לא בהתנצלות והצטדקות כמו שתיארת

את לא צריכה לומר רק לעשר דקות וזהו

מה פתאם מגיע גם לך לישון

היית איתו שעב-שעתיים ולא הצלחת ליושן

תעירי את בעלך ובצורה נעימה תבקשי ממנו- אני אשמח ממש שתשמור עליו לשעה -שעתיים.. כדי שאוכל לישון משהו.

אם צריך תשטפי מראש בקבוק או תשאבי חלב או תכיני מנות מוכנות של תמ''ל

כשמדברים בכבוד מתוך מהות וישתוף ולא כהאשמה אפשר להגיע להסכמה והבנה

הוא יכל לתשף שקשה לו מאוד לא לישון

את תסבירי ותשדרי שאת מבינה אבל יש גם לילות מאתגרים וקשה וגם לא נכון שאתמודד איתם לבד ואגיע לתשישות קיצונית

זה לא טוב פייזת וגם נפשית

ואפשר שבתקופה כזאת הוא ישתדל ליושן מוקדם יותר ככה שישארו לו מספיק שעות שינה או פתרון אחר..

קיצר הרעיון זה לדבר

בזמן נח

ובלי האשמות

ולא בזמני קצה

מצטרפת לנאמר מעליקנמון

יש פה איזושהי טעות בהנחת היסוד של בעלך.

הוא לא "עוזר לך". הוא שותף מלא שלך.

איך מתבטאת השותפות הזו? אתם צריכים למצוא דרך שתהיה מוסכמת *על שניכם*.

בשרשורים קודמים שלך נראה שאת סופר וומן כזו, עושה מלא, הבית עליך ואת מתקתקת ברמות.

יכול להיות שהוא התרגל טוב מדי.

אבל-

מצב בו את עושה המון והרוב עליך יכול להיות רק כאשר זה טוב גם לך ומתאפשר מבחינתך.

ברגע (!) שהסידור הזה לא נוח לך, מביא אותך לקצה, מעמיס עליך מדי וכדומה- מאזן הכוחות צריך להשתנות.

בעיני, בעייתי מאוד שהוא לא חושב שהתינוק וכל מה שבא בעקבותיו קשור גם אליו (ממה שתיארת יש שם אפס לקיחת אחריות הורית) אבל הרבה יותר חמור מה שאמר לך עליך והלגיטמציה בכלל לחשוב ככה (וזו כבר בעיה מהצד הזוגי והאנושי).

כתבו לך לדבר איתו ולשקף לו בזמן רגוע.

(כמובן את צריכה להגיע לשיחה כזו מעמדה שברור לך שהוא צריך לקחת חלק. מעמדת נפשית של בטחון בעצמך וכו'.. לא ממקום מתנצל ומתחנן לעזרה. לשקף גם את אפס הלגיטימציה לומר לך דברים כמו שאמר הלילה. לשקף גם שאם הוא היה לוקח חלק ושותף לא היית מגיעה לקריסה)

אני אוסיף שלא בטוח שהשיחה תספיק ואולי צריך איזשהו תהליך קצת יותר עמוק הנוגע לשותפות, לקיחת אחריות הורית וזוגית ויחס כלפיך.

הרבה פעמים מה שומעים מאיש מקצוע (מטפל זוגי) יותר מתקבל מאשר מה שהאישה אומרת או מבקשת. (זה הופך מ"אי הסכמה בינינו" ו-"כמו שאת חושבת שאת צודקת ככה אני חושב שאני צודק", להנחיה והתוויית דרך של אדם ניטרלי, מקצועי בתחומו).

חיבוק.

לילות בלתי נגמרים זה קשוח ממש

את טובה ואמא טובה

ואל תתני לאף אחד (גם לא לך) להביא אותך לחשוב עליך אחרת..

מדויקתגל ציון
את אנושית וטוב שהערת את בעלך לפני שהגעת לקצהואז את תראי
חיבוק🤍🤍
הואoo

גם ישן בלילה ולא מושיט יד

גם אומר שצריך לאשפז אותך

זה קווים אדומים שנחצו

את לא צריכה להסכים לזה

אם יש משהו שווה בשבילו לכעוס/ לריב/ לשבור את הכלים

זה גבולות ברורים של קווים אדומים

זה לא רק התינוק הביא אותך לקצה

זה בעיקר זוגיות ושותפות שלא רק לא עוזרת לסיטואציה אלא גם מקשה ופוגעת בך

^^^Doughnut

מסכימה, זה כבר משהו באווירה שחוזר על עצמו ולכן לדעתי מצריך טיפול והתייחסות באופן דחוף לפני שתקרסי או שייגרמו נזקים שתאכלו שנים אח"כ.

ממליצה לך ממש לפנות לטיפול אישי, לחזק את עצמך והביטחון שלך.🩷

חיבוק ענקרקאני

כואב לקרוא את זה

אני מאמינה שהוא דיבר ככה רק כי הוא היה חצי ישן

כי זה ממש ממש לא לגיטימי

ואת אכן לא כשירה לגדל לבד בשביל זה יש אותו

הוא אבא של הילד

אף בנאדם לא כשיר להיות ער שעות ארוכות עם צרחות באוזנייים

זה מחרפן את השפויים ביותר

כדאי לך לדבר איתו כששניכם ערים ורגועים

ולהסביר לו שאת צריכה לישון גם 

קודם כל חיבוק חזק לך❤️עם ישראל חי🇮🇱

את מהממת ואת אמא טובה תזכרי את זה.

וגם תזכרי שאת רק בן אדם בסוף, ורצף של חוסר שעות שינה וגידול תינוק זה ממש לא קל!

תנסו להחליט על תורנות, אי אפשר שהכל יפול עלייך.

לדוגמא, כשהוא חוזר מהעבודה, תגידי לו שאת רוצה לשים את הראש לשעה ואז תמשיכי.זה נותן הרבה כוח גם שינה קלה....ומנוחה במיטה.

ובאמת זה קורה לכולן שמגיעים לזמן שכבר הגוף עייף כל כך ואין כח כבר,זה ממש לגיטימי.

והוא צריך לעזור לך, אתם זוג וזאת הורות משותפת.

תהי חזקה ותנסי כמה שיותר לנוח כשהבייבי ישן.

אולי עזרה בתשלום לשעתיים שלוש שתוכלי קצת לנוח.

צריך לתקשר את הדברים לבעלך שיבין ,ומשפטים כאלה על אשפוז זה נוראי בעיניי זה קו אדום.

חיבוק.

איך הקשר בניכם בדרכ?מקרמה

את מתארת מקרה של גזלייטינג...

כדאי לבדוק אם עצמך אם זה דפוס או משהו חד פעמי

חשוב להגיד שלפי מה שתארת ההתנהגות שלך ממש בסדר ואת ממש לא משוגעת או צריכה לפקפק בעצמך

להפך

את קשובה לעצמך ויודעת לעצור ולבקש עזרה לפני שאת מגיעה לקצה

זה ההפך לגמרי מחוסר אחריות

ועוד משהומקרמה

נניח ובאמת הוא חושב שאת מסוכנת (ואת לא!)

יעלה על הדעת שהוא יחזור לישון וישאיר אותך עם התינוק?

אני מניחה שהתשובה היא לא (ואם ההנחה שלי שגויה אז יש פה בעיה יותר גגולה )

עכשיו השאלה היא  מה עומד מאחורי האמירה הזאת

למה לגרום לך לחשוב ככה ולפקפק בעצמך?

מה האינטרס?

קודם כלטרמפולינה

את בסדר גמור!!, ואל תתני לו לערער אותך!!!

את האמא הכי טובה בשביל הילד שלך

ותשימי לבעלך גבול ברור מאד , שאלייך לא מדברים ככה ויהי מה!!

המשפט של בעלך נוראי!!!יעל...

אפשר ללמד עליו זכות שזה היה מתוך שינה,

אבל זה ממש משפט מזעזע שאסור שייאמר.

במקום לומר לך כמה את מלכה ואלופה שהיית איתו כלכך הרב זמן במסירות!!!

אפילו 5 דקות הוא לא הצליח!

הוא חייב להתאפס ולהיות שותף. את מדהימה

לא תקין המשפט שלו!!!Kayom
הוא שתי דקות ומאבד את זה אז מה יש לו לומר לך???? ואת על אנושית על כל מה שהצלחת!!!! אני הייתי מאבדת את זה מזמן עם התינוק
אחותי את בסדר גמור! אמא אלופההבוקר יעלהאחרונה

ובגלל שזוכרת שרשור עבר שלך בנושא, אני ממליצה על טיפול זוגי, משהו שישקף לבעלך שאת עושה מעל ומעבר!

אני אחת שממש קשה לה בלילות אז כמעט תמיד בעלי קם, וזה רק לומר שלמרות שקשה לי בלילות אני לא תופסת מעצמי פחות לרגע!! אני אמא מהממת ובעלי אבא מהמם ואין דבר כזה שרק אחד נושא בנטל. 

חמותי בודקת לילדים שלי כינים כשאנחנו מגיעיםאנונימית בהו"ל

נשמע לכן נורמלי?

אנחנו מגיעים פעם בחודשיים

הם נכנסו להתקלח אצלה ואחר כך בדקה להם כינים

זו לא פעם ראשונה

ועם אחת גיסתי הרווקה גם בדקה להם.,

מבחינתי זה נוראי חוצפה,בעלי אומר שזה שטויות

מה דעתכם?

יש לציין שאחרי הלידה האחרונה הילדים היו עם כינים כי הייתי מאושפזת די הרבה קודם ועד הלידה

ויצא שבעלי התארח שם בשבתות

אפשר להסתכל על זה בכל מיני דרכיםנעמי28

אפשר לראות בזה גם עזרה.

תלוי פרשנות וכנראה מכלול של היחסים שלכן.

אני הייתי שמחה אם חמותי היתה עוזרת לי במקרה כזה. ואם ישנים אצלה זה ויש כינים זה באמת יכול להיות מורכב וליצור הדבקות.

הכל תלוי בצורה שזה נעשה ובטיב היחס ביניכן.

מאוד תלוי באיזו צורה זה נעשהואז את תראי
אם כי היא לא סומכת עלייך שתבדקי/חוששת להידבק בעצמה/רוצה לעזור לך
יכול להיות שמבחינתה זה הרגל קבוע?124816
כלומר היא רגילה שךילד בודקים כינים אחרי המקלחת כחלק מתהליך המקלחת?
היא בודקת להם סתם? או כשהיא מקלחת אותם?סטודנטית אלופה
כי אמא שלי למשל בודקת אחרי כל מקלחת (לילדים שלה). אבל יכול להיות שנתפס לה הרגל כזה?
האמת שזה באמת אחרי מקלחתאנונימית בהו"ל

אולי זה הרגל שלה שאני לא מודעת אליו,

כמובן שלא עשתה את זה לידי,אלא בערב שאני ובעלי יצאנו לקניה של משהו

הרגשתי לא נעים עם זה 

יכול להיות שבגלל שלא הייתםאמאשוני

אז היא הבינה שהיא צריכה להשלים את הטיפול בהם,

בדיוק כמו ששולחים לפיפי לפני השינה וכמו שמצחצחים להם שיניים.

אבא שלי קבוע גוזז ציפורניים לכל הנכדים (הקטנים)

ואמא שלי מיישרת שיער (זה כמובן היא מתקשרת לשאול)

אולי גם גיסות שלי חושבות שזה חוצפה שאבא שלי גוזז ציפורניים בלי לבקש רשות?

לא יודעת זה כ"כ טבעי לי שאף פעם לא חשבתי שיכול להיות בזה משהו מוזר.

אם כבר, אם הייתי משאירה את הילדים שלי אחרי מקלחת וממהרת לצאת לסידורים ולילדים היה חשש אולי לכינים, הייתי מתבאסת אם אמא שלי לא הייתה מעבירה סירוק רק מחשש להיכנס למקומות לא לה. (אצלנו לא מעבירים בשגרה, רק כשיש חשש)

אם זה קורה כל הזמן ומפריע לך, אפשר לבקש לחדול מהמנהג אם זה מפריע לך.

אם זה היה בגלל הסיפור של הלידה, אז היה נגמר, תחליקי.

היא קילחה אותם?דיאט ספרייט

זה חלק מהרחצה.

כשאנחנו נוסעים להורים/חמים זה חלק בילט אין מהאירוח האמת 🤔

מקלחת, מסרק כינים, צחצוח שיניים

וזה הרבה פעמים עליהם

אישית הייתי שמחה מהעזרה

אבל את מכירה אותה כדי לדעת יותר טוב 

כן יש מצב שזו שגרה אצלהאנונימית בהו"ל
תודה לכן 🙂
קטע, לא הייתי חולמת שזה שגרתי שהסבים בודקים כיניםקופצת רגע

לנכדים שלהם.

אני רואה שאת ממש לא היחידה שכתבת, רק מראה כמה משפחות יכולות להיות שונות זו מזו וכמה חשוב לדון לכף זכות, שאולי מישהו אחר פשוט פועל לפי הרגל שונה משלי, וללא שום כוונה רעה או נסתרת. 

לא שיגרתי שסבים בודקיםמתיכון ועד מעוןאחרונה

אלא שגרתי שמיד אחרי מקלחת מסרקים כינים.

אני עושה את זה לילדים שלי באופו קבוע, חלק מהשגרה, חופפים ומסרקים כינים. אולי זה גם השגרה של הסבתא

ונגיד יש כינים היא תגיד לכם לא לבוא?הבוקר יעלה

כי אם לא, וזה סתם עזרה, לא רואה בזה בעיה.

רעיונות למתנה לחמותרקאני

מתנה שתשמח באמת

משהו שיראו שאנחנו מלאים הכרת הטוב

הלוואי שיהיו לכן רעיונות

ספל/ שובר לעיסוי או טיפול פנים/ תכשיט / ספר טובנפש חיה.
תודה! מדייקתרקאני

מחפשת יותר משהו לבית נראה לי

כי זה בעצם תודה לכל המשפחה לא רק לה

מכשיר חשמלי מפנק?שלומית.
מאוד תלוי תקציב... אבל יש מגוון דברים בתחום הזה, החל ממכשיר פנקייקים וכד' ועד מיקסר, מדיח, שואב שוטף 
את כל הזולים יותררקאני

יש להם כבר...

והיקרים זה כבר הרבה מעבר לתקציב שלנו...

אזור 300 ש"ח

דווקא אם יש להם, הם כנראה אוהבים את הסגנוןיראת גאולה
אז אפשר לחפש מכשיר שעדיין אין להם ... ופל בלגי, מולטי קייק, מכונת גלידה, מכונת פופקורן, מכשיר פיצה, יש המון, בטוח יש משהו שאין להם.
כל מה שכתבת כמעטרקאני

חוץ מגלידה ופופקורן

מה זה מכונת גלידה?

תגגלי מכונת גלידהיראת גאולה
מכניסים 2-3 חומרים, ויוצאת גלידה שווה.
שייקר נינגה יש?רק טוב!

אולי לא כלי אלא תמונה או פריט עיצובי לבית?

פלנצ'ה, מסגרת דיגיטליתרוני 1234
מה זה מסגרת דיגיטלית?רקאני
זה בעצם מסך קטן עם תמונות מתחלפותרוני 1234

של המשפחה וכו'

ואיך יש שם תמונות?רקאני

זה צריך אינטרנט?

כי אפילו מחשב אין להם

לא צריך. מעלים לזה תמונות עם דיסקאוןקירק טוב!
יש לסבתא שלי כזה. אישה בת 90 פלוס. זה נחמד תמונות מתחלפות של המשפחה. עובד כל הזמן בעיקרון. 
מסגרת דיגיטלית זה רעיון מעולהשלומית.אחרונה
לסבתא שלי יש מסגרת דיגיטלית שיש לה כתובת מייל ייעודית, וכאשר שולחים למייל הזה תמונות הן מופיעות במסגרת. אז אם לשאר המשפחה כן יש מייל אפשר לשים אצלם את המסגרת והילדים יישלחו תמונות 
מה התקציב שלכם?דיאן ד.
נגיד 300 ש"חרקאני
רעיונותדיאן ד.

מפה לשולחן, סט סכו"ם, סט כלים כמו כוסות יפות לשבת או כלי הגשה

מכשירים חשמליים כמו בלנדר מקל איכותי משודרג וכדו'

אגרטל יוקרתי

סט מצעים

מהממת שאת רוצה לתתפצלושון

ושאת מלאת הכרת הטוב!

אין לי רעיונות

יש חצר?ברונזה

אם כן אפשר ערסלים/טרמפולינה

אולי עציץ יפה של צמח עמיד בתוך כלי יפהחשבתי שאני חזקה
בתחילת הריון אתן מתנהלות רגיל או מורידות הילוך?מעיין34
אתן מקשיבות לגוף ונחות כשמרגישות חולשה או עייפות, או מנהלות בית כרגיל ונחות רק בלילה?
נחות כמ אי אפשר אחרתשירה_11
נגיד את באמצע להכין ארוחת ערב, ואת מרגישהמעיין34
שהגוף פתאום חלש ומתעייף, אז את תסיימי להכין ותלכי לנוח או שתסיימי את כל המטלות שתכננת וא תנוחי?
אכין רק טוסטים ואז אלך לנוחרוני 1234
כלומר מראש מורידים את הסטנדרט כדי לנוח כמה שיותר (או שלוקחים עזרה בתשלום וכדו')
אעשה את המינימום שחייביםטארקו

ואלך לנוח

המינימום הזה כולל לצורך העניין להתיישב ולהדריך ילדים בינוניים להמשיך לארגן

וכמובן שלא אמשיך את המטלות...

אשתדל לסייםשירה_11

ומלכתחילה לא להכין משו רציני

אבל אם אני מרגישה שאני קורסת אז אני יעצור וילך לנוח 

מינימום כדי שהבית יתנהלאוהבת את השבתאחרונה

אבל באמת מינימום

את מעט האנרגיות שי שעדיף להשקיע ברמה הרגשית...

לצרכים הפיזיים לעשות רק את החייב

זה הזמן לאוכל מוכן

טוסטים

חדפ

וכו..

נחה נחה נחהDoughnut
מורידה סטנדרטים למינימום.
מורידהההה הילוךKayom
כוויה ממים חמים.אביב בחורף

נשפכו לי על היד מים רותחים

קצת על כף היד וקצת על גב היד

מבינה שנכון לשטוף את היד בזרם מים קרים זמן ממושך.

מה הלאה?

שסגרתי לרגע את הברז מרגישה שהיד ממש בוערת/שורפת.

יש לי בבית את המשחה של גרין, באיזה שלב רצוי לשים אותה ואיך?  (יש לה תוקף? נרכשה לפני מס' שנים ומאוחסנת במקום קריר ויבש)

לא מכירה את המשחה של גריןחשבתי שאני חזקה

אם יש לך משחת סילברול עוזרת מאד לעזרה ראשונה.

אבל הטיפול הלאה תלוי באיך זה נראה. אם "רק" אדום בטח יעבור תוך יום יומיים, אם יש שלפוחיות כדאי לך להתייעץ עם גורם רפואי.

תודה רבהאביב בחורף
אין שלפוחיות ב"ה.

גם אני נכוויתי היום ויש שלפוחיות.למה צריך להתייעץ?אמהלה

טיפלתי בברנדשילד ופד פראפין. במקום כוויה מפושטת נשארה רק 3 שלפוחיות קטנות.

את יכולה למרוחבשורות משמחות

שמן קצח/ג'ל אלוורה 100% טבעי למרוח על הכוויות

ולעשות קומפרס קר ץ-

לוקחת זוג גרביים מכותנה

אחת לחה וגורבת על היד

ועל זה גורבת גרב יבשה

וביניהם מכניסה קוביות קרח

וצריך לשמור על לחות שהעור לא יהיה יבש כדי שלא תישאר צלקת

תרופת סבתא שעבדה ליואני שר

על כוויית שמש האמת

זה לשים חלבון של ביצה חיה כמה שיותר זמן

ההסבר היה שזה מחזיר לגוף איזה חומר שחסר בגלל הכוויה

צחקתי כששמעתי את זה

וקצת אח"כ נכוויתי ממש בשמש וזה עזר לי מאוד

רפואה שלמה!

תודה רבה למגיבותדולר

מרחתי את המשחה של גרין ופזרתי את הטלק שמצורף שקונים את המשחה.

מעניין אם זה טלק רגיל.

ונזכרתי שבעבר אמרו לי שצריך להדק את הכל עם ניילון נצמד, זה מה עשיתי.

משהו כמו עשרים דק אחרי המריחה. רגשתי הקלה.

מקווה שיחלים מהר, יש לי המון  פעילות בסופ"ש עם הידיים והכיורים מלאים (אין מי שיעשה כלים במקומי).

פליז לאאוזן הפיל

בבקשה באמת.

כל אחת שתעשה מה שטוב לה, אבל כשזה פורום ציבורי אני חייבת למחות.

זה כל כך לא שווה את הזיהום חס וחלילה שיכול להגרם מכזה דבר.

ובדיוק ראיתי מישהו שכתבה באריכות ובמקצועיות על כמה שזה נפוץ ומסוכן להשתמש בחומרים מהמטבח כדי לרפא פציעות - והיא כתבה נתונים על אנשים שהגיעו למיון בגלל זה, סליחה שאין לי את המקור.

ביצים חיות זה כל כך ריסקי, בבקשה

גם אני עשיתי דברים נואשים בגלל כוויה שהוציאה אותי מדעתי, ואני מסתכלת אחורה ולא מאמינה.

אז אני מבינה מאיפה זה מגיע, אבל בכל זאת - להזהר מתרופות סבתא, גם אם הן "עובדות" כי הסיכון לא שווה את זה.

פצעים פתוחים וכוויות זה דבר רגיש לזיהומים, ומוצרי מזון הם לא דברים שמיוצרים בהגיינה הנדרשת לטיפול רפואי. גם לא ניילון נצמד.

ורפואה שלמה לפותחת, אני ממליצה גם על משכך כאבים, כוויה זה אחד הדברים הכואבים 

מים פושרים לא קרים!זוית חדשה
יש משחה בשם ביאפיןמישהי מאיפשהואחרונה
שצריך למרוח כל 20 דק בערך, לי היא עזרה
קושי בהשגת הפניה לקלינאית תקשורת^כיסופים^

מישהי שמעה על הנחיה בכללית לא לאפשר הפניה לקלינאית תקשורת מתחת לגיל 5 בהגיית אותיות שורקות?

הבת שלי בת 4 ומתקשה בזה ברמה שחברים לפעמים לא מבינים אותה בגן, ממש רוצה לעבוד איתה על זה אבל אמרו לי שהבקשה שלי נדחתה.

יש באמת הצדקה התפתחותית לזה ששווה לחכות? או לנסות ללחוץ?

כואב לי עליה בנתיים

אני יודעת שלא מטפלים לפני גיל ששבוקר אור

בלי קשר לכללית

אז בטח גיל ארבע זה מסובך יותר,  פשוט לפעמים זה מסתדר מעצמו

כן, מטפלים בזה בגיל מאוחר יותר באמתרוני 1234
לא מטפלים לפני גיל 5 באותיות שורקותיראת גאולה

אבל אם החברים לא מבינים אותה - אולי זה לא רק שורקות?

בעיקרון שיבוש באותיות שורקות לא מפריע להבנת המילים.

היא רק מחליפה בין ש לס.^כיסופים^

אבל אין לה בכלל את האות ש.

לרוב זה מובן, בבית אנחנו מבינים אותה.

אבל הגננת אמרה שבגן לפעמים לא מבינים והיא מתעצבנת מזה

יש מילים שזה ממש משנה את המשמעות

מוזר לי. לא נדיר ילדים שאומרים ס במקום שיראת גאולה
הבן שלי היה אומר ש במקום ס, ויום אחד התארחה אצלנו חברה מהגן ושמתי לב שהיא מחליפה הפוך ואומרת ס במקום ש 😃
את יכולה לפנות לפרטית, רק לייעוץ והכוונה..ממתקית

לא לטיפול.
ואם במקרה של ביתך כדאי לחכות- תחכי
אם היא ממליצה טיפול בהקדם- תלחצי על הקופה (או ללכת לפרטית שעובדת עם כללית, זה נהדר והתוים זמינים יותר והקופה מממנת את רוב העלות. מקווה שאני לא מטעה, ככה זה במכבי.)

בכללית בעיקרון לא מממנים טיפולים פרטייםמתואמת
גם במקרים שבאמת נצרכים (אני הולכת עם הקטנה שלי עכשיו לקלינאית פרטית אחרי שבקופה אמרו לי שרק בעוד שנה יתפנה תור, ושהם לא ייתנו החזרים... יכול להיות שבגיל אחר כן היו נותנים החזרים, כבר לא זוכרת, אבל מניחה שבמקרה שהקופה סוברת שלא צריך לטפל - הם לא ייתנו החזרים..ץ)
גם במכבי לא מממנים פרטי.ממתקית

אבל יש פרטיים שעובדים גם עם הקופה, עם מכבי למשל. ואז יש להם את ההסדר שלהם והלקוח מרוויח.

אני לוקחת את הבת שלי לקלינאית פרטית שיש לה הסדר עם מכבי, אז משלמת על מפגש משהו כמו 35 שקלים, ולא מחיר מלא, אפילו שהיא פרטית

נראה לי שקיים גם בכללית.

בכללית נראה לי שאין כמעט מכונים כאלהמתואמתאחרונה

כי לכאורה יש להם מספיק מרפאות ברחבי הארץ...

את מתכוונת למכונים שבהסדר עם הקופה כנראהאיזמרגד1
ואת זה מאשרים רק אם היה אבחון בקופה והמליצו על טיפולים
כן, זאת ההנחיה שאני מכירה,שיפור
הסבירו לי שהרבה ילדים לומדים לבד עד סביבות גיל 6 אז לא שווה להשקיע בזה לפני. אני גם מכירה מלא ילדים בגיל הזה שמדברים ככה.
השמנה אחרי הריוןראשונית

למה אף אחד לא הכין אותי להשמנה אחרי הריון

הבייבי כבר תכ ףבן עשרה חודשים והבטן לא יורדת, אני נראית בחודש חמישי

ולמה ה' לא בירך אותי בגוף שחוזר לעצמו שבועיים אחרי לידה

אני מתגעגעת להיכנס למידה מדיום, אפילו חולצת XL מכוערת עלי, הצורה שלי לא מאוזנת

ואני שונאת דיאטות, שונאת!!!! בחיים לא הייתי צריכה לעשות ונראיתי מושלם, ואי כל כך דרועה בדחיית סיפוקים, אני כל הזמן רעבה!!

אמרו לי שהנקה מרזה, אבל זה כבר לא הנקה אלא ענקה...

אני גם לא רזיתי בהנקות, אלא ההפךהמקורית

ועליתי ממידה xs לxl, אני 7 שנים אחרי לידה ולא מצליחה לחזור למשקל הגיוני ביחס לגובה.. אבל כן ירדתי לאורך השנים.

התובנות שלי עד כה-

קודם כל, סבלנות, ההורמונים משפיעים, חוסר השינה כנל, זה לא רק חוסר דחיית סיפוקים כפשוטו

דבר שני - תהיי קצת יותר בחמלה כלפי עצמך, הבאת חיים לעולם♥️ זה דבר גדול. ולוקח זמן לרדת לפעמים, לא כולנו אותו דבר..

בנוסף אני חושבת שהמושג דיאטה עושה לנו נזק תודעתי פסיכולוגי כי הוא יוצר תחושה של חוסר ופומו, בעוד מה שאנחנו נדרשות לאמץ זה אורח חיים בריא ומאוזן וסבלנות. אני הבנתי מתוך שנים של מאבק בזה שאני לא צריכה להילחם ולא לאהוב את עצמי. אני טובה ויפה גם במידה יותר גדולה גם אם אני רוצה להיות פחות, זה קודם כל. אז תעבדי על הערך בעצמי שלך, את הרבה יותר ממשקל עודף זמני

וגם - אין מה לעשות, ברגע שעלינו במשקל זה כבר לא מה שהיה פעם. אני לא יכולה לאכול חפיסות שוקולד שלמות ועוגיות ועוגות אינסוף ולהיות רזה פתאום. כשעולים במשקל הגוף מגיב אחרת וצריך להתייחס אליו בהתאם ולהבין שמה שהיה הוא לא יהיה מה שיהיה

אני ממליצה לפנות לליווי אם את מתקשה לא חסרות תכניות כאלה, וגם לשמוע את ד"ר אמוץ זיו אב שהוא ביולוג חוקר תזונה ומסביר מעולה מגובה מחקרית איך המזון משפיע עלינו ונותן טיפים טובים ויישימים לשיפור תזונה נכונה. לא דיאטה, שינוי תזונה, מתוך הבנה שהגוף שלי צריך תנאים מיטיבים כדי להיות במשקל בריא. אני לא נמנעת ממשו שאני ממש רוצה ונאלצת לוותר עליו, אני בוחרת שלא לאכול אותו כי הוא לא מיטיב איתי. הסמנטיקה והסיפור שאת מספרת לעצמך חשוב מאוד בתהליך הזה

ושוב - סבלנות וחמלה כלפי האכסניא לנשמה שלך שקיימה בתוכה חיים

חיבוק ענק יקרה♥️

אהבתי ממש את התגובה ומסכימה עם כל מילהDoughnut

גם כן מניסיון...

ולפותחת- ממליצה על הספר "מהפכת הגלוקוז" שלי עזר לעשות שינוי חשיבה מטורף בכל מה שנוגע לאוכל, ולרדת במשקל בטוב ובלי תחושת החמצה והקרבה.

אבל הוא מיטיב איתי 😏😏😏ואז את תראי

באמת עושה לי ממש טוב לאכול שוקולד

זו הבעיה(?)

חלק ממנההמקורית

שוקולד ומוצרים מעובדים עתירי סוכר - מעלים דופמין (הורמון התגמול) וגורמים ללבלב שלנו לעבוד קשה בייצור של הרבה אינסולין. זה בפן הפיזי. האינסולין הוא כמו מרכזייה שמשפיעה על כל ההורמונים בגוף

בפן הנפשי - אנחנו מתגמלות את עצמנו בשוקולד כפיצוי הרבה פעמים על יום קשה, תקופה קשה, מגיע לי. מה,לא?

מגיע לך הכי טוב שיש, אבל זה לא הטוב שאת צריכה והוא מונע ממך להגיע ליעד שלך של גוף בריא שאת אוהבת. את יכולה להרגיש טוב גם מדברים אחרים

המטרה היא לעבור מדופמין (הורמון תגמול מיידי)  שתמיד צריך לספק, לסרוטונין (הורמון האושר) שמשרה תחושת יציבות ושלווה. תזונה משפיעה על זה המון. (גם שינה) 

צודקת ממש וחיבוק!רוצה לשאול שאלה

אני גם עדיין בתהליך,

ותמיד הייתי רזה בלי שום מאמץ....

עכשיו גם אחרי שהורדתי אני עדיין בעודף משקל של החיים שנה וחודשיים אחרי לידה....

מה שלי עוזר להתמיד יחסית (התחלתי עם זה לפני חודשיים ואני ילורדת לאט אבל בטוח...) זה להתמקד בעיקר בקטע של הבריאות, ואני כל הזמן אומרת לעצמי שזה ממש ממש לא בשביל משקל, משקל ילך לפח אחרי ההריון הבא ואני יודעת את זה, כי הנקה לא מרזה אותי.... והכל טוב מותר שיראו עליי שהבאתי ילדים אין בזה שום פגם. יש מלא נשים מלאות שאני מכירה שמוצאות דרך להתלבש ולהיראות ממש טוב!

אבל בריאות זה חשוב, כל יום שאני אוכלת בו יותר מאוזן ופחות פחמימות וסוכר עושה אותי יותר בריאה ומכניס לי פחות רעלים. גם פיזית אני מרגישה הרבה יותר טוב פחות עייפה וסמרטוטית (אולי זה פסיכולוגי אבל לא מפריע לי...)

אם מתאים לך... בכל אופן בהצלחה רבה!

חיבוק לך! מבינה את התחושה... ממשיכה בפניםליני(:
אני עולה בהנקה כמו מה שאני עולה כל ההיריון. וזה לא נראה אפפעם יפה ומאוזן.. אצלי רק בסביבות גיל שנה מצליחה להתחיל להחזיר ארוחות בריאות יותר וגם להפחית בכמויות. כי ההנקה גורמת לי לאכול המוןןן. ולפעמים גם אחרי... תלוי ביונק אצלי ובכמויות חלב... רוצה אבל לעודד אותך שלפעמים מספיק לא לעשות ממש דיאטה ואפשר עדיין לשלב מכל מה שאוהבים ונשנושים כייפים וארוחות מלאות ומשביעות אבל באופן שיאפשר גם לרדת... חיבוק מבין!
בדקת אם יש לך הפרדות בטנית?יעל מהדרום
גם גוףoo

שחוזר לעצמו שבועיים אחרי לידה

באיזשהו שלב מתנהל אחרת

הרגע הזה שצריך/ כדאי להקפיד על תזונה נכונה תמיד מגיע

(ובלי קשר למראה כדאי להקפיד על תזונה)

שליטה עצמית באוכל

זו כנראה השליטה הכי קשה לשליטה

אוכל זה דבר זמין שלכאורה פותר בעיות ברגע אחד

והפיתוי גדול

סוכרים/ שומנים/ אוכל מעובד

האישו הוא למצוא סיבה מספיק טובה

כדי להתגבר על המענה שהאוכל מספק

זה כולל גם פתרון בעיות ושיפור איכות חיים

עם כלים אחרים

וגם מודעות מספיקה של הנזק הגדול בתזונה לא נכונה 

מה הרגע הזה שחובה להקפיד? לי זה מאוד קשה להקפידKayom
וגם איך עושים את זה? חיים במטבח כל היום? כי כאילו למי יש זמן לבשל בריא? אשמח לדעת תכלס
אמoo

לא צריך להשקיע בבישול כדי לאכול בריא

מספיק להימנע מאוכל לא בריא ומכמויות לא סבירות

ולסדר שגרת אכילה נכונה

ירקות ופירות אפשר לאכול חיים

סנדוויץ' יכולה להיות ארוחה מאוזנת

אפשר להסתפק במאכלים עם בישול קל כמו ביצה קשה/ חביתה/ דברים אחרים קלי בישול 

איזה כלים למשל?ואז את תראי
אצלי תמיד ההנקה ממש לא מרזה, ההיפך.ואז את תראי
בהריון אני מקיאה נון סטופ
מזדהה מאודחצי שניאחרונה

מתת משקל לעודף משקל