איך לא פתחו פה שרשור על המורים והגננות?אריק מהדרום
לשון הרע דבר נוראפשוט אני..
באפי תלתאאריק מהדרום
זה במילא לא יעזורמשה
הם לא מחליטים. מחליטה רק בריונית אחת שהחוק בישראל קצת לטובתה. היא גם זו שדופקת את רוב המורים לטובת המורים הוותיקים.
לא מדויקפשוט אני..
המורים מחליטים אם להקשיב לה ולגנוב מהמעסיק שלהם תוך שהם לוקחים מיליוני הורים וילדים כבני ערובה, או ללכת לעבוד כרגיל.
אין שום חוק שמחייב עובדים לשבות לפי גחמות ליבה של הגברת בן דוד.
נכוןמשה
אבל רובם לא ישברו שביתה (חוץ מהאמיצים של מורים מובילים שינוי) ורובם בכלל לא מבינים את איך שזה עובד. בסוף אם הם היו מבינים בכלכלה הם כנראה לא היו מורים...
הם מקשיבים לה כי היא שומרת להם על המשכורתנפשי תערוג
לרובם היא לא שומרת על המשכורתמשה
אבל הם לא מבינים את זה.
(סמוטריץ' טוען שהוא הציע לקצץ בתקציבי רווחה וכו' של ארגון המורים כדי לא להוריד להם בשכר, היא התנגדה).
בלעדיה השכר היה נמוך יותרנפשי תערוג
התאגדות עוזרת להעלות את השכר הכולל.
יכול להיות שמעטים היו מצליחים להשיג שכר טוב יותר בגני הילדים/יסודי בלי גב התאגדותי.
ראה ערך מטפלות במעונות שעבודתן קשה לא פחות
לא הוא לאמשה
הוא היה יותר מתכנס לממוצע. כלומר הוותיקים היו מרוויחים פחות ובמקצועות שבהם יש מחסור היו מרוויחים יותר.
מטפלות - לפחות בשוק הפרטי בגוש דן הן מרוויחות די יפה. זה נכון שהרשמי משלם מעט אבל לכן הרבה נשים לא מוכנות לעבוד שם.
(אני שילמתי 3300 שקל בחודש לקטנה כשהייתה בפעוטון, תכפיל את זה ב-10 וקיבלת סכומים מאוד יפים, גם אם הם כוללים שכר דירה ועלויות אחרות).
אתה מדבר על מנהלת מעון עצמאיתנפשי תערוג
שלנו לפחות שילמה יפה בזמנומשה
זה בעיקר מאוד מוזרקפיץ
למה בעצם זה המצב?
אמור להיות להן אינטרס לשלם יותר, במקום להתחיל לחפש כל שבוע מחדש בנות 16 חרדיות שיבואו לסגור את הפער הזה
כל שקל שהן נותנות לעובדות שלהןנפשי תערוג
נשאר להן פחות בכיס.
כמו כל עבודה
זו לא תשובהפשוט אני..
למה אפל משלמת לעובדים 30 אלף בחודש? גם שם כל שקל שמביאים לעובד, משאיר פחות אצל בעלי המניות.
התשובה היא...
תופים...
היצע וביקוש!
אם אפל ישלמו 30 ש"ח לשעה למתכנתים, אף אחד לא יגיע.
הביקוש למתכנתים עצום וההיצע קטן (יחסית לביקוש).
לעומת זאת, אנשים שיודעים לעבוד במעון יש בשפע.
ובכל זאת אין כ"כ הרבהקפיץ
להגיד "היצע וביקוש" זו לא תשובה להכל.
זאת בדיוק הנקודה, אם יש כזאת כמות של אנשים שמוכנים לעבוד במעון, אז איפה הם? למה חסר?
מי אמר שחסר?פשוט אני..
ראה כיתות שנסגרותמקופלת
ראה מטפלות העובדות 6 ימים בשבוע כי מישהו צריך להפעיל את המכון ולקבל את הילדים, אז אי אפשר לקבל יום חופשי.
ויש כיתות שנסגרות בשוטף, ויש כיתות ששולחים להורים הודעה בבוקר שאין צוות , כי המטפלת לא מרגישה טוב ואי אפשר לפתוח את המעון היום.
לא רקנפשי תערוג
מהנדס שמקבל 30 אלף בחודש. מכניס למעסיק שלו סביב 60-80 אלף.
אצל מורים (ורוב עובדי המדינה) זה בעייתי כי הם לא "מייצרים" הכנסה למדינה אלא מספקים שירותים לאזרחים.
מצד שני אין בעלים שלוקח דיבידנדפשוט אני..
כן, אבל האינטרס עדיין אמור להיות להחזיק כמה קבועותקפיץ
כל עוד זה לא מפריע להורים, זה לא מפריע למנהלתפשוט אני..
אם הורים יעזבו (ולא יירשמו אחרים במקומם) בגלל תחלופה גבוהה, אז מנהלת המעון תשלם יותר.
אם אין ביקוש לעובדים יציבים בתחום הזה, כלומר עדיין יירשמו הורים למרות שהעובדות לא יציבות, אז אין למנהלת סיבה לשלם אקסטרה.
הורים נרשמים כי אין ברירה!מקופלת
אין מספיק מסגרות לגיל הרך.
הורים צריכים לצאת לעבודה, איך הם יכולים לוותר על מסגרת?
מה אתה מציע שיעשו במקום? שישבו בבית בלי משכורת?
השכר לא נקבע לפי קושיפשוט אני..
להיות פועל בניין זה הרבה יותר קשה פיזית מאשר לנתח ילדים קטנים ולהוציא להם את השקדים.
על 10 דקות של הוצאת שקדים, רופא פרטי מרוויח כמעט 10 אלף ש''ח, שכר שפועל בניין לא מרוויח גם בחודש.
השכר נקבע לפי היצע וביקוש.
אין הרבה אנשים שיודעים להוציא שקדים (יש חסמי כניסה מאוד משמעותיים), יש הרבה אנשים שיודעים לשים לבנה מעל לבנה, והרי לך פערי שכר.
חסם הכניסה היחיד לעבודה במעון הוא דופק, לא נדרשים שום כישורים או תעודות או הכשרות.
לכן השכר נמוך.
האמת היא שבאופן גס אפשר לטעון שככל שאתה יותר בכיר ומרוויח יותר, כך אתה עובד פחות קשה.
גם בתוך בתי החולים, מי שטוחן משמרות ועושה לילות ושבתות וחגים בלי הפסקה אלה העובדים הפחות בכירים.
את מנהל המחלקה אתה תמצא רק עד 15 ורק בימי חול, ולמרות זאת הוא מרוויח הכי הרבה.
בקיצור,
אין קשר בין כמה העבודה קשה לבין השכר.
ולגופו של ענייןפשוט אני..
ההסתדרות התנגדה למשל לעליית שכר של מורים נדרשים, כמו מורים ל-5 יח''ל מתמטיקה.
למרות שזה לא היה מגיע על חשבון השכר של האחרים.
''לא יכול להיות שבאותו חדר מורים יהיו כמה מורים שונים ולכל אחד שכר שונה'', יפה טענה.
כאילו שזה לא עובד ככה בכל חברה בעולם, וכאילו שממילא אין הבדלי שכר בין המורים.
אלא שהיום הם מתבססים על דברים לא רלוונטיים כמו ותק וגמול השתלמות, במקום על דברים רלוונטיים כמו כמה המורה טוב או כמה הוא משקיע וכו'.
נכון. ולכן המערכת נראית כמו שהיא נראית.משה
טעותנפשי תערוג
הסתדרות המורים לא יכולה להתנגד לעליית שכר של מורי 5 יח"ל מתמטיקה כי היא לא מייצגת אותם אלא ארגון המורים.
וגם במקרה שלו זה לא היה בנוסף לשכר אלא תחליף לעליית שכר לשאר המורים.
ואז מובן למה התנגדו. כי לא תקין לחלק יעלו ולחלק לא יעלו (לדעתם)
צודק, התבלבלתי בין הארגוניםפשוט אני..
אם אני זוכר נכון לא היה מדובר על פגיעה בשאר המורים, אבל אולי גם הפעם אני מתבלבל...
וגם אם אין פגיעה בשאר המוריםנפשי תערוג
נניח ולמורה למתמטיקה יש את האפשרות ללמד 5 יח"ל ולקבל תוספת (ותכלס קל ללמד את התלמידים החזקים) למה שהוא יבחר ללמד 3 יח"ל?
ואז מי אתה רוצה שילמד את ה3 יח"ל?
זה נכון אבל לא לגמרימשה
יש לא מעט עבודות לנשים חסרות השכלה שהן יותר קלות מאשר עבודה במעון. אם לאישה יש חלופה היא תעדיף להיות מזכירה. אם אין לה חלופה היא תעבוד במעון.
ההצע והביקוש גורם לזה שיש הרבה ביקוש מצד הורים וממילא הורים מוכנים לשלם שכר גבוה. בממשלה זה לא קורה כי יש שכר אחיד (ונמוך) ולכן פשוט נסגרות כיתות של מעון על ימין ועל שמאל. במקומות שבהם יש הצע של עובדות חרדיות המצב קצת יותר יציב אבל גם שם המצב משתנה באופן קיצוני.
רופא פרטי מרוויח 10 אש"ח, נכון, אבל הוא בילה 10 שנים בללמוד את המקצוע בלי שכר או עם שכר מזעזע. יש סיבה למה הוא יודע לעשות את זה ואני למשל לא. וגם אז הוא לא לוקח 10K הביתה אלא הרבה פחות מזה (במקרה הטוב, רבע). יצא לי פעם לעבוד עם רופאת שיניים על מבנה ההוצאות שלה בקורס עסקי וראיתי כל מיני דברים מטורפים.
אין קשר בין "עבודה קשה", לשכר אבל יש קשר בין "עבודה קשה" לבין הנכונות לעשות אותה, כלומר זה משפיע על ההיצע.
ומה שאתה מוכיח שאכן צריך לשלם לפי ותקנפשי תערוג
אתה מכיר ארגון פרטי שבו השכר נקבע ע"פ ותק?פשוט אני..
אני לא מכיר דבר כזה, אלא רק במקומות שיש בהם הסכמים קיבוציים (=ארגון עובדים).
מנהל מחלקה הוא העובד הוותיק שיש במחלקה?
מנכ"ל חברה הוא העובד הכי מבוגר בחברה?
איפה זה קיים?
מן הסתם ברוב המקרים, אדם יותר ותיק יהיה יותר מיומן מעובד חדש, ולכן זה הגיוני שהוא ירוויח יותר. אבל הסיבה האמיתית שהוא מרוויח יותר או מקודם יותר היא המיומנות שלו, לא הוותק שלו.
עובד ותיק שלא יהיה מיומן לא יקודם ואף יפוטר, תלוי בהקשר ובכמה הוא לא מיומן.
זה קצת כמו תואר שני: בשוק הפרטי אף אחד לא יביא לך יותר שכר רק בגלל שיש לך תואר שני. אבל אם התואר השני שלך רלוונטי ותורם לעבודה שלך והופך אותך ליותר מיומן, אז אתה כן תתוגמל בהתאם. אבל זה לא שהתואר הביא לך את ההעלאה, אלא העובדה שאתה יותר מיומן.
כנס לכל טבלת שכרנפשי תערוג
עובדים עם ותק מקבלים שכר גבוה יותר.
בדרך כלל כי הם מיומנים יותר אבל לאו דווקא.
גם בהייטק אם יגיע סניור למשרה הוא ידרוש שכר גבוה יותר מג'וניור גם אם הוא לאו דווקא טוב יותר ממנו.
גם בבית ספר רכז מקצוע/שכבה. מנהל בית ספר וכו' לאו דווקא הכי ותיק או מבוגר.
וגם בהוראה (כמה שזה יפתיע אותך) עובד לא טוב יפוטר. אומנם לא מהיום למחר כמו בשוק הפרטי. אבל סביר להניח שיראו לו את הדלת בסוף שנה. גם אם יש לו קביעות.
אחרת כל המורים עם הקביעות היו זורקים ולא עושים כלום כל היום. וזאת לא המציאות
לא מסכיםפשוט אני..
א. אם מנהל בשוק הפרטי יראה שעובד פחות טוב מקבל יותר שכר מעובד יותר טוב, ברור שהוא יפעל לתקן את זה. הוא לא יאפשר לזה לקרות, ולא מעניין מה הוותק של העובדים.
במילים אחרות: הוא לא יחזיק אצלו עובד שמרוויח יותר ממה שהוא שווה, בלי קשר לוותק.
ברור שבסופו של דבר זה לא יהיה מדויק ב-100%. בארגון עם 800 עובדים אי אפשר לוודא את הרמה המדויקת של כל אחד מהעובדים בשביל לוודא שהמשפט הזה מתקיים. אבל בגדול, ברור שזאת השאיפה ושזאת התפיסה לפיה אנשים בארגון פרטי מקבלים את שכרם.
בקשר לטבלאות שכר - יש קורלציה בין ותק לבין מיומנות, ולכן גם בין ותק לבין שכר.
גם יש קורלציה בין תואר ראשון לבין שכר, אבל זה לא בגלל שהתואר מקנה לך שכר. לך עם תואר במחשבים לעבוד באינטל ותהיה עובד גרוע, תוך שלושה חודשים אתה בחוץ. פשוט התואר מעלה את הסיכוי שתהיה מיומן בנושא מסוים, בדיוק כמו שיש קורלציה כזאת עם ותק. אבל זה לא אומר שהוותק הוא הוא המשתנה שבגללו השכר עולה.
למשל במקצועות שלא דורשים מיומנות גבוהה, כמו קופאית בסופר או מאבטחים או נציגי שירות לקוחות טלפוני, אתה תראה שעליית השכר מאוד מאוד מאוד מאוד נמוכה אם בכלל קיימת. למה? כי נציג שירות עם 18 שנות וותק לא יהיה יותר טוב מנציג שירות עם 3 שנות ותק.
ב. רוב המורים הם אנשים טובים, ברור שהם לא "יזרקו" רק בגלל שיש להם קביעות.
אבל גם אנשים טובים משקיעים פחות כשאין תגמול על ההשקעה. אתה לא תפטר אותם בגלל זה, אבל גם לא תהנה מכל היתרונות של עובד מרוצה שמתוגמל על ההשקעה שלו.
כלומר יש מצב ביניים, שבו נמצאים הרבה מאוד מורים: הם לא אומרים "לא אכפת לי" אבל גם לא יוצאים מגדרם בשביל להשקיע.
גם בשוק הפרטי יש הרבה מאוד אנשים במצב הזה, ברור, אבל לפחות בשוק הפרטי יש תמריצים כדי לעודד אנשים לעבור ממצב כזה למצב של רצון להצטיין, ובהוראה התמריצים האלה פשוט לא קיימים.
נכון. וזה בעייתי שאין את התמריצים האלהנפשי תערוג
גם בהוראה.
ומי שחוסם אותם זה לא ארגוני העובדים.
אלא משרד האוצר שלא מעוניין להגדיר תמריץ כזה כל עוד הוא לא בא על חשבון עובר אחר שהשכר שלו ירד.
או במילים אחרות לארגון המורים אין בעיה שכולם יקבלו 10 אלף ופלוני יקבל 13 כי הוא מצויין.
אבל לא מסכים שכולם יקבלו 8 אלף ורק פלוני יקבל 13 כי הוא מצויין.
כך היה במשא ומתן בתחילת שנה. האוצר דרש להעלות שכר רק לחלק מהעובדים. ולזה הארגון לא יתן יד (כי כל מי שלא יקבל העלאה יפרוש למחרת מהארגון)
אני קוראת פה את התגובות ונדהמתפיטוניה
אין לכם שום מילה טובה להגיד על המורים??
עבדתם פעם בהוראה?
ראיתם איך תלוש שלהם נראה?
הם לא שבויים של יפה בן דוד ממש כמו הילדים?
הייתי 5 שנים בהוראה ויצאתי לשנה כדי להתאושש.
העבודה מול נוער שעושה מה שבא לו ולהורים שיש להם רק תלונות עם 0 לקיחת אחריות.
אף מורה לא שמח על השביתות האלה. גם להם יש ילדים עכשו בבית.
האמת שראיתי פעם תלוש של גננתמשה
הם שבויים של יפה בן דוד. המורים הצעירים מרוויחים שכר רעב ממש (ולכן לא נשארים במערכת). תלכי היום לכל כנס של עצמאים/עצמאיות ותראי שם כמויות של מורות לשעבר שנשבר להן מהמערכת.
את המשימה הקדושה, של שיפור שכר עובדי ההוראההסטורי
בהחלט צריך לשפר מאוד את תנאי ההעסקה של המורים. השיפור הזה חייב להיות במקביל לרפורמה אמיתית ומשמעותית בכל כללי ההעסקה, כך שהחינוך יהיה בראש מעייני השיקולים ולא כמו היום - שימור כוחם של הוותיקים.
השיפור במשכורת ובתנאים, חייב להגיע עם יכולת לתגמל מורים על מאמץ והישגים ובמקביל לגרוע מתנאים/לפטר מורים גרועים. השינוי חייב להיות כזה שיעודד מורים בשנותייהם הראשונות (שהן גם הכי קשות) להחזיק במערכת - יחד עם אפשרויות יציאה/הוצאה של מי שלא מצליח, גם אם הוא עובר את 'נקודת האל-חזור' דהיום, של שלוש שנים במערכת. השינוי חייב לאפשר גמישות ניהולית שתאפשר לפתוח מגמה רלוונטית שיש לה ביקוש כעת, בלי התחייבות למורה, שתאלץ להשאיר אותו גם כאשר המקצוע יתייתר. השינוי חייב לכלול צמצום דרסטי של ימי החופש המיותרים, על הנזקים החינוכיים והלימודיים שהם גורמים, במקביל למשכורת שתאפשר למורה שמרגיש שעמוס לו מידי, לקחת משרה חלקית. השינוי, דווקא אם הוא יגיע מהסתכלות חינוכית-ערכית, חייב גם לכלול התאמה סוף סוף, בין החופש הגדול, לבין הלוח העברי לפיו מתנהלים חגי ישראל וממילא החופשות במהלך השנה.
מסכימה על הסיפא, לא על הרישאלביטה
אבל כן.
צריכה להיות רפורמה כללית במערכת.
כל עוד שארגון המורים והסתדרות המורים הקיימיםהסטורי
בהם כל הכח אצל הוותיקים והפנסיונרים ואין למורים האמיתיים שום זכות בחירה אמתית (תשאלי את אלו שניסו להחליף בצורה דמוקרטית את רן ארז לפני חמש עשרה שנה, איך במקום לשכנע את ציבור המורים לתמוך בו, הוא ניצל את השליטה במנגנון כדי להבחר נגד דעת רוב המורים) - לעולם נציגי ""המורים"" לא יסכימו לרפורמה אמתית, כזאת שהמטרה הראשית שלה הוא חינוך ילדי ישראל.
השיקול היחיד של רן ארז ויפה בן דוד ודומיהם (שיהיו אלו שיחליפו אותם, כל עוד שתמשיך ההתנהלות הנוכחית עם הסטטוס-קוו של האגודות העות'מניות) זה שימור הכח בידיהם. לצורך כך הם מתעקשים שהשיקול המרכזי והכמעט יחיד בתנאי השכר של המורים הוא וותק 'עיוור' בלי שום התחשבות ברמת ההישגים. לצורך כך הם לא מאפשרים פיטורי מורים כושלים, ברגע שיש להם קביעות. לצורך כך הם לא מוכנים לשום דיון אמיתי בשאלה האם ימי חופשה שנקבעו לפני מאה שנה, כשהמקצוע הכמעט יחיד שנשים יצאו אליו היה הוראה מוצדקים היום. הם בשום אופן לא מאפשרים העסקת מורים לפי הצורך ('בחוזים אישיים') כי המורים הללו לא יהיו תלויים בהם וכו' וכו'.
התוצאה של ההתעקשויות הללו היא שלשלב בו המשכורת של מורה מתחילה להיות ראויה מגיעים או האידיאליסטים הגדולים, שראויים לכל הערכה על שנים של השקעה בנשיכת שפתיים וללא תמורה ראויה או מורים בנוניים ומטה שהמערכת לא הספיקה לפלוט תוך שנתיים, שכמו שאין להם באמת כח וכשרון להוראה אין להם גם לדברים אחרים, אז הם נשארים וזה נראה ככה. חלק גדול מאלו שיכלו להיות מורים מעולים, כבר נפלטו מהמערכת.
ה'הישגים' של ליברמן (משחק בימי החופשה שלא באמת מוסיפים משהו) ושל סמוטריץ' (עד שישה אחוז חוזים אישיים בתיכונים וגם זה בהגבלות) הם שמחת עניים מצד אחד - כי זה טיפה מהים של מה שצריך שינוי והישג כביר מצד שני, כי סוף סוף מישהו הצליח להזיז את אירגוני המורים, גם אם בפרומיל ממה שצריך.
ולגבי סמוטריץ'משה
אכן חתמו על שישה אחוז חוזים אישיים, אבל בפועל משרד החינוך ובתי הספר לא מקדמים את זה. כלומר בפועל אין מורים כאלה.
האמת, התגובות פה עצובות ומדאיגות בעיקר כלפי הילדיםלביטה
במדינה מתוקנת,
היום כל ההורים בישראל קמים ושובתים גם הם.
מורים לא מרוצים=חינוך רע.
הגירה שלילית של מורים צעירים ואיכותיים לטובת מקומות עם אופק טוב יותר,
ומסתמא מערכת שמכילה מורים עייפים, מיואשים ושחוקים שמאוד יתקשו לתת לילדים שלכם את מה שהם צריכים.
שמה בצד את היותי אשת חינוך,
אני בתור אמא נחרדת לקרוא שהעיקר פה זה הבייביסיטר לילדים.
איכות החינוך צריכה להיות בראש מעיינות כל הורה והורה בישראל.
ושם בדיוק זה מתחיל.
גילוי נאות, וצר לי אם יבאס מישהו שכבר הכין פסקה משתלחת-
אני לא מתלוננת על המשכורת שלי.
מעולם לא התלוננתי.
אני עובדת פחות ומשתכרת פחות וסבבה לי עם זה.
הזלזול והמשחק בחיי צוותי ההוראה ואנשי החינוך זה המכעיס פה.
"איכות החינוך" זה דבר שלא יכול לקרותקפיץ
ממליון סיבות, ולא את כולן יש דרך מעשית לתקן
אז נשארנו עם זה
לאן כבר יש למורים להגר? זה מקצוע שמאוד תלוי בשפה, אם אין לך שפה אחרת כשפה ראשונה - זה יהיה מאוד קשה.
עצוב שזו התפיסה שלךלביטה
וניכר מדבריך הזלזול.
אני יכולה לעשות המון דברים אחרים, ואני עדיין מורה.
כנראה לא לעוד המון זמן, כי, ובכן..
מורים הולכים ולומדים תואר.
באותה מידה שלמדתי את התואר הזה, יכולתי ללמוד כל תואר אחר.
האם זה נכון לגבי כל מורה? לא.
אבל בוודאות נכון לרובם המוחלט.
בטח לאיכותיים, שלא יודעת מה איתך, אני הייתי מעדיפה שהם ילמדו את ילדי ולא אנשים מיואשים וחסרי כישורים.
אבל כנראה שעדיף שיהיו בובות על חוטים ויאפשרו לכולם לשחק להם בחיים. כל עוד לך זה נוח, כמובן.
ערך עליון ומקודש שכל הורה ישמח שילדיו ילמדו
את מחפשת דברים שלא נאמרוקפיץ
כי לא היה כאן זלזול.
גם עריכת דין, לצורך העניין, הוא מקצוע שתלוי בשפה, ומאוד קשה להגר כשזה המקצוע שלך.
מורים לומדים תואר, אוקי? ו? מה את מנסה להגיד?
איך זה שהם לומדים תואר תורם ל"איכות החינוך"?
הזלזול הוא בגישהלביטה
ואני ממש לא מחפשת.
לו היית טיפה מכירה אותי, היית יודעת שאני בכלל לא אוהבת להכנס לדיונים ובטח שלא ויכוחים, אבל יש דברים שמצליחים להעיר גם אותי מהתרדמת.
אני חושבת שהייתי די ברורה,
שאלת ״לאן יהגרו?״.
בפשטות עניתי,
זה שאדם, או לצורך העניין מורה, בחר ללמוד תואר במקצוע a, לא סותר את יכולתו להתמקצע בb-z.
זה הכל.
זה לא קשור לאיכות החינוך.
זה קשור ליכולתם להגר למקומות טובים יותר וזו הנקודה אליה התייחסתי.
את מזלזלת תפסיקי לבלבל במוחהפי
העיקר הוא הביביסיטראריק מהדרום
כי הביביסיטר הוא זה שמפעיל את המשק, אל נא תזלזלי בביביסיטר.
יש לי 2 עבודות ולימודים, אשתי עובדת במשרה מלאה ובלי ביביסיטר אנחנו מושבתים.
בגילאים קטנים זה בעיקר בייביסיטרנפשי תערוג
העיקר הוא לא הבייביסיטר. העיקר זה העתיד של הילדיםלביטה
ובתוך כך כל תכלית הקיום שלנו.
זו מטרה שכל האמצעים שבה קדושים.
גם להקריב כמה שעות עבודה, כן.
ושוב. אני בכלל מלמדת תיכון והשביתה הזו לא קשורה אלי בעליל.
אני מדברת כאישה ואמא שנחרדת מהזילות במקצוע ומתוך כך בעתיד של הילדים.
זהו
הפוך, גוטה, הפוךפשוט אני..
מורים עם ותק של 30 שנה לא פורשים,
מורים חדשים כן פורשים.
ומה הסיבה שהם פורשים?
הסתדרות המורים, שמונעת מהם להרוויח סכומים יפים. שמתנגדת להעלאת שכר בשקלים אלא רק באחוזים, כדי שמי שמקבל פחות ימשיך לקבל פחות ומי שוותיק יקבל על חשבונו.
כמו כן ההתנגדות העקבית להעלאות שכר למורים במקצועות נדרשים, גורמת לזה שיהיה מחסור חמור במקצועות הריאליים ובאנגלית.
ההסתדרות לא עוזרת למורים טובים להישאר, היא זו שמונעת מהם להרוויח וגורמת להם לעזוב.
את אומרת ובצדק שאנחנו לא רוצים מורים עייפים. אבל מי מונע ממנהל בית ספר לפטר מורים עייפים ועצלנים? כאלה שבאו רק להחתים כרטיס? שוב, הסתדרות המורים.
נכון.משה
הפוך זה עניין של פרספקטיבהלביטה
הרשה לי להפתיע אותך,
אתה צודק.
ההסתדרות לא עושה צדק עם המורים החדשים.
נכון.
לכן אני לא חברה בהסתדרות.
מהרפורמה בחינוך שעלתה שנה שעברה ויצרה כדי זעזוע, אני שמחתי.
זה יכול היה ליצור מקום לגדילה וצמיחה עבור כל החלקים במשוואה.
וזה שהמערכת בוחרת להשאר מיושנת, זה מבאס.
אבל יש לאנשים חדשים כח להביא אנרגיה חדשה.
גם אם הם לא משנים את גלגלי המכונה, הם נוגעים בלבבות ויוצרים שינוי קטן שיוצר הדים גדולים.
מעבר לפדגוגיה המתחדשת ולכלים המתפתחים בקצב מתמיד.
ובאותה נשימה,
ההסתכלות על השביתה כ״מעשה של יפה״ היא הקטנה וצמצום של ההבנה של המעשה.
דה פקטו, חברי הממשלה היקרים שלנו מצאו עוד דרך להביע זילות ולרמוס את ציבור המורים.
אם היו רומסים אותך מכל כיוון, היית נשאר?
לא.
אז הותיקים כבר אין להם באמת game בחוץ, ולפעמים הביצה המוכרת עדיפה מלטבוע בלא נודע.
אבל הצעירים נמלטים על נפשם. ובצדק.
ושים בצד הכל. זלזל בי כאדם, כאשת חינוך, וואטאבר.
אבל אני כמורה אהובה בתיכון שומעת תדיר משפטים כמו:
״המורה, תעשי לעצמך טובה ולכי ללמוד משהו אחר. אין פה עתיד.״
״המורה, חפשי לך מקצוע שיעריך אותך יותר.״
״המורה, אני לא מבין למה את נשארת. אף אחד לא מכבד מורים. מגיע לך יותר.״
(שביעיסטים-שמינסטים בדרך כלל)
יש לי תלמידים שלקחו על עצמם מסע שכנוע (סוף כיתה י״ב. אין להם אינטרס להבריח מורה) לעזור לי למצוא מקצוע להסבה.
וזה הם רואים.
אז אולי הגיע הזמן שההורים קצת יפקחו את העיניים.
מורים טובים מוצאים אלטרנטיבות במקומות אחרים.
ובהצלחה לילדינו ולעתיד המדינה
כמה דבריםפשוט אני..
א. לפני הכל - אני ממש לא מזלזל בך! אפילו לרגע אחד איני מזלזל במורים, אני מעריך אותם מאוד מאוד ויודע כמה מורה טוב יכול לעשות הבדל עצום.
ב. את שואלת אם הייתי נשאר אם הייתי מרגיש שרומסים אותי.
את צודקת, לא הייתי נשאר. הייתי עוזב. גם עזבתי מקום עבודה לפני כמה שנים בגלל בוסית שלא הפסיקה לצרוח וזה לא התאים לי.
וזאת בדיוק הנקודה - מורה שלא טוב לו, בגלל השכר או התנאים האחרים - שיעזוב! שלא יתפוס משרה ואז ישבות וישאיר מיליוני הורים ותלמידים בני ערובה.
אף אחד לא יכעס על מורה שמחליט לעזוב, אבל מי שמחליט להישאר במערכת - שלא יהיה אלים ושלא ישבות.
אני מקבלת ומבינה כל מילה ממה שאתה אומרלביטה
אבל לצערי בתור מורה חדשה, אני יכולה להגיד לך בפה מלא שביום שזה יקרה,
לא תהיה למידה ולא יהיו בייביסיטרים ותהיה פה קריסה מערכתית.
זכיתי לשבת בארבעה חדרי מורים שונים בחמשת שנותי בהוראה, ואני יכולה לחתום לך על כל אחת מהמילים שלי.
ותאמין לי שרוב המורים לא ״תופסים משרה״. לרוב המורים המערכת משוועת.
יש כמה הצפות במקצועות ספציפיים, אבל מעבר לזה, יש מחסור במקצועות שמצריכים איכויות מסוימות (אנגלית, לשון, פיזיקה, כימיה וכו).
ואין צורך באמת להתווכח על זה.
באתר ארגון המורים יש פינת דרושים. קח כמה דקות לעבור על הרשימה ותווכח לראות במו עיניך כמה המחסור ישנו.
כשאמרתי "תופס משרה" התכוונתי למצב שהוא שובתפשוט אני..
לא למצב רגיל שהוא מגיע לעבודה ומלמד...
ו...מה רע בקריסה מערכתית?
אולי זה יעזור לטווח הרחוק.
קריסה זו לא שאיפהלביטה
אדם שמן לא אמור לשאוף להגיע למצב של דום נשימה כדי להתחיל לרדת במשקל ולהכנס לכושר.
לא צריך לשאוף לקריסה טוטאלית שתערער את הילדים שלנו (שסלח לי, קורונה ומלחמה הספיקו לערער אותם עד היסוד) כדי למצוא הזדמנות לצמיחה מחודשת.
אתה אומר מפרקים? יאללה.
אבל אני מדברת על קריסה.
חוסר הרבה יותר משמעותי במורים,
שיעורים שמתבטלים,
מקצועות שלא נלמדים באופן תדיר,
בתי ספר וגנים שנסגרים בגלל מחסור.
לא יודעת, אני מתקשה לשאוף לשם. למרות שהייתי שמחה לניקוי אורוות יסודי ושינוי פדגוגיה במערכת הזו.
מסכים איתךנהג ותיק
ואת אומרת דברים נכונים מאוד
ואני יודע כמה המחסור במורים, בטח מקצועיים, עמוק מאוד
אין לי ספק שהמורים ראויים מאוד להערכה וגם למשכורת ראויה יותר
ועם כל זה, השביתה היום היתה מיותרת קל וחומר אם המורים מכריזים בקולי קולות שהם מוציאים "חופשת מחלה" שכולם יודעים שהם לא. מצטער, לא הייתי רוצה שהמורים שלנו יתנו לילדים דוגמא אישית איך לשקר. חינוכי זה ממש לא
חד משמעינהג ותיק
עם כל זה, בשעת מלחמה, שכל עובדי המשק, במגזר הציבורי והפרטי, נכנסו תחת האלונקה בנטל הסיוע הכלכלי למצב, גם המורים היו צריכים לעשות ככה, זה זמני ביותר שלא לומר שהציעו לבן דוד הצעות אחרות לפני שפגעו בנטו והיא סירבה לכל הצעה (כרגיל אצלה). וחבל
השביתה היום היתה מיותרת
ושוב, המורים ראויים לכל הערכה שאפשר לתת להם. זו עבודה קשה מאוד וחשובה ביותר
גם אחיות עושות עבודת קודש גם עובדות סוציאליותאריק מהדרום
לא חסר עובדי עבודות קודש שלא מוערכים מספיק.
רק שהם קיבלו שיפוי על ההורדה הזאתנפשי תערוג
אם אני מבין נכוןמשה
שם קיצצו את התקציב מכל מיני דברים משניים (כמו תקציב רווחה) ולא ממשכורות ממש.
בחלק מהמקומות קיצצו ממשנפשי תערוג
כלומר דברים שלא עולים בכסף מזומןמשה
שכרגע נמצא במחסור. ימי חופשה דופקים את המערכת אבל לא מגדילים את התקציב..
אז מה שהמורים זה גם לקחת חופש היום
נפשי תערוג
מה שהמורים לא קיבלו זה בגלל יפהאריק מהדרום
יש להם את הגוף הכי חזק במשק מאחוריהם אולי חוץ מההסתדרות הכללית.
שמעת על הסתדרות ההנדסאים? לא? לא מפתיע אותי.
אני יודע שיש, אני חבר בהאריק מהדרום
לא עושה כלום ואף אחד לא שומע עליה, בואו נארגן שביתה פחחח...
אם אתה רוצה יש הסבה להוראהנפשי תערוג
אני לא יכול כרגעאריק מהדרום
צריך קצת ותק, וגם אז מתחילים ממשכורת של מורה מתחיל.
לא יודע, אולי אם אני אתעייף.
שלא נדבר על זה שלא כל הנדסאי יכולהמקורית
לעשות הסבה להוראה
יש לי חברה שממש רצתה, ולתחום שלה זה לא פתוח, אלא רק הכל מההתחלה
תכלס. משלמים הון על חברותהמקורית
ומקבלים סמינרים בהנחה סהכ
(מכירה מהעבודה אצלנו..)
לא זכור לי ששילמתי על חברות בהסתדרות ההנדסאיםאריק מהדרום
המעסיק משלם בדרכהמקורית
כל מילה זהבלאחדשה
אני חושבת שחלק מההורים בכייניםהפי
גדל פה חצי דור שלא יודע להתמודד עם הילדים שלו..
ואז הם באים עם תלונות למורים ולגננות למטופלים עוסים ולפסיכולוגים ..
נדירות האמהות שיודעות מזה לגדל ילד בריא של פעם. עם אוכל חם השכלה שעורי בית ...וגבולות
חלק בוכים על יום אחד שאתם עם הילדים, תעריכו את הגננות המורות המטפלים העוסים הפסיכולוגים ..
באיזה עולם לגיטימי לגעת להם בשכר שנמוך
די לכפיות טובה
המורים לא סתם בוכים לשם שינוי
אף אחד לא בוכה על זה שהוא עם הילדיםפשוט אני..
הבכי הוא על הפגיעה ביכולת של ההורים לעבוד ולהתפרנס.
ממילא אנחנו מהמקומות הראשונים בעולם עם היחס בין מספר ימי החופש של הילדים לבין זה של ההורים, כלומר הילדים נמצאים בחופש פי כמה וכמה לעומת מספר ימי החופש שיש להורים.
ממילא הורה שאין לו הורים בפנסיה בקושי מצליח לשרוד את יולי-אוגוסט. לא כי לא רוצים להיות עם הילדים, אלא כי חייבים להתפרנס. הלוואי שהייתי יכול להיות בבית עם הילדים בכל החופשים שלהם, זה הדבר הראשון שאני אעשה ביום שבו לא אזדקק עוד לפרנסה.
אז גם כשלא אמור להיות חופש, רוצים לפגוע בפרנסה של ההורים? פרנסה שבזכותה יש מיסים שבזכותם יש למדינה כסף לשלם למורים?
ואני לא מבין את הקושיה "באיזה עולם לגיטימי לגעת להם בשכר הנמוך". במדינה שבה המעסיק שלך נמצא בגירעון עצום כי יש מלחמה, זה לגיטימי שהמעסיק יקצץ בשכרך.
תעבור למדינה אחרת תשלם 30 אחוז יותר על החינוךהפי
זה אומר דרשני שההורים לא מבינים את עומק הצרה.
באיזה עולם הורה מסכים שמי שיהיה עם האוצר שלו ירוויח כלום
בעולם שבו המישהו הזה עושה פחות מכלוםקפיץ
אז תעשי חינוך ביתי נראה..הפי
בשביל לחסוך לך לעשות משהו?קפיץ
חחח לי?הפי
יש מספיק עבודה תודה מאמי גם חינוך ביתי אצלי.. מוזמנת
לא ברור לי איך את מכלילה אישית ..בעיני זה לא מכבד.
מה מה? איזה זלזוליעל מהדרום
לק"י
לא רציתי להגיב פה.
אבל יש לנו 2 ילדים בשני בתי ספר שונים, יש להם מורים באמת מקסימים. משקיעים, אכפתיים.
והם בטוח לא היחידים.
זה ממש מכאיב מה שאת כותבת. בלי קשר לכל הדיון!
אני לא מסכים ולא לא מסכיםפשוט אני..
א.
כשאת הולכת לקופת חולים, את מסכימה שהאחות תרוויח רק 8 בחודש?
כשאת הולכת לרמי לוי, את מסכימה שהקופאית תרוויח רק 6 בחודש?
כשאת הולכת לכותל, את מסכימה שהמאבטח בכניסה ירוויח רק 7 בחודש?
כשאת הולכת בלילה למיון, את מסכימה שהרופא המתמחה ירוויח רק 35 ש"ח לשעה?
לא, את לא המעסיקה שלהם ולכן זה כלל לא רלוונטי אם את מסכימה או לא מסכימה לשכר שלהם.
מה שכן, אם הרופא במיון יחליט שהוא לא מקבל אותך כי הוא מרוויח מעט, לא תכעסי עליו?
ומה אם תגלי שהוא לא מוכן ללכת הביתה ולהביא רופא אחר במקומו, אלא הוא מונע מרופאים אחרים להיכנס בזמן שהוא עצמו מסרב לטפל בך בגלל השכר הנמוך שלו?
לא תרגישי שהוא לוקח אותך בת ערובה בשביל מאבק שאת בכלל לא קשורה אליו?
ב.
את יודעת מי היחידים שמסכימים לשכר של המורים?
המורים עצמם.
כן כן, כשהם הלכו ללמוד הוראה למרות שידעו מה השכר שצפוי להם, הם הסכימו לשכר הזה.
אז אם הם הסכימו לשכר הזה, באיזו זכות הם תופסים משרה ואז שובתים ולא מגיעים לעבודה?
מי שלא טוב לו, מוזמן לעבוד במקצוע אחר. ברצינות. ושישאיר את המשרה פנויה למי שכן רוצה לעבוד בשכר הזה.
ואם אף אחד לא ירצה?
אז השכר יעלה. היצע וביקוש, זה כל הסיפור.
אני בעד השביתות של הרופאים והאחיותהפי
למרות שלי בעצמי דחו תור של פעם בחצי שנה
הצדקתי אותם..
אף מורה לא הסכים לתת תנאים שהולכים שם
אף מורה לא נסכים לקחת עבודה של מורה אחר
על מה אתה מדבר? באמת אם לא היית שם עדיף שתהיה השקט
ואני אומרת את זה בתור מורה שעובדת בעוד תחום..
התגלו לי הרבה עוולות שלא רואים מחוץ למשרד החינוך.. אז באמת עדיף שיהיו בשקט
אף מורה לא הסכים לתנאים?פשוט אני..
אז הם הלכו ללמוד הוראה כי הכריחו אותם?
חתמו על חוזה עבודה בבית הספר כי הצמידו להם אקדח?
לא ולא, הם הלכו ללמוד וחתמו על הסכם בידיעה ברורה מה יהיה שכרם.
כבר עכשיו יש מחסור במורים ובכ"ז השכר לא עולהברגוע
כי למעסיק (המדינה) לא מספיק אכפת מזה
עזוב הם באמת לא מבינים את המצוקההפי
הם לא מבינים שכל מורה במשרד החינוך צריך לכפות על תקן של מורים אחרים שהתנדפו משם
כך יוצא שהוא עובד כפול אחד וחצי..
מחנכות שצריכות לחנך על כיתה ועוד כיתה מורות מקצועיות שנכנסות למקצועות שלא שלהן..
באלגן יש שם..
בהלם שלא עשו עד היום שביתה
כי המחסור לא משמעותיפשוט אני..
אין ילד שיושב בבית בגלל מחסור במורים.
אז נכון שמנהלים עובדים מאוד מאוד קשה בלסגור פינות,
ושולחים מורים למקצועות שלא הוכשרו אליהם,
ומורים צריכים להשלים שעות של מורים אחרים...
ועוד ועוד.
אבל בפועל אם יהיה מחסור קשה כלומר מספר משמעותי של ילדים פשוט לא יוכלו ללכת לבית הספר כי לא יהיו מספיק מורים, אז דברים ישתנו.
חחחחחח ואי איזה חי בסרטהפי
חחחחח ואי איזו תשובה מנומקתפשוט אני..
אין ילד שיושב בבית בגלל מחסור במורים?קפיץ
בדיוק, הוא יושב בכיתה ומבזבז את הזמן במקום
מורה יכול להגיע לחצי מהשיעורים, לאחר בחצי שעה, ללמד רבע מהחומר ולהפיל הכל על התלמידים או על המורה של שנה הבאה.
ואז לספר שהוא עובד קשה, שיש לו המווווון עבודה וזה לא הוגן
לא יודעת באילו מורים נתקלתלביטה

היית מורה פעם?יעל מהדרום
לק"י
נכון שעם כל הטכנולוגיה והשינויים אולי היו צריכים לעשות שינוי בצורת הלמידה.
זה עדיין לא הופך את המורים לבטלנים שלא עושים כלום.
בטוח יש ויש. אבל מפה ועד להכליל את כולם זה מגעיל מאוד בעיני.
אם לא יעשו עכשיו שינויברגוע
נגיע בקרוב למצב הזה שילדים ישבו בבית.
ואז יקח כמה שנים עד שהשינוי ישפיע.
לבת שלינפשי תערוג
היה 5 שעות חופשיות בשבוע
כי לא מצאו מורה מ"מ למורה למתמטיקה שיצאה לחל"ד.
אני מכיר בתי ספר שלא פתחו מגמת פיזיקה/מדעי המחשב/כימיה
כי לא מצאו מורה
אני מכירבתי ספר שלא מאשרים ליותר מ30 תלמידים בשכבה (מתוך שכבה של 10 כיתות) ללמוד 5 יח"ד מתמטיקה כי אין מורה למתמטיקה שמגיש ל5.
לא יודע איך היית מגיב אם היו אומרים לך שבן/בת שלך לא יכולים ללמוד 5 יח"ל מתמטיקה למרות שהם מאוד מוכשרים ויכולים. אבל יש כבר בכיתה 30 תלמידים ולכן אין מקום. אז או שילמדו לבד או שילמדו 4
ומישהו חשב על פתרון הקסם שלהציע למורים שכר טוב יותר?
לא?
המנהל לא יכול כי משרד החינוך לא מוכן לשמוע על כך
פשוט לא נכוןפשוט אני..
המדינה אכן רצתה לשלם יותר למורים במקצועות נדרשים - נשואים טריים
אתה בעצמך כתבת למטה שמשרד החינוך רצה לשלם יותר למורים במקצועות נדרשים, וארגון המורים התנגד.
אז איך אתה שוב מאשים את משרד החינוך?
ובכלל, מי שמתגד ליכולת לתגמל מורים טובים (בלי קשר למקצוע שהם מלמדים) - זה ארגוני המורים ולא משרד החינוך.
אפתיע אותך. יש לנו תלמידים שלא ניגשו לבגרותלביטה
נראה לי קצת יותר חמור, לא?
לא סתם כתבתי "אין ילד שנשאר בבית"פשוט אני..
אם זה יהיה המצב - משרד החינוך יתעורר.
עד אז, עם כל הצער על הפגיעה בילדים ובעתיד שלהם (אני ממש ממש לא מזלזל בפגיעה הזאת, היא נוראית!), המדינה לא תתעורר.
למען הסר ספק - אני לא הנציג של המדינה כאן בדיון, זה לא שאני מסכים עם כל דבר שהמדינה עושה ועם כמה שהמדינה משלמת וכו' וכו'.
נ.ב.
בקשר למחסור במקצועות נדרשים, כבר התייחסתי למעלה לכך שמשרד החינוך רצה לתקן זאת אבל ארגון המורים התנגד.
רק שבוע שעבר סגרו שלוש כיתותהפי
מחסור במורים ..
גנים נסגרים פעם בשבוע .. במקרה הטוב
ויש מאות ילדי חינוך מיוחד שלא יכולים להגיע כי אין איש חינוכי ..
בכל יום נסגרים גני ילדיםנפשי תערוג
כי אין גננת שיכולה לפתוח אותן.
מספיק שהגננת חולה ומאוד קשה למצוא מחליפה.
גם זה באשמת המערכתהסטורי
אני מכיר יותר ממקרה אחד, של גננות מעולות, שההורים ממש רצו שתמשכנה, אבל אחרי שנה/שנתיים המפקחות 'לא מצאו' להן גן, או שהמפקחות עשו להן את המוות, כדי שיעזבו.
יש אלפי גננות טובות פוטנציאליות, שהמערכת פלטה.
עכשיו, במצב הנוכחי, אני מבין גם את המפקחת. אם בתוך שנתיים, יש לה ספק הכי קטן אם היא רוצה את הגננת הזאת בלי שום אפשרות לפטר עד הפנסיה - היא מוכרחה לזרוק אותה אחרי שנתיים וגם זה עלול להיות מאוחר אם היא תהיה בדיוק בהריון ואז אחרי לידה...
כפי שכתבתי למעלה, שיפור דרסטי בתנאי ההעסקה של המורים הוא נצרך וראוי. השיפור הזה גם יהיה מה שיעודד אנשים ראויים ומתאימים להכנס למערכת ולהשאר בה. והשיפור הזה יבוא, רק אחרי שיוציאו את האגודות העות'מניות מהתמונה.
יש פה ניק כזה. ידעת?משה
שנלחם למצוא תקן ואין לו. בעולם שבו אין קביעות הוא היה מוצא עבודה ומקסימום עף אחרי שנתיים או שלוש למקום אחר. בעולם של קביעות זה קשוח.
פתאום אני מבינה שמצבינו טוביעל מהדרום
לק"י
שהגן אצלינו נסגר "רק" 3 פעמים כי לא סייעת/ גננת.
וגם מביאים מורים לא מקצועיים כדי לסתום חוריםמשה
ואי אפשר לתגמל מורים טובים יותר כדי שישארו או כדי שירצו להשקיע יותר.
אתה חושב במונחים של שוק חופשינפשי תערוג
ההוראה היא לא שוק חופשי.
גם אם יש מחסור מטורף (ויש מחסור במורים בתחומים הראליים)
המדינה תעשה שמיניות באוויר רק לא לתגמל את המורים האלה ביותר כסף.
המדינה אכן רצתה לשלם יותר למורים במקצועות נדרשיםפשוט אני..
אלא שארגון המורים לא הסכים
לא מדויקנפשי תערוג
המדינה רצתה להעלות שכר רק למורים במקצועות נדרשים ולשאר לא להעלות כלום.
הארגון לא הסכים לזה כי אז כל מי שלא העלו לו פשוט יפרוש מהארגון
וכוחו של הארגון הוא בגודלו
כלומר מדויקפשוט אני..
המדינה רצתה להעלות שכר רק למורים במקצועות נדרשים ולשאר לא להעלות כלום.
הארגון לא הסכים לזה
ציטוט שלך... וזה בדיוק מה שכתבתי.
לא אמרתי שהארגון עשה אנדנדינו אם לתמוך או להתנגד, ברור שהייתה לו סיבה להתנגד, זה לא סותר את מה שכתבתי...
הגירעון הממשלתיחושבת לעצמי
ערבבת כאןפשוט אני..
לבין דברים שתופסים 0.0001% מהתקציב.
יש ממה לקצץ, ברור, אבל דווקא הדוגמאות שנתת פחות נכונות לדעתי
אני לא מבינה בזה בכלל, אבל בטוחהחושבת לעצמי
כל מילה.מקופלת
ממש לא קשור והנושא אינו בייבי סיטרהסטורי
שבוע שעבר התנגדתי לשביתה ועכשיו אני בעדהאריק מהדרום
כי היא מנחיתה עכשיו כאפה לא נורמלית על יפה בן דוד והסתדרות המורים.
לנצח את הקומוניזם בקומוניזם.
למה כאפה? מה אכפת לה שאין לימודים?פשוט אני..
היא מבחינתה אומרת "צדיקים מלאכתם נעשית על ידי אחרים"
כי המורים ששובתים עכשיואריק מהדרום
ועוברים לארגון. מחליפים קומוניזםנפשי תערוגאחרונה
בעלי מתעלם ממניא1111
היי, אשמח לעצת הפורום
בעלי אחת לכמה ימים כועס, נפגע ממשהו או סתם לא במצב רוח ולאחר מכן מתעלם ממני למשך כמה שעות/ימים.
זה כולל יציאה מהאוטו הביתה בלי לחכות לי, מבט אטום, הסתגרות במחשב או ללכת לישון מבלי לתקשר.
זה בדרך כלל מסתיים אחרי שאני כבר ממש פגועה, ואפילו בוכה. גם מזה הוא בהתחלה מתעלם ואחר כך חוזר כאילו לא קרה כלום.
אני מבינה שיש לאנשים לפעמים צורך במרחב אבל זה חוזר על עצמו כל יומיים. אני מרגישה שאי אפשר לצפות אותו ושכל דבר קטן יכול לגרום לניתוק רגשי. אני ממש סובלת מהאירוע הזה. אשמח לעצות
תמיד זה היה ככה? או שזו תופעה חדשה יחסית?*אשתו של בעלי*
אולי עובר עליו משו...מצוברח ממשו...
ניסית לדבר איתו על זה?
כמה זמן נשואים?זמירות
לא תקין.לביטה
התעלמות זו אלימות לכל דבר.
טיפול זוגי אולי יעזור.
מצטרף להתנגדותצדיק יסוד עלום
זו התנהגות חריגה ואכזרית כלפייך. לפעמים אין כוחות ואז קצת יורד החשק לדבר, אבל אם זה דפוס אי אפשר לתרץ כנפילה. את אשתו, הוא חייב להתאמץ עלייך. הוא מרגיל אותך בהענשה על התנהגויות שלא כפי רוחו, והעונש הוא נטישה.
אם זה באמת כמו שתיארת זה מאוד מאוד לא תקין. טיפול זוגי דחוף, אין משפיל מההתנהגות הזו.
ממליץ לא לתקוף חזרה אלא לפעול חכם. מן הסתם הוא גם בחור טוב ולכן אתם ביחד. אבל זו התנהגות אולטרה בעייתית, תיזהרי מאוד לא להיות מכילה כלפי דבר כזה
אם הוא היה פהמשה
הייתי שולח אותו לתחקור של כמה דברים לנסות להבין איך הנפש שלו פועלת ולמה הוא מתגונן ככה. אבל הוא לא.
איך את מרגישה? מה עובר לך בגוף כשהוא עושה לך את זה ?
אולי הוא לא יודע להגיד את הרגשות שלוbinbin
נשמע כמו התעללות רגשיתזיויק
תעשי גוגל על טיפולי שתיקהruthi
גם אני מתעלם מאישתי.די שרוט
לא יפה ללעוג לכאב אמיתי שמעלים כאןזיויק
מסכימה גםדיאט ספרייט
בסדר בסדר סליחה. ניסיתי להקליל את האוירהדי שרוט
כמה זמן נשואיםהעני ממעש
נשמע לא טוב, אבל...שלג דאשתקד
חלק מהחברה' כאן לקחו את זה קיצוני קצת, לטעמי. זו לא בהכרח אלימות, זה לא דורש טיפול דחוף, זה גם ממש אבל ממש לא מה שנקרא "טיפול שתיקה".
בסך הכל, מדובר לכאורה באדם טוב שעובר עליו משהו והוא מגיב לזה בצורה מסוימת. חבל באמת שהוא ככה מתנהג, וגם חבל שעובר עליו משהו, אבל זה קורה במשפחות הכי טובות. בשביל להבין כמה זה לא מבהיל, תדמיינו שהשטלה הזו הייתה נשאלת על ידי גבר, ביחס לאשתו. ברור שהתשובות היו שונות לגמרי, וזה משום שלנשים יש יותר לגיטימציה להביע רגשות, להעיר, לעמוד על דעתן וגם להתנהג בצורה כזו. אצלן זה נורמלי שיש תנודות במצב הרוח. מותר להבין שיש גם גברים כאלה. אף אחד לא מת מזה, וכנראה גם אף אחת לא תמות מזה.
לדעתי, תחכי קצת שזה יפשיר ותדברו, ותנסי בכנות להבין מה שורש העניין. דווקא ככל שתאפשרי לו לדבר בפתיחות, יש יותר סיכוי שהוא ילמד לדבר ולהעיר אם גרמת לו עוגמת נפש (אכתוב כאן משהו שיפחיד חלק מהחברות/ים, אבל יש מציאות כזו! יש שיח אלים מאוד כיום כלפי גברים, שגורם להרבה גברים עדינים לחוש שאסור להם להעיר ולדבר על מה שמפריע להם, ואז זה יוצא בצורות כאלה. אז אם באמת רוצים לפתור את הבעיה, צריך לגרום לו כן להעיר ולדבר ואולי זה יעזור).
כמובן שיש עוד הרבה אפשרויות. יכול להיות שזה מזג האוויר (פתאום נזכרתי בשיר היפה "מת אב ומת אלול" של ר' שמואל הנגיד, שמתאר את החוויה הזו בצורה מליצית ויפה), יכול להיות שזו איזו חוויה נפשית או אישית וגם יכול להיות שמישהי מדליקה אותו בחוץ ואז כשהוא חוזר אלייך הוא נכבה (לא תמיד זה סוף העולם, אבל אדרבה, ככל שתנהגו בחכמה ותפתרו את העניין בקלות, הוא יישאר אצלך ויבין כמה זה טוב).
סליחה, טעיתי!!שלג דאשתקד
בזכות אחד מחברי הפורום שהאיר את תשומת ליבי, אני רואה שלא מדובר באירוע חד פעמי שקרה לאחרונה, אלא באירוע שקורה מפעם לפעם.
אם זה אכן כך, זה שונה מהיחס המאוד סלחני שהצגתי. אם זה קורה רק בתקופה האחרונה, תנסי באמת להבין, אולי עכשיו ממש יש לו תקופה קשה (נניח, ואתן דוגמה מאירוע שהיה אצל קרובי משפחה שלי: זוג שגם ככה קצת דבוקים להורי האישה וכולם שם "לא מתים" על בעלה, מחליטים לעבור לגור אצלהם לתקופה ממשוכת, והגבר גם ככה מרגיש לא בנוח ועוד זוכה מדי פעם להערות קטנטנות מכיוונים שונים - את יכולה חהבין שזה מצב לא טוב מבחינתו, ובנוסף הוא מקבל עוד משקולת של 2 ק"ג כל יום-יומיים).
אבל כן, חד משמעית שזה לא מצב בריא וזה לא אמור לחזור על עצמו כל פעם שכועסים.
אין לי עצות, אבל כן חשוב לי להגיד שזה ממשדיאט ספרייט
ממש ממש לא תקין
להישאר ככה זה לא יכול להיות
זה קורה סביב נושא/תחום קבוע?רקלתשוהנ
האם בעעלך עם אישיות רגישת יצרשוקו.
באמת לא נעיםתהילה 3>אחרונה
נשמע שכדאי לשוחח על המצב הזה בזמן נינוח ביניכם.
לשתף כמה זה פוגע בך, וכמה זה מכאיב לך, ולבקש שגם אם הוא פגוע ונסער יתנהל אחרת.
מוסיפה שיש אנשים ש"מענישים" בהתנהגות כזאת, ויש אנשים שהתגובה שלהם כשהם נסערים או כאובים היא התנתקות והסתגרות עד שהם נרגעים וחוזרים.
אם זה נעשה באופן מעניש, כדאי לפנות לעזרה חיצונית. אם זה חלק מדפוס התנהלות מסתגר בזמן קושי, אפשר להתחיל גם בשיח ביניכם.
כך או אחרת חשוב לשוחח על התחושות שלך מול זה. אפשר ורצוי, בכללית לדבר על התגובות והאוטומטים שלכם בזמני פגיעות. הרבה פעמים אצל זוגות אלה תגובות שמפעילות זו את זו.
לדוגמא צד שפגוע וצועק, ומלחיץ את הצד השני שרגיש להרמת קול, שמסתגר ומתרחק בגלל זה ואז הצד הראשון מרגיש נטוש, ויותר נפגע וכועס, וחוזר חלילה.
הרבה פעמים אופן התגובות הללו לפגיעות מוסיפות פגיעה נוספת, גם אם הצד השני צועק כי הוא פגוע, והצד המתרחק מתרחק כי הוא נסער, ושניהם לא מתכוונים לפגוע אחד בשני, אבל תכלס זה מה שקורה.
מודעות לאוטומטים האלה יכולה לסייע לשניכם (ולכל זוג) להתנהל יותר נכון בעיתות משבר.
איש שילמד שהוא כרגע פגוע וזקוק להסתגר שיגיד לפני כן, קשה לי לדבר עכשיו ואני צריך זמן לעצמי לעבד מה שהיה. הצד שהדחף שלו הוא להוציא את מה שמכעיס אותו, שילמד להגיד אני ממש ממש נפגעתי ממך ואני רוצה שנדבר על זה, מתי תהיי פנויה לשמוע אותי? וכן הלאה.
מטבע הפורמט, בני זוג עשויים לדרוך זה על הפצעים אחד של השני. זה לא באג אלא פיצ'ר, שבעבודה נכונה מאפשר לכל אחד להכיר לעומק את הפצעים והדפוסים שלו ושל בן הזוג, ולהתרפא בהתנהלות נכונה.
מחפשת רעיון למשהו כיף בחצי האחרון של חנוכהמתייעצת גירושין
בא לי לטוס או לעשות משהו ממש כיף אבל אין לי כרגע ויזה
יש מקום שאפשר לטוס אליו, בלי?
מה עוד אפשר לעשות גם לבד וגם זוגי בחנוכה?
יש לי רצף כייפי של ימים שאני יכולה לעשות בהם מה בא לי 👸
כל רעיון יתקבל בברכה, אני כבר אשקול.
למדינות באירופה, אין צורך בויזה. וממש קל עם כשרותאלישבע999אחרונה
במדינות הגדולות
וגם קרוב מבחינת משך הטיסה.
יש גם את דובאי - לא הייתי שם עדיין ולא יודעת להמליץ 🙃
גם שם יש שפע של מסעדות כשרות
(חפשי בגוגל "מטיילים בכיפה" אתר מעולה לתכנון נופש לדתיים)
ויכוח סוער - אוכל קנוי - בבקשה בבקשה תעזרו לי!זקן ושבע ימים
אשתי לא אוהבת לבשל אבל טובה בזה, אמא שלה לעומת זאת שורפת סלט. בקיצור זה לא הצד החזק שלהן. אשתי כל הזמן אומרת שיש ביצה במקרר ואפשר להכין חביתה, ויש ירקות אפשר לחתוך סלט, ולכן לא מבשלת. ואני אומר לה שאני רעב והלוואי והייתי יודע לבשל אוכל, אוכל אמיתי. בישולים. סירים. הבנתם..
בקיצור, חזרנו שבת מההורים שלה, עם מה שמתיימר להיקרא "אוכל", וכל השבוע אני רעב! אומר לה אולי תוכלי להכין משהו, את טובה בזה. היא אומרת לי שיש אוכל מההורים שלה, או שאני אכין חביתה, מצידה לא חסר אוכל.
אז עשיתי מעשה - הלכתי לקנות אוכל מוכן, פיצה שווה, המבורגר טוב, סושי מפנק..
חזרתי ואמרתי לה - זה שלי! אני רעב!
ואז היא נפגעה ממני ממש. אמרה לי שהיא גם עובדת קשה, וגם רעבה, וזה לא בסדר שאני לא חולק איתה. אז אמרתי לה שהיא טוענת שיש מלא אוכל בבית, אז מה פתאום היא מתנפלת על מה שקניתי? לא בקטע של קמצנות , אלא בקטע של אם את בסתר ליבך גם רעבה וגם יודעת שאין באמת מה לאכול ושסלט לא באמת משביע, אז מה את מחכה שאני אקנה אוכל מבחוץ ואז אוכלת לי אותו??
בקיצור - מה דעתכם? האם אני באמת לא בסדר במצב הזה?
חחח שטיפת כלים באמת לא כלולה בזמןפשוט אני..
אבל אם תוציא את הקישוא (שהוא באמת לא חובה),
אין כאן שום דבר שדורש הכנה.
בסיר מערבבים את החומרים של הרוטב,
בקערה את החומרים של הקציצות,
זהו.
אין שום רכיב שדורש הכנה מוקדמת. כמו שזה יוצא מהמקרר - ככה אתה מכניס לסיר/קערה.
מעשה שהיהיהלום אובלי
ישבנו בנחת שבת בצהריים על הנדנדה, דיברנו על הא ועל דה.
הגענו לנקודה שאמרתי לו בהקשר למשהו כללי שדיברנו על כך שלגברים יש נטיה לפזול לדשא של השכן. והעלתי סיטואציה שהיתה במסעדה, ישב מולי ממרחק גבר חרדי שישב מול אישתו ולא הפסיק להסתכל עלי, בזמן שבעלי עם כיפה גדולה, פיאות וזקן התרגש מהמלצרית.
אמרתי בנחת שזו מציאות קצת עצובה, שבמקום לחיות עם מה שיש להם ולהעריך את זה ולהשקיע בזה, כל אחד מסתכל על האחרת.
בהתחלה הוא הכחיש ואמר שהוא לא התרגש ממנה למרות שלי זה היה ברור וגם לא תקפתי אותו על זה וגם לא פגע בי כי היא היתה עם טיץ צמוד.
והוא אמר "זה בכלל לא בגלל הטיץ, אמרתי לעצמי 'וואו איזה שפתיים יפות יש לה'"
בהתחלה השתתקתי מרוב הלם...
אולי בהתחלה ניסיתי להבליג. אני לא יודעת איך זה קרה, והוא חזר שוב ושוב על המשפט הזה. חמש פעמים שמעתי אותו אומר על בחורה אחרת "וואו איזה שפתיים יפות יש לה". 5 פעמים!
לפרוטוקול, לא שזה משנה אבל שפתיים זה צד חזק שלי, מחמיאים לי עליהן המון, והוא מעולם לא החמיא לי עליהן ככה...
ופתאום אני שומעת אותו מחמיא באוזניי ככה למישהי אחרת ועוד על שפתיים.
בתור מתבוננים מהצד, איך אתם רואים את זה?
ואיך אתן הייתן מגיבות?
שיחה מיותרת, לדעתי שניכם טעיתם שדשתם בזהרקלתשוהנ
אני חושבת שלמרות שאמרת את זה בנחת, התפיסה שלך את הגברים עצובה.
אני לא חושבת שהם פוזלים לדשא של השכן. אני חושבת שהם יותר מתרשמים בקלות ממראה עיניים, אבל לפזול לדשא של השכן זה עניין של הלב ולא של מבט.
לא רואה לאן שיחה כזאת מקדמת. מילא אם היה תיאורטי, אבל הבאת דוגמא שבפועל משפילה את בעלך, וזה גם קצת מכה מתחת לחגורה, בשיחה אגבית להגיד לו שהוא התרגש מהמלצרית...זה משפיל.
את מתארת הרבה נחת וזרימה בתחילת השיחה, אבל לפי התגובה שלך בסוף את יכולה להבין שזה לא באמת קליל בעינייך - ובצדק.
את אומרת שלא נפגעת אבל זה רק כי בראש שלך נתת הסבר, אבל הנה ההסבר לא היה נכון וכן נפגעת.
וברור לגמרי למה. זה מעליב.
מיותר לגמרי מצד בעלך להגיד את זה
מיותר לגמרי מצידך לדחוק אותו לשם
וזה בדיוק הסיבה שהשיחה הזאת פשוט היה מיותרת מראש...
איך הייתי מגיבה?
כנראה בצורה תינוקית
נעלבת מאד מאד וכועסת ועוזבת את השיחה - או רק שותקת או הולכת ממש.
גם אני חושבת שחבל לדבר על זה. בטח ככה.מרגול
כלומר, כן, ברור שגם אנשים נשואים יכולים להתרשם מאנשים אחרים בני המין השני.
וגם אני לא חושבת שזו בעיה להעלות את זה כטענה כללית מול האיש.
אני חושבת שזו בעיה להביא את זה לחיים המציאותיים האישיים שלכם.
מילא היית אומרת על אנג'לינה ג'ולי שברור שהיא יפה, או שאפילו היית אומרת על בראד פיט.
אבל זה לא במציאות.
להביא למציאות, בטח כשאת נותנת את הדוגמה השלילית *עליו* (ולא עלייך), זה לבשל לעצמך את הדייסה.
קודם כל העיקרון של להגיד על הצד השני. דמייני שהשיחה הייתה בנושא אחר - קנאה, כעס משהו כזה. את מבינה שזה מאוד שונה אם תתני דוגמה על *עצמך* שהרגשת בה קנאה/כעס, מאשר שתתני עליו?
ולנושא שלכם ספציפית… איך זה יכול לעשות טוב לזוגיות שלכם? או של כל אחד? אם מדברים על זה פרקטית. על ההיא מהמסעדה. ההוא שהסתכל והמלצרית שכך וכך.
זה קצת כמו שתדברו לפרטי פרטים איך הרגשתם כלפי איזה אקס/ית מהעבר. נכון, כנראה היו שם תחושות של אהבה ומשיכה כלשהן, אבל למה לפרט??? איך זה מועיל?
היה, נגמר, מתרכזים בזוגיות שלכם, במחויבות ובייחוד שלכם אחד לשניה. זהו.
אני תמיד נהנית לקרוא אותךנגמרו לי השמות
כמה חוכמה תבונה ורגישות יש בך! ❤
ורק לגבי הסיפא -
זו ממש לא צורה תינוקית אלא הכי אנושית שיש,
ואישה ששומעת כך מבעלה ומרגישה פגיעה הכי מוצדקת בבלעדיות, במחמאות, במבט, בכיוונון הלב, שרוצה וצריכה להרגיש היחידה עבורו מגיבה מתוך מנגנון הגנה הכי אנושי שיש בדיוק כמו שהיטבת לתאר - או כעס (FIGHT) או עזיבת השיחה (FLIGHT) או שותקת (FREEZ).
שאלו מנגנוני ההגנה שלנו עד ה120 ולא רק בינקות, וטוב מאוד שהם שם כדי להגן עלינו ולאותת לנו שמשהו כאן באמת פגע בנו והיווה איום עלינו, ע"י איום על מימוש הצרכים שלנו במקרה הזה.
ותיווך נכון ונתינת מקום נכונה לעצמינו לכל המתחולל בנו גם ודווקא אז, ואח"כ תיקשור נכון של זה לבן/בת הזוג יכולים גם להביא לצמיחה גדולה, לריפוי, לבניית קומה נוספת.
כשחשבתי שהוא התרגש בגלל הטיץיהלום אובלי
לא נפגעתי כי חשבתי שזה מראה עיניים, אבל שהוא דיבר על השפתיים הרגשתי שזה כבר עניין של הלב, ולא האמנתי שהוא ממשיך לחזור על זה...
גם כשהוא התרגש מהמלצרית במסעדה זה פגע בכבודי כי היא הרגישה את זה, אבל הבלגתי עד אותו רגע שהעלתי את זה בשיחה בשבת
טעות קשה שלוזיויק
אתה יכול לפרט?יהלום אובלי
למה זה מרגיש כאילו למישהו יש הרבה זמן פנוינעמי28
ופותח שרשורים הזויים.
ולא תקין בעליל כמובן.
אין סיכוי שהוא דיבר ככה על שפתיים מבלי שהוא חשב לנשק אותן.
ולהגיד שוב ושוב זאת אפילו לא מחשבה חולפת, ממש לקח את זה איתו.
חוסר טאקט מתמשך, אולי הוא חטף שבץ או משהו.
כתבת בכותרת משהו שחשוב לשים לב אליו בכללינגמרו לי השמות
לא מדברת ספציפית על השרשור הזה,
אבל בהחלט באופן כללי:
את צודקת לגמרי שעלולים להיות פעמים (ואף פעמים רבות לצערינו) שיפתחו שירשורים לא אמיתיים.
כלומר שכל הנכתב בהם לא אמיתי, או חלק אמיתי וחלק לא.
או שהפותחת מזדהה כאישה, אך "היא" בעצם גבר.
או שהפותח מזדהה כגבר, אך "הוא" בעצם אישה.
או שמשנים את הפרטים בצורה שקשה לקלוע לסיטואציה האמיתית ולהתאים את המענה,
או שיש באמת מקרים אפילו של מטרידים או אנשים/נשים עם כוונות לא טובות כלל שמנצלים את הבמה ואז פונים באישי להמשך ולעשות עוד רע חלילה,
או "סתם" משועממים,
או נערים/ות,
או טרולים,
או מעוניינים להביא נושאים פרובוקטיבים או עם פן "גופני" / "מיני" / "מוצנע" וכן הלאה
וחשוב ממש להיזהר.
גם לבחור למי להגיב אפילו בבמה פתוחה
ובטח שבאישי
ותמיד אם לא מתאים או מרגיש מוזר אפשר לדווח, ובעיקר לשמור על עצמינו, כל אחד על עצמו או עצמה.
אז כאן ספציפית יכול להיות שהכל אמת לאמיתה? ודאי.
יכול להיות שלא? יכול.
איך נדע? לא יודעת אם אפשר לדעת בוודאות כמעט אף פעם, אבל כל אחד ומה שהוא/היא מרגישים.
וחשוב גם לעקוב ו"להיות עם היד על הדופק" אם משהו נראה חשוד.
וגם כשכתבתי את זה אישית אני באמביוולנטיות,
כי מאוד יכול להיות שהכל אותנטי ואז זה עלול לפגוע בפותחת, ומתנצלת מראש אם כך, לא זו הכוונה.
אך העיקרון באופן כללי חשוב מאוד בפני עצמו ולכן היה חשוב לי בכל זאת לכתוב ולחזק את הנקודה הזו עבור כולנו.
אני שמחה שאת לא מאמינה לייהלום אובלי
אני לא יודע מה מריח יותר מרחוק, הגרביים שלידי שרוט
הערותהעני ממעש
אינך אחראית על ולא תתורו שלו, לא באופן רוחני שתילחצי שיגיע לגיהנום , ולא ב'לחץ' להיות 'מלכת היופי' עבורו
הוא פתוח איתך וזה יפה .
הקטע שהוא המחיש לך ככה - אולי יש לו פער כלשהו נוירולוגי וכו
אינך חייבת לקחת ללב
תחשבי שבעלך יתלונן, שבגלל שקנה לך שמלה חדשה, ולמרות זאת התעכבת על כל חלון ראווה אחרי זה, סימן שאינך אוהבת אותו
ייתכן שהרעיון הכללי נכון אבל הדוגמא שהבאת לאקופצת רגע
ממש קשורה לנושא.
אני לא שמלהיהלום אובלי
תגובההעני ממעש
נראה שלא הבנת את כוונתי
שוב - התפעל ממשהו מסויים בחוסר טאקט
אבל משמע ששם נעצר
לגבי שיתוף עם חברותייך זה לכאורה בעייתי
כלומר, פגעו בי - למרות זאת אני יכול לפגוע בחזרה רק לפי התו'ל- הדין . ולא להשתולל יותר מדי. עם כל הכאב והכבוד .
ושוב ממליץ לבדוק אם קיים אצלו פער כלשהו נוירולוגי תקשורתי וכו
לא אמרתי ששיתפתי את חברותיייהלום אובלי
וגם אם כן, לא באתי לתת כאן דין וחשבון, נכנסתי כדי לקבל תמונה ותגובות שיפוטיות לא מעליבות אותי אבל פחות משרתות את המטרה שלשמה שיתפתי באנונימיות סיטואציה רגישה.
וזו לא סתם התפעלות בחוסר טאקט, יש פה חוסר כבוד ורגישות ופגיעה באינטימיות. זה לא נעצר שם, זה מלווה אותנו הרבה זמן...
אוהעני ממעש
אז כאן יש נקודה שניתן לפתוח
חוסר כבוד וכו שציינת
מתי התחיל , מדוע, האם ואיך ניתן לטפל
עוד משהו -
אנשים כאן כותבים על מנת לנסות לסייע
אז גם אם תגובה אינה מה שהפותח ציפה לקבל - לא צריך לקחת קשה
ולפעמים משהו לא בעניין עלול במבט שני לשפוך אור
נראה לי ש נגמרו לי השמות לא הגיבה כאן
מסתמא יהיה לה מה לאמר
הוא שיתף אותך.אדם פרו+
ברור שזה אסור לו הלכתית להסתכל עליה ובטח שלא להתמוגג מיופיה.
והוא נכשל
אבל אפשר בקטע הזוגי להסביר, שהוא מעביר את ההתפעלות אלייך.
וגם לשיתוף איתך.
זה לא כל כך נורא מבחינה זוגית. לדעתי.
אולי סוג של רמז שהוא היה רוצה שתעשי עיצוב שפתיים כלשהו.
באמת אמירה מיותרת יחסית.
מבחינה הלכתית ומוסרית, ברור שההסתכלות והמשך ההתפעלות אסורה.
הוא לא רמז לי שום דבריהלום אובלי
ולא רוצה עיצוב שפתיים, יש לי שפתיים עבות ויפות וכל מי ששמע שזה מה שאמר, אמר שמוזר שהוא אמר את זה דווקא לי...
נשמע שהיתה שיחה בעייתיתגפן36
אבל הגלגל ממשיך להתגלגל...
למה עוד אנשים בסביתך יודעים עליו שאמר כך?
איזה גלגל ממשיך להתגלגל?יהלום אובלי
מסכימה. משהו לא נראה לי תקין בשרשור הזהלומדת כעת
סליחה שאני עונה על תגובות שמכריחות אותי להגיביהלום אובלי
שהבעיה היא לא השפתיים שלי אלא האמירה שלו
וכאילו לרמוז לאישה לעשות עיצוב שפתיים זה חכם והגיוני, יש פה תגובות מפתיעות...
הן שאלו את מי עוד שיתפתSeven
כי באמת לא סביר לשתף באמירה כזו של בעלך את הסובבים אותך
לגופו של עניין האמירה לא רלוונטית
לחשוב שגברים פוזלים לדשא של השכן זה לא חשיבה בריאה ונכונה לקשר זוגי ואם בעלך פועל ככה שיעשה עבודה עם עצמו..
גם גבר שהוא לא דוס ולא עם זקן וכיפה גדולה יכול להיות נאמן..המראה זה חארטה אז שיפסיק להתמקד במראה ויתחיל לעשות עבודה פנימית
אני לא הבטחתי לענות לכל שאלה שנשאלת פהיהלום אובלי
וזה מקובל עלי שחושבים שאני טרול משועמם, זה לא לוחץ עלי לחשוף פרטים שאני מעוניינת לשמור לעצמי...
אבל אם יש פה נשים וגברים שאמירה כזאת עוברת על ידם בשתיקה, וחושבים שאישה ממשיכה להרגיש נאהבת ונחשקת אחרי דיבור כזה אז כדאי שיזכרו שהחיים והמוות ביד הלשון.
ואם למישהו נראה מוזר ששיתפתי והתייעצתי עם סובבים שלי לגבי אמירה כזאת, כנראה לא מבין כמה זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיות.
בידיוק זו אמירה שפוגעת בליבה של האינטימיותSeven
אבל זו הנקןדה זה שיח אינטימי של בני זוג
לא מתאים לשתף אותו עם אף אחד
פרט לבעלי מקצוע במידת הצורך...
מצטערת אם אני רק מחממת אותךסיהאחרונה
אבל אם מציע לך לצאת איתו בהמשך תתחמקי. אל תגידי למה.
אם כבר דיברתם על הנושא שהוא פלרטטן ומסתכל על נשים אחרות והוא יודע שזה כואב לך.
כואב לך זה אומר שזה אמור גם לכאוב לו
אם אשתו עצובה בגלל שהוא מסתכל על נשים אחרות אז הוא פוגע בעצמו
מה הענין שלך לצאת למסעדה איתו ולחזור כאובה
עד שהוא לא יבין שאין פלרטוטים ואין מבטים בצורה כזאת שמכאיבים לך אין סיבה לצאת איתו
לא קראתי תגובות אחרותbinbin
אגב אני מסכימה עם הפסקה הראשונה שכתבת, גברים צריכים להעריך ולזכור מה יש להם בבית!
חיוב מוזר באשראיאפרסקה
הסתכלתי קצת בדוחות של האשראי, וראיתי שירד לי החודש וגם חודש קודם חיוב מאיזה מקום שלא מוכר לי, משהו בירושלים ואני לא הייתי בירושלים ממזמן. לא משהו פסיכי רק 17 שקל, אבל עדיין מאוד מוזר לי. חיפשתי את שם החברה בגוגל (וונד פיי) ועוד יותר לא הבנתי. מישהו יודע איך אני מבררת מה זה החיוב הזה? יכול להיות שזה פשוט דמי כרטיס או משהו?
האם עסקה טלפוניתהעני ממעש
או שעבר פס מגנטי בפועל
האם יש בפירוט מס' טלפון של החברה
האם חיוב מוכר שעבר בעלות
האם מישהו שנתת לו לשלם משהו דרכך
רשוםאפרסקה
האם הוצג? כן
זה אומר הכרטיס כאילו עבר בפועל? איך זה הגיוני?
בעלי אמר שאולי זה בית עסק ששינה שם וכתובת אבל איך אני יודעת מה הוא?
זה חיוב הוראת קבע?משה
תכחישי עסקה דרך חברת האשראי. הם מאוד מקפידים על הדברים האלה.
רגע רגעפשוט אני..
קודם לבדוק טוב מי זה העסק הזה, רק אחר כך להכחיש אם הבירור לא עזר.
מנסיוןמשה
לא מקבלים קנס מחברת אשראי כל כך מהר. בתור מי שמתפעל כמה עסקים שסולקים ומקבלים הכחשות.
זה מה שאני מנסה להביןאפרסקה
איך אני מבררת מי זה?
כי השם ממש לא מוכר לי, ולא הכתובת
לפעמים השם שמופיע זה לא איך שקוראים לזה בעולםרק נשמה
קרה לי פעם גם שהיה לי חיוב מוזר וכשהשוותי תאריכים וסכומים הבנתי שזה סתם שייק שקניתי בריבר ומשום מה בחיוב הופיע "דעבול גלצבי" או איזה משהו הזוי דומה
תנסי להיזכר מה עשית באותו יום או אולי נתת את הכרטיס למישהו אחר?
אפשר גם לבדוק באתר של החברת אשראי עצמה פעמים יש שם יותר פירוט
יכול להיות שזה חיובעדיין טרייה
...רק נשמה
חח ענק
רקלתשוהנ
נתנו כאןהעני ממעש
כיוונים מעניינים
ממליץ למצוא חצי שעה פנויה ולטפל
באופן כללי, אפשר להכניס פירוט על כל קניהמרגול
לפחות באפליקציה של מקס.
נניח אם אני מעבירה בביט משהו תפעולי, וזה יורד מהאשראי, כתוב באשראי ביט. אז אני מוסיפה הערה קטנה מה זה כדי שיהיה לי אח"כ.
או לפעמים גם על רכישות משמעותיות שלא ברור מה הן (נניח איזה מוצר חשמל. לכי תזכרי מה קנית במחסני חשמל ביוני).
ברוב הדברים כמובן לא צריך. רמי לוי זה רמי לוי, אין יותר מדי מה להתבלבל…
תתקשרי לחברת אשראיזיויקאחרונה
מה שלא מספרים לנו 🤫נגמרו לי השמות
ומה שלא יראו לנו בכל הסרטים והמדיה,
גם כי אין לזה רייטינג,
זה שאפשר לחיות *בטוב* ובטוב גדול בתוך חיי הנישואים.
ומה שצריכים ללמד וללמוד
זה איך להיות בתוך קשר
איך לבנות קשר
איך להישאר בקשר בטוב
איך להחזיק, לתחזק, לחזק, ולהתחזק בתוך קשר.
לא חתונה ממבט ראשון וזה השיא
לא תוכנית היכרות / שידוכים בלבד
לא סדרה עד כמה נישואים הם בערך ופשרה והתבוססות באומללות ולית ברירה
אלא בתוך
ותוך כדי
ומתמשך
ומלא חיים
וחזק, ואוהב, ועוצמתי יותר מהכל
בתוך חיי הנישואים
שנה ראשונה
עשר שנים ראשונות
עשרים שנים
מה עושים אז?
מה עושים ששלב הפרפרים הראשוני נגמר?
איך עוברים לשלב הבא, שטומן בחובו עוד הרבה יותר טוב אהבה אפילו?
מהי בכלל מהות הנישואין?
איך אפשר להעצים אותם עוד ועוד ועוד?
איך פותרים קונפליקטים?
מה עושים כאשר פערים צצים?
איך לריב נכון?
וכן הלאה עוד המון לימודים שהם בעצם לימוד החיים עצמם.
את זה צריך להראות.
את זה עלינו ללמוד וללמד
וגם לשמור ולעשות ולקיים
ולזכור שכל דבר בטבע זקוק לאנרגיה כדי להתקיים.
גם קשר. גם זוגיות. גם נישואים.
תהיה לו אנרגיה - יתקיים
לא תהיה לו - יתקשה להתקיים.
אלו לא חיים של בערך
ולא כמעט
לא ליד
ולא בצל או בצד
אלא אלו החיים עצמם
בדיוק
בהכי הכי הכי עוצמה הנאה צמיחה אהבה קירבה ועומק שלהם.
והמתמידים מרוויחים
כמו לפני לידת תינוק - פלא הבריאה שדורש הריון, לידה, גידול אינטנסיבי
כמו בשיא גופני שדורש התמדה
כמו בהשגת חוכמה / הישג / כל דבר שעמלנו עליו רבות
וכמו בכל דבר טוב שצריך להשקיע בו כדי שיהיה הגירסא הכי טובה ומטיבה של עצמו
נישואין הם לכתחילה המקום הכי בטוח לאהבה אמיתית לנצח
לא תחליפים, לא בערך, אלא הכי נכון, הכי מדויק והכי פשוט שיש.
החיים עצמם - בשיא אושרם ומהותם.
אני מתחבר לגמרימתוך סקרנות
סליחה על השליליות, אבל האם יש לדעתך הרבה זוגות שמצליחים לחיות בצורה האידיאלית עליה את מדברת?
נראה שכל כך הרבה זוגות מסתבכים, וגם אצל אלו שלא, נראה שיש יותר מדי מקרים שכלפי חוץ נראים מקסימום כבינוניות, ולא כמשהו מספק מספיק.
כן, יש המוןנגמרו לי השמות
הם בד"כ לא יפרסמו זאת בראש חוצות או אפילו בפלטפורמה מצומצמת.
ויש עוד הרבה המון אחרים שיכולים בהחלט להגיע לשם. ואם לא מצליחים לבד אז עם העזרה הנכונה והמותאמת אליהם ביותר.
ויותר מהמילה "אידיאלית" שכתבת הייתי מגדירה זאת כ"השקעה", "לימוד", "כיוונון המשאבים למקום הנכון", "עבודה הכי מתגמלת" וכן הלאה...
כי זה לא "פוף" קורה או שלא
זה לא ש"אנחנו זוג "דפוק" והם לא"
זה לא ש"אין לנו את זה" ו"להם יש"
זה לא "לחיות בחלום ורוד על ענן כל החיים בלי להשקיע"
אלא זה באמת באמת לימוד
ואף אחד מאיתנו לא נולד יודע זוגיות
כולנו
ותורה היא ולימוד היא צריכה
וכלל שיותר נלמד ויותר ניישם נגדל לתוך זה ונצמח עוד ועוד, גם בתור האדם האינדיבידואל שאנחנו וגם בתור הזוג שאנחנו ב"ה.
מעניין, תודה.מתוך סקרנות
🙏נגמרו לי השמותאחרונה
איזה אטרקציות זוגיות אתם אוהבים לעשות בנופש בחורף?עינב66
יוצאים קצת לנופש, בקטע של ממש להתפנק, להנות, להתקרב אחרי תקופה אינטנסיבית.
חשבנו על ירושלים, אבל קפואא.
על מה ממליצות? 
נצא מן הסתם לסיור דרך עיר דוד/הקרן למורשת הכותל אבל מחפשת עוד רעיונות במיוחד בכפור שבירושלים.
תודה רבה מראש!
משהו על ''קפוא''פשוט אני..
הכל בראש, באמת.
מיליארדי אנשים חיים באסיה, אירופה ובאמריקה עם טמפרטורות נמוכות בעשרות מעלות צלזיוס לעומת ירושלים, והחיים שם נמשכים כרגיל, ילדים הולכים לגני השעשועים אחר הצהריים, אנשים עושים הליכות וריצות בשביל הכושר, ילדים במעונות יוצאים לחצר אם לא גשום או מושלג...
אין להם dna שונה שמגן עליהם מהקור, הם פשוט רגילים אליו ויודעים שהוא חלק מהחיים. הכל בראש. אם מחליטים שטמפרטורה נמוכה היא חלק מהחיים ופשוט ממשיכים כרגיל, אז זה קורה.
בקיצור, אל תוותרו בגלל הקור על אף אטרקציה או משהו שאתם רוצים לעשות. תתלבשו חם וצאו ליהנות!
זה גם נכוןעינב66
רוצה לדייק אותך: לא הכל בראש, אלא בארון הבגדיםזמירות
ואסביר:
ארון הבגדים של כל אחד מאיתנו מותאם לצרכים האישיים, מושפע ממזג האויר שרגילים אליו.
בארץ - ארון הבגדים ומגוון הפריטים של תושבי הערבה ואילת בהכרח שונה מהמקביל לו של תושבי ירושלים, גוש עציון, הגליל העליון והגולן.
בחו"ל, אופנת החורף מותאמת למזג האויר המקומי. בגדים הרבה יותר חמים מהמקובל בישראל.
שכנים שלנו (אנשים מבוגרים) שעלו לישראל לפני לא מעט שנים, היו עכשיו בטיול של שבועיים בארה"ב. בביקור משפחתי לרגל יום הולדת לסבא שם. בניו ג'רזי. סיפרו שקפאו מקור !! נאלצו לקנות שם מעילים כי המעיל שהביאו מהארץ לא הספיק 🥶 - וזה מזג אויר שהם היו רגילים אליו בילדות ובשנות הנעורים עד שעלו לארץ. פשוט הביגוד שיש להם היום כבר לא מותאם לסביבה הקודמת.
גם שאנחנו מטיילים בחו"ל ונכנסים לעשות שופינג - הרבה מאוד מהאופנה לא מתאימה למזג האויר בארץ.
מסכים שהקור האירופאי דורש בגדים שאין לרוב הישראליםפשוט אני..
אבל הקור הירושלמי הוא לא הקור האירופאי, ולא דורש ביגוד מיוחד...
פליז ג'וזף קאופמן שיש לכל תלמיד ישיבה תיכונית ומלווה אותו עד שאשתו זורקת לו בגיל 50, בהחלט עושה את העבודה.
יש באיזור ירושליםסטודנטיתאמא
אם אתם בקטע של יינות גם את יקב גוש עציון וגם את יקב פסגות שיש סיורי טעימות.
מוזיאון אסירי המחתרות מהמם אם אתם אוהבים היסטוריה.
אני אנסה לחשוב על עוד רעיונות...
לא יודע, אנחנו בנופש זוגי כמעט שלא יוצאים מהצימרהסטורי
כלומר, אני צריך לצאת לשלוש תפילות ביום.
חוץ מזה בפעם האחרונה בשלושה ימים עשינו טיול קצר בחוץ ושאר הזמן נתנו לעצמינו, לדבר, להקשיב ולהתפנק ביחד בלי 'כוננות ילדים' נון סטופ. בהנחה שיש חימום במקום שמתארחים בו - זה לא בעיה.
למען האמת, אולי ישתנה השבוע, נכון לכרגע עוד לא באמת התחיל החורף. שבוע שעבר בירושלים בשעות היום היה אפשר להיות קייצי לגמרי, בערב היה צריך סוודר.
נופש בירושליםיהושבעט7
לבדוק באתר של עיריית ירושלים.
או להתקשר ל106 לברר.
יש בירושלים מבחר מקומות בילוי .מוזאונים,אתרי מורשת.
שוק מחנה יהודה .שכונות כמו ימין משה או נחלת שבעה.
יש ניווטים זוגייםשלומית.
יש מלא!שדמות בחולות
מוזיאון המדע בלי ילדים זו חוויה אחרת וממש מומלצת!
הגן הבוטני.
יש סדנת יצירה בקרמיקה השכונת מקור ברוך- 5 דקות הליכה מהשוק. אני רואה שם מלא זוגות.
מוזיאון המוזיקה- ממש קרוב למדרחוב.
מכון המקדש.
יש הרבה הופעות, חפשו לכם משהו שאתם אוהבים ושיתאים לכם (נדמה לי שאבו טבלה בירושלים בזמן הקרוב)
בחורף הכל יותר רומנטישם פשוטאחרונה
משבר שמתבטא בטבילה...שםאנונימי
בוקר טוב לכולם, קצת רקע:
נשואים כ7 שנים + 3 ילדים בגילאים קטנים.
לצערנו עשינו טעויות בתחילת הנישואין, מה שגרם (בין היתר) לזה שאנחנו לא מקיימים יחסים בכלל.
ניסינו במשך שנים ללכת לסקסולוגים, ייעוצים זוגיים ואחרי שזה לא עזר, סוג של התייאשנו ולמדנו "לחיות עם זה".
אנחנו חיים סבבה, מסתדרים טוב, יוצאים לדייטים יחסית באופן קבוע ונותנים תמיכה אחד לשניה, פשוט בלי יחסי אישות.
אחד הדברים שאנחנו מרגישים זה שאנחנו לא באמת יודעים להעריך "מה הנזק" כי מעולם לא היו לנו חיי נישואים עם יחסים כדי להשוות אליהם וזה די מסתמך על מה שאחרים מספרים שזה כדאי ונחמד.
אשתי טבלה אתמול אחרי המון זמן שהיינו מותרים ובלילה הייתה שיחה קצת עצובה שהיא לא מבינה למה היא טובלת: זה מציק, מטריח ושבתכלס גם ככה אין איזה מגע מטורף שזה שווה לעשות את זה בשבילו ושמבחינתה הקושי העיקרי זה שהמיטות מופרדות כשילדים רוצים להיכנס בינינו בלילה.
המשכנו לדון בנושא, אבל אשמח לשמוע ולהבין:
מכיוון שאיני אישה ואני באמת לא זוכר את החוויה של לחיות ככה כל חודש - האם חיי האישות זה באמת מה שנותן מוטיבציה לטבול? גם אחרי מלא זמן?
היא תיארה את כל המהלך ההלכתי כעניין שממש מוריד לה ושאם הייתה נחסכת הטבילה והריחוק, אז לא היה לה כזה נורא.
מכיוון שכנראה יעלה בהמשך העניין של טיפול זוגי - הייאוש אתמול נבע מזה שניסינו כמה שנים ללכת לאנשי מקצוע (כולל מיכל פרינס שאשתי מאד התרשמה מהספר שלה) אבל בגלל שזה לא עזר והעלות הייתה ממש גבוהה (וההצלחה לא מובטחת), אז אשתי לא בקטע.
חשבתי אולי אם ננסה ללכת לאיזו רבנית שאידיאולוגית עובדת בזה ולא לוקחת מחירים גבוהים (או בכלל), אז זה יוכל לתת לאשתי מוטיבציה.
אין לי בעיה להוציא את הכסף על זה, אני מבין שיש כאן חשיבות שאני לא מבין.
אם יש המלצות לאיזור חיפה והקריות - נשמח 
תודה ושבת שלום.
אמן ואמןתהילה 3>
אל תוותרו על לחפש את הטוב