הצעה לחברי הקרן הסיוע112233445566

החזרים על שוקולד

נכון טוב<?

תודו ליי

חחח רעיון מצוין!אמא טובה---דיה!

אני חודש וחצי אחרי לידה ואני ממש רוצה להוריד את המשקל העודף שנשאר לי מההיריון,

אבל זה מדי מאתגר במילואים...

אני גם משמינה112233445566אחרונה

מאתגרי המילואים מה לעשות

למי זה לא קרה???? שרשור פדיחה ובדיחההרבנית הקדושה

בנותיי הקדושות, הטהורות והתפוחות, 🤰

ברוכות הבאות לשרשור שיעלה אתכן למדרגות גבוהות!

ידוע שאישה לפני אחרי ובאמצע היא כמרכבה לשכינה,

אך לעיתים המרכבה עושה פנצ'ר... וזו פשוט פדיחההההה!

אולי בטעות, עם מח של פירה

העברת רב קו בתור אצל הרופא?

או אולי בחדר לידה, מול צוות של מומחים,

פלטת שטויות שגרמו לכולם להיות המומים? 😱

אנא, פרקי את שקי הדמעות והצחוק,

ספרי לי על פדיחה, גם אם היא מהעבר הרחוק!

האם בכית כי נגמר החלב במקרר? 🍅

או ששכחת איך קוראים לבעל שאיתך מתגורר?

אני אתחיל בווידוי אישי ומרטיט:

פעם, בשיא התפיחות והחום הכבד,

ניגשתי לשכנה עם חיוך די עובד.

ליטפתי לה את הבטן בשמחה וגילה,

התעניינתי בחום ואהבה: "נו, מתי הלידה?"

היא הביטה בי במבט קצת מוזר...

ואמרה: "הרבנית, זה סתם מאפה שנשאר!" 🥐

עכשיו תורכן, צדקניות יקרות!

אל תהיו חסודות ושתקניות,

ספרו על הבלבול, על הטימטום ועל השטיות.

מה אמרה המיילדת? איך הגיב הבעל הקדוש?

והאם הצלחתן בסוף לא לתלוש לעצמכן את הראש? 🤯

מחכה לסיפוריכן בכיליון עיניים,

שתזכו לבנים זכרים ולבנות עם לחיים פעמיים! 🤱✨

@רקאני 

@ממתקית 

@יעל מהדרום 

@בארץ אהבתי 

@מכחול 

@ממצולות 

@שוקולד פרה. 

@אמאשוני 

@לומדת כעת 

@Seven 

@חשבתי שאני חזקה 

@שושנושי 

@Doughnut 

@אשת מקצוע 

@פרח חדש 

@לפניו ברננה! 

@אמהלה 

@דרקונית ירוקה 

@מקקה 

@נפש חיה. 

@אוהבת את השבת 

@צלולה 

@הבוקר יעלה 

@נחלת 

@איזמרגד1 

@ילדה של אבא 

@יהלומה.. 

@nik 

@דיאן ד. 

@לאחדשה 

@קופצת רגע 

@שירה_11 

@ראשונית 

@חגהבגה 

@המקורית 

@מחי 

@יערת דבש 

@אמא טובה---דיה! 

@עוד מעט פסח 

@עכבר בלוטוס 

@שמש בשמיים 

@א.ק.צ 

@חשבתי שאני חזקה 

שלום סתמי הכוונה שלום תמיםאמאשוני
כאילו נפגשו בסופר ולא במקום מביך
אני גננת משלימהאנונימית בהו"ל

מחליפה את הגננת הקבועה בשלושה גנים.

יש גן אחד קשה ממש שאני משקיעה את הכוחות שאין לי שם.. היום קיבלתי מהורי הגן מתנה למשלוח מנות ביימי על סך 80 ש"ח.. נעלבתי קשות, לא הגבתי אפילו מרוב שמתחשק לי לזרוק להם את זה בפרצוף.ז

אשמח לשמוע בתור אימהות מה אתן חושבות? האם יש סך מינימלי שמכובדים להביא או שהיום בגלל שיש שתי גננות ושתי סייעות פשוט התקמצנו על הכסף?

ברור שזה בסדר לא להביאoo

כשלא היה לי

לא הבאתי

ואם היו לי 6 ילדים

כנראה הייתי עושה אחרת

זה בסדר לעשות מה שחושבים/ מה שמתאים

שרשור היכרות 🔗🔗🔗הרבנית הקדושה

שלום אהובות, קדושות וצדקניות

רוצה אני אתכן להכיר

ללמוד לכבד ולהוקיר

ולכן בשרשור זה 

כל אחת מציגה את עצמה 

עם עובדה נכונה ולא נכונה

ספרי לנו יקירה

מהם מעשייך ביומיום ובשגרה

ולמה דווקא לך מגיע כתר ועטרה  👑

ומתכבדת אני בזאת להתחיל,

אני ידועה כ"הרבנית הקדושה"

נשואה לעטרת ראשי האדמו"ר שליט"א

ילדינו מניין כפול שלושה 

מעסיקים אותי ביום ובלילה

במטבח אני לעשות מפליאה

מרק עטלפים ורול לביאה 🍜

מי יודעת מי מכירה

מהי העובדה הנכונה?

כל אחת שמגיבה, 

מתייגת ניק רנדומלית בתשובה

@המקורית 

@חשבתי שאני חזקה 

@שושנושי 

@דרקונית ירוקה 

@מחי 

@אוהבת את השבת 

@יערת דבש 

@ראשונית 

@רקאני 

@יעל מהדרום 

@Doughnut 

@א.ק.צ 

@אשת מקצוע 

@איזמרגד1 

@ילדה של אבא 

@יהלומה.. 

@דיאן ד. 

2 נכוןרקאני
אני מחפשת טלפון ראשון לילדאנונימית בהו"ל

הוא בכיתה ז והיחיד בלי טלפון מהכיתה... לרוב יש סמארטפון והם כל היום בטיקטוק ואין מצב שאני מסכימה לקנות לו כזה מכשיר. אבל כן חשוב לי שיוכל להתקשר אלינו אם פספס את ההסעה בלי להזדקק לטובות של אנשים וגם שיוכל לקבל הודעות מאיתנו...

יש רעיונות למכשיר?

ויש דבר כזה וואצאפ שיהיה פתוח רק עם ההורים והוא לא יוכל להצטרף לכל הקבוצות שיש?

אשמח למחשבות וטיפים בעניין...

אפשר טלפון בלי אינטרנט ועם הודעות smsכבת שבעים
לדעתי דוקא חשוב וואטסאפ בגיל הזהרוני 1234
אם לחברים יש, הוא יהיה ממש מבודד בלי. בשלב מסוים גם  מורים שולחים שם הודעות חשובות (אלא אם כן אצלכם זה לא ככה בבית הספר).

אני לא מכירה אפליקציה שחוסמת קבוצות או פונקציות בוואטסאפ אבל ממליצה על פמילי לינק שמאפשרת לחסום אפליקציות לא רצויות וגם מגבילה שעות.

אני בעד ווצאפ. ויש מכשיר "טיפש" עם הפונקציות הנחוצמרגול

הנחוצות.

לחברה יש.

טלפון מקשים, בגדול טיפש, אבל יש בו מה שצריך- מוביט, טלפון, ווצאפ, וויז וכו.

טיקטוק אין איך להוריד שם חחח.

יותר קל בעיניי מכל מיני אפליקציות חסימה על מכשירים רגילים. 

לשיאומי יש כזה ובטח יש עודשושנושי

לגבי חסימה של וואצאפ

יש סינונים שיכולים לחסום צפייה בסטטוס

יש כאלה שחוסמים גם צפייה בסרטוני ווידאו וגישה לקישורים

ככה שכל עוד לא מצרפים אותו לקבוצה הוא לא יוכל להצטרף. 

אני חושבת שאולי זה של נוקיה? לא יודעת. כדאי לבדוקמרגול
לא חושבת שיש אופציה לווטצאפ חסוםמשתדלתלהיותאני

יש פלאפונים שאפשר רק להתקשר ולשלוח הודעות, זה פתרון ליצירת קשר עם ההורים.

אבל בעיני בגיל הזה צריך גם להיות ערים לזה שאם לכולם יש ווטצאפ, זה יכול ממש לבודד אם אין.

אם יש ווטצאפ אי אפשר להגביל הצטרפות לקבוצות.

אבל כן אפשר להתנות ווטצאפ בזה שיש לכם גישה לווטצאפ, ואתם פעם בכמה זמן מסתכלים ביחד בקבוצות,

יש פלאפונים חצי טאצ' שיש בהם רק ווטצאפ ואין שום אפשרות להוריד אפליקציות אחרות, בעיני בגיל הזה זה הפתרון הכי מוצלח.

ואפשר סמארטפון עם פמילי לינק ולחסום את כל האפליקציות חוץ מווטאטפ.

והכי חשוב בעיני בגיל הזה, במיוחד כשרוצים להציב גבולות שלא מקובלים בסביבה החברתית שלו, זה לתקשר איתו על זה, להציב גבולות חד משמעית, אבל גם לשמוע אותו.

לנו ישרקאניאחרונה

שיואמי חצי טאץ

רק עם האפליקציות שאנחנו צריכים

בנק, מוביט, פנגו וכו

ואין אפשרות להוריד עוד אפליקציות

לא נראלי שיש דרך לחסום וואצפ חלקית

אני פשוט מקנאההההאנונימית בהו"ל

גיסתי ילדה לפני 3 שבועות בן

בלידה קלילה

מהירה

כתבה שיש לה התחלה של צירים ותוך פחות משעתיים ילדה

אז כן

אני לגמרי מקנאה

ממממממממש

בלי ניתוח

בלי תפרים

בלי זירוזים

בלי דיכאון אחרי זה בעקבות כל זה

בלי שאריות שיליה

בלי רופא פרטי שעולה 30,000

בלי כל זה

אמא

איך קשה לי

חיבוק מזדהה...מתואמת

אבל כשאני חושבת על זה לעומק - אני מעדיפה שאחיותיי וגיסותיי (ובנותיי בבוא העת) יעברו לידות קלילות וטובות, ושאני זו שאקח את כל "הסבל המשפחתי" בנושא הזה...

כי למה שגם אני וגם הן נסבול? אם הן יסבלו גם כן זה לא יעזור לי להרגיש טוב יותר עם הסבל שלי...

(וב"ה שבנושאים אחרים אני לכאורה הרווחתי יותר מהן, ואולי הן מקנאות בי...)

את צדיקה )אנונימית בהו"ל
אני מרגישה שבהחלט היה לי קל יותר אם היא היתה מבינה  מה עברתי
לא חושבת שאני צדיקהמתואמתאחרונה

אני פשוט אוהבת את בנות משפחתי, ובעיקר - הן מפרגנות לי ומחבקות אותי על הקשיים שעברתי, וזה מה שהכי חשוב...

יכול להיות שגיסתך לא מספיק מנסה להבין אותך ולפרגן לך, ולכן עוד יותר קשה לך עם "החיים הקלים" שלה?

(אני גם הבכורה במשפחה, וגם התחתנתי מוקדם יותר בפער גדול מכולם, אז אני מרגישה חצי אמא שלהן, ואולי מזה נובע הרצון שלי לגונן עליהן...)

מזדהה איתךזוית חדשה
אני גם יולדת מהר כמו גיסתךכורסא ירוקה

אבל קליל זה לא...

גם לידה מהירה, בלי זירוז או תפרים יכולה להיות קשה מאד, ועם שאריות שליה.

ודיכאון אחרי לידה - גם אני מקנאת במי שאין לה יש הרבה גורמים לזה, ולידה קשה היא רק אחד מהם...

מזדהה אחותי🫂מולהבולה
גם לי היו לידות יחסית מהירות, אבל לטפל בתינוקותשיפור

בכלל לא פשוט לי. והיו לנו כל מיני משברים בעקבות זה.

לכל אחד יש את הניסיונות שלו, ולא תמיד רואים מבחוץ...

אבל זה באמת קשה כשהפער בולט בנקודה כואבת❤️❤️‍🩹שיפור
אני גם מקנאה בהרבה דברים אצל אחרותקופצת רגע
יעזור לך לשמוע שיש דברים נוספים לקנא בהם?

אניoo

אוהבת כשמגיעים רגעי קנאה

כי זה שם זרקור על איפה כואב לי בנפש

זה רגע של הארה

הבנה מה מטריד את הנפש

זה חצי הדרך לריפוי ושיפור החיים

לא תמיד אפשר לשנות נתונים

בעבר וודאי שלא

לפעמים גם נתוני הווה ועתיד

לא ניתנים לשליטה

אבל הנתונים לא בהכרח קובעים את איכות החיים

אלא הבחירה מה לעשות איתם

איך לתכנן את החיים

מה ללמוד וליישם בהם

גם כשיש נתונים מורכבים

החיים יכולים להיות מאושרים

ספציפית לעניין לידה

מתוך 4 לידות

חוויתי אחת שדומה למה שתארת (לידת הויבק שלי)

אבל הלידה הטובה שלי היתה הלידה האחרונה

כי הגעתי אליה הכי מוכנה נפשית

(ולמרות שהיו בה קצת סיבוכים)

אהבתי את התובנה הזו שלךמתואמת

ספציפית לעניין הלידות בדרך כלל אין בחירה, אבל כן יש בחירה איך להסתכל על זה. והתובנה הזו בהחלט יכולה להועיל בעניינים אחרים.

תודה לך!

שמחה שאהבת 🙂oo
ריבוי בתי ספרפילה

מה אתן אומרות? בשנים אחרונות כל פעם שיש כמה הורים טיפה לא מרוצים מבתי ספר קיימים , הם פותחים עוד ועוד בתי ספר או תלמוד תורה או משהו אנטרופוסופי.

בעייה היא שאין מספיק ילדים למלא את כל בתי ספר האלו. בתי ספר נאלצים לחבר כיתות , לא לקבל תקציב. בתי ספר אחרים שהם חצי פרטיים או פרטיים לגמרי נאלצים לגבות מהורים סכומים הזויים כבר בכיתה א' . להגיד את האמת בבתי ספר האלו אין מענה לקשיים של ילדים שיש בבתי ספר מבוססים . כך שהורים יצטרכו לשלם פעמיים במידה ויהיו קשיים מצריכים מענה.

בית ספר לא יכול מאה אחוז לכל ילד. כך שיוצא שהורים שולחים כל ילד לבית ספר אחר, יש להם כמה בתי ספר כבר בגיל יסודי , הם לא עומדים בלוגיסטיקה.

באזור שלנו נהיה כמות בתי ספר שמשפחות יצטרכו ללדת עשרה ילדים כדי למלא אותם. 

אף אחד לא מחייב לשלוח לבית ספר פרטי. יש בתי ספראמהלה

של משרד החינוך, בציבור החרדי- חינוך עצמאי/מעיין החינוך התורני

למה לשלם אלפי שקלים בחודש ולא לקבל מענה לילדים מתקשים?

מה אכפת לך כמה בתי ספר נפתחו

תשלחו למה שטוב לכם וקרוב אליכם.

אגידפילה

1) זה יוצר מתח קהילתי

2) יוצא המון בתי ספר עם כיתות לא תקניות ובלי תקציב

3) סתם קשיים טכניים. יוצא שכל חבר מהגן עולה לבית ספר אחר. כשמארגנים בת מצווה צריך לסנכרון עם עוד בתי ספר שלא יתנגש

4) יוצר תרבות כזאת שאתה חייב להוציא על חינוך המון כסף כבר בכיתה א' .

5) מוריד רמת לימודים. ילדים לפעמים מגיעים מבית ספר פרטי לציבורי עם פערים ענקיים. 

מסכימהחושבת בקופסא

אני מכירה שהתופעה הזו נשנעת על רמה דתית. הבית ספר התורני בעיר, לא מספיק תורני בעיני הורים מסוימים, אז הם מכירים בית ספר אולטרה תורני, ואז כל הילדים התורניים הולכים לשם, כי הרמה בבית ספר הקודם באמת ירדה. ואז כל הילדים הולכים לשם כי הוא נחשב בית ספר טוב, עד שבית הספר החדש לא מספיק טהרני בעיני הורים מסוימים והם מקימים עוד בית ספר אוטלרה- אולטרה תורני...

מצד אחד זה נראה מגוחך, אבל מצד שני זה לפעמים בלתי נמנע. 

מסכימה מאדשיר הרוח

מכירה את זה מקרוב במקום שבו גדלתי וכל כך לא מתחברת.

בשם הרמה הדתית והפחד שהילד יפגוש בבית ספר הלך רוח שלא תואם ב100% את מה שחושבים ההורים, מונעים מהילדים את הרמה הלימודית והרווחה שילד שלומד בבית ספר גדול מקבל

צודקת, באמת בעיהשיפור
דווקא בעינישומשומ
זו תחרות חיובית

קהל שבוי זה הדבר הכי נורא למערכת החינוך…

אבל אין מספיק ילדיםפילה

הורים שנמצאים עם ילדים שעתיים ביום לא מבינים שרב השיטות ומאמרים יפים בנושא חינוך הם שטויות.

אין שום סקרנות טבעית . לימוד לא יכול להתקיים בלי משמעת בסיסית. אם ילד לא מצליח ללמוד ביסודי , זה לא בגלל שתוכנית לימודים קשה מדי. אז הורים במקום לטפל במה צריך פותחים עוד בית ספר שיגידו להם שילד שלהם סופר מוצלח. אותו דבר לגבי התנהגות.

כל מיני מדריכות הורים משקרות שילד צריך להסתדר עם עניינים שלו כבר בכיתה א. במציאות זה לא קורה.

אז מגיע משבר.

רמה תורנית. זה עובד רק כשזה תואם רמה דתית בבית .

זה לא יכול שהורים רוצים אולפנה אולטרה דוסית ומצד שני ילדים שלהם כל היום ביוטיוב. זה לא יעבוד . 

למה?! לגמרי יש סקרנות טבעית!!!!שיפור

זה לא סותר את הצורך במשמעת. אבל למידה חווייתית מחוברת לחיים ביחד עם משמעת זה מדהים!!!

היו לי מעט מורות כאלו וזה היה מדהים! וברוך ה' גם הבן שלי זוכה.

אבל ממה שאני רואה זה לרוב לא תלוי ברמה הדתית של ביה"ס, אלא במורה הספציפי. וגם בבי"ס סופר דוסים יש מורים טובים ומורים פחות.

סקרנות טבעית עובדת עד רמה מסויימתפילה

אם ילד לא גאון , בסוף הוא צריך לתרגל ולעבוד.

בן שלי שואל אותי למה שמיים כחולים ועוד כל מיני ואני אישית אף פעם לא התעניינתי בזה. מבחינתי זו עובדה וזהו. אין לי סקרנות טבעית בנושא והסבר בנושא גזים ואטמוספרה משעמם אותי.

את מתארת ילד סקרן, למה אין סקרנות?מרגול

העניין של עודף בתי הספר הוא אכן בעייתי בעיניי.

אבל ההודעות שלך פה כבר לא מובנות לי.

הילד סקרן באופן טבעי… לא נראה לי שנתנו לו שיעורי בית לשאול את אמא למה השמים כחולים. הוא הסתכל והתעניין. את לא חייבת לדעת את התשובה לכל דבר, אבל למה שלא ישאל? למה לא להפנות למישהו שיודע לספר על זה?

אם קשה לך החינוך הפורמלי, תסתכלי על ילד בגן חובה למשל. רובם סקרנים מאוד. לא בהכרח סקרנות שתקדם את תעודת הבגרות שלהם, אבל זה מאוד יפה.

תקחי ילד לגן החיות ואת תראי מה זו סקרנות טבעית.

תודה לה' למדתי במקומות שלא פקפקו בסקרנות הטבעית של ילדים. היו אגב דרישות ומשמעת במידה מאוד רגילה ומקובלת. גם למדנו לא מעט שעות ביחס ליסודי (כמעט כל הימים הסתיימו אחרי 15:00). שיעורי בית וכו גם היה.

משמעת, תכנית לימודים מסודרת, שגרה - כל אלו טובים ומבורכים. אבל למה זה חייב לבוא אצלך יחד עם דיכוי הסקרנות הטבעית שלהם?

הילד הזה די שונהפילה
מהחברים ומהאחים שלו. רב הילדים ממש לא מתעניינים בזה. 
את מתארת תופעות קשותמתואמת
שלא קיימות בבתי הספר שאני מכירה...
אצלנו בתי הספר החדשים בהחלט מתמלאיםמתואמת

אולי כי להרבה כאן יש בסביבות עשרה ילדים

וכן, זה נובע מרצון לדייק את החינוך ואת החברה שההורים מבקשים בשביל הילדים שלהם. לא רואה בזה בעיה, כל עוד בית הספר מסודר (גם אם צריך לגבות סכומים בשביל הלימודים שם) ושאין תחושת התנשאות גדולה מדי.

מסכימה איתך שלא תמיד בבתי הספר האלה יודעים לטפל כמו שצריך כשיש קשיים... וכאן ההורה צריך לעשות את הבחירה בין החינוך לבין העזרה המקצועית (שיכולה להינתן מחוץ לבית הספר). ולפעמים בשביל כל ילד הבחירה תהיה אחרת...

למה בעצם זה כל כך מציק לך שנפתחים בתי ספר כאלו? את לא חייבת לשלוח אליהם...

אם היו מתמלאים , אין לי בעייהפילה
בעייה שאנחנו באזור עם שמונה בתי ספר יסודי חצי ריקים. 
אז זה באמת בעייתי...מתואמת
למרות שאני לא רואה רע בכיתה שבה יש רק עשרה תלמידים... לפעמים זו ברכה, ודווקא הלוואי שהיה אפשר למצוא בתי ספר רגילים כאלה אצלנו! (בעצם הבן שלי לומד בישיבה כזו שטרם הצליחה לצמוח ולהתמלא, ובשבילו זה מצוין!)
לאחרונה קראתי קצת על העניין הזהמרגול

הבעיה העיקרית בעיניי, זה שהמצב מוביל לעומס כלכלי גדול על משפחות עם ילדים במסגרות חינוך.

קראתי גם מעט רעיונות לשיפור של העניין הזה (למשל- ניהול אדמיניסטרטיבי משותף לכמה בתי ספר יחד).

ממה שאני מכירה, מסובך למצוא אולפנה / ישיבה תיכונית שהם אחלה וגם במחיר סביר.

החשיבות הגדולה שמייחסים לחינוך היא מעולה. אבל הרבה פעמים אני מאמינה שאפשר להניע שינוי/דיוק חינוכי גם במוסד קיים, אם היקף גדול מההורים מעוניין בכך ובשיח משותף עם ההנהלה…

ולצערי, הרבה פעמים המסגרות הקטנות הרבה פחות מקפידות על נהלים. אבל זה עניין אחר. 

אצלנו ניסו להקים כיתה תורנית בתוך בית ספר קייםמתואמת

(ממ"ד)

לדעתי זה פחות טוב, כי כך נוצרת תחושת התנשאות...

בעניין התשלומים לא העמקתי, מודה. אצלנו גם לת"ת ממ"ד צריך לשלם, על השעות הנוספות של לימודי הקודש. מבחינתי אלה ההוצאות הכי נכונות שיש, אבל מודה שהנושא הזה לא מעיק עלינו כמו על אחרים...

לגבי התשלום- שעות נוספות של קודש תמיד ישלמומרגול

זה לא ככ קשור לגודל בית הספר

אבל, וזה נכון באופן כללי על עסקים/חברות, יש הוצאות שתלויות גודל (יש יותר כיתות צריך יותר מורים, נכון? יש יותר תלמידים צריך יותר אוכל, וכו).

אבל בנוסף, יש הוצאות בסיסיות שלא קשורות ישירות לגודל בית הספר. למשל מנהל. למשל הנהלת חשבונות. למשל אבטחה (גדר, שומר). למשל חצר לבית הספר, וכו.

ואז, ככל שבית הספר גדול יותר, כך (בהכללה גסה), העלות הזו נמוכה יותר פר תלמיד.

אם תסתכלי למשל על הגבעה הצהובה בגוש עציון, שם הם עשו (לא יודעת אם במתכוון), משהו יעיל מהבחינה הזו.

שטח שבו יש מספר מוסדות לימוד. מגודר כולו יחד (הגיוני שיש גדרות לכל מוסד בשביל התחימה, אבל הגדרות הללו לא חייבות להיות בסטנדרט ביטחוני גבוה)

זה אומר שאפשר שלפחות ההסעות בבוקר יהיו משותפות (מישוב x למתחם החינוך. גם אם לומדים בבתי ספר שונים)

זה אומר שאפשר להביא קייטרינג בצורה מרוכזת (מצמצם את העלות של השילוח והבירוקרטיה של האוכל. כמובן שיותר מנות = יותר כסף, אבל פר מנה הסכום יורד)

זה אומר שאפשר שיהיו בעלי תפקידים שעובדים בכמה מוסדות (בעיקר תפקידים שעיקרם לא תלוי בתפיסה חינוכית. נניח רכז מתמטיקה שגם בקשר מול משרד החינוך. אותו רכז יכול להיות אחראי על מספר מוסדות מול המורים הרלוונטיים שמלמדים בכיתות.)

ואני לא יודעת כמה גובים אצלכם ואם אתם זכאים לסבסוד כלשהו, אבל הוריי ששילמו תמיד סכום מלא (מכאן את יכולה להניח שהמשכורות אחלה בחלה), הוציאו הון עתק בחלק מהשנים, רק על מסגרות החינוך העיקריות (לפני חוגים וכו).

חלקם אגב גבו מעבר למקסימום האפשרי ע"פ משרד החינוך (כן, יש מקסימום). חוצפה? בהחלט. אבל הם יכלו, והם היו מספיק קטנים בשביל שלא יתעסקו בבעיות שלהם. 

ישיבה תיכונית גדולה וישיבה תיכונית לא גדולהפילה

עולות אותו דבר. לפעמים יש הבדל של כמה מאות שקלים בשנה.

אולי במקום גדול יותר קל לקבל הנחה

מה שכן , במקום גדול יש יותר מגמות , יש תוכניות למתקשים , תוכניות המצטיינים , בדרך כלל יועץ יותר נכנס לעניינים. יותר מקפידים על כללים.

מה עוד? יותר קל להם למצוא פתרונות כשחצי מהצוות במילואים.

אבל אני כתבתי על ריבוי בתי ספר יסודיים.

בגיל תיכון זה דווקא טוב שיש מבחר. 

אני שמחה שאצלכם העלות דומהמרגול

אני מדברת על הפרשים של הרבה אלפים בשנה. על כל תלמיד. ורוב המשפחות הדתיות מעמידות כמה וכמה תלמידים…

כמובן מחשיבה בקטגוריות שונות עם/בלי פנימייה (כי אין מה להשוות את ההוצאות)

הפער בין האח ששילמו עליו הכי מעט לאח ששילמו הכי הרבה עומד על יותר מ10 אלף בשנה. נראה לי שזה משמעותי…

אולי זה השתנה בשנים אחרונותפילה

בארבע שנים אחרונות היינו בשלוש ישיבות תיכוניות וזה בערך אותו מחיר.

המממ אני מדברת על נגיד לפני 5-8 שניםמרגול

יכול להיות שזה גם תלוי איזור בארץ

אבל שוני של אלפי שקלים בשנה זה כן משמעותי בעיניי

זה ברמת ה*הפרש חודשי* של אלף ש"ח

ב"ה ההורים שלי יכלו לשלוח אותנו גם למסגרות יקרות (והן הצליחו לעבוד כי כמעט כולם קיבלו סבסוד גבוה), אבל ההפרשים בשם הלפתוח ישיבה בגוון צהוב בננה במקום צהוב לימון… זה מופרז ביותר בעיניי.

וגם עולה שאלה חברתית של האם זה עושה יותר נזק או יותר תועלת, כשיתכן שבגלל זה, הורים רבים לא יוכלו לשלוח לישיבות הקטנות, ויווצר מצב שהישיבות הגדולות יותר הן גם עם צוות חינוכי פחות…

לא בטוחפילה

במקום קטן יש פחות צוות. נגיד במלחמה ישיבה שהיא בגודל קטן לא תיפקדה כמעט חצי שנה כי ר"מים הצדיקים היו מגויסים. בישיבה יותר גדולה חיברו כיתות ומצאו פתרונות כי בצוות היו גם מורים יותר מבוגרים שכבר לא משרתים ובכללי היה יותר צוות.

מה שכן, במקום קטן כולם בערך אותו דבר, מי לא מתאים עוזב אחרי שנה , כך שנהיית קבוצה אחידה ומגובשת.

אבל בגיל תיכון זה כן מוצדק. יש הרבה גוונים דתיים , לימודיים , מישהי רוצה אולפנה לאומנויות , מישהו רוצה להתרכז דווקא בלימוד תורה , ילד אחר צריך מסגרת מאווררת יותר , ילדה אחרת רוצה לעשות תואר תוך כדי.

בגיל תיכון גם יכולים ללמוד רחוק מהבית , העיקר שיש ביקוש למוסד לימודים הזה.

ובגיל יסודי זה מוצדק רק במקרה של פערים רציניים ממש. נגיד ממ"ד מעורב חצי מסורתי לא מתאים למשפחה תורנית ולהפיך . אבל לפתוח בית ספר על דקויות דקויות וכשאין מספיק ילדים באזור , סתם מסכסך .

ולא דיברתי על הנחות בכללמרגול
מדברת על הסכום המלא

יש כאלו שלא זכאים לשום הנחה כי ההכנסות יחסית גדולות (אבל כשמחברים את הפער בסכומים של כל ילד וילד- מגיעים לסכום שכן משמעותי לתא המשפחתי)

אני חושבת דווקא הפוךאמאשוני

שביסודי טוב שיש מבחר ושיש בתי ספר עם כיתות קטנות ולא מוסד לימודים שמזכיר בית חרושת.

דווקא בתיכון יש יתרון למוסד עם הרבה תלמידים כמו ריבוי מגמות והקבצות וכו'

בגיל תיכון יש פחות משמעות לכיתת האם כמו ביסודי.

מבחינת תוכנית מצטיינים לא ראיתי הבדל בין בתיה"ס היותר מבוססים לחדשים, בין השאר כי יש פחות למידה שכבתית ויותר כיתתית.

אולי מבחינת מגוון חוגים עדיף בית ספר גדול

אבל זה לא שיקול מספיק חשוב בעיני.

מבחינת מורים לא נתקלתי בבעיה כזו.

יש מספיק מורים בבתי ספר החדשים לכיתות עם פחות תלמידים, יש פחות בעיות משמעת וכללים נוקשים וזה מבורך.

יש יותר חדוות למידה ולכן יש גם יותר למידה.

הילדים שלי סקרנים מאוד ופורחים בסביבת למידה קטנה ומותאמת.

אצלנו נבנות שכונות חדשות וקמים המון בתי ספר ויש מגוון, ועדיין שומרים על מוסדות של 2 כיתות בשכבה, כ25 תלמידים בכיתה. (לא כולל כיתות מקדמות)

יש ילדים שגם בתיכון זקוקים למסגרת קטנהמתואמתאחרונה
הבן שלי, למשל. (נכון שהוא על הרצף האוטיסטי, אבל מצד שני זה לא שיכולנו למצוא לו ישיבה לילדי תקשורת, אז האפשרות היא רק ישיבה רגילה במתכונת שמתאימה לו. וב"ה שמצאנו כזו - לא מושלמת, אבל טובה בשבילו)
מתנה להוריםאנונימית בהו"ל

רציתי לארגן לאמא שלי מתנה לפורים/פסח

ההורים שלי עוזרים המון לכל הילדים- לא כלכלית כי באמת אין להם יכולת

באירוח מפנק ובשמירה על נכדים.

בערך פעם בשנה אנחנו מוצאים עיתוי מתאים וקונים להם משהו (לא יקר מאד, 80-100 שח מכל זוג)

אמא שלי מבקשת לא להביא דברים כשמגיעים לשבת (לא מצעים לא אוכל לא עוגה) 

כי כבר ככה אנחנו עובדים קשה...

מכל הלב באהבה.

אחותי הרווקה אומרת שאמא שלי לא אוהבת שמביאים מתנות

אני מעולם לא שמתי לב היא תמיד מודה וגם אני רואה שהיא מתרגשת

לדברי אחותי כל פעם אחרי שאנחנו הוליכם היא אומרת לא נעים לי זה מביך אותי למה הם קונים לי ועוד דברים יקרים..

אני בטוחה שזה גם משמח אותה, אני קורבה אליה אליה מספיק בשביל לראות שהיא לא מזייפת

אולי בגלל שהם די דחוקים כלכלית היא מחשבנת כמה זה עלה וקשה לה שמוציאים עליה סכומי כסף

(אל תציעו להביא כסף, רובינו נותנים להורים גם מעשרות/כסף מפעם לפעם)

האם לדעתכן צריך להתחשב בזה? לא להביא? להביא משהו קטן?

מציינת שחוץ מזה מי שיהיה שם בסעודה יביא משהו קטן לארוחה

דברים יכולים להיות מביכים ומשמחים בו זמניתכורסא ירוקה
השאלה עם איזה טעם היא נשארת - "לא נעים אבל איזה כיף", או "הם מקסימים אבל זה ממש לא נעים"? לדעתי רק היא ואולי אבא שלך ידעו לענות על השאלה. גם מי שגר בבית ושומע את האמירות אחרי שהולכים לא בהכרח ידע מה גובר אצלה בפנים.

אישית במקומכם הייתי מביאה דברים אבל לא מנקרי עיניים שהעלות זה הדבר הראשון שעולה לראש אלא יותר צנועים מבחוץ ומושקעים מבפנים. או דברים שהם לא חפצים אלא חוויות - שובר לארוחה זוגית, סדנה נחמדה שההורים יהנו ממנה וכד'

אפשר להביא משהו לא יקר אבל עם ערך רגשירוני 1234
למשל משהו עם תמונות של הנכדים (לוח שנה, שעון קיר, ספלים לקפה וכדו').

אני חושבת שגם אם זה מביך אותה, חשוב לתת ולהביע הערכה.

בדיוק, לזה התכוונתי בסוף מה שכתבתיכורסא ירוקה
להביאהמקורית

אני מביאה בלי חשבון

אמא שלי גם היתה מגיבה כמוך, ב"ה התרגלה ואני נהנית מזה וגם היא והכל טוב

יכול להיותרקאניאחרונה

2 המצבים יחד

זה משמח ומרגש

וגם קצת לא נעים ומביך

לא הייתי נמנעת מלהביא בגלל זה

לא צריך להגזים אבל הכרת הטוב זה חשוב מאוד

התייעצות מתנה מטפלות במעוןפרח חדש

קניתי למטפלת במעון של הקטן שלי מתנה מיוחדת ויקרה

כי היא באמת מטפלת מהממת

וגם היו עכשיו כמה שבועות קשוחים איתו (הוא היה עם גבס ברגל 🙄) והיא התאמצה מאוד כדי שיהיה לו טוב למרות המצב.

השאלה אם זה יפה להביא רק לה מתנה מבלי שהמטפלות האחרות בקבוצה יראו את זה?

כי בעיקרון היא המטפלת של הקבוצה שלו

מצד שני הם כולם יחד באותו חדר כל היום,

מצד שלישי אין לי באמת כח להתעסק עם זה אבל אם צריך אז נעשה מאמצים.

אם כן מה מקובל להביא בתור משהו סימחי ולא מתנה יקרה? 

מקפיצה כי זה דחוף לי למחר 😶פרח חדש
אולי אקפוץ לסופר לקנות חבילת בונבונים לגננות האחרות..
לדעתי ממש הגיוני להביא רק למטפלת של הקבוצה שלושיפור
גם בעיני. להביא לה בצדיעל מהדרום
לק"י

אם מתחשק לפרגן, חבילת בונבונים זה נחמד.

נראה לי הגיוני אם הקבוצות נפרדות מבחינת האחריותכורסא ירוקה

אם כולן עם כולם אז הייתי מביאה להן משהו קטן סמלי.

וכדאי לשים את מה שקנית לה בתוך אריזה לא שקופה או שקית נייר/ניילון, כשרואים רק שקית ולא רואים את התוכן זה נראה לי פחות מנקר עיניים מאשר כשרואים ממש מה יש בפנים, במיוחד אם זה יקר ומושקע

פעם היה פה שרשור של מטפלת מעון שנפגעה מזה מאודPandi99

זכור לי

קודם כל את מהממת

אם שאר המטפלות מטפלות בו גם, נראה לי שאם את כבר מביאה.. אז גם להן משהו קטן ייתכ

אם הן רק באותו חדר אבל לא מטפלות בורק טוב!

אז ממש אין צורך להביא להן. רק להשתדל לא לנקר עיניים.

אפשר גם להביא בסוף היום בתוך שקית לפני שהולכת הביתה, כדי שזה לא יהיה כל היום מול העיניים.

אם זה קבוצות שמתערבבות בינהן, וגם האחרות מטפלות בו, אז ראוי להתייחס גם אליהן. ואם זה גדול עליך, אז להביא לה מחוץ למעון, הביתה למשל.

אני גם קניתי למטפלת של הקטןאהבה.

ויש באותה כיתה עוד שתי מטפלות

לא רואה בזה בעיה

תודה לעונותפרח חדש

בסופר הקרוב מצאתי בונבונים אבל זה יקרר

אז החלטתי לתת למטפלת שלו בצד שלא יראו.. אני ממש  מקווה שלא יפגעו

אבל באמת מגיע לה הערכה מיוחדת

הגיוני שבסוף הן ישימו לבשם משתמש:

אז ישוב לא לנסות מידי להסתיר

שלא ייפגעו שחושבים שהן דביליות שלא רואות מה קורה סביבן....

מאמינה שאם המתנה כהוקרה על מאמץ חריג בתקופה הזו, הן יפרגנו למטפלת וישמחו איתה שפרגנו לה

מקסימום תביאי חב' שוקולד שווה עם פתק פורים שמח ביום ראשון לשאר המטפלות בכיתה

או פס עוגה שיהיה להן להתפנק בבוקר.

שירגישו שאת רואה גם אותן

רעיון מצויין להביא משהו כללי לכל המטפלותפרח חדש

שיתפנקו עם זה במעון 

אצלינושומשומונית

היו מעונות שכל מטפלת טיפלה רק בילדים שלה. אז הבאתי רק למטפלת האישית שלו.

היו לי מעונות שכולם טיפלו בכולם, ואז נתתי לכולם אותו דבר.

זה מקובל לגמריניגון של הלבאחרונה

והם יבינו.

אבל כן אומרת שגם אם זה קבוצות נפרדות יש קשר עדיין, ובטח אם כמו שכתבת היתה תקופה מאתגרת הן כנראה עזרו לה מאוד, אז אם באמת יהיה לך אפשרות כמו שכתבו פה להביא גם להן משהו קטן כמו שוקולד או עוגיות זה יהיה נחמד

אולי יעניין אותך