פה אוכלים בבית צהריים (אני ושני ילדים. הקטנה אוכלת גם צהריים במשפחתון וגם חוזרת ב2 ואוכלת ארוחת צהריים שניה🤣)
וערב(כולנו, לרוב מפוצל- הילדים מוקדם יותר ואנחנו מאוחר)
לא אכלנו כזה טוב בשבועיים האחרונים מכמה סיבות מטופשות אבל בגדול
משתדלים שתמיד תמיד יהיה בבית פיתות גבינה קוטג ביצים וירקות בסיסיים(עגבניות מלפפונים ובצל חובה, ועוד כל מיני..)
ארוחות ערב כמעט תמיד מבוססות על איזשהו תמהיל מהרכיבים האלה. זה יכול להיות פיתות עם חביתות לבחירה(עין/מקושקשת/עגולה, תבלינים שרוצים)
זה יכול להיות טוסטים
פיתות עם זעתר ושמז צרובות במחבת עם גבינה וירקות
לפעמים יהיה קצת מושקע יותר, נגיד פנקייקים, בורקס פילו(קנוי) וירקות, פסטה, חביטורטי, בוריק, שקשוקה(של עצלנים, על בסיס עגבניות מרוסקות).. זה קורה בערך פעם בשבוע, ועוד בערך פעם בשבוע נשאר הרבה מהצהריים וזה מה שהילדים רוצים לארוחת ערב.
צהריים יותר מאתגר אותי. משתדלת שיהיה בשרי/דג/תחליף בשר חלבוני..
יש לי יחסית הרבה קיצורי דרך, למשל קונה קבבים וחותכת אותם לשלישים לקציצות ברוטב, יש לי קבוע במקפיא שניצל דג, שווארמה פרגית מתובלת שרק צריך לצרוב במחבת, קציצות עוף קנויות, נקניקיות סויה.
מכינה אמנונים צרובים במחבת פעם בשבוע בערך
עוד פעם בשבוע בערך עושה בולונז(משתדלת להכין כמות גדולה, זה עובר הקפאה מעולה ואז רק צריכה להפשיר ולהכין פסטה/אורז) ובערך פעם בשבוע משו עם חזה עוף- שניצלים(השקעהה), חזה במחבת פסים, קוביות ברוטב או בסיר אחד עם פתיתים..
פעם בשבוע בערך יוצא שאני פותחת שימורים של שעועית ברוטב ושל טונה, מכינה פחמימה(קוסקוס משקית בדכ) וזו ארוחת צהריים.. לא גאה בזה במיוחד אבל זה בהחלט סוגר פינה..
לצערי אני לא כ"כ מצליחה להכניס ירקות לארוחת צהריים.. משתדלת אבל אני די בררנית בירקות המבושלים שאני אוהבת ואין קורלציה בינם לבין הירקות שהילדים אוהבים אז זה מתפספס..
אבל מה שכן אוהבים זה להוסיף קישואים ברוטב של הקציצות, 'ציפס' שעועית ירוקה בתנור, כרובית/ברוקולי בתנור..
אני ממש אוהבת גם כרוב צלוי אבל הילדים לא נוגעים
הילדים אוהבים ממש גזר ודלורית ואני פחות..
ואי איזו חפירה.. מעניין אם שרדת עד כה🤣