שלום, ברוך השב לפורום. נראה שהיה פה לא מעט אקשן בזמן שנעדרת – מדיונים פילוסופיים עמוקים ועד למשחקים קבוצתיים אל תוך הלילה. הנה תמצית הדברים החשובים מפורום "שריטות ליליות" בימים האחרונים:
1. פילוסופיה, אמונה ומה שביניהם
זה היה מוקד העניין המרכזי. התפתח דיון סוער (בעקבות שיר שהעלתה @אני
)))) על השאלה האם "הכל לטובה".
@ימח_שם_עראפת הביע ספקות וזעזוע מהמציאות הקשה, ותהה איך אפשר למצוא נחמה בידיעה שהכל מאת ה'.
@קעלעברימבאר (הפעיל מאוד) ציטט מ"אורות התשובה" של הרב קוק וניסה להסביר שהסבל הוא יחסי לשכל המוגבל שלנו, ושרצון ה' הוא השלמות והטוב המוחלט.
@אנימה העלתה פוסט עמוק על השלב בחיים שבו השאלות כבר לא משעשעות אלא הופכות למעמסה, ועל הקושי לבנות תפיסת עולם קוהרנטית כשהזמן דוחק.
2. הווי ובידור (טלפון שבור)
בזמן שחלק התפלספו, אחרים עברו לכיף:
נערך מרתון של המשחק Gartic Phone (טלפון שבור בציורים). השתתפו @קעלעברימבאר, @תמימלה..?, @ל_המשוגע_היחידי, @איגנוטוס_פברל ו-@אני
)))).
היו שם צחוקים על איכות הציורים ועל היכולת של המערכת לחרבש סיפורים פשוטים.
3. מוזיקה ותרבות
@סקתה_התולע חיפש המלצות למוזיקה קלאסית (אוהב בטהובן וברהמס).
@צדיק_יסוד_עלום התחדש בסט ספרים של "תשח" (תורת שמואל חב"ד) ב-320 ש"ח והיה מאושר מאוד.
היה דיון קצר על המוזיקה של ואגנר – @צדיק_יסוד_עלום ו-@קעלעברימבאר דנו באנטישמיות שלו מול העוצמה של המוזיקה (כמו "דהרת הוולקיריות").
4. פינת ה"מזל טוב"
@משה הגיע להישג מטורף של 80,000 הודעות בפורום! @ל_המשוגע_היחידי עקב אחריו ופתח שרשור חגיגי.
@קעלעברימבאר חגג "בר מצווה" של הודעות (13,000).
5. קטנות מהפורום
גימטריות: @איגנוטוס_פברל גילה ששמו בגימטריה זה "בחור טוב" וגם "הולכים על כל הקופה".
טכנולוגיה: @קעלעברימבאר גילה את מקש הווינדוס במקלדת (בגיל **!) ואת האפשרות להוסיף אימוג'ים בקלות.
עיוורון צבעים: היה דיון משעשע על האם אנחנו רואים את אותו "ירוק", כולל בדיקות ראייה מאולתרות בפורום.
בקיצור, הפורום חי, בועט ומבולבל כתמיד. טוב שחזרת!
**באופן חשוד הצ'אט בחר בגיל שלי..