אך ורק בגלל עודף משקל?
גם בהריונות קודמים הייתי בעודף משקל, והכל היה בסדר ברוך ה', הריונות תקינים ללא רעלת, סכרת, בדיקות דם טובות, לח"ד תקין. לידות טובות במועדן עם תינוקות בריאים ברוך ה' במשקל תקין (בין 3.300-3.700)
יודעת שבגלל המשקל העודף קיבלתי מינון גבוה יותר של חומצה פולית בשליש ראשון והחל משליש שני לקחתי אספירין לדילול דם למניעת רעלת. מעבר לזה לא הייתה שום התייחסות. אפילו לא ביקשו ממני לעשות את ההעמסה של ה100 שלפעמים אני יודעת שמבקשים מראש ולא את ה50 במקרה של עודף משקל אבל ברוך ה' מלבד עודף משקל יש לי באמת בדיקות דם תקינות ומצויינות גם בהריונות וגם בשגרה אז לא ביקשו.
עכשיו יצא שהייתי במיון נשים עקב דימום, והרופא שם הוא מנהל המרפאה והתחלחל מהמשקל שלי והגיב בצורה מזעזעת: "בטוחה שלא היה לך רעלת? גם לא סכרת??? עוברים מתחת ל4 קילו?? את בטוחה?? עם עודף משקל כזה?? טוב טוב את חייבת לעבור דחוף למעקב של הריון בסיכון, אני מבקש שתקבעי למרפאת הריון בסיכון של הבי"ח, דחוף דחוף ותעברי אצל הדיאטנית."
כששאלתי אותו אם אני יכולה להשאר אצל הרופא שלי שהוא רופא מצויין, קרוב הבייתה (מגיע פעם בשבוע למרפאה בישוב ואני לא צריכה להסחב לעיר הקרובה כל פעם) הביא לי אספירין וחומצה פולית במינון מוגבר ולא ידוע לי על פרוטוקול נוסף של משקל עודף ושהכל היה תקין למרות שגם הריונות קודמים הייתי במשקל עודף הוא ענה "אם הוא מוכן לקחת אחריות על מקרה כמוך, אז שיקח. באופן אישי מעביר אותך להריון בסיכון ומבקש שעוד חודש תגיעי לכאן למעקב קפדני אחרי שהיית אצל דיאטנית".
והחצוף!!! שייך אותי!!! אליו!!!! כשהוא אחד הרופאים הכי לא נעימים שפגשתי!!!! ברמה מזעזעת!!! יושבת מולך אישה, לבדה, עם בעל בעזה, בוכה בגלל דימום... ומה שמעניין אותך זה לא אם יש דופק לעובר שבבטן, אלא המשקל שלה!!! ואתה מדבר אליה בצורה כל כך לא נעימה!!! אין מצב שאני חוזרת אליו!! ולא הצלחתי לקבוע לרופא שלי כי הוא שייך אותי אליו החצוף!!!! (אם אני אתקשר למוקד תהיה בעיה לחזור לרופא שלי?)
עכשיו אני מודעת למשקל שלי ואני לא חיה בסרט, ברור שהייתי רוצה לרדת במשקל. לא רואה את עצמי מצליחה בג'אנגלינג של עומס של משרה מלאה ותובענית יחד עם ילדים קטנים בבית, בעל במילואים והריון נוסף... לא רואה את זה קורה מה אני אעשה, לא כרגע. מאוד מקווה שבעתיד כן.
אבל מפה ועד הריון בסיכון?? באמת? הוא ממש נתן לי הרגשה רעה שאני מסכנת את העובר ואת עצמי. הוא צודק או שהוא שמנופוב ומגזים ברמות??
יש כאן מישהי שהייתה על רקע של עודף משקל בלבד ללא גורמי סיכון נוספים במרפאת הריון בסיכון?
מנסה להבין מה ההבדל בין עכשיו להריונות קודמים... האם יש בכלל הבדל או שהוא סתם רופא מטומטם ומלחיץ ולא רגיש ולא נעים?