אני גם התמודדתי עם המחשבה הזאת (בהקשר של חזרה למילואים אחרי הפציעה די בתחילת המלחמה)
ומשתפת טיפה בתובנות.
המסקנה שהגעתי אליה שזה לא לגמרי נכון. לא לגמרי יש לנו אפשרות לבחור לא להיות חלק.
בהסתכלות צרה אכן אנחנו "מביאים את זה לעצמנו"
אבל אם נרחיב את ההסתכלות אפשר לומר זאת לגבי כל מי שגר בגבולות הארץ בדרום ובצפון וביו"ש, ולגבי כל מי שלא יורד מהארץ, וכל מי שמתגייס, וכל מי שיוצא לבלות בשטח פתוח ללא יכולת מיגון מספקת ועוד ועוד.
חלק מהבחירות עם סיכון גבוה יותר וחלק עם סיכון גבוה פחות.
חלק עם מחירים גבוהים יותר וחלק עם מחירים גבוהים פחות.
אבל המשותף לכולם היא יכולת הבחירה המדומה.
כאילו זה בידיים שלנו ההחלטה אם לסחוב את האלונקה או לא.
אבל בראייה רחבה יותר, עצם השתייכותנו לעם היהודי, נועדנו לסחוב את האלונקה ואי אפשר באמת לברוח מהשליחות הזאת איך שלא נהפוך את זה.
אז עדיף להצטרף בגאון מתוך תחושת "בחירה" מאשר שהשליחות תרדוף אחרינו עד תרשיש וניכנס תחת האלונקה עם זנב בין הרגליים.
אם ניקח את הגבולות הפיזיים של הארץ, אז אם נבחר שלא לגור בקו ראשון, הקו השני יהפוך בעל כורחו שלא מתוך בחירה לקו ראשון.
ואם נבחר שלא לגור בשני הקווים הראשונים, הקו השלישי יהפוך לקו ראשון.
לזה אני מתכוונת שאי אפשר באמת לבחור שלא לגור בקו ראשון.
אז אותו דבר עם כל צורת השליחות לא רק בעניין המגורים, אם לא נעלה להתקפה נפגוש את המלחמה בהגנה וכו' ואם ננסה להיכנס לתוך הקונכייה האישית המשפחתית ולהתנתק מצורכי עם ישראל, אז איפשהו זה בסוף ייכנס הביתה בדרך כלשהי.
השבוע ראיתי פוסט שכתבה אמא של עידו אביגל ז"ל, ילד קטן ומתוק שנפגע מרסיס רקטה שחדר לממד בשדרות לפני 4 שנים.
היא כותבת סליחה ילד שלא שמרתי עליך, וזה כאב לי לקרוא את השיפוטיות כלפי עצמה, כאילו מה הייתה יכולה לעשות אחרת, לא לגור בשדרות? זה לא הגיוני לא לגור בשדרות בגלל זה אני כאילו מה אפשר לעשות אחרת? זה לא אשמתה שזה המחיר שהיה צריך לשלם על מגורים בשדרות כמו שזה לא אשמתכם שיש מחירים שאתם צריכים לשלם על גיוס למילואים. בעיני זו תחושת שליטה מדומה על הסיטואציה ולא בחירה באמת.
וואי יצא לי מה זה מתפלסף,
אבל רק רציתי לחזק את ההחלטה שקיבלתם ושלא תרגישו מצפון על המחירים כאילו "הבאתם את זה על עצמכם ועל הילדים" חס וחלילה כי זה לא לגמרי נכון. זה לא שהחלטתם לצאת לטרק או הרפתקה שיכולתם להימנע ממנה.
סה"כ אתם ממלאים את השליחות שלכם כפי שאתם מבינים אותה ולכן אתם לא אשמים במחירים של זה.
אז כל הכבוד על זה ובהצלחה!
❤️