שיחה עם אחד הדודים המבוגרים בשולחן החג:
הוא: "היא (אישתו)הכל בשבילי. הכי חשובה לי בחיים. ארבעים שנה אנחנו ביחד"
אני: "אתה אומר לה את זה לפעמים? תגיד לה את זה!! לאישה מאוד חשוב לשמוע מילים כאלה."
הוא: "לא, לא, לא, מה פתאום, אני בן אדם של מעשים, לא של דיבורים.
אני דואג לה, קונה לה, מביא לה, באמת שלא חסר לה שום דבר!
היא נראית לך מסכנה? יש לה הכל!!!"
🤷♀️
מה הכי חשוב לגבר לקבל מבת הזוג? כבוד!
מה הכי חשוב לאישה לקבל מבן הזוג? כבוד!
יש אישה שעושה הכל בשביל בעלה, מבשלת מנקה, ילדה לו ילדים....אבל לא מדברת אליו בכבוד, לא מעריכה ובתוך ליבה בכלל חושבת שהייתה יכולה להשיג מישהו "שווה" יותר. ואז מגיעה מישהי שלא עשתה בשבילו כלום, רק מסתכלת עליו במבט מעריץ ואם גבר לא עבד על עצמו, בקלות יכול להסתובב לו הראש מהיחס של כבוד והוא שוכח מאשתו, מילדים, מאבד את הכל!!!
וגם הפוך, יש גבר שעושה הכל בשביל אישתו, עובד בשתי עבודות, מבוקר ועד הערב, מפרנס את המשפחה בכבוד, אבל לא נותן תשומת לב לאישתו, לא מעריך, לא נותן מחמאות ויחס. ובא גבר שלא עשה בשביל האישה הזאת כלום! לא פירנס אותה, היא לא הביאה ממנו ילדים..כלום! ובכמה מילים של חנופה וכבוד היא מתפתה ומאבדת את החושים שלה ויכולה ליפול!
שתי נקודות‼️
נקודה ראשונה❗בזוגיות חשוב לתת יחס של כבוד אחד לשני,
להגיד מילים של הערכה , של הערצה. אנחנו לא צריכים לפחד שהבני זוג יתגאו עלינו בגלל זה, להיפך, הם יעריכו אותנו יותר. מעשים זה חשוב, אבל זה לא מספיק
ונקודה שניה❗ להיות מודעים לחולשה שלנו כבני אדם! שעיקר החולשה שלנו זה רצון לכבוד!
פשוט לא להכנס לפינות האלה, לשמור מרחק ,לנהל שיחות ענייניות עם המין השני, חברים/ות לעבודה, ידידים/ות מהעבר, גיסים/ות ולא להתפתות לקרבה. וכל אחד/ת יודע/ת בתוך ליבו/ה איפה עובר הגבול הדק.😉

וזה ככה מלא פעמים בערב שאנחנו הולכים לישון מאוחר יותר ממה שתיכננו כי שנינו עייפים אחרי היום אז רק נחים קצת עם המחשב ואז מגלים שכל הערב נגמר וכבר נהיה מאוחר ממש...