שני הורים עובדים במשרה מלאהשמן אפרסקים
אני גם לומד בערבים, בית מבולגן, אין מי שיקפל כביסה, לוקחים בגדים ישר מההליכון שהיה פעם בשימוש, הילדים מביאים חברים הביתה ברמה שזה פשוט מביך איך הסלון נראה, משבת לשבת פינת המחשב והפינה בסלון אליה מטאטאים צעצועים וציורים נערמות בעוד ועוד שטויות, גירעון של 3000 שקל כל חודש בין הוצאות להכנסות בשלושת החודשים האחרונים ואנחנו מכניסים ממש יפה (עשירון 8) לעזאזל.

וכל זה עוד לפני חודשים קשים של חופש גדול, קייטנות וחזרה לבית הספר.

בלתמים, נשברו משקפיים לגדול, הקטן שבר מחשב, נשברה דלת, התנור הפסיק לעבוד.

אני לא רוצה לחזור הביתה, תנו לי עבודה ולימודים, אני מעדיף, סוג של בריחה, אין לי כח כבר.

איזה עומסהמקורית

אתם עובדים גם בימי שישי?

בני כמה הילדים? הםלא לוקחים חלק בתחזוק הבית?

אני לומד בשישישמן אפרסקים

אבל שנינו לא עובדים

הילדים בני 10, 7, 5, 2.5

לא לוקחים חלק כמעט, רק קצת כשמפצירים בהם.

אז הגיע הזמן לשנותהמקורית

ולבזר סמכויות. זה קודם כל.

אם כל ילד יודע שהוא אחראי על דבר מסוים, חוץ מפעוט בן 2.5,  אפשר להפעיל אותם יופי

הילדים שלי בני 6 ו7 וכבר מגיל 4 עוזרים עם כביסות. אני מקפלת, הם מפזרים

לפנות צלחות מהשולחן ולהעביר ניגוב

לסדר חדרים וחלל מרכזי, בהנחייתנו ואיצנו

היום הם גם עוזרים בשטיפה

חבל לא לנצל את כח האדם הזמין הזה.זה גם עניין של חינוך בעיניי

מעבר לזה, אני לפחות בימי שישי מאפסת דברים שלא הספקתי בבית כי אני לא עובדת.

אבל האמת היא,שהעדיפות היא לשים סטופר חצי שעה ארבעים דקות כל ערב ופשוט לעשות.

מעבר לכך, בעניין הכלכלי, זה באמת קשה.

יש צפי להגדלת הכנסות? מתי אתה מסיים ללמוד?

הפעוט עולה שנה הבאה לגן עירייה? 

הפעוט עולה לגן עירייה מפעוטון פרטי כן.שמן אפרסקים

מסיים ללמוד עוד שנתיים וקצת אם הכל ילך חלק.

קיבלתי העלאה קלה החודש החודש, אשתי עובדת מדינה אמורה להשתדרג בעוד חודשיים בשכר קצת.

אבל אישתך בהריון כך שעליות מעון לא ירדועדיין טרייה
אולי רק למספר חודשים
ועדיין לכמה חודשיםשמן אפרסקים
אשתך ב"ה בהריון אז אני לא רואה צפי לירידההמקורית

בהוצאות בקרוב. כי בכל מקרה תצטרכו שוב לשלם למעון

אני קוראת שאתם לא במינוס, זה כבר טוב

מצד שני, בכל זאת הייתי יושבת על הכנסות הוצאות לראות מאיפה אפשר בכל זאת לנסות להוריד.

וגם, הייתי סוכמת את העלות של האוכל בחוץ.

זהיכול להסתכם בלא מעט כסף

ועוד משו, אם יורשה לי

אם בסוף הלימודים לא צפויה עלייה בשכר וזה רק סימון וי מקצועי, אז הייתי מקפיאה אותם. זה לא שווה בעיניי אם זה בא על חשבון הבית והעזרה לאישה, על חשבון הזמן עם הילדים, עולה כסף בפני עצמו, ומצריך הוצאה של אוכל בסוף.

אבל זו דעתי 

למה אשתי תהיה בחופשת לידה שישה חודשיםשמן אפרסקים
ואז נשבור את הראש איך נמצא פעוטון לחודשיים אבל מבחינת זה ההוצאה תרד.

סך האוכל בחוץ שלי בחודש קצת פחות מאלפיים שקל.

פרנסה מהשמיים אבל הלימודים האלה ספציפית אמורים לפתוח לי דלתות רבות ואפשרויות תעסוקה שונות בפרט עם הניסיון שאני צובר.

איך ? המקורית

3 חודשים לא בתשלום אז אין הכנסה אחת

חודשיים בפעוטון ואז מעון. ההוצאה לא יורדת

או שאני לא מבינה נכון..?

ההוצאות על אוכל אסטרונומיות בעיניי. ושים לב במאמר מוסגר שאם אתה לא נמצא הרבה בבית, אז ממילא הוא יהיה פחות מסודר כי אתה לא שותף. 

הרי דיברנו על ההוצאות שירדו ולא על ההכנסותשמן אפרסקים
ההוצאה של המעון תרד לפחות לחצי שנה, זה שגם ההכנסות ירדו זה עניין כשלעצמו שלא דיברנו.
זה חלק מאותו עניין לדעתי.המקורית
בטוח שאתם יכולים להרשות לעצמכם להאריך חופשת לידהעדיין טרייה

ל6 חודשים?

אתם צריכים לעשות תוכנית כלכלית מדוייקת אחרת בכלל לא בטוח שהכרית ביטחון שלכם תספיק לחופשת לידה יותר סביר שתסיימו את החופשת לידה במינוס.

גם אם ניכנס למינוס חלילהשמן אפרסקים
לא סוף העולם בכלל, וזה גם החלטה שלה, אם בשביל השקט הנפשי שלה לא בטוח ששווה להתקמצן דווקא על זה.
ובכל זאת הייתי עושה תוכניתעדיין טרייה
איך עוברים את התקופה הזאת כרגע עם תזרים שלילי של 3000 בחודש +הוצאות של אחרי לידה + הארכה של חופשת לידה שלא תיכנסו לבור כלכלי שיהיה קשה לצאת ממנו.
לגמרי מסכיםנהג ותיק

אמרת ממש נכון

צריך להיות זהירים

מה אתה לומד? מקצוע אחר?ברגוע
מקצוע משיק למה שלמדתישמן אפרסקים
למעשה התחלתי לעבוד במקצוע משיק למה שלמדתי, ועכשיו אני לומד את המקצוע שאני עובד בו כרגע.
ואחרי הלימודים השכר צפוי לעלות?ברגוע
אמור לפתוח דלתות ואפשרוית תעסוקהשמן אפרסקים
פרנסה מהשמים.
אז יכול להיות שכדאי לקחת הלוואה נקודתיתמיקי מאוס

אם יש צפי ריאלי לעליה משמעותית בשכר בהמשך

תתיעץ עם מישהו שמבין בפיננסים

או לחלופין- יכול להיות שהכסף "נוזל" לכם במקומות הלא נכונים ויש דך לחסוך גם עכשיו

יש אנשים שמומחים לעזור בזה

לפעמים חסכון בכמה מקומות ספציפיים (קניות,מגורים, רכב) יכול לעשות שינוי משמעותי שיפנה כסף

כנ"ל בתחזוקה של הבית - צריך לסגל כמה הרגלים חשובים, לפעמים השקעה מסוימת אבל שנותנת תמורה גדולה (מדיח,מייבש)

לפעמים שינויים כמו לפזר כביסה בסלסלה במקום לקפל ודברים דומים

וכמו שכתבו- להעביר מטלות לילדים

נשמע שאתם טובעים

אבל עומס כזה ובלאגן זה מעגל שלילי שמזין את עצמו

לפעמים צריך קצת יעוץ מבחוץ

לפעמים מספיק לעצור ולקבל כמה החלטות אמיצות

אבל צריך לשבור את המעגל ולהפוך אותו

בהצלחה 

ראשית צריך להפניםרק אומר

שהבית הוא העיקר

אמנם מותר ואף רצוי ליהנות מהעבודה והלימודים, אבל זה טפל ביחס לבית.

אם אתם בעשירון 8 (כלומר הכנסות נטו של מעל 23K למשפחה) ונמצאים בגירעון חודשי של 3000 ש"ח, אז משהו בהתנהלות הכלכלית ובתכנון הפיננסי ממש לא נכון.

ממליץ ללכת ליועץ לכלכלת משק הבית או לפנות לארגון "פעמונים".

בהתנהלות נכונה, תוכלו לחסוך מספיק וגם לשכור עוזרת (ו/או לקנות רובוט שואב-שוטף), כך שזה אמור לפתור את רוב מה שהצגת כאן.

וזה עוד לפני השינויים ש-@המקורית הציעה כאן, שהם מעולים ונכונים אך דורשים עבודה לטווח יותר ארוך..

23 נטו בחודש רעשמן אפרסקים
עבר עריכה על ידי שמן אפרסקים בתאריך י"ד בסיוון תשפ"ה 3:44

אנחנו כמעט לא משלמים מס הכנסה גם, 4 ילדים, אחת מהן בעלת מוגבלות קלה, גם אני בעצמי נכה 50 אחוז.

חלק מהעניין שאין אפשרות למס הכנסה שלילי או החזרי מס כי אנחנו כמעט לא משלמים.

הייתי מתחילה בלבדוק למה אתם בגירעוןSeven

של 3000 כל חודש כי זה מאוד לא סביר אם אתם מרוויחים יפה!

וממשיכה אחרי שטיפלתם בזה בלקחת עזרה חיצונית פעמיים בשבוע.

בנוסף איפוס קטן בסוף כל יום משנה את התמונה

חוץ מבלתמים מזדמנים קשה לי להצביע על משהו קבועשמן אפרסקים

מלבד זה שאני אוכל מלא שטויות בחוץ בין העבודה ללימודים, חלק מהעניין שאני כמעט ולא בבית.

לאכול מלא שטויות בחוץעדיין טרייה

כשהתזרים הוא שלילי זה כבר בעייתי.

שטויות יכול להצטבר גם לכמה אלפים.

כל עוד אין טבלה מסודרת של הוצאות קשה ממש לדעת איפה אפשר לקצץ.

אני כל היום בחוץשמן אפרסקים
גם כשאין לי לימודים ועבודה, קשה לי להיות בבית אני בעיקר ישן ומתקלח, קצת עם הילדים, לא מספיק.
קשה לך להיות בבית בגלל הבלאגן?עדיין טרייה

כי זה מעגלי בשביל שהבית יהיה מקום נעים אתה צריך להיות בבית ולהשקיע בסדר/ניקיון במיוחד שאשתך בהריון ואומרת שהיא לא מצליחה להחזיק את הבית לבד.

כולם פה מדברים על טבלאות אקסלסיה

אבל הנושא העיקרי זה אשתך והבית.

אחלה פתרון לברוח מהבית.

אשתך אוכלת בכלל? כשאתה עובר בין לימודים ועבודה וקונה לעצמך אוכל…

יש לה גם את האופציה לברוח מהבית כשקשה לה ולחזור רק להתקלח ולישון?

מצטערת על התקיפות אבל זה אכזרי ממש

ואשתך צדיקה ענקית שהיא מסכימה שתתקלח ותישן ובזה תם הקשר לבית לאישה.

תוריד מהעבודה! תוריד מהלימודים!! תתחיל לבוא הביתה ולהוריד עומס . לקחת את הילדים לרופאים/ לתקן דברים שבורים בבית

מסכנה זה מה שיש לי להגיד עליה אם אתה מרגיש עומס ומחנק מה היא מרגישה. שלא תתמוטט 

כן יש שנים שיש בהם עומס מאוד גדול פיזית וריגישית אבל לברוח זה לא פתרון

או ששניהם זקוקים לעבודה שלו כדי לאכולמשה
ואין לו הרבה ברירות.
יש מצב שהיא גם מעדיפה לברוח לעבודהסיה
עבודת בית וילדים הרבה יותר קשה מכל עבודה משרדית
מה קשור עבודה משרדיתשמן אפרסקים
לא העבודה שלי ולא שלה משרדית.
אבל הוא כתב שהוא לא בבית גם כשהוא לאעדיין טרייה
עובד/לומד...
כן, כי הוא מחוקמשה

וכי הוא לא יכול 'לנוח' בבית אז הוא נמרח במקום אחר.

זה לא בסדר. אפילו ממש לא בסדר. אבל ככה זה עובד כרגע וצריך להבין את זה בשביל לשנות.

דברים שאני יודע לתקן אני מתקן דברים שלא לאשמן אפרסקים
רק אתמול לקחתי את הגדול לטרם בעשר בלילה חתכתי מהלימודים.
נשמע שאתה מחמיר מדי עם עצמך אם ככהמשה
מה אתה אומרסיה

באמת עשית טובה ענקית שלקחת ילד לבטרם.

משהוא לנפנף. לקחת ילד לבטרם זה המינימום של המינימום של המינימום שקיים .

זה לא משהוא שבכלל צריך להעלות אותו על דל שפתיך

מה חשבת ? שאולי היא בהריון תשב עם ילד בבטרם? וגם תשאיר ילדים לבד כדי ללכת או תשבור את הראש לביביסיטר

ומה קורה עם דברים שאתה לא יודע לתקן? אתה אחראי להזמין טכנאי מהר ולטפל? תנור שבור זה צריך טיפול דחוף

אני לפעמים רואה גברים ברכבים בשעה שבע בערב נשארים באוטו מסתכלים בנייד.

זה אכזרי מבחינתי. אתה יודע שאשתך מתמודדת כעת עם מקלחות/ ארוחת ערב הורגת את עצמה

הכי נח לשבת במזגן באוטו לנוח

לשבת עם הטלפוןמשה
לפעמים זה באמת דברים שצריכים לקרות בעולם. לא תמיד זה מריחת זמן
שתדעי לך שאשתי עוקבת אחרי השרשור הזהשמן אפרסקים
ואנחנו מדברים הרבה על ניקים עם תגובות מוזרות
אשמח לשמוע מה מוזר בתגובות עד כהסיה
את לא מכירה לא אותי ולא אותהשמן אפרסקים
ובונה מציאות מדומיינת עלי ועליה וכביכול תוקפת אותי בעוד שאין במה שאת תוקפת אותי שום קשר אלי ומראש מתנצלת.

זה מוזר

אתה כתבת שאתה לא רוצה לחזור היתהסיה
ואתה בורח. תחזור להודעת פתיחה תראה מה כתבת

אם יותר קל לך להיות מחוץ לביתמשה

קח איתך את אחד הילדים לפי העניין. אתה עדיין בחוץ אבל הורדת עומס מהבית והילדים קיבלו זמן אבא.

עשיתי את זה לא מעט בחופשים. הבכור כשהיה קטן יותר הלך איתי לחוות שרתים ואולפני רדיו וכל מיני פינות מעניינות.

ממש ממש מסכימה, גם מצד הילדיםרקלתשוהנ

כשהורה הולך למקום שהוא מעוניין בו, או עושה דבר לטעמו ולא כי צריך לשעשע את הילדים, גם הילדים מרוויחים.

מהניסיון שלי זה תמיד יוצא יותר טוב מאשר "לשמור עליהם" או להעסיק אותם. 

עושה את זה כל יום חמישי בערב קבועשמן אפרסקים
עם כל ילד בנפרד, מדבר איתם על מה קורה בבית ספר, בגן ובפעוטון.
עדיין נשמע מוזרSeven

ההכנסות שלכם מאוד גבוהות

בתלם לא אמור לתקוע אתכם ככ

ההתנהלות שלכם לא נכונה איפו שהוא וחשוב שתבדקו דחוףף איפה כי במשכורות כאלה אתם אמורים לחיות ברווחה ועם חסכונות נוספים לילדים ולעתיד

תשקלו אולי ליווי מקצועי/ טבלת אקסל (ככה אנחנו עובדים) כל חודש רושמים הוצאות הכנסות ומקצים כמה יש לביזבוזים ועומדים בתקציב ששמנו

ובנימה אמונית אתם מקפידים על מעשרות? אולי שווה לנסות

עכשיו מבינה 23 לשניכםSeven
זה לא ככ גבוה ל6 נפשות 
אנחנו באמת חיים ברווחהשמן אפרסקים
יש חסכונות, אני לא טוב לי עם אקסל, אני עובד עם מחברת נייר כמו פעם.
אשתי אמרה לי לצייןשמן אפרסקים
שבנוסף לכל זה היא גם בהריון אחרת היא היתה מצליחה להשתלט על הבית.
אם היא בהריון, זה תקופה חולפתמשה

וזה בסדר שירד כסף מ"כרית הביטחון" בשביל לעבור את ההריון המבורך ואת הכמה חודשים אחריו עד שהיא תתאושש.

זה באמת המצב כשהיא לא בהריון?*אשתו של בעלי*
הבית מסודר ונקי לטעמך?
הרבה יותר טוב כןשמן אפרסקים
עומס גדול מאודנהג ותיק

נשמע שאתם מוצפים

העובדה שהוספת שאשתך בהריון אחרת היתה מצליחה להשתלט חשובה מאוד

ועם כל זה, להיות עם הכנסות גבוהות כאלה ולהיכנס למינוס ככ גדול דורש בדיקת התנהלות וחישוב מסלול (בתקווה שאחרי איזון כספי תוכלו לקחת עוזרת בתשלום).

משהו לא מסתדר? יש חובות עבר?

צריך לקחת יום/כמה ימים להתאפס על הבית ולאחריו לנסות לשמור על המצב כמה שאפשר.

לרתום את הילדים, כל אחד לפי גילו כמובן להיות חלק.

אין חובות עבר מלבד המשכנתאשמן אפרסקים

ואנחנו גם לא במינוס.

יש כרית ביטחון 19 אלף שקל, פעם היו 30.

23 ל6 נפשות זה לא המוןעדיין טרייה

כן אפשר ללמוד להסתדר עם זה אבל זה דורש לדעת לצמצם איפה שצריך.

אתם עושים מעקב על ההוצאות (טבלה/אפליקציה)?

אני מניחה שאם אתה לומד זה אומר שיש צפי לשיפור השכר? 

בגלל כל הבתלמים צריך ממש להשתדל להיות בתזרים חיובי כלשהו ולא על מאזן 0 שיפצה על חודש מסויים שבו יש בלתמים.

בנוגע לבית ברור שאם אישתך בהריון זה מקשה על התחזוקה.

אני גם לא אלופה בתחזוקת הבית אבל כן יש שיפור עם השנים. 

מה שהכי השפיעה על רמת התחזוקה זה להכניס משימות לרוטינה מסויימת למשל כל יום מקדישים 40 דקות ל:

סידור סלון מטבח הכנסת מדיח הכנסה של 2 מכונות כביסה וקיפול של 2 מכונות כביסה.

יוצא שיום מסויים לא מספיקים (בעיקר אם אני עובדת עד מאוחר באותו יום) אבל גם אם מדלגים על יום יומיים זה משאיר את הבית ברמת תחזוקה סבירה +.

זה לא חייב להיות 40 דקות ברצף זה יכול להיות מפוזר לכל מהלך הערב. 

ופעם בשבוע (שישי או חמישי) הבית עובר סדר שכולל את כל החדרים זה כן דורש שמשהו אחד יהיה יותר על הבישולים ומשהו אחד יותר על הסדר כי די קשה לעשות גם וגם.

הבנתי שזה 23 כל אחד כלומר 46Seven
אולי הבנתי לא נכון
לא, זה למשפחהברגוע

46 נטו למשפחה זה כבר עשירון עליון

יש צפי להעלה בשכרשמן אפרסקים

אבל זה תלוי גם בניסיון בעיקר בתחום הזה.

הלימודים זה לפתוח דלתות וואפשאויות תעסוקה.

לגבי הבלגן בביתמשה

תנוח דעתך. הבלגן שלנו בבית  במשך תקופות מסויימות היה יותר גדול. אם אני בעבודה אז הבית נשאר בלגן. במידה רבה ימים שהבית תפקד היה כי לא הצלחתי להתרכז ליד המחשב הזה (וקמתי לעבודה פיזית) וזה היה סימן לא טוב בכלל.

עוד שאלהמשה

כתבת שאתה לומד - זה לימוד מקצועי? האם יש לזה תאריך יעד שבו זה יגמר?

(לחילופין, בקיץ לא לומדים בדרך כלל)

זה לימוד מקצועישמן אפרסקים

אין לימודים בין אוגוסט לאוקטובר.

אמור להגמר עוד שנתיים.

אם ככה, במבט ארוך טווח זה לא כל כך נוראמשה

כלומר, אתה יכול לתת דחיפה (גם בעבודה וגם בבית) בחודשים שאין לימודים ולהכניס יותר כסף לקופת חרום (כן! ככה נכון לעבוד). בסוף אתה מנסה לתכנן את העתיד שלך עם הלימודים האלה אז לא בטוח שזה  כל כך נורא.

גם בחגים אפשר למצוא כל מיני עבודות זמניות למינהם. אפילו לעבוד בשבת בדברים שההלכה מתירה ויש לא מעט כאלה (ראיתי פעם מחקר שטוען שכ-30% מהעובדים בשבת עובדים במשרות שזה מותר על פי ההלכה).

הייתי גם בודק את ניהול הזמן שלך כשאתה לומד. אפשר למשל  להקשיב לשיעורים ולחומר טכני בזמן שאתה עושה עבודות בית (לי זה עושה טוב ממש). אם זה מתאים לך, אז סבבה. אם לא, זה גם בסדר.

מחילה, צריך לעשות סדרהסטורי
אנחנו סה"כ בהכנסות דומות, עם יותר ילדים כולל שכ"ל של ישיבות עם פנימיה ואנחנו לא בתזרים שלילי. (אינני טוען שאנחנו במצב אידיאלי, כי לחסוך אנחנו מצליחים מעט מאוד וזה בהחלט לא חכם, משתדלים יותר אבל יש אילוצים, אבל איננו בתזרים שלילי.)

אתם חייבים לסדר במדוייק ממש את ההוצאות, לפי סעיפים ותתי סעיפים ולהיות במודעות כמה מוציאים על כל דבר. אפשר לעשות זאת לבד בטבלת אקסל פשוטה ואם מתקשים - שווה לעשות מנוי לרייזאפ. לנו יש ואנחנו חוסכים בזכות זה, הרבה יותר ממה שמשלמים להם.

אוכל בחוץ באופן קבוע, זה אם כל חטאת. גם יקר ומצטבר בלי ששמים לב וגם ממש לא בריא. כדאי מאוד לפתח את ההרגל לקחת מהבית סנדוויץ'/טוסט+פרי/ירקות חתוכים. זה דקות בודדות של הכנה ויש לך אוכל יותר זול משמעותית ויותר בריא משמעותית לכל היום.

מעבר לזה - ללמד את הילדים להשתתף בסידור הבית, כל אחד לפי יכולתו. זה דורש סבלנות להדריך אותם, אבל משתלם. אגב, אשתך יכולה להדריך אותם גם כשהיא יושבת בספה.

בהצלחה רבה.

רק מדגיש נקודהנשוי שמח

רק חוזר ומדגיש, אוכל בחוץ יכול להגיע לכמה אלפים, מנסיון,

ובדרך כלל זה ביצה ותרנגולת, הבית לא מסודר אז בטח גם המטבח לא, ואז אין כוח להכין אוכל במצב הזה, קונים אוכל, חוסר כספי וחוזר חלילה,

לי היה הרגל רע בלימודים לאכול מבחוץ, כמו מאפים וכדו, אחרי חישוב זה יצא מאות ואולי אלפי שקלים,

היום קונה בחוץ אבל פעם בשבוע נגיד, כך חוסך...

ובכללי שהבית מבולגן קשה לחסוך בכסף... צריך פעם אחת לסדר הכל ולשמור על זה (יוצא כביסה מהמייבש מייד לקפל, זה בדיוק 5-10 דק, השתמשתם בכלים לארוחת ערב, מייד לשתוף, גג 5 דק, וכן הלאה והלאה בכל דבר בבית)

יש סדר מדוייק לפי סעיפיםשמן אפרסקים

לא באקסל אלא במחברת נייר.

אני יכול לפרט לך כמעט כל חודש 11.5 שנים אחורה ברמת האגורה.

מעולההסטורי
אז זה הזמן לראות במה אפשר להוריד, החל מלקנות אוכל שבאמת אוכלים ולא כמויות שנזרקות, דרך לקנות בסופר יותר זול (או במשנת יוסף...), להעביר את חשבון החשמל לחברה שנותנת 7% פחות, להפסיק לקנות אוכל בחוץ וכד'.

כמעט ברור לי שיש לכם במה להוריד.

חשבון החשמל הועבר ביום הראשון לרפורמהשמן אפרסקים
וכמובן שיש מה להוריד, רק הערב ביטלתי טיפול אצל מאמנת אישית שלקחה לי 400 פעם בשבועיים, שזה אומר 800 שקל לחודש.

ווצאפ אחד ברגע חסכתי 800 שקל בחודש.

אימון כושר?משה
יש גינות כושר בחינם מהעיריה
קאוצ'ינגשמן אפרסקים
אה אהמשה
לפעמים אלה מועילים לתקציב ולפעמים לא. במקרה שלך כנראה שלא.
ממש מענייןאשמח לעזרתכם

ברור לי שאפשר לקצץ.

חוגים - לך, לאשתך, לילדים - אפשר לקצץ וזו הורדה משמעותית. חוגים לדעתי זה אקסטרא.

רכב - האם יש רכב? אחד/שניים? האם אפשר להוריד רכב?

אוכל בחוץ/הזמנות אוכל מוכן - חסכון עצום אם מתנהלים נכון. גם אם לא נמצאים כל היום בבית - אפשר להביא אוכל מהבית, הכל עניין של הרגל (אני מכינה קופסאות לילדים שלי ולעצמי, נדיר שקונה בחוץ, גם לרוב יותר בריא). אפילו אם תיקח רק ארוחה אחת כבר חסכת. אם תקח שתיים - חסכת משמעותית יותר.

חודש ספציפי שיש הרבה בלתמי"ם לא הייתי מכניסה לחשבון. אבל ככלל - מאוד תלוי כמה משכנתא יש ומה הוצאות החינוך, אבל לרוב אפשר לדעתי לחסוך מ23 אלף, ואז גם אם יש בלתמים זה מהחיסכון.

מעולה שחסכתהסטורי
עכשיו צריך לבדוק מה עוד אפשר להוריד. 
ועוד דבר קטןהסטורי

היתרון מבחינתי (כנראה שאני הרבה פחות מסודר ממך, בזמנו ניסינו להחזיק מחברת כזאת, עבד זמן קצר...) של הרייזאפ זה לא רק הרשימה אלא שהוא גם עושה לנו את החשבון - כמה יצא בכל סעיף וכמה אפשר עוד להוציא ובמיוחד כמה נשאר להוצאות משתנות, אם יצא יותר או נכנס יותר (החודש המשכורת שלי היתה טיפה יותר גבוהה, לא בדקתי עדיין למה, אבל לפעמים גם מקבלים צ'ק מסבא) זה מתעדכן אוטומטית .

כך שאפשר להכנס פעם ביום או כשמתלבטים האם הוצאה מסויימת רלוונטית עכשיו, רואים מה רשום ולפי זה מחליטים.

וכמובן, צריך להחליט שזה חשוב - אם אתה בתזרים שלילי, לא קונים אוכל בחוץ (או שקונים במכולת הקרובה לחם וגבינה). בהצלחה רבה

אני לא התלהבתי מרייזאפשמן אפרסקים
רציתי להציע למנוע הריון*אשתו של בעלי*
אבל איחרתי את המועד😉
חדש של שאול אמסטרדמסקיאריק מהדרום
אני מסתכל על מה שהם מציגים שםמשה

לנו עולה בערך חצי. כולל פירות יקרים בסופר.  כנראה שמה שיקר באמת זה 2 מכוניות ודברים מסביב.

האמת הרבה זמן לא ראיתי סדרת כתבות כזאת מעצבנתרקלתשוהנ

רובם חבורה של בכיינים לא מודעים

חושבים שהם זכאים לתואר אבירות על זה שהם משלמים את צרכיהם ועל זה שהם לא משלמים מה שהם לא יכולים (במקרה שהם באמת לא משלמים, ולא קונים מאיפה שאין להם כי "מגיע להם")

תחושה שהם חיים ביקום מקביל ממש

רק לראות את הכותרות של הפרקים

"דוחים טיפולי שיניים ולא טסים לחו"ל" כאילו אין הבדל

"מצמצמים דמי כיס לילדים ומכינים אוכל בבית" 

וואלה, לא נשבר לי הלב 

לא הבנתיריבוזום

איך בני זוג שמרוויחים בין 22 ל-25 עם שני ילדים (אפילו לא תינוקות במעון) ורכב אחד, מרגישים חנוקים באופן כלשהוא ("לחשוב אם לקנות לילד תפוח פינק ליידי שהוא מבקש").

משהו נראה לי ממש לא סביר שם. או שזה משהו שאני פספסתי מאוד? מישהו יכול להסביר לי? 

אני גם לא מבינה...אשמח לעזרתכם

אבל יש הרבה מאוד כמוהם...

תרבות המערבברגוע

יש אינסוף דברים שאפשר לבזבז עליהם כסף, ומי שלא יודע לשמוח בחלקו מרגיש חנוק שהוא לא יכול לקנות ולבזבז בלי סוף.

ברור שיש להם מספיק כסף לתפוח, הם פשוט מבזבזים את הכסף על דירה יקרה במרכז/חופשות/בילויים וכו'.

או על אוכמניות ואננסאשמח לעזרתכם

הילדים שם אוכלים פירות שאצלנו אוכלים רק בשבת, ורק עכשיו כשיש לנו יותר שפע.

פעם לא קנינו פירות כאלה בכלל.

ובכלל - היא אמרה שזה נורא להגיד לילד לא בסופר - אני חושבת שזה בכלל לא נורא. זה חינוך. 

לא קונים כי זה יקר, נקנה במקום אחר/בעונה/פרי פחות יקר - זה חינוך פיננסי, וחינוך לאיפוק ודחיית סיפוקים מגיל צעיר.

מצד שני הם גם קצת צודקיםברגוע
אין סיבה שהם לא יסגרו את החודש או ירגישו עניים, אבל מצד שני באמת בישראל יותר יקר מהרבה מדינות בעולם, בטח עם מחירי הדירות היום.
מסכימה שיקר פההמקורית

נכנסתי בשבועיים האחרונים לכמה סופרים ושפשפתי את העיניים כשהסתכלתי על המחירים של השוקולדים למשל

אבל עוני, בינינו, זה לא לא להצליח לתת יותר מ2 חוגים לילדים

אנשים קצת מאבדים את הפרופורציות  

בוודאי שיש סיבה, אם רוצים יותר ממה שישרקלתשוהנ

אם תופסים מותרות כבסיס, אז כשאין את המותרות מרגישים מחנק של מחסור שמנותק מהמציאות.

אם מרוויחים המון ומוציאים יותר מ10,000 מעל ההנכסות כל חודש...

היא אמרה שזה חד פעמי לעוגהרינת 35
תפוח פינק ליידי שעולה פי שלוש מתפוח ממוצענפש חיה.

ממילא כל הנקודת מוצא שלהם היא אחרת לחלוטין

זה לא סתם במה לחסוך 

זה איך הם  מסתכלים על חיסכון 

מה נחשב חיסכון אצלם 

אני גם לא הבנתיבוקר אור

וניסיתי לעשות את החישוב..

תפוחי פינק ליידי זה לא דבר כזה יקר, אפילו אנחנו קונים לפעמים כאלה ואנחנו מוציאים הרבה פחות מהם (אצלנו זה עולה 3 שקלים יותר לקילו מהתפוחים הרגילים)

משהו בחישוב שם נשמע לי לא הגיוני גם אם אני לוקחת בחשבון שכירות יחסית גבוהה ושני רכבים 

בדיוקריבוזום

וזה ממש עצוב כי היא מרגישה באמת חנוקה ו"בעוני", וכשאומרים לה שההכנסות שלהם נחשבות גבוהות היא בהלם ו"יש לה דמעות בעיניים". זה לא הצגה, זו התחושה האותנטית שלה.

אבל נראה שכל כך אין סיבה, אז אוף, זה מסתכל, כואב לי בשבילה. אא"כ יש להם הוצאות חריגות על דברים רפואיים או משהו דומה שלא סיפרו שם (ואז אין כאן דוגמא מייצגת), אז נראה שיש הוצאות גבוהות על דברים שעבור הרבה אנשים נורמטיביים ושמחים הם מותרות, אבל סובייקטיבית עבורם מרגישים הכרחיים...

שרשרתי כאן אבלריבוזום
תודה לכל מי שענה לי, אתם כולכם צודקים כנראה
ראיתי את זה הרבה בציבור החילוני...אני חושבתעדיין טרייה

שזוגות חילוניים שמתבססים כלכלית לפני שמגיעים ילדים מתרגלים לרמת חיים מסויימת ואז כשמגיעים ילדים קשה לרדת ברמת חיים. לעומת זוגות שמתחתנים צעירים לפני שמתבססים כלכלית ומתרגלים לחיות בצמצום יחסי ואז ההגעה של הילדים היא תוך כדי ההתבססות ואין את הירידה המשמעותית הזאת ברמת החיים.

ממש מעניין מה שאת אומרתאפרסקה
זו הסתכלות מאוד מעניינתתוהה לעצמי
עבר עריכה על ידי תוהה לעצמי בתאריך ט"ז בסיוון תשפ"ה 14:43

זה באמת הרבה יותר קשה לרדת ברמת חיים מאשר מראש לא לעלות.

אני חושבת שזה קשור הרבה גם למה אתה רואה כמטרה בחיים.. הרבה יותר קל לחיות בפשטות כשיש לך מטרות גבוהות יותר בשבילם אתה מוכן לוותר על חלק מהכסף (לימוד תורה, גידול ילדים, התיישבות, נגישות לעם ישראל, חיים בשפיות ובנחת ועוד). 

יש בזה משהו.. דיברתי פעם עם משהועדיין טרייה
שלוקח הלוואות בשביל חופשות בחו"ל עם המשפחה (חופשות מטורפות ב50 אלף פלוס) וההסבר שלו היה שהחיים קצרים  וצריך להספיק לנצל אותם כמה שיותר לחוויות עם המשפחה. באמת אם אין משמעות לחיים מעבר לחוויות גשמיות אז הדגש הוא רק על זה.
אני מבינה שיש לבנאדם תוכנית להוריש לילדיםיעל מהדרום

לק"י

הלוואות וחובות?🤦‍♀️

אני בעד להנות מהחיים ולא רק לעבוד קשה, אבל אפשר להנות מהחיים גם בצורה צנועה יותר.

חחחח לא היה עם מי לדברעדיין טרייה
לפחות לא יורשים חובות מעבר לירושה
יש מצבמשה
מעניין! אבל זה לא רק פסיכולוגירינת 35
אנחנו הבאנו ילדים בגיל צעיר ולכן היינו זכאים גם להנחה מאד משמעותית במעון. כשמביאים ילדים אחרי שמתבססים כלכלית, המעון באמת נורא יקר.
ועוד משהורינת 35

בציבור הדתי (לפחות בחלקו) יש תרבות של "לחתן את הילדים" שבסופו של דבר מתרגמת לכסף.

זוג חילוני יממן לעצמו את החתונה, ישתמש בצ'קים לכיסוי ההוצאות ולא תמיד יקבל עזרה מההורים לקניית בית.

זוג דתי יתחתן על חשבון ההורים, ישתמש בצ'קים כהון ראשוני לקניית בית ונראה לי שיותר מקובל גם לקבל עזרה בקניית הבית (שוב, ברור שלא כולם אבל נראה לי שזה יותר מקובל).

כלכלית עדיף להכניס יותר ולא להיות זכאים להנחותעדיין טרייה
אולי רק ממש בגבול של הזכאות זה משתלם להרוויח פחות. מעון בלי הנחה זה באמת יקר אבל אין מה להשוות למצב הכלכלי שלנו כשהיינו זכאים להנחה לעומת כשלא היינו כבר זכאים.
נכון אבל זה מסביר חלק מהפער בין ההכנסות להוצאותרינת 35אחרונה
גם לי זה נראה לא סבירהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך ט"ז בסיוון תשפ"ה 10:24

בכלל, הם מביאים כל הזמן בתכניות האלה את ה"לא סבירים" ואת הקצוות בעיניי

בפרק הראשון הביאו זוג שמשלם משכנתא של כמעט 13.5K. שזה מפלצתי ממש. 

עכשיו הביאו זוג עם הכנסה של 25 נטו ואני לא מבינה על מה הם מדברים בכלל מבחינת תחושת עוני וחנק כי אנחנו גם עומדים על הכנסות דומות ב"ה עם 2 ילדים. 

אני חושבת שהמטרה שלו היא להראות שבסוף הם יעזבורקלתשוהנ

הכותרת זה מחזיקים מעמד, והוא בעצם רוצה להראות שהם לא מחזיקים מעמד.

הוא תמיד טורח לשאול אם הם יעזבו את הארץ, וכולם עונים לו שזה אופציה.

אם הוא היה לוקח משפחות שבאמת רלוונטיות לכתבה, למשל בפרק של החד הוריות לא קשה למצוא גרוש עם מזונות או גרושה עם ילדים שבאמת חווים את הקושי הכלכלי - הוא לא היה מקבל את התשובה שהם יעזבו לתאילנד. זה לא תשובה של אנשים קשי יום, אלא תשובה של אנשים עם רווחה כלכלית ואופציות בראש במקרה הטוב, ובמקרה הרע מפונקים.

כנראה גרים בשכירות יקרה+ מסגרות יקרות לילדיםרינת 35
מחפש יועצ/ת זוגיאיזו

היי, מישהו בקהל מכיר/יכול להמליץ על יועצ/ת זוגי מנוסה ומקצועי באזור ירושלים? 

מחפשים המלצה למטפלת זוגית/יועץ נישואים בדרוםיונה מצאה

אשמח להמלצות מהיכרות ושתכתבו בבקשה אם היא/הוא דתיים או לא. 

תודה רבה מראש

אולי בבית מוריה בבאר שבע ידעויעל מהדרום
לק"י

ויש לך גם את @נגמרו לי השמות

שי וורדית אלדד - דתייםדרךחדשה_אחרונה
החיים שלי דפוקיםרונקיפליץ

נשואה כבר כמעט 10 שנים

2 ילדים מתוקים

ופשוט לא רוצה יותר

הגעתי מבית עם המון בעיות

ואני חייה עם בעל מטורף

שרוע בי רק את הרע

מעיר לי בלי הפסקה, כועס בלי סוף ופשוט אין לי מידות טובות.

הוא מבחינתו משתדל עד שמשהו קורה והוא תמיד יגיב בקיצוניות מוגזמת

כעס חסר פרופורציות

ולאחרונה החל לזרוק חפץ בשעת כעס

אין לי לאן ללכת..

אין לי כוחות להתמודד

ואין לי כל כך במי להיעזר

כואב לי הלב שלא הצלחתי לתת לילדים שלי בית טוב

כפי שהם ראויים לו

וכנראה גם ישפיע על עתידם

להתגרש ממנו זה יהיה סיוט רציני

הוא כבר היום עושה לי "דווקא" על המון דברים

בקיצור, אין מוצא .

אין לי כבר אוויר

חיים יש פעם אחתסוסה אדומה

ושום שינוי לא מתחיל בנס אלא בהחלטה, ולפעמים בהחלטה קשה.

יותר רע ממה שיש לך, לא יהיה. גם אם תהיה תקופה מאתגרת איתו.

את צריכה לבנות לך בזריזות מערכת שתתמוך בך בתהליך.

אם הוא התחיל לזרוק חפצים, זה יכול להגיע בקלות לאיבוד שליטה חמור יותר.

וחיבוק גדול גדול.

העולם מלא באנשים טובים שירצו לעזור לך, תעזי לבקש. את ראויה.

אם אין לך אוויר, זה הסימן שלך לצאת לנשום.

אח"כ תטפלי בעצמך, כי יש בעיות מהבית שדורשות טיפול שורש, ועד שלא נטפל בהם, נמשיך לזמן לעצמנו את אותן בעיות כדי שנלמד את השיעור.

הזמן הוא עכשיו. כשהילדים קטנים.די שרוט
תרשמי בגוגל "תמיכה לגירושין" ודברים כאלה וזה כבר יכווין אותך מעצמו.

הצעד הראשון זאת שיחת טלפון. משם תוכלי רק להתקדם.

תזהרי ממשהסטורי
אם בשעת כעס הוא זורק חפצים, זה עלול להחמיר יותר ולהפוך למסוכן. תפני עוד היום ללשכת הרווחה בשכונה שלך ותבקשי עזרה.

יתכן שיש מה לתקן, אבל את מוכרחה ליווי!

אין לאן להתדרד אחותי- זה הזמן ללכתלאחדשה

די לצרה בשעתה-
אל תחשבי כל כך רציתי בית טוב לילדיי,
לעשות עכשיו בחירה קשה ואמיצה זה הבית הכי טוב שיכול להיות!
זורק חפצים, עכשיו עכשיו ממש עכשיו טלפון לארגון בת מלך,
ומשם הכל יתגלגל.
את לביאה וחזקה,
השם איתך,
יש לאן לעלות והמון. שום גורל עדיין לא נחרץ!
חיבוק ענק

אני אכתוב לך משהו מה שאמרתי לחברת ילדות שלישדמות בחולות

שהיתה באותה סיטואציה בדיוק.

אם את לא קמה עכשו ופונה לרשויות- את הכותרת הבאה בעיתון.

כן, זה נשמע קיצוני... אבל קחי בחשבון שאי אפשר לדעת לאן כעס יוביל.

(היא סחבה עוד שנתיים איתו ושמעתי ממנה איך דברים הידרדרו.

עירבתי את הרווחה באיזור שלהם כי לא יכולתי לראות ולשמוע יותר- פחדתי על הילדים.

תודה לא-ל היא שבוע אחרי הגט והיא מוגנת.)

הקו האדום הגיענהג ותיק

עם זריקת החפץ.

אולי עוד היה כבר קודם אבל זה בהחלט סימן לא טוב שחייב תמרור אדום.

לפנות למישהו, משפחה/חברה קרובה, קודם כל שלא תהיי לבד בכל זה.

במקביל לפנות לאנשי מקצוע שילוו אותך, למשל ארגון בת מלך או ארגוני נשים אחרות שייתנו לך את כל התמיכה והגב שאת צריכה

את ראויה ויכולה תקבל חיים אחרים וטובים יותר

בהצלחה 

תפני לפורום מיכל סלה. אל תנסי להיפרדהמקורית

ממנו לבד

אבל גם אל תישארי במצב הזה

חיבוק יקרהתהילה 3>

נשמע חוויות קשות ומציפות, גם ההוה, שמזכיר את הקשיים מהעבר (וזה בדרך כלל ככה, חוויה שלא נרפא תשחזר את עצמה

בלבושים שונים כדי שנזכה לרפא אותה). ממליצה לך ממש לקבל עזרה ולעשות תהליך אישי שבו תתחילי לרפא את פצעי וכאבי העבר שלך, וגם מתוכו תתחזקי ותוכלי לראות אם יש דרך לתקן את הזוגיות או שנכון לפמות לדרך אחרת.

והכי חשוב, לקבל ולבנות את עצמך מבפנים❤️

במידה והוא מתנהג בצורה אלימה (לא הבנתי מה הכוונה לזרוק חפץ) דבר ראשון תפני לקווי סיוע ותמיכה לנשים שמתמודדות עם אלימות. יש לבת מלך ויש לפורום מיכל סלה.

כולה זרק חפץ.אדם פרו+

זו לא עילה לגירושין.

תתחילו להרגע

נראה שמעולם לא הייתם בבית דין.

אין צורך להכניס את האשה לסרטים.

לא מפרקים בית בישראל בגלל זריקת חפץ בכעס.

לא נעים אבל יכול לקרות.

מעניין..............סוסה אדומה
לא כזה מענייןאדם פרו+

לפי התורה אין פה עילה לגירושין.

וכי בגלל שאדם כעס פעם אחת או שתיים

מה שמעניין זה ש10 אנשים בפורום

ישר מכניסים את האשה למקרה מיכל סלה

ואם בגלל הסטרס שאתם משדרים היא

תגיד מילה או תעשה מעשה

שישאיר את הילדים האלה לגדול ללא אבא

איך כולכם כותבים מילים שיכולים לגרום נזק

לנפשות בכזו קלות וממשיכים לגלול לפוסט

הבא ולתת "המלצות" בלי שום הכשרה

ובלי שום היכרות עם פרטי המקרה

זה מה שמעניין.

ואני כותב בתור אחד שספג חפץ או שנים

וחווה אי שליטה במידת הכעס

אם ניסית לרמוז שאני כותב מתוך פוזיציה

לא יודע מה ניסית לרמוז עם כל הסימני נקודה...

ספגת את הדברים האלו וזה בסוף הוביל לגירושים, נכון?חושבת בקופסא

אילו חיי נישואים מאושרים יכולים להיות עם אדם אלים וקפיריזי שלא שולט בעצמו בשעת הכעס?

אם הוא לא מוכן לטפל בעצמו, גם אם הוא לא יפגע באף אחד פיזית, האישה (או הגבר אם הוא הקורבן) והילדים לא יכולים לחיות שנים רבות באווירת פחד וחוסר ידיעה.

קראת רק את המילים 'לזרוק חפץ' מכל מה שכתבה?קופצת רגע
איך הגעת למסקנה שזה רק 'כולה זרק חפץ'?

מה???? לזרוק חפץ זה קו אדום!אור123456
אני נשואה מעל 20 שנהמתיכון ועד מעון

ומעולם לא "זכיתי" שבעלי יזרוק על חפץ בשעת כעס.

זה ממש לא התנהגות נורמטיבית 

נכון!אור123456

לא עלי ולא על שום מקום אחר

יש גבול לעצבים ...נשואה מעל 20 שנה

היא לא כתבה שהוא זרק עליהאדם פרו+

אלא סתם, כמו המשבר כלים בחמתו.

ואם הוא היה זורק חפץ מתוך כעס

זהו הייתם סוגרים את הבסטה?

דיי כולם פה יודעים שהצדק איתי

ורוצים להמשיך להתווכח

מחמאה בשבילי

אם בעלי היה זורק חפץרקאני

מתוך כעס

זה היה בעיה גדולה

הייתי עוצרת הכל

שולחת אותו לטיפול ומוודאת שאין מצב בעולם שזה קורה שוב

ברוך ה' בעלי יודע לשלוט בעצמו גם כשהוא כועס

ומעולם לא הביא לידי ביטוי כעס בצורה מכוערת כזו

אני לא מבינה למה אתה חושב שכולם מסכימים איתך

זריקת חפץ זה בהחלט גבול אדום זורח

חייבת להודות שאני ובעלי נשואים כמה שנים טובותדיאט ספרייט

ויצא לי פה ושם לזרוק חפץ.

לא עליו.

לאוויר העולם.

לשמחתי בעלי הכיל את המקרה וחזרנו לשותפות השמחה שלנו.

אני מסכימה שזריקת חפץ בלבד, אין בה בכדי לסיים נישואים.

(אך לאור שאר הדברים שנכתבו אני כן חושבת שנדרש טיפול)

ומה הגבול?סוסה אדומה

אדם שזורק חפץ מחוסר שליטה בכעסים שלו, מסוגל כנראה לעשות עוד כמה דברים מתוך עצבים.

מי יודע מה הגבול שלו? בספק אם אפילו הוא עצמו יודע.

"המשבר כלים בחמתו" זה חמור מאוד. זה אדם חסר שליטה, ולא סתם אנשים מהלכים על ביצים ליד אדם כזה. שזה עצמו סוג של אלימות.

אז או שילך לטיפול, או שיבין את ההשלכות של זה.

וזה לא משנה אם זה גבר או אישה.

אישה אלימה זה לא פחות חמור, בפרט כלפי הילדים.

אז מה קורה כשהם מאתגרים אותה? היא צורחת עליהם? מפליקה? מקללת? אומרת מילים קשות?

שליטה בכעסים זה מינימום.

ולזרוק חפץ זה לא סביר.

זה בוודאי לא דבר להתגאות בודיאט ספרייטאחרונה

אבל על זה בלבד, לא רצים להתגרש.

ולזה התכוונתי. 

תגגלי עוד רות דיין וולפנרגפן36
יש לה סיפורים על מקרים דומים
אתם אוהבים שאיך שהבן זוג שלכם ניראה?hii

היי, אני נפגשתי עם בחור כבר הרבה פגישות (אנחנו חרדים)

וסבבה לי איתו ממש, טוב לי איתו ונח לי וכיף לנו ביחד.

אבל אני מסתכלת עליו על הפנים- אני לא אוהבת את הפנים שלו!

ומצב שני הוא בחור מושלם!!!!!

מבחינת הכל! הוא עם אחלה אופי ומידות ולא יודעת אם אני ימצא משהו טוב ממנו

מה עושים? זה סבבה?

שאלה כנה, מורכבת וחשובהתדהר

קודם כל, זה טבעי מאוד — משיכה פיזית (ובפרט לפנים) היא חלק מהקשר, אבל היא רק אחת מהמרכיבים. את מתארת מצב מעניין שבו את מרגישה טוב, נוח, כיף, והוא מושלם בעינייך בכל הפרמטרים האחרים, אבל יש עניין נקודתי — חוסר משיכה לפנים.

אז מה עושים?

1. בודקים אם זה משתנה עם הזמן

הרבה פעמים, כשאדם הופך קרוב, אהוב, מוכר ובטוח — גם הפנים שלו הופכות להיות “הפנים האהובות”. יש תופעה מוכרת שבה כשנבנה חיבור עמוק, משהו בתפיסה החזותית מתרכך ומשתנה.

אנשים מספרים שלאחר תקופה של קשר טוב, האדם שפעם לא משך אותם – הפך פתאום ליפהפה בעיניהם.

2. מפרידים בין לחץ חברתי לאינטואיציה אמיתית

לפעמים אנחנו לא אוהבים איך מישהו נראה לא כי זה מפריע לנו באמת, אלא כי בראש רצות לנו מחשבות כמו:

•“מה יחשבו כשיראו אותנו?”

•“הוא לא נראה כמו ‘הטעם שלי’ הרגיל”

•“האם מגיע לי מישהו שנראה אחרת?”

שאלי את עצמך בכנות: האם באמת הפנים שלו מפריעות לך כשאת איתו — או שזה יותר עניין של תמונה בראש?

אם את לא מתביישת כשהוא מחייך אלייך, ואם את מרגישה טוב בנוכחותו — אולי זה סתם רעש.

3. בודקים מה חשוב יותר: המראה או החוויה?

בסופו של דבר, קשר ארוך טווח בנוי על איכות הקשר, תחושת השותפות, הביטחון, והכיף היומיומי. אם את אומרת שהוא “מושלם מבחינת הכל”, אז את כבר במצב נדיר מאוד.

שווה לשאול את עצמך:

אם לא היו פנים — האם הייתי רוצה להיות איתו לכל החיים?

אם התשובה היא כן, אז הפנים כנראה לא הסיפור האמיתי.

4. אבל חשוב גם לא להתפשר לגמרי

אם את מרגישה דחייה או אי-נוחות פיזית ברמה שאת לא מצליחה להימשך בכלל, זו כבר נורת אזהרה. הקשר לא יכול להחזיק לאורך זמן בלי משיכה כלשהי.

בשורה התחתונה:

תני לעצמך עוד זמן.

אם הוא באמת טוב אלייך ואת שמחה איתו — יש סיכוי לא רע שהלב ילמד לאהוב גם את הפנים, ואולי תגלי שמה שהפריע לך בהתחלה פשוט נמס.

ואם גם אחרי זמן, את עדיין מרגישה שהלב מסרב להתחבר, וזו תחושת בטן קבועה — כדאי להקשיב גם לזה.

אבל אל תמהרי לוותר על מישהו נדיר רק בגלל סטנדרט חזותי שיכול להשתנות לגמרי עם עומק הרגש. 

הוא צריך למצוא חן בעיניךסוסה אדומהאחרונה

אם את מרגישה שאת נמשכת אליו, שאינטרקציה קרובה איתו לא תרתיע אותך (נסי לדמיין, ותרגישי מה זה מעורר בך, משיכה או רתיעה)...

אם את לא נרתעת מלהסתכל עליו, אלא רק "לא אוהבת" מלכתחילה את איך שהוא נראה, לדעתי זה בסדר.

באופן כללי הרבה פעמים הטעם שלנו מושפע גם מהרגלים ומתרבות.

ובכ"מ מציאת חן זה חשוב, אבל נראות זה חלק מאוד קטן מהפונקציה הזאת.

שורה תחתונה, אם הוא מתריע אותך - לא רלוונטי.

אם יש מציאת חן ומשיכה כללית והוא לא המראה שחשבת עליו מלכתחילה, בסדר גמור.

מופנה לנשים בעיקר.

בא לי למות זהו למה כל הניסיונות האלו 😢eoz

נשואה+2 כתבתי פה כבר לפני תקופה.

לצערי הרב מאוד התחברתי לבחור מהעבודה יחסית דיי מבוגר ממני, הוא גרוש.

היה ביננו חיבוקים ונשיקה.

ועכשיו אנייי אוכלת את עצמי לא יודעת מה עושים מכאן.

אם אני מספרת לבעלי הוא מתגרש ממני כבר אתמול.

אין לי מה להגיד , מה עושים תעזרו לי 

אנחנו לא יכולים לעזור לךשדמות בחולות

אני זוכרת את מה שכתבת לפני תקופה.

לפי מה שאת מתארת- חצית גבול. גבול אדום.

נראה שאת רוצה שבעלך יתגרש ממך כדי "להיענש" על ידו ולנקות מעט את המצפון שלך.

ואני אגיד לך ת'אמת...

גם מעשה כזה לא ירגיע אותך... אלא ידרדר את המצב הנפשי שלך.

קחי את עצמך בידיים וגשי לטיפול/ ייעוץ.

אל תעשי שום דבר נמהר ללא ייעוץ והכוונה.

אני לא חושבת שתקשיבי למה שאני כותבת, אבל שווה לי לנסות.

(אני מכירה לא מעט סיפורים של נשים כמוך, ותדעי שיש דרך להתגבר ולגדול מהסיטואציה- רק כשלוקחים אחריות ומכניסים אשת מקצוע לעניין)

את חדה כתער נשמהeoz

אז זהו שאני לא רוצה לפרק את הבית

אבל נקלעתי למקום שאני לא יודעת איך יוצאים ממנו

תרשמי לי בפרטי ואשמח להמליץ לך על נשות מקצועשדמות בחולות
לא נקלעת. נכנסת. זה משנה איך את קוראת לזהרקלתשוהנ
אם לא תביני שזה היה בחירה שלך, איך תאמיני שזה בחירה שלך אם להמשיך או לעצור?
מסכימה ממשהמקורית
יכול מאוד להזדהותמוסתר2אחרונה
קודם כל להפסיק לאכול את עצמךמשה

אם את בקטגוריה של אנשים רגישים שלוקחים הכל "ללב" יש פורום שלם כדי להתחיל לעשות עם עצמך עבודה רגשית. לבכות לא יועיל לך ולהתגרש בטוח לא כמו שכתבה האישה החכמה שמעליי..

תעזבי את העבודה וגשי לטיפולהמקורית
לעזוב את העבודה אתמולSeven

ולגשת לטיפול מחר!

שום עבודה לא שווה את הבית שלך!

לא את הדמעות של הילדים שלך ותלב של בעלך

בדיוק!!! עבודה הולכת ובאה. הפגיעה במשפחה - לדורות!אורין

תעזבי ותפתחי דף חדש. יכול להיות שלא תספרי לבעלך וזה לא סוף העולם. אבל להמשיך לעבוד עם ההוא שאין לו בעיה ללכת עם אשת איש - זה הדבר החמור!!!

רק את יכולה לעזור לעצמךנהג ותיק

בהנחה ואת בחרטה עמוקה כמו שנשמע תעצרי הכל מיד.

תחתכי את הקשר בכל צורה שהיא.

כולל לעזוב את העבודה

בשלב השני והמיידי לפנות לטיפול ועזרה

כנראה גם הקשר הזה הגיע מחוסר שהיה לך ואת צריכה למלא אותו עם בעלך, זה דורש עבודה 

^^עכבר בלוטוס

לגמרי לחתוך כמה שיותר מהר את הקשר כולל לעזוב את העבודה

הבית שלך חשוב יותר מכל עבודה!!!

ודברים כאלה אם לא חותכים בקאט אחד נורא קשה להפסיק

צודקת לגמרינהג ותיק
תודה
מה עושים? תיקחי אחריות על החיים שלךרקלתשוהנ

עורכת עכשיו כי זה נשמע שבאתי להטיף לך אבל זאת לא הכוונה.

אני באמת חושבת שזה מה שחסר לך פה. את צריכה להחליט מה את רוצה ומה את עושה, לא הניסיונות ולא ההוא מהעבודה וגם לא בעלך.

כשתחליטי מה את רוצה את כנראה תדעי מה לעשות כדי לממש את זה.

תסתכלי רחוק איפה את רוצה את החיים שלך, ועל מי את משפיעה בדרך

אין לך מה לספר לבעלךסוסה אדומה

אבל עברת גבול "לא תקרבו לגלות ערווה", שאם לא תתפסי אותו עכשיו תעברי כבר על איסורי כרת וסקילה.

אם את לא רוצה שהחיים שלך יתפרקו, 

את בשלב שאת צריכה כאן ועכשיו בלי רחמים עצמיים ובלי להסתבך, להתפטר סופית ולנתק כל קשר מהגרוש ההוא מטוב ועד רע.

טיפול . ולהכניס את ה' יותר לחיים שלך בפעולות הכיכפויית טובה

פשוטות.

ולעבוד על הרצון.

אין מנוס מעבודה קשה.

אחותי חיבוק. למות זה לא הפתרון❤️לאחדשה
איך הייתם מחלקים ירושה?צהרים

האם תכתבו בצוואה חלוקה באופן שווה או לכל אחד לפי הצורך שלו או לפי העזרה שהוא נותן להורה?

וגם בעזרה עוד בחיים, האם לפי היכולת הכלכלית של כל אחד? 

אני מאמין גדול בחלוקה שווהפשוט אני..

צורך זה מושג חמקמק, אנחנו אף פעם לא באמת יודעים להעריך מי צריך כמה.

אולי יש ילד הייטקיסט עם ילד אחד, וילד אחד עובד סוציאלי עם 8 ילדים.

אבל מי יודע, אולי דווקא ההיטקיסט יצטרך מאות אלפי שקלים כדי לטפל במחלה קשה ח"ו לא עלינו, וזו אולי דוגמה קיצונית אבל בחיים כמו בחיים יכולים להיות איספור סיפורים.

לכן הכי טוב בשביל לא לפגוע, לא לגרום לטינה, מריבות, כעסים, מרמור... לתת לכולם את אותו הדבר.

ועם זאת, אצלי יש סייג קטן:

אני מקבל מביטוח לאומי אלפי שקלים בכל חודש, בתור קצבת נכות לילד עם אוטיזם.

בגלל שזה כסף שהתקבל מהמדינה ספציפית עבורו, והוא עובר דרכי רק כי החוק לא מאפשר למדינה לשלם ישירות לקטין, אז בצוואה כתבתי שהכסף הזה יעבור ישירות אליו ולא יהיה חלק מההון שיתחלק שווה בשווה בין האחים.

חריג נוסף שחשבתי עליו ממש עכשיו תוך כדי הכתיבה:

אם יהיה ילד שיצטרך הרבה כסף לא בגלל בחירה שהוא בחר בחייו (כמו מקצוע או מקום מגורים או מספר ילדים) אלא בגלל משהו שלא בשליטתו, למשל ילד שלא מסוגל לפרנס את עצמו מסיבות רפואיות או אוטיזם וכו' והוא יהיה תלוי כל חייו ברווחה, או שהוא בעצמו אבא לילד מאוד חולה ולכן לא יכול לעבוד אלא רק לדאוג ולטפל בילדו החולה וכיוצ"ב, אז אני כן בעד לתת לו יותר מאשר למי שיכול לדאוג לעצמו בכוחות עצמו.

אבל אני מדגיש שזה רק במצב שמדובר בהכרח, לא כאשר בגלל בחירות שהוא בחר הוא צריך יותר כסף.

הכי חשוב להשאיר משפחה מאוחדת. שווה בשווהbinbin
הצוואה שלנואריק מהדרום

מחולקת הכל לבן הזוג ואחר כך כל ילד רבע.

בירושה הכל שווה בשווהעוד מעט פסח

במהלך החיים, לדעתי כמעט בלתי אפשרי לחלק שווה בשווה.

דוגמא להמחשה, הלוואי והיתה רלוונטית- אם החלטתי לעזור לכל ילד בקניית דירה עם חצי מיליון ש''ח (הלוואי אמן!)- הגדול יקבל סכום שמספיק להון עצמי, בעוד שהקטן, באמצעות אותו סכום, יוכל כנראה לקנות רק עשירית דירה.

אז למה זה נחשב שווה בשווה?

דוגמא חלופית-

כשהגדול למד לתואר, ההורים היו מטופלים בילדים נוספים, ולא יכלו לממן לו את הלימודים. כשהקטן לומד כבר יש להם מאיפה. האם 'אסור' להם לממן את הקטן בשם השוויון??

ואחד האמצעים בכלל לא רוצה ללמוד, ומבקש את הסכום בשביל לטייל בחו''ל. האם הם 'מחוייבים' לתת לו?

אני בעד שכשההורים עוד בחיים, יתנו לכל ילד על פי יכולתיהם, צרכיו, והעקרונות שהם רוצים להנחיל (למשל, בדוגמא למעלה, הנחתי שאלה הורים הרואים יותר ערך בלימודים אקדמיים מאשר בטיולים).

וואי מסכימה מאוד מאוד!רחלליאחרונה

אני גם חושבת שבירושה שווה בשווה

ובמהלך החיים לעזור לכל הילדים, כל אחד מה שהוא צריך.

יש חלק שיותר זקוקים לעזרה כלכלית,

ויש כאלה שתשומת לב מספיקה להם כדי לתת את הערך והתחושה שאוהבים אותם אותו דבר.

בתור האחות שפחות זקוקה לעזרה כלכלית ב"ה אני ממש שמחה שההורים שלי עוזרים לאחים שלי יותר,

ועדיין נותנים לי את התחושה שאוהבים אותי בדיוק אותו דבר.

אשמח להמלצה על טיפול ריגשי באזור המרכז שמתמחהסנדינה

גם בזוגיות ומניות

תשובות כנותאישיות מופנמת

דרוש תשובות כנות וישירות, לא מתייפייפות.

מה הייתם/ן אומרים על אברך/רב שנפל בקשרי לא ראויים עם נשים (נניח ללא מעשה ממש...וללא ניצול יחסי מרות, אלא מבחוץ לגמרי).

א. הייתם מוכנים שילמד ילדים שלכם בבית ספר יסודי?

ב. הייתם מוכנים שיהיה מורה מקצועי באולפנה של הבת שלכם?

ג. יש לו מקום בהעברת שיעורי תורה בישיבה או במסגרת של מבוגרים?

ד. אם היה בוחר להתאבד - הייתם אומרים 'חבל' או שפחות אחד יותר נחמד?

ממש לאסוסה אדומה

כל אדם רואה את העולם דרך העיניים שלו.

אני מאמינה שיש גברים שמסוגלים לשמור על יחס נקי *יחסית*.

ואני לא חושבת שזה ככ נורא אם זה לא סטרילי לגמרי, העולם לא סטרילי וצריך לדעת לחיות בו ולחנך את הילדים שלנו להתמודד איתו.

אבל כן חושבת שצריכה להיות יותר מודעות לפוגעים, וחינוך למוגנות ומיניות בריאה.

אולי יעניין אותך