פורקת קצת...אנונימית בהו"ל

אני בבית חולים עם התינוק שלי באשפוז, בגלל סטורציה נמוכה.

כל הסיטואציה מבאסת, ויש עוד כמה דברים לפרוק עליהם בהתנהלות פה. אני לא אכתוב עכשיו הכל...

אבל מה שכרגע מתסכל אותי זה שאני מרגישה שהמידע עובר יותר מידי ב'טלפון שבור'.

עכשיו היתה העברת משמרת, והאחות ממשמרת ערב סיפרה לצוות לילה שהגיע על משהו שהיה בבוקר (שהיא שמעה בהעברת משמרת מהאחות של הבוקר).

והתיאור שלה היה מאוד לא מדויק. אז ניסיתי להתערב ולבקש לתקן אותה, אבל היא לא ממש הקשיבה והמשיכה למטופלת הבאה בחדר. (מן הסתם זה הנוהל, אני לא אמורה להיות שותפה בשלב הזה של העברת המידע, והיא כבר בטח רוצה לסיים ולחזור הביתה. אבל אחר כך אף אחד לא בא לשמוע יותר בפירוט. מסתפקים במידע הלא מדויק שעבר ממנה...)

וגם בבוקר - יש ביקור בהתחלה של רופא סטאז'ר שאיתו אני יכולה לדבר ולשאול מה שאני רוצה. אבל בפועל מי שיענה את התשובות זה הרופא הבכיר שמגיע בהמשך. רק שהוא מגיע עם חבורת סטודנטים שצופים בנו, ולפעמים זה מרגיש שהוא יותר עסוק בללמד אותם (ולתת להם חידות למה הוא בודק כל מיני דברים, במה בעצם הוא אולי חושד, בלי להסביר לי שום דבר). ולא תמיד נעים בסיטואציה כזאת לשאול יותר מידי.

ואז למחרת יש רופא אחר, ואני כבר לא בטוחה כמה המידע שהוא מקבל באמת מדויק, כשאני שומעת איך המידע עבר אצל האחיות...

וכנראה שנישאר פה גם לשבת, וזה לא כיף...

וואי ממש מבאסאהבה.

ממש ממש

זכור לי סיטואציה ממש דומה

אני אחות אז היה לי יותר אומץ, והגבתי די בתקיפות.

חשוב לי להגיד שממש לא מסתפקים במה שנאמר בהעברת משמרת, זה לא תקין ולא אמור להיות ככה.

אני ישר עצרתי אותה ואמרתי לה שהיה לה את כל הלילה לפתוח את התיק ולקרוא ולהסתכל על הבדיקות ושזה לא סבבה. והאחות שקיבלה את המשמרת אני מאמינה שהיא כן פתחה וקראה. זה ממש לא בסדר.

בקשר לרופאים, את תמיד יכולה לבקש בלי סטודנטים, ואל תתביישי. הם לא מכירים ולא יכירו אותך וזה האוצר שלך שבידיים שלהם תשאלי הכל (בידיים של ה כמובן, אבל הם שליחים)

אני הגשתי תלונה אחרי האשפוז..

אני לא יודעת מה כתוב בתיקאנונימית בהו"ל

ההנחה שלי זה שהיא סיפרה את מה שכתוב בתיק, ואולי שם לא כתוב נכון (ולכן זה יותר מטריד אותי. כי זה מידע שהאחות לא חייבת לדעת, אבל כדאי שהרופא כן ידע בדיוק מה היה...).

זה לא משהו מוחלט של תוצאות בדיקה. יותר תיאור של מה קרה כשניסו להוריד לו את החמצן. והתיאור היה לא מדויק. ונראה לי שזה כן חשוב כדי להבין מה יש לו.

אני כן אסביר את זה לרופא כשיגיע מחר. אבל זה מתסכל שכל האחריות על העברת המידע כמו שצריך היא עלי.

ומתי לבקש שלא יהיו סטודנטים - כשהם מגיעים כולם עם הרופא? לבקש שלא יכנסו? לא חושבת שיהיה לי אומץ... (ואני כן בעד שסטודנטים ילמדו רפואה. ואני מבינה שככה לומדים. אבל אני מרגישה ככה שיותר מדברים מעלי מאשר איתי...)

חיבוק. מזדהה ממששמחה כפרוייקט

הייתי שבוע באשפוז עם ילדה בגלל דלקת לא ברורה. הרגשתי שכל הזמן משהו מתפספס, המידע לא עובר כמו שצריך, אין תמונה שלימה של סימפטומים והאבחנות לא מדוייקות. מתסכל

רפואה שלימה

כן, בדיוקאנונימית בהו"ל
מרגישה שכדי להגיע לטיפול מדויק צריך קודם כל להבין את התמונה כמו שצריך. ואני לא מספיק בטוחה שזה קורה...
ממש מבינה אותך. חוויתי אותו דבר אחרי הלידה האחרונהאמהלה

שלא הסבירו לי כלום. והעבירו מידע לא מדויק על התינוק

לא אמרו לי איזה בדיקות עשו והתייחסו בקוצר רוח.

עד שלא הגיע אחות ואמרה עד כאן התינוק הזה צריך טיפול נמרץ לא התייחסו מספיק ברצינות.

כואב שזה המצב.

אבל אני עם כל חוסר הנעימות ישבתי להם על הוריד ושאלתי שוב ושוב ודרשתי מידע.

וואו, חיבוק על מה שעברתאנונימית בהו"ל

פה אני כן יודעת מה קורה כי אני איתו כל הזמן.

נשמע ממש מתסכל כשאת אפילו לא יודעת מה בדקו.

אבל הבעיה אצלי זה שאני מרגישה שהצוות לא מספיק יודע מה איתו.

אז זה פחות לשאול שאלות, זה יותר להגיד להן 'נכון אמרתם שהיה כך וכך? אז זה לא בדיוק, אני יכולה להסביר לכן מה באמת היה?'. ולא נראה לי שאני אעשה את זה...

מחר לרופא אני כן אסביר כל מה שאני יודעת. תכלס הוא זה שבאמת צריך להבין את הסיפור. לא האחיות. מקווה שאני אצליח באמת להעביר הכל בצורה ברורה...

תודה נשמה. הייתי צמודה אליו בפגייה מהרגע שנולדאמהלה

למשך כמה וכמה ימים. עזבתי רק לשירותים. ועדיין לא הבנתי מה קורה שם......

שיהיה בעז"ה בשורות טובות

רפואה שלמה ומהירה.

מטורף לעבור את זה רגע אחרי לידהאנונימית בהו"ל

ובטח בלי תנאים בכלל.

🩵

רפואה שלמהעוזרת

בד"כ בכך מחלקה יש שעות מסוימות ביום שאפשר להתייעץ עם רופא בכיר באופן פרטני.

תבדקי מעכשו מה השעות שיהיו מחר

אפשר גם להתייעץ עם רופא מהקופה ולשמוע חוות דעת כמובן אם נדרשות תוצאות בדיקות/מדדים האחיות נותנות לך

בהצלחה

זה חלק מהשירות הרגיל של המחלקה?אנונימית בהו"ל

פשוט לשאול את האחיות מתי אפשר להתייעץ עם רופא? חוץ מהביקור רופאים שיש בבוקר?

אני אנסה לשאול מחר. אם באמת יש שירות כזה, למה לא אומרים מההתחלה?

ממה שאני נתקלתי כןעוזרת

ב2 ביח שונים ו2 מחלקות שונות

מקווה שגם אצלך

תודה, אני אשאל מחר. מקווהאנונימית בהו"ל
אם כבר כתבתי פה, אז עוד משהואנונימית בהו"ל

שהיה פה בלילה הראשון, שזה ממש רשלנות בעיני.

המכשיר שמנטר את הסטורציה מידי פעם צפצף שהוא לא מצליח למדוד. זה קורה לפעמים ואחר כך מסתדר לבד (ואם לא, אז אני הולכת לבקש שיסדרו).

אבל אז בלילה הוא צפצף שהסטורציה יורדת. ואף אחות לא באה.

אז הלכתי לקרוא להן. והגיעה אחות. והסבירה לי שזה כנראה כי המכשיר לא מצליח למדוד טוב. לפעמים זה קורה כשהוא בוכה וזז הרבה. והיא רואה לפי הפס שמודד את הדופק שלא מראה גלים יציבים שכנראה המדידה לא מדויקת כרגע, ועוד מעט זה יתייצב.

אז אחרי כל ההסבר היפה הזה היא יצאה. ואז ראיתי שהצינור שעליו בכלל לא מחובר לשום מקום. מסתבר שהחמצן התנתק בטעות, אולי כשהחלפתי לו קודם בגדים.

ובהתחלה לא הבנתי איפה הצד השני שצריך להתחבר לצינור שעליו (לא ידעתי איפה לחפש ומאיפה זה מחובר בקיר). אז לחצתי על הכפתור חירום של קריאה לאחיות. ואף אחת לא הגיעה. וניסיתי לצאת לקרוא להן, אבל לא היתה אף אחת בדלפק. בסוף מצאתי די מהר את הצינור של החמצן, ואחרי שחיברתי הסטורציה עלתה מיד.

אבל זה היה ממש רשלנות שהיא אפילו לא בדקה אם הוא מחובר, ורק האשימה את המכשיר שלא מדד כמו שצריך.

וגם זה שגם כשאני קוראת עם הכפתור חירום אף אחת לא מגיעה (ואפילו לא באו אחר כך לבדוק שהכל בסדר...) זה מעצבן. אז למה יש כפתור כזה בכלל?

וואי זאת באמת רשלנות!פה לקצת

איזה מתסכל זה כל הסיטואציות האלה שאנחנו דאוגות וחסרות אונים כל כך ואין מענה נורמלי מהצוות.

בעז"ה שתהיה רפואה שלמה ושיקרה נס והלילה ירגיש מצויין ותשתחררו הביתה!

בטח עם המצב עכשיו עוד יותר לא נעים להיות במקום שהוא לא הבית ורחוק מהמשפחה ❤️

תודה רבה! זה באמת נהיה מורכב עכשיואנונימית בהו"ל

אבל לא נראה שאנחנו בדרך להשתחרר...

ולא יודעת מה צריך לעשות לשבת. בעלי תכנן לנסוע להורים שלו עם הילדים. מרחק שעה נסיעה.לע נשמע לי חכם במצב הנוכחי...

אז להגיד להם להישאר בבית לשבת? ומה הם יאכלו? הוא לא יודע לבשל...

וממש מבאס שהוא צריך להיות עם הילדים לבד הסיטואציה הזו....

או שאולי עדיף שהם כן יסעו?אנונימית בהו"ל

כי להורים שלו לפחות יש ממ"ד. אצלנו זה מקלט מחוץ לבית...

אבל מה יעשו אם יהיה משהו בדרך? ואם יתקעו שם לזמן ממושך יותר?

אם לא נראה לך שתשתחררי השבתפה לקצת

אני הייתי מעדיפה שיסעו, ובהקדם (לפני שתתחיל מתקפה עלינו)

גם שיהיה ממד וגם שתדעי שיש עוד מישהו עם הילדים, ושיש להם אוכל נורמלי.

אותי זה היה יותר מרגיע מלדעת שנשארו קרוב אבל עם אוכל מאולתר ובלי ממד

בעיניי עדיף שיסעוoo

הסיכוי שיקרה משהו שיסכן אותם בדיוק באותה שעה

נמוך

לגבי הסטורציה ושבתמולהבולה

עדיף לך שידעו שיהיו במקום בטוח

לגבי הסטורציה- הוא עם חמצן כל הזמן או רק בשינה?

הוא עם חמצן כל הזמןאנונימית בהו"ל
(וגם רוב הזמן ישן, הוא תינוק די קטן עדיין)
עדיף לנסוע כמה שיותר מוקדםבוקר אור

גם אנחנו נוסעים עוד מעט, בעלי במילואים ותכננו מראש לנסוע, אין מצב שנשארת עם שלושה לבד בבית בשבת

כן הייתי מציעה להן לארוז קצת יותר בגדים

כנראה שבאמת יסעו. תודה לכולן.אנונימית בהו"ל

התלבטות אם לנסוע להורים שלו (מרחק שעה נסיעה, אבל יותר נוח לו אצלם בלעדי)

או להורים שלי (כחצי שעה, אבל יהיה לו פחות נוח להיות שם זמן ממושך בלעדי).

כנראה שבסוף יסעו להורים שלו.

מקווה שהדרך תעבור בשלום. לא יודעת מה יעשו אם באמת תהיה אזעקה באמצע הדרך...

כנראה יש להן עומסoo

וכנראה הוא במצב יציב שלא זקוק להשגחה צמודה

כן חשוב ללמוד לעקוב לבד אחרי החמצן/ סיטואציה / תרופות/ אינהלציות

תרגישו טוב 🙏

כבר די למדתי לעקובאנונימית בהו"ל

אבל עומס זה לא תירוץ.

האחות היתה פה, היא ראתה שהסטורציה יורדת. והיא לא חשבה לבדוק שהוא מחובר לחמצן... זה הדבר הראשון שצריך לבדוק! (עכשיו כבר למדתי לבדוק בעצמי. אבל בכל זאת זו אחריות שלה).

וכן הייתי מצפה שכשלוחצים על כפתור שאמרו לי שמטרתו הוא לבקש עזרה במצב חירום, מישהו יבוא...

עומסoo

גורם לחוסר ריכוז

ולאי מענה לכפתור חירום

זה לא תירוץ

זה מצב לא אופטימלי בבתי החולים

כשיש מצבי קיצון הם רצים לטפל

זה תעדוף כשאין מספיק כוח אדם

מבינה אותך מאוד 🫤מולהבולה

אבל כך זו ההתנהלות בבית חולים

התפקיד שלנו כהורים זה להשגיח כל הזמן שהטיפול שהילד מקבל יהיה מאה אחוז

וחוץ מזה שהם יעשו מה שצריך

ממש חשוב לצוות שהורה יעריך את עבודתו,כי זו באמת עבודה מאוד קשה.

יחד עם זה שוב, יד על הדופק כל הזמן

מקווה שתשתחררו מהר מהר בעזרת ה' 🙏🙏🙏

כן, מסתבר שבאמת כל האחריות עליאנונימית בהו"ל

הלוואי שבאמת הכל יסתדר בקרוב ונשתחרר כבר...

אוף, אני כנראה פה בשבתאנונימית בהו"ל

ואין לי בגדים. ואני מקווה שהרפידות הנקה שבעלי שלח לי יספיקו לי. כי זה נורא מבאס להיתקע בלי😬 ועכשיו אין לו איך לשלוח לי כי הם נסעו.

תכננו שהם יעברו פה להביא לי דברים, אבל כמובן ויתרנו על זה הבוקר.

וואי...אולי יש שם במחלקת יולדות רפידות הנקה?יעל מהדרום
לק"י

אולי יוכלו איכשהו להעביר לך.

רק בריאות ומהר!

אף פעם לא קיבלתי רפידות הנקה במחלקת יולדותאנונימית בהו"ל

תמיד הבאתי לעצמי...

אבל אני אשאל, אולי יהיה להם בכל זאת.

נראלי בכל בית חולים יש סופר פארם/בי/גוד פארםכבתחילה
רפואה שלמה!
כן, אבל אני לא יכולה לצאת עם התינוק שליאנונימית בהו"ל
ולא יכולה להשאיר אותו לבד...

ויש פה הרבה עומס על האחיות, אז לא נעים לי לבקש מהן לשמור עליו שאני אוכל ללכת לקנות לי. (עשיתי את זה באחד הלילות, כששכנה שלנו שעובדת פה העבירה לי חבילה אבל לא יכלה לצאת מהמחלקה שלה לתת לי, אז ביקשתי מהן להשגיח עליו כשהוא ישן, ורצתי מהר לקחת ולחזור. אבל זה היה לילה רגוע, עכשיו זה לא נראה כזה רגוע...)

אבל אני אשאל אותן מה אפשר לעשות. אולי יהיה להן איך לעזור. בינתיים זה לא ממש דחוף, כי בחבילה שבעלי שלח לי קודם הוא כן שם די הרבה. אבל זה מתכלה לאט לאט, ואני לא רוצה להגיע לשלב שאני נתקעת בלי... מנסה לפתור את זה מראש.

תנסי למצוא מישהו שיעזור לךהשם שלי

אם יש שכנה לחדר שיכולה לשמור על התינוק,

מבקרים של ילד אחר שיכולים ללכת לקנות לך,

מתנדבים/ בנות שרות שיכולים לעזור.

אם את לא מצליחה, תנסי לאלתר משהו במקום.

אולי להקש מהאחריות גסות לשים במקום רפידות, או לשאול אותן אם יש משהו אחר שיכול להתאים.

תודה על הרעיונותאנונימית בהו"ל

אלתור לא יעבוד אצלי. אני צריכה משהו שבאמת סופג, ואטום מהצד השני. אחרת כולי אירטב תוך הנקה אחת..

שכנות לחדר או בנות שירות זה רעיון. נבדוק את זה. מניחה שבמצב מלחמה אין פה מתנדבים (בעצם גם לא בטוחה לגבי בנות שירות). אבל נבדוק מי יוכל לעזור.

לפני חודש הייתי מאושפזת עם התינוקת שלימתואמת

והיו בנות שירות ומתנדבות כרגיל. אולי עכשיו, בעקבות המתקפה על איראן, המצב כן השתנה... (ואולי בשישי-שבת גם ככה אין...)

וחיבוק! אשפוז עם תינוק זה ממש קשה

אנחנו התאשפזנו בשבת עצמה, אז גם הייתי בלי כלום איתי... אבל אנחנו גרים יחסית קרוב לבית החולים אז באמצע שבת בעלי בא להביא לי דברים.

ממש מקווה שתצליחי למצוא דרך להשיג צרכים בסיסיים בשביל עצמך, כי זה באמת חשוב בשביל שתהיי פנויה כמו שצריך לתינוק!

הרבה כוחות❤️

אפשר לבקש בלון חמצןoo
שתוכלי לצאת איתו
אם אני איתקע בלי פתרון אחר, זה גם אפשרותאנונימית בהו"ל
ב"ה קניתי🙂אנונימית בהו"ל

ניצלתי רגע שהוא ישן טוב, ביקשתי מהאח וגם משכן לחדר שישימו עליו עין, ורצתי מהר לקנות. ב"ה הוא לא התעורר...

והיתה פה הבוקר רופאה נחמדה שבאה בלי עדת סטודנטים (רק שני סטאז'רים שליוו אותה) אז יכולתי לשאול בנחת מה שרציתי.

עדיין מבאס להישאר פה לשבת. ולא כיף לי להיות בלי בגדי שבת בשבת. אבל באמת שזה לא נורא.

וב"ה אני מתרגשת מהתקיפה שלנו באיראן! גם אם זה פחות נוח לי אישית, ומנע מהמשפחה שלי לבקר ולהביא לי דברים שאני צריכה, עדיין זה הרבה יותר גדול ומרגש מאשר החוסר נוחות הפרטית שלי...

ב"ה שדברים הסתדרו. רפואה שלמה במהרה ושבת שלום!!יעל מהדרום
מניסיון אישימולהבולה

תמיד מזמינה מוולט גם דברים אישיים כאלה

שולחת לך מלא כוחות

מקווה שיהיה אשפוז קצר,זה קשוח. מניסיון ארוך

לא מנוסה עם וולט, אין לנו איפה שאנחנו גריםאנונימית בהו"ל
איך זה עובד? אני יכולה בעצם להזמין דרכם דברים שיביאו אלי לבית חולים? הם יכניסו פנימה עד החדר שלנו? או שאני אצטרך לצאת לפגוש את השליח?

(כרגע לא צריכה לקנות עוד משהו, אבל זו אפשרות שכדאי להכיר, למקרה שאצטרך בהמשך...)

באיזה בית חולים אתם? או איזה אזור?מולהבולה
אוף מבאס ממשדפני11

ומאוד מבאס גם התגובה של האחות שלא הקשיבה לך, זה ממש לא אמור להיות ככה.

מציעה מכל הלב לדבר אחכ עם האחות החדשה ולהסביר לה בדיוק מה כן נכון ומה לא נכון.

היא בע"ה תתקן את זה הלאה.

ובכל מצב.. אין תחליף ל"להיות על זה"... כל פעם מחדש לתקן מה שדרוש תיקון ולבדוק ולשאול כל מה שיש לך....

ואגב סטודנטים

אל תתביישי!

להפך, דווקא כשיש סטודנטים הם פנויים יותר להסברים כי חשוב להם שגם הסטודנטים יבינו....

מה שלומכם? איך הבייבי מרגיש? איך עברה עליך השבת?אמהלה
תודה על ההתעניינות. אנחנו עוד באשפוז...אנונימית בהו"ל

היה שישי-שבת מתישים כי התינוק היה עצבני ולא רגוע ורצה רק ידיים.

אבל בסוף כן היו לי בגדים לשבת, שגיסתי שלחה לי. וגיסה אחרת באה ביום שישי להביא לי קצת דברים לשבת, וגם שמרה עליו שאני אוכל להתקלח.

והיום בעלי חזר הביתה לקחת דברים לילדים (שעדיין אצל סבא וסבתא), והביא גם לי עוד דברים מהבית.

ועכשיו התינוק כן רגוע יותר ב"ה. אז אני כמו כולם לא ממש ישנה בלילה בגלל האזעקות, אבל לפחות הוא כבר לא מתבכיין כל היום על הידיים, ואני מצליחה קצת יותר לנוח.

עכשיו אני בעיקר מתוסכלת מאנשי צוות שלא סוגרים אחריהם את הווילון (הם פותחים כשאני באמצע להניק, אומרים/שואלים/מביאים משהו, ואז או שמשאירים פתוח, או שסוגרים אבל לא באמת עד הסוף. ולא נוח לי לקום לסגור באמצע הנקה).

לא נורא, אבל זה לא כיף החוסר פרטיות הזה.

וגם קצת בלחץ כי מחר אמורים לעשות לו בדיקה בהרדמה, והוא צריך להיות בצום 3 שעות לפני, ואני באמת לא יודעת איך נסתדר עם זה אם הוא ירצה לינוק בזמן שאסור לו (הוא יונק לרוב בתדירות גבוהה יותר מכל שלוש שעות. אמרו שאפשר לתת לו נוזלים או מי סוכר, אבל לא יודעת כמה זה ירגיע אותו לאורך זמן).

מקווה שיעבור בשלום בעז"ה.

שמחה לשמוע על נקודות האור שהיו לכם בדרךאמהלה

בעז"ה שיהיה לכם שפע שמחה, בריאות ושלווה.

לגבי הבדיקה-

עברתי את  זה לפני כמה חודשים עם הבייבי כשחששו לאיזה בעיה במערכת העיכול.

היה באמת מאד מאד קשוח.

פשו החזקתי אותו במשך 3 שעות,

הבאתי כל מוזיקה/משחק/רעשן חדש שעדיין לא ראה ויסיח את דעתו לעוד כמה שניות.

והם בסוף עמדתי עליהם שברגע שעובר 3 שעות אני הראשונה שנכנסת לבדיקה.

(הוא ינק אז כל שעה וחצי שעתיים)

באמצע הבדיקה הם נתנו לי להניק אותו כי המשך הבדיקה זה אחרי האוכל

היה קשוח אבל עבר ב"ה

שיהיה בשורות טובות

אז כבר עברו שלוש שעותאנונימית בהו"ל

ועדיין לא קראו לנו.

וניסיתי להגיד לכל מי שאני יכולה שיכניסו אותנו בדיוק ב10 אבל הם אומרים שזה לי בידיים שלהם...

אויש, זה ממש קשה. אל תרפי. פשוט תשגעי אותםאמהלה
אין עם מי לדבראנונימית בהו"ל

אני במחלקת ילדים, אמורים לקרוא לנו מאיפה שעושים את הבדיקה.

ביקשתי מכל מי שיכולתי שיתקשר אליהן לזרז אותם, הם לא מוכנים אפילו להתקשר. טוענים שאין איך לזרז.

עמדתי ליד הדלפק כדי שאולי כשהם גם ישתגעו מהבכי שלו הם יזרזו, אבל החזירו אותי לחדר...😖

מתוסכלת כל-כך😟

אוף. זה כ"כ מתסכל. הזמן בבית חולים- יש לואמהלה

אישיות בפני עצמה

הוא כאילו נמדד אחרת.

וזה כ"כ קשה כשמדובר בבייבי קטן.

שולחת לך חיבוק ענק ענק

מתפללת עליכם שהבדיקה תחל בקרוב ויהיו תוצאות טובות בעז"ה

החלמה מהירה

עכשיו הודיעו שיכניסו אותו עוד רבע שעהאנונימית בהו"ל

באיחור של יותר משעה 😵‍💫

לפחות בינתיים הוא קצת נרדם לי בידיים.

מקווה שישרוד ככה עד הבדיקה...

תודה על השותפות והחיבוקים, זה עוזר♥️

שיהיה רק טוב ובקלות בעז"ה. בהצלחה יקרהאמהלה

אמרתי עליכם תהילים

תודה!❤️ עדיין לא קראו לנואנונימית בהו"ל
ניסיתי לבקש שכבר נרד להיות מוכנים. כי עוד רגע כבר עוברת רבע שעה. הם לא מוכנים. רק כשיתקשרו אפשר לרדת. פשוט מתסכל... הוא בצום כבר 4 שעות😐
קרה לי משהו דומההשם שלי

כשהבן שלי היה תינוק, הוא עבר ניתוח בהקדמה מלאה.

היינו צריכים להגיע ב 13:00 בצום, אבל הניתוח היה רק ב 15:00. כשהגעתי אמרו לי שאפשר לתת לו מי סוכר עד שעתיים לפני הניתוח. שזה אומר מייד.

הבאתי לו מהפינת קפה שהיתה במחלקה, מים עם סוכר. אחר כך חשבתי שהייתי צריכה בכלל מים רתוחים. הם לא חשבו לתת לי משהו מתאים.

בסופו של דבר, הוא שרד יפה את הצום. רק לי נהיה גודש, כי לא היה לי מקום לשאוב.

בסוף רק עכשיו התחילו...אנונימית בהו"ל

מסכן קטן. הוא בסוף כבר היה רגוע, לא יודעת אם התייאש מלבכות או שכבר היה מותש...

מקווה שיעבור מהר ובקלות בעז"ה.

וואי חיבוק!!! כמה קשה ....אוהבת את השבת
מקווה שהבדיקה תעבור בהצלחה והכל יצא הכי טוב שיש!!
מקווה שעבר בטובמולהבולהאחרונה

סורי שכותב

אבל לאחרונה חיכיתי עם הבן שלי עוד 3 שעות לבדיקה בצום,מעבר לזמן הרגיל. כך זה בבתי חולים לצערנו ולא עוזר לצעוק זה רק גורם לצוות לשנוא את ההורה

😵‍💫

ואי רפואה שלמה!!! כל כך קשה!! חיבוק❤️שיפור
ווואוווווו איזה מאתגררר!!!!!אוהבת את השבת

שולחת מלא חיבוקים וכוחות!!!

בע"ה שתעברו את הכל במהירות ובבריאות ובקלות!!!!!

היבית חדש מאד

מנסיון אשפוז עם ילדים

הדמויית היחידות שיכולות להחזיק את כל המידע הרפואי זה אתם ההורים. היחידים שנמצאים מהתחלה ועד השחרור. בעז"ה

ככה זה בבתי חולים

יש לי מלא גוגמאות

הצוותת עושין כמיטב יכלתם. אבל יש מלא חילופים

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!אחרונה

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
אולימקלדתי פתח

לא שאיבות אבל כוס טפטופים. לי ממש עזר בלילות הראשונים, גם לא התעסקתי עם סטריליזציה זרקתי את הטיפות שהוצאתי. לא הסוג שמתלבש שלא כזה שאפשר טיפה ללחוץ אז זו שאיבה סופר עדינה, הוצאתי כמה מל וזה עשה הבדל. אבל זוכרת את זה יותר מיומיים...

מזל טוב, תרגישי טוב!!

וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמים

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

גם אני בד"כ שואבת בשלב הזהאפונה
פעם אחת, ואז זה מסתדר.
סיוטצלולהאחרונה

אצלי עובר לחלוטין בערך שבוע אחרי הלידה.

אני כן שאבתי עד להקלה משמעותית, בהתחלה אפילו פעמיים-שלוש ביום ואז פעם ביום, ראיתי שאצלי זה לא הגביר את החלב (עובדה שאחרי מספר ימים זה ירד) אבל מאוד הקל ומנע דלקת (באחת הלידות הקודמות ניסיתי בלי לשאוב כי אומרים שזה לא נכון לשאוב בשלב הזה, כן סחטתי ועיסיתי את המקום ונוצרה לי דלקת).

רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלoo
חח שמחה לראות שזה לא רק אניאמא לאוצר❤

ושהצלחתן לענות

ושהצלחתי לראות🤣

כנ"לשמ"פאחרונה
הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1אחרונה
התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמתאחרונה
תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרום
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

עונה ךבשורות משמחותאחרונה

1. כן כדאי להביא איתך משאבה ידנית, לא תמיד צריך אבל יש מקרים שצריך ותמיד טוב שיהיה לך כבר בביח

2. כן עדיף

תכיני תיק רק לזמן השהות בביח ולפני שאת נוסעת להורים תעברי בבית ותכיני לך תיק

ולילד הפעוט תביאי 10 חליפות ו-2 פיג'מות לא תצטרכי יותר מזה לדעתי

חנוכה עם הילדים..הילושש

אז החנוכה שלנו הוא די רגיל.. 

היום עושים אצל חמותי הדלקה עם כולם, וביום האחרון הזמנתי את המשפחה שלי אליי-מקווה שיצא לפועל.. 

באמצע- בעלי עובד בערבים עד מאוחר. 

ואני עם הילדים לבד. 

אז מחפשת דרכים מעניינות להעביר להם את חנוכה.. שיהיה שמח. 

* אנחנו עובדים, הגדול בקייטנה עד 16.00 והקטנה במעון גם כן.. אז ימים רגילים לגמרי.. 

באלי לצאת איתם להצגה או משהו.. לא מצאתי משהו מתאים במחיר סביר.. 

נראה לי שעם קטנים יותר קל לחגוגיעל מהדרום

לק"י

הם נהנים מדברים קטנים.

בני כמה הם?

בן 4 ובת כמעט שנתייםהילושש
אז משחק בסביבוניםיעל מהדרום

לק"י

אפשר טפטופי ניירות על דף עם הגדול.

לקחת גליל נייר, להדביק מסקנטייפ על צד אחד (על הפתח), לצייר עליו עם טוש לא מחיק, ואז להכניס פנס לתוך הגליל ולהאיר על הקיר.

לאפות ביחד עוגיות או לקשט סופגניות.

לשיר ולרקוד.

ואנחנו גם עושים סביבון עם הפתעות בפנים. אפשר לתת לילדים לקשט.

פחות מתאים הצגות בגיל הזהאמאשוניאחרונה

אלא אם יש במתנס השכונתי,

ואז מה שהם מבינים, זה נחמד בלי טרחה מרובה.

אם תלכי להצגות בסגנון של תיאטרון, מה תעשי אם הקטנה תבכה והגדול ירצה להישאר בהצגה?

וגם תכלס חבל על הכסף.

אפשר לעשות כל יום משהו אחר קטן נחמד.

אתלי מאוד אהבו פנסים וסביבונים מדליקי אורות או צבעוניים.

אפשר להכין להם כתרים (או לשמור מהגן אם שרד..)

שירים, ריקודים קצת, ארוחת ערב וזהו..

את מדליקה איתם נרות?

אם הם הולכים לישון לפני שבעלך חוזר, כדאי להדליק איתם גם לפני כן כשהם ערים עדיין

ואח"כ את ההדלקה האמיתית תעשו אתם כזוג.

אנחנו מגיל דיי קטן התחלנו סביבון הפתעותטארקו

הכנתי סביבון מקרטון(כמו שיש בגן, ואפשר להגזים פחות ולקנות מוכן..)

ואז כל יום אחרי הדלקת נרות יש הפתעה קטנה בסביבון.. לא משהו גדול בכלל! אני שמה בדכ יצירות/הפתעות של שקל כאלה/דברים שגם ככה תכננו לקנות(נגיד השנה ביום הראשון יהיה פניני הלכה לילדים החדש של חנוכה, שאר הימים יהיו ממגירת ההפתעות אלא אם במקרה אגיע לחנות לקנות דברים במיוחד)

זה משהו שממש מחכים לו והופך את כל החוויה של הדלקת נרות לזמן משפחתי כייפי..

מדליקים נרות

שרים מעוז צור

מביאים סביבון הפתעות

ואז נשארים ביחד סביב הנרות, לפעמים יש משהו טעים כמו ספינגים אבל לא כל יום, מתעסקים בהפתעה החדשה, מנגנים קצת אם זורם, משחקים בסביבונים... ואז ארוחת ערב ולישון

זה עדיין החג הכי כייפי שיש!

אפשר גם לעשות יצירות לקשט את הבית זה גם מכניס לאווירה ממש

אנחנו שמים אחרי ההדלקה שירי חנוכההשקט הזה

ורוקדים איתן.. זה עושה אווירה כיפית ולא דורש הרבה.

בימים שאנחנו בבית אם יש לי כח,  מכינה משהו שמתאים לחג- לביבות/ ספינג' משהו שובר שגרה קצת

אנחנוכורסא ירוקה

קנינו להם דברים של יצירה - לצביעה, וחוברת למי שרלוונטי (ממקסטוק, משהו חמוד של חנוכה) וכל יום נעשה יצירה או שנכין מאכל טעים (לאו דוקא קשור לחנוכה) או משהו בסגנון.

אולי נקבע גם הדלקת נרות אחת עם שכנים שהם חברים.

ילדים בגיל הזה לא צריכים הרבה. פעילות אחת נעימה זה חוויה מספיקה בשבילם 

ילדים קטניםבאתי מפעם

שירים של חנוכה, לרקוד איתם, לשחק על הרצפה בסביבונים ולטגן סופגניה. מהמם.

הצגות בעיני זה לרוב תרבות יוון ואז זה יוצא בדיוק ההיפך החג... 

יצירות של המקס סטוק, מכניס לאוירה וזול. מדבקות, דפPandi99

אולי יעניין אותך