החתיך של השכבה, הפייטר של הסיירת, הגאון של האוניברסיטה, זה-שלא-מפסיק-לקבל-הצעות ואיך למען השם הוא-לא-מצא-מישהי-עד-עכשיו?
החלום של כל אמא פולניה, מרוקאית ושאר ירקות...
החלום של (קחו נשימה) : מרפאות בעיסוק, עו"סיות, מהנדסות, מורות, מעצבות, בלונדיניות, מתולתלות, רווקות, גרושות, אלמנות.
זה אני.
קליפה שעוטפת את עצמי האמיתי, הביישן, הפוחד פחד מוות משתק מהדבר המפחיד הזה שקוראים לו זוגיות, אהבה ,חתונה, משכנתא, טיטולים, חוסר שינה.
לחשוף לב, רגשות ומחשבות כמוסות. מה אני צריך את זה?
יש דיבור על דור ה- x,y,z. אני התוצר לתפארת-מדינת-ישראל של הדור הזה: אינדיווידואליסט, מצליח, וורקהוליסט, חברים בלי סוף, לימוד תורה קבוע. חיים מלאים.
ו...יש את הקול הזה שמנסר לי, המצווה המפחידה הזאת: פרו ורבו.
לא מצליח לראות את עצמי שם. בן 18 לחופה. תכפילו. ועוד כמה שנים. שלשום "חגגתי" 40.
אז מה היה לנו שם? מסעדה, עוגה, נרות ותהום של כאב. חיוכים מאולצים, איחולים עוד יותר מאולצים כאילו אף אחד כבר לא מאמין שזה כבר יקרה מתישהוא.
אמא העליזה תמיד- ניקתבחשאי את האיפור שנמרח לה כמו פסים שחורים של סורגים, סורגי בית הכלא הבלתי נראים שמקיפים אותי.
ורק אחותי הקטנה בפטפטנות הבלתי נגמרת שלה הצליחה קצת לדחוק את מסך הייאוש.
וימש חושך? ההוא ממכות מצרים? ככה זה היה. חושך סמיך שעוטף ומכסה את הכל.
יש מישהי בעולם בשבילי? בשיחות הבלתי נגמרות, הכועסות, המתריסות, המתחננות, המייחלות שלי עם הריבונו-של -עולם אני מנסה לפצח את החידה הזאת.
אני שוקל לפתוח גמ"ח. גמ"ח ספרי זוגיות. כל ספר חדש שיוצא על זוגיות כבר למחרת אצלי על המדף. בטוח שפה אמצא את התשובה.
תשובה. איזו מילה כבדה. ואלול עכשיו. החגים בפתח. ושוב אלבש את חולצת המעצבים והיום ראיתי כבר שערה לבנה בזקן. תוך שניה היא עפה לפח.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
" את לא יכולה להישאר ככה. פו הדב( נראה לי שזה הוא) אמר פעם שאם מחפשים בטח מוצאים דברים נפלאים. את לא יכולה להישאר עם האמונות המגבילות שלך ורשימת המכולת שסידרת לך: איך הוא ייראה( אלמנטרי בלנסטון וטי שרט ), במה יעבוד( ממהנדס ומעלה), זקן צמוד וג'יפ עוד יותר צמוד.. מה את חושבת? את יודעת יותר טוב ממי שאמר והיה העולם? נו, באמת." החברה הכי טובה המעצבנת הזאת שתמיד זורקת לי הכל בפרצוף, עדינות והיא לא ממש הולכים ביחד..
בודדה כל כך, מייחלת, מצפה , מתפללת, נשברת, אוספת את השברים בפינצטה דקה, מסדרת את פאזל ליבי המדמם, מתלבשת, מתאפרת, שוקלת איזה בוטוקס קטן לקמט הזה שקורץ לי בין הגבות, עושה את כל הסגולות, יוצאת עם כל מה שזז, מתפשרת, שונאת את עצמי שהתפשרתי, מדליקה נרות לצדיקים, עושה הפרשות חלה. והמשקל בהתאם.
הציפורים בעמוקה? כבר חברות שלי. עושות לי מטס כבוד כל פעם שאני באה. ואני באה. אוהו, כמה שאני באה.
והקפאתי ביציות. שיהיה.
בת 38(אמא'לה) , כבויה ואבודה.ו הוא הפציע מתוך ערפל חיי.
בן 50 מצא את אבידתו .כבר לא תלש כל שערה לבנה שהעזה לבצבץ. אספנו יחד שני לבבות שבורים שהיו מונחים בקרן זווית כאבן שאין לה הופכין.
ומתחת לחופת הכוכבים האינסופיים, המרצדים להם בברכה שמיימית , בשקט הטהור חייכנו חיוך צופן סוד ."חיזקו ויאמץ לבבכם כל המייחלים " לחש האיש שלי . והבטחנו לפתוח בית ולב. תבואו.