בעד/ נגד שירות לאומי לבנותתתיהלום12

תכתבו למה 

גם וגםאשר ברא

בעד במקומות נורמאחים ותורניים, ששומרים על צניעות.

נגד בעיקר כלפי שירות בבית רפואה, בגלל שהכל שורץ שם ערבים.. ושיעור אחד של הרב הראל חצרוני מסביר הכל לענ"ד.

המקומות היחדיים ששומרים על צניעות זה בתי ספריהלום12

ושם.. מה כבר התרומה שלי תהיה?

לצלם מסמכים?

זה לא מחייב. יש עוד מקומותתפוחית 1

גם גני ומעונות חינוך מיוחד. ויש עוד

יש הרבה משרות שירות לאומי במערכת הביטחוןשנית
ובנות ממלאות תפקידים מעניינים, מקצועיים (בתחומים טכנולוגיים , תוכנה, סייבר, מודיעין) - ויש הקפדה רבה על אורח החיים והאוירה.  
להיות משמעותית ולתרום זאת בחירה שלךבוקר חדש

כל עוד המקום הוא מקום מאפשר (שכדאי וצריך לברר על זה לפני)

חוץ מזה שיש עוד הרבה מקומות ששומרים על

צניעות - זהות, אולפנות, תקנים של גרעינים "תורנים" וגם בתוך דברים שנחשבים פחות "תורנים" למשל בתי חולים יש מקומות שהם כן "תורנים" ובטוחה שיש עוד תקנים שהם כאלה רק צריך לחפש.

בכללי כדאי שתהיה מסגרת "תורנית" טובה למשל גרעין (לא כל הגרעינים באמת "תורנים" וצריך לברר לפני).

והכל צריך להיות בהתאמה לבת עצמה יש כאלה שתתאים להן מסגרת "תורנית" חזקה ויש בנות שתתאים להן דווקא המסגרת הפחות "תורנית".

..פשוט אני..

גם באוניברסיטה יש הרבה ערבים, 

גם בסופר,

גם ברכבת,

גם בכל מקום...

זאת בדיוק הבעיהאשר ברא

בבתי רפואה יש לאחים הערבים תחרות מי מפיל יהודייה קודם...

את זה פחות פוגשים שהולכים לעשות קניות בסופר.

לכן יש מקומות שבנות יהודיות לא צריכות להתערבב בהן.. זה שיש לא הופך את זה ללגיטימי.

אויש נופשוט אני..
איזה הגזמהבינייש פתוח
שום הגזמהאשר ברא

אני יכולה לשים לך פה את המספר של הרב הראל חצרוני שעוסק יומם וליל במקרים כאלה בדיוק..

אחרי חמש דקות שיחה איתו תבין היטב.

אם תלמדי משהו שווה ותעבדי בוזיויק
זה יועיל יותר גם לך וגם למדינה
בעדשמיניסט באמ"ש
לא עושות צבא, לפחות שיועילו קצת למדינה
אתה "מועיל קצת למדינה"? או רק מדבר?קפיץ
מועילשמיניסט באמ"ש
קצין בכיר בצבא ה', בעז"ה גם בצבא הקודש
אני לא חושבת ש"דחייה" של שנה- שנתיים של הלימודיםחושבת בקופסא

תפתור את כל הבעיות הללו, או שהיא הגורם היחיד אליהן.

וגם מי אמר שהגיל האידאלי של הנישואים הוא 20-21? הרבה בנות לא מרגישות בשלות לנישואים בגיל הזה, ועוד יותר הן לא יהיו בשלות בגיל 18 לבחור מקצוע לכל החיים.

יש הרבה תועלת מבחינה אישית לבחורה לצאת ל"עולם האמיתי" (עם ליווי ופיקוח) ורק אז לבחור מקצוע ולגבש לעצמה השקפת עולם של הבית שהיא רוצה להקים.

המצב שהוא מתאר יכול להיות רלוונטי למקרים מסוימים, אבל ברוב הציבור הדתי לאומי לא נוצרות הבעיות הללו.

וגם מי מבטיח שבחורה בת 20 תתחתן מיד? אולי היא צריכה להגיע להבשלה מסוימת עם עצמה ולהתחתן רק בגיל המופלג של 23 לא עלינו. 

ובכלל, אפשר לומר את אותן טענות לגבי הבנים.

5 שנים בישיבה זה הרבה, זה אומר להתחיל את התואר בגיל 23-24, שזה אומר לצאת לשוק עבודה בגיל 27-28.

בחור בכל הזמן לא יתחיל לצאת? לא ייתקל באותן בעיות של שילוב תואר וחיי נישואין עם לחץ כלכלי? גם אם הוא מתחתן בגיל 24 הוא צריך לממן תוך כדי התואר שלו משפחה של 1-2 ילדים.

כמו שמצופה מרוב הבחורים לעמוד בקשיים האלו, ורובם אכן מצליחים, ככה זה אותו דבר בשביל הבנות. רוב הבנות עומדות הצלחה בקשיים האלו.

אולי קיימים מקרים מיוחדים שבשבילן עדיף באמת לא לעשות שירות לאומי, אבל ברוב המקרים השיטה הזאת עובדת.

השירות הלאומי הוא אבטלה סמויה בחסות אידאולוגיהshaulreznik

בבחינת "פטרנו את הדוסיות מצה"ל, אבל בכל זאת בואו ונעסיק אותן בשכר רעב בשם כור היתוך ותרומה לקהילה". במקום לקנח אפים או להיות מזכירה, מוטב לרכוש השכלה ולתרום לקהילה באופן הרבה יותר מועיל.

מה הקשר בין מה שכתבת כאן למאמר של הרב מלמד?חושבת בקופסא

למה הבאת אותו? פשוט תגיד שאתה מזלזל בעצם השירות הלאומי וזהו.

יש תקנים בשירות לאומי שהם בזבוז מוחלט של זמן, ואחרים שעושים בהם תרומה משמעותית. (אותו דבר בצה"ל)

פטור מצה"ל לא אומר שבנות צריכות להתמקד רק בקריירה/ המשפחה האישית שלהן בלי שום תרומה לכלל. ברור שצריך למצוא תקן טוב שעושים בו עבודה משמעותית ולא סתם מזכירה. (וגם מזכירה, בעמותת חסד למשל, יכולה באמת לעזור לאנשים)

אגב רוב התקנים הנורמליים (ובכלל התקנים הקיימים) קשורים לחינוך, ומהניסוח של "קינוח אפים" אני מבינה שגם הדעה שלך על מורות, גננות, מדריכות נוער וכו' לא מחמיאה במיוחד.

מעניין מה אתה חושב על הקונצפט של התנדבות באופן כללי. או שהכל אצלך צריך להיכנס למסגרת מקסום רווחים אולטרה קפיטליסטית?

^^ כל מילה - וגם תופעה מעצבנת שגבריםאלישבע999
מתבטאים ומדברים בהתנשאות על משרות ותפקידים שבמהותם מוכוונים לנשים. 
הרב מלמד כותב דברים זהיםshaulreznik

ציטוט: "האם כדאי לשם כך לדחות את תחילת הלימודים הגבוהים בשנה או שנתיים? האם לא ניתן לתרום בדרכים אחרות? האם החברה לא יכולה למצוא עובדות בשכר במקום הבנות שמתנדבות?"

פטור מצה"ל הוא אפשרות לרכוש מקצוע ולתרום לחברה תרומה הרבה יותר משמעותית מאשר בתפקיד שלא דורש הכשרה רבת שנים (כן, מהנדסת תתרום לחברה יותר מגננת, עם כל הכבוד לאנשי החינוך באשר הם).

קונספט ההתנדבות שונה מהותית מקונספט השירות הלאומי. אנשים בוגרים ועובדים עושים בזמנם הפנוי משהו עבור מישהו. קרי, בנוסף לעבודה (שאצל רובם היא מורכבת ומועילה יותר מעבודת המזכירות), לא במקום.

הרב מלמד היה הרבה יותר מכבד ממךחושבת בקופסאאחרונה

וגם לא שלל את כל הקונצפט של שירות לאומי. הוא דיבר בעיקר על מקרה קצה מסוימים שבהם הנזק הרבה יותר משמעותי.

אני מצטרפת ל @אלישבע999 שמעליי. אתה פשוט מזלזל במקצועות נשיים וכל מה שמחוץ למחוץ למקצועות ריאלים אולטרה רווחיים וגבריים.

אין שום סיבה להשוות בין גננת למהנדסת כי אין כמעט שום נקודת דמיון בינהן, אבל תהיה בטוח שאם כל הגננות יחליטו לפרוש יווצר משבר גדול בדיוק כמו מקרה שבו כל המהנדסים יפרשו, ואת ההשפעה של התפטרות הגננות כולם ירגישו מייד.  

רוב הבנות לא ילכו לרשימת המקצועות המומצמת שלך. אז מה אכפת לך שאותה גננת לעתיד תתנדב שנה-שנתיים בגן שפה ותהיה כוח עזר כשאין עוד תקן או תקציב לגננת שעברה הכשרה ותואר?

רוב האנשים לא מסכימים עם שאתה מגדיר פטור מצה"ל. גם בנים שמקבלים פטור עושים שירות לאומי בהרבה מקרים. ושוב, אם שנה-שנתיים הן כל כך קריטיות מבחינתך לשוק העבודה, מה אתה ממליץ לבנים? לא ללמוד בישיבה? לא להתגייס? ללמוד אך ורק מקצועות ריאליים?

כמו שהחברה לא תוכל לתפקד אם לא יהיו אנשים במקצועות כמו מזכירה וגננת, ככה הרבה מערכות, במיוחד בתחום החינוך, תלויות בבנות שירות. והתרומה שלהן, לא רק מבחינה הכלכלית, היא בהחלט חשובה.

ילד בסיכון לפעמים לא ירגיש בנוח עם עו"סית  בתפקיד הרשמי שלה, אלא עם בת השירות שקרובה אליו בגיל ויוצרת פחות דיסטאנס.

יש הרבה התקנים של שירות לאומי שכמעט אף אחד לא ילך לעשות בתשלום, כי אלו לא עבודות רווחיות לטווח ארוך שיראו טוב בקורות חיים. עדיין מישהו צריך לעשות אותן, גם אם זה לא הכי משתלם כלכלית ומוערך כמו המקוצעות הריאלים הנחשבים.

תלוי מה את עושה במקוםצמאה לאמת

מבחינת התרומה למדינה זה תלוי מה תעשי במקום. את יכולה להתחתן/ ללמוד וזה תורם לעמ"י לא פחות.

למרות שמבחינה אישית לא ממליצה לוותר על זה. זה בונה בך משהו שאין לו תחליף

חדמ''ש לעשות שירותשרופה על העם

בנים תורמים את חייהם למלחמה ואני יישב בבית וילמד מקצוע שישרת אותי ואת הכסף שלי? 

כל אחד והשליחות שלו בעולם... אחותי עשתה קומונה אחות אחרת בבית ליתומים.. כל אחת תמצא מקום שהוא סביר בלי ערבים..

לתת שנה אחת\שנתיים כדי לעשות טוב זה לא כזה נורא

בנוסף אחיות שלי מספרות שהשנים האלה של השירות הם השנים שהכי בנו אותם בחיים, זה ללמוד לחיות בנתינה לזולת בלי שום חשבון מה זה ייתן לי ומה לא...

המקרה היחיד שאני חושבת שסבבה לא לעשות שירות זה אם הולכים ללמוד רפואה שזה גם ככה שליחות

וזה לא הוריד אותם ברוחניות?יהלום12

ואם אני אלמד מקצוע עם שליחות לא רק רפואה, זו לא תרומה מספקת לעם?

יכול להיותשרופה על העם

אני חושבת שהמקצוע עם הכי הרבה שליחות הוא רפואה..

צריך משהו מאוד מאוד חשוב כדי לותר בעיניי

במדינות הדמוקרטיות אין שירות לאומי לבנותshaulreznik

גם בכאלה שיש בהן גיוס חובה. איך זה שרק ישראל חושבת שכדאי לגזול שנה-שנתיים מזמנה של בת ולשלם לה דמי כיס מורחבים בתמורה לעבודה שבד"כ עושים בשכר מלא?

סיבה פשוטהבינייש פתוח

בשביל לאפשר לגייס חילוניות ולפטור דתיות. שירות לאומי מונע שתי דברים:

1) מצמצם השתמטות חילונית במסווה דתי. כל עוד בחרת בחלופה ונתת שנה שנתיים למדינה אין סיבה שתהיה ביקורת.

2) מונע עד ל0 התנגדות חילונית לפטור צבאי לדתיות. מעולם לא שמעתי מישהו שמתנגד לפטור הזה.

אפילו ראיתי פעם בפורום של חילונים קונצנזוס מוחלט שגורס ששירות לאומי איננו פחות משירות צבאי.

נגדקפיץ
מערכת נצלנית, מושחתת והזויה, שאין אפילו סיבה טובה אחת להיכנס אליה, והמון סיבות לשמור מרחק.
אני אשמח שתפרטי יותר..יהלום12
עבר עריכה על ידי יהלום12 בתאריך כ"ז בסיוון תשפ"ה 11:10

מה הסיבות

התכוונת "שתפרטי.."שנית
@קפיץ היא בחורה.  
תיקנתייהלום12

סליחה, כתבתי אוטומטית

משחקים לך על המצפון שזה "חשוב"קפיץ

ואת "תורמת לעם ישראל"
במציאות העמותה שאת מתנדבת דרכה עושה לא מעט כסף על זה.

יש התנדבויות בכל מיני מקומות שבאמת לא ראוי שיהיה בהם שירות לאומי, לדוגמה - הדרכה באולפנות. ניצול במלוא מובן המילה.

מדברת על מקומות "נחשבים" עם פנימיה, שלא חסר להם כסף, אבל הם מקבלים אותך בחינם, ועוד מורידים לך מהמשכורת כי את אוכלת שם? לא נראה לך הזיה? מקום שבו ההורים של כל תלמידה משלמים לחודש מה שאת תקבלי בחודשיים? את לא חושבת שראוי שיעסיקו מישהי בתשלום?

מעבר לזה - מערכת בלי אחריות, שמנסה לאחוז את החבל משני הקצוות.

מצד אחד, את ילדה קטנה, את בתוך מסגרת ומחויבת לכללים שלהם גם כשהם מיותרים, או כללים שמיועדים לילדים. אפשר לא לשלם לך כי את ילדה, ואת לא תעשי בלגן. וש"ההורים שלך ידאגו לך" (למרות שהחוצפה וההזיה של המשפט האחרון קיימות גם בצבא)

ומצד שני - את מבוגרת ולא צריך לקחת עלייך אחריות. מצפים ממך לדאוג לעצמך. ואין אף אחד שיש לו איזושהי אחריות עלייך, או שאת יכולה לפנות אליו.

אפשר לזרוק אותך במקום בלי אוכל כשר, ולאסור עלייך להכשיר את הכלים. אם מישהו מטריד אותך - אין עם מי לדבר ויזרקו אותך מכל המדרגות. אף אחד לא מתחייב לדאוג לך אפילו לדברים מינימליים כי את כאילו ברשות עצמך

את מערבבת בין המערכת של התקנים עצמם לעמותותחושבת בקופסא

אני מסכימה שהבירוקרטיה מסובכת ולא פשוט להתנהל מולה, אבל היא גם גורמת לכפילות בכמות האנשים שאפשר לפנות אליהם.

תמיד תהיה לך גם רכזת מהעמותה, גם מנהל/ת כלשהו בתקן עצמו, (לפעמים היררכיה ניהולית שלמה) וגם ביקורת מהמדינה. זה לא נכון שאין למי לפנות או שלא לוקחים עלייך אחריות.

הרכזת שלי נהלה שחנ"שים קבועים כל כמה חודשים עם כל הבנות שתחתיה, ואני מניחה שבתקן באולפנה יהיה לך אפילו עוד יותר תמיכה מכל מורה, רכזת וכל הדרגות שם.

למה את מצפה לתשלום על תקן באולפנה? מה מיוחד בו משאר התקנים?  המטרה של דמי כיס (שימי לב שההגדרה היא דמי כיס ולא משכורת) היא לממן לך הוצאות מחיה. לא לתגמל אותך על שעות עבודה. שוב, בדיוק כמו בצה"ל. למה שהאוכל לא יקוזז? זה נשמע בהחלט מעצבן אבל מבחינת המערכת זה הגיוני. 

נשמע שאת רואה את בת השירות בצורה סותרת. את מצפה שהיא לא תצטרך להישמע לכללי התקן שלה "כי היא גדולה" (על איזה כללים שלא רלוונטיים למבוגרים את מדברת? קובעים לה את שעת שינה? היא צריכה להכין שיעורי בית?) וגם היא צריכה ליווי והשגחה צמודה ולא יכולה להתמודד עם סיטואציות שוקרות בשוק העבודה הנורמלי, כמו מטבחון לא כשר, כמו ילדה גדולה. 

ממש ממש לא נכון.שרופה על העם

שתדעי כדי שכל עמותה\ אולפנא או כל מקום שירות לאומי משלמים כמויות כסף למדינה כדי לזכות בך, כך שברוב המקומות רוצים שיהיה חוויה טובה כדי שתמלצי לבנות אחרות..
גם דיברת במיוחד על על אולפנות.. רוב הבנות שאני מכירה שהלכו להיות מדריכות הלכו לאולפנא שבה הם למדו. הרגישו שהם מחזירות להם הכרת הטוב, באולפנא שבה אני לומדת הבנות שירות עושות חיים יפים כל יומיים יוצאות לאכול מתקציב האולפנא.. אבל אולי זה שונה כי הם למדו בה

מאוד מוזר מה שכתבת!סליחה!

יש הרבה משרות שוות, מועילות, טובות, תורמותשנית

בשירות הלאומי.

(מניסיון אישי)

*הגעתי לשרשור כי הופיע בדף הראשי של הפורומים. 

והרבה יותר שלאקפיץ
בעדאנונימי 144

חוויה.

משמעות.

תרומה לכלל.

ערך המשפחה מאוד חשוב, חתונה מוקדמת זה דבר חשוב, לימודים בזמן זה חשוב ואעפכ לא חושב ששחיה של שנה אחת (שנתיים יותר מאתגר בעייני..)  תפגע בערכים הללו..

תלוי בבחורהhodayab

הקדמה- אני היום בת 30. עשיתי שנה שירות באולפנה.

למי כן מתאים: מישהי שעוד לא יודעת מה היא רוצה ללמוד או שעוד רוצה לחוות את העולם לפני הלימודים.

- רגע בואו נתרום למדינה!

סורי, אבל אדם בוגר עם מקצוע תורם למדינה הרבה יותר מאשר השמיניסטית המצויה. אדם שעושה את עבודתו בנאמנות ומתוך תחושת שליחות נותן תרומה מקצועית ומדויקת יותר מאשר אדם שלא הוכשר לכך (מספיק).

- אבל בואו נתנדב!

גם כאדם עם מקצוע אתה יכול להתנדב. מנסיון. כן, גם כאדם נשוי עם ילדים. ואגב, גם בשירות לאומי מקבלים כסף ודירה על חשבון המדינה אז זה לא בדיוק התנדבות.

- אבל אני רוצה לצאת מהבית קצת!

אחלה מותק, תיהני.

את לא מציינת דבר אחדבינייש פתוח

והוא מה החלופה למי שנגד שירות לאומי.

צבא או שום דבר?

אין כמעט הצדקה לא להתגייסקפיץ

יש הרבה מאוד הצדקה לא להתקרב לשירות לאומי, ולא משנה כמעט מה את עושה במקום

אני בעד במקום עם אווירה של קדושהתפוחית 1

תרומה למדינה ולעם ישראל וגם לבניית האישיות - לכאורה כמו שכתבו כלכלית זה לא בהכרח תורם למדינה אבל יש משהו במפגש הישיר עם החסד והנתינה ועל עצם המהות שלך בשנה הזו נתינה בלב פתוח, כל השנה, ולא רק כמשהו נקודתי, שהוא מאוד תורם לך. לבנייה של החסד בעצמינו, וכמובן גם לחברה בנות שירות עושות עבודת קודש בכל כך הרבה תחומים, וכל אחת שתחשוב מה התחום שהיא טובה בו ושישמח אותה לתרום בו. בסוף זה שנה שלמה אז שווה לבחור מקום שיהיה לך בו כיף וטוב. גם מבחינה חברתית כדאי לבחור מקום עם בנות נעימות ואז זו חברות שיכולה להיות מאוד משמעותית.

ובאמת לא ללכת למקום עם יחס לא מכבד. עדיף מקום עם ניהול נשי, שמכיר את ההלכה ומעריך. מקום שלא תתנסי בו באתגרים דתיים או בחוסר הבנה לגבולות שלך.

בהצלחה!

אה ולגבי העניין של הרצון להתחתן מוקדם ואז כביכול לא לבזבז שנה מהחיים במקום להתחיל ללמוד, לדעתי ולא מנסיון אישי,  שזה לא יהיה שיקול עיקרי, הערך של השנה הזו הוא משמעותי בעיני לבניית האישיות ולכן גם במחיר של צורך להצטמצם כלכלית קצת עוד שנה כנשואה צעירה זה עדיין מוצדק

אבל אם יש לך רצון להתחתן ממש מוקדם אולי תשאלי בנות שעשו שירות וגם התחתנו מוקדם.

נגדשם פשוט
מיותר,מנצל, בזבוז זמן. 
לעזור לחולים או לזקנים או בפנימיות זה מיותר?בינייש פתוח
אתה בת? עשית שירות לאומי?שם פשוט

אני כן וזאת דעתי.

לדעתי המשמעות מינורית עד אפסית

לרוב בנות מנוצלות ע"י אנשים מבוגרים בעלי עמדת כוח.

יש באמת המון תפקידים שבת שירות היא תחליף זולשנית

למשרות ניצול - תפקידים קשים,  שלא פשוט, עד בלתי אפשרי, למצוא חלופות מתאימות תמורת תשלום.  

ואז באמת יש ניצול, השתמש וזרוק בסיום השימוש.  

אבל יש, מניסיון אישי, תפקידים מעולים בשירות לאומי שאינם במקצועות הרווחה, הסיעוד, החינוך - והבנות מרגישות סיפוק רב מהעשייה, ובלי הרגשת ניצול זול.  

לא כל מי שעושה שירות לאומי זה אותו דברבינייש פתוח

כי לא כל פנימייה או בית ספר או בית חולים זה אותו דבר.

בניגוד לצבא שבו כל היחידות אותו דבר חוץ מחלוקה לבסיס פתוח ובסיס סגור.

מאוד תלוי מקוםשרופה על העם

מה המקום?

באיזה מעמד את נמצאת שם?

בטח שכןיהודה צדוק

כאילו, למה לא?

כי יש חובת גיוס במדינה הזו?קפיץ
עכשיו הבנתי מה הכוונהיהודה צדוק

א. שירות צבאי פוגע בבנות בגלל חוסר התאמה פיזיולוגי.

ב. בנות רבות נשמעות לפוסקים שאינם מעודדים בלשון המעטה גיוס בנות לצה"ל עקב בעיות הלכתיות.

ג. גם שירות לאומי נותן תרומה חשובה למדינה, גם אם לא כמו שירות צבאי, ולכן זה דבר שצריך לעשות מלכתחילה, ולא בדיעבד: "נו, אם אי אפשר צבא אז נעשה שירות לאומי".

מחזק את דבריךאביעד מילוא
הכללה גורפת מוזרה יש לך בסעיף א'שנית

יש בצבא אלפי חיילות בתפקידים שונים ומגוונים - תפקידים שאינם קרביים אלא משרדיים: פקידות, תפקידים טכנולוגיים, מדעי המחשב ומערכות מידע, רפואה, פסיכולוגיה, עו"ס, ת"ש,

וגם מעט תחומים קרביים לבנות שממש רוצות בכך.

מהמיעוט הזה עשית הכללה לכל החיילות בצבא 

גם תפקידים שאינם קרביים יש צורך לברר האם זה טובאביעד מילוא

לא כל תפקיד מתאים מבחינה הכתית והשקפתית כם כשהוא "מותאם"

לא נכנסת לסוגיה השקפתית. ברור שיש דיעות שונות.שנית

אלא אך ורק להתבטאות המקוממת "בגלל חוסר התאמה פיזיולוגי"   

זה לא נכון?אביעד מילוא

האם אין הדלים פזיולוגים? האם זו לא תפסה פוגרסיבית לנסות להשוות בין המינים? 

איפה התפיסה הפרוגרסיבית בתפקידים משמעותייםשנית

כמו מתכנתת בתחום מערכות מידע, הנדסת

תוכנה, חוקרת מודיעין, עבודה סוציאלית (במילא תחום שרובו נשי מובהק)?

לא דיברתי על תפקידים ספציפייםאביעד מילוא

דיברתי על תפיסה כללית שקיימת בצ"הל בקרב יחידות קרביות יותר וגם מחוץ לקרבי יש קולות כאלה

אכןיהודה צדוק

הדבר עלול להביא לתפיסות קלוקלות שכאלה

אכן כעת אני נזכריהודה צדוק

כי יש תפקידים רבים שבנות תבצענה טוב יותר מבנים(תצפיתניות למשל). אי לכך, עיקר טענתי היא הלכתית והשקפתית.

צודקתיהודה צדוק

חוזר בי מההכללה

מישהו פה?שמיניסט באמ"ש
בוגרי שמינית להתפקדשמיניסט באמ"ש
וגם שביעיסטים שיהיו שמיניסטים ורוצים להיות מנהלים
לא יאמןתמר כהנא

רק עכשו גיליתי את הפורום אחרי שגמרתי להיות שמיניסטית 🤪

לא הפסדת כלום...Gini
הפסדת מלא, או יותר נכון...שמיניסט באמ"שאחרונה
גרמת פסיבית שלא תפסידו הרבה
מעכשיו אני כבר לא שמיניסטדודס

לב שבור (אין לי מושג איך עושים)

גם אני כבר לא שמיניסטשמיניסט באמ"שאחרונה
ועדיין מנהל את הקבוצה
מישהי יכולה להמליץ על מדרשה טובה בירושליים?יהלום12

שתאפשר לימודי תואר גבוהים

משהו בין יום ליומיים של קודש

שמעתי על אל הלב ועל מעמקים מה עדיף/ מה הסגנון?

תודה מראש

מישהו רוצה למצוא לי שידוך?שמיניסט באמ"ש
מה, מי, מו? תן כמה מאפיינים שלךשנית
הנהשמיניסט באמ"ש

תימני

בן 17(כמעט 18)

גר באריאל

דתי

קצת צעיר מידי הייתי אומרתצמאה לאמת
וכי לא נכתב בן 18 לחופה?שמיניסט באמ"ש
נכון. נכתב בתקופה שבה החיים היו אחריםפ.א.

העולם אז היה עולם חקלאי.

התורה שבכתב והתורה שבע"פ- המשנה, מלאים בתיאורים מפורטים על עבודת האדמה והמצוות התלויות בארץ הנגזרות מאופי עבודת האדמה.  

הגברים הצעירים היו משתלבים במשק המשפחתי, וככה דור אחרי דור.  

הנשים הצעירות היו מטפלות בצאצאים, בתפעול הבית, טיפול בילדים, בישול ואפייה, גרים בחמולות משפחתיות.  

זה לא העולם היום.  

אתה לא מספיק נואש בשביל שנסדר לך מישייהלום12

סוריי

אהה...שרופה על העם

אם אתה רוצה משהי שקטנה ממך.. אתה רוצה שישיסטית?
חוץ מזה שאתה קטן ממש

לא נראה לי הוא התכוון ברצינות...דתי שובב

ואפשר גם משהי באותו הגיל...

ואולי גם אני רוצה...דתי שובבאחרונה
שמיניסטימיות, איפה אתם שנה הבאה?שמיניסט באמ"ש
גם אתם שונים כשאתם בבית וכשאתם עם החבר'ה?דתי שובב

תגידו זה גם לכם שאתם עם החברים אדם אחד ובבית אדם אחר?

אני נגיד עם החברים הרבה יותר פתוח וזורם ובבית אני יותר סגור.

אפשרי לשנות שגם בבית להיות יותר פתוח?

אשמח לעצות ושיתופים ממכם...

אולי יעניין אותך