אני רואה סביבי בנות שמרידות משרה כדי להיות עם הילדים יותר\להתרגל לשגרת הורות וללמוד אותה בנחת\לחיות באיזון\לשפר הרגלים
ומצד שני רואה כאלו שעובדות בטירוף ועם מוסר עבודה, גם כאלו עם חמישה ילדים שעובדות בקיץ בקייטנות (איך אפשר לממן חוגים אחרת?-אמרה לי חברה כזו לא מזמן)
ושוב עולה השאלה והצדדים לכאן ולכאן-וזו באמת דילמה משמעותית.
בביצפר שאני עובדת בו רוצים אותי, מעריכים אותי וזה מחמיא לי ואני אוהבת לעבוד עם תלמידים, הורים , ליצור אינטראקציות, לצאת מהבית, להיות קרייריסטית ומשמעותית וכו ואני גם טובה בזה.
הבעיה שבמהלך השנה אין לי שניה לנשום, אני רוצה לעבוד רק ארבעה ימים ואז המשרה מכווצת לי בלי חלונות ובלי שניה לנשום בין השיעורים, אין לי זמן להחליף מילה עם מורות אחרות, והכיתות ברמה גבוהה ואני נדרשת לבחון ברמה גבוהה ושתאתגר. תנו לי ללמד תלמידים שעות-אני נהנית מזה! אבל שונאת לחבר מבחנים במשך שעות, לבחון במבחנים ארוכים, לבדוק אותם ובביצפר שלי דורשים, הכתבות, בחנים, מטלות, רעיונות יצירתיים פרויקטים וכל המרבה הרי זה משובח. ואז גם זה דורש ממני לשבת שעות בערב\לילה במשך ימים ארוכים, להיות בתקופות של סטרס ואני צריכה שבעלי יעזור ויקח את הילדים (מעמיס גם עליו ועדיין באופן תמוה הוא מעדיף שאעבוד יותר), ואז יש קשיים כמו גבולות וסמכות ומשמעת והרטבה והילדים באים לישון איתנו או מתחצפים ואני מרגישה כאוס וזה יותר מדי בשבילי. ומתחרטת שלא איתם מספיק לעבוד על כל הדברים הללו ולחיות באיזון עם רוגע וזמן להשקיע בבית ובהם- העבודה תובענית וההורות מאתגרת וביחד-אני שוכחת את עצמי.
ומצד שני- האם בישראל של היום עם משכנתא מטורפת כששלשה מוצרים בסופר כבר עולים 50 ש"ח וכשאנחנו רוצים לקחת הדרכת הורים יקרה (כמה אלפים טובים) וחוגים וכו אפשר להוריד רגל מהגז בזה? אני ארגיש דפוק שאוכל להרשות לעצמי פחות כשרמת החיים כ"כ יקרה. המון אנשים מכוונים אותי כן לעבוד. ואני כזו שגם אוהבת להתפנק ולאכול בחוץ וכו.
מצד שלישי העומס גורם לסטרס, להשמנה, ואני רחוקה מעצמי ורחוקה מהכל. ויש לי חלומות פשוטים על איזון וללמוד לבשל ולהיות יותר פרקטית.
המנהלת הציעה לי משרה מאווררת (18 שעות) עם שכר פחות לעומת משרה של 21 שעות שבה היא תתגמל אותי באחוזים ובונוסים ואני יכולה לדרוש דברים. ושוב זה נראה מפתה וקורץ לקחת את המשרה הגדולה יותר. אבל כשדברתי איתה על לבחון פחות לא נראה שהיא מעודדת את זה לכתחילה, בגלל זה אני תמיד בתחושה שצריכה לעשות עוד ועוד ומאמצת את עצמי, אבל היא גם לא שוללת מאידך.
ומצד רביעי אפשר להוריד מהמשרה הקונבנציונאלית ולקחת שיעורים פרטיים בנחת למשל. ומצד חמישי- ממתי מורידים משרה בגלל קשיים עם ילדים? מניחה שההדרכה תעזור תוך כדי תנועה.
מה דעתכן???????????