של פרנסה וגם של עבודות הבית והגברים חיים במעין עולם הבא בלי טרדות העולם הזה, ורק מתפלפלים במשך שנים שסוגיות בגמרא עיון בלי לצאת עם שום נפקה מינא מעשית בשום מובן בכלל.
אבל זה לא הנושא של הדיון, אז לא ניכנס לזה.
מבחינה "השקפתית" כללית אני חושבת שכל זוג צריך למצוא סידור ששניהם מרוצים ממנו. הנחת היסוד שלי היא שעבודות הבית פשוט צריכות להעשות, לא משנה על ידי מי.
אם למישהי מתאים לקחת על עצמה את כל עבודות הבית והגבר יפרנס באופן בלעדי וגם הוא מרוצה מהסידור, אז שיהנו להם.
באותה מידה אין בעיה עם חלוקה שיוונית מדוקדקת. כל עוד שני הקצוות האלו וכל מה שבינהם נעשים באמת ברצון טוב, שלא מתוך קביעה מהותנית שאינה נינתנת לשינוי בעתיד כלשהו בהתאם לדרישות המציאות המשתנה.
אולי עקרת הבית המסורה תחליט אחרי אחרי כמה שנים שהיא רוצה לצאת לעבוד חלק מהזמן ותרצה שהוא ישתתף בחלק מהמטלות?
זה גם לא חייב להיות שינוי עד כדי דרסטי, כל עוד יש לשני הצדדים רצון טוב אחד כלפי השני והערכה כלפי מה שהם עושים, הכל טוב.
בנוסף, לדעתי בגלל שבאמת אנחנו לא יודעים באילו סיטואציות ניתקל בחיים, אני חושבת שכדאי שלכל אישה תהיה יכולת מינמלית להתפרנס במקצוע שהיא יכולה לסבול, ולכל גבר צריכה להיות יכולת מינמלית לדאוג לצרכיו וצרכי ילדיו ברמה בסיסית.
אני אפרט לגבי מטלות בית כי זה הנושא: להכיר אילו כלים בבית הם בשרים או חלביים, לדעת לעקוב אחרי מתכון פשוט ברשת שהוא לא רק חביתה, להצליח להפעיל מכונה בלי להרוס לחלוטין את כל הבגדים, לזכור מה המקום של הגרביים של הילדים (וגם הגרביים של עצמו) וכולי.
חלק מהדברים האלו משפיעים על תפקוד יום יומי בסיסי בבית, וחלקן יהיו רלוונטיים לתקופה שהאישה לא נמצאת, למשל אשפוז אחרי לידה. (או סתם כשהוא רואה שהיא גמורה היום והוא מציע להכין ארוחת ערב.
)