גם ל @*סמיילית*
מפרטת על הכל כדי שזה ייתן מענה כולל
אם יש עוד שאלות דברו אליי
מאפשרים להיכנס למים מכניסה 6, אני הגעתי לבית חולים בפתיחה 3
בגלל שהעובר היה קצת גבוה שלחו אותי לסיבוב בבית חולים לשעתיים
הסתובבנו אכלנו חזרתי שעה אחרי עם צירים הרבה יותר חזקים
אני חוזרת - פתיחה 6
נכנסת לחדר לידה
היה לי תכנון ללידה טבעית כמה שאצליח, כתבתי בהודעה הקודמת שממש במקרה הכניסו אותי לחדר עם לדת מים.
עשיתי ניטור של 10 דקות בערך, הניטור היה בעמידה. עם מוניטור חוטי. ידענו שזה היה ניטור נורא קצר רק לפרוטוקול לכן לא התעכבנו על מוניטור אל חוטי
התקלחתי כי הזעתי את חיי
לא בדקו שוב פתיחה, נכנסתי למים
בתוך המים עשיתי זרמים על הגב איפה שהיה לי צירים
המים היו ממש חמים ולא קרירים (חברה שעשתה לידת מים שבלניאדו סיפרה לי שממש עקבו אחרי טמפרטורת המים והיה לה קפוא!!!)
ב"ה אצלי לא עקבו, הדולה מילאה את המים
המיילדת נמצאת כל הזמן בחדר
היא אמרה לנו שאסור לה לצאת מהרגע שהיולדת נכנסת למים (אני לא הרגשתי בנוח שהיא כל הזמן שם. הייתי רגילה בלידה הראשונה שהמיילדת יוצאת כל הזמן. הצעתי לצאת והיא אמרה הסבירה שאסור..)
בתוך המים לא בודקים פתיחה
כן בכניסה למים היא הכינה אותי שאני יכולה להיכנס לשעתיים, אם לא אלד עד אז צריך לצאת ולבדוק מה קורה
בקייצור, נכנסתי
מוזיקה מרגיעה- הכנתי פלייליסט אבל לא היה צורך בזה. יש בחדר מוזיקה מובנת מושלמת). חדר מוחשך, אורות צבעוניים מהאמבטיה.
היא והדולה ממש הקלו על הכאב
הדולה עשתה לי עם הטוש על הגב, המיילת עשתה עיסויים ותרגילים
בעיקר מלא נשימות עמוקות ומחשבות חיוביות (בעיקר להגיד לעצמי כל הזמן כמה אני יכולה, כמה זה פשוט. בסה"כ עצירות קטנה. אלופה ומסוגלת!!!)
היא הסבירה לנו שלא צריך בדיקת פתיחה כי רואים על הגב סימן כחול שמצביע על מיקום הראש, משהו כזה
בעלי ראה את זה ואישר שממש יש אזור סגול שהולך ומכחיל ככל שהעובר מתקדם בתעלה
מעבר לזה, בשלב מסוים הרגשתי צורך ללחוץ - היא אמרה לי לנסות
ניסיתי, לא יצא
החלפתי תנוחה (הייתי בישיבה החלפתי לכריעה) וככה עוד 2-3 לחיצות והוא יצא.
לגבי הקטע המסוכן, העובר נמצא גם ככה כל ההריון בתוך מים
יותר מזה, אצלי בלידה העובר יצא בלידה עם שק מי שפיר מלא וסגור (העיקר כל תשיעי דמייתי ירידת מים חחח)
קרענו את השק רק אחרי שיצא והכי כיף שיש לי את זה מוסרט
ווידאו של כל התהליך ורואים איך היא עושה צביטה לשק כדי לפקוע את המים. החיסרון הוא שהבייבי לא קיבל את החיידקים הטובים שיש בתעלת הלידה, אבל בסדר.
בקיצור פקענו את השק
הוצאנו את הבייבי
הוא היה עליי, גזרנו חבל טבור
הלידה של השלייה מתבצעת מחוץ למים, על המיטה.
יש מדרגות ממש נוחות מהבריכה - את המיטה מביאים קרוב שעולים כזה במאין זחילה עד המיטה. ממש לא מסובך.
ילדתי את השלייה
הבייבי היה עליי לאיזה שעה
כמובן היה לנו PPH כי אי אפשר שלא חחח (היה לי גם בלידה הקודמת, אנחנו מכירים)
אחרי שעה קמתי עצמאית, התקלחתי
חזרתי למיטה בגדים נקיים
תחושת העצמאות, הניקיון
בלי קטטר בלי צורך לשכב שעות במיטה
וואו היה לי פשוט כיף!!!!!
מצידי באהבה עוברת לידת מים נוספת היום,
להריון שלפני ולגידול של אחרי כרגע אני פחות פנויה
הלידה עצמה הייתה מדהימה!!!!!
עורכת: בלידה עצמה עצמה, המיילדת לוחצת על כפתור על זה שהתחילה לידה ונכנסת מיילדת נוספת כדי לסייע במידת הצורך
לפי התמונות שיש לי המלידה היא נשארה כל הזמן באותו מיקום ככה שלא ממש היה צורך בנוכחות שלה.
וואי איך באלי פתאום עוד ניו בורן, אבל כל המסביב עזבו
טוב שאני עם התקן חח