שעבססססס. מה אתם מכינים? וטיפים איך להתארגןבאמונה תמיד

על שבת בבית שבוע וחצי לפני מעבר דירה.

מתכננת לבשל היום מה שאפשר ואז להעביר לתבניות לשטוף את הסירים ולארוז אותם.

מה מבשלים?

עוד לא ממש יודעת.

יש לי כרעיים ללילה אז באלי משהו עם רוטב

וחזה ליום- שבאלי מתכון שלא מתייבש מהר

וגם בשר טחון שלא כזה באלי אבל אם לא נשתמש עכשיו הוא ימסר או יזרק.

חלות- חד פעמי נקנה (פעם שנייה מהחתונה, אבל מה לעשות?!) או שנכין לחמניות מהירות. 

עוגות- יש  במקפיא עוגת קפה ועוגיות שיבולת שועל. נראלי נסתפק בזה.

נכין קוסקוס ללילה

אורז לבוקר 

אפונה

בטטות מקורמלות

אולי להכין רוטב בולונז מהבשר הטחון?בוקר אור
זה קל ומהיר ואפשר לאכול עם כל פחמימה
רעיון... אבל אף פעם לא יצא לי בולונז טעים.באמונה תמיד
אז תכיני אותו ככהופל לימון
אצלנו מסובךבוקר אור

אני נשארת עם שני הקטנים והמשפחה שלי באה-לא ברור עדיין באיזה הרכב אבל זה לפחות עוד ארבעה מבוגרים

אמא שלי תביא קצת מהאוכל- לא ברור עדיין מה

בערב

מרק כתום

קוסקוס - אם יהיה לי זמן לברור סולת אכין מסולת במיקרוגל

קציצות ברוטב צהוב עם אפונה

אנטיפסטי

בוקר

תפוחי אדמה בתנור

אנטיפסטי מהערה

מקווה שאמא תביא עוף עם אורז או עיקרית אחרת תוספת

סדש

ביצים קשות ופוקצ'ות עם שום קונפי מהבצק של החלות


חלות

עוגיות טחינה

עוגה בחושה עם קינמון וקקאו

פופקורן ולימונדה

יש גם מלון, מנגו ואולי אבטיח

סלט זיתים כבר מוכן

סלט קישואים ופלפלים

סלט ביצים

טחינה כבר מוכנה

סלט אבוקדו וסלט ירקות נכין בשבת

חצילים בתנור


עד כמה אני חיה בסרט בהתחשב בזה שיש לי מחר מפגש חברות בערב (שגם בשבילו אני צריכה להכין דברים) ומסיבת סיום במעון לאמצעי ביום שישי?


איך את מכינה קציצות ברוטב צהוב עם אפונה?באמונה תמיד
וואי הכנתי מזמן פעם אחרונה.. צריכה להיזכרבוקר אור

בעיקרון מטגנים בצל, מוסיפים מים ותבלינים, כורכום וכמון בשביל הרוטב ומבשלין את האופנה עד שכמעט מוכנה

קציצות מכינים כדורים מכניסים מבשלים איזה עשרים דקות.. משהו כזה

קצת שינוייםבוקר אור

לערב אמא תביא עוף עם אורז וירקות לקוסקוס אז נוותר על הקציצות

מתלבטת אם בכל זאת להכין קצת קבבונים כדי שיהיה מספיק בשרי כי כל השבוע לא נאכל

לבוקר היא תביא שניצלים תפוחי אדמה ופשטידת קישואים

וחוץ מזה סלט חצילים עוגה עוגיות אז את זה אני לא צריכה להכין

ככה שנשאר רק מרק, אנטיפסטי, חצילים בתנור, ביצים קשות, מקלות גזר, חלות ופוקצ'ות, פופקורן ולימונדה

בקטנה ממש😁

אפשר להזמין את אמא שלך לשבת?😅יעל מהדרום
חחח אפשרבוקר אור
אבל היא מגיעה עם עוד איזה חמישה אנשים, יש לכם מקום?
אם עם יכולים לישון בסלון, אז כןיעל מהדרום
לק"י


או במיטות בחדר ילדים (מיטת קומותיים נפתחת ומיטת מעבר. והחמישי על מזרון של עריסה על הרצפה).


יחי הבית עם שני חדרי שינה😅

😂בוקר אור
נראה לי שהיא תעדיף לבוא אלי, מצטערת😁
רעיון למתכון לחזה עוףופל לימון

כדאי לחמם על תבנית הפוכה - חזה עוף 

כרעיים בול לקוסקוס שאת מתכננתופל לימון
מבשר טחון אפשר להכין גם פאי רועיםופל לימון
תודה. החלטתי שבא לי קציצות. יש מתכון?באמונה תמיד

לקציצות פשוטות אבל בלי טיגונים שלבים וכזה ועם רוטב טעים. 

כן. תודה רבהבאמונה תמיד
אצלנו + לגבי המעברחדשה,,

ערב:

מרק ירקות עם שקדי מרק או קרוטונים

קובה בשר וקובה עוף מטוגנות - מהמקפיא

סלמון מרוקאי

סלמון בתנור רק עם שמן זית, לילדה

בורקס בשר - מהמקפיא

אנטיפסטי


בוקר:

חזה עוף בתנור

תפוחי אדמה

פסטה בלי רוטב לילדים


סד"ש:

אין לי מושג... רעיונות יתקבלו בברכה, עדיף פרווה כי לפעמים אוכלים מאוחר את הבשרי


חלות ביתיות

מטבוחה - מהמקפיא

סלט חצילים

סלט סלק

סלטים חיים

טחינה

עוגת וניל ופירורי עוגיות

פירות


לגבי המעבר:

אנחנו עברנו דירה ביום שישי!!

המעבר היה בתוך השכונה, בישלתי בשבוע שלפני והקפאתי בתבניות אלומיניום, ביום המעבר שמנו בצידנית, ותוך שעה כבר היה לנו מקרר עובד בבית החדש.. השאלה אם אתם עוברים למקום קרוב או רחוק.. זה נתון חשוב.

באיזה יום אתם עוברים? יש לך גם את שבת של אחרי המעבר, אז אולי שווה לבשל כפול גם לשבת שאחרי.. 

איזה אמא משקיעהכי כל פה

שככה מכינה לילדה בנפרד!

סדש: פשטידת טונה/ בטטות, תפוחי אדמה טבטטה מתובלים..

תודה אהובה ❤️חדשה,,
כנראה באמת אלך על פשטידה
תודה. עוברים רחוק.באמונה תמיד

עוברים ביום רביעי שאחרי תשעה באב. 

ולא רלוונטי להעביר את כל הקפואים והקירור כי זה למרחק גדול

ו- אין לנו עדיין מקרר בבית החדש. עוד צריכים לקנות ומקווה למצוא ביד 2. 

יהיה מקרר קטן זמני, אבל הוא פיצי ובלי מקפיא. 

תודה על הרעיונות בכל מקרה!

ואלופה שעברתם בשישי!

וואו, באמת מאתגר!חדשה,,
בהצלחה יקרה! זה לא פשוט
מה זה עוגת וניל ופירורי עוגיות?יעל מהדרום
וואו! מעבר דירה זה קשוח!כי כל פה

בהצלחה ממש!

אצלינו תמיד חזה בבוקר! הכי טעים בעולם! אפשר שניצלים/ מוקפצים/ חזה עם הרבה בצל מטוגן עם צ'ילי..

וחלות זה אחלה קנויות🙃

יש לך מתכון לחזה בצ'ילי?באמונה תמיד
יש הרבה סוגיםכי כל פה

אני מתחילה בלטגן הרבה בצל וא יש כמה אפשריות:

1. להוסיף רצועות חזה לבצל ולתבל ברוטב צ' ילי, מלח, שום, קצת פלפל שחור/צילי גרוס ואפשר כל תבלין שאתם אוהבים..

2. לאחרונה יותר אוהבים אצלי ככה- מניחה בפיירקס די קטן שכבה של בצל מטוגן, שכבה של פרוסות חזה ורוטב ואז שוב בצל ושוב חזה וכו.. ואופה סגור בנייר כסף ורק בסוף פותחת להשחמה.. יוצא כמו ריבת בצל😋 ברוטב של זה עושה גם סילאן, רוטב צילי (אפשר גם או במקום צילי גרוס) ותבלינים שאוהבת.. (עם קצת שמן)

אצלנוכי כל פה

בעלי בצבא אז הזמנתי כמה חברות ומתפללת לטוב!☺️


חלות, עוגת שוקולד, עוגה חמה, סופלה, כדורי שוקולד, עוגיות רעידת אדמה.

סלטים: טחינה, סלט בטטות, חומוס ביתי.


ערב:

מרק עוף+ קניידלך

עוף בסילאן וצ'ילי

אורז

תפוא ובטטה בתנור


בוקר:

צשונט

שניצלים

חזה עוף עם מלאא בצל

אורז

פירה


סד"ש:

פשטידת בטטה ותירס

פסטה (שונאת את זה, לבקשת החברות.. למי יש עצות איך יוצא טוב לסד"ש? פרווה)

אני משקיעה????חדשה,,

בעלך בצבא ואת מארחת! את אלופה!!!

התפריט יאמיייי

איך את מכינה את החזה עם הבצל? מטגנת לפני את החזה בציפוי?

לא אוהבים עם ציפוי אצלינו..כי כל פה

עושה בדכ כמו שכתבתי למעלה לבאמונה תמיד..

מארחת חברות כי אין כח לסוע🙃

ולגבי הפסטהחדשה,,

אפשר ברוטב עגבניות

או ברוטב עגבניות ושמנת צמחית לפסטה "רוזה"


למה שיהיה בעייתי לחימום?

זכרתי שמתקלקלכי כל פה
אבל לא ניסתי מלא זמן.. מערבבים את הרוטב לפני שבת או כשמים על הפלטה?
לא נראה לי קריטיחדשה,,
אני מעדיפה לערבב לפני שבת, אבל לא נראה לי שזה משנה כל כך
אצלנומאוהבת בילדי

לערב שבת אורז, עוף בתנור, אפונה.

בוקר אצל אמא

סד"ש- מעדנים לילדים, לנו חלות וסלטים.

 

חלות מההקפאה

סלט פטריות, בטטה, תפו"א וגזר, מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, חומוס, סחוג

יש גם חסה לסלט חי שנכין בשבת.

 

עוגת פירורים ועוגת שכבות מהמקפיא

אם יהיה לי כח- אלפחורס.

עוגת יומולדת לאבא *2

אני אכתוב מה בא לי להכיןהמקורית

אבל רוב הסיכויים שזה יתנגש במציאות🤭


שישי בערב דג חריף מבושל ותבשיל חומוס

באלי להכין סופלה גם לקינוח


שבת בוקר - קידוש חלבי. עוגת ריבת חלב וקוקוס


סיודה שנייה - דג בתנור

סעודה שלישית - אולי נלך לחמתי.  

סלטים- חסה, מלפפון עם בצל סגול, טחינה, מטבוחה, פלפלים קלויים מהמקפיא, חציל מטוגן רגיל ועם פרורי לחם, חציל על האש, חמוצים, סלט כרוב סגול במיונז


בגזרת הבא לי - אני מכינה כל שישי שניצל לצהריים. בא לי להוסיף לו לחמניות מזונות שאכין בבית כי של הסופר לא טעים לי.


חלות קנויות כמובן

פירות פיצוחים וסלאמת

אצלינו די כרגיל, אז אין לי כח לפרטיעל מהדרום

לק"י


אבל מוסיפה תמונות של עוגיות טחינה-שוקולד ועוגות תפוזים עם תוספות:


ושאלה- הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפס שיצאו מתוקות מידייעל מהדרום

לק"י


יותר מידי סוכר.

אתן חושבות שאם אני ארסק אותן ואוסיף קקאו ושוקולד מריר מומס, ואכין כדורים, זה ישפר את המצב?


(קיבלתי רעיונות כמו לפזר מעל קקאו או לשים שוקולד מריר מעל, אבל כדורי שוקולד נראה לי יתקבלו פה יותר באהבה).

קקאו או קוקוס לדעתי יכולים לאזן מתיקותארץ השוקולד
שוקולד מריר לא, זה 45% סוכר בקירוב 
תודה!יעל מהדרוםאחרונה
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמראחרונה

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*אחרונה

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך