על ילדים מיוחדיםפשוט אני..

לפני מספר ימים נחפשתי לפוסט בפייסבוק, ובו אמא לילד אוטיסט כותבת שהבן שלה נקשר באופן מיוחד למכונית כלשהי ברחוב שלהם, והוא אוהב לגעת בה, לנשק אותה, להתחבק איתה וכו'. 

בעלת המכונית לא מרשה לו לעשות זאת, והאמא צעקה עליה בגלל זה, ונתנה לילד שלה להמשיך. 

האמא סיימה את הפוסט במילים:

כשהוא אובחן הבטחתי לעולם לא לנסות לשנות אותו, ולשנות את העולם למענו. וזה מה שאעשה כל עוד אני חיה. גם אם צריך לריב, לצרוח, להילחם כל מלחמה, אני פה, כמו לביאה, שתטרוף כל מי שינסה לפגוע.

(את הטקסט המלא אכניס לתגובה הבאה)

לקח לי קצת זמן להבין למה אני כ"כ מתנגד לפוסט הזה, למה הוא ממש עשה לי רע בלב.

הרי לכאורה אני אמור להיות בצד של האמא, להבין אותה, להבין את הקשיים שלה.

ובכל זאת, כשישבתי עם עצמי בנחת, הבנתי מה הבעיה המרכזית שלי:

הבן שלך הוא לא מרכז העולם.

כן, יש בעולם עוד אנשים רבים. גם ברגשות שלהם צריך להתחשב, אפילו אם הם לא אוטיסטים.

ילד שנוגע בכל מה שהוא רוצה כי הוא אוטיסט אז מותר לו, יכול בקלות גם לגנוב דברים שלא שייכים לו.

ילד שמותר לו לגעת במכונית לא שלו כאשר הבעלים מתנגדת לכך במפורש, יכול בקלות להפוך לנער שמנשק בחורה שלא מסכימה.

כשאת כותבת שלא תנסי לשנות אותו, את לא עושה לו טובה. הבן שלך צריך עזרה. הוא צריך להבין איך העולם עובד. 

דברים שעבורך ועבורי ברורים כמו שפת אם, בכלל לא ברורים בשבילו.

לך ולי ברור שאסור לגעת במה שלא שייך לי, אבל בשבילו זה לא ברור.

לך ולי ברור שאסור ללכת ברחוב ולהגיד לאדם אקראי "וואו אתה מאוד שמן", אבל לבן שלי זה לא היה ברור. והוא עשה את זה.

והוא שאל אנשים אקראיים ברחוב אם הם דתיים. וגם את הרופא שלו. וגם את המלצר במסעדה. וגם את השליח של שופרסל שהיה בכלל ערבי. 

כן, הייתה תקופה שהוא שאל כל אדם שהוא ראה האם הוא דתי. לקח לנו זמן להסביר לו למה ההתנהגות הזאת לא מקובלת. 

גם לקח זמן להסביר שלא אומרים לאנשים את מה שבאמת חושבים עליהם, כי זה יכול מאוד להעליב אותם.

והוא עדיין נכשל בזה, אבל יש התקדמות. 

אני עדיין מקבל טלפונים מהורים של חברים שלו, שהוא אמר להם משהו מאוד מאוד חצוף או מאוד לא במקום. אני עדיין צריך להתנצל בשמו ולהסביר את המצב.

אני עדיין צריך בכל חודש לזרוק את החולצות שלו לפח האשפה, כי הוא לועס אותן והורס אותן.

אבל היי, הוא כבר לא שואל אנשים ברחוב אם הם דתיים, ואנחנו אף פעם לא נפסיק לנסות לעזור לו להבין את הסביבה.

אם היינו מחליטים "לא לשנות אותו", היינו הורסים את חייו. הוא לא היה יכול להתמודד עם ילדים בגילו, הוא לא היה יכול להתמודד עם שינויים, הוא לא היה יכול להבין כשמרמים אותו או משקרים לו.

ובכלל, בחירת המילים "לשנות אותו" בכלל לא ראויה ונדמה שהיא מנסה להפעיל מניפולציה רגשית. 

הרי כל הורה "משנה" את הילדים שלו, מנסה ככל יכולתו לחנך אותם, לעצב את דמותם.

אני לא משנה את מי שהוא, וממילא גם אם הייתי מנסה לא הייתי מצליח. אני משפר את היכולת שלו להתמודד עם העולם, להבין אותו טוב יותר, ולהבין את המוסמכות שלו.

לא תמיד תהיי ליד הבן שלך, לא תמיד תוכלי להגן עליו ולכעוס על מי שפוגע בו.

יום יבוא והוא יצטרך להיות בלי אף אדם שמכיר אותו ומכיר את מגבלותו, וביום הזה הוא לא לא יוכל לנשק דברים שאינם שלו (ובטח שלא בני אדם) בלי שהוא יחטוף מכות או יוכנס לניידת משטרה.

כשאת כותבת שאת "תשני את העולם גם אם צריך לריב, לצרוח, להילחם" - איזה מסר את מעבירה לו? שבכל פעם שמישהו יגיד לו "לא", הוא יצטרך לריב, לצרוח ולהילחם?

להגיד לבן האוטיסט שלך "אנחנו לא יכולים לנשק מכונית שלא שייכת לנו" זה לא לשנות אותו אלא לעזור לו.

לשלוח אותו לפסיכולוג שיעזור לו בכלל להימנע מהרצון לנשק מכוניות, זאת עזרה הרבה יותר גדולה.

את מקבלת בכל חודש אלפי שקלים מהמדינה בשביל שתקחי את הבן שלך לפסיכולוגים הכי טובים, לפיזיותרפיסטים, לקלינאיות תקשורת, למרפאות בעיסוק...

ומה את עושה עם הכסף הזה אם לא "לשנות אותו"? קיבלת מתנה אדירה על חשבון משלם המיסים, את לא משתמשת בה בשביל להציל את הילד שלך?

לא משתמשת בכסף הזה בשביל לעזור לו ולקדם אותו?

מהצד השני, אני לא יכול שלא לקנא.

הרי האמא הזאת נלחמת בעולם (בדרכה השגויה) בשביל הבן שלה, בעוד ההורים שלי נלחמו בי בשביל העולם.

אחחחח, החיים הם תקופה מאוד מורכבת...

הפוסט המלאפשוט אני..

אז למי שלא יודע, יש לי ילד בן 7, ליאב, שהוא ילד עדין, טוב, רגיש, מלאך אמיתי. בין היתר הוא גם אוטיסט.
היום קרה לי מקרה שמטלטל אותי.

ליאב, מאוהב ברכב מסוים שחונה ליד הבית שלנו – דאצ'יה אפורה.
לא מדובר באהבה לרכב יוקרתי או מיוחד.
עבורו זו התרגשות. עוגן. משהו שהוא מזהה, אוהב, נמשך אליו.
הוא מבקש ללכת לראות את הדאצ'יה, לצלם סרטון, לחבק אותה, לנשק אותה.
ככה הוא מביע רגש.
וזו השפה שלו.

פעם אחת כשהלך לשם עם אחותו, בעלת הרכב יצאה עליהם בצעקות שיתרחקו מהרכב שלה.
מאז אני מלווה אותו בעצמי.
היום, כשהגענו שוב, היא ובעלה בדיוק חזרו הביתה וישבו ברכב.
ביקשתי מליאב שנעשה סיבוב עד שהם ייצאו, כדי להימנע ממפגש לא נעים.
אבל הם ראו אותנו, והלכו לשבת על ספסל קרוב כאילו בכוונה להישאר באזור.
כשחזרנו לחניון, ליאב ניגש לרכב, כולו התרגשות.

ביקש שנצלם אותו, חיבק, נישק ואז פתאום היא התחילה לפתוח ולנעול את הרכב עם השלט, שוב ושוב.
כדי שיתרחק.
וכאן נשבר לי הלב.
התפרצתי.
לא בכבוד, לא בנחת.
בכאב. באימהות. בזעם.

צרחתי עליה שמדובר בילד אוטיסט, שלא נוגע ברכב בשום דרך מזיקה.
שכל מה שהוא עושה זה לאהוב. להתחבר.
והיא? היא בחרה לראות בו מטרד.
היא אפילו פנתה אליו ישירות – "אל תיגע באוטו" – ופה כבר לא הצלחתי לשתוק.

בעלה, אגב, נראה מובך. היה בו רגע של חרטה, של רוך אפילו.
אבל היא לא ויתרה.
ואני לא שתקתי.
זה לא היה ויכוח על רכב.
זו הייתה צעקה על עולם שלם שלא מבין, שלא רואה, שלא עוצר רגע לפני שפוגע בילדים מיוחדים.
צעקה של אמא שמגנה בכל כוחה, רק כדי שלילד שלה לא יכבו את האור.

ואם מישהו קורא את זה עכשיו –
פעם הבאה שאתם רואים ילד נוגע במשהו שלכם, תעצרו רגע.
לפעמים זה לא חוצפה.
לפעמים זה ילד שלא מוצא את הדרך, ומנסה לאהוב את העולם בדרכו.
כשהוא אובחן הבטחתי לעולם לא לנסות לשנות אותו, ולשנות את העולם למענו. וזה מה שאעשה כל עוד אני חיה. גם אם צריך לריב, לצרוח, להילחם כל מלחמה, אני פה, כמו לביאה, שתטרוף כל מי שינסה לפגוע.

בלי לקרוא הכלהעני ממעש

אתה צודק

זה עבודת אלילים מודרנית. עי' ערך לשחרר חטופים בכל מחיר. ועוד מרעין בישין . 

היה לי מעניין לקרוא את מה שכתבתיעל מהדרום

לק"י

יש לי מחשבות בנושא.

בגדול אני חושבת שיש דברים שגם ילדים אוטיסטים צריכים ללמוד כדי להתאים את עצמם לסביבה. ויש דברים שטובים להם ולא מפריעים, אז גם אם זו לא הנורמה, אין מניעה שיעשו אותם.

בעיני האמא בפוסט הגיבה מאוד בקיצוניות.

גם אם בעלת הרכב יכלה להיות נחמדה יותר (יכול להיות שאם האמא היתה פונה אליה ומסבירה לה את המצב ומבקשת רשות, אולי היא היתה מסכימה. ואולי לא, אבל זכותה).

אני מצפה ומלמדת את התלמידים שלי לכבד את האחרים, ולא מוותרת להם כי הם על הרצף.

ומה אמורים לעשות כשיש מחלוקת או מריבה ביניהם?

להגיד לאחד "תתן לחבר שלך להציק לך. הוא על הרצף ולא לגמרי מבין איך מתנהגים"....

מסכים אתך מאודהסטורי
אין לי ילד מיוחד, אבל יש אחות. היו לנו הרבה פאדיחות איתה. ההורים שלי הצליחו מצד אחד לחנך אותנו, שאין לנו במה להתבייש ומצד שני כן בעבודה מאוד קשה - ללמד אותה גבולות.
אניoo

גם חושבת שצריך לעזור לילד ללמוד התנהגות נאותה עד כמה שניתן

אבל לא שופטת אמא לילד מיוחד

אני יודעת כמה קשה זה

גם אנשים עם חיים רגילים טועים הרבה

לאמא כזו מותר לטעות הרבה יותר

חצי מסכיםמשה
המציאות באמצע: צריך לעזור לו עם סביבה מותאמת, וצריך ללמד אותו masking ושצריך לפעמים.
כשקראתי אותך - הסכמתי לגמרי. עם כל מילה.יראת גאולה

אבל כשקראתי את הפוסט המקורי של האמא,

הבנתי שהיא צועקת משהו אחר -

היא כותבת מה אכפת לך שהילד נוגע ומנשק את המכונית כשזה לא עושה שום נזק?? נכון, זה נראה מוזר, ואולי לא נוח לך עם זה, אבל למה את מונעת מילד משהו שמשמח אותו אם אין לזה שום השלכה שלילית?

אם תלמדו לקבל את השונה, ולכבד אותו, תצליחו גם להכיל התנהגות מוזרה ולא ללעוג לה.

נכון, בקטע הסיום היא השתמשה במילים קיצוניות, שמהן אפשר להבין שהיא לא מתכוונת לחנך ולהגביל את הילד שלה על מנת שיתאים את עצמו לסביבה.

אבל אני לא בטוחה שהיא התכוונה לזה. כלומר, אני מקווה שלא. היא התכוונה למקרים כמו מה שתארה כאן, ילד בן 7 שרוצה לגעת ולנשק מכונית - התנהגות שכל הפשע שלה היא שהיא לא נראית טוב בעיניי הסביבה.

וכן, אני מסכימה איתה, שהחברה שלנו צריכה ללמוד להכיל גם התנהגויות מוזרות כל עוד אינן פוגעות בסביבה.

לגבי החינוך הספציפי להתנהגויות כאלו - האם צריך לחנך את הילד המיוחד להתאים את עצמו לציפיות של הסביבה או שנשאיר אותו כרצונו ואת החינוך נמקד בהתנהגויות שקשורות בבני האדם הסובבים אותו ולא בחפצים דוממים - אני משאירה את ההתלבטות הזו להורים ולאנשי המקצוע. קטונתי מלהכריע.

אני יודעת שיש אוטיסטים בוגרים שמאוד לא אוהבים את הגישה של לשנות את האוטיסט כדי שיתאים את עצמו לסביבה. אבל מצד שני כמו שכתבת, מה עושים בטיפולים הפסיכולוגיים, קלינאיות תקשורת וכו' אם לא ללמד אותו להיות מותאם לעולם בו רוב האנשים הם נוירוטיפיקלים?

אבל לבעלת הרכב לגמרי מותר לסרבפשוט אני..

גם אם זה לא פוגע בה או ברכוש שלה.

וכאדם בוגר ולא אוטיסט, האמא צריכה להבין שזו זכותה של בעלת הרכב, לא לצעוק עליה ובטח שלא לתת לילד שלה להמשיך אחרי שבעלת הרכב הלכה.

זה נכון. גם לתינוק אני לא מרשה לעשות הכליעל מהדרום
לק"י

כשזה נוגע לאחרים, כי הוא תינוק.

אני חושבת שיראת גאולה הסתכלה על זה בכללי- על התנהגויות לא מקובלות. אולי לזה האמא התכוונה (לא סותר את זה שבמקרה הספציפי הזה היא לא נהגה בסדר).

כן, זה מה שהרגשתי שהאמא מנסה לבטאיראת גאולה

שלא נוגע ברכב בשום דרך מזיקה

צעקה על עולם שלם שלא מבין, שלא רואה, שלא עוצר רגע לפני שפוגע בילדים מיוחדים.

תעצרו רגע.

לפעמים זה לא חוצפה.

לפעמים זה ילד שלא מוצא את הדרך, ומנסה לאהוב את העולם בדרכו.

אלו המשפטים שלה שדיברו אלי,

וראיתי בהם רגשות מעבר לסיטואציה הספציפית.

ממש ככהoo
'צעקה על עולם שלם שלא מבין, שלא רואה, שלא עוצר רגע לפני שפוגע בילדים מיוחדים.'
בעלת הרכב לא פוגעת בילדנפשי תערוג

אמא שלו פוגעת בו שהיא לא מנסה אפילו לדברר לו גבולות של רכוש של זרים.

הרי הילד יגדל.

ולא תמיד אמא תהיה שם לצרוח על כל העולם

והוא צריך להבין שאי אפשר לגעת ברכוש של אחרים גם בלי לעשות נזק.

כמו שאי אפשר לגעת במישהו גם אם לא עושים לו כלום.

זה נורמות של העולם.

זה העולם שלו

לתקן את העולם היא והבן שלה כנראה לא יצליחו

אז צריך ללמד את הילד שאלו נורמות

נכון שקשה לו.

אבל היא עושה את הדבר ההפוך

ברור!יראת גאולה

אבל כאמא, היא צועקת לעולם - מה אכפת לכם??תלמדו לכבד, תלמדו להכיל, תלמדו לקבל. לא תפסידו מזה כלום. הוא סה"כ אוטיסט בן 7, מה כבר יקרה אם תאפשרו לו את מה שכל כך משמח אותו?

זה לא נעים שמישהו נוזף בילד שלך, גם אם מותר לו.

זה כאב לה, והיא ניצלה את ההזדמנות לומר לעולם את הרגשות שלה בנושא.

אני לא חושבת שזה מוצדק שהיא צעקה, או שזו התנהגות נימוסית ויפה, או שהיא צודקת שצריך לאפשר לילד כל מה שהוא רוצה.

אני כן מבינה את הרגש שלה, מבינה את הכאב שהיא מביעה, ואת השאיפה שלה שכן יקבלו את הרצונות המשונים של הילד ולא יכעסו עליו.

ואם כשהוא יגדל, הוא ייסע באוטובוס, ילטף בהתרגשות את התיק החדש שלו שאמא קנתה לו לכבוד העבודה החדשה, ויעשה לעצמו פרצופים מרוצים -

למה אנחנו מצפים מהסביבה? שיגחכו עליו, שיגערו בו, או שפשוט יקבלו את זה שהוא שונה?

אז בעיניי האמא כאן זה מתחיל. ועל הנקודה הזו אני לא חולקת עליה.

היא נעלבה.

וניצלה את ההזדמנות להעלות את התחושות שלה ואת הציפיות מהעולם להכלה ולהתחשבות.

לא התייחסתי ל'מי צודק'. ברור לי שהאמא לא צודקת, ולו רק בגלל שאין שום הצדקה לצעוק על בעלת הרכב.

התייחסתי לאמירה שמגיעה בפוסט שלה, שלדעתי היא רוצה להביע משהו נכון, גם אם לא הצליחה לבטא את זה.

ואם כשהוא יגדלפשוט אני..
הוא ייגע בהתרגשות במכנסיים חדשים ויפים, של הבחורה שיושבת לידו?

הרי זה באמת יכול לקרות אם ילמדו אותו שמותר לו לגעת במה שהוא רוצה, ושמי שלא מסכים לכך הוא סתם רשע

שוב, אתה צודק לגמרי.יראת גאולה

צריך ללמד את הילד התנהגויות וגבולות. זו אמירה שאין לגביה שום ספק לדעתי. ואני מקווה מאוד שגם האמא מבינה את זה.

מה שהתכוונתי לומר,

זה שהאמא מדברת, מתוך סערת רגשות, על קבלה של התנהגות מוזרה שכל חטאה הוא שהיא לא מקובלת, בלי שהיא פוגעת באף אחד.

ואת זה אני חושבת שזכותה לצעוק לעולם. והלוואי שאכן נצליח לקבל גם כשזה לא מוצא חן בעינינו.

לא אהבתי את ההשוואהנושי מושי:)

שוב. כנראה חסר לי כמה פרקים בסיפור.

אבל יתכן שגם אם היה עושה לה משהו חלילה

הוא לא היה יוצא מזה עם "תיק"

זה לא קשור ללצאת עם "תיק"יעל מהדרום
לק"י

זה ללמד אותו מה נעים ולא נעים לאנשים, ומה לא מתאים לעשות. בטח אם מדובר בילד עם רמה קוגניטיבית מספיקה.

זו גם ההתלבטות שלייעל מהדרום

לק"י

למשל: האם ללמד ילדים לשחק בצורה נורמטיבית או לא.

אני נוטה לאפשר להם לשחק איך שטוב להם, ומצד שני, כן יש ילדים שמסוגלים ונהנים בסוף ממשחק גם בצורה הרגילה שלו. זה גם תלוי בילד וברמת ההבנה שלו.

לגבי האמא והמכונית, לא נראה לי שמה שמפריע לבעלת המכונית שזה לא נורמטיבי. אלא שהיא לא רוצה שיגעו לה במכונית. זה אולי קצת לא נחמד מצידה, אבל זכותה🤷‍♀️

אני לגמרי מסכימה שצריך לקבל התנהגויות לא "רגילות" ולכבד אותן (כל עוד זה לא פוגע באחרים).

אני לא יודעת מה היה שםיראת גאולה

יכול להיות שמפריע לה שנוגעים,

אבל סה"כ זה לא משהו שבד"כ מעירים עליו, ילדים קטנים עשויים לגעת במכוניות בחניון מדי פעם...

והאמא ציפתה ליותר הכלה והתחשבות.

(לא יודעת אם זו זכותה. אני לא הייתי מעזה להעיר למישהו שנוגע בחפץ שנמצא במרחב ציבורי גם כשאני לא רואה 🤭)

כתבת יפהנעמי28

ומסכימה איתך.

לשני הצדדים יש מה ללמוד.

אני לא יודעת מה זה לחנך ילד אוטיסט ומה רמת האוטיזם שלו, והאם בכלל אפשר.

אבל אם יש אפשרות, מסכימה שצריך לחנך אותו - גם לטובתו.

ומצד שני אנחנו כחברה.

לקבל, לוותר על שטויות, להיות קצת יותר נחמדים במיוחד אם לא נגרם נזק.

(אולי היא לא ידעה שהוא אוטיסט)

חדשה פהנושי מושי:)

אפשר פרק א’ של הפוסט איך קשור אליכם עכשיו ולילדות שלכם?

אין פרק א', כל פוסט עומד בפני עצמופשוט אני..
אלא אם נאמר אחרת😁
חשוב מאוד, תודהנגמרו לי השמות

רק בשורות טובות ב"ה

והנה היום זה קרה לאשתיפשוט אני..

רקע:

אשתי הלכה עם הילדים לאכול צהריים באיזה קניון.

הלכה עם כל הילדים, שאחד מהם אוטיסט.

ילד אוטיסט שלא יכול לסבול רעש, לא יכול לסבול ריחות, לא יכול לסבול מגע. 

וזה מה שאשתי כתבה לי עכשיו:

ועכשיו באמצע יום עבודה אני רוצה לבכות, לצאת הביתה ולחבק את אשתי והילדים.

פעם כשהיינו בחו"ל באיזה מקום, תייר גרמני כעס על ההתנהגות של הילד שלי, והוא אמר לי באנגלית עם מבטא גרמני כבד "ילדים כאלה צריך להשאיר בבית".

עניתי לו "פעם הגרמנים רצו להשמיד אותו, אני שמח שעכשיו להישאר בבית זה מספיק עבורכם".

הוא לא ידע מאיפה זה בא לו.

חבל שבישראל אין לי משפטי מחץ כאלה...

וואי. כואב לי הלב עליה (ועליו ושאר הילדים)יעל מהדרום

לק"י

למה אנשים מרשים לעצמם להגיב ככה?😔

הם לא רואים שלאמא מספיק קשה גם ככה?...

(ומצד שני, אני בטוחה שחלק מזה זה מחוסר מודעות, וממש חשוב לדבר על זה ולהעלות את הנושא. בין אם מדובר בילד מיוחד, ובין אם מדובר בילד "רגיל". ועוד יותר, שלא תמיד רואים על הילד שהוא מיוחד ומצפים ממנו שיתנהג בהתאם לגילו).

נשרף הלבנושי מושי:)

איזה אבא טוב אתה. רחמנות על אשתך והילדים

צריך לתקן את זה

ממש מזדההשם פשוט

חוויה קשה.

במקרים כאלה אני חושבת על איזון,

לא להסתגר בבית אבל גם לא לצאת חופשי למקומות ציבוריים.

לבחור יציאות למקומות פחות הומים, יותר מאפשרים וצריך תיכנון והתאמות.

שלא תהיה חוויה שלילית לכולם, הילד ההורים האחים.

אני אישית לא מרגישה אחריות לחנך את הסביבה.  

אוי נגמרו לי השמותאחרונה

חיבוק גדול לאשתך היקרה 

והמון כוחות ותמיכה לשניכם 🙏

טוב שיש לכם אחד את השנייה לחיזוק וחיבוק ואתם ביחד בזה, הביחד הזה הוא מאגר כוח עצום, לכם ולילדכם 💪🫶

אם אתה מסתכל בפייסמתייעצת גירושין

אולי יעניין אותך להסתכל בפורומים חרדיים

זה גם גישה אחרת

גילוי נאות אמא לילדה על הרצף

אנחנו כהורים לא תמיד נדע איך נכון להתנהג עם הילדים האלו שלנו

לפעמים נגונן מידי לפעמים נברח

כמה שאני בהדרכת הורים. צמודה. בסוף יש סיטואציות שאני לבד לבד בהם

( אמא יחידנית)  וכששופטים אותי וכשאני שופטת את עצמי כל הזמן. זה רק גוזל כוחות.

כהוריםמשה
עושים מה שאפשר על בסיס הידע שלי. ולא הכל בידיי.
ועדייןמתייעצת גירושין

תמיד התגובות מסביב דבר והיפוכו

סיוט.

איפה האנשים שיגידו

כל הכבוד לך.

לא ברחמנות , לא בצקצוקים בהערכה טהורה...

כ"כ הרבה התמודדיות כל הכבוד שיוצאים בכלל מהבית. שקמים בבוקר.

לגמרימשה
בעלי לא מצליח לשלוט בעצבים שלואמאגיבורה

הוא בן אדם מקסים. באמת. ואנחנו בתקופה כלכך מוצפת..

אתמול בערב הוא היה לחוץ ממשהו וזרק משהו לעבר הבן שלי וזה פגע בו בפנים. שניהם כלכך נבהלו וזאת פשוט הייתה סיטואציה כלכך עצובה. אני רק בוכה מאז...

אני מרגישה ששנינו לא מצליחים להשתלט על הסיטואציה כמו שצריך ולא משנה כמה אני מנסה לבוא לכיוונו בסוף הוא פשוט מתפרץ וזה יוצא לו. הוא מרגיש מאוד רע עם עצמו ולא מאשים או מצדיק שום דבר... אני דואגת לו. אני חוששת שהוא בדיכאון או משהו כזה. הוא מתבייש ללכת לטיפול ואני כלכך מתביישת שמישהו ידע מה קורה בבית שגם אני לא מצליחה להוציא את זה... 

חשבתם ליצור קשר עם ער"ן קודם?אריק מהדרום
לא יודעת מה זה ער"ן אז לאאמאגיבורה
הסתכלתי קצת עכשיואמאגיבורה
נראה שזה לא טיפול עומק. יותר עזרה ראשונה.. אז באיזה סיטואציה אפשר ליצור איתם קשר? 
במקרה שצריך טיפול נפשי כעזרה ראשונהאריק מהדרוםאחרונה

עד שתקבעו טיפול רגיל בין בקופ"ח ובין בפרטי.

זה יכול להיות טיפול ראשוני עד שתתארגנו על עצמכם.

אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

נפלאהנגמרו לי השמותאחרונה
מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסחאחרונה
תכתבי לי בפרטי
פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
חיבוק גדוליערת דבש

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

את עושה מתוק וגם כואב ללבאליפאחרונה

זכית בבן זוג נדיר

לא יודע איך ממלאים כזה חסרון, אבל ה יתברך גדול מכולנו...

שבת שלום

עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

אינני יודע איך אתה מגדיר "כלל" לעומת "מציאות"עזריאל ברגר

ובכל אופן, זה לא חשוב בהקשר הנוכחי.

האם כשיצרו את סבב ה19 שנהקעלעברימבאר

של סוגי השנים (מעוברות ולא, שנ"ד ושנ"ה ימים) כחזל תקנו לוח קבוע וקידשו את השנים מכאן והלאה(בימי רבי הלל? לא זוכר) אז יצרו בכוונה כדי שראש השנה לא יצא באד"ו?

אם התכוונת לשאול אותי - אזעזריאל ברגראחרונה

צר לי לומר שלא הבנתי את השאלה.

ואם התכוונת להצביע על כך שיש פרשנויות בנושא בין חכמי ישראל - זה דבר מפורסם בין העוסקים בסוגיא זו.

מעניין🙂 לא ידעתיקעלעברימבאר
קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויק
בהצלחה בכל בע"ה!
מזל טוב🙂 שפע פרנסה וברכות מהשמיםקעלעברימבאר
מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

אולי יעניין אותך