אבל זה לא כל כך חכם להקשיב לאישה אחת רק כי יש לה מליון עוקבות. זה הופך אותה ליותר יודעת על החיים? קודם כל תשאלי את עצמך מה את רוצה, ואז תקחי השראה מנשים כאלה. יש גם נשים עם 8-9 ילדים שתוך כדי הילדים עשו עסק של מליונים ועפות על עצמן ועל הזוגיות שלהם. (גלית גלבוע, אלישבע גרוניך)
וההבדל היחיד ביניהן לנשים אחרות, זה לא מספר הילדים גם לא הצפיפות אלא האמירה שחיים היום, ולא רק שהילדים יגדלו. הילדים הם לפעמים התירוץ שלנו לא ללכת אחרי החלומות שלנו. תרוץ שנובע מפחד אישי שלנו, לעשות, ללכת, להתחייב לגודל שאנחנו.
חופשה זוגית אפשר לצאת עם ילדים בכל גיל, גם לפתוח עסק, לשדרג משכורת בתור שכירה, לבנות בית, ללכת לטיולים או כל דבר אחר. יש רק כמה שאלות שצריכות להנחות אותך 1. מה אני רוצה? מה יעשה אותי שמחה?
2. איך אני כן משיגה את זה? אם עשו את זה לפני גם אני יכולה.
כשאת משקיעה בעצמך בטוב שלך, הפנימי נותנת מקום לרגשות שלך, מגדלת את הזוגיות שלך להיות במקום שטוב לך, מגדלת את עצמך להיות במקום שלך. דואגת פיזית או נפשית. אז בגיל 40 גם עם 10 ילדים בהפרש של שנתיים, וגם אם פחות בהפרשים גדולים. לא תשאלי את עצמך מתי יגיע תורי ומה עשיתי עד עכשיו. אלא תגידי אני עכשיו, אתמול וגם מחר. כל יום אני גם עצמי, וגם אמא. וזה לא משנה אם היתה לך "קריירה" או שהחלטת להיות איתם בבית. מה שמשנה זה שראית את עצמך, אהבת אותך והקשבת לגוף ולרצונות שלך.
הנוסחה היא לא מספר ילדים "נכון" וגם לא "רווח" נכון. הנוסחה היא קשב פנימי עמוק שיצור אישה שמחה, ואמא שמחה.
בהצלחה...