תזונתו של רווק עם מכולת מתחת לדירה:צדיק יסוד עלום
אתה אוהב "חלב" שייבולת שועל.משה
משקה! (במלעיל)צדיק יסוד עלום
הייתי טבעוני כ9 שנים. הפסקתי ב2023, ואני אוכל מוצרי חלב, אבל לאכול חלב פרה כמו שהוא - לא יושב לי טוב בבטן
חלב שיבולת הוא אחלה, הגם שהוא יקרררר מדי
אתה לא היחיד שמרחק מחלב כי הוא כואב בבטןמשה
גם אני...
למה היית טבעוניאנימה
אני לא טבעונימשה
אני צמחוני מילדות, ובהמשך הורדתי מוצרי חלב משיקולי נזלת וכאבי בטן.
התכוונתי לשרשר לאנימה
אבל צמחוני מילדות זה גם ממש מעניין. פשוט כילד זה הגעיל אותך? במשפחה שלך היו עוד צמחונים או סתם בררנים?
אמא שלי התחילה עם זהמשה
אצלי זה סתם רגישות וקצת בררנות כי גם דגים אני לא אוכל אבל ביצים דווקא כן.
גארי יורופסקי (שעת סיפור)צדיק יסוד עלום
יעני מאידיאל
אחי הבכור שעיצב את דמותי הצעירה התחיל להיות צמחוני כשהייתי בכיתה ד'. לא היתה לי קונטרה איכותית, וכמוהו אהבתי בע"ח. הוא פילס לאט לאט את דרכו בצמחונות, בהתחלה אכל בקר חופש, התחיל צמחונות, ובהמשך converted לטבעונות.
בכיתה ז' החלטתי שאני גם עושה את הצעד ומתחיל להיות צמחוני. עשינו מנגל של בני עקיבא בסוף כיתה ו' והחלטתי שאני לא אוכל.
שאלו אותי למה אני צמחוני ולא טבעוני ואמרתי שברור שזו השאיפה אבל כרגע אני לא רוצה שהקפיצה תהיה דרמטית מדי.
בכיתה ט' התחלתי להיות טבעוני.
חשוב לציין שלמדתי בישיבה תיכונית רגילה, והחבר'ה לא ידעו לאכול את זה. בכל שכבה יש חבר'ה יותר עדינים שעוברים לצמחונות מטעמים לא ממש אידיאולוגיים, אבל לפגוש מישהו שאוהב בשר ולא אוכל - זה שיגע את החבר'ה. בכל ארוחת צהריים בשנים האלה הייתי נכנס לדיונים על צמחונות, לפעמים מול חמישה חבר'ה.
הטיעונים היו:
1. התעשייה לא מוסרית - לא רק רגע השחיטה, אלא כל התעשייה, וכנ"ל לגבי ביצים וחלב ועור ופרווה. גארי יורופסקי וכל מילה שיצאה מפיו היתה קודש
2. זה לא בריא ובני אדם לא מתוכנתים לאכול בשר - כל הנימוקים מהמניפסט הטבעוניסטי על בוריים (ילד בכיתה ז' שיודע מה זה אוסטיאופרוזיס, מקסים), טיעונים על לסת של הרביבורים ולא של קרניבורים / אומניבורים, טיעונים על ניוון התוספתן כאיבר לעיכול תאית לייצור חלבון... וכו'
3. גם מהתורה - אכילת בשר זה לא דבר אידיאלי וקשור לחטא
ככה הייתי לאורך השנים. לא אוכל במנגלים ובפיצות עם כל הכיתה. לרוב מנצח בויכוחים ולעיתים רחוקות לא יודע מה לענות.
-
לאט לאט עם השנים (בעיקר בבית המדרש בתקופה שלפני הצבא) הגעתי למסקנה שהרבה מהאקסיומות שהובילו אותי לצמחונות היו נוצריות, כלומר יונקות מהתפיסה שהאדם הוא יצור חוטא ומזיק במהותו. המוסר הנוצרי יונק את השאיפות המוסריות שלו משנאת האנושיות שבו (על רגל אחת). הטיעונים החזקים ביותר נגד טבעונים בכלל היו שטבעונים הם אוכלי אדם, כלומר שהמוסריות שלהם לא גבוהה משל אנשים אחרים, ושאוכלי בשר לפעמים הרבה הרבה יותר אמפתיים ועדינים מטבעונים. ואמנם אני אדם די נחמד, אבל גם אצלי זיהיתי שזה פחות נובע מאהבת החי ויותר נובע מקישור בין מוסר לדיכוי הכוחות.
במקביל, מכיוון שהסיבה לצמחונות היא צער בעלי חיים, וצער הוא דבר שונה מכאב, כלומר לא נובע רק מפגיעה פיזית ואיתות של המוח על פגיעה בגוף, אלא נובע ממערכת מורכבת הרבה יותר, ששזורה בפסיכולוגיה ועולם רגשי, הכרעתי שאני לא סבור שדגים מפותחים מספיק בשביל לחוש כאב, ולכן חזרתי לאכול דגים. זה הרגיש לי מוזר מאוד בהתחלה, והייתי טבעוני שלא אוכל בשר עוף ביצים וחלב אבל כן אוכל דגים.
בשחרור מצה"ל היתה לי תקופה לא טובה שבמהלכה ויתרתי לעצמי מקומית לגבי ביצים וחלב, כשהגב האידיאולוגי של ימי החטיבה נשבר ולא היה לי כוח להציע אלטרנטיבה, ולכן חזרתי לאכול ביצים וחלב. למותר לציין שבתקופה הזו השמנתי בטירוף.
שנה שעברה ביום העצמאות החלטתי שאנסה לאכול בשר, בעיקר כי לא התאים לי שילד בגיל 12 יעצב לי את ההשקפה. אכלתי כל מיני סוגי בשר בעל האש, וזה לא הסתדר לי רגשית. לא ניסיתי לאכול אחר כך עוד פעם ונשארתי צמחןני.
השנה בפסח החלטתי שאני חוזר לאכול בשר. אכלתי מכל הבשר ונהניתי מאוד, ומאז אני אוכל כל.
לאחרונה חוזרים לי לבטים לגבי אכילת בשר בקר, כי פרות וכבשים הם יצורים מאוד אינטיליגנטיים, אז עןד לא סופי אבל כרגע אוכל רק עוף ולא בשר
לא מבין את ההיגיון של טבעונים, הריקעלעברימבאר
אם כל הטבעונים ייתאגדו וייקנו רק ביצי חופש וחלב חופש, אז לחברות החלב והביצים יהיה אינטרס כלכלי למכור הרבה יותר כאלה, ואז לתרנגולות ולפרות יהיה יותר מרווח
הקטע עם הבשר זה החשש מלהרוג, או מלגרום כאב?קעלעברימבאר
וואו איזה סיפור חיים תזונתי לא שגרתיאנימה
שוטיצדיק יסוד עלום
אז מה הסיפור שלך?
ושוקלד חלב?קעלעברימבאר
סבבה עם זהצדיק יסוד עלום
תביא את כל החלב לכקדם הוא אוהבקעלעברימבאר
אם כבר פתחנוצדיק יסוד עלום
איזה באסה שאני לא יכול להתגלח 
כלומר אני יכול ואני גם די אוהב את ההרגשה של הלחיים החלקות ביום שאחרי הגילוח, אבל אני פשוט הופך להיות בן 14 וחצי 
מוכר... חחחחמשה
איזה כיף שאנחנו גדוליםאני:)))))
קח תפנק את עצמךפשוט אני..
סולו - ספר הבישול לאדם הכי חשוב בבית
קצת יקר (או הרבה יקר...),
אבל קניתי לאבא שלי (אלמן) והוא ממש שדרג לעצמו את איכות החיים בזכות הספר.
כמובן שהקצנתיצדיק יסוד עלום
אני אוכל גם דברים אחרים, ובעיקרון, בימים יותר עליזים - גם יחסית בריאים
הכנתי השבוע כנפיים בגריל וירקות בתנור (קישוא, דלעת, בצל) ועוד נשאר טיפה
אבל מצד האמת כמו שאומרים - בעיקר קורנפלקס
נראה ספר חמוד 
תכין חביתה עם ירקות, או תפוא מובשליםקעלעברימבאר
רווק הדר בכרךקעלעברימבאר
רווק מוכתרצדיק יסוד עלום
מה שמזכיר לימקפיצים נטושים
בשבת ראיתי קורנפלקס שעל צד אחד כתוב קורנפלקס של אלופים
ועל השני קורנפלקס של אלופות..
אחח...
לאיפה מגיע הטרלול הפרוגרסיבי - כמעט עד לצלחת שלי!
זה לא פרוגרסיבי, פרוגרסיבי יכתוב "אלופימ.ות"פשוט אני..
חחח גם נכוןמקפיצים נטושים
אבל פמיניזם זה גם פרוגרסיבי. קצת.
ייצוג נשי מקעקע את הערכים של ישראלצדיק יסוד עלום
אלופימים. במחילה אדונילי.קעלעברימבאר
צא דיבוק צאצדיק יסוד עלום
צא חיבוקי צאקעלעברימבאר
אני מתכְּקֶדֶםאחרונה
הפרדה מגדרית! פשיסטים!קעלעברימבאר
איך הם לא מתביישים להפריד בין 2 הצדדים ועוד במרחבקעלעברימבאר
חחחחחאני:)))))
אני ראיתי קורנפלקס גזעניקעלעברימבאר
קפיץ
התחיל איראן?צדיק יסוד עלום
לא הבנתי מה הקטע אם אין את אפקט ההפתעההרמוניה
אבל אני לא מבינה בזה הרבה
כבר לא לרמה שלך את אומרת חחחחפצל🤫
חחחח😄הרמוניהאחרונה
MIGA!פצל🤫
גוד שאבס!איגנוטוס פברל
אשתי 😇צדיק יסוד עלום
תמות נפשי עם אשתי?צדיק יסוד עלום
#די_כבר_לאינסליות_הפופולרית 
תעמין לי עישתי עחי אין לה אלוהים זותייי מגהצת ת'כרטיס אשראי 🤣🤣🤣🤣
נשים עי אפשר איתם עי אפשר בלעדיהם אחשילייי 😂😂😂
קשה לי 🤭😿צדיק יסוד עלום
הרב יעקב הושיעני נא מיד אחי מיד עשבצדיק יסוד עלוםאחרונה
ניצוצות ג'מיני✨פתית שלג
במקורותינו נאמר: "חביב חילול השם מן השגגה" (מסכת אבות)
"פשטתי את כותנתי, איככה אלבשנה?". קשה מאוד להתלבש ברוחניות ובשאיפות כשנמצאים בתוך "כותונת" הילדות.
"בן עשרים לרדוף" – זה הגיל שבו אדם מתחיל לרדוף אחרי המטרות האמיתיות שלו בחיים.
לולצדיק יסוד עלום
הראשון דבילי, באסה שעדיין יש לו הזיית מקורות
השני דווקא מקסים!
והשלישי - מה הכוונה האמיתית במשפט?
הפשט- למלחמהפתית שלג
אבל בעקבותיך עיינתי-
בן כ' כו'. כמ"ש (במדבר א':י"ח) מבן עשרים ומעלה כל יוצא צבא כו': (גר"א)
בן עשרים לרדוף. אחר מזונותיו. לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, צריך הוא לחזור ולבקש אחר מזונות. פירוש אחר, בן עשרים לרדוף אותו מן השמים ולהענישו על מעשיו, שאין ב"ד של מעלה מענישין פחות מבן עשרים: (ברטנורא)
לרדוף במצות עונשין (רש"י)
בן עשרים לרדוף לטרוח אחר מזונותיו. וגם לצאת למלחמת ישראל. אולם חייב גם לרדוף אז ביותר אחר מצות, דבב"ד של מעלה אין מענישין בפחות מבן עשרים [ב"ר פרשת קרח וירושלמי סנהדרין פי"א ה"ה, ושבת פ"ט ב']: (תפארת ישראל דמשנה)
מעניין. יכול להיות שהם פירשו באופן שיהיה רלוונטי גם לימי הגלות. אגב יפה לברטנורא אם הוא הגיע לגיל 20 לאחר שלמד מקרא משנה וגמרא ונשא אשה והוליד בנים, ומה שנשאר לו זה רק לבקש אחר מזונות
שיהיה בריאאיגנוטוס פברל
אבל אם מבקשים ממנו ליצור ציטוט הוא באמת טוב, לדוג' רציתי משפט מחזק לתוכנית כושר שעשיתי אז ביקשתי ממנו בסגנון הרב קוק:
"כשם שהתפילה מזככת את הרצון הפנימי
כך כושר גופני מעורר את עוז החיים שבבשר.
אין הנשמה יכולה להוציא אל הפועל את גנזי
אורותיה כל עוד הגוף רפה וחלש; רק כשהגבורה
הגופנית והטהרה הרוחנית מתאחדות לאבוקה אחת
יכול אדם לקרוא בשם ד' מתוך מלאות החיים ובריאות היצירה."
ביקשתי ממנו שישתמש במילים שנאמרו בשירשור הזהאיגנוטוס פברל
"ההתעלות אל על אינה יכולה להיעשות בבת אחת, שכן לעיתים כותונת המעשים המצומצמת של ימי הילדות הופכת לחיץ. האדם שואל בנפשו: איככה אוכל כי אלבשנה שוב, את אותה השגרה הישנה, בעוד שנשמתי משתוקקת למרחבים? הרי במקורותינו מודגש כי הערך הפנימי של השם מתגלה דווקא מתוך התיקון, וכל חילול של קודש המופיע בטעות, אפילו מן הבחינה של השגגה, מעיד על הצורך בזיכוך הכלי הגופני.
לכן, כשהאדם הוא בן עלייה, עליו לדעת כי בשנות העשרים לחייו מתעורר בו כוח רצון כביר, שנועד לרדוף ולהשיג את השלמות. נאמר על כך כי דווקא דרך הכושר שבו הוא מנהיג את חיוניותו הגופנית, הוא בונה קומה של חביב ויקר, המאפשרת לרוח הגדולה לשכון בבטחה בתוך המציאות המעשית, מבלי שתהיה פשטתי וחסרת לבוש, אלא עטורה במסכת של גבורה ותפארת אבות."
מגניב!פתית שלגאחרונה
הילד בן 30 ויש לו חום גבוה
צדיק יסוד עלום
אני אהיה 27 השנה קורט קוביין אני מגיע
מַה נְּעִימִים יָמִים לְבֶן עֶשְׂרִים קַל כְּעֹפֶר דּוֹלֵג עֲלֵי הָרִים
בָּז לְמוּסָר לוֹעֵג לְקוֹל מוֹרִים יַעֲלַת חֵן חַבְלוֹ וּמַלְכֻּדְתּוֹ
כן
צדיק יסוד עלום
איך אני תקוע כבר שנים בתוך הגוף הזה
קפיץ
ולא מכיר ת'עצמי 
אם לא אני דפוק אז מי 
יש שירים שהם פשוט התחושה הספציפית של מרכז העיר בבוקר קר מדי, שרוולים של המדים עד למטה (היה נדיר אצלי, כמובן), ומסכי mainframe
אני לא מתגעגעת. ממש לא.
ובכל זאת
זה גם החורף ומזג האויר האפור, הקור והגשםפ.א.
חופשה טובה, בפרט בחו"ל, לראות ולהיחשף למקומות אחרים, לאווירה אחרת, לאורחות חיים אחרים - ואז לחזור לבית הפרטי והנעים שלנו, ולהעריך את כל הטוב שכן יש לנו
מה? לאאאאקפיץ
מזג אוויר כזה עושה אותי שמחה
אין דרך לקום בבוקר, לראות שהכל אפור ורטוב בחוץ, ולהשאר עצובים
מי שלא עושה, לא טועה…פ.א.
אני מדבר אל כל מי שעדיין לא
קפיץאחרונה
פתר את החידה של החיים שלו