שאלתי כאן שאלה מאוד טכנית על תעופה – איך זווית טיפוס של מטוס משפיעה על ביצועי המנועים והסיכונים שיכולים להיווצר. לי בעצמי אין מושג מה התשובה לשאלה הזאת, כי מעולם לא למדתי תעופה ורמת הפיזיקה שלי היא של תלמיד תיכון. בחסדי ה' הטוב אני גם לא צריך לדעת את התשובה, היא לא רלוונטית לחיי בשום צורה.
זה לא נושא שיכול לקבל תשובה ממי שלא למד טיסה או אווירונאוטיקה , ולכן כמובן אף אחד לא ענה על השאלה ואפילו לא ניסה.
אז איך זה שבנושא מסובך פי כמה, כמו מערכת חיסון, תשובות לא מבוססות ניתנות כלאחר יד?
רפואה היא מדע, הרבה יותר ממה שהיא אינטואציה או רגשות או מחשבות. רפואה היא לא פחות מדע מאווירונאוטיקה, ובכל זאת לפעמים שאלות רפואיות על כל נושא שבעולם יקבלו כאן בפורום תשובות שחלקן לא מבוססות. כמובן מי שעונה עושה זאת מתוך רצון לעזור ולהיטיב, אבל לפעמים זה לא מספיק.
עכשיו תדמיינו שהטייס בעצמו היה שואל שאלה כזו בפורום, יום לפני שהוא אמור לקחת אתכם לחופשה משפחתית באירופה.
מישהו היה מסכים לעלות על המטוס, אם היינו יודעים שהטייס שאל שאלה כזאת בפורום? אני מניח שלא, כי ברור לכולנו שטיסה היא תחום שמחייב ידע מקצועי וניסיון. טייס ששואל כך בפורום לא יהיה מספיק מקצועי בעינינו ולכן לא נסכים לעלות על המטוס שלו, כי עם החיים שלנו ושל המשפחות שלנו אנחנו לא משחקים.
אותו דבר ברפואה – זה טבעי מאוד לחפש תשובות ולשתף חוויות, אבל חשוב לזכור שרפואה היא תחום שמבוסס על ידע והכשרה מעמיקים. לפעמים עצה לא נכונה עלולה אפילו להזיק. רופא שלמד 6 שנים ועוד שנה סטאז' ועוד 5 שנים התמחה בגינקולוגיה, לא יעיז לתת חוות דעת האם נקודת חן על הלחי היא סרטנית או לא, פשוט כי הוא לא רופא עור ולכן זאת לא המומחיות שלו.
אבל לפעמים בפורום, בלי התמחות ובלי סטאז' ובלי לימודים כלל, כולם מומחים לכל דבר ועניין ברפואה.
מבחינת הילדים שלנו, אנחנו הטייסים שלהם. אנחנו אלה שאחראים על הבטיחות והבריאות שלהם.
לכן כשהורה שואל בפורום שאלה בשביל הבריאות של הילד שלו, אז מבחינת הילד - הטייס של המטוס שלו הולך להטיס את המטוס על סמך תשובה שהוא קיבל בפורום.
ולכן, לצד התמיכה והעידוד וניסיון החיים שאפשר לקבל כאן בפורום, כדאי להיעזר באנשי מקצוע מוסמכים לשאלות רפואיות ולא להסתמך על תשובות של ניקים שאין לנו מושג מי עומד מאחוריהם ומה ההכשרה שלהם.