לגבי בתי ספר:
יש את מוריה שנשמע לי הכי מתאים לדרישות שלכם.
הוא חזק תורנית אבל פחות עם דגש על מקצועות חול.
יש את אהבת ישראל שגם נחשב תורני (בנות צריכות לשים גרביים) אבל הדגש הוא יותר לימודי חול ברמה גבוהה. שניהם ברמה א אז בערך חצי בית ספר אמריקאים.
בנוסף יש את הראל ברמה א ואורות בנופי אביב שנחשב פחות תורני (אבל עדיין תורני כלומר מופרד בנים בנות שרוול 3/4 וכו).
מבחינת אולפנות (עוד לא מניסיון) יש את אולפנת שבות שהרבה ממוריה ממשיכות לשם זה בבית שמש הישנה.
יש לאהבת ישראל אולפנה ויש את גילה שזה נחשב ברמה לימודית טובה אבל פחות תורני (יש להם איזה מסלול תורני בשם אורי צריך לבדוק) ואת נוגה שהוא פחות תורני. לבנים יש את שעלי תורה ועוד לא יצא לי לברר מעבר.
מבחינת שכונות:
יש את בית שמש הישנה שזה אוכלוסיה מאוד מעורבת בתים יותר ישנים או פרטיים או בניינים נמוכים. יש במגדל המים קהילה דתית לאומית סביב הבית כנסת שם.
יש את שיינפלד גם שכונה ישנה פחות מבית שמש הישנה קהילה דתית לאומית בעיקר יש שם קהילה דתית לאומית סביב הבתי כנסת הרבה אמריקאים.
יש את נופי אביב שיש שם גרעין תורני האוכלוסיה בגרעין מאוד תורנית חיסרון בניינים מאוד ישנים באזור של הגרעין.
יש את רמה א שזה חלק חרדי חלק דתי לאומי/אמריקאי הקהילה ממש משתנה מרחוב לרחוב הרוב בנייה ישנה יש קצת בנייה חדשה אבל בעיקר בשכונות שמקיפות אותה. היתרון רוב הבתי ספר התורניים נמצאים שם.
שכונות ליד רמה א: משקפיים מאוד אמריקאי בנייה חדשה. נווה שמיר בניה חדשה מעורב עוד לא ברור איזה סיגנון יהיה שם יש חרדים/דתיים/חילוניים נראה לי שבכל זאת רוב חרדי. שכונת מ3 בתים חדשים יש הרבה בתים פרטיים (אם בתקציב שלכם) וקצת בניינים ממה שהצלחתי להבין תורני דתי לאומי/חרדי. בנוסף יש את רמה ג ורמה ד שם בעיקר חרדי אבל לא רק. ושם זול יותר מרמה א/סובב א.