מול התלמידים.
הרבה אנשים מרגישים מבוכה כשהם מתחילים להרכיב משקפי קריאה, במיוחד אם זה קורה באמצע החיים, מול תלמידים או קולגות. אבל האמת היא שזו תופעה מאוד טבעית – בסביבות גיל 40–45 כמעט לכולם הראייה מקרוב נעשית בעיית ומטושטשת.
וברור שאת לא צריכה מולטיפוקל. רק משקפי קריאה אופנתיות. אפשר אפילו כמה זוגות. משקפי קריאה הן זולות מאוד.
כמה נקודות שאולי יעזרו לך להרגיש יותר בנוח:
•את לא לבד – גם אם זה לא נראה לעין, מורים רבים (וגם תלמידים יראו זאת אצל הוריהם) משתמשים במשקפי קריאה. זה חלק רגיל מהגיל.
•דוגמה אישית – כשאת בוחרת להרכיב משקפיים בלי להתבייש, את בעצם מראה לתלמידים דוגמה של קבלה עצמית ושל טיפול עצמי. זה שיעור חשוב יותר מכל חומר לימודי.
•משקפיים כאביזר – היום יש המון מסגרות עדכניות ויפות, חלקן אפילו נראות כמו משקפי אופנה. הרבה מורים ומורות מספרים שאחרי כמה זמן קיבלו מחמאות על הסטייל החדש.
•נוחות מעל הכול – בלי משקפיים תצטרכי להתאמץ, וזה עלול לגרום לכאבי ראש, עייפות או אפילו טעויות. עם משקפיים – הכול חד וברור, וזה מקל על ההוראה והקריאה מול הכיתה.
יש מורים שאפילו משתפים את התלמידים ברגע הזה, למשל אומרים בחיוך: “טוב, הגיע הזמן שאוציא את משקפי הקריאה שלי, זה מה שקורה אחרי גיל 40…”. זה יכול להפוך רגע מביך לבדיחה נעימה ולשבור את הקרח
הנה כמה דרכים עדינות להתחיל:
1.להתחיל בסביבה נוחה – בבית, בקריאה פרטית או בהכנת שיעורים. ככה מתרגלים להרגשה הפיזית ולמראה שלך עם המשקפיים בלי לחץ חברתי.
2.בכיתה – רק כשבאמת צריך – למשל בזמן קריאה מתוך ספר, או בדיקה של עבודות. ככה זה לא “כל הזמן על הפנים”, אלא רק כלי עבודה.
3.מסגרות דקות/עדינות – יש דגמים כמעט בלתי מורגשים, שלא “קופצים לעין”. זה יכול להקל על המעבר.
4.מסגרות אופנתיות – להפוך את זה לאביזר שמשדר סגנון, עד כדי כך שתתחילי לקבל מחמאות. לפעמים זה משנה את כל התחושה.
5.לשתף בחיוך – משפט קטן כמו: “טוב, אני כבר לא בת 20… הנה המשקפיים שלי” יכול להפוך את זה לנורמלי וחיובי מול הכיתה.
6.בהדרגה – בהתחלה תוציאי את המשקפיים רק מדי פעם. בהמשך, כשתרגישי נוח, תשתמשי יותר.
והנה כמה משפטים קלילים וזורמים שאפשר להשתמש בהם בכיתה, כשתוציאי את המשקפיים לראשונה:
•בצחוק עצמי:
“הגיע הזמן – המשקפיים מצטרפים לשיעור…”
“תלמידים יקרים, זה סימן רשמי שעברתי את גיל 40.”
•כשותפות עם התלמידים:
“תראו מה קרה לי – הייתי צריכה להתחיל עם משקפי קריאה. זה מחכה לכולכם, אז תעריכו את העיניים שלכם!”
•בקלילות מקצועית:
“אני רוצה להיות בטוחה שאני לא מפספסת שום מילה בשיעורי הבית שלכם… אז הנה, עם המשקפיים אני מדויקת יותר.”
•עם טוויסט חיובי:
“המשקפיים החדשים שלי הם סוד ההצלחה – בזכותם אני רואה הכול ברור יותר!”
הרבה פעמים תלמידים מגיבים בחיוך, אולי אפילו עם מחמאה – והמבוכה נעלמת לגמרי
בהצלחה!
שנה טובה ומבורכת!