עבורי דולה לא הייתה הכרחית למרות שילדתי את מרבית הלידות שלי ללא אפידורל. הלידות שלי קצרות מאוד ומעבר לזה בעלי מאוד מחובר לתהליך, מכיר אותי היטב ויודע לטווח את הצרכים שלי לצוות ולעודד אותי.
ולשאלה הפותחת (מקווה שבלי אווטינג)
לידה ראשונה, הגעתי עם פתיחה 8 אבל כאובה ברמות ניסו לעודד אותי לא לקחת אפידורל, וזה היה הרצון הראשוני שלי, אבל הייתי כ''כ כאובה ולחוצה שבעידוד בעלי לקחתי, היה מוצלח. לידה קצרה יחסית ללידה ראשונה.
לידה שניה הייתי בלחץ מהכאבים בלידה הראשונה שאיך שהגעתי ביקשתי אפידורל, לקח מלא זמן עד שנכנסתי, כי זה היה בלבנון השניה (זקנה שכמותי) ולא היה צוות והיה עומס מטורף, היה ארוך ומייגע, באותו יום גם היה את האסון בכפר גלעדי וזה מה שראיתי כל הזמן, הייתה לידה יחסית קשה בגלל מצג פנים ומיילדת פחות חביבה אבל בסדר
לידה שלישית לא הספקתי להיכנס לחדר לידה והיא נולדה בכניסה, היה קצר וקולע
לידה רביעית, פעם ראשונה שבחרתי ללדת בלי אפידורל בעקבות הלידה השלישית, קראתי והתכוננתי, ילדתי בישיבה והיה קצת קשה בגלל עובר גדול אבל הייתה מיילדת מדהימה וילדתי כמו שרציתי
לידה חמישית גם לא הספקתי להגיע לבי''ח ובעלי ילד אותי בבית בהנחיית מד''א, היה מדהים, הילדים חיבקו את התינוק 5 דקות אחרי שנולד. אני הייתי רוצה לחזור על זה, בעלי סרב בגלל כובד האחריות שהיה עליו
לידה שישית, מיילדת מדהימה, יחסית הייתה לידה ארוכה וקשה בגלל מצג פנים, אבל בעידוד בעלי והמיילדת התגברתי שוב ילדתי בתנוחה זקופה וזה היה אחלה
לידה שביעית נפלתי על מיילדת שממש לא בקטע של לידות טבעיות, היא הייתה אנושית מאוד אבל לא ידעה לילד בתנוחה זקופה, מזל שבעלי עודד אותי לראות את החוויה באופן רגוע.
לידה תשיעית התחילה בירידת מים בעבודה, התעלמתי מזה וחזרתי הביתה, שזה היה טעות כמובן.. הגעתי לבי''ח באמבולנס בפתיחה 10 ומיד נכנסתי לחדר לידה וכעבור דקה הייתי אחרי
אני מאוד מאמינה שלידה בתנוחה זקופה עם תנועתיות אגן יכולה לסייע ללדת באופן מיטבי וללא אפידורל.
הרווח בלידה בלי אפידורל זו ההתאוששות הקלה באופן משמעותי אחרי.
וואו חפרתי