מתכוננים לראש השנהכְּקֶדֶם
מורף 🥰צדיק יסוד עלום
למה שלא תכין בעצמך, לעצמך?פ.א.
חחחחחח אמרת עכשיו דבר מדהים!אני:)))))
מעריכה!
אם כבר העצמה נשית אולי עדיף:צדיק יסוד עלום
לא, אנחנו בעד שיוויון.אני:)))))
אני יוצאת עם ההורים שלי כזה החוצה עם אוכל ואז אמא שלי: את אישה למה את אוכלת בחוץ? אני: מה קשור שאני אישה? היא:לא ירצו אותך ככה! אני:מה קשור?, מסתכלת על אבא שלי לראות את תגובתו, אבא שלי:מחייך. לא יודעת איך להגיב.
אז נראה לי אני פמיניסטית במסווה של שוביניסטית.
עוד מקרה, אבא שלי: תכיני לי משהו אני: אין לי כוח עכשיו., אבא שלי:ככה את תגידי לבעלך? אני: למה לא?אני אהפוך למשרתת כאילו? אבא שלי: מצקצק.
בקיצור אני לא יודעת אם הבעיה בי או שההורים שלי שובינסטים יותר מדי.
כבר ראיתי כמה טייקים שלך בנושאצדיק יסוד עלום
יחסית לדוסה (בכלל לא הצלחתי לקלוט מאיזה זרם) את פמיניסטית מעל הממוצע
וכך מוטב!
אבל נראה לי כשאישה מפנקת את בעלה באוכל היא נהנת מזה. כשגבר בריא נהנה מאוכל טעים שאשתו מכינה לו זה שלום בית על סטרואידים (כל עוד הוא לא חזיר והיא לא שפחה)
אם אתה אומראני:)))))
זה לא שאני מכינה, ברור שאני מכינה, אני אוהבת להכין, אני אפילו לא אוהבת כל כך שמתערבים לי, אני בכורה בבית אז גם אמא שלי מנצלת אותי דיים ואני עקרת בית יותר טובה ממנה.
אבל פשוט קשה לי עם המחשבה שאני חייבת להכין וזה תפקידי כאישה והגבר אם הוא מכין זה כאילו לעזור לאישה והוא בכלל לא חייב.
זהו, קשה לי שכופים/מכריחים/מכתיבים לי תפקיד.
פמיניסטית מעל לממוצע?!?!?! לא הגזמת?
אני באמת חושב שכך מוטבצדיק יסוד עלום
ומזדהה עם ההתנערות מה"תפקיד" המשרתי. אף פעם לא עושים מעשה טוב מכל סוג שלא מאהבה, אחרת יש טינה בלב. זה אותו כנ"ל במשפחות שהאבא מפרנס עיקרי. אם הוא יפרנס וירגיש שלא מעריכים את זה הוא יהיה חמוץ, אם זה לא מאהבה אלא מלחץ וציפייה זה לא נחמד...
כמאמר השיר "תעשי רק מה שאת אוהבת, רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב"
אגב כן, עזבי "פמיניסטית" זה סתם מילה נטולת משמעות. התכוונתי שזה נחמד לראות שהתכתיב שנשים יחסית זורמות איתו מעורר בך אנטיגוניזם והתנערות. זה מתאים יותר לחילוניות (כי אצלן פמיניזם מעוגן בתרבות, לפעמים עד רמה מחליאה)
מבחינתי זה פרגון בלבד
...אני:)))))
נכון. אצלי זה נובע כנראה מתכונות האופי אני ככה בכול תחום, גם אם יש משהו שאני אוהבת לעשות אני לא אוהבת שאומרים לי לעשות את זה.
אני אוהבת להרגיש שזה בחירה שלי.
ודווקא אני רואה אצל בנות שמדברות בצורה נורא שוביניסטית ומראות התבטלות לבעל לפני החתונה ובמבחן המציאות לא עומדות בזה או לא יעמדו בזה. ואני מרגישה שדווקא זה שאני מעריכה ומחשיבה את עצמי יותר ממה שהן מעריכות את עצמן גורם לי/יגרום לי להחשיב את בעלי ולהעריך את מעשיו יותר מהן שמסתכלות על נישואים רק כתפקידים שצריך למלא. יש לי חברה שדיברה ככה לפני החתונה והופתעתי מההתבטלות שהיא הציגה ואז אחרי שהיא התחתנה וסיפרה לי על ההתנהגות שלה מול בעלה זה היה שונה 180 מעלות ממה שאמרה לפני שהיא התחתנה, ופתאום אני הייתי השוביניסטית שאומרת לה כמה היא צריכה להעריך את ההשקעה שלו וכמה זה לא מובן מאליו ושהיא צריכה לכבד אותו ואת דעותיו, וכן לפעמים לוותר לו כי זה מה שעושים כשחיים ביחד עם עוד בן אדם.
בקיצור ברור שאני לא פמיניסטית אבל אני כן רואה את עצמי ואת כל הנשים כיותר גדולות וחשובות ממה שמקובל(ואגב בלי קשר להשוואה לגברים, גברים כבודם במקומו מונח).
..אני:)))))
רב אחד אמר לבנות שכשהבעל חוזר מהכולל לישון וצריך לנקות דברים בבית אסור לעשות את זה בזמן הזה בלילה כדי שחס וחלילה זה לא יפגע לו בשינה ואחרי זה בתורה.
ואני חושבת איזה מן תורה זאת שמחנכת אדם לחוסר אכפתיות לאשתו ולבית שאשתו צריכה לחשוש להרעיש בזמן שישן לו בנחת.
אז דיברנו על זה חברות וכולן חוץ ממני הסכימו עם הרב.
אני בכלל לא חושב שזה פמיניסטיות אני חושבת שזה שכל ישר וזה מה שהתורה רוצה.
אפאפאפ מה זה הדברי כפירה האלו לפני החגכְּקֶדֶם
יש אנשים שלומדים תורה לא נכון , זה הכוונהאני:)))))
צריך לתהותכְּקֶדֶם
אם יש לזה בכלל יחס לתורה
אם לא אז לעשות חישוב מסלול רציני מחדש כי כשרב אומר דברים בשם התורה זה נורת אזהרה גדולה שמשליכה על הכל.
או, שאולי זה באמת חלק מסוים מהתורה שמתאים לסוג מסוים של אנשים
לא נראלי שזה קשור דוקא ללימוד תורה שלופתית שלגאחרונה
ותכלס זה צריך להיות הדדי.
הבעיה מתחילה כשהוא מתחיל לדרוש ולהקפיד על זה, ולא משנה עד כמה המטרה חשובה
הטייק שלי:צדיק יסוד עלום
אין תפקידים ולעולם לא יהיו וכל מי שנכנע לתכתיבים יסבול.
הרב שלי תיאר לי סיפורים מאוד לא פשוטים שהוא פוגש אצל זוגות מבוגרים(!) (נניח בשנות ה50 לחייהם) שפתאום האישה מתחילה מדי פעם לא לשטוף כלים כדי שהגבר יבין עד כמה מה שהוא מצפה ממנה כמובן מאליו בעצם קשה לה. הכיור מלא, זה ה"תפקיד" של האישה, הגבר מופתע שהכיור לא שטוף והאישה נהנית מההפתעה שלו....
הרב שלי תיאר את זה כאסון גדול בבית, וכתולדה של בית שמזמן הפסיק להתאמץ על האהבה שלו. הוא אומר שבבית *אין מקום* לאגו ולהשוורה מי עשה יותר, כי זה חומר שדופק את האהבה ישירות. ככל שבן הזוג יותר ממוקד ביראת השמיים שלו ששום דבר לא יגנוב לו ולאשתו את האהבה, לא יהיה לו אף פעם קושי לעשות המון מטלות לשם כך.
הדוגמה שהוא מביא זה רבקה אימנו. הוא מציע לדמיין תרחיש כזה: עבד אברהם מגיע, מבקש לשתות, והיא ברוב נדיבותה מציעה להשקות גם את כל הגמלים. המים עולים לקראתה, היא שואבת במאמץ, משקה את כל הגמלים, אפילו לא מבקשת מעבד אברהם עזרה או שיתוף פעולה, ואחרי שהצליחה להשקות את כולם והיא יושבת ומוחה את הזיעה מהמצח, עבד אברהם עונה לה: "חחחחחחחח איזה פראיירית, תודה שעבדת בחינם, יא לוזרית!"
איך היא תגיב?
אם חס וחלילה היא תכעס או תרגיש מנוצלת, זה אומר שמראש היא לא באה במוטיבציה של אהבה וחסד, כי לחסד בהגדרה לא אכפת מה עם המקבל. חסד זה שפע, וכשיש שפע כוחות ורצון אפשר לתת ולתת...
אם גבר במערכת זוגית משקיע בבת זוגו, ומצפה כל הזמן לתגובה או למחמאה, הוא מסתכן בכך שהוא ישנא את מה שהוא עושה. החזרה לחלום של בית מלא אהבה ושל נתינה בלי גבול עדיפה בהרבה על הקטנוניות הנוראיות שבני זוג מסתבכים בהן בתוך בית צפוף מאוד. העיקר זה להשקיע באהבה בבן הזוג...
(ברור שיש גם קומת נפש נורמלית שמצפה להדדיות, ונעלבת מחוסר יחס, הערכה, מחמאה וכו'... אבל מי שישקיע יותר בקומת הרוח [אהבה] גם הנפש שלו תשמח ותתרצה, [כל עוד זה מאוזן)
...אני:)))))
מסכימה בגדול על הכל (למרות שבקריאה הראשונה לא), זה יפה ומתאים מה שאמרת בעיקר כשמלמדים על נתינה, אני לא יודעת עד כמה זה נכון בהקשר זוגי.
אני מסכימה עם זה שהתקטננות זה דבר בעייתי וזה מעיד על אהבה לקויה.
אני מסכימה שהתורה מחנכת לנתינה ולחסד לשם שמיים בלי לצפות לתמורה כדרך חיים.
אמרת בהתחלה שאין תפקידים, ובגדול אתה צודק שכך צריך להיות אבל בפועל כן מכתיבים תפקידים(אפילו מצד התורה). ואני חושבת שהיום בעידן שלנו התפקידים שפעם היו ברורים מאיליהם לא צריכים ולא יכולים להיות ככה כי המציאות השתנתה. לא יכול להיות שיהיה אותם ציפיות מנשים שהיו עקרות בית שנמצאות בבית רוב\כל היום ומנשים שעובדות לפרנסת הבית. המציאות השתנתה, והאישה מה לעשות בן אדם וכוחותיה מוגבלים, לדרוש ממנה אותו דבר יהיה לא ריאלי ולא מתחשב.
להדריך לדבר כזה נשמע לי הזוי ולא מתחשב, והאמת? גם לא עומד במבחן המציאות ונשים בסוף מרגישות רע עם עצמן שלא מצליחות הכל.(אני אישית חושבת שעיקר כוחות האישה צריך להיות מופנה לבית מה שאומר בדר"כ שהיא לא תהיה המפרנס העיקרי)
יש בעיה לחנך למצב כזה שהאישה צריכה כל הזמן לעבוד קשה ולהיות מתחשבת וכו' בכל מחיר(כמו בסיפור עם הרב שהבאתי), אני לא חושבת שזה תקין לחנך ככה לחוסר הדדיות, אני לא יודעת עד כמה זה אידיאלי שאישה תחיה במחשבה כזאת שזה בסדר שלא מעריכים ולא אכפתים כלפיה, לא נשמע לי מצב בריא בכלל. הרב עטרי מדבר על זה שאישה שהיא כזאת חלשה וסופגת ורק רוצה לרצות את בעלה עושה טעות ובסוף גם מאבדת את חינה וכבודה מצד בעלה, אדם לא מעריך בן אדם אחר שלא מעריך את עצמו. ברגע שבעל רואה שאישתו מכובדת ומכבדת את עצמה ודורשת יחס מכבד אז הוא יכבד אותה יותר, אף אדם לא רוצה להיות נשוי לאדם בלי עמוד שדרה.
יכול להיות שהפלגתי קצת מדבריך אבל אני חושבת שזה בסוף קשור אחד לשני, נגיד לגבי התגובה של אליעזר בתרחיש הדמיוני אני חושבת שכשמדובר לא באורח מזדמן שבא מדרך רחוקה ומעייפת יש ציפיות (יותר נכון אין ציפיות) פחות מבן זוג שחיים איתו ברמה יומיומית וקשורים זה לזה ומחויבים זה לזה, אני לא חושבת שהתורה מצפה מאיתנו לחיות בצורה כזאת מבחינת אידיאל (נכון יש צדיקים שחיו עם נשים קשות אבל הם יחידי סגולה וזה לא הוראה לכולם), בסוף זאת תורת חיים ואנחנו צריכים לחיות חיים בטוב ובנעימים ולא לסבול מתוך אידיאל. אנחנו לא צריכים לקבל התנהגות כזאת וזלזול כזה כפי שהצגת בתרחיש. וזה אפילו מסוכן להגיד את זה.(שוב, זה יכול להיות מתאים אולי במקרים חד פעמיים של נתינה אבל לא כדבר קבוע שמקבלים אותו ככה, וגם זה לא במסגרת נישואים)
מסכים לגבי ההסתייגותצדיק יסוד עלום
והדוגמה מעבד אברהם היא דוגמת קצה מטבע הדברים.
אני עדיין חושב שבעיקרה היא נכונה וכך אני מכוון בזוגיות שתהיה לי. כמה שפחות לתבוע, כמה שיותר לאהוב ולהאמין בבת הזוג. כמה שפחות לנסות לשנות ולדרוש ממנה להשתנות עבורי, כמה שיותר לדבר בשפה של "כששנינו מסורים מופיעה ביננו אהבה"... כשזה האזימוט כל המאמצים לא קשים ואפשר להצליח הכל.
מסכים שאם היא רעה או עויינת אז לא מקסים בכלל להתמסר אליה אבל חזקה שהיא לא מפלצת אלא שיש מקומות שקשים לה. כל עוד שני בני הזוג פנאטים על ההתמסרות ההדדית ללא תנאי מתוך כבוד ומבט עומק על בן הזוג, אף אחד לא ירגיש מנוצל.
בדוגמאות שהבאת בבירור יש חוסר הדדיות מובנה, ולכן לא מופיעה שם אהבה. אישה נורמלית תגיד שם: אני לא משרתת, אל תחזור מאוחר ותצפה שאני אשלים הכל... אני ואתה זה הדבר הכי חשוב...
..אני:)))))
ברור שאני מסכימה עם זה, רק שלי קשה עם זה שמלמדים חוסר הדדיות מובנה כדבר לגיטימי.
כך סתם, כשמדובר בשני בני זוג נורמליים שמשקיעים בקשר ובבית נכון לא להתקטנן.
שנזכה 💫צדיק יסוד עלום
בע"ה בקרוב🥹🙏מבולבלת מאדדדד
אל תתמכי בפנטזיות האגוצנטריות והאינפנטיליות שלי
צדיק יסוד עלום
בנות נעוות המרדות(16)ימח שם עראפת
פפפפ תאמין לי, חמש דקות של סבלנות אין לאנשים.ל המשוגע היחידי
שמן זית זה מגעילימח שם עראפת
זה לאל המשוגע היחידי
זה מרגיש בריאאני:)))))
לכן זה אמור לא להיות טעים😜😜תמימלה..?
בעעעימח שם עראפת
תשמע, שמן זית זה לא ישר מהעץ, כן?תמימלה..?
אם לא ניסית לשתות ישר מהעץ אני ממש לא רואה סיבה לא לאהוב אתזה😅😅😅
מצד שני אולי אני קטנה מכדי להבין😜😜🍼
פפפפימח שם עראפת

זו שאלה?😅😂תמימלה..?
מהנהןימח שם עראפת
אז לא, אבל מחמיא לי😜😜תמימלה..?
(אני עדיין בתיכון)
אבל היי, לא אמרנו כלום על עד כמה אני בוגרת ביחס אליך😜
היא עוד עם חלב על השפתיים אז אין מה לדבר על שמ"זאני:)))))
שמ"ז? שמן זית?ימח שם עראפת
כבר אמרתי שאני עייפה?אני:)))))
כע, אמרת, סואו וואט?ימח שם עראפת
לכן קיצרתיאני:)))))
טאגא"אימח שם עראפת
מיחשטד"דקעלעברימבאר
לא. ר"ת שמנזית זךקעלעברימבאר
אז איך כתבת בצעירים מעל עשרים?קעלעברימבאר
חחח, האמת שכתבתי שם שלוש פעמים עד עכשיו ובכולן-כמותמימלה..?
עקרונית הדין הוא סקילהפתית שלג
אבל אדם קרוב אצל עצמו ולכן אי אפשר לסקול על פי עדותך, אלא אם יבואו שני עדים שראו אותך מקלידה ולוחצת שלח.
למרות שאם ביצעת עבירה זאת זכות להיסקל על ידי בית דין!
😂😂😂תמימלה..?אחרונה
אז תאלצו לא לסקול אותי😝😝
ואם יגיעו עדי שקר-בית הדין יצטרך לטפל בהם ולא בי😜😝
וואי, ממש אוהבים אותי פה, ישע רוצה להכניס אותי לאינקובטור כי אנלא מספיק גדולה ופה רוצים לקיים בי בית דין כי אני עוד לא בת עשרים😂😂
ממש ידידותיים פה לילדים😜😜
כשבפועל בפורום עצמו אני אפילו יותר מבוגרת מחלק😝😝😝
בשר לא טעים? לחם לא טעים? ביצה קשה לא טעימה?קעלעברימבאר
רוב הדברים הבריאים טעימים
לא זה לא(מקיא)ימח שם עראפת
אוי רגע גם אתה פחות מעשרים!קעלעברימבאר
איך אתה כותב בצעירים מעל עשרים?
הוא יותרל המשוגע היחידי
אני פחות,
אבל אחרי הרבה בירוקרטיה, הנפקתי לעצמי אישור רישמי.
אבל לפני שנה הוא היה פחות.קעלעברימבאר
טוב, אז זה לא טעיםימח שם עראפת
זה לא מגעיל דוחה אבל לא לטעמואני:)))))
רק הטעם שלי קובע פהקעלעברימבאר
לא נכון. אלא אם כן אתה שותה אותו לבדקעלעברימבאר
שמן זית זה מגעיל. כי שם נגעל מגן גיבורים בלתיקעלעברימבאר
שמן זית מגעיל מים וחיצים
לא בולעים אותו ככה..פתית שלג
ויכול להיות שטעמת מהשמן של המתנחלים DIY שבו איכות השמן לא מובטחת ולפעמים הם לא מחכים מספיק עד השימוש
דווקא הזה של המתנחלים יותר טעים לדעתיל המשוגע היחידי
לרוב
יש מלא מתנחלים שמכינים שמן מזיתים כבושים😏פתית שלג
חחחחל המשוגע היחידי
תהילים לשבת קודשאני:)))))
ראשון-
שני-
שלישי-
רביעי-
חמישי-
שישי-
שבת-תפוס
חמישי ושישיLavender
אלופה אשרייךאני:)))))
אז אני רביעיייייתמימלה..?
בנות, איזו נוכחות! אין עליכןאני:)))))
של הבנים לא יתמלא והבנות יריבו על הימיםאני:)))))
חחחחפתית שלג
שני?
אתה לוקח?אני:)))))
את רואה? רק כשבן אמר שהוא לוקח את מביעה ספקפתית שלג
את צריכה יותר להאמין בנו.
לקחתי לקחתי
חחח שמת סימן שאלה...אני:)))))
כי בנות לוקחות ימים במחתרת, אז צריך לוודא שפנויפתית שלג
אני מוכן לקחת ספר אחר בתנ"ךל המשוגע היחידי
רק כדי שהבנים יובילו
אתה יכול להתחיל מיום בתהילים
אני:)))))
הייתי ממש רוצהל המשוגע היחידי
אבל כבר לקחו לי את הכל 😏
ברוראני:)))))
כע כע
ל המשוגע היחידי
באמת אם לא לא הייתי רואהפתית שלג
בשמחה🙏😅תמימלה..?
ראשוןאנימה
אני שלישיאני:)))))
ונסגר ספר
כל הכבודזיויקאחרונה
את דף הפייסבוק צריך לקרוע ולהוריד באסלה. לא כך?פתית שלג
מה?קעלעברימבאר
אמרת שנמאס לך מהפייסבוק ובצדקפתית שלג
..קעלעברימבאר
..
כולם שם ליברלים ומזמרים במקהלה אותה דעה, איןקעלעברימבאר
בכללי יש שם ציניות מגעילהפתית שלג
והדיבור הוא שרובם בני 50+🤭
..פתית שלג
ההבחנה שלך מדויקת לחלוטין ומשקפת את המציאות בשטח. בשנים האחרונות פייסבוק עברה תהליך ברור של "התבגרות" דימוגרפית, והיא הפכה לפלטפורמה המועדפת והפעילה ביותר על בני גילאי הביניים והגיל השלישי, בעוד הצעירים נטשו אותה כמעט לחלוטין לטובת אפליקציות אחרות.
הנה כמה נתונים שמסבירים את התופעה הזו:
מדוע בני הגיל האמצעי והשלישי דומיננטיים בפייסבוק?
- שמירה על קשר משפחתי וחברתי: עבור הקהל המבוגר יותר, פייסבוק היא כלי מרכזי להתעדכנות בחיי המשפחה, הילדים והנכדים, ולשמירה על קשר עם חברי עבר.
- קבוצות עניין וקהילות: פייסבוק מצטיינת במנגנון הקבוצות שלה (Facebook Groups). קהילות של טיולים, בישול, אקטואליה, נוסטלגיה ופנסיונרים פורחות ומייצרות מעורבות (Engagement) גבוהה מאוד בקרב גילאים אלו.
- נוחות השימוש: הממשק המבוסס על טקסט, תמונות וקישורים נוח ואינטואיטיבי יותר עבורם מאשר הפורמטים המהירים והמבוססים על וידאו קצר (כמו טיקטוק).
הנתונים מאחורי המגמה
- גידול מתמיד: קבוצת הגיל של 65 ומעלה היא קבוצת הגיל שצומחת בקצב המהיר ביותר בפייסבוק בעשור האחרון.
- אחוז שימוש גבוה: בישראל, למעלה מ-80% מבני ה-60 ומעלה שיש להם גישה לאינטרנט מחזיקים בחשבון פייסבוק פעיל, ורבים מהם גולשים בו מדי יום.
- נאמנות לפלטפורמה: בניגוד לצעירים שמדלגים במהירות מאפליקציה לאפליקציה, קהל זה נוטה להישאר נאמן לפלטפורמה שהוא כבר מכיר ושולט בה.
אז איפה כל הצעירים? בטויטר?קעלעברימבאר
אז איפה כל הצעירים?פתית שלג
הצעירים (בני נוער, דור ה-Z ודור האלפא) נמצאים כיום בפלטפורמות שמציעות קצב מהיר, דגש ויזואלי מוחלט, ופרטיות מפני המשפחה המורחבת.
להלן הפלטפורמות המרכזיות שבהן הקהל הצעיר מרוכז כיום:
1. טיקטוק (TikTok) – מרכז התרבות הצעירה
- הקונספט: וידאו קצר, מוזיקה קצבית, ואלגוריתם חזק (FYP) שמציג תוכן לפי תחומי עניין ולא לפי חברים.
- השימוש: צעירים משתמשים בטיקטוק לא רק לבידור, אלא גם כמנוע חיפוש חלופי לגוגל (לחיפוש המלצות על מקומות, מוצרים ומידע).
2. אינסטגרם (Instagram) – בעיקר "סטוריז" ו"רילס"
- הקונספט: למרות שאינסטגרם שייכת למטא (כמו פייסבוק), היא שמרה על פופולריות בזכות פורמט ה-Reels וה-Stories.
- השימוש: הפיד הקבוע (התמונות) משמש בעיקר כ"כרטיס ביקור" אסתטי, בעוד שהאינטראקציה היומיומית מתרחשת בתוכן שנעלם אחרי 24 שעות או בהודעות הפרטיות (DM).
3. סנאפצ'ט (Snapchat) – רשת התקשורת היומית
- הקונספט: אפליקציית מסרים מבוססת תמונות וסרטונים שנמחקים מיד לאחר הצפייה.
- השימוש: פופולרית מאוד בקרב בני נוער ככלי לתקשורת יומיומית רציפה. תכונת ה-"Streaks" (שמירה על רצף שליחת הודעות יומי) מייצרת שם נאמנות גבוהה מאוד.
4. דיסקורד (Discord) – ה"סלון הדיגיטלי"
- הקונספט: פלטפורמה מבוססת שרתים, ערוצי קוליים וטקסטואליים.
- השימוש: התחילה מרשת לגיימרים, אך הפכה למקום שבו צעירים מקימים קהילות סגורות, לומדים יחד, או פשוט "תולים" (Hangout) בשיחות קוליות ממושכות בזמן שהם עושים דברים אחרים.
5. יוטיוב (YouTube) – הטלוויזיה החדשה
- הקונספט: פלטפורמת הווידאו הגדולה בעולם, כולל פורמט YouTube Shorts.
- השימוש: בניגוד לפייסבוק, יוטיוב שומרת על אחוזי שימוש קרובים ל-100% בקרב צעירים. הם צורכים שם תכני גיימינג, ולוגים, פודקאסטים מוקלטים ותוכן לימודי.
לא שאלתי על בני נוער , אלאקעלעברימבאר
כנראה שאתה צודקפתית שלג
בבית מדרשפתית שלגאחרונה
נראה לי בטוויטר יש יותר אכזריות וצניות מפייסבוקקעלעברימבאר
צינות מגעילות=כי שם נגעל מגן גיבוריםקעלעברימבאר
יוצא לכם לא להגיע לחתונה למרות הזמנה אישיתפתית שלג
בגלל שאתם מרגישים לא מספיק קרובים?
קרה ליל המשוגע היחידי
אבל כשהייתי די קטן
וזה היה מישו גדול,
אז הרגשתי לא קשור בכל מקרה..
כן. אילוצי עבודה וחייםמשה
בטחLavender
למשל חברות שמזמינות אותי כי יצא לי להתכתב איתם בלי היכרות אישית עמוקה ואני לא מכירה אף אחד באירוע מלבד הכלה
לפעמיםמשה
חח לא מדובר על אנשים כמוך😉Lavender
עם החברה הזו ספציפית היה לי קשר שטחי קליל וקצר...
ואוווואברהם יאיר שטרן
חבר אמר לי "אני מתחתן תבוא" אמרתי לו "לא יודע אני לא מרגיש כזה קשור" קיצור ישב עלי חצי שעה אמרתי לו סבבה ואז הברזתי לו מהחתונה... מין הון להון הוא לא דיבר איתי איזה שבועיים...
יש"ע, נראלי נכנס לך חבר לפורום...ל המשוגע היחידי
מי אתה?ימח שם עראפת
למה צריך לשכנע אנשים לבוא לחתונה?אני:)))))
כי הם לא רוצים לבוא(להלן אני)ימח שם עראפת
השאלה נשארת. למה צריך לשכנע?אני:)))))
מי שרוצה בא מי שלא שלא יבוא
כי החתן רוצה שיבואו חברים ויהיה לו שמחל המשוגע היחידי
ואם זו חברה ממש ממש טובה שלך?ימח שם עראפת
אז עוד יותר טוב שלא תבואאני:)))))
זה שונה אם מלכתחילה לא מתכננת לבואאני:)))))
לאם נתקעה ולא הצליחה לבוא
נכון, אם לא הצליחה מילא, אם לא רוצה לבוא זה מעליבימח שם עראפת
זה מה שהתכוונתי
אני:)))))

ימח שם עראפת
וואי מסובך...אברהם יאיר שטרן
מי אני? מה אני? זוהי שאלה פילוזופית עמוקה מאוד...
נתחיל לפשט אותה בשאלות כמו בן כמה אתהימח שם עראפת
19, הוא דמות לחיקוי... יהודי פשוט... אין מיליםאברהם יאיר שטרן
געוואלדימח שם עראפת
? למה?אברהם יאיר שטרן
לא כלוםימח שם עראפת
מפקד הלחי, נרצח על קידוש ה'אברהם יאיר שטרן
היה משורר, אוהב ישראל והארץ, ניסה להעלות יהודים לארץ לפני ותוך כדי השואה (תוך כדי קשרים עם נאצים) שנא את הבריטים יותר מאשר את הנאצים... היה לו ילד או שניים, מה עוד?
...ימח שם עראפת
מה פיספסתי?אברהם יאיר שטרן
מי אמר שפיספסת?ימח שם עראפת
אהה יופיאברהם יאיר שטרןאחרונה
ברוראני:)))))
מה זה הזמנה אישית? הודעה בווצאפ עם השם שלי?אנימה
ברור שיכול לקרות
יש בנות נחמדות שמזמינות למרות שאין הרבה קשר אבל אני לא ארגיש מחוייבות להגיע אם לא בא לי
חסום, שלח שוב. (תרתי משמע😏)ל המשוגע היחידי
יש באג בערוץימח שם עראפת
התמונה חסומה שלח שובל המשוגע היחידי
יש"ע = החסום, שלח שוב.
היא חסומה גם אצלי, כי זה באג בערוץימח שם עראפת
יש"ע לא חסום עדיין
חח כרגע אתה חופשי לעשות כרצונךל המשוגע היחידי
2 המנהלים נמצאים אי שם במחוזות האהבה
פפפפימח שם עראפת
אה, אם אתה רוצה להיחסם מוזמן בשמחהל המשוגע היחידי
"אין דבר העומד בפני הרצון"
פפפפימח שם עראפת
חסום. כי זה באג בערוץימח שם עראפת
איך אתה שם את זה?ל המשוגע היחידי
יכול להיות שכדאי להוריד לטלפון ואז להעלות, (אם זה העתק הדבק...)
העלתי רגיל מהפלאפון, זה לא עולה כי יש באג.ימח שם עראפת
fixedמשה
פנקיו ורי מאץ' יו אר א ורי גוד מאןימח שם עראפת
אנימה
כע, זה מכוון אלייך.ימח שם עראפת
רימוני הלם זה לא היהדות שלי
אנימה
זה היהדות שליל המשוגע היחידי

את חוזרת בך?ימח שם עראפת
בוודאי, אלימות זאת לא היהדות שלי🤓אנימה
סקילה שריפה הרג וחנק זה היהדות שלי!אנימה
פפפימח שם עראפתאחרונה
את רוצה לבנות איש שלג
ימח שם עראפת
איכסקעלעברימבאר
אתה בעצמךימח שם עראפת
שתי שיקצעס. זה מה שהןקעלעברימבאר
לא כי אתה, שייגעץימח שם עראפת
אני פולני. לא נרווגיקעלעברימבאר
האמת שהבכירה הפכה לשייגעץ לפיקעלעברימבאר
מי זה הן?אני:)))))
את והפיצול
ימח שם עראפת
אין ליאני:)))))
פפפ, מה את אומרתימח שם עראפת
מה אתה רוצה?אני:)))))
ימח שם עראפת
למה אתה ממציא?אני:)))))
אני באמת רוצה היילקס
ימח שם עראפת
אם אתה משיג 2ל המשוגע היחידי
תביא לי אחד
תביא לי כסף אני אביא לך אחד(מהנהן)ימח שם עראפת
אין לי כסףל המשוגע היחידי
בשביל היילקס
אבל אולי נשאר לחווה הטנדר הירוק שהיה להם
יש להם לנדקרוזר זה מספיק
פפפפימח שם עראפת
או דימאקס גם הוא חמודל המשוגע היחידי
למרות שההילקסים החדשים נוצצים
חמוד, אבל זה לא היילקסימח שם עראפת
תאמת שבאלי סילברדו חשמליל המשוגע היחידי
או GMC
יש ל2 דודים כאלה נוצצים מהניילונים
בעצם סילברדו חשמלי לא כ"כ טוב..
וואו חלוםימח שם עראפת
כע, משו גדול יפה כזהל המשוגע היחידיאחרונה
עם כוח מטורף
בנות האדמו"ר חנה ואלטעקעלעברימבאר
🤣🤣🤣תמימלה..?
חחח, אני מכירה ביצוע יותר טוב מהמקורי😜תמימלה..?
מוקדש לאחיות גדולות חננות😜
זה לא היהדות שלי.קעלעברימבאר
תאמין לי להקפיא ארץ שלימה בקרח, בשם התורה מקפיאים בקרח, חילול ה'.
ועוד בונים צלמי עכו"ם בשלג, ובכוחות טומאה הופכים אותם לגולם
הנניפתית שלג
איש שלג זה לא היהדות שליקעלעברימבאר
גברא תלגאפתית שלג
@ריפתא זעירא דתלגאקעלעברימבאר
לא שיחקת איתי מזמן. אנחנו כבר לא מתראות כמוShandy
שני זרות כאילו את לא כאןןןןןן
אני לא באמת זוכר את המילים(נבוך)ימח שם עראפת

אני לא נושמתתת😂🤣😂Shandy
(נבוך) להזמין מד"א?ימח שם עראפת
מה איתך אנולה?ימח שם עראפת
כן . אבל מדי פעם כן קופצתShandy
השיר השני פי 10 יותר יפהל המשוגע היחידי
שרשור "זה לא היהדות שלי"קעלעברימבאר
חזנות זה לא היהדות שלי.
אחשוב על עוד
יפהל המשוגע היחידי
להתפלל ארוך 18 מאחורי כשבאת אחרי, זו לא היהדות שלי.
לתת לי ליטול ידיים ואז לארגן עוד סלטים, זו לא היהדות שלי.
בשרי בשבועות זה לא היהדות שליאנימה
סנדלים וגרביים זה לא היהדות שליאנימה
לאכול בפסח זה לא היהדות שליאנימה
למחות את זכר עמלק זה לא היהדות שליאנימה
וזייכר?קעלעברימבאר
ברור רק זה😂אנימהאחרונה
לדכא את הפלסטינים זה לא היהדות שליאנימה
נכון. זו היהדות שלי. אל תגעי לי ביהדות שקניתי במיטקעלעברימבאר
ללמוד גמרא עם שוטנשטיין זה לא היהדות שליאנימה
פפפפל המשוגע היחידי
להתפלל מפלאפון זה לא היהדות שליאנימה
פורומים באינטרנט, גאוועלד, זה לא היהדות שליאנימה