חודש אלול עוד שניה נגמר...מיכל160

כבר עבר חצי מחודש אלול!!!

עוד שניה ר"ה ושוב אעמוד בפיתחו ואומר לעצמי "אוי, שכחתי לעשות כ"כ הרבה דברים, למה ריחפתי???"

וקצת אני נוזפת בעצמי ואומרת- "מה הקטעים? ידעת שיש לך חודש לחזור בתשובה מה עכשיו את נזכרת????"

ואז הקטע המנחם ביותר הוא-"לא נורא יש עד יו"כ, 10 ימים זה הרבה זמן אני בטוחה שעכשיו אחרי שאכלתי את הלב בראש השנה אעשה את כל ההשתדלות בעשרת ימי תשובה..."

ושוב,עשרת ימי תשובה כמובן עם ערב התעוררות ופעם\ פעמיים הולכים לסליחות אבל לפשפש במעשים הקטנים זה כבר יותר מידי...

למרות השיחות המהממות והחזקות של אנשים חוזרים בתשובה, רבנים גדולים, שיעורים מאורות התשובה וכו' אני לא מצליחה לחוש חזרה בתשובה אמיתית..

אני מתה מפחד מחודש אלול, אף פעם אני לא רוצה להגיע אליו ועוד יותר מיום הדין, יום שבו אני תלויה בין חיים ומוות...

הרב קוק מתאר את החזרה בתשובה כתענוג אני מנסה לחפש את התענוג אך לא עולה בידי...

יום אחד דיברה איתי אחת המדריכות מהסניף שלי ואמרה-" להגיד לך ת'אמת?! אני מרגישה צבועה, אני כל הזמן מעבירה לחניכות פעולות על חשיבותה של חזרה בתשובה ובסופו של דבר אני עסוקה בפסיכומטרי שלי ולא מנסה אפילו לחזור בתשובה...

אז למה אני אומרת לכם את כל זה?????

יאללה, פורום של אריאל (אומנם לא רשמי אבל בכל זאת)- תנו קצת טיפים או ספרו דברים שלמדתם על חזרה בתשובה....

חזרה בתשובה זה לא מלחמת הפרט אלא גם מלחמת הכלל...

אז שנזכה לחוש את העונג שבחזרה בתשובה...

בשורות טובות!!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

מהי תשובהאלעזר20

קודם כל אני רוצה להמליץ כאן על חוברת מדהימה בשם "מעט טוב" של הרב יהושע שפירא בהוצאת ישיבת רמת גן.היא תענה לך על כל השאלות ועוד הרבה יותר מזה.החוברת קלה לקריאה עם מסרים עמוקים וחשובים בשפה פשוטה וברורה.

ממש מומלץ!!!

המשךאלעזר20

א:"חזרה בתשובה זה לא מלחמת הפרט אלא גם מלחמת הכלל..."

את מבינה את הציטוט הזה(של עצמך)?

המקור שלו (במילים שונות) הוא באורות התשובה(במלא מקומות לכן אני לא אציין מקור מדוייק)בעצם אפשר לאמר שזה אחד הבסיסים של הספר..הפירוש הוא שהתשובה זה מהלך עולמי.העולם כולו,כל ההויה,הולך ומתעלה ומתקרב לקראת שלימותו.ייעודו של עמ"י הוא להוביל את העולם לקראת זה..

ולכן לחזור בתשובה אין פירושו דוקא לאמר "אשמנו בגדנו".זה רק חלק קטן מהתשובה!

בעצם כל מעשה טוב שאנחנו עושים מחזיר את העולם כולו בתשובה.כל מצוה ואפילו הקטנה ביותר מחזירה את העולם בתשובה בעוד צעד אחד קדימה לקראת שלימותו הרוחנית.

ולכן התשובה היא דבר כ"כ מענג ומשמח..

ב:בהמשך הספר הרב מאריך עוד הרבה גם על כח הרצון עד כמה הוא חשוב בתשובת האדם.מי שיש לו רצון אמיתי לחזור בתשובה והוא באמת רוצה לחזור ממעשיו ולשפר את דרכיו,בזה הוא עשה כבר את רוב מהלך התשובה שלו! השיפור של המעשים בפועל זה רק המכה בפטיש של התשובה!עיקר התשובה היא תשובת כח הרצון!

כתבתי פה בקצרה ממש.אם יש שאלות כדאי באמת להמשיך ולהרחיב את הדיון

בציפיה לבנין אריאל ותשובת ישראל

משו קטן בתוך הדבר הענק הזה...יעל...

השבת אנחנו קוראים את פרשת "ניצבים" הפרשה הזאת נקראת תמיד בשבת של ר"ה. וזה לא סתם, למה?

"אתם ניצבים היום כולכם". ידוע שכשכתוב "היום"- הכוונה היא ליום מסוים, שזהו ראש השנה. ואתה חושב לעצמך- למה שה' יסכים לכרות איתנו ברית. הרי זה לא "שווה" לו- מה זה ברית? ברית זה משהו שהוא למעלה מטעם ודעת, מעל ההגיון. שאומר- את הקשר הזה אי אפשר להפריד. מה המטרה של ה' לכרות איתנו ברית כזאת? כנראה שבשביל זה אנחנו צריכים לעשות משהו מיוחד. והתשובה נמצאת כאן ממש: "כלכם"- רק כשאנחנו מאוחדים, אבל מאוחדים באמת- אנחנו זכאים לכך. ואיך נהייה מאוחדים? איך באמת נרגיש יחד- התורה אומרת שזה כולל את כוווולם מראשי העם ועד הפחותים.

אז יש לכך כמה "טיפים" שהם בעצם תיקון וחזרה בתשובה שגורמים לאחדות: 1. מי אני בכלל? מי החליט שדווקא אני שווה יותר מהשני. גם אם נראה לי שאני למדתי יותר תורה, או צדיק יותר- מה אני יודע בחבונות של ה' יתברך???

והשני שלעניות דעתי הוא גבוה יותר זה ההסתכלות שלנו מול ה' יתברך- מה המרחק ממני אליו? הרי "אין ערוך לך..."- אי אפשר להעריך את ה', המרחק ביננו כל כך עצום. אני כמעט אפס לידו. ואז אני מסתכל על החבר שלי- ומה המרחק ביננו? מה הקטע בכלל להשוות בין אפסים???

צריך להבין שהאחדות מקורה בענווה גדולה, שעליה אמר הרמב"ן שהיא טובה מכל המידות הטובות. אחרת כל החזרה בתשובה לא אמיתית, לא מתקבלת.

הרי מה זה תפילה? זה כמו קורבן. וידוע שמותר להקריב רק קורבן שלם. אם אני לא מאוחדת עם משהו מסוים, אין חיבור בין כל האיברים- ואז ממילא התפילה, התשובה, הקורבן שלי לא יכול להתקבל. וזה הבסיס להכל.

דרך אגב- היום ח"י אלול, יום הולדת לבעש"ט ולאדמור הזקן- בעל התניא. (היום יומולדת, היום יומולדת...) שהכניסו חיות בתוך אלול, להבין שהתשובה צריכה להעשות בשמחה, להביא לשמחה, ולא ח"ו לשברון... 

סתם, אוסף רעיונות, מחשבות ודברים ששמעתי מגדולים.  וואי, הלוואי שנזכה להבין אפילו מעט מהחסד הענקי הזה שנקרא "תשובה". 

חיימאושריםביותר!!! יעל.

אנחנו למדנו היום על ר"ה...אנונימי (פותח)

למדנו משהו ממש יפה שראש השנה חל השנה בשבת ועיקרו של ר"ר זהו תקיעת שופר ואסור לתקוע בשופר והשנה לא נתקע...שואלים למה לא תוקעים בשופר?משום חשש טלטול?אז מה עדיף שיהיה חש טלטול או שלא נקיים את מצוות החג העיקרי שזהו תקיעת שופר שעניינה להזכיר לה' שאנו מוכנים למסור את נפשנו כמו יצחק ואברהם אבינו...יש הלכה שאומרת שמי שלא תוקע בשופר בר"ה גם מאונס בסוף השנה יהיה צרה גדולה מאוד!אבל אם זה חל בשבת זה לא נקרא!בגלל שאנו מראים את קידוש ה' בזה שאנו לא מחללים את שם ה'!!!!

ותשובה ותפילה וצדקה מעבירים את רוע הגזירה...

מקווה שהסברתי נכון!!!

אני חושבת-מיכל160

שאני מבינה את הציטוט של עצמי- למרות שהוא ממש לא של עצמי...

כן,גם בנות לומדות לפעמים אורות...ומצליחות להבין("מי שלא יודעת יש פול ספרים עם באורים) וד"א-בחודש אלול נראה לי שרובנו לומדים אורות התשובה.

אורות התשובהאלעזר20

הרב קוק בעצמו היה לומד את אורות התשובה כל חודש אלול מחדש..

ולכל היראים מפני המפגש עם יום הדין,למה שלא תשנו פאזה?

זה יום המלכת ה' על כל העולם!זה יום של שמחה עצומה.של אהבת ה' עד אין קץ!!!

יום המלכת ה'-מיכל160

זה יום מפחיד!בת'כלס, ה' יורד אלינו ובבית כנסת יש תחושה שמלך מלכי המלכים נמצא לידך...

אז-אם מרגישים שעומדים מול הקב"ה בשלמות רבה אז וודאי שיש שמחה...אבל, נראה לי שרובנו לא זוכים לעמוד ביום הדין במצב מושלם....

אני חושבת שהשמחה העצומה זה דווקא בצאת יו"כ אחרי ששרים "לשנה האבאה בירושלים הבנויה" ומרגישים נקיים וקרובים לקב"ה ומייד מתחילים במצוות סוכה...

אחת החויות המיוחדות ביותר...

שמת לבאלעזר20

שבר"ה אין שום וידוי,תחנון,אבינו מלכינו? מה חז"ל שכחו שזה יום הדין??

ברור שיש דין וזה נורא וחייבים להזדעדע מזה.אבל למה להתמקד בזה?

עיקר היום הוא המלכת ה' יתברך עלינו!  "ויתנו לך כתר מלוכה"

למה להתמקד בפחד כשאפשר להתמקד בשמחה ומיתוכה לצמוח בעבודת ה' מאהבה?

.מיכל160

"גילו ברעדה"- אומנם המלכת ה' זה דבר ענק ומרומם אך גם מפחיד...

למה לא נאמר- "רעדו בגילה"- נראה לי שאומנם צריך לשמוח אך עם כל זה יש פחד...

אנשים- תגיבו!!!

זה לא מסר אישי 

שנה טובה!!!!

ובאותו עניןרותם
עבר עריכה על ידי יוכי בתאריך כ"א אלול תשס"ו 00:27

מצטערת שזה ארוך ניסיתי לתמצת שיחה של שעה וחצי אבל זה מהמם שווה לקרוא.

השבוע הרב שלי לארץ אמר משהו מהמם בשם הרב רא"ם שהוא שמע אותו בשיחה.

תמיד אומרים שבר"ה הקב"ה דן אותנו על כל המעשים שעשינו (מהגן אומרים את זה)
וה' דן אותנו על כל החטאים. וגם אחרי 120 הקב"ה דן אותנו על כל המעשים שלנו כל ה120 שנה.

אז מה קורה לבן אדם שנפתר בי"א תשרי??? הוא מגיע לשמים ויכול להגיד לקב"ה
"אתה לא זוכר דנת אותי לפני שבוע ואתמול מחלת לי על כל החטאים אני מודיע שאתה צריך להכניס אותי לגן-עדן" 
וזה סותר את כל מה שאומרים על כך שדנים אותנו על כל המעשים שלנו, הרי כל שנה דנים אז מה עוד פעם דנים אותנו???? 

אלא שהקב"ה מגיע בר"ה ולא בודק את פלוני למה הוא אתמול לא נטל ידים ולמה בחנוכה הוא הבליע את המילים
ובשבת לך-לך הוא הדליק את האור. אלא שהוא בא ואומר היום יום ההמלכה של המלך-הקב"ה בעולם
מי שבאמת רוצה לבוא ולעזור להמליך את ה' בעולם עוד שנה. נכנס לספר הצדיקים,
מי שלא רוצה או לא שם לב שה' שואל אותו נכנס לספר הרשעים ומי שמתלבט נכנס לספר הבינונייים.

וכל החזרה בתשובה היא לעמוד ולהגיד אני נקי ומוכן להמליך את ה' בעולם
ואח"כ ב10 ימי תשובה מנקים את המשרתים שיש להם ליכלוכי עבירות
עד שביום כיפור כולם עומדים נקיים לפני ה' לשרתו בשנה הקרובה.
וכל החזרה בתשובה היא כדי שנהיה ראויים להמליך את ה' בעולם ולשרתו.
(חוץ מזה שהחזרה בתשובה עוזרת לדין וחשבון של אחרי 120 שנה)

אז שנזכה להמליך את הקב"ה ולתקן עולם במלכות שד-י

ובציפיה לבנין אריאל.

אםאלעזר20
מישו מחפש דבר נחמד שקשור לתשובה,יש כאן בפורום מצגת די נחמדה על תשובה וקבלות לעתיד.לא הסכמתי לגמרי עם כל מה שמציגים שם אבל הרעיון הכללי ממש יפה!
זה נמצאאלעזר20

בשרשור "חזרתי" בתגובה "סליחה"...

תהנו

אבאאאאאאאאאאאאאנונימי (פותח)

יווו! הגדרת בדיוק איך אני ג"כ מרגישה עכשיו!

שנזכה באמת להתחזק במשך כל השנה ותמיד להיות בעליה.

שנזכה להיכתב ולהחתם לחיים טובים ולשלום,ושהשנה תבוא הגאולה השלמה בעזרת המלך הגיבור והנורא-הקדוש ברוך הוא.

אמן!

רעיון אחד יפה-מיכל160אחרונה

מתוך שיעור של הרב משה אליה....(ר"מ בישיבה הגבוהה בבית אל)

למה לא אומרים וידוי בר"ה??? הרי אחרי חודש אלול ה'שיא' הוא ר"ה ובסופו של דבר דווקא בר"ה לא אומרים וידוי???

כדי לענות על השאלה הזאת צריך לשאול שאלה מקדימה- למה אדם חוטא????

כי נכנסה בו רוח שטות, כי הוא לא זוכר שיש פה מישהו שמנהל את העולם וכל מעשיו נתונים אליו, ובעצם מהי מטרת קיומו בעולם....

הרי ר"ה הוא יום המלכת ה' וממילא אדם מתקרב לבוראו וכל היום (ר"ה) אומר שה' הוא מלך מלכי המלכים ומקבל את מלכותו עליו, ובין כה זו התשובה הטובה ביותר שהרי האדם מבין ומרגיש בכל נימיו- מי הוא המלך ושאת הכל הוא עושה בשבילו ובעצם מה מטרתו, בר"ה, בזמן המלכת ה' האדם מחדיר בעצמו זאת ולכן הוא לא נמצא במצב של חטא...

ודבר זה מתחדד אצלנו דווקא כשאנו ממליכים את ה' עלינו וזוכרים שהוא אבא של כולם... 

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך