תפילת חג ארוכה מדי היא הזדמנות לחלום. בשעה שהשפתיים והלשון עושות קופי פייסט מהמתפלל בכיסא לידי, המוח יכול לטייל לו למקום אחר.
ובכך מצאתי את עצמי חולם בהקיץ במוסף של חג. תחילה העפתי מבט (בדמיוני) בציור שהביאה הילדה מהגן, של מאזניים עם צד שחור וצד צהוב.
ואז עבר הדמיון על עבר המאזניים האמיתיות. אלו שנמצאות למעלה.
שנה אחת, תשפ"ה הייתה, ומשנגמרה שנה זו החלו אי שם למעלה לעשות את המאזן של עם ישראל. השטן כבר היה מוכן ומאורגן מאז תחילת אלול על ציודו וכליו, והתחיל להעמיס. אבל אליהו הנביא (או שמא זה היה רבי לוי יצחק מברדיטצ'ב? איננו יודעים), אפילו לא היה בסביבה. כך ישב לו השטן על הכיסא כאשר המאזניים הענקיות נוטות בכבדות לצד שלו, וחיכה לניצחון טכני.
לפתע נשמעו קולות של משאית מתקרבת. איטיות וזוחלת. מן האופק אפשר היה לראות משאית צבאית מתקרבת למקום שבו היינו. משאית עם מנוף.
על המשאית היה באגר אזרחי שהיה ניכר לעין שהוא חטף מטען חבלה. ועוד באגר אחד. שלם, אבל עם שמשה מנופצת. מתא הנהג של המשאית ירד לו אליהו הנביא והתחיל לכוון את המנוף.
אליהו עלה על המשאית, והחל מחבר את הבאגר אל עבר המנוף. ולאחר מכן הרים את הכלי הכבד והניח אותו על המאזניים שהתחילו להתנדנד עמוקות. אחרי שהכלי התייצב הוא שחרר את החיבורים מהכלי השבור.
ירד
והתחיל קושר את הבאגר הבא למנוף של המשאית שלו.
"הבאגר הראשון", כך הוא אמר. זה הבאגר של דוד ליבי. לא רק שהוא עשה מה שאמרו לו. אבא שלו הלך וקנה לו כלי כדי שיוכל להילחם בעזה.
אחר כך הוא התחיל להעמיס על המנוף עוד כלי. היה זה הבאגר של אברהם אזולאי. גם הוא, כלי שנקנה עבור המלחמה.
המאזניים כבר נטו לכיוון השני. אחר כך הגיעה עוד משאית צבאית. עם עוד איש בעל זקן לבן ארוך (ממתי ר' לוי יצחק למד נהיגה? אינני יודע, אבל בחלום בהקיץ כנראה הכל אפשרי). על המשאית הזו היה עוד כלי צבאי כבד ומפוייח שאפילו לא זיהיתי. אליהו (אני לא בטוח, בינתיים אני עונה אמן לעוד ברכה שמשתחררת לחלל סביבי) הוריד מהמשאית את הכלי המפוייח והניף גם אותו על על המאזניים.
המאזניים נשברו.
חשבתי שזה נגמר. אליהו הלך לקבינה, וחזר משם עם ההגה של המשאית אחרי שפירק אותו. והניח גם אותו על המאזניים השבורות.
זה ההגה של משה פלד. יהודי בן 80 שבמקום לשחק עם הנכדים נוהג במוביל טנקים.
ואז הסתכל על השטן בלעג. "אתה רוצה עוד? יש לי עוד משאית אם רק תרצה".
בצד השמאלי שלהם (זה של השטן) היה אפשר לראות גם דמות שחור-לבן עם ספרים.
כתרררר אההי אהההי אההי אי אי אי אי.
התעוררתי מהחלום, וחזרתי למלמל את מה שהסידור אומר שצריך להגיד.