למה יש בהריון כל כך הרבה תופעות לוואי???אני אמא

וואי, למה הריון זה דבר כל כך ארוך ולא נגמר?

ואיך שורדים עכשיו עוד חודשיים וחצי, עם עייפות פסיכית, נדודי שינה נוראיים (אני הולכת לישון, מתהפכת ומתהפכת, קמה אחרי שעה לשתות ולשנות אוירה, חוזרת למיטה, מתהפכת מתהפכת נרדמת בערך אחרי שעתיים, וזה לא משנה באיזה שעה הלכתי לישון, אני פשוט לא נרדמת!) התכווצויות שרירים ברגליים, כאבי גב, קוצר נשימה...

אה, וגם צירים, כל ערב, כואבים, לא כמו לידה אבל לא רק התקשות. ככה היה לי גם בהריון הקודם, צירים משבוע 25 בערך, אז אני לא דואגת שאלד מוקדם מדי, סתם איך שורדים את זה?

וגם טחורים וורידים ועוד כל מיני דברים מלבבים כאלה...

וזה אחרי שבשליש הראשון בערך לא חייתי, הייתי קורסת לשנ"צ של שלוש שעות ברגע שחזרתי מהעבודה. והבחילות וכל הכיף הזה...

 

ברוך ה' שההריון תקין והעובר בריא ואני בריאה ואין לי מחלות אמיתיות סתם תופעות רגילות שאין מה לעשות איתן...

 

מזדהה הרבה עם מה שאת כותבתשמ"פ

לא זכור לי שהריון שעבר היה קשוח ככה.


לפני שבועיים בערך ממש התפרקתי, ( בוקר קשוח אחרי בלי הרבה שינה כל שעה לשירותים, כאבים ברגליים, צירים, סחרחורת ואז הבן שלי התחיל לבכות ממשהו ופשוט הצטרפתי 😔 מסכן לא הבין מה קורה לי  )

במקרה הייתי האחות כמה ימים אח''כ והיא עשתה לי את השאלון של הדיכאון ורצתה שאני אפנה לעובדת סוציאלית....  הרגשתי ממש שכבר ממש קשה לייייי וחסרת אונים ( מציינת שאני ממש בעד טיפול רגשי/תרופתי ולגשת עם צריך ואני עם יד על הדופק לגבי זה, לא לזלזל)


אה וברור יש את הרגשות אשם איך אני יכולה להתלונן כשב"ה כולם בריאים ב"ה.


בפועל עזר לי ממש להתפרק כי עכשיו מרגישה יותר טוב ( כלומר, כל התופעות עדיין שם אבל לא מרגישה על הקצה )  


אז לא יודעת מה מיעצת לך אבל רק מזדהה ומקווה שזה נותן קצת כח וסתם ככה מיעצת לך לבדוק ברזל אצלי לא היה מאגרים ועכשיו אחרי כמה עירויים מתחילה להרגיש קצת שינוי לטובה

תודה על התגובה ❤️אני אמא

בתחילת ההריון ממש התפרקתי, עכשיו נפשית אני בטוב ברוך ה', רק פיזית לא. אבל נראה לי שגם בהריונות הקודמים היה ככה לקראת הסוף (למרות שההתחלה והאמצע היו בלי ספק יותר קשוחים בהריון הזה, אז אולי גם עכשיו יותר קשוח, כבר לא יודעת...)

 

מעניין מה שאת אומרת על ברזל, אני די בטוחה שיש לי חוסרים כלשהם כי אני מקיאה את המולטי ויטמין כאילו אני אלרגית אליו או משהו, פשוט לא נספג, מקיאה כמה דקות אחרי שלוקחת קבוע (וזה גם חדש מההריון הזה) אז לא לוקחת תוספים, רק חומצה פולית ומגנזיום. הרופאה שלי לא מפרגנת בבדיקות אז היא בכלל לא שלחה לבדיקת דם. 

תבדקי ברזל ובי 12שפוש

להיות עם ברזל נמוך זה סיוט. והיום יש פרינגקט שזה עירוי בפעם אחת אז בכלל זה רמה גבוהה.

ואני אחרי הריון שהיה גם מאתגר, למדתי בעז"ה את הלקח ומתכוונת להשקיע בעצמי עד ההריון הבא בספורט ותזונה טובה, ממש חשוב לשמור על הכוחות שלנו כדי לעמוד במשימה המדהימה הזו בטוב❤

מצטרפתשמ"פ

תבקשי מהרופא משפחה לא חייב רופא נשים.

אבל שיבדוק את ההמוגלובין וגם את הפרטין ( המאגרים ) כי אצלי הרופא נשים שלח רק להמוגלובין וזה לא היה נמוך ממש אבל הרופא משפחה ( חייבת להגיד מפרגן בבדיקות ) אמר לי לבדוק מאגרים ושלח אותי ל3 עירויים של פרינגקס ( לא תמיד 1 מספיק ) כי הם היו ריקים ממש.


יש גם מולטי ויטמין המסטיק אולי יהיה לך יותר טוב.


והצחקת אותי על זה שאמרת שלמדת מההריון כי אחרי הריון שעבר אמרתי לעצמי פעם הבאה אני נכנסת בכושר ומתמידה, אוכלת מאוזן וכו'

בפועל איך שנכנסתי להריון הייתי סמרטוט ועד שהתחלתי לעשות קצת כושר היה לי צירים וקיצור צוואר אז אני בשמירה ומצב בטטה ממש חחח ( לפחות זה שיש לי נפילות סוכר מכריח אותי לאכול יחסית סביר ) 

תודה לשתיכן!אני אמא

גם @שפוש 

ביקשתי בהודעה מהרופאת נשים. אבל בטח היא תענה לי רק אחרי יום כיפור, לא נורא...

 

המסטיק כן היה לי טוב, הוא מכיל רק חמישה דברים- ברזל, חומצה פולית, יוד, ויטמין די ווטימין סי. ואין אותו בבית מרקחת של הקופה, אז נגמר לי בערך לפני חודש ומאז לא לקחתי עוד. בכל מקרה אין בו נניח בי 12, ברזל זה באמת טוב שהיה בו וגם יוד זה חשוב בהריון לפי מה שהאחות אמרה לי. אני אנסה לחפש שוב בית מרקחת שמוכרים.

הזמנתי מאתר טבע כלשמ"פ

לא את המסטיק אבל את האבקה של אלטמן - הרבה יותר זול מהבית מרקחת

שווה לך לנסות שם

דווקא בי12 זה האחד מתחת ללשון ממש קטן אולי תנסי לקחת את זה לבד


 

וחידשת לגבי היוד, לא ידעתי

וגם הזכרת לי לקחת מגנזיום אומרים שזה טוב לכל מיני דברים 

תודה!אני אמא

אגב, אני לא מקיאה את המולטי ויטמין כי הוא ענק ומסריח, אין לי בעיה לבלוע כדורים ענקיים (בשלב הזה, בשליש הראשון בהחלט כן) הבעיה כשהוא מתחיל להתפרק בקיבה, אז הוא תמיד יוצא החוצה ולכן כל מיני חברות שונות לא עבדו לי, כאילו יש שם רכיב שהקיבה שלי לא יכולה להכיל אז היא זורקת הכל.

המגנזיום מציל אותי מהתכווצויות שריריםאני אמא

לא יודעת למה עוד הוא עוזר, אבל בלעדיו לא הייתי שורדת, קל לראות את ההבדל בין לילה שלקחתי מגנזיום ללילה ששכחתי. בלי מגנזיום אני מתעוררת מהתכווצויות שרירים נוראיות ברגליים כל שעתיים, עם מגנזיום בערך פעם פעמיים ולפעמים גם בכלל לא.

 

 

וואושמ"פאחרונה
אומרים שזה עוזר לישון יותר טוב, חרדות וכו' 
אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃


 

 

דווקא אצלנונעמי28

בצד של המשפחה של אמא שלי, היא כך כך גדולה (14 אחים) כבר בכלל אין קשר ומעקב בין הבני דודים ואפילו האחיינים

מרוב שהיא גדולה כי כל אחד עסוק במשפחה שלו.


ומצד האבא שיש רק שני אחים ומעט בני דודים, יותר ריאלי להיפגש והקפדנו יותר לשמור על קשר.

איזה חשקים היו לכן בהריונות? והם היו שונים בכל הרימעיין34
הריון?
🤣🤣🤣יהלומה..
מרגישה כבדהאפרסקה

אני מרגישה שאני מתניידת כמו איזו סבתא. כשאני יושבת אין לי כח לקום, בבוקר אין לי אנרגיה לצאת מהמיטה, כשאני הולכת אני לא מצליחה ללכת בנחת רק חושבת מתי ההליכה תסתיים.

והמשקל שלי סבבה, הכי נמוך שהיה לי בשנים האחרונות (61). וכשאני מבשלת נגיד במטבח אני עומדת בסבבה, כנ"ל כשאני מנקה.

אבל בכללי מרגישה שכל פעולה דורשת ממני משאבים שאין לי. בעבודה אפס מוטיבציה, בקושי גוררת את עצמי לעשות את המשימות הכי דחופות. אחרי העבודה, אם אני לא מתחילה ישר לנקות ולבשל, אני נזרקת על הספה ולא מצליחה לגרד את עצמי. אתמול בערב עשיתי קניות באושר עד, חשבתי לעצמי שעוד דקה אני מתרסקת על הרצפה מעייפות.

אני לוקחת ברזל וויטמין די (שאר הבדיקות יצאו סבבה), לא עושה ספורט בכלל רק בעבודה הולכת כל היום. יש לכן איזה רעיון? כיוון מה יכול לגרום לזה? ואולי אני סתם בטטה?

צריך להציב גבולות ברוריםזוית חדשה

לומר - אני לא זמינה מחוץ לשעות העבודה ופשוט לא לענות לטל' אם הוא מתקשר.

אם הוא מבקש משהו "ב5 דק'" שבפועל לוקח שעתיים, לומר לו את זה. "בסדר, אני אעשה את זה, אבל זה הולך לקחת לי שעתיים."

"אל תדאג סיכמנו שאעשה xyz ואעשה זאת. אין צורך להזכיר לי."

אני מנסה לאכול בריא. באמת.מאוהבת בילדי

אבל קשההה לי בלי שוקולד.

ולא. 2 קוביות לא מספיקות לי.

עם האוכל אני מסתדרת, עם הנשנושים פחות...

מה אתן אוכלות בתור נשנוש שהוא ללא סוכר וללא קמח?

אני רגילה לאכול עוגות ושוקולד, לפעמים חטיפים.

 

החלפתי את זה בסודה, פירות וירקות, מה עוד?

תודה ניקזמני

לגבי המייפל והדבש וכו' לא רוצה להגביל את עצמי יותר מדי בהנקה... אבל בהחלט גם מבחינה קלורית עדיף להתנזר לגמרי

המלצה למשהו מעניין לצפות בו?ytrewq
לבטטה בחודש תשיעי שרובצת כל היום עם הטלפון 🤦🏾‍♀️

סיימתי עכשיו לראות המירוץ למיליון, ממש אהבתי! לא חייב להיות בסגנון. מה שכן, אהבתי שקללות צונזרו, לא היו יותר מדי יחסים בין גבר לאישה (וגם אם כן זה היה ממש שולי ולא חלק מהתוכן) והלבוש של הנשים היה נסבל יחסית...


אני לא מצליחה לראות עונות ישנות יותר, אם מישהי יודעת איך אפשר לראות, אשמח! 

תכף יש דה ווייס אם את בקטעכנה שנטעה

רוצה לפרט מה הסגנון שאת אוהבת? אולי ידייק יותר.

ועוקבת לבטטה בחודש שביעי שמחפשת משו מרגיע כשהקטן נרדם.

לא מעניין אותי שירה...ytrewq
מקפיצהytrewq
ווארט ראית? יש שתי עונות.מתואמת
כןytrewq
פאוור קאפל, מעניין (לא יודעת כמה מתאים מבחינת לבושסטודנטית אלופה
ותוכן)
מה זה?ytrewq
קונספט דומה, אבל הזוגות הם באמת זוגותמרגול

ונשארים באותו מיקום

אבל יש משימות כל פעם וכזה…

יש סוטאז שמתאים ליותר מעלות.. (לנו יש של פוד אפיל)בת מלך =)
טעית בשרשור 🙃ytrewq
אני נורא אוהבת תכניות בישולאבי גילאחרונה

יש לחיים כהן השף תכנית בערוץ 11

שום פלפל ושמן זית העונה החדשה

כל פעם מראיין אדם אחר..

נורא מצחיק ויש בחיים משהו מאוד מרגיע.


אבל בכלל כשיש לי זמן אני מול תכניות בישול כאלה ואחרות 

תכונת ריצוי שבי כלפי חמותי, שהפכה לאנטיהדרים

אז אני וחמותי בדרכ מסתדרות פלוס פלוס ברמת שיתופים התייעצויות וכו, בשנה האחרונה מאז שלא חזרנו לצפון לאחר "סיום" המלחמה, חמותי נעשתה עוקצנית מהרגיל- תמיד הייתה זורקת הערות אבל מאחרי המלחמה ובייחוד מאז שהבן שלה לא חזר צפונה אלא נשארנו במרכז.

סה"כ היא אישה עם לב טוב מאוד, אמא וסבתא מדהימה, אבל מתערבת יותר מדי ומרשה לעצמה לשאול הכל, כנל לגבי חרדת נטישה שלה ורצון תמיד להיות מעורבת והסבתא הכי טובה (אוי ואבוי אם לאחד הנכדים כיף יותר בצד השני), גם כשהיינו גרים לידה בצפון היה לה קשה אם היינו מספר ימים ברצף אצל המשפחה שלי (שהיו רואים אותנו אז אחת לכמה חודשים).

כתוצאה מהמלחמה המשפחה שלי יותר נתראה איתנו ופחות הם בגלל המרחק, אנחנו לא גרים ליד שום צד אבל הצד שלי יותר קרוב עדיין אז יוצא שפעם בשבועיים נגיד אחותי באה לישון פה מביאה מתנות לילדים וכו וזה פשוט צורם לה .

היה יומולדת לבת שלי השבוע וזה היה בתאריך של בעלי , לא הזמנתי אותה ליומולדת של הבת שלי , זה היה בעיקר עם חברות, ואמא שלי ואחותי הגיעו ע"מ לעזור לי , נודע לה על זה (דרך בעלי לאחר שחקרה אותו למרות שביקשתי שלא יגיד ע"מ לא לצער אותה, מה גם שלא הזמנתי את אמא שלי מראש והיא באמת הגיעה לעזור לי כי אני בשבוע מטורף של ארגון שני ימי הולדת פלוס תינוק שמוציא שיניים), וגם הסיבה העיקרית שלא הזמנתי כי אם הם היו באים מהצפון הם היו נשארים לישון ולא התאים לי לארח (אציין שבכל מהלך המלחמה החלפנו את תפקיד חמי וחמותי ואירחנו אותם ואת אחים של בעלי כמעט בכל החגים כל שנה כי שכרנו דירות בתור מפונים והם היו במלונות ). בקיצור עשתה סרט לבעלי למה לא הוזמנו אנחנו גם סבתא וסבא, וכל זה בידיעה שהיא על רמקול כדי שאשמע , ואח"כ שאלה אם אמא שלי עוד אצלנו - כאילו מה אכפת לך ???

גרמה לבעלי ריב איתי ערב יום ההולדת שלו שאמא שלו צודקת ושאני אנטי אליה בזמן האחרון - (אצלו אנטי זה לא להתייחס אליה כמו אמא שלי בול, למרות שאני כל יומיים מחייגת אליה, יש וידאו קבוע עם הנכדים, ועוד), ולי נמאס לרצות אותה היא אישה שמפחדת שהנכדים והילדים לא יעניקו לה מספיק תשומת לב כמו שהיא רוצה וזה כבר משפיע לי על החיים גם מרחוק תמיד צריך ללכת בתפר הדק בין שלום בית לבין ריצוי שלה .

אני ובעלי רבנו לצערי מול הילדים במקום לחגוג לו בסוף יצא מעפן יצאנו איתם לאיזה נשנוש ביישוב וחזרנו בלי לשיר יומולדת ובלי כלום, הכל בגלל העקיצות שלה . ואכן שנים שלמות שגרתי שם ריציתי אותה והיום אני מגיעה למצב שמצד אחד מרחמת עליה כי. בינה שזה ממקום של חוסר הרצון לעודף יחס הזה, מצד שני לא מסוגלת יותר לסבול שיחות ממנה וכל הערה הכי קטנה שפעם הייתה עוברת לידי, היום גורמת לי לכעס ולרצון להתרחק ממנה .

דוגמא מלפני כמה שבועות - אמרה לבן שלי קניתי לך מלא הפתעות אבל תקבל אותן רק אם בכל פעם שאתה מתקשר לסבתא השנייה תתקשר גם אליי. אשכרה ילד בן 4 מניפולציה רגשית . ובעלי מאוד דומה לה באופי (רק מעודן יותר ברוך השם) אז מלא פיצולים שלנו שהוא מבין אותה לפני שהוא מבין אותי , היום כעס על הבן שלנו שלא רצה לדבר איתה אמרתי לו אתה לא יכול להכריח אותו לדבר עם סבתא אם הוא לא רוצה (כמובן רק אחרי שהיא ניתקה), ובטח שלא לכעוס על ילד אלא לכבד את רצונו

דוגמא נוספת בחג מסוים הודענו כשבועיים לפני החגהדרים
שבסוף לא נגיע, והגענו שבת לאחר מכן לא דיברה איתי כל השבת החמיצה פנים אמרה הילדים שלכם יחזירו לכם כשיגדלו, ואחכ אחרי שבוע שלא התקשרתי אליה תקפה אותי שחבל מאוד וככה מתחיל נתק משפחתי, וגם כשאמרתי לה שתפסתי מרחק כי היא כעסה אז היא אמרה אוקיי אבל שהגזמתי (כלומר היא עושה מעשים שגורמים לאנטי ואז נהיית הקורבן)
וואי, אחותי... זה נשמע ממש ממש מאתגריעל...

באמת מניפולציות והתנהגויות לא הגיוניות,

שבמקום לקרב רק מרחיקות וממש ברור התחושות שלך.

 

השאלה הגדולה היא איך את ובעלך נמצאים יחד באותו הצד ושהוא מבין אותך.

כי כרגע- הוא בעצם נתון בין 2 נשים שהוא אוהב וזה ממשלא קל עבורו.

את צריכה לחשוב בחכמה איך הוא מגיע להבנה של התחושות שלך ומצליח לשים לאמא שלו את הקו האדום, ברגישות אבל באופן ברור

נשמע קשוחכולנה
אם את בקטע להבין את הצד שלה אז מניחה שהיא נכנסה ללחץ לאבד את הקשר עם הנכדים, אם היא מבוגרת יש גם עניין של הקצנה שבאה עם הגיל. כמובן שלא צריך להסכים לכל גחמה שלה, אבל אם היה פעם קשר טוב בינכן אולי את יכולה לראות איך את נותנת לה את היחס ותשומת הלב שהם עדיין חשובים למרות המרחק, לפני שהיא דורשת אותם.

אוינעמי28אחרונה

באמת נשמע קשר מעיק ומניפולטיבי.


אני חושבת שמה שחשוב הוא שאת ובעלך תהיו באותו ראש מולה. להבין ולזהות את המניפולציות ולקבוע כללים איך להתנהל מולם.

משפטים או התנהגויות מסוימות שלא יזינו שוב ושוב את השרשרת הזאת.

נשמע שזה מפעיל אותו יותר מאשר אותך ואת יודעת לזהות את המניפולציה.


הייתי אפילו מתייעצת נקודתית עם איש מקצוע כי אלה דפוסים ידועים ויש ממש כללים איך להתנהל מולם.

התקנת התקןניקזמני

מחייב דימום? ז"א אם אני אחרי מקווה אז בהכרח אאסר?

 

תלוי בפסיק. כלומר לרוב יש דימומים קלים אבל אם אתרק לרגע 1
אחרי טבילה. לפי הפסיקה אצלנו זה לא אוסר
לא בהכרח. אבל אין לדעת מתי יתחיל לך דימום הסתגלות.עניינית
ההמלצה להתקין בימי הוסת כי כך יותר קל להתקין.
לא מחייב, אבל ממה שהבנתי בדר"כ כןסטודנטית אלופה

לי היו כמה ימים של כתמים, התקן לא הורמונלי.

לא בהכרח, לפי הפסיקה שלנו זה לא אוסר.

תבררי מה הפסיקה אצלכם

לא מחייב דימום. אבל יש פסיקות שעצם ההתקנהפרח חדשאחרונה

של ההתקן אוסרת

אז תבררי מה הפסיקה שלכם. 

שקיפות עורפית בן או בתעדן1000
שכחתי לשאול את הרופאה מה היא חושבת אם זה בן או בת מה אתן חושבות לפי התמונה

אף פעם לא הבנתי איך מתמונה כזו אפשר לדעת ממתקית

חחח
אבל בכל אופן הקפצתי לך.
נראה לי שרופאות או טכנאיות רנטגן יכולות לזהות.

אני לא חושבת שבזווית הזאתכמהה ליותר

של העובר אפשר לזהות את המין...

גם אני לא חושבת שאפשר ככהרק טוב!
אולי הצאט ידע?!
אומרים לפי הזווית כלפי מעלה יותר לכיוון בןעדן1000
וכלפי מטה יותר לכיוון בת
ככה מישהי אמרה לי גם והאמת צדקההלוואייי
אז לכאורה זה נראה בת אבל אני סתם אומרת אין לי שום ידע בתחום..
זה לא נראה כלפי מעלה?עדן1000
לא מבינה בזה..אולי..הלוואיייאחרונה
בדרך כלל אי אפשר לדעת בוודאות בשקיפותהלידה שלי

אולי יעניין אותך