מה שאני חושב עליו כל שנה בערב יום כיפורבינייש פתוח

בהקשר של דייטים, והוא שהיום לפני 6 שנים היה הדייט האחרון שלי.

מרוב בנות שמרחו אותי שבועות עד שהחליטו שבעצם אנחנו לא מתאימים, לפני הדייט הראשון (עד שבאיזה שלב למדתי לחתוך בעצמי כשהתכתבות לא מובילה מתישהו לדייט), או שבנות נעלמו ללא הסבר, לא רציתי לחזור לדייטים מאז הקורונה.

המצאתי תירוצים, שנשאר לי רק לעבור דירה עוד כמה חודשים, לסיים את החודש מילואים שבעוד 4 חודשים, רק נשאר לקנות רכב/ להחליף עבודה ואז אחזור לדייטים (החלטות שגם אותם יכולתי לדחות שוב ושוב).

רק כשהייתי בעזה היה לי זמן לחשבון נפש ושמתי לב לזה, ועכשיו כשהראש בחאן יונס ואיבדתי 4 חברים, אני שוב דוחה את החזרה לדייטים.

ומאז, כבר 6 שנים חלפו.

הפי

תצליח בעז"ה הרבה מתיקות השנה! 

ותשמור על עצמך שם

וואוארץ השוקולד
נשמע קשה, ליבי איתך.

אתה רוצה לשנות זאת? רוצה וחושש או שלא רוצה?

אם אתה רוצה וחושש, אולי שווה למצוא דמות מקצועית שתעזור להתמודד עם זה. אחרת, זה שיקול שלך ואני לא במקום להעיר מה נכון או לא בין השאר כי אני לא יודע....

גם אם רוצים, לא תמיד אפשרבינייש פתוח
למצוא בדיוק את האיש המקצוע עם הנסיון והידע מה בדיוק אפשר לעשות בשביל לאחות את הקרעים ובשביל ללמוד איך לא להגיע שוב לאותה הסיטואציה.
אפשר לנסות, מקסימוםקעלעברימבאר
אחד לא מתאים אז מנסים עוד אחד
נכוןארץ השוקולד
שווה לברר שזה איש מקצוע שעל פניו נשמע מתאים ויש עליו המלצות
מתאים להתחיל השנה לצאת לדייטים מחדשקעלעברימבאר
אם לא עכשיו, אימתי?
אחרי המלחמהבינייש פתוח

אני לא צריך להתמודד גם עם צפי לעוד גל של גוסטינג, וגם עם נפילה בקרב אפשרית בעתיד הקרוב של חברים קרובים 

כפרעליך תחזורadvfb

יאללה למה אתה מחכהה

יש בעיה קונקרטית תעלה אותה ותשים אותה מול העינים

אבל אם לא - יאללה תזוז, חבל כפרההה חבלל נסייךךךך

בנות ישראל מחכותתת

מחכות לעשות לי גוסטינגבינייש פתוח
ממש לא מחייבקעלעברימבאר
למה לא? זה ממש באופנה. אל תהיה כבדבינייש פתוח
תתקדם אח שליadvfb

מחשבות כאלה לא עוזרות לך

יצא לך גם לצאת עם בנות שלא עשו לך גוסטינג פה ושם?

תחזור ותקבע גבולות מאוד ברורים איך מנהלים איתך קשר ומה הדדליין שאליו אתה מוכן לחכות בכל שלב. גבולות זה דבר הכי חשוב בקשר. בראש ובראשונה כדי שתשמור על עצמך.

ישנחלת

יש יועצות נישואין ברשת. אינני יודעת אם הן עובדות עם גברים. הן מצוינות (דתיות).

אבל הן לבטח מכירות יועצים טובים. אנו מצטרפים לתגובות הממליצות על יעוץ מקצועי.

החיים כל כך קצרים, בן אדם. קום ועשה!

תחזור בשלוםכל קול קן כן

זה דבר ראשון

דבר שני- 6 שנים? אח שלו

בגלל כמה לא מחונכות שעשו לך גוסטינג

אתה עושה גוסטינג לכל הרווקות שעדיין לא פגשו אותך?

(לא יודע אם זה נחשב לגוסטינג אך הבנת את הרעיון)

והכי חשוב לרווקה שאמורה להיות אשתך?!

תחזור לפגישות, מי יודע אולי הפגישה הראשונה

שתהיה לך היא זו שתתחתן איתה.

אני רוצה להגיד משהו, לא בשביל לפגוע כמובן.מבולבלת מאדדדד
6 שנים לא יצאת לדייטים. ואמרת שכל שנה אתה חושב על זה שוב.

אני מבינה וברור לי שיש מניעות נוספות והכל.

אם אתה באמת לא רוצה לצאת- בחירה שלך כמובן. תתעלם מההמשך.

אבל תחשוב אם אתה לא מתרץ לעצמך תירוצים, אתה מאשים את הבנות האחרות (ואח"כ את שאר המצבים) ותכלס אתה היחיד שנדפק כאן. אתה יכול להאשים את מי שאתה רוצה, אבל *להם* זה לא מזיז. אתה היחיד שממשיך להינזק מזה.

ונראה שיש לך דעה מאד שלילית לגבי בחורות בגלל מה שחווית. הגיוני, אבל אתה מכניס לעצמך פחדים לראש בגלל מה שהיה, כשבפועל באמת שהמון בנות לא ככה.

בכל אופן, בהצלחה

אני לא מחפש לנקום באף אחתבינייש פתוח
אבל אני לא מספיק בטוח שאני יודע איך להתנהל על מנת שלא ליפול על עוד בנות כאלה
אפשר לנסות לברר עליהן לפניארץ השוקולד
רוב הסיכויים שרובן לא יעשו גוסטינג, זה החריג מאוד 
אולי כשתחזןר לנסות להזכיר את עצמך לחבריםתפוחית 1

הצעות שמגיעות מחברים לדעתי פחות סיכוי לתופעות שתארת

וגם אולי לא להתכתב המון לפני..לבקש לדבר בשיחה לקבוע פגישה ולהיםגש. כמו אצל דוסים..ואז שוב, פחות סיכוי להעלמות

בהצלחה!.

נכוןנחלת

אני לא בעד  לנהל שיחות ארוכות. לא בפלאפון, ולא במחשב. זה לא משקף. הכי קל

זה בכתיבה. מנסיוני, זה רק גורם לאכזבות. אפילו עוד לפני שנפגשים.

כדאי להיפגש. אם חשובה לך  תמונה, תבקש. אגב, גם זה לא בדיוק משקף. אבל ניהול קשר באמצעות שיחות

טלפוניות או תכתובת - זה לא זה. זו אשלייה.

יעוץ מקצועי - אני בעד במאה אחוז! ולא להמתין יותר. החיים עוברים צ'יק צאק.....   חבל להמתין.

וכמובן, תפילה. תפילה ועד פעם,תפילה. לבקש על הכל ולדבר איתו על כל מה שאתה מרגיש, חושש,

מקווה, בוכה...

יחד עם זאת, כן כדאי לגשת ליעוץ. האם אנו רק מתפללים כשאנו מחפשים עבודה, או עושים גם השתדלות?!

אבל זה מאוד אינדיבידואלי. אם אתה אדם שיודע להתפלל נכון ומתפלל המון, השם יראה לך את הדרך.

אבל בהחלט שהדרך תהיה ללכת לסדרה של שיחות עם איש מקצוע. בהחלט השתדלות טובה ונכונה.

השם כבר יתן לך את התשובה הנכונה. בעזרת השם.

וחוץ מזה, רב נחמן לא מרשה להתייאש! אז.....אסור!

אני קצת חולק עלייך על כתיבהמשהאחרונה

לכתיבה יש איכויות שלדיבור אין. בעיקר בתפעול של הנפש עצמה מול עצמה אבל גם מול אחרים. יכולת להביע מסר מורכב בלי ליפול לחיצוניות, למשל. יכולת לערוך טקסט לפני שהוא נשלח, יכולת לעקוף את המחסומים בפה ולעבור דרך הידיים. ועוד הרבה.

וגם יכולת לקרוא את זה בדיעבד. אחרי זמן. אחרי שהיה.

עצובנוגע, לא נוגע

קודם כל, שה' ישמור אותך ואת חבריך יחד עם שאר חיילינו, ושתצליחו במשימותיכם וננצח את המלחמה בקרוב בעז"ה

לא חוויתי בדיוק את מה שחווית, אבל ממשהו אחר שכן חוויתי אני ממליץ לך להתפלל חזק לה' שיזמן לך להכיר מישהי (לאו דווקא כמדוייטת) שתיצור לך חוויה חיובית שתפתח לך את הרצון. חוויה מתקנת. זה לפעמים יעיל יותר ומהיר יותר וכמובן כיפי יותר מאיש מקצוע, ובלי כל הקושי וחוסר הרצון של להתחיל לחפור בנפש ולמצוא זמן ומישהו מתאים וכל זה.

בסופו של דבר חוויה רגשית טובה שנוגעת בפנים חזקה יותר מדיבורים, עמוקים וחכמים ככל שיהיו..

אגבנוגע, לא נוגע

זה נכון גם בכללי בהרבה תחומים. צריך לשאוף ולחפש חווית טובות שמכוונות את הרצון של הנפש למקום נכון. לדוג' לפגוש אדם חכם באמת שמעורר בנו את הרצון להחכים.

ובהקשר של עבודת ה'- שיעור טוב, ניגון, תפילה מהלב.

אבל פה בא"י זה יותר מזה. בשיר שירת העשבים יש שלוש פסקאות מרבי נחמן שנעמי שמר חיברה ביניהן, כנראה מתוך אינטואציה פנימית.

שירת העשבים מחברת לה' ויוצרת ניגון אצל הרועה. ואז הלב שמתמלא מהשירה לא מסתפק בחיבור לעשבים, הוא מחפש חיבור לקרקע שהולידה את העשבים האלו, ומבין שהכל נמשך מארץ ישראל ומשתוקק אליה ואור גדול אזי נמשך ועולה מקדושתה של הארץ עליו. אז ק"ו שמי שנמצא בא"י ממש, יכול לזכות לקדושה גדולה ושלמה, אם רק ינסה להגיע אל הקדושה הזו ולא יחשוב שהקדושה נמצאת במקומות אחרים, נפשיים, רגשיים או פיזיים.

הקדושה הזו פשוט נמצאת, לא צריך להתאמץ יותר מדי להשיג אותה, צריך רק להתחבר אליה. לסלק את ההבנות הלא נכונות/שלמות לגבי מהי קדושה ולהיפתח להרגיש. זה לא רק שאנחנו תמיד מקיימים באופן תמידי מצווה- מצוות ישוב א"י, אלא זה שהקרקע עצמה של א"י קדושה. וזו קדושה מיוחדת- אנחנו דורכים עליה והיא קדושה. כלומר זו קדושה של החומר הבסיסי הפשוט.

אם נפנים באמת שתחת רגלינו יש קדושה, חוויית החיים תהיה אחרת. זה חיבור יסודי לה', הרבה יותר מרק ללמוד תורה, להתרגש בתפילה או מאיזה שיר. זה חיבור של הקיום הטבעי לה'. זה נכון כמובן גם בלי קשר לא"י, אבל החידוש הוא שפה זה הרבה יותר מורגש כי זה טבע המקום.

אתם רוצים לפרגן?advfb

תפרגנו על מעשה טוב ואז ממנו תדברו על התכונה שאתם אוהבים בה/ו באישיות.

דוגמא - 

תודה שאתה מפרגן לי כל הזמן, ממש אני רואה בזה את העין הטובה שלך

אתה אחד הניקים האהובים עליי בפורומיםקעלעברימבאר
הניק האהוב עליי...חתול זמני
אני מעריך שגם אתה תהיה הניק האהוב עליי בבוא הזמן,קעלעברימבאר

פשוט עדיין לא הכרתי אותך מספיק זמן בפרום  

אני מזמין אותך לַפּרוֹם.חתול זמני
מה הכוונה בו במי, על מי מדובר?הפי
באדם שאת רוצה לפרגן לוadvfb

זאת אומרת להתחיל לפרגן על המעשה הטוב שהאדם עשה - "איזה מעשה X טוב עשית"

ואז להגיד לו שזה לא רק המעשה אלא המעשה נובע מתכונה טובה שלו - "זה שעשית ככה זה מראה שאתה X Y Z"

למה בעצם?ריבוזום
מה עומד מאחורי ההצעה?

אני שואלת כי ספציפית לגבי מחמאות לילדים, דווקא הבנתי שעדיף להחמיא על מעשים, ועל מאמצים. ולהימנע מלהדביק תוויות של תכונות אופי (חיוביות, כמובן. שליליות זה מובן מאליו)

למה עדיף להמנע?advfb

את מציגה את זה כהנחת יסוד שאני לא כל כך מבין.

אדרבה, אם מדברים על ילדים - אדם תופס את עצמו עם תכונות חיוביות שהן מהותיות בשבילו, זה בונה לו תדמית טובה. 

והסיבה שאליה כיוונתי - ברגע שאת מפרגנת רק על מעשה יש בזה משהו שיטחי. אבל כאשר את מפרגנת על עצם האישיות בזה משהו הרבה יותר אישי והרבה יותר מחמיא. זה לראות את מי שמולך ממש ולא רק בתועלת שהוא עושה. כל אחד רוצה ש"יראו אותו".

כחתול זמני,חתול זמני

רצוני הוא להיות סמוי מן־העין.

אסבירריבוזום
לגבי ילדים, יש מחקרים בנושא. לדוגמא: נתנו לכמה ילדים לצייר ציור, לחלק החמיאו שהציור מקסים ושהם "ממש ציירים", ולחלק החמיאו על דברים ספציפיים בציור: "אני רואה שהשתמשת בהרבה צבעים. עבדת ממש קשה על הציור הזה!". משהו בסגנון. אחר כך הציעו לילדים לנסות משימת ציור מסובכת יותר. הילדים שהחמיאו להם המחמאה מהסוג הראשון נטו יותר להימנע, לעומת הילדים מסגנון המחמאה השניה שיותר קידמו בברכה אתגר חדש. 
המשךריבוזום

יש עוד מחקרים דומים.

הרעיון הוא שאם ילד מתרגל להתיחס לעצמו כ"חכם", "צייר", "מוכשר", "יפה", ורואה בזה את עצמו ואת הערך שלו - מה יקרה כשזה כבר לא יעבוד? אם הוא ינסה לפתור תרגיל ולא יצליח? הוא כבר לא יהיה חכם? אבל אם הוא לא יהיה חכם אז מה הוא בכלל? הוא ינסה לצייר ציור ולא יצליח - אז הוא כבר לא צייר, אבל אם כך, מה הוא שווה?

ולכן עדיף להחמיא על מאמץ, לחזק מסוגלות שמגיעה על ידי ניסיון, ולא להחמיא על כשרונות.

זה קצת שונה מהדוגמא הספציפית שנתת, לגבי עין טובה, כי בדוגמאות שלי מדובר על כשרונות ולא מידות. ושוב - גם מדובר על ילדים. אני צריכה לחשוב על ההבדל בין הדוגמא שלך לדוגמאות היותר ברורות של כשרונות, וגם כמובן על השוני בין הקשר חינוכי לקשר בין מבוגרים. 

אני רוצה לפרגן למישהו עם צרכים מיוחדיםהפי
למה? לא יודעת מלא אור אהבה חמלה רק להיות לידו זה עוזר לי להיות טובה יותר ולראות מה חשוב באמת בחיים

הוא כמובן לא קשור לכאן

יש הרבה, זה בעיהאני:)))))אחרונה
קורס קצינים בשנה הראשונהמסיבת ישרים

היי לכולם,

בעז"ה אנחנו נתחתן בחודש אב, ובאזור חנוכה שאחרי אני מתחיל תפקיד ג'וב בתור קצין פרוייקט דרך עתודה (עדיין אין שיבוץ לאיפה נהיה בארץ)

כל הזמן מדברים איתנו על קורס קצינים וואלה בא לי לצאת כי אי אפשר להתקדם בצהל בפיקודי אם אתה לא קצין

הקטע זה שאם נגיד אצא בתחילת התפקיד כלומר 3 חודש אחרי שנתחתן, אז זה אומר שכשאהיה בבהד אחד 3 חודש אחזור רק לשישי-שבת

ודיברתי איתה על זה והיא מוכנה ודוחפת אותי שאני אצא כדי שדלתות בצבא יפתחו.

אבל לאחרונה גיליתי שגם ההכשרה החילית היא שבועיות ואז זה יוצא חצי שנה של רק שישי-שבת, זה לא יותר מידי?

מה שאר החיילים הנשואים עושים?

אם קבעתם תאריך - לוקחים בחשבון שיהיה קשה בחודשיםפ.א.

הראשונים.

לא דוחים חתונה בגלל זה, ובוודאי לא לוותר על קורס הקצינים וההכשרה החיילית. ממש חשוב לטובת פיתוח הקריירה שלך בצבא ובהמשך באזרחות, עפ"י הניסיון שתצבור בצבא.  

מה שכן, ממליץ לתכנן בינכם מניעה בחודשים הראשונים. עד שתכנס למסלול שירות צבאי נוח מבחינת הבית.  

לא כל כך מסכימה. אבל לא כדאי להיכנס לויכוח.נחלת

רק חושבת שלאשתך יהיה קשה. שנה ראשונה יעשה לביתו....

חושבת שהקשר בין בני הזוג בתחילת דרכם, הוא החשוב ביותר.

נניח שזו היתה קרירה אחרת, לא צבאית?

הוא ציין שהתכנון לצאת לקורס 3 חודשים אחרי החתונהפ.א.אחרונה
כל שאת החוויות הראשונות של החודשים הראשונים של תחילת הנישואים, הם יעברו בנעימים.  
מחפשת המלצה לבתי מלון עם אוכל טוב/ צימר עם א. בוקרעינב66

באזור כייפי, ויפה עם מגוון אפשרויות לטייל ולכייף באזור..

חשבנו על אזור גוש עציון/עמק האלה/סובב ירושלים..

מתכננים חופשה חלומית לרגל יום נישואין ואחרי תקופה אינטנסיבית...

פנקו אותי בהמלצות מנסיון

תודה רבה!

להעביר לפורום המתאיםברוקוליאחרונה
נראלי זמן טוב לספרמבולבלת מאדדדד
ב"ה התארסתי לא מזמן

ותודה לכל מי שידע כבר ולא סיפר

בקרוב אצל כולם בע"ה!

מזל טוב!! שיהיה לכם הרבה טוב ביחד!!יעל מהדרום
דיי באמת(;?הפי
חח אין עליך 
מזל טוב!אנונימי 14
וואו מזל טובבברקאני

איזה מרגש

שתבנו בית קדוש ושמח ביחד

מבולבלתתתת!!!! מזזזלללל טווובבב!!!🤩🥰❤הרמוניה
מרגש ממשארץ השוקולד

מזל טוב,

שיתמלאו כל משאלות ליבכם לטובה בבית הנפלא שתקימו יחד באהבה, בריאות, שמחה ואושר לאורך שנים רבות

תודה רבה לכולם!🤗מבולבלת מאדדדד
מזל טוב!חדשכאן

איזה יופי!

שתזכו לבנות בית נאמן בישראל מתוך אהבה, שמחה, נחת ורווח!

איזה יופי, בשעה טובה!! הרבה נחת ושמחה!נפש חיה.
כיף לשמוע, מזל טוב!advfb
מזל טוב! איזה יופי ב"הוהוא ישמיענו
ברוך השם!נחלת

המון המון מזל טוב! כן תרבינה הודעות משמחות כאלו!

וואו יקרה! מזל טוב ענקי 🥳❤️נגמרו לי השמותאחרונה

איזו בשורה משמחת ומרגשת

בשעה טובה ומבורכת ממש

שתזכו לבניין עדי עד בשמחת עולם ובאהבה גדולה ❤️🌟🥳

אתם מרגישיםהרמוניה

את ההשגחה של הקב"ה בכל התהליך של הפגישות?

תשתפו

כןאדם פרו+אחרונה
זה מדהיםהפי

איך מעניין בו,  טעות אחת שלו

והוא לא רלוונטי

אם מישהו מאכזב אותי באמת פעם אחת

אני כבר לא רוצה אותו

גם אצלכן זה ככה? 

( שאלתי את הנשים בקהל ולא את הגברים ..

כי לא מעניינת אותי כאן הדעה שלכם)

אמןהפי
תמונות/מראה חיצוניאנונימי 14

רוצה להציע משהי מהעבודה לחבר.

חושש שאחד הצדדים לא יתלהב מהמראה החיצוני של השני. (שזה כמובן לגיטמי, פשוט החשש האמיתי שאחד הצדדים יבין שזה בגלל זה..)

מניח שהפתרון פשוט אבל לא חד לי מה לעשות.

אשמח להסבר קצר.

תודה.

נראה ליהרמוניה

-לשאול מראש את שני הצדדים אם יש דברים במראה חיצוני שקשה להם איתם והם עילה לפסול מבחינתם, ולפעול לפי זה.

-אם יש אפשרות להציע קודם לצד שפחות יתלהב בלי שהצד השני יודע שהציעו אותו. אולי לבקש פרטים משני הצדדים, ורשות להציע וכולי... ואח"כ אם התשובה שלילית להגיד שבסוף הצד השני תפוס.

פשוט תציעadvfb

נטית ליבי אומרת שזה לא אחריות שלך, מי שלא ירצה אז לא ירצה, אתה עשית את שלך.

האמת עברתי משהו דומהשבור לרסיסיםאחרונה

איזה הצעה שהצעתי לחבר.

תתיעץ עם אנשים שמבינים

שאלהאני:)))))

מישהו פה שאל על איך מתנהלים נכון בשידוכים ובפגישות ועניתם יפה, אני לא חדשה בשידוכים אבל אשמח לשמוע מהצד הגברי איך הייתם רוצים שהמדוייטת תתנהל, מה עושים ומה לא.

סתם רוצה לשפר את איכות הפגישות.

תודה רבה! אשריכם!

אם אינני טועה עיקר האיפור בעבר היה דווקא בהירחתול זמני

כמו הגיישות ביפן וכיו"ב

כי האיכרות היו שזופות ובנות המעמד העליון יכלו לשבת בבית ולכן היו בהירות יותר

אולי יעניין אותך