התייעצות בענייני מתבגרים- אמון ועישוןאנונימית בהו"ל

ילד בן 14.5 כבר תקופה ארוכה (מאז החופש הגדול) חשבנו שהוא מעשן- אחרי שהורים של חברים שגם מעשנים העירו את תשומת ליבינו.

הוא הכחיש כל הזמן. הוא יוצא עם החברים המון כולל בערבים- וחוזר בשעות מאוחרות למרות בקשותינו שיחזור עד שעה מסויימת שקבענו. אבל זה כבר לעניין אחר

מפה לשם, שבוע שעבר כשחזר הביתה נכנס מיד לחדר שם דאורדורנט. הרחתי מהחולצה שלו ריח עישון. אימתתי אותו והוא שוב הכחיש. אבל לי לא נותר לי ספק- הוא מעשן

היום בחג חזר שוב עם ריח סיגריות מהחולצה, אמרתי לו עישנת, לך תחליף חולצה והוא כבר לא הכחיש. קיבלתי אימות הבן שלי בן 14.5 מעשן😥😬

אם הייתן במקומנו איך הייתן מגיבות? גם לנושא השקר וגם לזה שהוא מעשן???

מקפיצה לך. תנסי לשאול גם בפורום אמהותיעל מהדרום

לגבי השקרשושק'ה

נשמע לי הגיוני לשקר כשהוא יודע שמה שהוא עשה הוא מעשה מאד מרחיק לכת.

לגבי העישון הייתי נזהרת ומתייעצת עם דמות שאתם סומכים עליה.

תכלס זה לא רק העישוןשושק'ה

זה גם ההגעה המאוחרת הביתה למרות הסיכום שלכם איתו ליותר מוקדם.

איך הקשר שלכם חוץ מזה? יש שיח פתוח? הוא יודע למה לחזור מוקדם יותר?

מה הצורך שלו בחברויות האלה דווקא?

בהצלחה!

לא קל בכלל אבל כדאי לקבל הדרכה כדי לעלות לדרך המלך

הקשר שלו איתנו ממש סבבה, ככה חשבתי לפחות😉אנונימית בהו"ל

בעלי במילואים רצופים כמעט, והוא כמעט לא מעורב אז יכול להיות שזה גם השפיע

והחברויות האלה דווקא - כי זה החברות כאן ביישוב, אין יותר מידי ברירה

נראה לי שצריך להפריד בין הנושאיםכורסא ירוקה

שקר זה דבר אחד ועישון זה דבר אחר.

מסייגת שהילדים שלי עדיין לא קרובים לגיל ההתבגרות (אלא אם סופרים את גיל שנתיים) אז הכל מחשבות תאורטיות. מאמינה שנשים עם נסיון יתנו תשובות מבוססות יותר.

על כל אחד מהדברים הייתי מדברת איתו בנפרד.

על השקר הייתי מנסה הכי הרבה שאני יכולה לדבר איתו בכנות ובלי אמוציות בלי רגשי (איך יכלת לשקר וכו). כאילו אנחנו מבינים שפחדת לומר, אבל..

ואז להגיד את מה שיש לכם. כן ברור להגיד שכואב לכם, אבל לא לייצר שיחה שכל כולה סביב רגשי אשמה לילד. זה רק ירחיק אותו עוד.

על העישון (ואולי גם על החזרה המאוחרת הביתה) זה הזמן שלכם להחליט קודם כל מה הקו שלכם. האם אתם מקבלים אותו לא משנה מה? האם אתם רוצים להבין אותו אבל כדי לשכנע להשתנות? האם כואב לכם בעיקר השקר ו/או הגיל הצעיר אבל בעוד 5 שנים ובכנות זה היה לכם סבבה? האם חשוב לכם קודם כל העקרונות שלכם ועמידה בכללי הבית וההשפעה על אחים קטנים אם יש?

כל השאלות האלה אמורות להשפיע על מה ואיך שתגידו לו.

אני ממש מאמינה בדיבור בכנות, כן לשקף מה אתם מרגישים, זה גם לא יפתיע אותו, הוא הסתיר כי ידע מה דעתכם, אבל לא לשים את עצמכם במרכז השיחה אלא אותו (לעניות דעתי האישית כמובן), ולנסות *לשניה אחת* לצאת מעמדת ההורה ורק רק לשמוע - האם בכלל יש משהו שמשנה לו כרגע במה שאתם אומרים? האם יש משהו שיגרום לו להתנהל בצורה כזו או אחרת או שכרגע הוא מתנסה ולא מעניין אותו כלום? זה שאלות מאד מאד קשות לשאול, ובטח שקשה להציג אותן באופן נייטרלי, וגם לקבל כל תשובה קשה ככל שתהיה, אבל אני מאמינה שאם מצליחים לשמוע את הדברים הקשים באופן רגוע ומכבד ומדגישים לו שאין תשובה נכונה אתם בדיוק לא רוצים להגיע למקום של השקר שנובע מפחד אלא להבין ולשמוע אותו. ולהסביר שזה לא מבטל את הדעות שלכם או התחושות שלכם, אבל בלי להבין את המקום שלו לא תצליחו לדבר בכנות, אז זה יכול לבסס פתח לשיח אמיתי ביניכם.

זה נשמע לי קשה בטירוף, ולא מכירה אותכם אז לא יודעת כמה זה המלצה הגיונית להתנהל בצורה ככ קרה בסיטואציה, אבל מהסתכלות חסרת נסיון אישי על הורים ומתבגרים זה מה שנראה לי

תודה על הדברים! העלת נק' חשובות אנחנו עוד נחשובאנונימית בהו"ל

עליהן

נוגעת באמת בנק' שמפריעות לי - כמו החשיפה של האחים הקטנים.. ואני עוד חושבת מה לענות להם

בן ה10 שלי שאול אותי "מה באמת xxx מעשן"?

דוגרי לא ידעתי מה לענות

למה לא לענות את האמת?רינת 35

משהו בסגנון..

"כן, לצערי הוא מעשן. זה מאד לא בריא אז אנחנו מקווים שהוא יפסיק בקרוב"

נשמע שהוא בחברה שלא טובה לוצהוב

וצריך להשקיע מחשבה איך להחליף את החברים איתם הוא מסתובב.

ואם הייתי חייבת להגיד משהו לילד הייתי אומרת לו שאני שמחה שהוא יודע כמה גרוע זה לעשן שבגלל זה הוא אמר שהוא לא.

ומדברת על לחץ חברתי שגורם לך לעשות דברים שלא חלמת עליהם ואיך אפשר להתמודד עם הלחץ בלי לוותר על החברה או העקרונות   לתת כלים להתמודדות עם לחץ חברתי.

אבל הכי חשוב בגיל הזה למצוא דרך להחליף חברה/ סביבה

מוסיפה שאת לא רוצה לדבר נגד החברים שלוצהוב
כדי שלא יהיה חשדן ומתנגד כשתנסי להעביר אותו לחברה אחרת
תודה על האמירה, אמרתי לו את זה.. "חשבתי על זהאנונימית בהו"ל

והבנתי למה שיקרת..ולמה ניסית להסתיר את זה.. כי אתה מבין כמה זה גרוע"

נראה שהוקל לו

מצד שני - שלא יחשוב  עכשיו השנה אמא מבינה אותי.. אז אני אמשיך

כן אני רוצה גם להציב כאן גבול ברור

וחברה מסובך להחליף.. אנחנו גרים ביישוב

וקטע שרוב החברים/הרבה מהם מעשנים

זה לא הכל המקומות ככה? אם יש כאן אמהות המתבגרים אשמח שישתפו מנסיונן

זה לא בכל המקומות ככה, אבל בהרבה ישובים כןמשתדלתלהיותאני

ממה שאני מכירה, בישובים זה יותר נפוץ, די מבאס אבל יש הרבה ישובים שזה באמת ממש ממש מקובל.

אני בכלל בכלל לא בעד, שונאת סיגריות וזה לא בריא, אבל אם זה באמת החברה שלו, צריך להעמיד את זה בפרופורציות, בגיל הזה לעשות משהו כנגד החברה זה מאוד מאוד מאתגר, זה סופר נורמלי שאם החברים שלי מעשנים גם הוא התחיל לעשן..

כן אני מתחילה להבין שביישובים זה יותר מקובל ובכללאנונימית בהו"ל

יש עוד התנהגויות שביישובים המתבגרים יותר לוקחים לקצה, מאשר בעיר

מעניין למה

אז מה לאפשר לו לעשן כי הרבה מהחבר'ה מעשנים? באמת אני לא יודעת מה לעשות 

אולי משעמום?אם_שמחה_הללויה
בערים יש יותר אופציות לעבוד, מקומות בילוי...
יכול להיות באמת.. כי הבילוי שלהם כאן הוא לעשותאנונימית בהו"ל
קומזיץ או פוייקה.. ואז סיגריה זה מתבקש😏🫣
הילדים שלי קטנים, אבל כן מניסיון עם אנשים סביבימשתדלתלהיותאני

קודם כל, מהכרות עם מעשנים וגם עם אנשים שעישנו בתור נערים, מכירה כאלו שעישנו בתור נערים, והיום לא מעשנים בכלל, וכאלו שכן מעשנים קצת אבל ממש לא הרבה.. ויש כאלו שגם היום מעשנים. ברור שזה ממכר, אבל זה לא חסר שליטה, באופן כללי בישובים אנשים מעשנים אבל לא כמויות מטורפות.. לא מכירה אנשים בוגרים שמסיימים חבילות, יותר מעשנים כשיושבים עם החברים..

הרבה מורידים כמויות סביב החתונה כי רוב הנשים שונאות את זה..

וכמעט כולם עישנו בתור נערים, נכון שגיל 14.5 זה קצת מוקדם, אבל כנראה שבכל מקרה זה היה קורה מתישהו..

(לדעתי אצלנו בישוב לא היה נערים שלא התנסו אף פעם בעישון, אולי רק נערים חננים)

אני שונאת את זה, הלוואי שהילדים שלי לא יעשנו, אבל אני יודעת שגם אם כן זה לא מעיד עליהם שום דבר רע, זה הנורמלי, מי שלא מעשן בכלל זה רק החנונים או נערים עם חוט שדרה מאוד חזק...

מה שמשמעותי בעיני מאוד יותר מאשר לגרום לו להפסיק לעשן זה ליצר איתו קשר חזק ומשמעותי, שלא נפגע גם כשהוא בוחר בחירות שאתם פחות אוהבים, 

ומצד שני מאפשר לכם כן לומר את האמירות שלכם ולנתב אותו לבחור בחירות נכונות יותר.

אני מתייעצת גם בחיים האמיתיים שומעת ש14.5 זהאנונימית בהו"ל

הגיל הסטנדרטי להתחיל להתנסות

גם הייתי בהלם, אבל מסתבר..

זה שהוא חש הקלה זה לא כי הוא החושב שזה מותרזמינה

הוא חש הקלה כי הבעת תגובה שמבינה את המקום שלו

לפי מה שכתבת את בנקודת פתיחה טובה- הוא מבין שאת מבינה אותו

הצעד הבא זה שיח על העניין שממשיך את הקו המכבד והמבין את הקונפליקט שהוא נמצא בו

אגב, זה נכון שביישובים זה נפוץ יותר בגיל צעיר אבל זכית שזה קורה כשאת רואה את זה כי יש לא מעט חבר'ה שמתחילים בצבא ואז כבר אין לך כמעט שליטה על העניין, פה יש לך הזדמנות לתת לו כלים להתמודדות עם לחץ חברתי בנושאים מורכבים

אגב, אני לא חושבת שצריך להחליף חברה ואני תוהה אם מי שכותבת את זה מבינה מה הולך בנוער היום

יש התמודדויות בכל מקום חשוב לתת לו כלים להתמודד כי היום זה עישון ומחר זה נושא אחר

ובכלל לגבי עישון- חשוב לי לדייק ולקבל פרופורציות, זה ממש לא בריא, וכשהבן שלי ניסה לעשן בגיל צעיר יותר מהבן שלך עשיתי לו מלא שיחות כמה כואב לי הלב על הבריאות שלו ובעיקר על ההתמכרות סביב זה אבל הוא לא עבר על שום דבר מוסרי ולא עבר על איזה פשע, זה לא אומר כלום על איזה בן אדם הוא, הוא סקרן והוא בגיל ההתבגרות. חשוב ממש לזכור את זה ולראות את זה מול העיניים כשבאים להתייחס לנושא.

תודה על העידוד! אני ממש שמחה שאנחנו יודעים על זהאנונימית בהו"ל

וזה התגלה, אבל חוששת שלא אדע לתת לו כלים נכונים להתמודדות

כי אני לא כזו שחנש"ית או דברנית מידי

ותכלס שאני חושבת על דרכי התמודדות הדבר הראשון שעולה לי לראש זה פשוט תתמודד, תהיה חזק מול לחץ חברתי,תשמור על העקרונות שלך

בגיל הזה בעיקר שיחות שיחות שיחותזמינה

הקשר עם הנער זה ממש ממש חשוב

לשדר לו אמון, חיבור ואהבה

מתוך כך הצבת גבולות

כי אם תגידי לו לא לעשן ותטילי סנקציות רוב הסיכויים שהוא יסתיר את זה יותר טוב ממה שעשה עד עכשיו...

גבולות בגיל הזה מגיעים דרך קשר טוב ומתוכו שיחה והסבר שזה מאוד מאתגר בגיל הזה אבל משמעותי מאוד להמשך הדרך.

בגיל ההתבגרות החברה היא נקודה משמעותית והוא רוצה להשתלב בחברה ולהנות איתם, זה חלק מבניין האישיות שלו, שהוא בודק את העולם. אם אתם תצליחו להיות גורם משמעותי עבורו זה יתן לו כח להתמודד עם זה (אם הוא ירצה לא לעשן כמובן, זו בסופו של דבר בחירה שלו). אבל אם תלחמו בזה זה יהפוך להיות משהו שהוא עושה כנגדכם, מרד בכם, ובמקום שזה יהיה ארוע חולף זה יכול להתעצם אף לעוד מצבים שאתם לא אוהבים כי כחלק מהרצון לבנות אישיות עצמאית הוא רוצה לבחור את דרכו, ואם אתם תגבילו אותו בלי מעטפת מתאימה הוא יעשה את זה כנגדכם ואם תהיה מעטפת מתאימה זה יקרה בליווי שלכם ותזכו שבניין האישיות שלו לא יהיה כנגדכם אלא יחד אתכם

תפילות זה ממש לא פשוט

ואני לא יכולה להבטיח תוצאות לרוחכם

בעז"ה תפילות שהקב"ה יתן לו תבונה להוביל את חייו בדרך שתבנה אותו בטוב🙏🏻

המלצה לספר בעניין- בוסר המלאכים

מבינה שעיקר החינוך בגיל ההתבגרות הוא מתוך שיחאנונימית בהו"ל

אני ממש לא כזו, לא ממש דברנית, תהליכית

אני יותר תכלסית, דוגרית, שתקנית..

עדין אני חושבת, יותר נכון מקווה שאצליח להיות משמעותית בשבילו למרות זאת

ולעניין המעטפת- מתחברת לזה, רוצה שנהיה שם עבורו ושיעבור את גיל ההתבגרות בליווי שלנו

אבל איך בדיוק? למשל בעניין הסיגריות: איך נכון להתנהל? איך ללוות אותו הזה?

כרגע פשוט החלטנו לא לומר לו שום מילה בעניין הסיגריות עד שנגבש עמדה

ותודה על הספר, אחפש 

קטונתי לתת עצות בנושא גיל ההתבגרותזמינה

אבל מבחינתי מעטפת זה לתת אמון בילד ומתוך כך לבוא לדבר איתו בלי שיפוטיות וביקורת, זה לא אומר שתסכימי לכל מה שהוא יגיד לך אבל זה יאפשר לך לשמוע מה עובר עליו.

ומסכימה עם אחת ההודעות שנכתבו על חשיבות ניצול כל רגע לזמן איכות, כל הזדמנות שאפשר לפתוח שיחה איתו. דברים עוברים עליהם חשוב שנשמע אותם.

כמו כולנו- אנחנו יכולים להפתח רגשית כשיש לנו בטחון שנוכל לומר הכל בלי הערות שיפוטיות (תחשבי על הקשר שלך עם בעלך כמה את רוצה שיקבל אותך כפי שאת וכמה חשוב שיח פתוח) מתוך כך ניתן לומר מה את חושבת ולהביע עמדה

וזה ממש חשוב שתביעי עמדה כי אחרת הוא ישאר עם העצות של החברים שלו, אבל כדי שהוא יהיה פנוי רגשית לשמוע אותך חשוב שיהיה לו בטחון שהוא יוכל לומר את כל העולה על רוחו ויקבלו אותו כפי שהוא.

אגב, זה שאת תכליתית יותר זה יכול לפעול לטובתך כי אז את באמת תוכלי לאפשר לו לדבר

אגב, לגבי העישון, יש לכם בסביבה אנשים שמעשנים? כי בד"כ לאנשים כאלה יש בעיות בריאות ואז השיחות לא רק תיאורטיות אלא גם ממחישות לנער ממש לאן זה מוביל (לנו בסביבה היה אדם כזה ובשיחות "על הדרך" הייתי מזכירה אותו בהקשרים שונים על מצבו הרפואי וזה עשה את שלו, כי לא עשיתי הרצאה אלא שיתפתי סתם ככה ..)

כן חמי מעשן והוא אפילו חולה כנראה מהעישון. אז הבןאנונימית בהו"ל

אומר "בסדר מה עוד שישים שנה.."

אין לו באמת את הראיה הרחבה, ההסתגלות קדימה

הוא תקוע בגרון ועכשיו כיאה לגיל ההתבגרות

ניסיתי גם לומר לו שלמעשנים קשה לרוץ וכו' אולי זה יחלחל כי ספורט הוא ממש אוהב

עכשיו קוראת את התיקון האוטומטי🫣התכוונתי תקוע בכאןאנונימית בהו"ל
ועכשיו
הייתי מתיעצת עם איש מקצוע אבל מעלה עוד נקודהמקרמה

מאיפה המימון לסיגריות?

סיגריות זה לא דבר זול...

אז גם אם הוא לא ממש קונה בכסף ו"משנורר" סיגריות-

יש לו ספונסר וכנראה יש לזה גם איזשהו מחיר שהוא צריך לשלם

והמחיר הזה גם בעייתי

נראה לי ה

אין לי מושג מאיפה המימון.. יש לו מעט כסף ומניחהאנונימית בהו"ל
שהוא גם משונרר מחברים שעובדים ויש להם די הרבה כסף
תגידי לו שזה יכול להפסיק את הצמיחה שלו לגובהים...

שמעתי את זה פעם, אבל לא בטוחה לגבי זה

ותגידי לו שעישון סביל פוגע עוד יותר בבריאות והוא צעיר וחבל
תראי לו נזקים של העישון

ילדים בגיל כזה מאוד מושפעים חברתית, צריך לחזק אצלו את הביטחון העצמי לעודד אותו להחליף קבוצת חברים. אולי חוג או משהו אחר שמעניין אותו.

ותגידי לו שכל הכבוד שאמר את האמת בסוף, שאתם לא מסכימים שישקר לכם

מחיפוש קצר עכשיו לא אומרים כלום על גובהים...

אבל מדברים מלא על ניזקי עישון באינטרנט ובמיוחד בגיל הצעיר. אפילו תגידי לו שיעשה חיפוש ויקרא על זה בעצמו

אין לי עדיין מתבגריםאם_שמחה_הללויה

אז מנסה לענות כמתבגרת שהייתי🤔

גדלתי בסביבה חילונית, בסביבה היו מעשנים ושותים וגם אני הושפעתי מזה במידה כלשהי.( היום לא שותה ולא מעשנת, אם זה ירגיע😁)

מה שבטוח גבולות קשיחים זה לא משהו שעזר, פשוט גרם לשקר ולהתרחק עוד יותר.

אני חושבת אהבה, פתיחות, הכלה, שפשוט כיף בבית, אפשרות להזמין חברים הביתה (ואז את רואה גם עם מי מסתובב) יכולים לעזר. וכמובן תפילות (אני חושבת שהתפילות של אמא שלי ממש שמרו עליי למרות הסביבה הגרועה)

יש פודקאסטים "מהתמכרות לגאולה" ששם יש כל מיני סיפורים אישיים של אנשים שיצאו מהתמכרויות ומעבירים מסר כמה לא כדאי להכנס לזה. אומנם סיגריות זה התמכרות קלה יחסית, אבל כדאי לעצור אותה כי זה פשוט כל כך פוגע באיכות חיים להיות מכור למשהו. החיים יפים גם בלי כל השטויות האלה.

בקיצור לפעמים צריך לזעזע , כי נראה לי מתבגר לא רואה איזה השלכות יש לזה. אולי לשמוע פודקאסט ולספר כדרך אגב אפילו לבעל כשהוא נמצא לידך ושהילד יספוג.

וגם יש את הספר של עינת נתן למתבגריםאם_שמחה_הללויה
לא קראתי, אבל בטח יש שם עצות זהב, היא מדריכת הורים טובה
מה השם שלו?יערת דבש
מתבגרים סיפור אהבהDoughnut
נראלי קוראים לו "משלנו- מתבגרים סיפור אהבה"אם_שמחה_הללויה
היום הלכתי לרכוש אותו. תודה על העצהאנונימית בהו"ל
תעדכני איך הואאם_שמחה_הללויה
נשאבתי כל השבת וקראתי וממש נהנתי והחכמתיאנונימית בהו"ל
ספר מצויין 
עשית לי חשק לקרוא! במיוחדאם_שמחה_הללויה

שהגדולה שלי כבר מראה סימני גיל ההתבגרות

קראתי את הספר הראשון שלה "חיים שלי " זה לגילאים יותר קטנים וגם אהבתי.

האמת שאני תוהה עד כמה באמת ההכלה היא זו שתמנעאנונימית בהו"ל

ממנו התנהגויות כאלה

נזכרתי שיומיים לפני שגיליתי סופית על זה שמעשן,  שוחחנו בעניין (אני פתחתי את השיח) ושאלתי למה בעצם אנשים מעשנים? מה זה נותן להם? והוא ענה לי שזה מרגיע

שאלתי מרגיע כמו משחק כדורגל? מוזיקה? שינה?

חיפשתי דברים שהוא אוהב

והוא ענה לא. זה מרגיע ממש, משהו שאין בשום פעילות אחרת

אולי הייתי מכילה מידי, חיפשתי את הלמה.. אולי הייתי צריכה לשדר שזה משהו שבכלל לא עושים למרות התמורה שבזה

אני חושבת שהיית בסדר גמור שחיפשת את הלמה,אם_שמחה_הללויה

את השורש של הבעיה.

הרי את זה שאת נגד הוא יודע.

דווקא ההתעניינות בלמה יש לו את הצורך הזה , מראה לו שאכפת לך ממנו, שאת אוהבת אותו.

וגם התשובה שלו מראה כמה פתיחות יש בינכם, הרי הוא יכל גם לשקר או לשתוק פשוט.

הוא באמת מנסה לפתור את הבעיה שלואם_שמחה_הללויה
שהוא צריך להרגע. אבל הבעיה בעישון שהיא פותרת בעיה אחת, אבל יוצרת בעיה שנייה שהיא התמכרות
בדיוק וזה מה שמלחיץ אותי יותר, שהוא מעשן לצורךאנונימית בהו"ל

הירגעות

ולא סתם בשביל הכיף 

בדיוק. זאת הנקודה העיקרית לדעתיאם_שמחה_הללויה

לא הגבולות שלכם ולא הלחץ החברתי, אלא למצוא את השורש.

יש סוגים של אנשים. יש אנשים שמנסים, אחרי זה מדי פעם במפגשים חברתיים מעשנים, אבל זה לא ממכר אותם וקל להם להפסיק.

ויש אנשים שההתמכרות ממלאת אצלם חסך כלשהו (אהבה, הערכה, בטחון עצמי וכו')

ואז הם הופכים להיות ממש תלויים בדבר הזה,

אני יודעת שאת לא אישה של דיבורים ובכללי בטח קשה למצוא פניות ולהגיע לשיחות עומק כאלה עם מתבגרים, אבל אולי תנסי לשמוע עדויות של אנשים שהיו מכורים ואז תצליחי גם בעצמך להבין על מה זה יושב ולהעביר את זה לבן שלך.

אולם זה רק עישון וזה כביכול התמכרות קלה מחומרים אחרים, אבל זה התמכרות. זה משהו שלוקח את החופש שלך. כל בן אדם רוצה להיות חופשי.

על השלכות ארוכות טווח קשה יותר למתבגר להסתכל, עכשיו הם בריאים צעירים ויפים וחושבים שזה יהיה לנצח, אבל לשים לב לזה שזה לוקח את החופש שלך אולי הוא כן יצליח.

תודה!! התחלתי לחפש מידע באינטרנט ואכן הגעתי לעדויואנונימית בהו"ל

לעדויות של אנשים

חשבתי להראות לו את העדויות האלה

עוד חושבת אם זה נכון

זהו, אולי זה קשה מדי לצפייה ולעיכול בגיל הזהאם_שמחה_הללויה

אבל מצד שני אם הוא בגיל מתאים להתחיל לעשן הוא בגיל מתאים לשמוע את ההשלכות של התמכרויות

תחשבי מה מונע ממך התנהגויות כאלהאפונה

האם את אוכלת רק מה טוב לגוף שלך?

כשאת מדוכאת את יוצאת להליכה בשמש או פותחת מקרר...?

את מבלה במסך כמה שצריך או יותר מדי?

אם גם את אנושית וגם את נופלת לפעמים באזורים החלשים למרות שאת יודעת מה נכון וטוב -

אז קודם כל שתפי אותו בזה

לא כדי לתת לגיטימציה לנפילה אלא כדי לתת לו מודלינג, של מישהי שיש פער בין הרצון שלה לבין היכולת לבחור. מישהי עם חולשות.

קצת כמו ההינדיק...

ומשם אפשר לדבר על איך לחזק את הרצון, להתמודד עם נפילות וכו'.

ובעניין היכולת לבחור -

אנחנו יכולים לבחור כאשר שתי האפשרויות מונחות לפנינו. אבל אצל ילדים, שהמח שלהם עדיין מתפתח ולא בשל, יש קושי לעשות אינטגרציה בין רצונות שונים ולהכיל מורכבות, ככה שכשהילד עסוק בהשתייכות לחבר'ה, כל הערכים האחרים נדחקים לאחורי המח שלו ואין לו בחירה אמיתית באיזור הזה.

הייתי מדברת איתו בדיוק על זה, כדי לנרמל את העניין ולהפיג את הבדידות (עימו אנוכי בצרה).

ובעיקר כדי לשנות את הסיפור שיש לו על עצמו.

מעל התשתית הזו הוא יכול להיעזר בכם כדי לבחור אחרת.

תודה על זה! נתת לי נק' חשובה לפתוח שיחהאנונימית בהו"ל
נושא העישון שונה מנושא השקראמאשוני

ונושא השקר דומה לאי עמידה בזמנים.

בגדול הוא רואה באמירות שלכם סוג של המלצה בלבד לאיך החיים שלו אמורים להתנהל ולא גבולות של ממש.

הוא עוד צעיר, זה לא שהוא בן 17, 18.

כמו שלא שייך שהוא יקח את האוטו ויסע, ככה לא שייך שיסתובב איפה שבא לו, יעשה מה שבא לו ויחזור מתי שבא לו.

הייתי הולכת להדרכת הורים בשלב הזה כדי להבין איך להציב גבולות. מצד אחד בלי אנטי ומצב שני בלי שיתפרש כהמלצה בלבד.

בדיוק. נראה שבדברים האלה קשה לו ממש לקבל סמכותאנונימית בהו"ל

שלנו

בדברים אחרים הוא כן מקבל- למשל בבקשות לעזרה בבית

אבל מתי לחזור בזה הוא מצפצף עלינו. והאמת שפעם יצאתי כזה לראות מה עושים בשעות האלה וראיתי המון ילדים. זה לא שהיו שם בודדים

ב22:00 רק יש להם ערבית..

ולעניין אותי מה דעתך לגבי העישון ואיך היית מגיבה

לגבי העישוןאמאשוני

אני חושבת שזה שיחות שנבנות מאחת לשניה,

אני לא יודעת מה השיח שלכם בכללי,

אני יכולה להגיד שעם הבן שלי אנחנו מדברים הרבה על אחריות וגבולות ומשמעת והשלכות.

מדברים הרבה על העתיד, מה השאיפות שלך ולאן אתה רוצה להגיע,

מכניסים גם את היכולות והכוחות, אבל מדגישים שבלי רצון אי אפשר להגיע ולכן לא משנה מה אנחנו רוצים אלא מה הוא רוצה והוא צריך לקחת אחריות כבר עכשיו על דברים שיקבעו את העתיד שלו.

ומשם מתחילים יותר דיונים וגם שומעים את דעתו.

מצד שני יש דברים שברור לי שצריך שנהיה "על זה"

כי הוא עדיין לא יכול לקחת אחריות על זה אבל הכל בשיח ובשקיפות למה חשוב לנו הפיקוח ההדוק.

בנוסף אנחנו מדברים על מה מושך אותו לכיוונים לא טובים, נותנים לזה מקום ומשקפים את מה שמניע אותו ומשתדלים להציע אלטרנטיבות כדי להתמודד עם המניע.

האם נגלה יום אחד שהוא עושה דברים למרות כל הפיקוח ולמרות השיחות?

בהחלט יכול להיות שכן, אבל אנחנו צריכים לעשות את כל ההשתדלות שלנו ולעזור לו לבחור נכון בכל הכלים העומדים ברשותנו.

מה הוא בוחר לעשות מעבר לזה, זה כבר עניין שלו, אין לנו שליטה הרמטית.

למשל בדוגמה שלכם הייתי מדברת הרבה על הצורך שלנו בשייכות חברתית, על ראיית האדם כ"טיפוס להקה" ושחייבים את הביחד כדי לשרוד.

גם בראייה רוחנית, יש עניין גדול למניין ולהשתייכות לציבור.

אחרי שמבינים שאי אפשר בלי חברה, ושהצורך הזה טבוע בנו חזק מבינים מה הכוח החזק של השפעה חברתית,

ואז אפשר לדון על הבחירות בתוך הצורך המולד שלנו בחברה.

למשל אם גרים בשכונה פחות טובה, אפשר להתחבר לחברים משכונה אחרת,

לבחור מתוך הכיתה את החברים עם ההשפעה המיטיבה מראש במקום לנסות למצוא חן בעיני חברים שאנחנו לא רוצים להידמות להם.

בנוסף בעניין החברה, האם הוא התחיל ט'? אם כן זה יכול להיות טריגר כי בעצם הסביבה החברתית משתנה וזה מאפשר מצד אחד לילדים שפחות באו לידי ביטוי בחברה עד כה, לנסות לפרוח מחדש,

מצד שני לילדים עם קשרים חברתיים יציבים זה עלול לערער את היציבות.

כדאי לנסות לגשש אם זה יושב על זה בין השאר.

בנוגע לעישון עצמו אין לי נסיון עם זה ספציפית אבל נראה לי כדאי לדבר על ההשלכות לטווח ארוך.

השלכות בריאותיות, נפשיות (תלות), סביבתיות, כלכליות, והקושי בהמשך להיגמל מההרגל.

גם אם בהמשך ירצה לעשן, יש הבדל גדול בין להתחיל בגיל 14 לבין להתחיל בגיל 18. (גם אם יתחיל בגיל 17 זה עדיין שונה)

מסר נוסף שצריך להעביר וגם הוא נדבך על גבי נדבך, שאתם כאן בשבילו ובשביל לתמוך בו לבחור נכון ולכן כדאי שהוא ישתף אתכם בקשיים שלו ולא ינסה להסתיר אותם.

בנושא הזה אולי אפשר להתייעץ גם עם אנשי חינוך שעוסקים בגיל הזה. (רמים בישיבות תיכוניות וכד')

בד"כ אני פחות כותבת על תחומים שאין לי בהם נסיון ממשי, אז קחי את זה בתור מחשבות ולא המלצות,

בסוף הניסיון שלי עם הגיל הזה הוא עם ילד אחד בחטיבה עדיין. זה לא מספיק פרספקטיבה כדי להשליך על מקרים אחרים.

תודה רבה!! מדהים השיח שלך עם הבן והכיוון של השאיפהאנונימית בהו"ל

והעתיד. זה לא משהו שהשקעתי בו לצערי, ומרגישה שכבר מאוחר להתחיל רק עכשיו איתו

עכשיו נתחיל עם האחים הקטנים

ולעניין ההקשר שעשית להתחלת כיתה ט, כן מאוד יכול להיות שזה קשור

הוא התחיל פנימייה תיכונית ואגב הוא אמר לי שבפנימייה לשביעיסטים ולשמינסטים מותר לעשן

תודהאמאשוני

זה ממש לא מאוחר להתחיל לדבר על העתיד..

מניחה שכשבחרתם ישיבה תיכונית גם דנתם בזה.

לגבי עישון של שביעיסטים ושמיניסטים, זה רק מוכיח את הטענה שגיל 14.5 זה לא מתאים.

כמו ששביעסיטים ושמיניסטים מוציאים רישיון נהיגה והוא לא...

הבשלות לקבלת החלטות מתפתחת משנה לשנה ולכן עדיין הוא לא בשל להפעיל שיקול דעת בנושא שישפיע בצורה מהותית על החיים שלו בהמשך ולכן אתם מפעילים שיקול דעת בשבילו תוך שקיפות מולו.

לגבי הפנימייה כדאי לראות שטוב לו שם.

שיש לו תנאים הולמים. שהוא מוצא את עצמו שם.

החבר'ה שהוא מעשן איתם הם חברים ללימודים או חברים של חופש?

אולי כדאי לצייד אותו בפינוקים כדי שירגיש עטוף ויבין שחשוב לכם להשקיע בו בין השאר כדי שלא יצטרך לאמצעים פחות כדאיים.

כדאי גם לדבר עם בעלך ולהבין איך הוא יכול להחזיר את המושכות של דמות אב בבית.

אצלנו למשל שמתי לב שזה ממש השפיע.

כרגע הם בפיצוצים בלתי נגמרים כי ישר מהמילואים יצאנו לחופשת חגים של הילדים, אבל גם זה ממחיש לי כמה הקשר ביניהם מהותי לשניהם וכמה הם לא רגילים להיות ביחד וצריכים ללמוד לתקשר "גברית".

החברים הם מהפנימייה ומהחופש. הישיבה מאוד משחררתאנונימית בהו"ל

אותם ובשעות הפנאי הם יוצאים מהפנימייה ונפגשים עם החבר'ה מהיישוב

הבן שלי סיפר לי שבשבת ישיבה הם יכולים לצאת לאן שרוצים ורק לחזור עד השעה של הכיבוי אורות

בזמן הזה הם נפגשו עם חברים מהיישוב שלומדים בישיבה אחרת בכלל

ככה שגם תלמידים שגרים מחוץ ליישוב מתחברים לילדי היישוב

כנל גם באמצע שבוע, אז יוצא שהוא מסתובב במקומות שאף אחד לא באמת יודע מה עושה שם

אני חושבת שהדיסוננס בין הבית לפנימייההמקורית

מאוד קשור

כאילו אם הוא רוב הימים מחוץ לבית עושה מה שבא לו - יהיה קשה לנסות למשמע אותו בבית

את בטוחה שהמסגרת הזו טובה לו? אני באופן אישי לא הייתי רגועה ממה שאת מספרת. המון שעות של בטלה ללא השגחה בלי שיודעים מה הם עושים . זה גיל צעיר ויש סקרנות ואין גבולות. הייתי עושה חשיבה מחודשת על המסגרת הזו. נערים צריכים תעסוקה עם משמעות

בכל מסגרת הורה חותםצוףלבוב
בתחילת שנה אישור להסתובב בתוך שכונה או יישוב. זה לא הגיוני שילד בתיכון לא יוכל לצאת לבד בכלל. גם אם לא היה בפנימייה , הוא היה יוצא עם חברים אחרי צהריים . 
אולי אני לא מכירה מספיק את המסגרותהמקורית

האלה וגם לא חושבת שאכיר כי לא מתכננת לשלוח לפנימייה את הילדים אז יכול להיות שהתגובה שלי לא רלוונטית

אבל גם בלי פנימייהצוףלבוב

ילדים שלך בגיל 14 מן הסתם יסתובבו לבד אחרי לימודים ( לא בלילה) .

לא בדיוק. עד עכשיו ערבי שבתות היו רק בביתאנונימית בהו"ל
ובפנימייה הם מסתובבים ביישוב עד שעות מאוחרות ממש
אצלינו בפנימייה כשלמדתי היה צריך לקבל אישורלפניו ברננה!

לצאת משטח האולפנה.

לא אישור מההורים אלא מהצוות

אעשית נשמע לי הזוי שיש אישור פתוח לעשות מה שבא לי כל שעות הפנימיה.

היום מותר להם להסתובב קצת אחריצוףלבוב

יום לימודים ולפני שעה של פעילות ערב. מניסיון של שתי אולפנות ושלוש ישיבות תיכוניות. אצל בנים גם מקפידים פחות על הכללים.

אולי כי זה ביישוב אז מותר להם לצאת חופשי?אנונימית בהו"ל

מעניין

נכון מאז תחילת בפנימייה הוא יותר מתקשה לקבלאנונימית בהו"ל

את הגבולות בעיקר בענייני השעות

אבל ככה זה הפנימיות, בסופו של דבר המתבגר מנהל את עצמו מבחינת שעות שינה, הגיינה וכו' דברים שאין למבוגר באמת שליטה עליהם

למשל- יש שעת כיבוי אורות שזו שעה שאתה צריך להיות בפנימייה, אבל מתי ללכת לישון זה שלך

ועד השעות כיבוי אורות התלמידים רשאים להסתובב לטייל

וכן חייבים לחתום בתחילת שנה על טופס אישור להסתובב באזור הפניימיה

אני חושבתתקומה

(ואני לא אמא למתבגרים בעצמי, אז זה רק מחשבה),

שחשוב לא להשלים עם כל מה שמתנהל בפנימייה.

אני יודעת שהציבור הדתי, במיוחד ביישובים, מאוד מקובל ללכת לפנימייה.

אבל יש לזה גם מחיר של התרחקות מההורים, של הגבולות שאולי חסרים.

ולצד ההבנה שהבחירה ללכת לפנימייה כוללת בתוכה גם יותר אחריות על הילד, זה לא אומר שלנו כהורים אין אמירה או אין מעורבות.

אז נכון, אי אפשר כנראה להגיד לו - אל תסתובב בכלל.

אבל לגמרי צריך לדבר על מתי מסתובבים, עם מי, מה עושים כשעושים סיבוב. ותמיד תמיד להיות עם אצבע על הדופק ולראות שהחופש הזה והשחרור לא מוביל אותו למקומות שלא טובים לו (ועישון זה מקרה קל בעיניי בהקשר הזה).

חשוב לזכור שאנחנו עדיין ההורים, עדיין אחראים עליו. ולא להשלים עם משהו שנראה לנו לא תקין

אבל זה מה שמקובל בפניימיה שם. אז מה אני כבראנונימית בהו"ל

יכולה לעשות?

חשבתי שנדבר עם המחנך אבל לא רוצה שהבן שלי יהיה חריג.. כולם יוצאים חוזרים חופשי

והוא מה??

אני לאתקומהאחרונה

יודעת להגיד בדיוק.

אבל חשוב לא להרים ידיים

זאת אומרת, בחרתם שילך לפנימייה - יש לזה מחירים.

האם אתם מוכנים למחירים האלו? האם אתם מבינים את המחירים האלו? (זו לא שאלה מתריסה, וכמובן גם לא שאלה שאת צריכה לענות. אלא יותר שאלות למחשבה)

האם יש איזשהו קו אדום שתגידו, אם זה המחיר, אז אנחנו לא מוכנים שילמד כאן?

האם יש אפשרות לדבר על גבולות, כך שגם אם זה לא יהיה בדיוק כמו שאתם רוצים, זה יהיה באיזושהי צורה סבירה?

האם זה שילד הולך לפנימייה, אומר שלהורים אין יותר מה להגיד בעניין החינוך שלו?

עד כמה אנחנו משלימים עם דברים שלא נראים לנו "כי ככה כולם" ועד כמה אנחנו מתעקשים? איפה עובר הגבול שלכם?

בעיניי קודם כל להיות מודעים, לדעת מה קורה. לא לתרץ לעצמנו שאם ככה כולם אז זה בסדר. יש פעמים שככה כולם עושים, וזה לא בסדר. אבל כולם משלימים עם זה כדי לא להיות חריגים (יש גם פעמים שכולם עושים משהו וזה בסדר. אבל זה שכולם עושים משהו, לא הופך את זה לתקין)

ואחרי זה, לעבור לשאול את השאלות האלו את עצמכם, ובהתאם לתשובות המתאימות לכם, לחשוב איך נכון להתנהל ולהגיב

אני חושבתצוףלבוב
שגם לשביעיסטים ושמיניסטים אסור אבל בגיל הזה פחות אוכפים. בישיבה של הגדול שלי אכפו עד שמינית, בישיבה של השני פחות כי אוכלוסייה יותר מגוונת , שטח גדול , הרבה ילדים ואין הרבה מה לעשות כי זו ישיבה אזורית
ביררתי עם אמא לשימניסט היא אמרה שמותר להם לעשןאנונימית בהו"ל

כלומר בגלוי בפנימייה

בגיל כזהoo

היחסים בין הורה לילד נשענים על מה שנבנה בגיל צעיר יותר

אם יש בעית שיתוף פעולה/ אמון

זה כבר קצת אבוד

ילד בן 14 די יכול לעשות כרצונו

אין באמת דרך 'לשלוט' עליו

אם הוא רוצה לעשן/ לחזור מאוחר/ לשקר הוא יעשה זאת

בעיניי כדאי להימנע מעימותים ולשמור על יחסים נעימים נטולי שיפוטיות

כי ילד יכול להידרדר לדברים גרועים יותר אם היחסים עם ההורים לא טובים

אז לדעתך אנחנו לא צריכים להיות שיפוטיים לגביאנונימית בהו"ל

העישון? לקבל את זה?

אני רוצה לשמור איתו על יחסים טובים אבל לא במחיר של טשטוש גבולות

מצד שני מסכימה איתך ואני רואה בעיינים שבאמת אין דרך לשלוט עליהם בגיל כזה

זה לא גיל שאפשר להשית גבולותoo

ככה שאין מה לטשטש

כשהבן שלי סיפר לי בדיעבד שהוא קנה סיגריה אלקטרונית והשתמש בגיל 14-15

לא התרגשתי ולא הייתי ביקורתית

שמרתי על ניטרליות

וגם שהוא עישן סיגריה רגילה פה ושם

וגם שהוא חזר עם נרגילה בגיל 18

כל הדברים נעלמו תוך תקופה

זה היה התנסות בלבד

אני לא רואה בעיה קריטית אם ילד מעשן פה ושם

אבל רואה בעיה מהותית אם יש יחסים לא תקינים בין הורה וילד 

עישון פה ושם מילא, עישון קבוע זה מה שמלחיץ אותי.אנונימית בהו"ל

מקווה שלא נגיע לשם

את חושבת שבגיל הזה אין אפשרות להשיג שום גבול?

עישון אא את זה הבנתי, כי הוא יכול להסתיר

אבל נניח חזרה בשעה מסויימת הביתה זה גבול סביר בעיניך? או מילוי משימה ועזרה בבית גם זה גבול שאפשר להנחיל, אני רואה שבזה אני מצליחה, בנעימות כמובן

בגיל כזה זה כבר לא גבולoo

זה שיתוף פעולה/ הרגלים

בעיניי גם בגיל צעיר זה טעות לשים גבולות במקום ללמד שיתוף פעולה והרגלים טובים

אבל

בגיל צעיר זה עוד יכול לעבוד

בגיל 14 זה כבר לא עובד

בקיל הזה כבר בסוף השליטה אצל הילדמשתדלתלהיותאני

גבולות בגיל הזה זה דבר מורכב, בעקרון הם כבר גדולים ויכולים לעשות מה שהם רוצים

יש נערים שבאופן טבעי באופי שלהם יותר מקשיבים לגבולות, ואז באמת אפשר לשים להם גבולות

ויש נערים שפחות, ולהאבק עם זה רק פוגע בקשר,

שהוא הדבר הכי משמעותי וקריטי בשביל שנוכל להיות להם הורים משמעותיים

גבולות שכן אפשר לשים זה בכל מה שנוגע להתנהלות בבית...

בדיוק ככה. לגבולות בבית הוא ממושמע. בחוץ זה כבראנונימית בהו"ל
סיפור אחר
אם עישון פה ושם זה לא נוראי מבחינתךאיזמרגד1
אז עוד כיוון לשיחה כדאי להעלות את ההבדל בין מידי פעם עם החבר'ה לעישון קבוע והתמכרות...
הייתי בוחרת את המלחמות שליאם_שמחה_הללויה

דווקא מתמקדת בסיגריות

איך ילד בכלל יכול לשלוט שהעישון יהיה רק פה ושם ולא התמכרות? למבוגר אין את הכוחות האלה.

הייתי מעבירה דווקא מסר ברור שאתה אף פעם לא יודע כמה אתה חזק מול חומרים האלה, אס עדיף בכלל לא להכנס לזה

התמכרותoo

לא קורת בגלל מסר כזה או אחר

אלא בגלל חסר מהותי

הניסיון למנוע מהילד לעשן (שכנראה לא יצלח) לא יביא לאי התמכרות

אולי להיפך

השאלה אם הוא יקבל את המסר, או שימשיך לעשות מה שבאאנונימית בהו"ל

לו

בעיקר כי זה מקובל כאן בחברה

בכנות, יש סיכוי גדול שלאאם_שמחה_הללויה

לפחות לא בטווח הקצר.

אבל אני חושבת שזה הקטע של החינוך,

שאם יש תקשורת טובה, המסרים שלנו נשארים איפה שהוא בתת מודע ולטווח הארוך זה כן ישפיע,

זה בסדר לעשות טעויות, ולפעמים הן בלתי נמנעות בגלל לחץ החברה או חסכים כלשהם, אבל העיקר לקום מהן. בן אדם מתבגר ומתגבר על השריטות שלו, לא נשאר אותו דבר. 

לנו נשאר רק לשדר שאנחנו סומכים עליהם.

(יכולה להגיד לך שבתור מתבגרת זה דבר שהכי הייתי רוצה בזמנו, שישדרו שסומכים עליי)

להשפיע בגיל הזה כבר מאוד קשה, אבל נראה לי בירור עמדה שלך כבר יכול לעשות רושם.

שמעתי ממישהי כאן בפורום (הלוואי שהייתי זוכרת ממי ונותנת לה את הקרדיט אולי @סס את? שלילדים שלנו יש יכולת בחירה ושזה מה שמדהים ומה שמתסכל בהם בו זמנית.

תודה על זה! מקווה לזכור את זה תמיד בהתמודדות עםאנונימית בהו"ל
המתבגרים ובכלל
הייתיאפונה

מתאמצת להחזיר אותו אלי.

לאו דוקא שיחות ובטח לא נו נו נו

אלא מזמינה אותו אלי, באהבה,סה

מכינה לו משהו טעים

מציעה לו להצטרף אלי לריצה

שבעלך יזמין אותו לכדורגל 1:1

תני לו מחוות קטנות של אהבה

מגע כמה שהוא מאפשר

קני לו משהו קטן שראית וחשבת שישמח אותו

תזמיני את החברים שלו ושבו איתם

תשאלי לדעתו כשאת מתלבטת.

תמלאי את הבור, ככה לא יכנסו בו נחשים ועקרבים.

מתחברת.למלא את הבור- אהבתיאנונימית בהו"ל
תודה🤎
תודה יקרות! מעריכה ממש כל תגובה וכל עצה! אני עודאנונימית בהו"ל

קוראת ומעמיקה

ואתן ממש ממש עוזרות לי!

אם יש למישהי עצה למדריך הורים תותח/ית נשמח לשמועאנונימית בהו"ל
חשוב שיהיה מקצועי בגיל ההתבגרות
גילת שבו מטנא עומריםשושק'ה

מקבלת גם בזום

+972 54-777-5304

אפשר להצטרף לקבוצת וואטצאפ -https://chat.whatsapp.com/JRFnVK3ni8ZJeef03EuniQ

את מכירה את שאר ההורים?צוףלבוב

ביחד אפשר להזיז דברים. לגבי איך להגיב? אומרת לך מה שאמר לנו מטפל. קודם כל צריך להבין אותו , את המקום שלו. ומשם לחשוב מה עושים. איך עוזרים לו ואיך מציבים גבולות. כן , גם בגיל הזה יש גבולות.

בנות פה כותבות שהן ניסו והפסיקו. אז מניסיון שלי רב מוחלט מנערים שהתחילו לעשן בגיל ההתבגרות , עדיין מעשנים . אצל בנות פחות כי הרבה הפסיקו בגלל הריונות. 

כן מכירה. היתה תקופה שניסו כולם ביחד להגדיר שעתאנונימית בהו"ל

חזרה וזה לא החזיק

אצלם אני יודעת שהשניים שהתחילו עם עניין הסיגריות והכירו אותן לשאר החברה הפסיקו.. ויש כמה שעוד ממשיכים

אוף זה ממש כואב לי שהוא ממשיך עם זה

שא' נוספת- מה הייתן עונות לאחים הקטנים שואלים:אנונימית בהו"ל

מה x מעשן??

אין לי הרי איך להסתיר ואני רוצה לנצל את ההזדמנות להכין את הקרקע להתמודדות שלהם- הם גם תיכף ייחשפו לעישון בחברה

אני הייתי עושה שיחה מקדימה עם הילדכורסא ירוקה
זה שמשען. מסבירה לו שגם כשהוא עושה את הבחירות שלו, עם כל האהבה אליו אנחנו מחנכים את הקטנים אחרת. לא בשיפוטיות אבל הורים מחנכים לערכים שלהם. ושאחים שלו שואלים, ואני הולכת להגיד שלצערי הוא מעשן, כן. ואם ישאלו יותר אז אגיד שאני חושבת שזה לא דבר טוב והוא עושה את זה כי זה נעים לו, ואני לא חושבת שכדאי לעשות דברים לא טובים גם אם הם נעימים אבל הקבה נתן לנו בחירה חופשית ובכל גיל יש דברים שחייבים להקשיב לאבא ואמא ויש דברים שהם בחירה. ואת אוהבת את x ומקווה שלא ירגיש צורך לעשן אבל כרגע בגיל הזה זו הבחירה שלו. 
אני הייתי עונהoo

ב'כן' סתמי

בעיניי הכנה למניעת התמכרות לעישון היא בעיקר מניעת חסר מהותי מהילד

חסרים יכולים להיגרם מ:

יחסים לא טובים עם ההורים

אווירה לא נעימה בבית

חסר כלכלי משמעותי

לחץ לימודי/ דתי/ חברתי

חוסר תמיכה

וכמובן ללמד את נזקי העישון

תודה לכל מי שהייתה שותפה בשרשור ועזרה לי לעשות סדראנונימית בהו"ל

מחרתיים בכלי יחזור המילואים ונטפל בעניין הזה ביחד מול הבן

תודה רבה 

רוצה לפרגן לבעליהשקט הזה

נכון תמיד יש שרשורי פריקה על הבעל? אז רוצה דווקא לפרוק חיובי..

אז מיום ראשון הקטנצ'יק היה חולה ורצה רק ידיים מה שהשבית אותי.. ביום שני בערב הצטרפתי בעצמי לחגיגה ופיתחתי דלקת גרון. בקיצור מושבתת לגמרי.

בסהכ בעלי ואני די שותפים בבית אבל מטבע הדברים אני נמצאת יותר שעות בבית ממנו אז בדכ יוצא שעושה יותר (למרות שמאז הלידה של השלישי הוא דואג גם להיות יותר בבית)

יש דבר אחד שבעלי לא נוגע בו וזה כביסה. לא כי הוא לא יודע לעשות אלא כי זה הפך די מההתחלה לתחום שלי מההתחלה ועד הסוף (המקסימום של השותפות שלו זה להוציא לבקשתי את הכביסה מהמכונה ולתלות).

בקיצור אחרי שכבר יומיים מארגן את הבנות בבוקר, לוקח אותן למסגרות, מחזיר אותן, נמצא פה אחהצ, עושה את כל הלוז של הערב לבד-היום כנראה כבר נמאס לו גם ממצב הבית ופתאום אני רואה אותו מקפל את הכביסה שהייתה תלויה, מחזיר כביסה שעמדה מקופלת עוד לפני לארונות, מכניס מכונות אחת אחרי השניה..

קיצור לגמרי איפשר לי לקרוס בשקט בלי לחשוב על מה שמצפה לי כשאתאושש

אז נכון שלא לגמרי הבנתי את המיון של הכביסות, נראה לי מיין לפי בני הבית ולא לפי סוג הבגד (מקסימום יהרסו כמה בגדים) ונכון שכבר מצאתי תחתונים שלי במגירה של הילדה אבל באמת חייבת לפרגן לו💕

ועכשיו אליכן כדי שיהיה מעניין-

שתפו אילו דברים מפתיעים/ משעשעים קרו בבית כששחררתן😄

אז אני נכנסתי עכשיו למקלחת מפנקתעוד מעט פסח

והאיש זכר לבד לחמם את המרק לפני שבת וגם להכין מיחם.

תוך כדי תפעל את הילדים שיכנסו למקלחות וישמרו על הקטן.

כיף להכניס שבת בנחת בזכותו!

תגידו אתן עושות משהו לרקע ההכנות עם איראן וכל זה?שיח סוד

לא בקטע של להיות בפחדים ולהילחץ,

אני חושבת בעיקר על אם להגדיל את הקניה השבועית בסופר או ציוד ליצירות למקרה ולא יהיה אפשר לצאת בסבבה

למרות שכרגע זה רק דיבורים

מצטיידות או ממשיכות כרגיל?

אין מה להלחץ מזה.... כשזה יגיע יגיע ונלמדשיפור
למישהי יש רעיון מה לשלוח לזוג שצריך להשאר שבת בביתקופצת רגע

חולים עם התינוקת?

בהנחה שאוכל לשבת יהיה להם ואני רוצה לשלוח פינוק.

בית חולים מאיר, כשרות מהדרין. למי שיש רעיון, או עוד יותר טוב גם קישור מאיפה להזמין, אשמח

עוגה/ עוגיות/ פיצוחים/ שוקו/ אייס קפה/ שוקולדיעל מהדרום

לק"י

אולי מגש פירות לא גדול.

רק לברר מראש אם יש מקרר למאושפזים. 

בתור מישהי שנשארת עכשיו לשבתאנונימית בהו"ל

חוץ מאוכל גם חומר קריאה יהיה רעיון טוב

לא נעים אבל ביום חול הטלפון מעסיק אותי

בשבת- קצת משעמם...

גם אני חשבתי על זה. אבל אין לי כל כך איך לשלוח אתקופצת רגע

זה.

אולי צריך להתחיל עסק, ספרייה ניידת עם משלוחים או משהו 😅

אולי יש חנות ספרים שם בלובי ואפשר לשלם ולהגיד להםלפניו ברננה!
שאחד מהם ילך לקחת?
אין שם סטימצקי או צומת ספרים או משהו?מרגול

בבית חולים עצמו…

זה נשמע הזוי, אבל גם וולט מגיע עם ספרים 

וואי ממש!!!אין כמו טאטע!אחרונה
כשהייתי מאושפזת בשבת זה היה חסר לי ממש. ולא היה מאיפה לקחת.זה ממש הצלה
כשאני הייתי באשפוז בשבת עם הבן שלי (במחלקת ילדים)בארץ אהבתי

עברה שם מישהי ביום שישי והציעה לי לשאול ספרים ומגזינים חרדיים לשבת מספריה ניידת שיש בבית החולים (שערי צדק).

זה לא היה הכי הטעם שלי, אבל בהחלט היה במקום...

באמת שבת אחר כך אח שלי וגיסתי באו לבקר ביום שישי ושאלו מה להביא, אז ביקשתי ספר וזה היה ממש נחמד... (תודה @לפניו ברננה!🩷)

וחיבוק לך על האשפוז... לא כיף להיות בשבת בבית חולים❤️

מגש פירות אוליאחת כמוני
סלטים ולחמניות ביתיותאמאשוני

אם ממילא את מכינה לבית, אפשר קצת להגדיל כמויות ולתת לה קצת מכל דבר.

לא יודעת מה הרמה של האוכל שם, אבל אם הוא לא משהו, אז סלטים ולחמניות ממש משדרג.

ובקבוק מיץ ענבים קטן אם יש לכם, זה ממש נוח שלא תלויים בזמני הקידוש של בי"ח.

שאלה מרווקהמים כחולים

שלום לכן, סליחה על הפלישה לפורום אבל רוצה לשמוע תשובות מנשואות..

אני בשנות השלושים אז מטבע הדברים כבר פגשתי הרבה והייתי בכמה קשרים משמעותיים. כרגע בקשר עם בחור כבר מספר חודשים. יש שיחות טובות ולאט לאט נוצרה חברות ויותר פתיחות, אבל די מההתחלה הוא לא הכי מצא חן בעיני מבחינה חיצונית, גם בגלל סגנון הלבוש וגם המראה הכללי וגוון הקול שלו פחות התחברו לי. אני כרגע בצומת של החלטה האם לנסות עוד להעמיק את הקשר ולהיפתח בתקווה שהלב יתעורר או לוותר.. האם יש כאן נשים שחוו קשר כזה? האם אפשר להתקדם ולקוות שהרגש יתפתח עוד יותר אחרי חתונה? זה אפשרי להתחתן למרות שלא הכי מוצא חן בעיני?

בקשרים אחרים חוויתי יותר התרגשות ומשיכה, אבל מצד שני הם נפלו כי משהו בקשר לא היה טוב כל כך ופחות יציב מהקשר הנוכחי, שבו הבחור מכיל את ההתלבטויות שלי והקשר נמשך כבר זמן ארוך למרות חוסר מציאת החן..

אצלי זה היה משהו דומהזמינה

ודברים נפתחו ממש אחרי החתונה

גם אצלי זה היה הקשר הכי יציב והבנתי על עצמי שאני מעדיפה מישהו ללכת איתו יחד במיוחד שהיו לי לפניו קשרים מרגשים אך כמו שהם עלו מהר כך הם נגמרו

זה לא שהיום הכל מושלם אבל מי שהוא, מה שהוא עבורי ובעיקר הדרך שעשינו יחד מחפה על הכל

חשוב לי להדגיש- זה היה נכון לי

אני הבנתי שמבחינתי נישואין זו עבודה משותפת וראיתי בבעלי אדם שעונה על ההגדרה הזו,  זו לא הייתה החלטה שכלית,  היה בקשר מציאת חן והיה לי כיף, חיכיתי לפגישות. עם זאת, היו לי קשרים מרגשים יותר, אך הבנתי שמבחינתי  אני מעדיפה את מה שיש לי עכשיו מאשר לדמיין לעצמי מציאות אחרת.  

בזוגיות תמיד יהיה משהו מאתגר, זוגיות היא חלק מהתיקון שלנו (במובן החיובי, אתגר שמפתחת אותנו)

מקווה שזה עזר ולו במעט

בהצלחה🙏🏻

תודה!מים כחולים

זה עוזר לשמוע..

אצלי זה קצת שונה

כיף לי בזמן הפגישה, אבל בין לבין אין ציפיה כל כך וגם מציאת החן בשאלה.. 

אבל באמת יש פחד שאין הרבה אפשרויות אחרות וגם בבחור אחר אמצא משהו שמפריע..

היה לי משהו דומהשלומית.

מההתחלה היו כמה דברים ש"קפצו" לי במראה שלא היו כמו שציינתי, וגם לא ממש הייתי "מאוהבת".

אבל היה כיף יחד, היה "קליק" מיידי והתקשורת הייתה מאוד זורמת.

אחרי החתונה דברים ממש נפתחו.

עדיין אולי היה לי כיף אם בעלי היה קצת יותר גבוה למשל, אבל זה, ושאר הדברים החיצוניים, כ"כ שוליים וחוורים בחיים האמיתיים. וברור לי שבעלי, כמו שהוא, הוא המתנה הכי גדולה שיש לי בחיים...

מה שכן, אם מחליטים שכן, אסור שזו תהיה 'התפשרות' אלא החלטה שלמה ושמחה, לקבל אותו על סך חלקיו הטובים ואלו שפחות.

אבל בשלב שלך- קודם כל לפתוח עוד את הלב, זה הבסיס לתת למשהו לקרות

לא יודעת כמה זה יעזור לך אבל משתפת מהנסיון שליאנונימית בהו"ל

אם יש דחיה אז לא.

מה שהפריע לי חיצונית בבעלי מפריע לי עדיין היון אחרי הרבה שנות נישואים ואהבה גדולה ובוערת.

היה לי מאד מאד טוב איתו מבחינה נפשית ורגשית וזה מה שבסוף עזר לי לקבל את ההחלטה.

והלב נפתח והיום רואה בו מלא יופי שלא ראיתי אז 

ונשיאת חן כן נבנית גם מקרבה רגשית.

אבל, 

בנישואים יש כל מיני תקופות

ולפעמים יש בלב גם עוד דברים לצד האהבה

ואז פתאום מאד בולט

האף הבולט/השין השורקת/הצורה שבה הוא נוגע באף או ווטאבר.

ומציק.

ועוד יותר כשזה עובר לילדים.... זה עוד יותר מעצבן... (במיוחד אם את אוהבת את איך שאת נראית)

סגנון לבוש אצלי זה משהו שהתאזן ביננו מאד עם השנים וזה לדעתי זניח.

זהו זה השיתוף הכי כנה שאני יכולה לתת לך...

מסכימה לגבי דחייה/רתיעהמרגול
כלומר, יש לא להימשך, אבל להיות כזה פרווה כלפיו בנושא הזה (לא אוהבת לא סולדת), ויש ממש להירתע מהמראה שלו וכו.

אם אין משיכה אבל גם אין רתיעה, מניסיוני זה עובד לגמרי. כלומר לגמרי קיימת משיכה (עכשיו, אחרי החתונה וכו). המשיכה לא חייבת להתבסס על מכלול הפרטים שלו - גובה, משקל, רמת שיעור, צבע עור, צבע עיניים וכו' וכו. אבל אני מרגישה ששילוב של משיכה רגשית יחד עם פרטים שכן יפים בעיניי (גם אם אובייקטיבית הם קטנים), זה לגמרי עובד, והמשיכה חזקה. לא כאיזו פשרה, אלא כעובדה בשטח. לשם הדברים התגלגלו.

אבל מהתגובה הנוספת שכתבת, אני תוהה האם המראה נותן לך "סיבה טובה" לחתוך כי גם ככה את בסימן שאלה לגבי הקשר ביניכם, או שבאמת המראה הוא מה שמקשה כרגע על הקשר להתקדם. (שני הדברים לגיטימיים לחלוטין, כן? רק כדי לדייק לעצמך את המצב בשביל שתחליטי מה שנכון ומתאים לך❤️)

תודה על הדיוקמים כחולים
באמת אני מרגישה שגם קרבה רגשית אין מספיק כי קשה לו להיפתח רגשית, אז השיח הוא יותר ברמת החוויות והיומיום, עם קצת עומק לפעמים, אבל לא נוצר שם השיח שגורם לאינטימיות רגשית. ואני לא יודעת אם זה בגלל האופי  וזה מה שיכול להיווצר בקשר בינינו בלי קשר, או בגלל המראה שחוסם אותי ואז גם הוא לא מביא את עצמו עד הסוף.. 
כמה פעמים נפגשתם?ממתקית

המראה עדיין חוסם אותך?
גם הקול עדיין
הלבוש? (למרות שלבוש אפשר לשנות בהמשך, מה שכן יכול שמפריע לך למשל סגנון- פשוט מידי, ציציות בחוץ...

עדיין..מים כחולים

בעיקר כשאני רואה אותו "מבחוץ" יותר.. מרחוק.  בזמן שיחה כשיושבים אחד ליד השני אני פחות ממוקדת בזה.

הקול די מעצבן אותי בטלפון, אבל פנים מול פנים יותר טוב.  הלבוש מציק כי הוא בסגנון ממש שונה משלי..

יוצאים כבר זמן מכובד.. יותר מ4 חודשים

נשמע שזה הנקודהרקאני

שאין אינטימיות רגשית

יותר קשה להתחבר לבנאדם אם אין מספיק חיבור רגשי

הייתי ממליצה לך לנסות לדבר איתו שתעבדו על זה

שיהיו יותר שיחות עומק

אני לא יודעת מה ההגדרה שלך האינטימיות רגשיתזמינה

בעיני זה דבר שלוקח הרבה יותר מארבעה חודשים

מה גם שיש דברים שמרגישים בנוח לומר רק אחרי החתונה

אבל יתכן מאוד שכל אחת מאיתנו מגדירה אינטימיות רגשית באופן אחר

חשוב לשים לב שיש גם את השוני הטבעי בין גברים לנשים בעניין

יש לך מישהי להתייעץ איתה? יועצת שמבינה בתחום, במיוחד על רווקות מאוחרת?

בגדול אסור אסור אסור שתהייה דחיה!ממתקית

משיכה לא חייבת להיות, יכולה להגיע גם לאחר הישואין.

אבל אסור שתהייה דחיה.

את לא מתארת דחיה, את מתארת חוסר חיבור לקול, ללבוש, לחיצוניות.
תנסי לחשוב עם עצמך, האם זה דוחה אותך, מגעיל אותך, לא מסוגלת לשמוע אותו. או פשוט חוסר נשיאת חן למראה, לקול.
יכולה לשתף שגם אצל בעלי לא אהבתי דברים מסויימים (סגנון דיבור, משהו נוסף בחיצוניות)אבל זה לא דחה אותי, פשוט לא נמשכתי לזה כל כך והיום זה כלל לא מפריע לי (אגב, מפריעים לי דברים אחרים...חחחחח).
הייתי אומרת לך להמשיך לנסות,לחשוב עם עצמך מה לא מוצא חן בעינייך בדיוק. 

להתפלל ואם מרגישה שיש חיבור אבל מה שציינת מציק עדיין, להתייעץ עם מישהי שאת מכירה.

לגבי מציאת חןאישהואימא

תחשבי אם יש איברים מסויימים שכן מושכים אותך בו- פנים/עיניים/ ידיים/ מבנה גוף וכו'. אם אין שום דבר כזה אלא להיפך- יש דחייה, לדעתי עדיף לסיים. אם את כן מוצאת אפילו משהו אחד או שתיים שמושך אותך במראה- תמשיכי.

גםoo

אחרי החתונה כנראה יהיו דברים שיפריעו לך

דברים שלא ראית קודם/ שיתפתחו עם הזמן/ שיגיעו בעקבות שינויים שלך/ שלו/ של החיים

יש אשליה שבוחרים בן זוג

אבל רב הנסתר על הגלוי

מה שכן בוחרים

זה עם מי לעשות את הצעד של החתונה

זה צעד שכנראה עושים אחרי שהמעלות עולות על החסרונות (או שנמצאים תחת האשליה הנ"ל)

גם כשנשואים

טיב הקשר תלוי בהסתכלות

אם מתמקדים ביתרונות ומתמודדים נכון עם החסרונות

הזוגיות תהיה יותר טובה

אם מתקשים להתמודד עם קיום החסרונות

הזוגיות תהיה פחות טובה

(כולנו אנשים פגומים

גם לאנשים עם תכונות מרשימות

יש פגמים משמעותיים שקשים להכלה)

אני חושבת שהמיקוד צריך להיות

1. בבשלות שלך להתמקד ביתרונות ולהתמודד עם חסרונות

(גם שלך וגם שלו)

2.  בהתפתחות הקשר לשלב שנראה/ מרגיש שהיתרונות שלו עולים על החסרונות 

אני מאמינהסטודנטיתאמא

שלא מסתכלים על חתונה כזה האדם שאיתו אני רוצה לחיות לנצח, זה נורא מלחיץ ככה.

חתונה זה החלטה שזה האדם שאיתו אני רוצה לעשות יחד עבודה כדי לבנות את הזוגיות שתהיה הכי טובה עבור שנינו (ברור שהשאיפה היא שזה יחזיק תמיד)

בעלי לא מושלם אבל גם אני לא מושלמת. התחתנו עם רגש אבל ממש לא היינו מאוהבים עם פרפרים, בהתחלה זה קצת הלחיץ אבל היום אני יודעת שאני פשוט לא הבנאדם שמתאהב כמו בסרטים. אני אוהבת אותו מאוד מאוד ומקורקעת לא פחות.

לגבי סגנון לבוש זה הדבר שהכי קל לשנות בערך.

אולי כדאי ללכת יחד לפגישה עם מטפלת לפני החתונה, יש זוגות שזה מאוד עזר להם להחליט.

תודה לכולןמים כחוליםאחרונה
יש לי גם ליווי ויעוץ, אבל עזר לשמוע מהשיתופים שלכן..
יומולדת חגיגה נחמדתשמחה כפרוייקט

ימי הולדת זה קטע אצלנו. הרמנו רף רציני של השקעות.

הוא עושה לי הפקות וגם אני משקיעה בו ממש. והכל בהפתעה כמובן.

קיצר, אני בתקופה עמוסה בהיסטריה. פשוט שחוקה. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי קודם. האמת שאין לי טיפת אנרגיה לזה וגם המוח שלי לגמרי סתום.

אני יודעת שזה לא אמור להיות מתוך לחץ אבל לא רוצה שהוא ייפגע. למען האמת גם אני באה עם ציפיות ואוהבת שהוא משקיע כי זה רק פעם בשנה אז כל השאר תירוצים…

בואו לעזרתי

מציעה רעיוןאיזמרגד1

שייך לארגן חופשה לשניכם לכבוד היומולדת? זה גם הפקה שווה וגם משהו שכנראה יקל עלייך אם את שחוקה...

הלוואיישמחה כפרוייקט

יש לי שני קטנים צפופים שדבוקים אלינו ממש (אחד יונק) והגדולים יותר גם דורשים סידור ראוי… לא רואה כל כך אופציות למי לתקוע אותם

עשיתי את זה לפני כמה שנים כשהיו לנו פחות ילדים והתינוק התורן היה בבטן אז חמותי זרמה

אפשר לעשות יציאה זוגית שווהמתואמת

(תינוק יונק אולי יכול להצטרף)

למשל - חדר בריחה או ניווט זוגי.

ולהזמין לו מתנה באינטרנט, כדי שלא תצטרכי להתרוצץ.

(בתקווה שמבחינה כספית אתם יכולים לאפשר את זה...)

מצטרפת להצעהואני שר

אם יש לכם בוקר חופשי בלי הילדים אז ניווט זוגי זאת חוויה מהממת בעיניי (יש עוד אפשרויות כמובן, אפשר גם צניחה חופשית אם אתם בעניין 😅)

סדנא זוגית (בבית/בחוץ)

בריכה

לא יודעת מה הרף שלכם, אני ביומולדת הראשון של בעלי הכנתי עוגה שווה וזהו, אפילו על מתנה לא התארגנתי, וזה היה יומולדת עגול 🙈

אז בעצם הצבתי רף כזה נמוך שהכל טוב יותר ממנו... (אם כי עדיין אוכלת את עצמי על ההזנחה ההיא)

אולי בריכה זוגית?שיפור
תודה חברותשמחה כפרוייקט

רעיונות מהממים אשמח ממש להמלצות ספציפיות

סדנא/בריכה/ניווט

לא מכירה מומלצים בתחום אבל נשמע לי כיף.

יש לי תקציב לזה אבל ממש אין לי ראש.

חלק ממה שעשיתי עד היום כלל בתי מלונות בהפתעה, מתנות יקרות וכמובן ארוחות משוגעות ועוגות מעוצבות מעשה ידי. קיצר די השתגעתי על זה

ניווט זוגי- ראיתי המלצות של חוויה מתוכננתיעל מהדרום
לק"י

תחפשי בגוגל.

ובהצלחה!

מציעה בלי קשר ליומולדת הקרובדיאן ד.

לדבר על זה מתישהו והחליט להוריד את הרף.

זה מאוד מלחיץ החובה הזאת לארגן משהו רציני כל שנה.

נכון ועוד משהונעומית

אני לא אוהבת הפתעות

הם יוצרות ציפיות מוגזמות שלא תמיד ניתן לממש

הרבה הצלחה!מאמינה-בטובאחרונה

נשמע לי סיוט לעשות הפקה בהפתעה ועוד פעם בשנה אבל כי זה האופי שלי, כנראה שאתם אוהבים את זה.

בכל מקרה, נראה לי גם כשיש רף וציפיות גבוהות אפשר לדבר על זה ביניכם.. את יכולה לשתף אותו בקושי ואולי תורידי טיפה את הרף

איזה כיף לגלות פתאם שהמתבגר שלידובדובה

אוהב אותי. או לפחות נראה לי...

הוא בא להראות לי משהו בטלפון ואז ראיתי את השם שלי. ואתן יודעית מה כתוב שם?!

"אימוש היקרה"

ובכלל עברנו איתו עד לפני חצי שנה תקופה לא פשוטה... הוא גמר עלי עם העצבים שלו האגואיזם היה מחובר לחבר'ה שלא השפיעו טוב...

הוא עזב אותם התחבר לילדים חמודים שמשפיעים עליו טוב. הוא כל הזמן שואל אותי אם להכין לי או לקנות לי משהו טעים... הוא מרבה לדבר איתי לאחרונה.. והכי הכי מרבה לחייך... הוא סיפר לי שכבר חודשיים חבר'ה שלו מהישיבה לא מניחים תפילין כי קשה להם עם הכפיה של הישיבה ושמעיפים הביתה מי שמאחר. הוא אמר לי אמא אמרתי להם מה אין לכם מוח?? מה הקשר שזה גורם לכם להיות באנטי?! ואני פתאם קולטת שכל ההשקעה שלי בו והאהבה והגבולות של בעלי וזה שבעלי למרות הקשיחות משחק ויתחבב עליו בכדורגל בפיפא  בדיבורים על מה שמעניין אותו.. (מי ניצח אתמול בית"ר? את בעלי זה לא מעניין בעליל אבל עשה הכל להראות לו חיבה והתעניינות)אני רואה את הפירות של זה ואיך הוא מחובר אלינו ואוהב אותנו. באמת שנתתי את כולי לילד הזה ועברתי איתו לא מעט הייתי המון בצער על המצב שלו. והנה לקראת 17 אני רואה שינוי. שינוי לטובה עצום. ואני סוף סוף מתחילה לנשום....

והכי חשוב לי לציין שלא הפסקתי לרגע להתפלל

כל ערב שבת בלי סוף על כל ילד על כל דבר כבר שנים. והנה אני רואה שינוי בו ובעוד ילדה.. יש לי כל כך הרבה נחת לאחרונה. לפני רגע לא הפסיקו להתקשר אלי מבית ספר... ופשוט אני רואה אור סוף סוף..ניסי ניסים.

תודה לה'

וואוו.. מרגש ממש ממשיעל...
איזה מרגש זה!יעל מהדרום
לק"י

פתאום לראות איך הוא התבגר, ולקצור את הפירות שעבדתם עליהם כל כך קשה.

ב"ה! תודה רבה על השיתוףריבוזום

משמח מאוד!

הוא נשמע מותק ממש.

שרק יהיו לכם עוד ועוד נחת ושמחה

מקסים ממש, תודה ששיתפתממתקית

וטוב שיש תמיד תקווה

וואוו איזה מרגש שהשקעתם בתהליך ואתם קוצרים פירות!שיפור
אני ממש דומעת מהתרגשות🥹
שיתוף ממש מרגש ומחזק! תודה!!בארץ אהבתי
מרגש ממש.אנונימית בהו"ל

תודה על השיתוף!!!

נותן כוח ותקווה. משתדלת להתפלל גם על הילדים אחד אחד בהדלקת נרות. וזה ממש מחזק ונותן כוח  ותקווה לשמוע. ואני צריכה את זה..

בע"ה שתמשיכו לקצור את הפירות על כל העבודה הקשה שלכם.

לא רואה סיבה לכתוב הודעה כזו מאנונימיבארץ אהבתי
בטעות....אנונימית בהו"לאחרונה
עשית לי דמעות. בהחלט אמוש היקרה!באתי מפעם
הרטבות לילה אבל יותר מידיישירה_11

בת עוד שניה שלוש

בחודש האחרון כזה מפספסת כמעט כל לילה בין פעם ל3!!!

כאילו מי הולך לשירותים 3 פעמים בלילה?

וזה מעיר אותה וכל פעם זה לקום להחליף בגדים ואת כל המצעים פוך שמיכה סדינים

התעייפתייי

מזה הדבר הזה?

היא גמולה לגמרי אני כבר אובדת עיצות כל היום תולה מכבסת מייבשת מקפלת ומחזירה

תודה להשם על הכל אבל מה עושים עם זה??

יכול להיות שקר לה?רקאני
^^^אנונימית בהריון

קור יכול לגרום לזה,

אם את רואה שינוי בזמן האחרון אולי זה באמת קשור.

היא לבושה עם גופיה ארוכה ופוטרשירה_11

ואני מכסה בשמיכה ופוך

תנסי להוסיף גרביים חמות ואפילו עוד שכבהיראת גאולה

השמיכה הרבה פעמים נופלת להם.

אם הייתה יבשה לפני כן - התיאור קלאסי לקור ולחורף.

יש משהו חדש בחיים שלה?ממתקית

בגן?  גננת אחרת?
בבית- תינוק חדש?
משהו אחר?
בד"כ הם חוזרים להרטיב כשקורה משהו לאו דווקא שלילי.
מציעה לאחר ששלת דברים אחרים, ללחוש לה בלילה מה שנקרא לחישות לילה.
אצלנו רק זה עזר

התינוק כבר כמעט 7 חודשיםשירה_11
מזה לחישות לילה? 
כשהיא נרדמת, חצי שע הבטווח שלאחר שנרדמהממתקית

ללחוש לה דברים טובים ועוצמתיים באוזן.
את בוגרת, את יכולה ממש לתאר לה את ההצלחה שלה.

אצל הבת שלימקלדתי פתח

כמו שאמרו כאן, מעבר לחורף או קור היה גורם לזה, אז את כבר מלבישה חם, לודא חימום.

דבר שני אצלינו תולעים(!) היו גורמים לפספוסים.

דבר שלישי וירוס, או מחלה לפעמים קודם היה פספוס ומצברוח עצבני ואז שאר התסמינים.  אבל אל אין שום תסמין אחר לא הייתי קופצת לזה.

היא לא מצאה כשהיא קמה, נכון?

פרקטית, וזה למדתי מהפורום, לשים מגן מזרון/שעוונית+סדין+שעוונית+ סדין, ככה בלילה מורידים סדין ושעוונית ויש מיטה יבשה מוכנה.

הייתי מחכה קצת רואה שזה עובר ואם זה עובר לא נראה לי בגיל הזה הייתי מייחסת לזה חשיבות. גם אם כבר גמולה

לא הבנתישירה_11

מה שאלת במשפט

"היא לא מצאה שהיא קמה"?

איך תולעים גורמים לפספוסים?

ובאמת אאמץ את העניין של השכבות במיטה לא חשבתי על זה 

זה ממש נכון שתולעים גורמות לפיספוסים.שיפור
אצלי גם ילד בן 5 שכבר היה יבש שנתיים פעם אחת פיספס כמה ימים ברצף, נתתי וורמוקס ועבר
סליחהמקלדתי פתח
שהיא לא צמאה
הייתי שוקלת מעבר לתחתוני לילהשיפור
זה עוזר?שירה_11
אבל היא שוכבת אז זה עדיין מרטיב את המיטה לא? 
זה אמור לספוג כמו טיטולשיפור
אנחנו לוקחים בן 4.5 קבוע לשירותים לפני שאנחנואחת כמוני

הולכים לישון.

אחרת בוודאות מפספס. נראה לי תקין לחלוטין לגיל הזה.

לפני חודש היתה ישנה לילה שלם וקמה יבשה?

כן קמה יבשהשירה_11

וזה הקטע שנניח ופספסה פעם אחת א זזה כאילו עשתה בשירותים

מאיפה יש לך מלאי שאת יכולה לפספס עוד פנמיים??

לגמרי😵‍💫אחת כמוניאחרונה
תבדקי תולעים (אצלנו היה הסיבה להרטבה) ואם קר לה...אמהלה
אז גיליתי הריון...עודהפעם

אני בשבוע 4+4... וכמובן חוץ מבעלי אף אחד לא יודע אז בא לי שמישהו יתרגש איתי.

אני בשוקקקקקק... שמחה מאד וגם בלחץ (היפראמזיסית...)

בשעה טובה, והלוואי יעבור לך בקלות הפעםמתיכון ועד מעון
בשעה טובה!!!!ראשונית

בעז''ה שיהיה כמה שיותר קל!

וידיים מלאות

מרגש!!! בשעה טובה!בידיים פתוחות
בעז"ה שיהיה הריון קליל ובריא ובידיים מלאות♡
בשעה טובה!!!!רקאני
בשעה טובה, שיעבור ממש בקלות, בנחת ובבריאות מלאהנייקיי
בשעה טובה! שיהיה בקלות ובשמחה!!יעל מהדרום
תודה לכן על ההשתתפות בשמחה,עודהפעם

זה באמת מרגששש

בשעה טובה איזה מרגש.ממתקית

ולא מחייב שיהיה לך גם ההיריון הזה היפרמאזיס.
לי לא היו בכל ההריונות...
הריון קליל ומשעמם.

היה לי היפראמזיס ב5 הריונות....עודהפעם

אמנם בעוצמות משתנות אבל קשה לי להאמין שלא יהיה בכלל.
בהריונות הקודמים תמיד אמרו לי:
תחשבי טוב, אולי הפעם זה לא... ותמיד היה קשה.
אז מעדיפה לא להשלות את עצמי ולהיות מוכנה לבאות...

ממש מבינה אותך!הבוקר יעלה

רוצה הריון ובלחץ מהריון. זה תמיד הולך יחד.

והעיקר בשעה טובה וידיים מלאות בע"ה! 

ואי מזדההאור מאיר
מובן ממש.ממתקית

מתה על אלו של "תחשבי טוב" כאילו אם אחשוב טוב לא יהיה היפרמאזיס

ככה הגוף שלי וזהו.
דווקא בהריונות שהייתי בהם הכי הכי בהיסטריה והתכוננתי נפשית ופיזית להיפרמאזיס- זה לא הגיע.

היו לי הריונות עם היפרמאזיס, הריונות עם בחילות והקאות סבירות ממש, והריון אחד מושלם בלי כלום

תקשיבי אין לי היפראמזיס ב"הכבת שבעים
וזה פשוט נשגב מבינתי איך מסיפורים שאני שומעת, נשים עם היפראמזיס נכנסות שוב להריון. אני פשוט נפעמת!! ❤️
היה לך היפראמזיס קשה בחלק ובחלק כלום?אמא לאוצר❤

או שהיה לך רק קל?

כי בדר"כ מי שיש לה היפראמזיס קשה זה חוזר שוב ושוב...

אצלי היה בכולם וכל פעם רק החמיר

וככה היפראמזיס רציני מתנהג בדר"כ...

היה לי 4 הריונות נוראים,עודהפעם

באחרון היה קל יותר (לא התאשפזתי, קבלתי עירויים רק בקופ"ח... כזה...)

והיינו בטוחים שזה מין אחר חחחח
אבל בסוף ילדתי מהמין הקבוע אצלנו בבית.
אולי הפעם יפתיע...

נכון, קורה שיש רמות שונותאמא לאוצר❤
אבל לא שאין בכלל... כי ככה הגוף מגיב להריון
איך מתנהג היפרמאזיס רציני? מי החליט?ממתקית

לי היה בחלק מההריונות ברמה של עירוי, ורק במיטה בלי יכולת לעשות כלום (בכל קימה הייתי חייבת לרוץ להקיא, לדבר לא יכלתי).
ובחלק מההריונות היה לי סתם בחילות רגילות כמו של כל אישה סטנדרטית בתחילת הריון.
לא הבנתי מי החליט מה זה היפרמאזיס רציני?
היפרמאזיס לא מחייב להגיע בכל הריון לאותה האישה. עובדה.

לא קשור למי החליט... וגם לא באה להגיד שאין לךאמא לאוצר❤

אם את אומרת שיש ..

פשוט ממה שאני מכירה ומניסיון אישי, נשים שיש להן היפראמזיס קשה, נדיר מאד מאד שיש להן גם הריונות בלי בכלל...

זכית😉

נכון זכיתיממתקית

אבל עברתי הרבה הריונות בלי עין הרע, אז אולי זה גם סטטיסטיקה בסוף, אם יהיו לי 4 הריונות למשל, יהיה לי בכולם, אם יהיו לי יותר מ-4 הריונות, סיכוי גדול יותר שיהיו לי גם הריונות בלי היפרמאזיס.

קשה לדעת כי לרוב מי שיש לה היפרמאזיס לא יולדת הרבה.

אצלי בראשונים לא היה לי היפרמאזיס
התחיל לי בכל האחרונים...

באמת יכול להיות! לגמרי נכון!אמא לאוצר❤אחרונה
לפחות הספקת ללדת כמה לפני שהתחיל לך😉🩷
לי מתוך 3 הריונות היה רק בראשון (קל) ובאחרון (קשה)אנונימיות
השני היה הריון רגיל לגמרי
שיהיה בשעה טובהאנונימית בהריון

ובקלות!

תודה יקרותעודהפעם

כל תגובה משמחת ומחזקת..

וואי בשעה טובה שיהיה כמה שיותר בקלות ובנחת!!!שיפור

אולי יעניין אותך